|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
witajcie, przygarniecie mnie?
właśnie chcemy z TŻ zacząć się starać, a zawsze to w gronie rozumiejących to istotek raźniej
|
|
|
|
#4562 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiitaamy napisz nam cos wiecej o sobie, o was![]() ![]() DZIEWCZYNYY MOJE KOCHANE! MAM PYTANIE.. CHCE ZBADAC PROLAKTYNE. PODPOWIEDZCIE MI, W KTORYM DNIU MAM TO ZROBIC? JAK WY TO ROBILYSCIE? :pro si:
|
|
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie mieszkamy w wynajętym mieszkaniu, ale czekamy na swoje budujące się mieszkanko, które ma być do odbioru za rok Starania się o maleństwo chodziły nam po głowie od jakiegoś czasu, ale teraz postanowiliśmy się za to zabrać więc od tego miesiąca będzie pierwszy cykl starań
|
|
|
|
|
#4564 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
już dłuższy czas mi chodzi po głowie dołączyć do Was, ale wciąż jakoś się bałam, sama nie wiem czego byłam już kiedyś w podobnym wątku ale nie zagrzałam w nim miejsca, bo to był czas przed obroną, mało się udzielałam i tak jakoś..a u Was tak sympatycznie ![]() mogę?
|
#4565 |
|
Raczkowanie
|
hej, nie bylo mnie pare dni a tu takie sie zaleglosci zebraly.. moze uda mi sie wszystko nadrobic.. mam takie pytanko mozliwe zeby po jednym dniu sponionego okresu robic test bo np ziewam jak oszalala. nie moge wytrzymac wykladu jednego po prostu zasypiam... wyszloby ze to poczatek 5 tygodnia wiec to raczej za wczensie na objawy co wy o tym sadzicie?
|
|
|
|
#4566 |
|
Rozeznanie
|
Hej. WItam nowe staraczki! Zapraszamy
Ja niestety chora jestem. Boli gardło, głowa, leci z nosa. Wczoraj tżcik nasmarował mnie Amolem. Mieliśmy wczoraj imprezkę rodzinną, na którą ja dzień wcześniej zrobiłąm aż 4 ciacha Ale mało mogłam rozkoszować się wyżerką, bo tracę smak... Dziś będzie powórka z rozrywki, a ja zdycham. Powinnam teraz być w szkole, ale nie dałabym rady wysiedzieć. Zbieram siły, żeby jutro iść na zajęcia, bo muszę na nich być koniecznie. Dziś mój 24 dc. Ostatnią tabletkę dupka dziś biorę i czekam na nieprzyjście @. Najpóźniej może się zjawić w sobotę...
|
#4567 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cały czas 3mam kciuki!![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia![]() Cytat:
Kuruj się Ja w piątek brałam ostatnią tabletkę dupka i teraz czekaaam, jak do środy nic się nie pojawi to zatestuję to będzie 30dc.Ostatnio mój cykl trwał 35 dni więc mam nadzieje że teraz się trochę skróci.. ![]() Dzień dobry niedzielnie Moi rodzice tak głośno sobie pogaduszki urządzili, włącznie z moim Tż że się przebudziłam z myślą że już pewnie ok 10, patrze na budzik a tam 7:52 Wczoraj strasznie padało więc trochę zmokłam ale i tak fajnie było bo Leszek wygrał 4:0 Dziś póki co leniwie zobaczymy może poźniej wyskoczymy na spacer albo coś. ![]() Magdammm- ja robiłam w 2dc ale czy to ma jakieś znaczenie to nie wiem,wydaję mi się że nie bo ginka mi nie zwracała na to uwagi.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-10-07 o 08:21 |
|||||
|
|
|
#4568 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Chociaż dla niej to nie robiło różnicy, bo wymiotowała bez przerwy... Ale czopki pomogły, a i samo już pomalutku przechodzi.... Mam nadzieję, że 3-ci i ostatni Brzuszek zaraz będzie widać,jeszcze troszkę ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
Cytat:
A jak już się wkręcisz to będzie jeszcze sympatyczniej. Dziewczyny są super, wiem to z autopsji, bo jestem od niedawna. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i trzymam kciuki żeby nie przyszła @ jednaA ja wstałam i wstawiłam pranie. Wiem, że dziś niedziela, ale wczoraj nie zdążyłam, a już mi się z kosza na brudne ciuszki wywalało, więc... Ja wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę dupka, jak @ nie przyjdzie do czwartku to testuję. Ale złudzeń nie mam, tak mnie boli w krzyżu i jajniki ćmią, także wiem, że idzie@, idzie. Ale może los się już nade mną zlituje
|
|
#4569 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kuruj sieU nas dziś szaro,buro i ponuro.Planów na razie brak.Dziewczyny jak tak sobie myśle że wy dostajecie @ kilka dni po ostawieniu dupka,a ja dostałam od razu to może coś jest nie tak
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-10-07 o 09:22 |
||||
|
|
|
#4570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się, ja też robię pranie w niedziele ![]() ![]() Podczytuje wątek mam marcowo-kwietniowych i jedna straciła wczoraj maluszka, tak się teraz zryczałam, że szok
|
|
#4571 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj nic nie pisałam bo niestety cały dzień męczyły mnie mdłości .... Wymyśliłam sobie, żeby moje gardło wyleczyć czosnkiem... to był baaardzo zły pomysł, bo cały dzień było mi niedobrze...
|
|
#4572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dzis juz sie troche wzielam za sprzatanie, bo nie bylo mnie jakis czas - jest co sprzatac ale jakos tak weny brak... moze to ta pogoda...u mni 25 dc i nic sie nie dzieje, nic nie czuje, nic nie boli, jedynie kregosłup pęka, ale to często mi sie zdarza przed okresem, ogólnie staram sie nie doszukiwać już objawów
|
|
#4573 |
|
Raczkowanie
|
Heloł laseczki
Ja tylko na chwilę wpadam,wczoraj miałam wypad do Ikei,przy okazji zahaczyłam o parę sklepów i kupiłam buty na zimę i bluzkę z fajnym dekoltem (mój Tż dosłownie OSZALAŁ na moim punkcie odkąd mi cycki urosły o jeden rozmiarTakże zabieram się do sprzątania. Buziaki! Santom 2 dni po tym niewyraźnym teście,widzę tu bejbika!
|
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
no i znow nie wytrzymalam
![]() dzis znow byl sikaniec, normalnie gapilam sie na test i w ciagu 3ech minut pojawila sie kreska, dalej nie wyrazna, ale wyrazniejsza niz wczoraj... juz mam wkrete na maksa!!!! |
|
|
|
#4575 |
|
siedzę i myślę
|
Wow ! Minął już dzień przyjścia @, bo nie jestem w temacie ?
|
#4576 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i zrobilabym jeszcze kilka;] heh i jeszcze dzis i jutro i jest to chore ale co zrobic tak dziala nasza glowka ale mysle, ze mozna Ci juz gratuuuloooowwaaaacccc pomalu!!! łaaa! SAntom! ale fajnie!![]() |
|
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie nie minal. minie w poniedzialeek albo wtorek
![]() Cytat:
ale wczoraj polecialy 2 testy: jeden z porannego sikanca, a pozniej jeszcze jednego, ktorego nawet nie robilam wg insrukcji, bo po prostu nasikalam na niego. i tez wyszedl, slabszy niz poranny, ale byl
|
|
|
|
|
#4578 |
|
siedzę i myślę
|
To może dlatego kreska jeszcze niezbyt wyraźna
Trzymam kciuki
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
Santom
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
no zsylajcie tutaj do mnie te ciazowe fluidy hurtem!! bo jesli sie okaze, ze dupa, to juz nigdy nie uwierze testom
|
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
santom
|
#4583 |
|
siedzę i myślę
|
Wszędzie czytałam, że w kobiety ciąży odrzuca od alkoholu... a ja marzę o zimnym Leszku Shandy
Na dodatek ciągle mam zachcianki na fast foody... marzę o KFC i pysznym twisterku Jakiś odmieniec ze mnie
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4585 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Kurde chyba odwiedzę dziś MacDonalda...
|
|
#4586 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#4587 |
|
Zadomowienie
|
witam wszystkie nowe szaraczki
![]() i trzymam mocno kciuki żeby wszystko się udało ![]() nie jestem w stanie regularnie z wami plotkować przez mój nieregularny tryb pracy, no nic nadrabiam was po kilka stron ![]() santom trzymam kciuki opowiem wam moja wczorajszą historię... pracuję na kasie w obsłudze klienta i wczoraj jak gdyby nigdy nic obsługuje jedną panią a ona nagle wypala "... powinna pani iść do lekarza, zrobić badania, koniecznie próbę wątrobową , ja nie chce pani naciągać ani być złośliwa ale lepiej niech mnie pani posłucha, dam pani wizytówkę jestem dietetykiem..." zawinęła się i poszła ja oczy w słup, zatkało mnie!! FAKT! jestem nie jestem chudzielcem ,i zapewne mam nadwagę FAKT! mam ciemna karnację, ale od zawsze FAKT! mam piegi na szyi od urodzenia ale czuje się dobrze, nawet bardzo rzadko choruje, ostatnio byłam u lekarza rodzinnego w czerwcu i sierpniu bo cierpiałam na zapalenie pęcherza ale jedynie dał mi skierowania na badanie moczu i już wtedy dostałam leki i mi przeszło. jak rozmawiałam z nim czy przed staraniami się o dzidzię przydały by się np. badan krwi stwierdził że nie widzi potrzeby skoro jest wszystko dobrze. w domu się poryczałam, mój mąż nie jest zwolennikiem takich badań jeżeli nie ma konieczności i bo jego tatę i babcię zarazili jakim syfem podczas badan krwi po rozmowie ze znajomymi nikt nie stwierdził że wyglądam źle czy inaczej żeby olać gadania baby! tak samo powiedziała moja mama ale mnie jednak to meczy , o co mogło jej chodzić
Edytowane przez 123spinka Czas edycji: 2012-10-07 o 13:08 |
|
|
|
#4588 |
|
Zadomowienie
|
Ja się tylko przywitam niedzielnie.
Tż w domu, więc czasu nie ma. Oczywiście staramy się intensywnie ale nie wiem kiedy była owu (wczoraj znów miałam jajowego gluta z nitkami krwi - cokolwiek on znaczy ). Już sama nic nie rozumiem, bo szyja co innego, glut co innego... Od wczoraj mam zaparcia, więc ciężkawo się czuję i oczywiście wkręcam sobie, że zaparcie to na ciążę SANTOM ![]() Nadrobię w poniedziałek ![]() si ju lejter
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam mocno kciuki
![]() dziękuję za bardzo miłe przyjęcie
|
|
|
|
#4590 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Daj fotkę testu to my Ci tu szybko zinterpretujemy teściora ;DCytat:
Kurdę nie wiem jakieś głupie babsko... Nie przejmuj się,ja bym to raczej olała
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-10-07 o 13:21 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

właśnie chcemy z TŻ zacząć się starać, a zawsze to w gronie rozumiejących to istotek raźniej

:pro si:
Starania się o maleństwo chodziły nam po głowie od jakiegoś czasu, ale teraz postanowiliśmy się za to zabrać