Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-06, 22:35   #4171
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Mandi Ty dobra duszyczko, dziękuję za komplement
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 22:44   #4172
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
tatus kupil corci taki kombinezon
http://www.next.co.uk/x502856s1
super!
hmm, tak sobie myślę, że to może nawet i lepiej, że tu nie ma Nexta. Przecież już bym do reszty z torbami poszła

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Pochwale się, takie o, zwykłe łóżeczko. Na wyposażeniu Fabiś Pod łóżeczkiem miejsce do zagracenia, półek mi brakuje
no nie? bardzo lubię to miejsce

Cytat:
Ja tak mam teraz, z przyzwyczajenia się bujam Bo jak Fabi jest zmęczony to tylko przytulenie i bujanie go usypia. Czasami siądę sama i tak się bujam
też mam takie odruchy. Ruszam (w tę i z powrotem) pustym wózkiem, poklepuję kota po plecach (jak ją noszę), zaczynam kołysać się, jak stoję (sama) w kolejce i takie tam
___

No. Dzieciątko wreszcie (45 minut temu) padło. Zrobiłam 1/3 wywiadu i głowę mi zaraz rozniesie z bólu. Chyba już sobie odpuszczę.

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 22:48   #4173
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
też mam takie odruchy. Ruszam (w tę i z powrotem) pustym wózkiem, poklepuję kota po plecach (jak ją noszę), zaczynam kołysać się, jak stoję (sama) w kolejce i takie tam

A ja siedzę sobie teraz z TZtem, mała dawno śpi i właśnie włączyłam przez przypadek płytę o tytule "Bobas na majówce"
Stary 2012-10-06, 22:57   #4174
Soleilka
Zakorzenienie

Dobra, czas wylać wodę z wanienki, od 20 stoi i nie chce mi się za to zabrać i może kolację bym zjadła

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 22:59   #4175
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
czy wasze dziec jak spia to też czasem są takie lekko spocone? I czy 25 stopni to za dużo?
u nas jest prewaznie 22 max. choc i tak lepiej mi sie spi jak jest okolo 20 i zauwazylam ze malej sie tez lepiej wtedy spi.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 23:09   #4176
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
no nie? bardzo lubię to miejsce

, dlatego warto inwestować w łóżeczko bez szuflady

skąd ja to znam! A TŻ ostatnio nawet na psa woła Fabi

Bloguję
Stary 2012-10-06, 23:09   #4177
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu, a dlaczego to się nazywa "bodźce wizualne dla niemowląt" a nie "cudowny link od cioci Depoison"?
Już zmieniam A miałam Was o nazwę zapytać
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-06, 23:11   #4178
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Śliczny.

Mamcia - fajny kombinezon. Ja mam 4 różowe. Wszystkie dostałam! Jednego nawet nie zdążę jej założyć.
ja mam dwa tez je dostalam ale sa beznadziejne nie podobaja mi sie bleee....
i mowie niech ma jeden a porzadny

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
super!
hmm, tak sobie myślę, że to może nawet i lepiej, że tu nie ma Nexta. Przecież już bym do reszty z torbami poszła
zimowa kolekcja jest po prostu boska!!! kupilabym tam wszystko..

Amelcia
Stary 2012-10-06, 23:23   #4179
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Już zmieniam A miałam Was o nazwę zapytać
ach, jak pięknie
No to teraz mogę już iść zmyć urodę i spać

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Cytat:
j

zimowa kolekcja jest po prostu boska!!! kupilabym tam wszystko..
Noooo! i dziewczęce, i chłopięce są cudne.
W ogóle to jestem chyba w najgorszej sytuacji w kwestii Nexta - Ty (i pozostałe dziewczyny z Wysp ) macie go u siebie. Dziewczyny w PL - w lumpkach.
A ja?...

Stary 2012-10-06, 23:47   #4180
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
ach, jak pięknie

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

W ogóle to jestem chyba w najgorszej sytuacji w kwestii Nexta - Ty (i pozostałe dziewczyny z Wysp ) macie go u siebie. Dziewczyny w PL - w lumpkach.
A ja?...
zawsze mozesz zamowic online :P chyba

Amelcia
Stary 2012-10-07, 06:43   #4181
Soleilka
Zakorzenienie

Hej, my na nogach od 7. Obudziło nas srańsko
W ogóle wczoraj wpadłam na pomysł, że może to nie pampki a chusteczki uczuliły Fabiego. No i miałam rację, szkoda że tak późno na to wpadłam... Ale 2 opakowania zużyliśmy i nic się nie działo... Od wczoraj dupkę myje mu wodą z mydłem, smaruję sudokremem i w większości zbledło i się wysuszyło. Wniosek? Nigdy więcej mokrych chusteczek

Bloguję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-07, 07:56   #4182
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle wczoraj wpadłam na pomysł, że może to nie pampki a chusteczki uczuliły Fabiego. No i miałam rację, szkoda że tak późno na to wpadłam... Ale 2 opakowania zużyliśmy i nic się nie działo... Od wczoraj dupkę myje mu wodą z mydłem, smaruję sudokremem i w większości zbledło i się wysuszyło. Wniosek? Nigdy więcej mokrych chusteczek
ja tez nie stosuje od dawna, bo byla czerwona pupa

wiatm poranniedziec z tata spi a ja mam czas na sniadanie

poradzcie cos maly nie chce pic z butli, naawet mam!nie wiem co mu jest

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-10-07 o 08:00
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 08:05   #4183
ewka5891
Zakorzenienie

Sol dobrze ze odkrylas przyczynę my cały czas lecimy na wodzie i wacikach, tylko w trasie używam chusteczki.
Mały obudził rodziców, pogadal trochę i zapadł w drzemke

Mnie cała noc głowa bolała. Mam nadzieje Ze teraz przejdzie, bo jedziemy na jakaś wycieczkę dzisiaj

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2012-10-07 o 08:07
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 08:33   #4184
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Sol dobrze ze odkrylas przyczynę my cały czas lecimy na wodzie i wacikach, tylko w trasie używam chusteczki.
Mały obudził rodziców, pogadal trochę i zapadł w drzemke

Mnie cała noc głowa bolała. Mam nadzieje Ze teraz przejdzie, bo jedziemy na jakaś wycieczkę dzisiaj
my nawet poza domem używamy wacików po prostu mocze je w domu i pakuję do woreczka, zawiązuję na supełek żeby nie wyschły i już

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Poprzedni i tak bardziej mi się podobał, ale pooglądałam sobie to zdjęcie na Twoim blogu

hehe, a no tam można co nieco zobaczyć

dziś może mi się uda zrobić małemu zdjęcia w czapce żabce

Cytat:
kiedyś pisałam odnośnie wpisu Eninki że chusteczki mogą powodować odparzenia.
Ja jak się naczytałam co one zawierają to od razu miała ochotę wyrzucić tą 1 paczkę przygotowaną do szpitala.
A moja teściowa była baaardzo zdziwiona że nie chce ich używać, taka troszkę oburzona

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-10-07 o 08:39
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 08:48   #4185
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Podsmażam kiełbasę i cebulkę na patelni. Kroję paprykę w słupki (dużo, bo prawie 2 kg, ale ja dużo jem), cukinię w kostkę, marchewkę w plasterki do tego czasami dodaję dynię. Wrzucam to wszystko do gara i zalewam wodą. Później dorzucam makaron zacierkę (ok szklanki) i czekam aż się ugotuje. Jak papryka będzie miękka, to dodaję kilka łyżek koncentratu pomidorowego i zagęszczam podprażoną na suchej patelni mąką wymieszaną z wodą.
Najbardziej lubię wersję papryka+ dynia, bez cukinii

Ja umiem piec tylko muffiny i ciasteczka Ciasta zawsze wkładałam do piekarnika, a mama mi pilnowała kiedy są gotowe
dziękuję,zrobię w tygodniu

Cytat:
Witam się wieczorkiem
Miałam dzisiaj fajny dzień - rano pospałam, a potem była fajna pogoda i większą część dnia spędziłyśmy na dworze Tym bardziej, że w domu burdello, a ja absolutnie nie miałam weny na sprzątanie.

W końcu kupiliśmy samochód - Renault Grand Scenic (małż nareszcie znalazł model, który spełniał jego wymagania).
za kupno samochodu
ja też ostatnio nie mam weny na sprzątanie,zawsze zajmował się tym tż a ja tylko gotowałam i robiłam pranie. a teraz chodzi o kulach więc nie ma jak sprzątać więc mamy podłogi tylko odkurzane,nie myte od 1,5 tygodnia

Cytat:

jak tam wywiad?

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
ojej,mam nadzieję że głowa przestała boleć?
gdzie się wybieracie?
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 08:51   #4186
hanjah
Zakorzenienie

Hej Mamusie
U nas piękna pogoda Zbieramy się na carboota

Miłej niedzieli
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 08:56   #4187
eninka84
Zadomowienie

Przypomniało mi sie jak Wam pisałam o tym ze dom wykanczamy, jak w ciazy jeszcze byłam i wiecie co.....nadal jesteśmy na tym samym etapie. Poszłam rodzic i od tego czasu 2 m-ce !!! Mój tz nie zabronił nikogo do roboty! Dziś mam spotkanie z panem od wykonczen bo nakrzyczalam na niego ze nas olewa. Mam mu pokazać niedorobki i ma je skończyć do max tygodnia. Zobaczymy.......
I dlatego ja narazie nie myśle o chrzcinach, nie mam kasy zeby zrobic w restauracji, chce zrobic u siebie w domu nowym, zamówie tylko jedzenie, planuje ze bedzie ok 10 osób z nami takze wyjdzie taniej w domku....tylko pytanie kiedy będziemy mogli tam wejść.....
Miłej niedzieli Kochane!

Edytowane przez eninka84
Czas edycji: 2012-10-07 o 08:57
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 09:39   #4188
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dzień Dobry laseczki
Pogoda dzisiaj pod psem, a mój małż kombinuje gdzie by tu pojechać. Nawet proponował wyprawę do sklepu Wiecie ma nowy samochód to chce się nim nacieszyć

Amelka śpi więc ja wstawiłam mięcho na obiad i będę porządkować rzeczy małej - to co jest na nią za małe albo niezbyt piękne chce oddać znajomej mojej ciotki (ciotką ma znajomą, która kiedyś była dość kasiasta, potem za bardzo polubiła alkohol. Teraz żyje w biedzie, a do tego urodziła jej się córka - kobieta jest po 40, ciąża nieplanowana. Bardzo mi szkoda takich dzieciaczków, tym bardziej, że one nie pchają się na świat.)

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Piszecie o chusteczkach, że odparzają. My używamy tylko chusteczek bo mojej małej nic się nie dzieje - twarda z niej babka. Co rusz obiecuję sobie, że przerzucę się na gaziki z wodą, bo chusteczki to sama chemia, ale do tej pory jakoś nie udało mi się tego zrealizować

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Jeszcze nie wiem, co muszę. Na stronie kościoła, do którego zamierzam się udać w pierwszej kolejności jest informacja, że ma być zgoda z aktualnej parafii i zaświadczenie o ślubie kościelnym rodziców. Poza tym chrzczą dzieci w drugą i czwartą niedzielę miesiąca, a chrzestna przyjedzie w niedzielę wieczorem, czyli ten termin odpada. Być może ta parafia również ze względu na brak ślubu.
Jak byliśmy załatwiać chrzest to wpisali nas do takiej wielkiej księgi - dane chrzestnych i nasze oraz status związku. Pierwsze dwie pary były bez ślubu, a my ze ślubem cywilnym U nas w kościele nie robią żadnych problemów - mimo, że na stronie piszą o zaświadczeniu o ślubie kościelnym. Bardziej przejmują się tym, aby chrzestni byli "prawidłowi" - znaczy tacy po ślubie kościelnym, a jeśli są stanu wolnego, to żeby nie żyli w nieformalnym związku.

Musisz osobiście pofatygować się do parafii i wtedy wszystkiego się dowiesz. Trzymam kciuki za dogodne załatwienie terminu

Cytat:

A ja?...
Racja, u nas w lumpkach jest dużo fatałaszków z Nexta. Już nie wspominając o lumpkach wyspecjalizowanych w dziecięcych ciuszkach z UK - niedaleko mnie właśnie taki otworzyli, jedyny minus to 6 schodów, które trzeba pokonać, aby dostać się do sklepu. Z wózkiem ciężko

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

hehe, a no tam można co nieco zobaczyć

dziś może mi się uda zrobić małemu zdjęcia w czapce żabce
Rób, rób na pewno sobie pooglądam
Bardzo żałuję, że jestem taka noga w robieniu zdjęć. Robić robię, ale ich wykonanie pozostawia wiele do życzenia. No, ale Amelka i tak jest na nich piękna

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 09:40   #4189
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Sol my mokrych chusteczek używamy poza domem (co zdarza się rzadko bo mała robi 2 kupy dziennie - jedną rano, jedna wieczorem) i dupcia po chusteczce zawsze jest czerwona przez chwilę
na co dzień waciki i woda (koniecznie z małą kropelką płynu do kąpieli) i jest pięknie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

poradzcie cos maly nie chce pic z butli, naawet mam!nie wiem co mu jest
kochana ja pojęcia nie mam! moja była głodna - przybierała 80 g / tydz - a butlę i tak regularnie odrzucała, ja dziesiątki razy wylewałam jej zawartość!
jak tu zrozumieć te dzieci..?

Cytat:

Amelka śpi więc ja wstawiłam mięcho na obiad i będę porządkować rzeczy małej - to co jest na nią za małe albo niezbyt piękne chce oddać znajomej mojej ciotki (ciotką ma znajomą, która kiedyś była dość kasiasta, potem za bardzo polubiła alkohol. Teraz żyje w biedzie, a do tego urodziła jej się córka - kobieta jest po 40, ciąża nieplanowana. Bardzo mi szkoda takich dzieciaczków, tym bardziej, że one nie pchają się na świat.)
mam nadzieję, ze ta kobieta już nie pije...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-07, 09:41   #4190
allebazi
Rozeznanie

witajcie znowu mozna powiedziec ze sie wyspalam polozyłam się spać razem z młodym o 21 potem pobudka o 23 o 3 o 6 i o 9. Od 6 mąż z małym wojował w salonie a ja spałam.
Chyba mam znowu kryzys laktacyjny!! Mały od wczoraj je z dwóch piersi w porażającym tempie max 15 min i dalej głodny tka mi się wydaje a cycki puste niby można karmić na 4 piersi ale chyba nie przy takim tempie jedzenia bo przecież się nie zdąży mleko naprodukować.

A tak w ogóle to zauważyłam że Wojtuś ma siwe kółko wokół warg i wydaje mi się że to od smoczka i co teraz zabrać mu nie mogę bo by cały dzień był ryk.
Stary 2012-10-07, 09:44   #4191
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
mam nadzieję, ze ta kobieta już nie pije...
Też mam taką nadzieję, dziecko urodziło się całkowicie zdrowe więc może nie pije.

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
witajcie znowu mozna powiedziec ze sie wyspalam polozyłam się spać razem z młodym o 21 potem pobudka o 23 o 3 o 6 i o 9. Od 6 mąż z małym wojował w salonie a ja spałam.
Chyba mam znowu kryzys laktacyjny!! Mały od wczoraj je z dwóch piersi w porażającym tempie max 15 min i dalej głodny tka mi się wydaje a cycki puste niby można karmić na 4 piersi ale chyba nie przy takim tempie jedzenia bo przecież się nie zdąży mleko naprodukować.

A tak w ogóle to zauważyłam że Wojtuś ma siwe kółko wokół warg i wydaje mi się że to od smoczka i co teraz zabrać mu nie mogę bo by cały dzień był ryk.
Oby szybko minął

Moja małe cudo już się obudziło

Stary 2012-10-07, 09:48   #4192
depoison
Zadomowienie

Cytat:
zawsze mozesz zamowic online :P chyba
niby mogę, ale to nie to samo. Pomacać bym chciała No i chyba nigdy nie ma online żadnych akcji, przecen (chyba że ja nie trafiłam)

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość

jak tam wywiad?
20 minut wczoraj zrobiłam, teraz mam zamiar włączyć i - jeśli Zosia da - zrobić jeszcze z 10.
A resztę po południu - jedziemy na obiad do teściowej, zabiorę laptopa, po obiedzie teściówka zajmie się małą a ja wywiadem (tak, mój mąż dziś też pracuje - co prawda zdalnie, ale też będzie do swojego lapka przyklejony cały dzień)

Cytat:
Dzień Dobry laseczki
Pogoda dzisiaj pod psem, a mój małż kombinuje gdzie by tu pojechać. Nawet proponował wyprawę do sklepu Wiecie ma nowy samochód to chce się nim nacieszyć

Racja, u nas w lumpkach jest dużo fatałaszków z Nexta. Już nie wspominając o lumpkach wyspecjalizowanych w dziecięcych ciuszkach z UK - niedaleko mnie właśnie taki otworzyli, jedyny minus to 6 schodów, które trzeba pokonać, aby dostać się do sklepu. Z wózkiem ciężko
no to wpadajcie do Berlina! trasa dobra (żeby nie powiedzieć - świetna), a przy okazji załapiecie się na kaczkę u teściowej

o matko, teraz to już umarłam z zazdrości!

Stary 2012-10-07, 09:50   #4193
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej hej my lasnie wstalysmy !
teraz siedze pije kawke a moja mala w lezaczku puszczca takie pierdy ze az mi sie smiac chce

piszecie o chusteczkach my uzywamy caly czas i nic nie jest malej zreszta z niej to twarda sztuka mam nadzieje ze zabkowanie tez bedziemy przechodzic lagodnie wiem wiem mam wymagania

Sol mialam Ci pisac super lozeczko !!

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Depoison Twoja zazrdosc popchnela mnie do glebszego przyjzenia sie zimowej kolekcji i chyba jeszcze kupie malej jakas kiece n wszystkich swietych co by sie dziewczyna miala w czym zaprezentowac!

Amelcia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-07, 09:58   #4194
karolka110
Wtajemniczenie

Hejka
na początek chwalę się, że Lilunia kończy dziś 2. miesiąc!!!nie wiem kiedy to minęło....

Sol-super łóżeczko

też muszę wyznać, że nabyłam już różne dziwne zachowania-bujanie pustym wózkiem-normalka, Małż nawet buja wózkiem w Lidlu

my wczoraj byliśmy na długaśnym spacerku-odwiedzaliśmy sklepy dziecięce
a dziś masakra-pogoda pod psem...leje....więc nie wiem czy wyjdziemyale urządzę sobie dziś dzień piękności-kąpanko, peelingi, farbowanie włosów(na jaśniejszy)....
Stary 2012-10-07, 10:05   #4195
Mandragorrka
Zakorzenienie

Kochane coś dla wszystkich które się przejmują, że nie posprzątały albo nie ugotowały:

Mąż wraca do domu i pyta żonę:

- Kochanie co na obiad?

- Nic

- No, ale wczoraj też nic nie było...

- Tak, bo ugotowałam na dwa dni

Bierzcie przykład z perfekcyjnej pani domu

Stary 2012-10-07, 10:11   #4196
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Hejka
na początek chwalę się, że Lilunia kończy dziś 2. miesiąc!!!nie wiem kiedy to minęło....

Sol-super łóżeczko

też muszę wyznać, że nabyłam już różne dziwne zachowania-bujanie pustym wózkiem-normalka, Małż nawet buja wózkiem w Lidlu

my wczoraj byliśmy na długaśnym spacerku-odwiedzaliśmy sklepy dziecięce
a dziś masakra-pogoda pod psem...leje....więc nie wiem czy wyjdziemyale urządzę sobie dziś dzień piękności-kąpanko, peelingi, farbowanie włosów(na jaśniejszy)....

Cytat:
Kochane coś dla wszystkich które się przejmują, że nie posprzątały albo nie ugotowały:

- Kochanie co na obiad?

- Nic

Bierzcie przykład z perfekcyjnej pani domu

My jak codzień, nie śpimy już od 7mej
Miłego dnia kobietki

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 10:15   #4197
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
no to wpadajcie do Berlina! trasa dobra (żeby nie powiedzieć - świetna), a przy okazji załapiecie się na kaczkę u teściowej

o matko, teraz to już umarłam z zazdrości!
Po pierwsze to nie kuś

A po drugie pomyśl o tych 6 schodach, które muszę pokonać z wózkiem, aby tam wejść (no dobra naciągam, bo wiadomo, że pójdę tam bez dziecka )

Cytat:
Hejka

Stary 2012-10-07, 10:19   #4198
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Depoison Twoja zazrdosc popchnela mnie do glebszego przyjzenia sie zimowej kolekcji i chyba jeszcze kupie malej jakas kiece n wszystkich swietych co by sie dziewczyna miala w czym zaprezentowac!
to się pochwal, co tam wybrałaś
(a na Wszystkich Świętych to słyszałam, że się trzeba w futrze pokazać! Może coś takiego? )

Cytat:

I wszystkiego najcudowniejszego dla Liluni z okazji drugiej miesięcznicy przyjścia na świat!

Cytat:

- Kochanie co na obiad?

- Nic

hehe, no właśnie.
Choć mi tam bliższy jest taki dialog:

"- Kochanie, co dziś na obiad?
- A co ugotowałeś?"

Stary 2012-10-07, 10:21   #4199
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobry laseczki

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Piszecie o chusteczkach, że odparzają. My używamy tylko chusteczek bo mojej małej nic się nie dzieje - twarda z niej babka. Co rusz obiecuję sobie, że przerzucę się na gaziki z wodą, bo chusteczki to sama chemia, ale do tej pory jakoś nie udało mi się tego zrealizować

Jak byliśmy załatwiać chrzest to wpisali nas do takiej wielkiej księgi - dane chrzestnych i nasze oraz status związku. Pierwsze dwie pary były bez ślubu, a my ze ślubem cywilnym U nas w kościele nie robią żadnych problemów - mimo, że na stronie piszą o zaświadczeniu o ślubie kościelnym. Bardziej przejmują się tym, aby chrzestni byli "prawidłowi" - znaczy tacy po ślubie kościelnym, a jeśli są stanu wolnego, to żeby nie żyli w nieformalnym związku.

Musisz osobiście pofatygować się do parafii i wtedy wszystkiego się dowiesz. Trzymam kciuki za dogodne załatwienie terminu

Rób, rób na pewno sobie pooglądam
Bardzo żałuję, że jestem taka noga w robieniu zdjęć. Robić robię, ale ich wykonanie pozostawia wiele do życzenia. No, ale Amelka i tak jest na nich piękna
i to jest najważniejsze

my się zbieramy powoli na obiad do teściów.
trochę mi go ciocia i babcia pobawią

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 10:23   #4200
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
to się pochwal, co tam wybrałaś
(a na Wszystkich Świętych to słyszałam, że się trzeba w futrze pokazać! Może coś takiego? )
nie nie nie raczej nie :P
Mysle nad tym zestawem, jednak sukienek ona ma duzo a to bardziej wynosi.

Amelcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości