Krakowianki - część XX (następująca po XIX i poprzedzająca XXI) - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-06, 22:39   #1711
kasiencja
Pani Buka

Dot.: Krakowianki - część XX (następująca po XIX i poprzedzająca XXI)

Wredna, a co rozumiesz przez przyzwoitą cenę? co prawda zawsze mi szkoda wydawać kilkuset złotych na buty, chociaż jeśli są rzeczywiście porządne to bardziej się opłaca niż kilka par szybko rozwalających się kozaków za stówę. gorzej, jak wydasz dużo, a one i tak przeciekają/rozklejają się...

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 22:46   #1712
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Dla mnie przyzwoita (i to bardzo) cena za całe skórzane kozaki (takie pod kolano) to 300 zł. Te moje dwie pary Lasockiego tak właśnie jakoś kosztowały 300-330. Patrząc na ceny w innych sklepach (od 500 w górę) to okazja. No i mam 2 lata gwarancji.
Wolę kupować takie buty i mieć ich z roku na rok co raz więcej (bo naprawdę mi się nie niszczą). Miałam przygody z kilkoma parami tanich butów i nie wytrzymały nawet sezonu.

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Wychodzę z założenia, że w buty, kurtki i płaszcze warto "inwestować", bo wtedy służą na lata. Oczywiście nie mówię tu o rzeczach za 1000 zł, bo na takie mnie na razie nie stać. Zresztą teraz jak już mam w czym chodzić i potrzebuję tylko kolejnej pary butów, to pewnie będę czekać na przeceny
Staram się oszczędzać na innych rzeczach

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 22:50   #1713
gwiazdka93
Zakorzenienie

Hej Przepraszam, że się wcinam w wątek, ale dopiero od tygodnia mieszkam w Krakowie i potrzebuję małej porady. Czy mogłybyście polecić jakiegoś niezbyt drogiego lek. rodzinnego/internistę (chodzi tylko o wypisanie recepty)? Z góry dziękuję za pomoc
gwiazdka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 22:53   #1714
kika17
Wtajemniczenie

GG do kika17

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Poleciłabym właśnie Tandetę, no ale skoro masz uraz... Nie warto chyba jednak tak uogólniać, bo sprzedają tam buty rozmaitych producentów, więc nie ma tak, że wszystkie równo obcierają albo przejdź się po takim no-name'owych sklepach obuwniczych - jest ich masa np. na Długiej. Z tym, że wiele z oferowanych w nich modeli znajdziesz i na Tandecie czy innym Tomexie
Niestety mam hm dziwne stopy, że 3/4 butów mnie okropnie obciera, robią mi się mega pęcherze tak, że nie da rade włożyć buta na nogę i przejść nawet kawałek. Moja mama ma ten sam problem z butami. Każda para butów z tandety (około 5), oczywiście różnych producentów, mnie obcierała. Jedynie buty z Venezii nigdy w życiu mnie nie obtarły. Byłam dziś ponownie w CCC, tym razem w Tesco i faktycznie są botki na koturnie, większość wiązana, a te bez sznurówek jakoś mi nie leżały. Bedę szukać dalej.
Zgadzam się całkowicie z Wredną Myszką, szczególnie co do butów, jak dla mnie dobre buty to podstawa, szczególnie w zimie, jak nogi zmarzną to od nóg wszystko marznie. Jak dla mnie grunt to porządne buty, mogę zaoszczędzić na prawie wszystkim, ale nie na butach.
kika17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 22:58   #1715
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Co przeskrobałam?

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 23:03   #1716
taka ja
Wtajemniczenie

Myszka nie pamiętam niestety, ale jeśli liczyć przesyłke to pewnie na o samo wyjdzie, a przynajmniej przymierzysz sobie
taka ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 23:04   #1717
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona_nadzieja Pokaż wiadomość

Załącznik 4919571 Załącznik 4919572 Załącznik 4919573Załącznik 4919574 Załącznik 4919575

Nie jestem tylko przekonana do różowej sukienki. Oprócz tego kupiłam jeszcze dwie książki po angielsku - m.in. "O czym szumią wierzby" za całe 4zł

Będę chętna na allegro.
Świetne łupy

Ja będę od nich zamawiać chustkę - nikt inny na razie nie wyraził zainteresowania, więc swoją wishlistę możesz podesłać na PW pasuje Ci po weekendzie?

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Padam po całym dniu biegania po sklepach z rodzicami
Obkupili się po same uszy. Ja też skorzystałam
W oko wpadły mi załączone szpilki - kolor jest chabrowy/kobaltowy/szafirowy - zwał jak zwał
Zdjęcia robiłam przed chwilką, więc nie udało mi się uchwycić rzeczywistego koloru.
Tak więc, no .... mam szpilki do małej czarnej na wesele
Śliczne!
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36944433]

G. Kazimierz i Factory Outlet [/QUOTE]
Fajnie, że się udało
Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Dla mnie przyzwoita (i to bardzo) cena za całe skórzane kozaki (takie pod kolano) to 300 zł. Te moje dwie pary Lasockiego tak właśnie jakoś kosztowały 300-330. Patrząc na ceny w innych sklepach (od 500 w górę) to okazja. No i mam 2 lata gwarancji.
Wolę kupować takie buty i mieć ich z roku na rok co raz więcej (bo naprawdę mi się nie niszczą). Miałam przygody z kilkoma parami tanich butów i nie wytrzymały nawet sezonu.
A ja z kolei niszczę równo wszystko jak leci i kompletnie nie ma reguły. Zjechałam kiedyś skórzane kozaki za niemal 300 zł, natomiast w botkach z H&M chodziłam parę sezonów. Na dodatek wszystko mi przemaka dlatego kupuję tanie buty i czasem trafiam lepiej, czasem gorzej akurat zeszłoroczne zimówki mi bardzo siadły - ciepłe i nie przemakały

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 23:11   #1718
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kika17 Pokaż wiadomość
Zgadzam się całkowicie z Wredną Myszką, szczególnie co do butów, jak dla mnie dobre buty to podstawa, szczególnie w zimie, jak nogi zmarzną to od nóg wszystko marznie. Jak dla mnie grunt to porządne buty, mogę zaoszczędzić na prawie wszystkim, ale nie na butach.
Tylko wiesz ja tam uważam, że te moje to średnia półka, ale dla mnie wystarczające

Cytat:
Co przeskrobałam?
To SdC zasugerowała połączenie z kobaltem

Cytat:
Napisane przez taka ja Pokaż wiadomość
Myszka nie pamiętam niestety, ale jeśli liczyć przesyłke to pewnie na o samo wyjdzie, a przynajmniej przymierzysz sobie
Możliwe Zależy ile sweterków chce się kupić.

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
A ja z kolei niszczę równo wszystko jak leci i kompletnie nie ma reguły. Zjechałam kiedyś skórzane kozaki za niemal 300 zł, natomiast w botkach z H&M chodziłam parę sezonów. Na dodatek wszystko mi przemaka dlatego kupuję tanie buty i czasem trafiam lepiej, czasem gorzej akurat zeszłoroczne zimówki mi bardzo siadły - ciepłe i nie przemakały
Nie ma reguły Mnie zraziło kilka tanich par kupionych w zeszłym roku. Jedna nawet miesiąca nie wytrzymała, reklamacja trwała miesiąc, potem skończył się sezon. Inne wytrzymały tylko sezon.
Jak Ci przemakają to kupuj na grubej podeszwie.

Stary 2012-10-06, 23:12   #1719
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
A możesz napisać dokładnie, gdzie na Starowiślnej?

Tak właśnie.
Stary 2012-10-06, 23:14   #1720
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem pod wrażeniem .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 23:17   #1721
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem pod wrażeniem .
Czemu?
Jestem nowa, ale ogarniam tu wszystko I zawsze nadrabiam, więc jestem w miarę na bieżąco.

Stary 2012-10-06, 23:23   #1722
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu?
Jestem nowa, ale ogarniam tu wszystko I zawsze nadrabiam, więc jestem w miarę na bieżąco.
Ty nowa? Nie schlebiaj sobie . Ja też nadrabiam, ale nie pamiętam wszystkiego .

Nadrabianie ze stażem Ci przejdzie .

Edytowane przez SdC
Czas edycji: 2012-10-06 o 23:25
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 23:33   #1723
taka ja
Wtajemniczenie

Ola nie wiem czy umiem to wytłumaczyć, ale tak jak byś chciała przejść z przystanku starowiślna w kierunku stradom na przystanek starowislna w kierunku poczta główna (akurat tak przechodziłam bo zapomniałam wysiąść pod pocztą ;p) to jest taki sklepik z ciuchami jak jest przejście pod takim dachem. Nie wiem czy ktoś wie o co mi chodzi, ale będąc tam na pewno znajdziesz
taka ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 23:41   #1724
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Ty nowa? Nie schlebiaj sobie . Ja też nadrabiam, ale nie pamiętam wszystkiego .

Nadrabianie ze stażem Ci przejdzie .
Z dziewczyn, które dołączyły i zostały to chyba właśnie najnowsza Chociaż nie! Tomaszynka i mimi po mnie były
Nadrabiam, bo wiele tematów poruszamy, więc można się dowiedzieć co nieco No i też nie chcę zginąć pośród Was, jakoś tak mi się wydaje, że jeszcze się nie wbiłam do końca, ale myślę, że to przyjdzie z czasem W końcu Wy piszecie razem już od nastu części, a ja dopiero od kilku.

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

taka ja, a mogłabyś mi spróbować wytłumaczyć gdzie na Tomeksie jest stoisko z tymi swetrami?

Stary 2012-10-06, 23:51   #1725
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Ola nie wiem czy umiem to wytłumaczyć, ale tak jak byś chciała przejść z przystanku starowiślna w kierunku stradom na przystanek starowislna w kierunku poczta główna (akurat tak przechodziłam bo zapomniałam wysiąść pod pocztą ;p) to jest taki sklepik z ciuchami jak jest przejście pod takim dachem. Nie wiem czy ktoś wie o co mi chodzi, ale będąc tam na pewno znajdziesz

Chyba wiem, o co chodzi na rogu, tak?

Tak właśnie.
Stary 2012-10-07, 09:47   #1726
kika17
Wtajemniczenie

GG do kika17

Cytat:
Tylko wiesz ja tam uważam, że te moje to średnia półka, ale dla mnie wystarczające
Jasne, rozumiem, ja też nie kupuje butów za tysiąc. Ale kupić buty właśnie za 300-400 i chodzić w nich np 3 sezony = 130zł za sezon, a kupić 3 pary po 150 i każda wytrzyma tylko sezon to się dla mnie nie kalkuluje, jedynie co to inne buty co sezon, ale ja tak wole jedne, porządne na dłużej.
Stary 2012-10-07, 10:03   #1727
nicRu
maszyna, nie człowiek

A u mnie nie ma reguły, kupuję na czuja co sezon-dwa-trzy. Czasami buty za 120-130zł służą mi dwa-trzy sezony, czasem buty za 150+zł rozwalają mi się po jednym Zawsze patrzę na grubość podeszwy i na to jak wygląda łączenie buta z podeszwą i jeszcze nie miałam mokrej niespodzianki (której swoją drogą panicznie się boję). Pozostaje jeszcze kwestia ciepła - jeszcze nigdy nie trafiłam na buty (nie ważne ile by kosztowały i z czego były wykonane), w których byłoby mi dostatecznie ciepło, więc zawsze mam na nogach rajstopy, grube skarpety i profilaktycznie getry na łydki. Z dłońmi też mam problem, muszę mieć ocieplane skórzane rękawiczki pięciopalczaste a na nich wełniane dwupalczaste
Stary 2012-10-07, 10:17   #1728
kika17
Wtajemniczenie

GG do kika17

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
A u mnie nie ma reguły, kupuję na czuja co sezon-dwa-trzy. Czasami buty za 120-130zł służą mi dwa-trzy sezony, czasem buty za 150+zł rozwalają mi się po jednym Zawsze patrzę na grubość podeszwy i na to jak wygląda łączenie buta z podeszwą i jeszcze nie miałam mokrej niespodzianki (której swoją drogą panicznie się boję). Pozostaje jeszcze kwestia ciepła - jeszcze nigdy nie trafiłam na buty (nie ważne ile by kosztowały i z czego były wykonane), w których byłoby mi dostatecznie ciepło, więc zawsze mam na nogach rajstopy, grube skarpety i profilaktycznie getry na łydki. Z dłońmi też mam problem, muszę mieć ocieplane skórzane rękawiczki pięciopalczaste a na nich wełniane dwupalczaste
Nie ma reguły z butami, czasem te tańszej będą też dlugo służyć, ale nigdy nie wiadomo na co się trafi. Mi zawsze marzną palce u stóp i rąk. Zawsze zawsze zawsze, nawet w rajstopach, grubych skarpetach i butach narciarskich. A dłonie mam notorycznie zimne.
A w butach denerwuje mnie, że robią je na styl włoski, cieniuteńka podeszwa i mają nie przemakać i być ciepłe, tylko że na nasze warunki pogodowe się kompletnie nie nadają. We Włoszech jak jest 10st plus to dla nich to już jest zima i ubierają się jak my na -20.
Stary 2012-10-07, 10:21   #1729
nicRu
maszyna, nie człowiek

A byłaś kiedyś z tymi zimnymi rękoma i stopami u lekarza?
Stary 2012-10-07, 10:30   #1730
kasiencja
Pani Buka

o, w kozakach też mnie wkurza cienka podeszwa. dlatego zawsze szukam raczej butów typu oficerki, tyle że np. w zeszłym sezonie nie były już tak modne jak 2 lata temu i ciężko było je znaleźć.
zawsze mam jeszcze glany i stare kozaki mojej mamy (!), które piękne nie są, ale za to ciepłe i niezniszczalne

w ogóle jak zimno... : (

Stary 2012-10-07, 10:42   #1731
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Ups
... bo SdC w ogóle jest fajna! <podliz>
Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
o, w kozakach też mnie wkurza cienka podeszwa. dlatego zawsze szukam raczej butów typu oficerki, tyle że np. w zeszłym sezonie nie były już tak modne jak 2 lata temu i ciężko było je znaleźć.
zawsze mam jeszcze glany i stare kozaki mojej mamy (!), które piękne nie są, ale za to ciepłe i niezniszczalne
Ja kupiłam sobie w tym sezonie buty na zimę w ZEBRZE - typu oficerki właśnie. Są ocieplane owczą wełną, więc powinny bardzo dobrze ogrzewać stopy na mrozie. Babka sprzedała mi jeszcze patent, aby przed wyjściem postawić je w pobliżu kaloryfera, to złapią ciepło i będą później trzymać Możesz zajrzeć do Zebry, a nuż coś znajdziesz.
Moje wyglądają tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7304.jpg (32,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7305.jpg (42,3 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez Lenkapuma
Czas edycji: 2012-10-07 o 11:04
Stary 2012-10-07, 10:50   #1732
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja na noc kładę buty przy kaloryferze Potem rano siup na nogi i dreptam na pętle do autobusu, w którym siadam koło grzejniczka
Stary 2012-10-07, 10:52   #1733
Tomaszynka
Raczkowanie

Cytat:
Ja na noc kładę buty przy kaloryferze Potem rano siup na nogi i dreptam na pętle do autobusu, w którym siadam koło grzejniczka

Też tak robiłam. Ale jak zaczęły mi przemakać to uświadomiono mnie że od trzymania przy kaloryferze mogą się gdzieniegdzie rozkleić - także też trzeba uważać.
Stary 2012-10-07, 10:54   #1734
kika17
Wtajemniczenie

GG do kika17

Cytat:
A byłaś kiedyś z tymi zimnymi rękoma i stopami u lekarza?
Tak, ale mam to tylko w zimie, wiadomo, że w lecie jak jest upał to nie, chodzi o to, że jestem szczupła, mam bardzo szczupłe rece, stopy i organizm dużo szybciej traci ciepło, jedyna rada to bardzo ciepło sie ubierać.
Stary 2012-10-07, 11:06   #1735
Lenkapuma
Zakorzenienie

Zapomniałam dołączyć zdjęcia ;p

Stary 2012-10-07, 11:14   #1736
mimi_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kika17 Pokaż wiadomość
Tak, ale mam to tylko w zimie, wiadomo, że w lecie jak jest upał to nie, chodzi o to, że jestem szczupła, mam bardzo szczupłe rece, stopy i organizm dużo szybciej traci ciepło, jedyna rada to bardzo ciepło sie ubierać.
Mam podobnie i mnie jeszcze lekarz powiedział, że to może mieć związek z tym, że mam niskie ciśnienie krwi.

Wczoraj było tak pięknie, a dzisiaj taka paskudna pogoda

— Arthur Schopenhauer
mimi_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 11:15   #1737
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36944433]Hula - o limitce ani widu sni słychu, byłam i w Solvayu i w Kazimierz

[/QUOTE]

ja włąsnie ostatnio byłam pod poczta i to samo mi powiedzieli;/
ale kolejne dostawy we wtorek;]

Cytat:
Ja kupiłam sobie w tym sezonie buty na zimę w ZEBRZE - typu oficerki właśnie. Są ocieplane owczą wełną, więc powinny bardzo dobrze ogrzewać stopy na mrozie. Babka sprzedała mi jeszcze patent, aby przed wyjściem postawić je w pobliżu kaloryfera, to złapią ciepło i będą później trzymać Możesz zajrzeć do Zebry, a nuż coś znajdziesz.
Moje wyglądają tak:
nie można skórzanych butów na kaloryferze kłąść podobno;/

ja w zeszłym roku kupiłam skórzane oficerki z Lasockiego i jestem zadowolona dałam 300zł, po sezonie wyglądają jak nowe
teraz kupię ocieplane botki też z Lasockiego tylko czekam na kupon -30% od koleżanki tam pracującej zawsze to kilkadziesiąt złotych zostaje w kieszeni

mój TŻ ma taką zasadę, że w ogóle nei kupuje butów nie skórzanych. Mówi, że nei ma zamiaru żeby mu się stopy pociły w nieskórzanych i w sumie ma rację bo później w zimę siedzimy w butach po kilka godzin na uczelni to takie nieskórzane mogą niefajne rzeczy ze stopami zrobić;/

Edytowane przez HulaGirl
Czas edycji: 2012-10-07 o 11:28
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 11:25   #1738
kasiencja
Pani Buka

Lenka, ładne ale to skóra? na e-sklepie Zebry to jednak jak widzę kozaki ze skóry ekologicznej za 250-300zł to mi się słabo robi... nie wspominając o skórzanych za tysiaka

Hula, -30% to już fajna zniżka przy tej cenie, szkoda że normalne wyprzedaże na kozaki zaczynają się jednak dopiero w środku zimy...

Stary 2012-10-07, 11:32   #1739
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez mimi_91 Pokaż wiadomość
Mam podobnie i mnie jeszcze lekarz powiedział, że to może mieć związek z tym, że mam niskie ciśnienie krwi.

Wczoraj było tak pięknie, a dzisiaj taka paskudna pogoda
Ja też mam niskie ciśnienie i wiecznie chłodne członki Póki dadzą się rozgrzać przez masaż czy ćwiczenia albo po prostu w cieple, to nie ma potrzeby iść z tym do lekarza.

Dobry deszczyk nie jest zły ale mój świat jest przekłamany ostatnio

TOMASZYNKA - miałam Ci powiedzieć po spotkaniu, że masz fantastyczne włosy!

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2012-10-07 o 11:33
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 11:41   #1740
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
W oko wpadły mi załączone szpilki - kolor jest chabrowy/kobaltowy/szafirowy - zwał jak zwał
Ale boskie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
Ładne oficerki były w zeszłym roku w Boti (chyba tak się ten sklep nazywa)...I w tym roku zapewne też będą

Co to za deszcz Muszę jechać do galerii kazimierz a tak boję się ich parkingu

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości