|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Cytat:
, ale nie mam z tym problemu
|
|
#1862 |
|
Wtajemniczenie
|
no własnie, a ja jakoś nie umiem przyjąć do wiadomości że Alan będzie cały rok w domu. Przed chwilką wrócilismy z przedszkola, bo pojechalismy sie jednak dowiedzieć czy Go przyjmą. Niestety, Pani Dyrektor orzekła że owszem, ale tylko w pełnym wymiarze godzin, a na tak długo Go nie poślę bo napewno nie da rady. Więc juz sprawa jasna- siedzimy w domu do następnego roku, a potem znowu rekrutacja, ale tym razem już nie będę taka uczciwa jak teraz
![]() Dojadam śniadanie i idziemy na dwór bo piękne słońce świeci i cieplutko jest
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
hej
p4w dziękuję za rady, dzisiaj tez boli, choć już trochę mniej aga, co ty się przejmujesz, moja też w domu i też sie fajnie bawimy, a i sama pani przedszkolanka powiedziała, nic sie nie stanie, jak Oli w tym roku nie bedzie chodziła, bo nie mają kart pracy ani nic, wiec dużo nie straci. a bawić sie, malowac, rysowac to mozemy w domu, tyle że nie bedzie miała takiego obycia z dziećmi. Ale jak Oli nie chce, to na siłę jej nie wyślę. |
|
|
|
#1864 |
|
Ola-Unhola
|
![]() agga, nie martw się. Jeszcze się nachodzi do przedszkola Pojeździcie na zajęcia poza przedszkolne i Alan będzie mia kontakt z dziećmi
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
Hej......
![]() Aga przeciez jeszcze sie Alan nachodzi do przedszkola, potem szkola i koniec slodkiego dziecinstwa. moja Werka tez w domu , a kontakt z dziecmi ma chociazby na placu zabaw- wczoraj mialysmy niemiła sytuację gdzie podbiegla dziewczynka do Werki siedzacej na koniku i pociagnela ja za wlosy , nie chciala puscic a Werka miala juz łezki w oczach i nie wiedziala o co chodzi, podbiela mama tej dziewczynki zeby puscila Werke i przeprosila po jakims czasie mowie do Werki ze ta dziewczynka bardzo nieladnie sie zachowala a Werka do mnie "przeprosila mnie przeciez" ![]() trzymam kciuki za Alanowe i Antonia badania
|
#1866 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
agga nie przejmuj sie
Eryk tez poszedl do przedszkola jak mial 4 lata bo wczesniej sie nie dostal a nie bylo mnie wtedy stac na prywatne Marci tak naprawde tez moglby jeszcze nie isc bo siedze narazie w domu, ale dla mojej wygody chodzi
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
nie wiecie co z Jolą? ... może wpadnie jak dostanie przesyłkę ![]() u nas dzisiaj w przedszkolu obyło się bez płaczu ... normalnie tak się cieszę, ze za to w nocy wstawał 3 razy i siadał na nocnik ... stękał i mówił, ze boli go brzuszek tak że nie posapałam za dużo ... pół nocy robiłam herbatki, masowałam brzuszek, wstawałam przykrywać kocykiem itd
|
|
|
|
#1868 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za mile słowa. Teraz już mi lepiej jak wiem, że zrobiłam wszystko co w mojej mocy, żeby posłać Go do przedszkola
Posiedzimy w domu razem- też fajnie. Jaką przesyłkę? Ej, ja nic nie wiem, nooo. Ide kłaśc Młodzież spać, a potem muszę zupkę zmajstrowac- kalafiorową dziś. Mąż będzie nie zadowolony bo nie przepada za zupami
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... aaa takie nielegalne interesy robimy nie no, żartuję Zamawiałam Joli krem z Avonu i właśnie do Niej poleciał ... tylko na maile też nie odpowiada ... mam nadzieję, ze u Nich wszystko ok
|
|
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Najmocniej przepraszam, ze tak z doskoku pisze -pojawiam sie i znikam. Mamy jakis problem z netem. Dzisiaj był taki pan od instalacji, cos tam pogrzebał i powiedział, ze juz bedzie ok. Dziekuje za wszystkie odpowiedzi do mojego ostatniego postu. Obiecuje wstawic fotki naszego gniazdka. Jeszcze nie wszystko jest na swoim miejscu, gdzie nie gdzie stoja kartony, worki ale jak juz to wszysto ogarne specjalnie dla was zrobie fotki. Ostatnio mam niesamowitego nerwa. Nigdy tak nie miałam. Nie wiem co sie ze mna dzieje. Zamiast sie cieszyc, ze mam cudowne dzieci, dobrego meza ładny dom to ja ciagle sie na wszystko złoszcze, wyzywam na mężu, krzycze na dzieci Kupiłam Persen, magnez - jak to nie pomoze to chyba udam sie do lekarza. Tak byc nie moze... Aga, ale czym Ty sie kochana przejmujesz. Mnóstwo 3-latków nie chodzi do przedszkola, ba -ja znam nawet 4-latki, ktore siedza w domu i nikt w tym problemu nie widzi. Kuba tez siedzi w domu. Najbardziej szkoda mi, ze nie ma kontaktu z dziecmi. Staram sie ogranizowac jakies spotkania z kolezankami, ktore maja dzieci w podobnym wieku ale to nie to samo. Kilka dni temu bylismy na placu zabaw (taki mały, wiejski placyk). Przyszła mama z córeczka 5 letnia. Kuba mega zawstydzony, trzymał sie kurczowo mojej nogi i ani na chwile nie puścił. Potem stwierdził, ze chce juz do domu. Nie było nawet mowy zeby sie pobawił z ta dziewczynka. ![]() Staram sie wypełniac mu jakos czas. Niestety na pierwszym miejscu są bajki na mini mini. Ma kilka ulubionych i koniecznie musi oglądac. Zauważyłam, ze zabawki coraz mniej go interesują. Woli cos rysowac, układac a ostatnio nr jeden są wycinanki, naklejki. Nauczył sie ładnie trzymac nozyczki i wycina (oczywiscie to juz mu tak ładnie nie wychodzi). Plastelina tez była swojego czasu hitem. A tak poza tym to jestem samotna. Do tej pory mieszkałam z rodzicami, co prawda mielismy swoj kąt (oddzielne wejscie, swoja kuchnie, lazienke) ale wiedziałam, ze rodzice sa zawsze na dole i w kazdej chwili moga przyjsc. Miałam do kogo "gębę" otworzyć. A teraz jestem sama z dziecmi bo małż ciagle zajęty (pracoholik). Co prawda rodzice prawie codziennie przyjezdzaja ale to nie to samo. Koleżanki tez daleko, zajęte swoimi sprawami nie maja czasu przyjechac bo jest juz jednak do mnie dalej. Heh, przepraszam ze tak na smuciłam...
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zajmujesz się sama dziećmi i nie masz żadnej odskoczni...
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2012-10-04 o 23:14 |
|
|
|
|
#1872 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześc piątkowo
Cass dzięki, no właśnie mi najbardziej szkoda kontaktu z dziećmi, bo w naszej mieścince, raptem 2 place zabaw mało odwiedzane, wiec podobnie jak u Was. A co do domku, wiem co czujesz, bo ja mam teściów na dole więc właśnie mam z kim pogadać, a jak ich nie ma to jakos pusto sie robi. A Ty tak nagle sama w domu, musisz sie przestawic. Jesienne przesilenie Cię dopada w połączeniu z rutyną = ciężko, oj ciężko. Angy jak jeździdełko ? Kupione??? Pijemy? Czeko a jak mąż? Wspominałaś że miał mieć rozmowe, udało się ? Alan zjadł dwa śniadania Wielką miske płatków śniadaniowych a potem ja sobie zrobiłam zapiekanki, i On stwierdził że też chce jedną. Jakos nie ogarnięci dziś jesteśmy- ja jeszcze w piżamie. Trzeba kurze powycierać bo strasznie szaro w mieszkaniu, a nie chce mi się. U WAs też tak w nocy wiało, ale strasznie było.
|
#1873 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Antoś dzisiaj pojechał na wycieczkę do lasu ![]() Plecak wziął, soczek i herbatniki do dzielenia się z kolegą Ajanem ![]() Próbowałam nagrać jak drepczą do autokaru, ale nic nie widac, wieje, drzewa zasłaniały i wybrali drogę na około, a nie pod moim oknem ![]() Cass, może rzeczywiście monotonia i zmiana, że brak rodzinki ![]() Ja to bym się nie męczyła, ale każdy jest inny. Mi nie brakuje nikogo obok, w dużym domu też wolałabym sama, nawet jak wszystko osobno. Wyalienowana jestem jakaś Lece do gabinetu na pedicure. Mama mi jakąs babeczkę namówiła. Przyda się ![]() Miłego dnia
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2012-10-05 o 10:11 |
|
|
|
#1874 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Marci kaszlal mi cala noc, nie puscilam go dzis do przedszkola, niech sie podkuruje, kupilam syrop
|
|
#1875 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześc
![]() Cass, miło że wpadłaś ![]() jakiegos jesiennego doła złapałas, głowa do góry ![]() Ja mam podobnie jak Ola, dobrze się czuję w swoim towarzystwie ![]() rodziców mam na dole ale rzadko tam chodzę ot tak, żeby posiedziec ![]() i niemogę sie doczekac aż się wyprowadzimy ![]() chyba źle to zabrzmiało, to nie tak że mam ich dośc, po prostu taka jestem Svi, zdrówka dla Małego Ania, jak Bartuś dzisiaj? dobrze? Zuza wczoraj nawet fajnie, została bez żadnego ale, jak po nia przyszłam to tylko minka była, dziś też ładnie poszła (z mężem), ciekawe jak będzie potem ![]() Problem tylko w tym że katar jakiś znów się przypałętał i wolałbym żeby szybko minął bo jak ja znów w domu zostawię to znów będzie pewnie problem ![]() w czwartek byłam u gina, z Maciusiem wszystko OK ![]() no i u fryzjera byłam, mam rudy camel jakiś na włoskach ale to ciiiiicho bo jak Karo przeczyta to mi sie dostanie , do czerwonego pewnie wrócę ale teraz nie chciałam bo pewnie dopiero w styczniu do fryzjera pójdę a do tego czasu miałam bardzo nijakie włosy
|
#1876 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Ja od rana na zakupach kupowałam z koleżanką prezent urodzinowy dla przyjaciółki i jej męża ... jutro impreza ... w niedzielę znów podwójna: mojej siostry urodziny i imieniny babci zbankrutuje ![]() Cytat:
jakaś jesienna depresja? przesyłam dobre fluidki Cytat:
zje obiad w przedszkolu a po powrocie do domu jeszcze by coś zjadł ... i tak do wieczora wymyśla ![]() oj wiało wiało kwiatki mi postrącało ![]() Cytat:
Cytat:
obyło się bez krzyków tylko focha zrobił ale przyszliśmy prosto na religię wiec od razu się zainteresował ja przyszłam po niego to był rozbrykany ![]()
|
||||
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ja z telefonu pisze bo leżę w łóżku.wczoraj po wizycie na usg dopadła mnie migrena.chyba sie bardzo przejmowalam.na szczescie na usg wszystko ok i następne dopiero ok 20 tygodnia.w poniedziałek jadę na normalna wizyta bo usg to prywatnie byłam.męczą mnie teraz takie wyjazdy i wracam zawsze z bólem głowy. Zajrzę do was jeszcze później.buziaki. Maju super ze u ciebie tez wszystko ok. Cass mam nadzieje ze to przygnębienie i złości mina. Moze to przez pogodę itd.
|
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() u nas burza byla w nocy i to porzadna ![]() bylysmy z Werka na placu zabaw, pelne kieszenie kasztanow nazbieralysmy i juz Werka zakopala w piaskownicy z mysla ze drzewka wyrosną ![]() ale wieje dzis strasznie -nawet czapke malej zalozylam bo taki zimny ten wiatr... Aga narazie musimy czekac do przyszlego tygodnia ![]() Cass poprawy nastroju życze
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Dziewczynki, jestem, żyję, tylko czasu mi brakuje ![]() Ale wszystko w porządku ![]() Ściskam Was i jak ogarnę sprawy, to wrócę
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
super:
![]() http://allegro.pl/wozek-jedo-bartati...ium=LikeButton
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
Mariolu ale się uśmiałam ![]() Ściskam Was i całuję ![]() Zajrzyjcie do klubu
|
|
|
|
#1883 |
|
Wtajemniczenie
|
no no, dzięki Mariola. miłe zakończenie dnia
Swoją droga, ten jej Canon naprawdę robi dobre zdjęcia, bo wózek nie wygląda na taki zjeżdżony ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- a zapomniałam Która chce winka ryżowego mojej własnej i męzowej produkcji??? ![]()
|
#1884 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Cześć Joluś ![]() Svi, zdrówka dla Marciego Mariolu, uśmiałam sie nieźle Babka prowadzi też blog. Wczoraj przegądałam ![]() Wojtusiu, cieszę się, ze wszystko dobrze na USG ![]() Który to tydz? Maja, pokaż kolor ![]() Cieszę się, że wszystko ok ![]() Cześć Iwonka ![]() Aniu, gratulacje dla szwagierki ![]() czeko, trzymam kciuki ![]() **** My już na nogach. Na 10 jadę z chłopakami na planszówki, tzn Bartek ma zajęcia. Ja z Antkiem do Rodziców skoczę. Małż w pracy i dzis i jutro i każdy następny weekend. Nadgodziny 300% płatne robi. Musi dorabiać, bo kiepsko u nas ![]() Miłego dnia
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
hello
od 7 mam 4kę dzieci w domu i o dziwo piję kawę i szperam w necie a oni zgodnie się bawią ![]() tak zgodnie że mąż śpi ,szok Aga, co się daję to winka ryżowego?nie słyszałam nigdy,ale ze mnie marny pijak ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Ola to dobrze że jest możliwość dorobienia i to jest 300%
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1886 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Zobaczymy 10 ile to wyjdzie tak dokładnie, jak wypłacą pierwsze nadgodziny. Ale zawsze to coś
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Ola lacze sie w finansowym bolu
, oby wam sie szybko poprawilo. Na zmiany u mnie nie licze zbytnio.Daj linke do tego bloga , bo chyba zle szukam, a chetnie poczytalabym czasami pierdy, aby sie posmiac.Musze isc do sklepu, a za oknem leeeeeeje.
|
#1888 |
|
Ola-Unhola
|
Mariolu
![]() U mnie też nie widac, bo takie nadgodziny to kropla w morzu. Napisze tak, nie wiem czy "lusterko stłukłam czy co", ale same u mnie zmartwienia. Wszystko się skumulowało. W kazdej dziedzinie. Do tego doszły problemy z Antosiem - z jego mową... Ahhh...szkoda gadać... Idę poleżeć... Dobrej nocki ![]() Blog : http://matkasanepid.blox.pl/html
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co z Antosiem? Zmartwilam sie ![]() Dobranoc
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy zaczynam 14 tydzień ![]() współczuję sytuacji, mam nadzieje ze jakos wyjdziecie w tego. A co z Antkiem? ide na obiad wroce pozniej kupiłam sobie książkę "fikołki na trzepaku" Kalicińskiej, fajna książka, chociaż opisuje wspomnienia, od 60-70 tych lat, to wiele rzeczy przypomina moje dzieciństwo. fajnie się o tym czyta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

, ale nie mam z tym problemu 

... może wpadnie jak dostanie przesyłkę
tak że nie posapałam za dużo ... pół nocy robiłam herbatki, masowałam brzuszek, wstawałam przykrywać kocykiem itd

zbankrutuje
zje obiad w przedszkolu a po powrocie do domu jeszcze by coś zjadł ... i tak do wieczora wymyśla