sex - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-03, 20:12   #1
Cukrowa Panna
Przyczajenie

sex

Witam

Zwracam sie do was z dość osobista sprawą.

Jestesmy z chłopakiem razem prawie 2 lata. Planuje zaczac wspolzycie, jestem go pewna jak nikogo innego nigdy i bardzo bym chciala z Nim to zrobic, jednak z drugiej strony jakos sie blokuje.
Głownie mysle ze nie chodzi tu o bół lecz o nieumiejętne obchodzenie sie z prezerwatywami.
Nie chcialabym brac tabletek poniewaz nie mamy okazji az tak czesto byc sam na sam.
Myslalam zatem o prezerwatywach i globulkach + dni nieplodne, chlopak zaoferowal tez ze jesli chce to moze wyjsc przed wytryskiem.
Niby zabezpieczenie dobre a jednak strasznie boje sie wpadki;/ i to mnie tak blokuje.
od roku nie moge sie z tym przelamac. chlopak jest bardzo cierpliwy rozmawia ze mna jednoczesnie nie nalega na nic, jednak ja wiem ze przesadzam troche z tymi obawami.

Moze powinnam pomyslec o innym zabezpieczeniu?
jednak tabletki to troche trucie sie na sile, bo podejrzewam ze czesciej niz raz w miesiacu nie bedziemy sie kochac;/ i nie chcialabym przytyc, nie jestem jakos super szczupla.

hlopak ostatnio po dlugich rozmowach tez stwierdzil ze jesli bede tak fiksowac to nigdy sie nie przelamie.

Moj chlopak tez jest jeszcze przed pierwszym razem, boje sie ze on cos zle zrobi nie dopilnuje, mowilam mu o tym , rozmawialismy ale ja nadal swoje...
zal mi juz sie Go robi, czesto sie piescimy , głównie on mnie, znamy swoje ciala.
i bardzo che z Nim to zrobic ale .... nie moze wyjsc mi z glowy ta wpadka...
jak widze na ulicy mlode dziewczyny, albo w mojej szkole ktore chodza z brzuchem to od razu wlacza mi sie mysl , ze ja bede nastepna... ale z drugiej strony gumki same z siebie nie pekaja... ja to wiem ale jednak.
mam 19 lat chlopak 22.

Przepraszam za tak chaotyczna wypowiedz.
Moze Wy drogie wizazanki mogłybyście mi cos poradzic?
Cukrowa Panna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-03, 22:15   #2
ewa102
Zadomowienie

Dot.: sex

Niech załozy 3 prezerwatywy...
Panikujesz,a dopoki panikujesz nie bedziecie miec dobrego pozycia seksualnego.Dziwi mnie jednak,ze jestescie 2 lata a to on sie glownie Tobą zajmuje.Boisz sie dotknąc jego penisa lub pocałowac? Masakra,jesteś bardzo religijna? Penis to zło i uwłacza kobiecie?

Ja tez sie bałam i wziełam tabletki - są pewne i do tego przez pierwszy miesiąc uzywalismy gumek,ale przestalismy bo ich nie lubie.
Natomiast mogę Cię spokojnie zapewnić,że gumka + globułki zupełnie wystarczą. Gumka nie pęka w trakcie,zazwyczaj już jest pęknieta.Może zrob test - nalej wody do gumki i zobacz czy wycieka,moze to Cie jakos przekona,ze są szczelne...
Sperma w gumce nie przedostanie sie do jej konca przy ciele chlopaka,a nastepnie nie pacnie na Ciebie ze złowrogim uśmieszkiem i nie wpadnie do pochwy atakując i siekając wszystko co popadnie,aż dostanie jajeczko... przykro mi,aż tak inteligentna nie jest.

Jeśli wykonacie manewr - gumka,globulki,dni nie płodne i wyjscie przed wytryskiem to chodzmy ziemia sie paliła nie zajdziesz w ciąże,nawet jeśli w akcie zemsty chlopak wsadzi palec do spermy w gumce a następnie zrobi Ci palcówke.

A idiotki które widzisz w szkole,zazwyczaj się nie zabezpieczają nawet gumką i część pewnie wierzy,że przy pierwszym razie nie trzeba sie zabezpieczać,bo na końcu szyjki macicy stoi armia małych stworków,które sperme pochłoną... [ słyszałam to rok temu od 20letniej kolezanki - no bez potworków :P ale ze nie mozna wtedy zajść ]

P.S.Po próbujcie zakladac gumke na ogorka,obejrzyjcie film instruktazowy [na pewno jest w necie] i bedziesz mogla kontrolowac czy chlopak dobrze zaklada [nie zdziw sie jesli przy okazji ze stresu mu opadnie,po tym jak mu tyle nagadałas]

Akcja "pokaż kolana!"

czas: do maja

cel: ćwiczyć,ćwiczyć,ćwiczyć !

15km

Edytowane przez ewa102
Czas edycji: 2012-10-03 o 22:18
ewa102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-03, 22:22   #3
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Cukrowa Panna Pokaż wiadomość
Myslalam zatem o prezerwatywach i globulkach + dni nieplodne
A umiesz wyznaczać dni niepłodne?

Cytat:
chlopak zaoferowal tez ze jesli chce to moze wyjsc przed wytryskiem.
Kiepski pomysł. Raz, że to zwykle zabiera facetowi dużo przyjemności, a dwa, że skuteczności antykoncepcji to raczej nie dodaje.

Cytat:
Moj chlopak tez jest jeszcze przed pierwszym razem, boje sie ze on cos zle zrobi nie dopilnuje, mowilam mu o tym , rozmawialismy ale ja nadal swoje...
A umiecie zakładać prezerwatywę? Może zacznijcie od tego?

Cytat:
Moze Wy drogie wizazanki mogłybyście mi cos poradzic?
1. Nie uprawiaj seksu dopóki nie czujesz się gotowa na to. To nie ma sensu, tylko się będziesz stresowała.
2. Dowiedz się więcej na temat wybranej metody antykoncepcyjnej, przez to będziesz miała do niej więcej zaufania.
3. Jeśli macie stosować prezerwatywy, to nauczcie się je zakładać. Możesz też dodatkowo kupić paczkę prezerwatyw i spróbować je zniszczyć. Zobaczysz wtedy jakie mocne są.
Stary 2012-10-03, 23:25   #4
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewa102 Pokaż wiadomość
Niech załozy 3 prezerwatywy...
Oj, tego niech czasem nie robi, bo osiągnie efekt odwrotny od zamierzonego

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-04, 10:29   #5
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cukrowa Panna Pokaż wiadomość

Jestesmy z chłopakiem razem prawie 2 lata.
chciałam od razu napisać :współczuję chłopakowi:, ale przeczytałam, że on też jest niewinny
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-04, 19:40   #6
ewa102
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheKey Pokaż wiadomość
Oj, tego niech czasem nie robi, bo osiągnie efekt odwrotny od zamierzonego
To był sarkazm z 3 prezerwatywami

Broń boże autorko tak nie rób!

Fajnie,że masz pojęcie iż możesz zajść w ciąże przed tym zanim w nią zajdziesz. Ale nie PANIKUJ!

Natomiast też współczuje chłopakowi :P

Akcja "pokaż kolana!"

15km
Stary 2012-10-04, 20:01   #7
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewa102 Pokaż wiadomość
To był sarkazm z 3 prezerwatywami

Broń boże autorko tak nie rób!
No Ty wiesz i ja wiem, ale wolałam na wszelki wypadek upewnić się, że i Autorka wie

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-05, 14:48   #8
InkluzjaOstateczna
Rozeznanie

Muszę przyznać, że zakładanie tematu o tytule "sex" na podforum, które nazywa się "Seks" to naprawdę zarąbisty pomysł. Gratuluję.
InkluzjaOstateczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-05, 20:13   #9
794f4f7fd0b0868ccd574eb97c8ebd94d2e43545_60bea4f1edd75
Konto usunięte

.

Edytowane przez 794f4f7fd0b0868ccd574eb97c8ebd94d2e43545_60bea4f1edd75
Czas edycji: 2012-11-18 o 14:36
794f4f7fd0b0868ccd574eb97c8ebd94d2e43545_60bea4f1edd75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-06, 10:55   #10
mucha2121
Przyczajenie

Witam

Mam ogromny problem . mam 18 lat i jestem z moim chlopakiem od 2 lat wspolzyjemy gdzies od roku ale wiem ze nasz sex nie jest taki jaki moj partner chcialby miec prawde mowiac to nie potrafie sie dosc przy nim rozluznic by moc probowac nowych pozycji pomozcie dlaczego tak jest ??

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

witam

Mam ogromny problem mam 18 lat i jestem ze swoim chlopakiem dwa lata a wspolzyjemy gdzies od roku .. problem polega na tym ze nasz sex nie wyglada tak jakby chcial moj partner otoz mam jakos dziwna blokade dotyczaca np probowania nowych pozycji czy seksu oralnego . on nic na ten temat nie mowi ale ja wiem ze nie powinoo tak byc i prosze pomóżcie !!
mucha2121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-06, 11:11   #11
leniwca
Zakorzenienie

[1=794f4f7fd0b0868ccd574eb 97c8ebd94d2e43545_60bea4f 1edd75;36928609]
Co do pomyslu, lania wody do gumki zeby sprawdzic czy jest szczelna to chyba nie jest najlepszy pomysl, mozna gumke w ten sposob uszkodzic.[/QUOTE]
http://www.smog.pl/wideo/54659/ad_bu...cja_lateksowa/
Polecam
Fajnie pokazuje jak bardzo wytrzymałe są gumki, szczególnie ten drugi test, z laniem wody.
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-06, 13:20   #12
Adne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez leniwca Pokaż wiadomość
http://www.smog.pl/wideo/54659/ad_bu...cja_lateksowa/
Polecam
Fajnie pokazuje jak bardzo wytrzymałe są gumki, szczególnie ten drugi test, z laniem wody.
Zdziwiła mnie trochę porażka dwóch wiodących marek w teście z szampanem. Że tak zapytam bardziej doświadczone, od czego to zależy?
W godzinie – nieskończoność czasu.
Adne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-07, 00:04   #13
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Adne Pokaż wiadomość
Zdziwiła mnie trochę porażka dwóch wiodących marek w teście z szampanem. Że tak zapytam bardziej doświadczone, od czego to zależy?
Od tego, że żaden facet nie ma nawet w połowie takiego wystrzału jak szampan, a prezerwatywy niszczą się głównie podczas tarcia? Takie wyjaśnienie widziałam pod tym filmikiem, ale nie na Smogu, a bodajże na YouTubie.
Stary 2012-10-07, 10:24   #14
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Od tego, że żaden facet nie ma nawet w połowie takiego wystrzału jak szampan, a prezerwatywy niszczą się głównie podczas tarcia?
Też tak myślę.

Dlatego można wrzucić na luz w kwestii wytrzymałości gumki.
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-07, 12:46   #15
ewa102
Zadomowienie

[1=794f4f7fd0b0868ccd574eb 97c8ebd94d2e43545_60bea4f 1edd75;36928609]Nie masz czego sie obawiac, gumki to bezpieczne zabezpieczenie o ile sa wlasciwie uzywane. Jak sie bardzo boisz to kupcie grubsze gumki - durex extra safe i jedyne czego musi twoj chlop pilnowac to tego, zeby sie nie zsunela, bo to sie moze zdarzyc.
Co do pomyslu, lania wody do gumki zeby sprawdzic czy jest szczelna to chyba nie jest najlepszy pomysl, mozna gumke w ten sposob uszkodzic.[/QUOTE]

Kurcze wiedziałam,że powinnam dopisać,by nie uzywała już tej gumki,którą będzie sprawdzać [wydało mi sie to nawet logiczne]
Chodziło mi tylko by sprawdziła jak jest wytrzymała skoro tak panikuje.

Kurde napisałyście,ze sie może zsunąć i na bank dziewczyna będzie miała o to schize teraz... Jak chlopak dobierze dobry rozmiar to sie nie zsunie tylko niech penis będzie suchy - nie obilzuj go przed nalozeniem gumki

Akcja "pokaż kolana!"

15km
Stary 2012-10-09, 18:52   #16
pandepilator
Raczkowanie

rany... prezerwatywa musi się trzymać po założeniu, również kiedy penis flaczeje. to jedyna istotna sprawa. jeśli ty masz mu to założyć, obetnij paznokcie, żeby nie zrobić dziury. kupcie dużo i próbujcie. tyle

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości