Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-05, 21:05   #2821
niteczka83
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
A czy któraś z was zna jakiś sprawdzony przepis na kruche ciasteczka - coś a la Pieguski? Bo mam ochotę.. zrobić i zjeść

A ja mam swój wypróbowany przepis na ciasteczka kleksy - wychodzą kruche:
- 125 g masła
- 125 ml cukru (ja daję trochę ponad pół szkl. cukru pudru)
- 1 jajko
- 300 ml mąki pszennej (daję 1 i 1/5 szkl.)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- pół szkl. rodzynek - ja kiedyś dałam mniej rodzynek a domieszałam migdały/innym razem same wiórki kokosowe albo samo kakao. Tu już własna inwencja.
(jak było zbyt gęste przed wrzuceniem dodatków to wlałam mniej więcej z łyżkę mleka)
Ucierasz masło z cukrem, dodajesz jajko, mąkę, proszek i dodatek z jakim chcesz mieć ciasteczka. Wykładasz na papier do pieczenia (możesz kleksami, ja czasem kuleczki robiłam). Pieczesz ok. 10-15 min w 175 st. C.
Bardzo szybko się je robi. Jak je rozkładasz na blaszce to zrób odstępy między nim bo one tak się rozjeżdżają na takie okrągłe, płaskie ciasteczka

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
niteczka ale to masz biegunke?
Biegunka - hmmm... zapomniałam już co to . Zaparcia znam doskonale (zwłaszcza po żelazie jakie biorę).
Ale to jest takie uczucie jakbym miała ochotę iść do toalety na dłuższe (i to ciągle) - tak mi napiera tam jakoś na dole i to od tamtej strony. Ale jak pójdę to nie zrobię nic, tylko ten nacisk czuję. To chyba dziecko mi tam napiera. Bo dziś też czułam jak mi coś tam puka - kombinuje coś.
Zresztą ostatnio mi się brzuszek obniżył a miałam wysoko. I śmieję się że brzuch leży mi na nogach jak siedzę. Więc podejrzewam że jak się obniżył to i dziecko tam bardziej napiera w dolnych częściach.

Cytat:
Napisane przez Nicole03 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie przyszłe i obecne
Tak sobie śledzę wasz wątek prawie od początku z małymi przerwami wiele razy chciałam napisac ale jakos tak tu domowo i po ''znajomości '' że nie mogłam sie przełamać Trochę o sobie jestem mamą 5 letniej córki i czekamy na braciszka Igora który ma sie pojawić na świecie 11.11.2012 .
Dużo sie od Was dowiedziałam ale i nie raz płakałam ze śmiechu
Jako że mój TŻ ciągle za granicą a córka w przedszkolu to nieziemsko sie nudzę i postanowiłam w końcu napisać No nic przynudzać więcej nie będę
witamy
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 21:10   #2822
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe jak ja bede opisywac swoj oby to bylo-czytalam sobie gazetke na łózku porodowym kiedy wtem poczulam potzrebe parcia , 5 minut pozniej wyskoczyl mały Tymonoczywiscie bez pękniecia, nacięcia i innych obrzydlistw))[COLOR="Silver"]
Życzę Ci tego

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
MAdzius o co chodzi z tymi poloznymi??to ja tez musze isc do swojej przychodni i wybrac polozna??a jak poznoej jak dziecko sie urodzi??ile jest czasu na zapisanie go do lekarza??bo ja w ciemnej dupie jestem z tymi iformacjami
Jeśli chodzi o położną to obecnie jak zapisujesz się do przychodni to dają Ci deklarację odnośnie wyboru położnej. Nie wiem jak jest w sytuacji, kiedy np. ktoś mieszka od dłuższego czasu w jednym miejscu, bo kiedyś chyba nie było czegoś takiego.

A jeśli chodzi o zapisanie się do przychodni to nam na sr mówili, żeby przed porodem zorientować się odnośnie wyboru lekarza, a jak się urodzi to z dokumentacją medyczną zapisać je do lekarza. Im szybciej je zapiszemy tym szybciej przyjdzie do nas położna ( chyba, że jej sobie nie życzymy). Tak to chyba nie ma jakiejś obowiązującej daty - tylko pewnie terminy szczepień itp, ale o tym pewnie poinformują nas w szpitalu.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 21:11   #2823
Karla1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Personel jest niestety różny.
Choć powiem szczerze, że jak usłyszałabym tekst o ćwiczeniu karmienia na lalce to chyba walnęłabym śmiechem
Na lalce? Haha chyba bym skonała słysząc coś takiego... Niepoważna jakaś
Stary 2012-10-05, 21:13   #2824
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

mnie się przypomniało, że miałam się iść zameldować, bo na razie ja u swoich rodziców, tż u swoich, a mieszkamy w 3 miejscu
Stary 2012-10-05, 21:18   #2825
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
ja też szybko urodziłam, o 19 odeszły wody, o 22 zaczęły się skurcze, o 1 bóle krzyżowe, o 2 kazali mi się położyć żeby zobaczyć rozwarcie, już nie wstałam o 2:20 córka była po tej stronie oby tym razem było podobnie
nie ma to jak szybki poród zaczynam wierzyć że to możliwe że pierwszy nie musi trwać wieczność

Cytat:
moj mąż stwierdzil , że musimy gdzies wyjsc bo moze to ostatni dzwonek wiec zabiera mnie na miasto.tzn znajac zycie wrocimy szybko bo dokarmienie mnie byłoby zbyt kosztowne wiec pewnie tylko jakąs kawke/koktajl wypijemy i narka.
mi sie tam nei chce nigdzie wyjeżdzac ale niech mu bedzie, juz w sumie faktyznie chyba z 2 miesiace nigdzie nie poejchalismy wieczorem
ale się ubawiłam - zbyt kosztowne

Cytat:
Mój pierwszy poród też do długich nie należał ok 4,5 h ale nie wspominam go najlepiej , zwłaszcza lekarki głupiej pindy która pomiędzy sprawdzaniem mojego rozwarcia już przy ostatniej fazie gdzie myslałam że wyjdę z siebie z nogami w górze ona jak gdyby nigdy nic patrząc mi w krocze zajadała sobie drożdżówkę no myślałam że wstanę i jej ją w d... zapakuje , to oczywiscie nie byl koniec bo pieleniarka od karmienia która de facto miała mnie nauczyć i pomóc przyszła z pretensją czemu w domu na lalce nie ćwiczyłam
Głupie babsztyle
Oj, naprawdę współczuję

Cytat:
ciekawe jak ja bede opisywac swoj oby to bylo-czytalam sobie gazetke na łózku porodowym kiedy wtem poczulam potrzebe parcia , 5 minut pozniej wyskoczyl mały Tymonoczywiscie bez pękniecia, nacięcia i innych obrzydlistw))
Rozwalasz mnie dzisiaj

Cytat:

przypomnailas mi ze msuze isc do przychodni sie zarejestrowac i jakąs polozna wybrac w przyszlym tyg w koncu
bo kurde nei zdąże jak tak dalej bedzie
Cytat:
MAdzius o co chodzi z tymi poloznymi??to ja tez musze isc do swojej przychodni i wybrac polozna??a jak poznoej jak dziecko sie urodzi??ile jest czasu na zapisanie go do lekarza??bo ja w ciemnej dupie jestem z tymi iformacjami
A ja właśnie dzisiaj pisałam na forum że dziś poszłam do przychodni zarejestrować się myśląc o tej położnej. I w mojej (już się zarejestrowałam wiec mogę tak mówić) - powiedzieli że:
- dopiero jak dziecko już się urodzi to ktoś z rodziny najlepiej ojciec dziecka ma przyjść i zarejestrować dziecko
- ta osoba wypełni jakąś tam deklarację (tylko nie wiem czy tam nie trzeba będzie wybrać przyszłego lekarza dla dziecka)
- potem w ciągu 4 dni zadzwoni położna środowiskowa z przychodni i umówi się na wizytę domową
- a następnie ona jakby umówi/zapisze dziecko na pierwszą wizytę lekarską w przychodni + pierwsze szczepienie
Ale to w tej przychodni do której się zapisałam. Może w innej być inaczej.
Stary 2012-10-05, 21:19   #2826
justa86
Zadomowienie

No i dupa.... powiedzialam tż-towi zeby zostal juz w Wawie bo bez sensu ma jechac, zajechac na 23 do domu i o 5 wstac na pociag.... ale smutno mi i juz sobie wymyslam jakies objawy :/ 1 nocke znioslam, ale 2? 3?
Wiele z Was tak ma wiec pewnie mozna sie do tego przyzwyczaic co nie zmienia faktu ze ja mam cykora ze cos bedzie nie tak i sama tu siedze
No i plakac mi sie chce ze sama...... buu ;(
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 21:23   #2827
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Jeśli chodzi o położną to obecnie jak zapisujesz się do przychodni to dają Ci deklarację odnośnie wyboru położnej. Nie wiem jak jest w sytuacji, kiedy np. ktoś mieszka od dłuższego czasu w jednym miejscu, bo kiedyś chyba nie było czegoś takiego.
A mi nie dali Jak dzisiaj się zapisywałam to miałam tylko deklaracje odnośnie lekarza internisty/pierwszego kontaktu (nie wiem jak to teraz się mówi) + dwie pielęgniarki (one jakby były z automatu wpisane pod tego lekarza). A w tej części przychodni dla dzieci - mówili że jak dziecko się urodzi i je zarejestrujemy to odezwie się do nas położna środowiskowa. Być może przy rejestracji dziecka oprócz wyboru lekarza będzie też wybór położnej środowiskowej.
Stary 2012-10-05, 21:24   #2828
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
No i dupa.... powiedzialam tż-towi zeby zostal juz w Wawie bo bez sensu ma jechac, zajechac na 23 do domu i o 5 wstac na pociag.... ale smutno mi i juz sobie wymyslam jakies objawy :/ 1 nocke znioslam, ale 2? 3?
Wiele z Was tak ma wiec pewnie mozna sie do tego przyzwyczaic co nie zmienia faktu ze ja mam cykora ze cos bedzie nie tak i sama tu siedze

Ja rozumiem Cię. Ja również obecnie nie chciałabym być sama.
Tak na stałe będzie mieć te wyjazdy czy to jednorazowo?
Stary 2012-10-05, 21:24   #2829
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
dobra ide musze sie ubrac jak czlowiek
baw sie dobrze

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
A ja mam swój wypróbowany przepis na ciasteczka kleksy - wychodzą kruche:
- 125 g masła
- 125 ml cukru (ja daję trochę ponad pół szkl. cukru pudru)
- 1 jajko
- 300 ml mąki pszennej (daję 1 i 1/5 szkl.)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- pół szkl. rodzynek - ja kiedyś dałam mniej rodzynek a domieszałam migdały/innym razem same wiórki kokosowe albo samo kakao. Tu już własna inwencja.
(jak było zbyt gęste przed wrzuceniem dodatków to wlałam mniej więcej z łyżkę mleka)
Ucierasz masło z cukrem, dodajesz jajko, mąkę, proszek i dodatek z jakim chcesz mieć ciasteczka. Wykładasz na papier do pieczenia (możesz kleksami, ja czasem kuleczki robiłam). Pieczesz ok. 10-15 min w 175 st. C.
Bardzo szybko się je robi. Jak je rozkładasz na blaszce to zrób odstępy między nim bo one tak się rozjeżdżają na takie okrągłe, płaskie ciasteczka

Biegunka - hmmm... zapomniałam już co to . Zaparcia znam doskonale (zwłaszcza po żelazie jakie biorę).
Ale to jest takie uczucie jakbym miała ochotę iść do toalety na dłuższe (i to ciągle) - tak mi napiera tam jakoś na dole i to od tamtej strony. Ale jak pójdę to nie zrobię nic, tylko ten nacisk czuję. To chyba dziecko mi tam napiera. Bo dziś też czułam jak mi coś tam puka - kombinuje coś.
Zresztą ostatnio mi się brzuszek obniżył a miałam wysoko. I śmieję się że brzuch leży mi na nogach jak siedzę. Więc podejrzewam że jak się obniżył to i dziecko tam bardziej napiera w dolnych częściach.

witamy
ja ostatnio normalnie codzienniejak to dobrze chodzic codziennie...od pocztaku ciazy ciagle zaparcia i od kilku dni czuje sie jak mloda bogini

Cytat:
nie ma to jak szybki poród zaczynam wierzyć że to możliwe że pierwszy nie musi trwać wieczność

ale się ubawiłam - zbyt kosztowne

Oj, naprawdę współczuję

Rozwalasz mnie dzisiaj

A ja właśnie dzisiaj pisałam na forum że dziś poszłam do przychodni zarejestrować się myśląc o tej położnej. I w mojej (już się zarejestrowałam wiec mogę tak mówić) - powiedzieli że:
- dopiero jak dziecko już się urodzi to ktoś z rodziny najlepiej ojciec dziecka ma przyjść i zarejestrować dziecko
- ta osoba wypełni jakąś tam deklarację (tylko nie wiem czy tam nie trzeba będzie wybrać przyszłego lekarza dla dziecka)
- potem w ciągu 4 dni zadzwoni położna środowiskowa z przychodni i umówi się na wizytę domową
- a następnie ona jakby umówi/zapisze dziecko na pierwszą wizytę lekarską w przychodni + pierwsze szczepienie
Ale to w tej przychodni do której się zapisałam. Może w innej być inaczej.
wiecie co??ostatnio jak siedzialam w przychodni czekajac na krew to podeszla do mnie babeczka(polozna)i pytala czy wybralam juz polozna-ja ze nie, ale jak corke rodzilam to wybieralam.pytala do jakiej przycodni naleze i mowila ze jesli juz minal 22 tydz to zebym sie tam pokazala pozegnala sie i poszla

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 21:25   #2830
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
nie smutaj my tu jesteśmy. A ja też ostatnio mam cykora że akurat jak mój wyjdzie gdzieś do kolegów to coś się stanie a co dopiero nocki... jak u Ciebie.
Stary 2012-10-05, 21:26   #2831
marti86
Zakorzenienie

Justa ja tez ostatnio panikuje czy sie nie zacznie jak tz bedzie jeszcze w pracy i wogole.trzymaj sie dzielnie-dzidzius napewno poczeka na tate

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 21:26   #2832
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
no i dupa.... Powiedzialam tż-towi zeby zostal juz w wawie bo bez sensu ma jechac, zajechac na 23 do domu i o 5 wstac na pociag.... ale smutno mi i juz sobie wymyslam jakies objawy :/ 1 nocke znioslam, ale 2? 3?
wiele z was tak ma wiec pewnie mozna sie do tego przyzwyczaic co nie zmienia faktu ze ja mam cykora ze cos bedzie nie tak i sama tu siedze
no i plakac mi sie chce ze sama...... Buu ;(
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 21:29   #2833
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
wiecie co??ostatnio jak siedzialam w przychodni czekajac na krew to podeszla do mnie babeczka(polozna)i pytala czy wybralam juz polozna-ja ze nie, ale jak corke rodzilam to wybieralam.pytala do jakiej przycodni naleze i mowila ze jesli juz minal 22 tydz to zebym sie tam pokazala pozegnala sie i poszla
To ewidentnie zależy jak widać od przychodni. A może też być tak że np. w większości jest tak jak piszecie że wcześniej trzeba wybrać... a ta do której się zapisałam (mam z 200m - blisko więc się zapisałam) wyglądała jak z PRLu - i mają jakieś dawne zwyczaje.
Stary 2012-10-05, 21:30   #2834
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
A mi nie dali Jak dzisiaj się zapisywałam to miałam tylko deklaracje odnośnie lekarza internisty/pierwszego kontaktu (nie wiem jak to teraz się mówi) + dwie pielęgniarki (one jakby były z automatu wpisane pod tego lekarza). A w tej części przychodni dla dzieci - mówili że jak dziecko się urodzi i je zarejestrujemy to odezwie się do nas położna środowiskowa. Być może przy rejestracji dziecka oprócz wyboru lekarza będzie też wybór położnej środowiskowej.
To u Ciebie jest inaczej, jak widać nie ma reguły, jak zawsze

Ja chyba ze 3 razy zmieniałam przychodnie i zawsze kazali mi wybierać położną, co mnie wkurzało, bo te nazwiska nic mi nie mówiły i tak naprawdę wszystko jedno mi było.

W sumie z tym to u Ciebie chyba lepiej, bo dopiero wtedy to jest tak naprawdę jest to potrzebne i można się popytać która babeczka jest ok.
Stary 2012-10-05, 21:31   #2835
justa86
Zadomowienie

Cytat:

Ja rozumiem Cię. Ja również obecnie nie chciałabym być sama.
Tak na stałe będzie mieć te wyjazdy czy to jednorazowo?
Praktycznie co weekend bo studia sie zaczely..... k*** ja nie wiem co to za zaoczne jak co weekend sa?:/ a jeszcze musi wyjezdzac w czwartek zeby od rana w piatek pracowac i od 14 zajecia
Jeszcze mnie to dupsko napier*** bo juz sie tego inaczej nie da nazwac, wstac nie moglam takk boli wiec teraz leze i rycze ;(
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 21:32   #2836
Nicole03
Rozeznanie

Ja siedze sama praktycznie od początku ciąży bo mój TŻ przyjeżdza raz na 1,5 miesiąca na tydzień i wraca do pracy teraz to mam wrażenie że musze sie przyzwyczajać do jego obecności . Ale na tydzień przed terminem wraca i zostaje na dłużej
Nicole03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 21:36   #2837
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Witamy się z Szymonem w 30 tc
dla Ciebie i Ma_Majki i T'ai
Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Witam się i ja rozpoczynając 37 tydzień .

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
a wczoraj się nie pochwaliłam, zaczęłam 35tydzień
gratulacje
Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
niteczko dobrze kojarzysz - w poniedziałek jestem umówiona w szpitalu na wyznaczenie daty cc - mam już skierowanie, więc zobaczymy kiedy będą mnie ciachać.

A może Warszawianki byśmy się jeszcze spotkały w przyszłym tygodniu zanim mnie pociachają?

A dzisiaj już sobie spakuję torbę - małżon mi wczoraj wyprał. Jedna dla mnie a druga dla malutkiej
chetnie sie z Wami spotkam
Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
Micia mnie tez przepowiadaja synka bo sie na buzi nie zmieniłam i ładnie wygladam ze jak na chłopca, a mam to gdzies ja widziałam 4 razy cipulke mojje małej wiec wiem ze to córa

Tez mma zatkany nos wnocy;/ raz jedna dziurka raz druga a kataru brak;/ nie wiem o co chodzi;/ ale mnie to wkurza straszniew nocy.

A tak w ogóle to czesc wam dzis, mnie cos brzuch dzis boli jak chodze jak siedze, leze to nie ale jak chodze to mnie tak na dole ciagnie mam nadzieje ze jeszcze nie rodze.... wezme nospe forte bo i tak mmabrac ja 3x dziennie chociaz mi sie wydaje ze 3 razy dzienie po nospie forte to trofhe duzo, no ale skoro ginka mi tak nakazała.
W ogóle to jak sie w☠☠☠☠ilam dzis dzwonid o mnie mój pracodawca o 6.30 niewiedziałam co sie dzieje odbieram a okazałao sie ze na zwolnenieniu które dostałam od ginki w srode nie ma daty wypisania, nosz ☠☠☠☠a;/ , a maz wczoraj zawiózł to zwolenieni do mojje pracy i co ? znowu musi jechac odebrac to zwolenienie ?? czy jak?? i moze mam jeszcze do ginki jechac zeby mi wypisała znowu?;/ Boze same problemy, kasy z zusu dalej na koncie ani widu ani słychu, jak mnie to w☠☠☠☠ia wszystko.
musi Ci poprawic na zwolnieniu i przystawic pieczatke z parafka w tym miejscu
mi raz dwa razy poprawial jedno zwolnienie i tak Pani z ZUSu kazala z pieczatka i parafka
Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
hej kochane dzis zaczynamy 33 tc i mamy wizyte u grzebalucha
gratulacje za 33tydz mam nadzieje,ze wizyta udana, jeszcze nie zdazylam doczytac
Cytat:
Dziewczynki, może jest któraś zainteresowana takim szpilkami???? rozmiar 41 nówki!
śliczne,ale ja mam 40
Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
napisałam do anett234 i ... dzisiaj wychodzi ze szpitala co prawda mocno osłabiona, ale wraca i wszystkie Was pozdrawia
dla anett
Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Dojotka napisała że została w szpitalu, podłączona jest do kroplówki, na KTG wyszły skurcze, czeka na obchód
zeby jeszcze troszke wytrzmala
Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
To ja dopiszę, że zaczynamy 32 tydzień = 8 miesiąc
wspaniale

za Kasie nie znam sie kompletnie na malowodziu, mam nadzieje,ze wszystko bedzie ok

dziewczynki przygotowania do slubu trwaja
poniewaz dzis nie padalo,wiec i samopoczucie lepsze mialam to troche posprzatalam,poprasowalam ,w Tesco bylam z tesciowa, w roznych sklepach z ciuchami
wszystko robie w zwolnionym tempie
czytam was od 19 i i raptem 6 czy 7 stron nadrobilam mam chyba mega skurczony mozg,bo musze po kilka razy czasem czytac,zeby cos zalapac
postaram sie doczytac reszte,ciekawa jestem jak dzisiejsze wizyty, bo widzialam,ze kilka mialo byc
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 21:40   #2838
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
To u Ciebie jest inaczej, jak widać nie ma reguły, jak zawsze

Ja chyba ze 3 razy zmieniałam przychodnie i zawsze kazali mi wybierać położną, co mnie wkurzało, bo te nazwiska nic mi nie mówiły i tak naprawdę wszystko jedno mi było.

W sumie z tym to u Ciebie chyba lepiej, bo dopiero wtedy to jest tak naprawdę jest to potrzebne i można się popytać która babeczka jest ok.
To ja dziś miałam zagwostkę i poczułam się jak głupia ciężarna co jej mózg się skurczył . Poszłam do przychodni (pierwszy raz się zapisywałam - bo od dziecka wcześniej byłam w innej i nigdzie nie musiałam się zapisywać - ale teraz od już prawie roku mieszkam tutaj) i nie pomyślałam że będę musiała wybrać lekarza. I Pani z zaskoczenia "proszę podać lekarza do jakiego będzie Pani chodziła". Powiedziałam że ja jestem tu nowa, nic nie wiem, nie znam lekarzy i mi wszystko jedno. Ale ona nie mogła mi nic sugerować więc powiedziałam "to niech będzie Pani X - ma fajne nazwisko". Pani w rejestracji zrobiła oczka - ale co miałam podać jak nie znam tych lekarzy zupełnie. A kogoś musiałam

Tylko kogo ja się popytam - jak tu nikogo nie znam

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Ja siedze sama praktycznie od początku ciąży bo mój TŻ przyjeżdza raz na 1,5 miesiąca na tydzień i wraca do pracy teraz to mam wrażenie że musze sie przyzwyczajać do jego obecności . Ale na tydzień przed terminem wraca i zostaje na dłużej
biedna, to faktycznie rzadko się widzicie. Dobrze że wraca na tydzień przed terminem

Peperoniku
- heh, widzę że kurczenie się mózgu to jest nie tylko mój objaw

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2012-10-05 o 21:41
Stary 2012-10-05, 21:48   #2839
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Ale fajnie, że będzie przy Tobie przy porodzie

Cytat:
To ja dziś miałam zagwostkę i poczułam się jak głupia ciężarna co jej mózg się skurczył . Poszłam do przychodni (pierwszy raz się zapisywałam - bo od dziecka wcześniej byłam w innej i nigdzie nie musiałam się zapisywać - ale teraz od już prawie roku mieszkam tutaj) i nie pomyślałam że będę musiała wybrać lekarza. I Pani z zaskoczenia "proszę podać lekarza do jakiego będzie Pani chodziła". Powiedziałam że ja jestem tu nowa, nic nie wiem, nie znam lekarzy i mi wszystko jedno. Ale ona nie mogła mi nic sugerować więc powiedziałam "to niech będzie Pani X - ma fajne nazwisko". Pani w rejestracji zrobiła oczka - ale co miałam podać jak nie znam tych lekarzy zupełnie. A kogoś musiałam
Ja też tak miałam

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:

Tylko kogo ja się popytam - jak tu nikogo nie znam

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------
Jak będziesz znała nazwiska to możesz poszukać czy są jakieś opinie w necie.
Stary 2012-10-05, 21:50   #2840
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
AAAA i najważniejsze!!!!!

Ma-Majka odnośnie wcześniejszej rozmowy o patrzyłam tzn zerknęłam tylko na jego krocze i nosi chyba dość luźne bokserki bo w prawej nogawce coś mu dyndało
Czyli moja teoria się sprawdza, że jak po 50-tce to nie musi nosić długiego fartucha Bo skoro dyndało to rozumiem że nie bryknęło :brzyda l:
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 21:51   #2841
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:

Jak będziesz znała nazwiska to możesz poszukać czy są jakieś opinie w necie.
; muszę tylko te nazwiska z tej przychodni wyciągnąć

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Czyli moja teoria się sprawdza, że jak po 50-tce to nie musi nosić długiego fartucha Bo skoro dyndało to rozumiem że nie bryknęło :brzyda l:
ja przy Was wysiadam
Stary 2012-10-05, 21:51   #2842
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
a ja przy okazji ostatniego badania musiałam się powstrzymywać, żeby śmiechem nie ryknąć - jak lekarz mi szyjkę badał - a położna świeciła latarką
A to ciekawe Skarbów szukali czy co
Stary 2012-10-05, 21:51   #2843
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

ej normalnie czytam Was i nic do mnie nie dociera. Tak mi się nagle spać zachciało, że nie mogę. A jeszcze 15 min czekania na tż i biegunka jakaś mnie złapała mam nadzieję, że to nie jelitówka
Stary 2012-10-05, 21:53   #2844
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie mamusie przyszłe i obecne
Tak sobie śledzę wasz wątek prawie od początku z małymi przerwami wiele razy chciałam napisac ale jakos tak tu domowo i po ''znajomości '' że nie mogłam sie przełamać Trochę o sobie jestem mamą 5 letniej córki i czekamy na braciszka Igora który ma sie pojawić na świecie 11.11.2012 .
Dużo sie od Was dowiedziałam ale i nie raz płakałam ze śmiechu
Jako że mój TŻ ciągle za granicą a córka w przedszkolu to nieziemsko sie nudzę i postanowiłam w końcu napisać No nic przynudzać więcej nie będę
Witamy i zapraszamy

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
dla Ciebie i Ma_Majki i T'ai
Stary 2012-10-05, 22:06   #2845
Sola1
Zakorzenienie

Marti - nie wiem czy jeszcze jesteś.
Dostałam dzisiaj ten wózek i już go ogarnęłam. Nie wiem jak będzie sprawował się później, ale póki co jestem zachwycona - wszystko się zakłada i ściąga na klik - klik i jak głupia co chwilę go składam, rozkładam, zmieniam siedzisko spacerówki na fotelik i odwrotnie. Mam nadzieję, że go nie zepsuję zanim malutka się urodzi
Wszystko tak sprawnie i szybko idzie. Żałuję tylko, że spacerówki będę mogła używać najwcześniej po pół roku życia.
Stary 2012-10-05, 22:10   #2846
halwaya
Zakorzenienie

niteczka - dzięki za przepis.. ja jednak dziś nie będę już się za ciasta zabierać.. w zamian poleżałam sobie, poczytałam gazetę.. przejrzałam ebaya.. stwierdziłam, że jak na obiad były naleśniki to już za dużo słodkiego jak na jeden dzień..

Położna nam mówiła, by do szpitala wziąć jakiś olejek do masażu - bo ponoć taki masaż pleców pomaga - no oczywiście pod warunkiem, że ma się chętnego do masowania.. powiedziała jeszcze, żeby wziąć balsam do ust i najlepiej wodę w spay'u - bo takie nawilżanie pomaga.. ja się zapytam - czy faktycznie to brać? bo ja nie chcę jak wielbłąd się pakować do szpitala..

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 22:14   #2847
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Położna nam mówiła, by do szpitala wziąć jakiś olejek do masażu - bo ponoć taki masaż pleców pomaga - no oczywiście pod warunkiem, że ma się chętnego do masowania.. powiedziała jeszcze, żeby wziąć balsam do ust i najlepiej wodę w spay'u - bo takie nawilżanie pomaga.. ja się zapytam - czy faktycznie to brać? bo ja nie chcę jak wielbłąd się pakować do szpitala..
O pomadce to też słyszałam, że podobno bardzo wysychają usta podczas porodu. Ja to do ust to wezmę albo zwykły krem Nivea lub Carmex, bo one najlepiej nawilżają mi usta.

Jeśli chodzi o masaż pleców to podobno pomaga, ale przecież masaż można zrobić bez olejku
Stary 2012-10-05, 22:25   #2848
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Myślę że te co rodziły będą lepiej wiedziały
Ja wiem tyle co z sr - Nam położna mówiła że dla nich to normalne że wchodzimy na IP my a za nami nasi partnerzy jak wielbłądy (z 3 dużymi torbami). Żebyśmy właśnie wzięły pomadkę do ust, duuuuuużo niegazowanej wody, jakieś landrynki (ewentualnie batony). O olejku do masowania też wspominała - można bez ale olejek niweluje tarcie (a podobno podczas bóli porodowych mocniejszy dotyk może nas irytować - że z olejkiem lepiej). Zresztą mój mąż jak mi masuje plecy to koniecznie z olejkiem. Stopy, łydki - spokojnie bez.
Wogóle na sr pokazywali Nam (partnerzy na nas ćwiczyli) właśnie masaż pleców podczas "porodu"
Stary 2012-10-05, 22:29   #2849
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę że te co rodziły będą lepiej wiedziały
Ja wiem tyle co z sr - Nam położna mówiła że dla nich to normalne że wchodzimy na IP my a za nami nasi partnerzy jak wielbłądy (z 3 dużymi torbami). Żebyśmy właśnie wzięły pomadkę do ust, duuuuuużo niegazowanej wody, jakieś landrynki (ewentualnie batony). O olejku do masowania też wspominała - można bez ale olejek niweluje tarcie (a podobno podczas bóli porodowych mocniejszy dotyk może nas irytować - że z olejkiem lepiej). Zresztą mój mąż jak mi masuje plecy to koniecznie z olejkiem. Stopy, łydki - spokojnie bez.
Wogóle na sr pokazywali Nam (partnerzy na nas ćwiczyli) właśnie masaż pleców podczas "porodu"
No ja się spakowałam póki co w jedną torbę.. może jeszcze torebkę wezmę na swoje pierdółki hehehe.. nie mam kosmetyczki i kreacji do rodzenia a olejek mam z durexa.. trochę głupio go brać..

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 22:35   #2850
Sola1
Zakorzenienie

Jak zdecydujecie się brać olejek to proponuję wziąć taki co ma zakręcaną nakrętkę, bo mi niestety kiedyś oliwka otworzyła się w torbie.
Wypowiedziałam wtedy chyba wszystkie przekleństwa jakie znałam. I tak na szczęście wybrudził mi tylko inne opakowania kosmetyków, bo był w kosmetyczce.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
No ja się spakowałam póki co w jedną torbę.. może jeszcze torebkę wezmę na swoje pierdółki hehehe.. nie mam kosmetyczki i kreacji do rodzenia a olejek mam z durexa.. trochę głupio go brać..
Dlaczego głupio Dokupisz jakiś masażer do tego i przynajmniej doznasz trochę przyjemności
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości