|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - cz. 16
Cytat:
a ja polecam też z avonu Today- perfumy od Salmy Hayek. W katalogu cena wynosi 90 zł, ale ja kupuję na Allegro za 40 wszyscy mi mówią, że pięknie pachnę
|
|
#392 |
|
Raczkowanie
|
Pisalam juz na forum bhp ale nikt mi nie odpowiedzial
![]() Otoz sprawa wyglada tak, ze 3 lata temu na pierwszym roku na uczelni mialam szkolenie bhp i mam wpis w indeksie. Teraz zapisalam sie na kolejne studia, zaocznie i dzisiaj wlasnie mam tam miedzy innymi szkolenie bhp, ale ze jestem chora to nie dam rady isc do szkoly. I dowiedzialam sie, ze nastepnego terminu nie bedzie. Myslicie, ze tamten wpis z przed 3 lat jest jeszcze wazny? Bo jak nie to chyba bede miala problem |
|
|
|
#393 |
|
Zadomowienie
|
szkolenie bhp jest ważne rok, przynajmniej na mojej uczelni tak poinformowano moją koleżankę która też chciała sobie to załatwić
|
|
#394 |
|
Rozeznanie
|
To ja sie podczepie pod temat perfumowy
czy kojarzy ktos zapach zblizony do Eau de Eden Cacharel (nie chodzi o ten lesno-mchowy Eden w zielonej buteleczce, tylko o limitke w przezroczystej
|
#395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jakie zapachy preferujesz...ciezkie/kadzidlane/cieple/slodkie/swieze/kwiatowe?Moze jakis typ to postaram sie podpowiedziec cos podobnego
|
|
|
|
|
#396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale tylko przez All, jest o wiele taniej niż z katalogu.
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() |
|
|
|
|
#397 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spokojnie, w zaocznej ida na reke Powinni sie z Toba dogadac ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
Co do Incandessence sie nie zgodze, znikaja w godzine Edytowane przez LilyLauraIsabelle Czas edycji: 2012-10-07 o 09:32 |
||
|
|
|
#398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podałam to, co wg mnie jest tanie, ogólnodostępne i trwałe. Odpowiadam na pytanie jakie zadała autorka, nie sprecyzowała go w żaden inny sposób, więc też moja odp. jest taka, a nie inna. Nie wiem skąd to oburzenie... A na mnie nie znikają w godzinę, czuję je na ubraniu nawet na 2 dzień
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() |
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie są podobają perfumy hanna Montanna różowe
![]() Do tego bruno bannani, kupiłam za 50zł na promocji w Rossmannie, z tym że 20ml Bardzo ładne i trwałe (czasem czuje na 2 dzień)
Edytowane przez olasia99 Czas edycji: 2012-10-07 o 10:00 |
|
|
|
#400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli mowimy o wypachnianiu ciuchow to wiadomo, ze materialy, zwlaszcza bawelna, przechowuja dlugo substancje zapachowe. Natomiast jesli juz mowic ogolnie to aby przedluzyc trwalosc perfumujemy te miejsca gdzie pulsuje krew tj.nadgarstki (nalezy pamietac aby nie pocierac nadgarstkow, bo wtedy zapach sie zmienia, gdy pracowalam w sephorze czesto widywalam jak babki to robia eh), zgiecia lokci, szyja, za uszami, a takze wlosy. Ogolnie to jest tak, ze perfumy trzymaja sie najdluzej na skorze nawilzonej, wiec jesli ktos ma sucha to proponuje nasmarowac miejsce bezzapachowym balsamem i pozniej naniesc zapach. Poza tym wybieramy zapachy najlepiej orientalne, zawierajace pizmo lub ambre lub nuty korzenne, ktore najdluzej utrzymuja sie na skorze. No i oczywiscie edp, nie edt a juz na pewno edc. Milego dnia Edytowane przez LilyLauraIsabelle Czas edycji: 2012-10-07 o 10:09 |
|
|
|
|
#401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#402 | |
|
now or never
|
Cytat:
to co jest w programie szkolenia prawdopodobnie nie uległo dużej zmianie, ale jesteś na nowej formie studiów.
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ewentualnie little white dress, też ładne, ale mniej trwałe.
|
|
|
#404 |
|
Konto usunięte
|
Jak powinny smakować pędy bambusa? Nigdy nie zwracałam na to uwagi solo, a tu dziś sobie wymarzyłam jakieś super aromatyczne danie z kurczakiem i otwierając słoik (wydawał się być zakręcony, choć teraz nakrętka mi się przekręca?) poczułam mdły, obrzydliwy zapach (strasznie źle mi się kojarzy, generalnie nic związanego z kuchnią jakąkolwiek)... W smaku nie jest nawet gorzki, po prostu moim zdaniem solo jest nie do zjedzenia... czy to ja jestem dziwna czy z pędami bambusa coś nie tak?
Co do perfum, moim miszczem-numer-1 są Betty Barclay Pure style (nie powiem Wam, jaki jest to zapach, bo ja się niestety nie znam, ale spokojnie w internecie powinnyście znaleźć nuty zapachowe..).. niestety w Polsce są niedostępne, ja je kupowałam w Niemczech i Austrii. Cena świetna, ok. 8e za 20 ml, trwałość bardzo dobra (spokojnie do wieczora wyczuwałam na ciele).. A wczoraj kupiłam mgiełkę do ciała w Bath & Body Works w Złotych Tarasach - cena trochę ponad 30 zł (była zniżka 20%) i jestem oczarowana (lubię sobie przed rozpoczęciem jazdy na rowerze ożywić atmosferę czy przed pójściem spać..). Szkoda, że nie było ich w lato. ![]() A z Avonu kupiłam raz Tomorrow bodajże i byłam zadowolona. Nie wiedziałam, że na alledrogo można je nabyć taniej, na pewno rozważę ponowny zakup
Edytowane przez 201705250955 Czas edycji: 2012-10-07 o 11:35 |
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Co myślicie o czerwonych, burgundowych rurkach?
Nie chce mi się zakładać wątku na szafie ![]() O takie, o http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...kjxmVCBwqpNnTC
|
|
#406 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Kupuj
|
|
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#411 |
|
Konto usunięte
|
Czy istnieje jakiś przepis prawny, który mówił by coś tym, że w przychodni mają obowiązek wydać mi moją kartę pacjenta? Sytuacja jest taka, że lekarka ginek-endokrynolog już nie będzie przyjmować w tej przychodni , a myślę, że wart by był mieć swoją kartę przy wizycie u nowego lekarza.
Druga sprawa to chciałam zapytać ile wynos zus za osobę zatrudnioną na poł etatu, a ile za osobę zatrudnioną na cały? co tracę jeśli mam tylko poł etatu (oczywiście na papierze? Trzecia sprawa to nie działa mi kilka klawiszy w moim złomku, czym t może być spowodowane? Nie zalałam go ostatnio, a wczoraj wszystko był jeszcze w prządku. |
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
czy jakaś Warszawianka mogłaby podpowiedzieć mi jak dojechać z 'Dworca Autobusowego Metro Młociny peron 1' na lotnisko Warszawa Modlin ? zamierzam dojechać z mojego miasta do Warszawy Polskim Busem. ewentualne gdzie wysiąść w Warszawie żeby jak najszybciej dojechać na lotnisko Modlin ? bezpośrednio na to lotnisko Polski Bus nie dojeżdża prawda ? .
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
O, skoro o Warszawie mowa
![]() Też będę jechała do Warszawy polskim busem. Mogłaby mi któraś z was zaznaczyć na mapie google, gdzie jest "Warszawa, Dworzec Autobusowy Metro Wilanowska", bo google mi nie pokazuje... Pokazuje 987897 różnych literek na mapce, a żadne z nich nie jest tym, czym powinno ![]() Powiedzcie mi też, gdzie się kupuje bilet na tramwaj i metro ? Na miejscu, przy przystanku? Nigdy sama w Warszawie nie byłam, zgubię się tam jak nic
|
|
#414 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie mam takie kompletnie czerwone i je uwielbiam. Pasują do wielu rzeczy a jednocześnie ożywiają strój
Ale takie bordowe też bym mogła mieć, czemu nie. Podoba mi się ta moda na kolorowe rurki, chętnie sobie jeszcze kupię jakieś np zielone.
|
|
|
|
#416 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Co poradzić na bolące oczy od komputera?
Ostatnio dużo siedzę przed monitorem- robię sobie kursy internetowe, uczę się języka. Tylko już po 20 minutach zaczynają mnie boleć oczy
|
#417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
", wybrać się do okulisty, bo może to wada wzroku, ćwiczenia na zmęczone oczy -zamknąć i jak najdalej kierować gałkę do góry, do dołu, na boki i po skosie naprzemiennie, wyjrzeć czasem przez okno lub w odległy punkt pokoju)
|
|
|
|
|
#419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten twój sweter norweski ma ocieplenie w rękawach? Cytat:
|
|
|
#420 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=bfca8d39b0c33d1e642320d 525f11dd69d86e6d3_6578f56 ebc91f;36949446]Czy istnieje jakiś przepis prawny, który mówił by coś tym, że w przychodni mają obowiązek wydać mi moją kartę pacjenta? Sytuacja jest taka, że lekarka ginek-endokrynolog już nie będzie przyjmować w tej przychodni , a myślę, że wart by był mieć swoją kartę przy wizycie u nowego lekarza. [/QUOTE] Z tego co wiem, to chyba oryginału karty ci wydać nie mogą, ale możesz poprosić o zrobienie ksera albo sama to ksero zrobić, jeżeli ci wydadzą kartę na godzinę, czy dwie (sama swoją kserowałam i mogłam sobie wziąć do domu, skserować i odnieść następnego dnia). Cytat:
- Żelowa, chłodząca maseczka na oczy (taka do trzymania w lodówce) - Żele pod oczy z Flos-leku (ja akurat miałam dla osób pracujących przed komuterem, ale pewnie każde będą dobre) - Krople do oczu zmęczonych, czy piekących (Ja miałam takie w żelu i były naprawdę genialne, niestety nie pamiętam nazwy) - Jeżeli nosisz szkła kontaktowe to lepiej je zdejmuj do pracy przy komputerze - Rób sobie co jakiś czas dłuższe przerwy, żeby wzrok mógł odpocząć Jeżeli natomiast od dłuższego wpatrywania się w komputer boli cię głowa to radzę przejść się do okulisty. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

wszyscy mi mówią, że pięknie pachnę