|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jem ok 8,11, 14, 17 i 20. Mi to przy pierwszym porodzie cukrzycę olali, i wszystko inne. Dopiero jak moja gin na dyżur przyszła to się zajęła jak trzeba.
|
|
#3002 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 31 tygCytat:
35 tydzień i śliczne zakupy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja obciążam tylko te na słodko (raz nie obciążyłam i wyszło ok), na śłono nigdy nie obciążałam. Ale jakby nie było zawsze najpierw podpiekam ciasto tak z 15 min jak pisze Kamalika i dopiero potem daję "nadzienie". Sprawdzone, działa. Zawsze jak wylałam (całe 2 razy tak zrobiłam) czy też dałam od razu na surowe ciasto to wychodził zakalec. Obowiązkowo też nakłuwam. U mnie na życzenie męża robię - naleśniki ![]() Cytat:
35 tygodnia Mi od miesiąca brzuszek też nie drgnął. Ale dziecko rozwija się prawidłowo, wody płodowe też w normie (bo sprawdzał ostatnio). Chyba nie mamy się czym przejmować. Cytat:
tak ładnie - to ja się dowiem czy cc czy sn ![]() Ale ogłaszam że jeszcze nie rodzę
|
||||||
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
Mleko w tubce o smaku kawy zbożowej
... Samego mleka nie tknelam od 17 lat .. a to kocham
Na pamiątkę ... ''Pod moim sercem, inne serce bije... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..'' 12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście ! Edytowane przez DeKajka Czas edycji: 2012-10-06 o 13:11 |
|
|
|
#3005 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A takie urocze te reczniki ![]() Cytat:
![]() w sensie ze hmm... wody za duzo do ciasta dodane jak mokre? ![]() Cytat:
![]() Pakuje Kubusia do szpitala..... nie mam pojecia co wziac, chyba i tak pierwsze 3 dni te w szpitalu spedzimy w spiochac i body pod spodem, bez kombinowania I mam to co chyba nawet czytalam u wrzesniowek - patrze na te ubranka i jakos przestaly mi sie podobac :/ |
||||||
|
|
|
#3006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie właśnie mam ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Juz wiem skad powiedzenie '' piździ jak w Kieleckim ''
Zaraz mi okna wyrwie .. firanka lata po calym pokoju .. a nie zamkne bo sie udusze ..---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Myslalam ze dzisiaj to nie nastapi .. ze dam rade .. ze wytrwam .. ze jestem silna .. Nic z tego .. Ide po czekoladę...
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
Ma_majka Ty zboczuchu!
ale nawiasem mówiąc to od wczoraj mam mega ochotkę na małe co nie co to chyba przez to że wreszcie śpię z mężuniem, dobrze że tylko dwie nocki |
|
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Najczęściej to tylko jedno się chowa, ale tak na chwilkę
|
|
|
|
|
#3010 |
|
Zadomowienie
|
Marti, mi w szpitalu nie mierzyli godzinę po posiłku
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#3011 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do brzuszka, ja tego nie ogarnę...Cytat:
Byłam w Kielcach kilka razy. Mój były studiował w Kielcach + czasem na narty na jeden dzień skoczyliśmy, czy na skałki. I za każdym razem wiało tzn. "piździło jak w Kieleckim". |
||
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nie, chodziło mi o farsz, czyli np jak dajesz mus jablkowy to żeby nie był taki bardzo rzadki. Bo wtedy ciasto nasiąknie sokiem z jabłek i może być zakalcowate
|
|
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia...zawsze mówi, po USG, ze wody również super i tyle.. ![]() Karola- to czeka Cię imprazka przed porodem ![]() Justa- ja właśnie również byłam w szoku z tą krwią..no,ale to ponoc nie u każdej dziewczynki.. .............. Idę z pieskiem na spacerek a później do sąsiadki na herbatkę Będę za godzinkę
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
jesteście niemożliwe. zmykam do sklepu po mleczko w tubce
w takim tempie to skali na wadze zabraknie niebawem... Dzisiaj zjadłam już całą czekoladę, dwie mleczne kanapki, trzy jabłka, dwa pączki i kulki czekoladowe z mlekiem ale to dlatego że strasznie mi ostatnio cukier skacze i przy normie od 70-ciu miałam ostatnio 50 |
|
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Tzn, źle się wyraziłam, nie do środka brzucha, tylko do pachwiny
![]() Spokojnie Kobiety, pielęgnacja chłopców jest naprawdę prosta, wydaje mi się że gorzej z dziewczynkami jest Więcej fałdek, łatwiej o infekcję, a jak kiedyś poczytałam o tych zlepionych wargach brrr---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3017 |
|
Zadomowienie
|
A ja się pochwalę - jestem szczęśliwa.
Pan prezes firmy X ma co prawda już 80 myszy i 10 karaluchów (tu bez zmian w kwestii kasy - od poniedziałku zaczynam nasyłać wszy ). Ale ja dostałam wypłatę wcześniej o 5 dni i normalnie pojechaliśmy dziś na zakupy do jak to mówimy "dzieciowego" sklepu kupić to czego nam brakuje. I zamówiliśmy łóżeczko na all. Oczywiście mało przy kasie nie padłam jak zobaczyłam rachunek za te wszystkie rzeczy (wanienka, aspirator, szczoteczka, ręczniki, kocyki, pościel, ....wszystko niby nie duże ale koniec końców kwota zawrotna ) ale baaaaardzo się cieszę ![]() Muszę teraz wywalić z super listy to co mamy. Pani w sklepie nawet zdziwiona była że tak szybko podejmowaliśmy decyzję - mąż jej wytłumaczył że my te zakupy planowaliśmy od ponad miesiąca i wiemy czego chcemy. ![]() W poniedziałek skoczymy po fotelik, kombinezon i laktator + jeśli coś mi jeszcze zostanie na liście to też Jaki dobry dzień ![]() Co prawda nie mam jeszcze spakowanej torby do szpitala ale już jest coraz bliżej
|
|
|
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siostrzeniec też miał problemy z napletkiem bo siostra mu za słabo naciągała tego siusiaka. Ale w porę zareagowała i poszła do chirurga, obyło się bez zabiegu i lekarz dokładnie jej pokazał jak to ma robić i teraz mój 3-letni siostrzeniec sam sobie "naprawia siusiaka"
|
|
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiedzieć czemu jakos mnie to nie cieszy ..
Oni wszyscy beda '' hahaha '' '' bla bla bla '' przy drinkach a ja co ? taki klocek niepijąco-zamulający . ehh .. Cytat:
.. Straszne mam te napady .. moglabym non stop jesc slodkie .. a cukier zawsze mam idealny .. 70 do 80 .. Mysle ze taki urok koncowki ciazy ..
|
|
#3020 |
|
Zadomowienie
|
Z tymi wodami to on chyba jakoś mierzy na tym usg. Nie wiem - mi generalnie zawsze coś tam patrzy i mówi że ilość wód prawidłowa.
Ma_Majka - uff, to jednak brzmi lepiej ja zawsze myślałam że z pielęgnacją dziewczynek jest gorzej (jak tak zrobi kupkę i wejdzie do środka a potem to obmywać, wyciągać...) a tu proszę - teraz to już nie wiem czy z pielęgnacją chłopców nie gorzej
|
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Ide sie ogarnac bo o 15 przychodzi TŻet i siostra przyprowadza mi mlodego ( stwierdzila ze musi jechac na zakupy - szkoda tylko ze nikt mnie sie o zdanie nie zapytal
) i pojedziemy do Lidla bo wczoraj widzialam fajne bluzy .. takie cieplutkie ..po 59 zl.. tyle ze byla tylko Eska .. a ja mam miedzy M/L ..
|
#3022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() niteczko no wlansie zla jestem, ale jak juz pozneij przysnelam to mi sie co innego śnilo i w koncu nie wiem dekajka jakbys zaczęła tam rodzic to wiesz-masz darwowe wstepy chyba, no mysle ze by ci się nalezaly
|
|
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Karkóweczka z ziemniaczkami w piecu
a na kolację zrobię sobie gar barszczyku hyhyhyMaMajka jesteś jedyna HAHAHAHA Niteczka pochwal się zakupami hyhy no tak trzeba to ogarniać bo tobie zegar już głośno tyka
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- ja moge sie przebrać za jądra albo penisa..bo napletek to nie wiem
|
|
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Matki Pieniężnej dopiero w środę
|
|
#3029 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dlaczego nie uwazalam na zajeciach z poloznictwa....maaatko bylam w takim wieku ze nie bralam tego do siebie... chyba powinnam jakies notatki wyciagnac ![]() Cytat:
sama sie tak czuje![]() Ok, spakowalam malucha, bedzie co ma byc ![]() I to czego jeszze nie mamy na karteczce wpisalam zeby dorzucic |
||||
|
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
DeKajka nie martw się, ja niedawno jak się lepiej poczułam poszłam do klubu też
znajoma miała urodziny (30 lat) i NIE WYPADAŁO odmówić. Powiem Ci że nawet fajnie się czułam, Kubuś fajnie delikatnie kopał chyba mu się podobało cały wieczór na soczkach byłam, ale nawet raz wyszłam z solenizantką na parkiet. Ciężko było złapać równowagę ale troszkę bioderkami poruszałam i od razu czułam się lepiej - wszyscy na mnie patrzyli i nawet obcy ludzie podchodzili i pytali w którym miesiącu jestem bo jak na kobietę w zaawansowanej ciąży nieźle wyglądam i się ruszam doskonale wiedziałam że będę w centrum zainteresowania, na początku bałam się strasznie szczególnie że mam te skurcze, ale tam od razu było lepiej i doszłam do wniosku że ruch jest jak najbardziej dla mnie wskazany, oczywiście z umiarem |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

. Tescia tylko nie bedzie bo ma robote w Krakowie ale jak bedziemy wracac to zachaczymy o niego

31 tyg

tak ładnie - to ja się dowiem czy cc czy sn

.. firanka lata po calym pokoju .. a nie zamkne bo sie udusze ..

do brzuszka, ja tego nie ogarnę...

klask i: