|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#70801 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Dziewczyny, czy istnieje jakiś specyfik do prawdziwego utrwalenia loków/fal? Mam naturalnie bardzo ładne loko-fale, ale niestety po godzinie od wyschnięcia tracą swój kształt- czasem robią się prawie proste... może jakiś lakier, spray etc?
|
|
|
|
#70802 |
|
Przyczajenie
|
Próbowałaś wgniatać żel w mokre włosy?
|
|
#70803 |
|
Moderator
|
Zakupiłam właśnie olejek. Skład:
Paraffinum Liduidum, Octyldodecanol, Squalane, Isopropyl Myristate Sweet Almond Oil, Rosemary Leaf Oil, Lavender Oil, Soybean Oil, Lemon Peel Oil Bisabolol, Vitamin E, Vitamin A, Parfum. Może być całkiem fajny
|
|
|
|
#70804 |
|
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/clatronic-profesjo...673127637.html
http://allegro.pl/suszarka-z-jonizac...692342663.html pomocy, którą wybrać? który dyfuzor jest lepszy? |
|
|
|
#70805 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, niekoniecznie. Parafina to niezbyt dobry pomysł, olejki dopiero na czwartym miejscu...
|
#70806 |
|
Moderator
|
Zobaczę co jutro rano z tego wyniknie, trzeba spróbować. Konsystencję ma fajną, parę kropel na całe włosy. Ciężko cokolwiek dobrego znaleźć, jak tak patrze to głównie stosujecie polskie kosmetyki, bez silikonów lub dostępne w Rossman, a o tego niestety u mnie nie dostanę :/
|
|
|
|
#70807 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Wiosną i latem najczęściej myję żelem dla dzieci BD, jesienią i zimą balsamem Potters. Bez względu na to czym myję włosy, nie zmywa się nic. Ostatnio miałam czas, kiedy odrosty źle się zafarbowały, ale już jest ok. Przez dwa tygodnie zalecane jest, aby nie używać produktów z proteinami. Ja wytrzymuję tydzień. Keratyna może powodować wypłukanie koloru. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2012-10-06 o 22:32 |
|
|
|
|
#70808 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A farbujesz na olej? I dobrze, że mi napisałaś o keratynie, nie będę używać. ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=63444 Poczytaj |
||
|
|
|
#70809 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
(na kokosowy). Dobrze, żeby był to jakiś lekki olej zmywający się odżywką (na winogronowy kilka razy też farbowałam, migdałowy też pewnie byłoby ok).A co do keratyny, to tylko przez jakiś czas po farbowaniu. Potem używaj. Proteiny są włosom potrzebne. |
|
|
|
|
#70810 |
|
Zakorzenienie
|
Od jakiegoś czasu przyglądam sie temu forum i oglądałam zdjęcia waszych pięknych włosów i tak sie zastanawiam co robicie z nimi na noc aby rano były nadal ładnie ułożone?
|
|
|
|
#70811 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kokosowy średnio mi służył, teraz zużyłam właśnie winogronowy i chwilowo mam tylko oliwę z oliwek, nada się? A jak nie to kupię chyba migdałowy. |
|
|
|
|
#70812 |
|
Zakorzenienie
|
tyle nowych włosmanek, że nie mogę się ogarnąć
![]() ale codziennik muszę skwitować jednym wielkim Ajriszku, rulonixy ![]() dzierzbo, mam wielką nadzieję, że moje włosy wraz ze wzrostem będą się zachowywać podobnie jak u Ciebie ![]() widziałam też piękne czarne loczki (za którymi się tęskni) na pewno wrócą!
|
|
#70813 | ||
|
Rozeznanie
|
Nie nadążam! Ostatnio byłam jeszcze na wcześniejszym wątku...
![]() Cytat:
![]() Lokasy jak zwykle wyglądają świetnie Cytat:
![]() Żele, pianka z isany do loków...
Every time she closed her eyes Edytowane przez nez123 Czas edycji: 2012-10-07 o 09:46 |
||
|
|
|
#70814 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, że dziewczyny reanimują skręt po nocy jakimiś psikaczami, ale u mnie dawało to efekt odwrotny od zamierzanego ![]() Poczytaj tutaj : https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...0&postcount=44 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=45 |
|
|
|
|
#70815 |
|
Konto usunięte
|
A ja mam takie pytanie
w którym momencie ogarniania włosów po myciu stosować wcierkę? Jeśli np na ociekające jeszcze włosy daję odżywkę b/s i robie plunking? To po nim? Ale wtedy rozwala się to co mi sie udało ułożyć, od masażu głowy ;/ i kiedy nakładać olej na końcówki i jedwab? przed żelem lnianym czy po?
|
|
|
|
#70816 |
|
Raczkowanie
|
zauważyłam, że coś sobie piszecie o farbowaniu
i od razu mi nasunęło pytanie.. czy henny khadi się wypłukują?czy są raczej trwałe? pytałam na wątku hennowym, ale nikt mi nie udzielił odpowiedzi.. :P
|
#70817 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Elainetka;36947482]Mój skręt bez żadnych wspomagaczy nie przetrwałby nocy, więc u mnie rządzi żel lniany/najnowszy wynalazek żel mrożący plus spanie z włosami za łóżkiem, rano odgniatam i jest git
Wiem, że dziewczyny reanimują skręt po nocy jakimiś psikaczami, ale u mnie dawało to efekt odwrotny od zamierzanego ![]() Też próbowałam tego patentu z przerzucaniem włosów za łóżko ale rano budziłam się z włosami pode mną pod plecami ;d Najwygodniejsza dla mnie opcja bynajmniej na chwile obecna jest koczek slimaczek ![]() Właśnie minął mi miesiąc z CG i jestem zadowolona z efektów przede wszystkim włosy teraz są mięciutkie puszyste ale nie spuszone, ale wiadomo jak to u kręconowłosych i tych z falami włosy żyją własnym życiem Zauważyłam też pierwszy rulonik Zamieszam kilka zdjęć. Co sądzicie? ![]() 1. Od jakiegoś czasu tak sie dzieje z moją grzywka, na dodatek nie wgniatam w nia zelu zadnych pianek 2, 3. Włosy po nocy po koczku slimaczku z odrobina pianki isany. |
|
|
|
#70818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jest tu jakaś rozjaśniająca włosy ? |
|
|
|
|
#70819 |
|
Rozeznanie
|
Moje wczorajsze: (cg jakieś 3 tygodnie)
-mycie balsam z Pottersa z aloesem -alterra granat i aloes -b/s joaśla z miodem i cytryną -na końcówki krem biedronkowy -stylizacja to glutek i pianka z isany Pierwsze podejście do glutka i już się polubiliśmy Nawet dziś po spaniu włosy są ładne i mięciutkie a przetrwały wczoraj dość dużo :PZdjęcia pozostawiają dużo do życzenia ale przynajmniej kolor włosów tym razem wyszedł naturalnie Edit: a i zapomniałam napisać że na noc wcześniej był olejek z Alterry granat i avocado Edytowane przez Enilis Czas edycji: 2012-10-07 o 11:10 |
|
|
|
#70820 |
|
Raczkowanie
|
Hej wszystkim jestem tu nowa, tak jak wy mam kręcone włosy ale szczerze mówiąc tylko po myciu, na drugi dzień to jest szopa
Bardzo bym chciała miec włosy jak wy, no ale nie nadrobię tego, bo tych wątków jest już strasznie dużo, i samo czytanie zajęłoby mi miesiące. Co prawda czytam zawsze w wolnej chwili. bardzo wasz proszę powiedzcie mi jak mam je pielęgnować bo mam juz dosyć ciągłego chodzenia w koku. A o prostowaniu też mogę zapomnieć, bo to nic nie daje, bo mam za dużo włosów, chociaż je cieniowałam to nic nie dało załamka---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- http://www.google.pl/imgres?q=szopa+...78&tx=89&ty=77 tak wygladają moje włosy jak nie gorzej zdj. z internetu.
|
|
|
|
#70821 |
|
Rozeznanie
|
Misia Czeszesz je może?
Edytowane przez Enilis Czas edycji: 2012-10-07 o 11:16 |
|
|
|
#70822 |
|
Raczkowanie
|
wcześniej czesałam, teraz nie tylko po umyciu i to grzebieniem z szeroko roztawionymi zębami, no ale jak się nie uczeszę to wyglądam jakbym miała gniazdo na głowie.
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- nie wiem za bardzo co mam stosować wiem że napewno są suche. Myję je szmponem DOVE przeciw puszeniu mam maskę syoss też przeciw puszeniu ale nic
|
|
|
|
#70823 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dużo się można tam dowiedzieć
|
|
|
|
|
#70824 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Enilis , jakie piękne! ![]() Jak rozpoznam Twoje loczki gdzieś na ulicach Rzeszowa, to się ode mnie nie uwolnisz xD |
|
|
|
|
#70825 |
|
Raczkowanie
|
dziękuje bardzo. No to jak pisałam myję szamponem Dove przeciw puszeniu, mam też maskę z syoss ale rzadko ją nakładam
chyba pora wziąść się za siebie i zadbać o włosy
|
|
|
|
#70826 |
|
Rozeznanie
|
Elainetka studiuję na uniwersytecie na Rejtana, zapraszam
|
|
|
|
#70827 |
|
Raczkowanie
|
Aha, i pochwalę się Wam
wczoraj zrobiłam pierwsze podejście do żelu mrożącego ( wybrałam opcję b/s + lniany + mrożący) i jestem zachwycona. Pierwszy raz, kiedy mam pokręcone włosy z tyłu, zawsze miałam tam jakieś bliżej nieokreślone gniazdo, i w ogóle są śliczne *-* Ofc mama stwierdziła, że wyglądają jak nieuczesane, ale co się będę |
|
|
|
#70828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziewczyny mają ogromną wiedzę na temat loków i pielęgnacji to na pewno pomogą
|
|
|
|
|
#70829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba mały off top robimy ja też z URz, ale na Rejtana jestem raz na ruski rok :/
|
|
|
|
|
#70830 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie widzę jak bd miała jakiś problem i wg na pewno się odezwę, teraz biorę się za czytanie i zbieranie informacji :
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

Bardzo bym chciała miec włosy jak wy, no ale nie nadrobię tego, bo tych wątków jest już strasznie dużo, i samo czytanie zajęłoby mi miesiące. Co prawda czytam zawsze w wolnej chwili.