Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-05, 17:48   #511
emely
Rozeznanie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Mam go dopiero tydzień. Oprócz niego mam jeszcze 2 zegarki z Parfois - jeden jest jak nowy, drugi się nieco wytarł.

A czemu "musisz prostować"? Prostownica bardzo skutecznie niszczy włosy, a nakładanie kremu/olejków chroniących przed wysoką temperaturą właściwie wcale nie pomaga. Włos może gołym okiem wyglądać lepiej, ale jego struktura jest bardzo uszkodzona.

Pisałam o tym w I części wątku, ja używam i jestem bardzo zadowolona
U mnie w oby dwóch przypadkach zaczął schodzić kolor
Stary 2012-10-05, 18:22   #512
julka910
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

Cytat:
Napisane przez cosma Pokaż wiadomość
W niedzielę biorę sie za laminowanie włosów Tym razem zamiast odżywki użyję maski.

Dziewczyny, jak już jesteśmy w temacie włosów, czym je czeszecie?
Ja mam tangle tezer, ale wypatrzyłam u mojej fryzjerki szeroką szczotkę z naturalnego włosia i chce sobie taką zakupić. Moje kudełki niestety mi wypadają w znacznej ilości.
Ja dodałam jeszcze żółtko i trochę oliwy z oliwek. Twoje włosy też się ciężko rozczesywały po pierwszym laminowaniu (pamiętam że robiłaś już ten zabieg)?

Co do czesania... mam grzebień z szeroko rozstawionymi zębami i szczotkę z naturalnego włosia kupioną w Rosmanie. Szczotki nie polecam jakoś szczególnie choć jest ok, rozejrzę się za nową.

Co do wypadania włosów... wiem że pewnie nie skorzystasz ale mi włosy przestały totalnie wypadać kiedy zaszłam w ciążę i łykałam witaminy ciążowe po porodzie też je brałam i było super. Pewnie tu miał wpływ też fakt że zmieniłam dietę i przytyłam trochę (obecnie 58 kg przy 165 cm wzrotu )

Może pomogłyby jakieś kosmetyki? Moja siostra używała szamponu z Loreal Professionel przeciw wypadaniu włosów i pomogło.

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez miucca Pokaż wiadomość
Dołączam do testów Wracając z wykładów wstąpiłam do Mydlarni u Franciszka (swoją drogą, dziękuję błękitne niebo za polecenie tego miejsca tutaj!). Sklep jest cudny, pachnie w nim po prostu obłędnie Poza obowiązkowym czarnym mydłem skusiłam się także na czekoladowe mydło w kostce (muszę przyznać, że lubię takie "mydlarniane" mydła) i świecę zapachową
Skusiłam się dziś także na spódnicę z załącznika, która spodobała mi się od pierwszego wejrzenia, ale zawsze rezygnowałam z zakupu. Przede mną trochę imprezowych okazji, dlatego jest już moja Do białej koszuli typu mgiełka na pewno świetnie się sprawdzi
To daj znać jak poszło Ci testowanie

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Farbowanie jeszcze nie jest takie złe - to akurat zależy od rodzaju farby i koloru, ale prostowanie to zabójstwo dla włosów.
No w moim przypadku to blond. Jaśniutki

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=WCslApTMCTo

A teraz mam jeszcze ochotę na zakup takiej suszarki. Może miałyście już okazję spróbować?
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 18:22   #513
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lena1209 Pokaż wiadomość
błękitne niebo wiem,że prostowanie nie jest niczym dobrym dla włosów ale mam takie włosy,które nie są ani proste ani kręcone,muszę z nimi coś robić aby wyglądać sensownie Z drugiej strony nie narzekam na moje włosy bo fryzjer zawsze mi powtarza,że moje włosy są podatne na układanie i mogę z nimi robic co chcę Mimo,że prostuję włosy to dużo osób mówi mi,że mam bardzo zadbane włosy. Tak,jak napisała julka910 gdybym nic z nimi nie robiła to wyglądałabym jak koszmar
Wiadomo, to Twoja decyzja Tylko, że ja widzę jak radykalnie potrafi się poprawić stan włosów pod wpływem odpowiedniej pielęgnacji, diety i braku prostownicy. A jak ja prostowałam to też mi mówili, że mam zadbane włosy.
Podatność na układanie ma duży wpływ z porowatością włosa - jak widać masz włosy o wysokiej porowatości. Cytat z jednego z blogów: Włosy porowate są PODATNE - słowo klucz. Porowate mogą się stać pod wpływem uszkadzającego wpływu czynników zewnętrznych lub są takie genetycznie.
Przeczytaj sobie: http://czarownicujaco.blogspot.com/2...ysokiej-i.html

Cytat:
Napisane przez emely Pokaż wiadomość
U mnie w oby dwóch przypadkach zaczął schodzić kolor
Hmm... dziwne Wiem, że trochę osób narzeka na jakość tych zegarków
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 18:38   #514
cosma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
Ja dodałam jeszcze żółtko i trochę oliwy z oliwek. Twoje włosy też się ciężko rozczesywały po pierwszym laminowaniu (pamiętam że robiłaś już ten zabieg)?

http://www.youtube.com/watch?v=WCslApTMCTo

A teraz mam jeszcze ochotę na zakup takiej suszarki. Może miałyście już okazję spróbować?
Nie za dobrze mi się rozczesywały włosy po tym laminowaniu, niestety.
Suszarka świetna. Efekty u Katosu mi sie podobają
Szkoda że cena ponad 200zł.
tu jest kilka opinii o tej szczotko-suszarce:
http://www.euro.com.pl/lokowki/opini...0.bhtml#opinie

Ja chcę teraz kupić sobie taką szczotkę do czesania. Moja fryzjerka jej używa.
http://hairpro.pl/product-pol-2221-C...osie-duza.html

Edytowane przez cosma
Czas edycji: 2012-10-05 o 18:44
cosma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 18:47   #515
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Nie za dobrze mi się rozczesywały włosy po tym laminowaniu, niestety.
Suszarka świetna. Efekty u Katosu mi sie podobają
Szkoda że cena ponad 200zł.
Sporo to fakt. No ale może Mikołaj? Poszukam jeszcze innych modeli, pewnie coś się znajdzie.

To rozczesywanie mnie martwi bo przecież włosy się niszczą, rwą.

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:

Ja chcę teraz kupić sobie taką szczotkę do czesania. Moja fryzjerka jej używa.
http://hairpro.pl/product-pol-2221-C...osie-duza.html
Fajna, cena też atrakcyjna.
Stary 2012-10-05, 19:22   #516
zielona2
Rozeznanie

Ja nie używam prostownicy, od wielkiego dzwonu suszarkę. Wole jak mi wysychaja naturalnie, a kiedys upieralam sie przy tym ze nie wyjde do ludzi bez uzycia suszarki. Dawno temu, tak pieknie sfajczyłam sobie włosy prostownicą, ze teraz juz nie chce na nia patrzec

mam jednak jeden problem: włosy strasznie mi wypadają. I nic nie pomaga.
zielona2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 19:29   #517
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona2 Pokaż wiadomość
Ja nie używam prostownicy, od wielkiego dzwonu suszarkę. Wole jak mi wysychaja naturalnie, a kiedys upieralam sie przy tym ze nie wyjde do ludzi bez uzycia suszarki. Dawno temu, tak pieknie sfajczyłam sobie włosy prostownicą, ze teraz juz nie chce na nia patrzec

Przypomniało mi się jak jakiś czas temu też zaobserwowałam wypadanie włosów garściami - pomógł mi wtedy szampon przeciw wypadaniu. Byłam z tym nawet u dermatologa - dostałam sterydy w kropelkach dermatolog powiedział mi też że u niektórych ludzi, podobnie jak u zwierząt występuje okresowe linienie nie twierdzę, że masz ten problem, po prostu mi się skojarzyło.
Stary 2012-10-05, 19:57   #518
Lena1209
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiadomo, to Twoja decyzja Tylko, że ja widzę jak radykalnie potrafi się poprawić stan włosów pod wpływem odpowiedniej pielęgnacji, diety i braku prostownicy. A jak ja prostowałam to też mi mówili, że mam zadbane włosy.
Podatność na układanie ma duży wpływ z porowatością włosa - jak widać masz włosy o wysokiej porowatości. Cytat z jednego z blogów: Włosy porowate są PODATNE - słowo klucz. Porowate mogą się stać pod wpływem uszkadzającego wpływu czynników zewnętrznych lub są takie genetycznie.
Przeczytaj sobie: http://czarownicujaco.blogspot.c om/2012/05/pielegnacja-wosow-o-wysokiej-i.html
Ja również zauważyłam poprawę stanu włosów pod wpływem pielęgnacji i diety(jak słusznie ktoś tutaj wcześniej zauważył,że odpowiednia dieta ma wpływ na stan naszej skóry,włosów,paznokci ale również i umysłu). Dziękuję za link do bloga,w wolnej chwili poczytam

Ja trochę obawiam się laminowania,czytałam gdzieś na blogach,że dziewczyny musiały później obciąć włosy
Lena1209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 20:20   #519
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Znalazłam fajny tekst o włosach: http://careaboutmyself.blogspot.com/...-poczatki.html
Nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego jak porowatość włosów!

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 20:32   #520
cosma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Znalazłam fajny tekst o włosach: http://careaboutmyself.blogspot.com/...-poczatki.html
Nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego jak porowatość włosów!
bardzo ciekawe, wiedziałam, że jest coś takiego jaki porowatość włosów.
Nadużywanie różnych środków pielęgnacyjnych też może spowodować że nasze włosy będą suche, matowe i sianowate. Dlatego z pielęgnacją, lepiej nie przeginać.
Stary 2012-10-05, 20:40   #521
emely
Rozeznanie

Cytat:
Przeczytaj sobie: http://czarownicujaco.blogspot.com/2...ysokiej-i.html

Hmm... dziwne Wiem, że trochę osób narzeka na jakość tych zegarków
Nie wiem jak inne modele, ale ja miałam ten zegarek, który Anies pokazywała na swoim blogu. Najpierw była to wersja złoto-srebrna, a później złota. Przy tym pierwszym zaczęła schodzić mi ta srebrna powłoka. Wyglądało to tak jakby była naklejona. Natomiast na tym pozłacanym zaczęły wyskakiwać czarne plamki, zdziwiło mnie to bo nie moczyłam go ani nie psikałam perfumami, dodatkowo zaczął się wycierać przy tarczy. Jak składałam reklamację dowiedziałam się, że na 30 zegarków sprzedanych w ciągu tygodnia 1 zostaje zareklamowany. Po raz drugi rozpatrzyli mi pozytywnie reklamację i cały czas się zastanawiam czy zaryzykować i wziąć już po raz trzeci ten zegarek

Edytowane przez emely
Czas edycji: 2012-10-05 o 20:42
emely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 20:43   #522
annini
Zadomowienie

Cytat:
bardzo ciekawe, wiedziałam, że jest coś takiego jaki porowatość włosów.
Nadużywanie różnych środków pielęgnacyjnych też może spowodować że nasze włosy będą suche, matowe i sianowate. Dlatego z pielęgnacją, lepiej nie przeginać.
Przeczytałam ostatnio kilka wpisów/artykułów na temat porowatości i okazało się, że jestem najprawdopodobniej jestem rzadką i szczęśliwą (chyba) posiadaczką tych o niskiej porowatości, tak wynika z opisu

A co do pielęgnacji łosów to u mnie również na stałe zagościł Tangle Teezer, do tego szampon dla dzieci HIPP, maska regenerująca z BioWax i ostatnio na zmianę z maską Seboradin na wypadanie włosów. Ostatnio wystąpiło u mnie dość spore, miałam wrażenie, że niedługo pojawi się łysinka zaczęłam również łykać Silicę, zobaczymy czy coś pomoże. Stosowała może któraś z was?
annini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 20:50   #523
Lena1209
Wtajemniczenie

emely dziękuję rozejrzę się za tym olejkiem w Mydlarni
Stary 2012-10-05, 21:12   #524
cosma
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o pielęgnacje włosów to wpadł mi w oko taki zestaw z serii Loreal Mystic Oil:
http://www.wszystkodowlosow.pl/index...-odzywka-190ml

Olejek z tej serii widziałam na wizażu, że ma bardzo dobre opinie, pomyślałam więc o szamponie z odżywką, bo JMO już mi się powoli kończy
Stary 2012-10-05, 21:17   #525
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Przypomniało mi się jak jakiś czas temu też zaobserwowałam wypadanie włosów garściami - pomógł mi wtedy szampon przeciw wypadaniu. Byłam z tym nawet u dermatologa - dostałam sterydy w kropelkach dermatolog powiedział mi też że u niektórych ludzi, podobnie jak u zwierząt występuje okresowe linienie nie twierdzę, że masz ten problem, po prostu mi się skojarzyło.
bardzo możliwe, mi zawsze na jesień [czyli właśnie teraz] wypada o wiele więcej włosów niż w innych porach roku obserwuję to już jakieś trzy lata wstecz, panikuję, że włosy wypadają, a potem znów jest normalnie i cały czas mam niej więcej taką samą grubość kucyka
Cytat:
Nie wiem jak inne modele, ale ja miałam ten zegarek, który Anies pokazywała na swoim blogu. Najpierw była to wersja złoto-srebrna, a później złota. Przy tym pierwszym zaczęła schodzić mi ta srebrna powłoka. Wyglądało to tak jakby była naklejona. Natomiast na tym pozłacanym zaczęły wyskakiwać czarne plamki, zdziwiło mnie to bo nie moczyłam go ani nie psikałam perfumami, dodatkowo zaczął się wycierać przy tarczy. Jak składałam reklamację dowiedziałam się, że na 30 zegarków sprzedanych w ciągu tygodnia 1 zostaje zareklamowany. Po raz drugi rozpatrzyli mi pozytywnie reklamację i cały czas się zastanawiam czy zaryzykować i wziąć już po raz trzeci ten zegarek
wydaje mi się, że ciężko dostać zegarek firm "niezegarkowych", który utrzymywałby kolor, jeszcze się nie spotkałam. Ciekawi mnie czy zegarki fossila, casio, MK, też po jakimś dłuższym czasie tracą kolor?

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 21:31   #526
Lena1209
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli chodzi o pielęgnacje włosów to wpadł mi w oko taki zestaw z serii Loreal Mystic Oil:

Olejek z tej serii widziałam na wizażu, że ma bardzo dobre opinie, pomyślałam więc o szamponie z odżywką, bo JMO już mi się powoli kończy
Na temat Mythic Oil słyszałam dużo dobrego Ja niedawno skusiłam się na ten:

http://www.wszystkodowlosow.pl/index...-moringa-92-ml

Nie znałam tego sklepu a widzę,że można kupić olejek w bardzo korzystnej cenie.
Stary 2012-10-05, 21:38   #527
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;36925475]i kupiłam
wybrałam taki, bardzo mi się spodobał i długo się nie zastanawiałam :
(zdjęcie słabej jakości, ale wklejam też katalogowe)[/QUOTE]

bardzo ładnie się prezentuje
Stary 2012-10-05, 21:42   #528
emely
Rozeznanie

Cytat:
emely dziękuję rozejrzę się za tym olejkiem w Mydlarni
nie ma za co

Cytat:

Rewelacyjny jest eliksir ultime z kerastase. Ma konsystencje olejku, idealnie nawilża i wygładza włosy, a dodatkowo pięknie pachnie . Zawsze miałam problemy z puszącymi i niesfornymi włosami,a ten olejek jest pierwszym produktem, który naprawdę mi pomógł.

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
bardzo możliwe, mi zawsze na jesień [czyli właśnie teraz] wypada o wiele więcej włosów niż w innych porach roku obserwuję to już jakieś trzy lata wstecz, panikuję, że włosy wypadają, a potem znów jest normalnie i cały czas mam niej więcej taką samą grubość kucyka

wydaje mi się, że ciężko dostać zegarek firm "niezegarkowych", który utrzymywałby kolor, jeszcze się nie spotkałam. Ciekawi mnie czy zegarki fossila, casio, MK, też po jakimś dłuższym czasie tracą kolor?

Ladymoonn, liczę się z tym, ciężko za 140zł spodziewać się rewelacji, ale wydaje mi się, że jednak mimo wszystko po 2 tygodniach użytkowania coś takiego nie powinno mieć miejsca. Mój ostatni zegarek z Asosa przy codziennym eksploatowaniu zaczął się odbarwiać po pół roku.
Moja koleżanka ma lorusa i to złoto powoli jej się ściera, ale ma go już od roku. Wydaje mi się, że każdy pozłacany zegarek po jakimś czasie zacznie się ścierać, kwestia tylko po jakim

Edytowane przez emely
Czas edycji: 2012-10-05 o 21:55
Stary 2012-10-05, 21:50   #529
Melliana
Rozeznanie

Cytat:

Rewelacyjny jest eliksir ultime z kerastase. Ma konsystencje olejku, idealnie nawilża i wygładza włosy, a dodatkowo pięknie pachnie . Zawsze miałam problemy z puszącymi i niesfornymi włosami,a ten olejek jest pierwszym produktem, który naprawdę mi pomógł.
ja mam delikatne, cienkie włosy i nawet takich Elixir Kerastase nie obciąża. Za to pięknie błyszczą i pachną Stosuję go też na końcówki dla zabezpieczenia. Mogę polecic z czystym sercem!
Melliana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 21:59   #530
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Ladymoonn, liczę się z tym, ciężko za 140zł spodziewać się rewelacji, ale wydaje mi się, że jednak mimo wszystko po 2 tygodniach użytkowania coś takiego nie powinno mieć miejsca. Mój ostatni zegarek z Asosa przy codziennym eksploatowaniu zaczął się odbarwiać po pół roku.
Moja koleżanka ma lorusa i to złoto powoli jej się ściera, ale ma go już od roku. Wydaje mi się, że każdy pozłacany zegarek po jakimś czasie zacznie się ścierać, kwestia tylko po jakim
pisałam tak ogólnie o tych zegarkach, bo zgadzam się z tym, że nawet za 100zł nie powinno się tak ścierać to złoto, też mam asosa i po podobnym czasie stracił kolor. Wydaje mi się, że jak kupować tego typu zegarki to warto czekać na przeceny na asosie, wtedy zegarki tam kosztują do 50zł, więc zawsze to przyjemniejsza kwota jeśli wiadomo, że zegarek nie posłuży nam parę lat

Stary 2012-10-05, 22:03   #531
emely
Rozeznanie

Cytat:
pisałam tak ogólnie o tych zegarkach, bo zgadzam się z tym, że nawet za 100zł nie powinno się tak ścierać to złoto, też mam asosa i po podobnym czasie stracił kolor. Wydaje mi się, że jak kupować tego typu zegarki to warto czekać na przeceny na asosie, wtedy zegarki tam kosztują do 50zł, więc zawsze to przyjemniejsza kwota jeśli wiadomo, że zegarek nie posłuży nam parę lat
Dokładnie , a orientujesz się kiedy na stronie asos ruszają przeceny ?
Stary 2012-10-05, 22:30   #532
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:

Co do czesania... mam grzebień z szeroko rozstawionymi zębami i szczotkę z naturalnego włosia kupioną w Rosmanie. Szczotki nie polecam jakoś szczególnie choć jest ok, rozejrzę się za nową.

Co do wypadania włosów... wiem że pewnie nie skorzystasz ale mi włosy przestały totalnie wypadać kiedy zaszłam w ciążę i łykałam witaminy ciążowe po porodzie też je brałam i było super. Pewnie tu miał wpływ też fakt że zmieniłam dietę i przytyłam trochę (obecnie 58 kg przy 165 cm wzrotu )

Może pomogłyby jakieś kosmetyki? Moja siostra używała szamponu z Loreal Professionel przeciw wypadaniu włosów i pomogło.
A moje włosy się całkiem normalnie rozczesywały, może dałam więcej maski, nie wiem...

Cytat:
Napisane przez zielona2 Pokaż wiadomość
a czego używałaś i ile to trwa?
Ja też na jesień obserwuję wzmożone wypadanie i trwa to niestety długo, dlatego już teraz łykam Vitapil i wcieram Seboradin z czarną rzodkwią (wyczytałam o nim na wizażu, przyśpiesza porost włosów). Rok temu też brałam Vitapil i stosowałam Seboradin, ale regenerujący, działał. Urosło mi dużo nowych włosków. Potem przerzuciłam się na wodę brzozową Isana, bo jest dużo tańsza włoski dalej się pojawiały. Teraz będę obserwować po jakim czasie pojawią się rezultaty.

Cytat:
Farbowanie jeszcze nie jest takie złe - to akurat zależy od rodzaju farby i koloru, ale prostowanie to zabójstwo dla włosów.
Mnie strasznie kusi farbowanie ale po przeżyciach ze schodzeniem z czerni do naturalnego to się wręcz panicznie boję odrostów
Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Zamęczam was ponownie swoimi zestawami, ostatnio wybieram bardziej luźne, ale może się to niedługo zmieni.
bardzo mi się podoba w sam raz na co dzień

Cytat:
Napisane przez Nadya Pokaż wiadomość
W jakim mieście kupiłaś te botki ? Dziś byłam w Zarze i ich szukałam, ale niestety nie było. Gdyby ktoś je widział w Warszawie rozm 37/38 będę wdzięczna za informację
Kupiłam je w sklepie online w sklepach nie ma na razie czarnej wersji, a nawet w najbliższej Zarze u mnie te beżowe schowali na zaplecze
muszę przyznać, że trochę dziwnie wyglądają na mojej nodze...

W związku ze zniżkami w Rossmannie, obkupiłam się w szampon Babydream, krem do twarzy i ciała również BD, masło do ciała Isany, odżywkę Alterry i jakieś tam inne pierdółki. Nie lubię kupować bez czytania opinii na wizażu, ale na szczęście wszystko wysoko w KWC

A jutro mam plan wstać rano, żeby pobuszować po sklepach z Instyle jak nie będzie tłumów i oczywiście zamierzam trzymać się listy
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 22:35   #533
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie , a orientujesz się kiedy na stronie asos ruszają przeceny ?
nie mam pojęcia ale podobnie jak przeceny sezonowe w innych tego typu sklepach, czyli zimowa zacznie się po świętach

Stary 2012-10-05, 22:38   #534
Lena1209
Wtajemniczenie

emely,Melliana dużo czytałam o olejku z Kerastase i chyba kupię go jak tylko zużyję ten z Matrixa Moja lista zakupowa ciągle powiększa się
Stary 2012-10-05, 23:29   #535
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
emely,Melliana dużo czytałam o olejku z Kerastase i chyba kupię go jak tylko zużyję ten z Matrixa Moja lista zakupowa ciągle powiększa się
Mowa o tym? Jeśli tak to moja opinia o nim jest taka - jest ok chociaż dla moich włosów za ciężki. Miałam też szampon i odżywkę z tej serii - porażka

Generalnie mi lepiej slużą kosmetyki Loreal Professionnel niż Kerastase.

Mam też olejek Biolage (ten zielony), używałam go raz do olejowania i jest średni. Szampony i odżywki Biolage są dla moich włosów za delikatne.

Obecnie mam serum na końcówki z LP w formie olejku i jest lepszy niż Kerastase. Nie obciąża mi włosów.

No ale co włos to inne doświadczenia
Stary 2012-10-05, 23:31   #536
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
A moje włosy się całkiem normalnie rozczesywały, może dałam więcej maski, nie wiem...
Bo może masz zdrowsze włosy. Moje są rozjaśniane więc zniszczone nieco, dodatkowo zawsze ciężko się rozczesywały.
Stary 2012-10-05, 23:41   #537
Melliana
Rozeznanie

Cytat:
Mowa o tym? Jeśli tak to moja opinia o nim jest taka - jest ok chociaż dla moich włosów za ciężki. Miałam też szampon i odżywkę z tej serii - porażka
o tym

chyba spróbuję tego laminowania - julka, kiedy dodałaś odżywki itp.? do żelatyny? już całkiem zgłupiałam...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kerastase_elixir_ultime.jpg (61,5 KB, 13 załadowań)
Melliana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 09:14   #538
emely
Rozeznanie

Cytat:
nie mam pojęcia ale podobnie jak przeceny sezonowe w innych tego typu sklepach, czyli zimowa zacznie się po świętach
Dziękuję

Cytat:
Kupuj, kupuj naprawdę warto ! . Sama przekonałam się, że czasem lepiej więcej zainwestować w coś co dam na zadowalający efekt, a jak dla mnie dbanie o włosy jest bardzo ważne

Cytat:

Generalnie mi lepiej slużą kosmetyki Loreal Professionnel niż Kerastase.

Mam też olejek Biolage (ten zielony), używałam go raz do olejowania i jest średni. Szampony i odżywki Biolage są dla moich włosów za delikatne.

Obecnie mam serum na końcówki z LP w formie olejku i jest lepszy niż Kerastase. Nie obciąża mi włosów.

No ale co włos to inne doświadczenia
Faktycznie może to zależy od tego jaki masz rodzaj włosów. W zasadzie Kerastase to też Loreal , ale mój fryzjer powiedział, że Kerastase jest przeznaczone głównie dla osób z problematycznymi włosami, zniszczonymi zabiegami fryzjerskimi itp. Natomiast do dbania o włosy między jedną, a drugą wizytą u fryzjera wystarczą produkty Loreal . Kiedyś też ich używałam, ale na moich włosach nie dały żadnego efektu, a dodam, że kiedyś byłam blondynką i dalej jeszcze mimo ciemnego koloru schodzę z rozjaśnianego, nie mówiąc o częstym prostowaniu . Także dla takich osób z czystym sercem polecam linię Kerastase

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Melliana Pokaż wiadomość
o tym

chyba spróbuję tego laminowania - julka, kiedy dodałaś odżywki itp.? do żelatyny? już całkiem zgłupiałam...
Tak, to ten olejek

Edytowane przez emely
Czas edycji: 2012-10-06 o 09:16
Stary 2012-10-06, 09:35   #539
annini
Zadomowienie

ja uciekam na weekend zniżek mam upatrzoną bluzkę w Cubusie, kurtkę do biegania w Tchibo i moje ukochane masło grejpfrutowe w TBS. Zajrzę jeszcze do Mohito, może coś upoluję

Wybieracie się?
annini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 09:42   #540
iwona200
Zakorzenienie

Dziewczyny gdzie kupię proste, dobre jakościowo (takie, które się nie rozciągną podczas noszenia bardzo) jeansy?

Mierzyłam wczoraj w Cubusie, ale nie leżały na mnie dobrze 26 niby dobre, ale spłaszczały tyłek, a 27 znów trochę za duże

Z Zary są ok?

Kupiłam wczoraj koszulę w H&M, bluzkę w paski H&M i woskowane spodnie w Cubusie. Mierzyłam też woskowane o tym samym fasonie w Zarze, ale 34 były na mnie jakby za duże, marszczyły się w okolicach ud i dziwnie układały w okolicach rozporka (), a te z Cubusa są idealnie dopasowane Oby tylko to woskowanie nie zeszło po praniu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hmprod2.jpg (19,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hmprod.jpg (26,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7124549_Gaby_coated_pants_black_.png.transform.jpg (10,6 KB, 36 załadowań)
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości