|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2
Chatul,dzięki za radę,pójdę na pewno,ale niestety mój gin będzie dostępny dopiero po weekendzie.Póki co to nie powinno się nic stać,bo początek @ był jakby to ująć bardzo delikatny,prawie jak plamienie,może ciut bardziej.A do gin tak czy siak muszę pójść,ot tak kontrolnie po odstawieniu,ale tu mi następny problem powstał,no trudno i to się naprawi,a przez weekend może się skończy ta cholerna @?No bez sensu się rozpisałam
![]()
#2372 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() dołączam do grona odstawiających. Już kiedyś odstawiałam i wtedy było wszystko na tip top. Teraz odstawiam ze względu na nogi- pękają mi naczynka. Aktualnie czekam na krwawienie z odstawienia- ostatnie takie tabletkowe no i potem to już tylko z ciekawością na to, co będzie dalej.
#2373 |
Raczkowanie
|
Przez ostatnie 2 lata brałam Yasmin, odstawiłam dwa miesiące temu... Nigdy wcześniej nie miałam problemu z wypadaniem włosów, no i do czasu
![]() Zdaję sobie sprawę, że być może już coś na ten temat było w tym wątku, ale nie znalazłam (przeglądając pobieżnie), a jest tego 76 stron... ![]() Tak więc krótko: Miesiączki na bok, koncentrujemy się na wypadaniu włosów po ostawieniu tabsów ![]() Z góry dzięki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Przyczajenie
|
Merry Berry ja walczę z wypadaniem włosów od początku maja tego roku właśnie wtedy odstawiłam Yasminelle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
ma zielone pojęcie
|
ell23, a miałaś robione jakieś badania hormonalne? Wypadanie włosów po odstawieniu antykoncepcji hormonalnej zwykle z tego, co wiem, wynika ze spadku poziomu estrogenów. Ewentualnie ze wzrostu męskich hormonów (tutaj pojawia się łysienie typu męskiego), które może się pojawić, jeśli problem z androgenizacją „maskowały” tabletki o działaniu antyandrogennym.
#2376 |
Zakorzenienie
|
A ja mam takie pytanie: Czy słyszałyście może o tym, że po ostawieniu tabletek może być ciąża blizniacza, albo dziecko może być chore.
![]() Od nie dawna biore tabsy i tak sie teraz nad tym zastanawiam, bo koleżanki mi własnie cos takiego powiedzialy;d Edytowane przez wioleta20 Czas edycji: 2012-09-28 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2377 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2378 |
Przyczajenie
|
Witam,
za kilka dni kończę ostatni blister moich tabletek i boję się skutków ubocznych... Z tego co wyczytałam w tym wątku - może być różnie, mam nadzieję, że moje libido, tak obniżone przez białe krążki, wróci do normy ![]() Więc jak jest z tą płodnością? Prawda to? Wiecie coś na ten temat? |
![]() ![]() |
![]() |
#2379 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Jeśli macie się stresować podczas stosowania samej prezerwatywy, używajcie też globulek. Liczy się przecież też Wasze samopoczucie i Wasz komfort ![]()
![]() |
#2380 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, mam problem, mam nadzieje,ze poradzicie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2381 |
Przyczajenie
|
Czy mogę już bez ryzyka ciąży odstawić pigułki?
Zaznaczę, że nie wybiorę całego opakowania do końca, bo mam już dość skutków ubocznych. Ostatni stosunek był 24.09. Dziś chciałam już nie brać kolejnej tabletki i skończyć branie ich w 3 tygodniu. Ostatnią powinnam wziąć 6.09. |
![]() ![]() |
![]() |
#2382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2383 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź. Zastanawiam się tylko nad jednym. Ma być minimum 7 dniowa przerwa od stosunku do odstawienia pigułek, a w moim przypadku będzie to tylko 6 dni jeżeli dziś wieczorem nie wezmę kolejnej. Czy może chodzi o to, że wejdzie w to jeszcze 7 dniowa przyśpieszona przerwa? Bardzo proszę o odpowiedź. Waham się czy sobie nie zaszkodzę tym odstawieniem, nie biorąc do końca całego opakowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Raczkowanie
|
to może weź jeszcze jedna i wtedy bedzie te 7 dni?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2385 |
Zakorzenienie
|
A mnie ciekawi dziewczyny ile lat brałyście tabsy??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2386 |
Raczkowanie
|
mam pytanie do dziewczyn, ktore sa juz mniej wiecej pol roku po odstawieniu tabletek. czy wasz cykl juz sie uregulowal?
moj cykl po odstawieniu wygladal tak: 29, 32, 28. czekam teraz na czwarty okres po odstawieniu, a dzis mija juz 34 dzien i nie mam nawet zadnych objawow, ze sie pojawi. jesli chodzi o ciaze to ja wykluczam, bo seks byl z prezerwatywa, ktora nie pekla i bylo to ok 25 dnia cyklu. wiem, ze organizm potrzebuje duzo czasu, zeby wszystko sie unormowalo. jestem ciekawa jakie pierwsze 4-5 cyklu mialyscie po odstawieniu tabletek. |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Raczkowanie
|
ja poprzednim razem bralam z rok, moze mniej i od razu mialam idealnie rowne cykle, jak nigdy w zyciu!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Zakorzenienie
|
6 lat Cilestu
właśnie czekam na pierwszy normalny okres, dziś 28 dzień cyklu (z Cilestem już bym miała @) przed tabletkami niestety zawsze była ruletka, marzą mi się teraz regularne cykle, ciąży nie wykluczam chociaż już testowałam i test negatywny ale mogło byc za wcześnie na test |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2390 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny! Piszę, ponieważ potrzebuję Waszej rady. Od 1,5 roku biorę Narayę, która od początku przypadła mi do gustu. Niestety do pewnego czasu.
![]() Zaczęłam się zastanawiać czy to jest wystarczający powód, żeby je odstawić.. ![]() Do tego ostatnio czuję się senna, zmęczona, nie mam ochoty na nic, zauważyłam, że częściej bolą mnie nogi, szczególnie w okolicach łydek, a moje piersi są bolesne. Co Wy o tym myślicie..? |
![]() ![]() |
![]() |
#2391 |
Zakorzenienie
|
xrepublcx zastanów się-jeśli poradzisz sobie bez tabletek to odstaw a jeśli nie ufasz innej antykoncepcji to może spróbuj zmienic tabsy na inne? ja też miałam dylemat czy odstawiac bo brałam 6 lat, czułam się rewelacyjnie, zero skutków ubocznych, czułam się zawsze bezpieczna a do tego ładna cera i figura
![]() otórz @ przyszła po 30 dniach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2392 |
Zakorzenienie
|
Cześć,
Pod koniec lipca br. odstawiłam tabletki. Brałam je 4 lata i 3 m-ce, najpierw był to Logest, potem Cilest (nie pamiętam czy robiłam jakąś przerwę, ale raczej nie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2393 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Miałam bardzo podobnie . W marcu odstawiłam i w sumie od marca do sierpnia miałam jak w zegareczku 28-29 dni , w sierpniu juz się coś zaczeło dziać i już było + 7 dni , teraz znowu nie dostałam juz jest + 10 dni także u mnie było że przez kilka mscy super fajnie i myślałam że juz tak zostanie a tu nagle niemiła niespodzianka :/ Myśle że chyba będe musiała się wybrać do gin z tym problemem :/ Mysia mysz jak wywoływałaś okres ?? Jakimi tabletkami ? Na czym to polega ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2394 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() No właśnie najbardziej obawiam się, że będę szalała co miesiąc i wyczekiwała @. Porozmawiam jeszcze z moim ginekologiem. Może rzeczywiście przydałaby się jakaś przerwa, tym bardziej, że teraz widuję się z moim Tż raz w tygodniu. Te infekcje mnie wykańczają i przez nie właściwie nie korzystam z tego na co pozwalają tabletki anty, bo zawsze jakieś leczenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2395 |
Raczkowanie
|
Odstawiłam tabletki i zaczęły się problemy z cerą, słyszałam że cynk pomaga znacie jakieś sposoby?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szukaj przczyn, ale moze byc tez tak, ze organizm potrzebuje wiecej czasu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2398 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() ![]() ![]() Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-10-08 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2399 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez moonlight20 Czas edycji: 2012-10-14 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2400 |
Raczkowanie
|
dzidwczyny moje drogie....wiem ze jestescie opcykane w tym temacie,,,,widze
ze tu prawdziwa kopalnia wiedzy ![]() Od 3 lat biore tabsy....harmonet....ciag łe infekcje.....ból kerzyza pieczenie swedzenie....juz mam dosc....po globulkach od gina wszystko przechodzi....i za chwile na nowo......od paru dni zaczeło mnie bolec w prawym boku tak nad jajnikiem....niewiem moze to torbiel....bo mam spore zrosty i juz miałam ja kika razy......We wtorek ide do gina strasznie sie boje co to mnie boli....siedze i kope całe forum....cały dzis dzien chodze i popłakuje..... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.