|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
[szukam] sos cytrynowy
jadlam ostatnio fileta z kurczaka nadziewanego brokulami z sosem cytrynowym, wiadomo kurczaka nie trudno podrobic ale jak sie robi sos cytrynowy????
help me! bede wdzieczna za odpowiedz |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: [szukam] sos cytrynowy
ostatnio probowalam zrobic sos cytrynowy,ale kwasny mi wyszedl.zrobilam go z soku z cytryny,troche skorki cytrynowej i starty czosnek.wszystko na patelnie z odrobina masla.zrobi sie geste,mozna dolac troche wody i przypraw wg.upodobania np.vegeta.sprobuj moze to bedzie to!mojemu mezowi smakowalo!
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
wiec zrobilam tak
dodalam odrobine skorki (bez tego bialego bo bedzie gorzki) do bulionu warzywnego, troche soku z cytryny-ale mniej niz z polowki bo rzeczywiscie latwo przekwasic, zaprawilam slodka smietanka i lyzeczke masla, gotowalam kilka minut, po sciagnieciu z ognia zaprawilam dwoma zoltkami, wyszlo pyszne, do kurczaka wspaniale, ale rowniez podalam do mieszanki warzyw hortexu do drobiu dodatkowo z paczka brokulow-goscie byli pod wrazeniem |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Skleroza nie boli
:z łyżki mąki i łyżki masła zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić szklanka gorącego bulionu, doprawić solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny [wedle uznania] i zagotować mieszając. Dodać szklankę śmietany i dobrze wymieszać, podgrzać. Można na tej bazie zrobić sos pietruszkowy lub koperkowy dodając wraz ze śmietaną świeże zioła. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

: