|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
|
|
|
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- ja też. dlatego ostatnio dalam sobie szlaban na oglądanie jje.bo na mnie źle dziala i się dołuje. głu..pie babsko z przerostem ego |
|
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję, że ja w 8 miesiącu już a też nie zrobiłam jeszcze prania ani prasowania. Czekam aż tż zwolni komodę a żeby to zrobić musi powiesić półkę pod TV :P bo narazie dekoder i konsola leży na komodzie.
planuję w tygodniu się zabrać za to w końcu
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Anielko ja nie mam nic poprasowanego a i posciele reczniki pieluchy kurteczki itp jeszcze nie uprane nawet
|
|
|
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Zmykam kochane bo mój małż za chwilę z pracy wróci
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubie patrzeć jak inni maja bałagan w domu
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
Sola zapomnialam Ci napisac-moge sernik.ciasto ostatnio jadlam zwyklego drozdzaka z jablkiem i to kawalek to byl po nim meksyk wiec nie wiem jak z 3 bitem...on strasznie slodki wiec nie bede jadla:/
|
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
idziecie jak burza z tym pisaniem ![]() ja dzisiaj wyprałam kombinezny i dresik, bo ładnie słoneczko świeci z resztą ubranek się jeszcze wstrzymuje no i troszke musze dokupić
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę kobietki. Do jutra
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz mam uprane poprasowane i poskladane w szufladach
Zaraz przyjdzie siostra z malym Maksiem a potem TŻecior
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
łoj tam małe jest piękne
chociaz nei wiem czy to dobre okreslenie na przyrodzenie![]() dekajka dobrze, że sie pogodzilas. ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
ja juz nic nie zamawiam.pare mi rzeczy zostalo z apteki.a ciuchow to mam aż nadto i nawet jakby ktos chcial mi dac to juz nie przyjmuje wszytskim pwoiedzialam ze nie bo bez przesady.i tak mam za duzo tego. najlepsze ze na poczatku ciązy sie martwilam ze nic nie mam i ze wszytsko ebde musiala kupwoac. a koneic koncow malo co musielismy kupowac z takich wiekszych rzeczy. tż teraz zakupil kołyske od znajomych, z glucka.stwierdzilismy ze na początek ta kolyska to dobry pomysl.materac do niej tez juz mamy.czekam na przywozke tej kołyski a pozniej się sprzeda na allegro i tyle.zwlasczza ze dajemy za nią 150 zł a nowa
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-10-06 o 15:13 |
|
|
|
|
#3077 |
|
Rozeznanie
|
U mnie też 36 tydzień a jeszcze nic nie ruszyłam cały czas tłumaczę sobie że jeszcze chwila bo się zakurzy :P Co do obiadu to zainspirowana jedną z Was zrobiłam naleśniki co przy mojej cukrzycy jest szaleństwem ale co tam raz na jakiś czas można a żeby sie dobić zrobiłam je z bitą śmietaną owocami i nutellą
nawet nie biore glukometru do ręki :PA co do kołyski to ja też na początek kupiłam taką Coneco i przez ok 4 pierwsze miesiące mam zamiar jej używać a potem kupie normalne łóżeczko. Edytowane przez Nicole03 Czas edycji: 2012-10-06 o 15:27 |
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
nicole te kołyski coneco sa sliczne
![]() a masz do kołyski ochraniacze itd ? Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-10-06 o 15:41 |
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam już od sąsiadki i jej 3miesięcznej córuni
Zjadłam pomidorówkę a teraz mam ochotę na coś słodkiego ![]() Łączę się z Dziewczynami, które nie mają jeszcze nic poprane Ja zabiorę się to tego jak będę już miała szafę w sypialni. Opróżnię wtedy komodę i tam będę układała rzeczy dla malutkiej
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po cichu myślałam, że może już po prostu ta przemiana cukru w Twoim organizmie zaczęła się już jakoś regulować, bo w sumie ta cukrzyca ciążowa jest chyba głównie spowodowana hormonami. ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Tak sobie popatrzyłam na tę naszą listę terminów porodów i w listopadzie to teoretycznie prawie codziennie powinien być jakiś poród. Wiadomo, że na pewno te daty będą się różnić, ale i tak będzie się działo
|
|
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki a jak jest z recznikami do szpitala dla malucha??trzeba brac czy oni w swoje wycieraja??
Sola i tak jest dobrze ostanio-naprawde nie moge narzekac kawalek dziubne tego ciacha bo inaczej mi jezyk wiesz gdzie uciekanie
|
|
|
|
#3082 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ma co już się kłócić, a ktoś zawsze musi pęknąć ![]() Cytat:
chciałam z białym serem takie podsmażane ale życzenie męża - nutella ![]() Dziewczyny jaka masakra - ja nie mam totalnie formy. Pierwszy raz w życiu nie byłam w stanie stać nad patelnią, przyciągnęłam stołeczek do kuchni i ciągle przysiadałam. Takie miękkie nogi a w sklepie to aż mi się w głowie kręciło. I miałam fajną sytuację (w sumie 2 dziś): - jak wracaliśmy z tego "dzieciowego" sklepu troszkę staliśmy na przystanku nim podjechał autobus i jak wsiadłam i usiadłam to Pani która za Nami weszła podeszłą do mnie i powiedziała "Jak miło jest na Państwa patrzeć" ![]() - a teraz jak byłam sklepie i stanęłam w dziale z wędlinami (dłuuuuga kolejka była) to Pani przedemną mnie przepuściła (nie chciałam ale ona się uparła) i nagle usłyszałam "Przepraszam bardzo proszę obsłużyć teraz tę Panią - chyba widzi Pani (to do ekspedientki) w jakim jest stanie" (to ta co mnie przepuściła tak mówiła), i ekspedientka mnie przeprosiła że nie zauważyła - aż mi się głupio zrobiło - a ja sobie poprostu grzecznie w kolejce stałam
|
||
|
|
|
#3083 |
|
Raczkowanie
|
Jej
U mnie też naleśniki i też z nutellą
|
|
|
|
#3084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
az milo, czlowiek zaczyna wierzyc ze nie samo chamstwo na swiecie ![]() Ja wlasnie wrocilam ze sklepu na 2 tury, najpierw w jedna strone i przytachalam siate, potem w 2 do biedronki, jak wracalam z biedry to juz tempo mialam 90letniego zolwia.... musialam 10minut polezec i sie nie ruszac zeby to normy wrocic:/ Przypomnialam sobie tez ze bez obiadku dzisiaj...bardzo madrze:/ Lece wcinac, mial byc makaron w serem ale kanapka szybsza
|
|
|
|
|
#3085 |
|
Rozeznanie
|
Skąd ja to znam :P W tarkcie jednej czynności więcej sie na sapie i nastękam niż to wszystko warte hihhi
|
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
Dekajka, fajnie, ze sie pogodziliscie
![]() Niteczka - jak milo A ja wlasnie wrocilam z miasta.. dzis u nas dzien targowy i w centrum stragany. Wypatrzylam jeden z pieczywem.. jakis taki znajomy widok.. i co sie okazuje dziewczyna z Polski prowadzi wlasna piekarnie.. ma chleb, bulki, rogale i drozdzowki. Cjwile z nia pogadalam i kupilam chlebek orkiszowy..mniam ona w gratisie dorzucila mi rogala. Fajnie, ze dziewczyna biznes rozkreca.W miescie pochodzilam po sklepach, ale niewiele kupilam.. praktycznie tylko kilka rzeczy do domu.. i o dziwo dla dziecka nic. Nie wiem.. powinnam szalec i w ogole, ale ja tylko ogladam.. w sumie mam tam na start wszystko juz poprane i poprasowane. Dzis przyszla ta mata z Lamaze. W zyciu za taka cene nowej bym nie kupila. Nie wiem czy ja zydze tak na dziecku, czy po prostu lampka pt.'oszczedzanie' mi sie wlaczyla Eh..
|
#3087 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Własnie w postaci makaronu z serem bądź kanapki.................. Dzisiaj mam plan na wieczór- kąpiel w oliwce, kolacyjka- zapiekanki i kakao i jakiś filim w TV No a w oddali wizaz w kompie ![]() Aaaaaaaaaaaa i miałam sie jeszcze pochwalic, ze wyjęłam dziisaj kurtkę taką jesienno-zimową z kapturkiem i się pieknie w nią zapiełam !!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-10-06 o 17:02 |
|||
|
|
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio jak miałam wizytę u gina to podjechałam tramwajem, a mam niedaleko. Do tej pory zawsze sobie chodziłam spacerkiem, ale po tym jak we wtorek idąc na USG ( pewnie jeszcze stres do tego doszedł) zaczęłam mieć zawroty głowy i 2 razy w ostatnim momencie dorwałam jakieś ławki na których mogłam usiąść to w piątek bałam już się ryzykować. Jak usiądę to błyskawicznie to przechodzi. Najgorsze jest to, że trudno mi to przewidzieć. |
|
|
|
|
#3089 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi mama w lumpku znalazła fajną ciepłą Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
posty o peniskach itd powinny być jakoś na czerwono żebym mogła omijać i nadrabiać tylko to co istotniejsze |
|||||
|
|
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już nie mogę się doczekac kiedy mała wejdzie w kanał rodny i obniży mi się brzuszek.. Póki co mam mega problemy z oddychaniem..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Póki co mam mega problemy z oddychaniem..