Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-07, 10:23   #1621
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Cześć
Byliśmy w hurtowni rozeznanie zrobić, a skończyło się zakupami
Kupiliśmy sporo rzeczy dla maluszka, łóżeczko, komodę, i wszystko do łóżeczka (pościel z ochraniaczem, prześcieradło x2, materacyk w takim zestawie z osłonką do niego i taką podusią klinem), mam przewijak, rożek, ręczniczki 2, zestaw Aventu, troszkę ciuszków - głównie pajacyków bo w ogóle nie miałam, i jedna sukienka - będzie " na wyjście",śpiworek, kombinezonik, podusię do karmienia, termometr (smoczkowy), i zdecydowaliśmy się jeszcze na komodę do łóżeczka (łóżeczko i komoda to seria Klupś Safari z żyrafką).
Łóżeczko już mam, komoda będzie do odbioru bo już nie mieli na magazynie.
Ale się zrobiło..dzieciowo!
Zostały mi kosmetyki dla siebie i dziecka, wózek (zamówię przed porodem), rzeczy do szpitala i jakieś bajerki jeśli zechcę je mieć (typu bujaczek), ale to też pewnie na "po porodzie".
W ogóle nigdzie nie widzę rajstopek małych? Nie używa się przy niemowlaczkach? To tak pomyślałam, skoro mała ma jedną jedyną sukienkę, to żeby ją móc ubrać powinna mieć rajstopki?

Pytania:
1. Czy Wam też się śpiochy na 62 duże wydają, długie jakieś?? (bo wszystkie mam 62, tylko jedne 56, na wszelki wypadek)
2. Czy to wszystko będę musiała prać, np - wypełnienie pościeli, ochraniacz? O_o

Cieszę się, ale i trochę boję, czy nie przesadziłam za bardzo, czy nie za wcześnie.
Mieliśmy komody dla dziecka specjalnie nie kupować, ale jednak mam tylko (dużą co prawda) szafę przez cały przedpokój i jedną małą komodę. Więc rzeczy Małej musiałyby być z naszymi upchnięte w przedpokoju, Tż się uparł, żeby jednak wziąć, to co ja się będę kłócić:P

Looo ile juz masz nie wiem czy moge zapytac.... Ale ile mniej wiecej placiliscie bez tej komody???? Bo musze sie nastawic psychicznie na kwote
A ja rajstopki kupowalam w h&m takie malutkie, w calzedoni tez chyba sa
Stary 2012-10-07, 10:48   #1622
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
a jak ma się cena przesyłki do takiej ilości zakupów? bot am tylko list był napisany, nie wyszło drogo? bo ja się napaliłam na koszule i staniki u niego
Kochana jedna przesyłka 6,50 za wszystko więc super
Cytat:
Napisane przez Nouvelle87 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny !!
Mam pytanie. Nasza Ola ma się urodzić na początku lutego, więc konieczne będzie zakupienie kombinezonu. Doradźcie proszę jaki rozmiar wybrać. Czy 56 czy 62 ? Jakoś ten 56 wydaje mi się za mały. Chciałabym żeby posłużył jej do wiosny, więc może ten 62...sama nie wiem.

A i jeszcze jedno. Kupujecie monitor oddechu? Jeśli tak, to o jakim myślałyście?
62 koniecznie. 56 to tylko na wyjście ze szpitala (tak ja myślę).
Nie kupuję monitoru tylko niańkę el.

Właśnie przejrzałam dokładnie zawartość kołyski wiklinowej, którą dostałam od szwagierki a tam: 10 prześcieradeł z froty, 4xpościel, kołdra, poduszka, materac do tej kołyski, ozdobne falbany, chusta do noszenia dziecka, mata taka miękka pluszowa do leżenia, zabawy. Masakra nie widziałam tego wcześniej Bardzo się cieszę
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 10:51   #1623
bokeh
Zakorzenienie

Podwójny post.

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2012-10-07 o 10:52
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 11:02   #1624
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej ale jestem nieprzytomna. Wczoraj była impreza imieninowa u mamy, fajnie pojadłam pyszności mmmmm ale dzisiaj mam bardziej zatoki zawalone. U mamy jest pies, a ja mam alergię i głownie od alergii zawsze miałam problemy z zatokami. Pies przez 3 godziny był zamknięty w pokoju brata ale oczywiście wszystkim było go szkoda, a szczególnie dla mamy bo to jej synuś ukochany. Więc nie wytrzymałam tych docinek, że wymyślam i kazałam go wypuścić. Wyszliśmy 10 min pózniej, oczy zaczęły mnie piec, skóra swędzieć, więc się ewakuowaliśmy pośpiesznie zeby nie było gorzej . Zanim doszliśmy do domu miałam już katar. Oczywiście wyszłam na tą która wymyśla, tylko ze to ja cała noc musiałam się męczyć, a dzisiaj gorzej sie czuje. miałam wrażenie, ze dla mamy ważniejszy jest pies niż mój komfort i dobre samopoczucie.
Jestem tak smutna, pewnie jak wyszliśmy to było obgadywanie, że wydziwiam, a "ciaza to przecież nie choroba" - słyszałam to wczoraj z 20 razy. Nawet nie mogłam się skrzywić jak mi było nie wygodnie bo zaraz to było komentowane przez ciotkę.
Masakra

Już się smutać wam nie będę

Fajnie, że już tyle macie. My w listopadzie chcemy kupić większość. Stwierdziliśmy, że lepiej nam odłożyć kasę i jednorazowo ją wydać bo bardziej będziemy mieli pod kontrolą ile poszło.

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

podaję link o który prosiłyście z getrami

http://allegro.pl/cieplutkie-leggins...676055405.html
Ja zamawiałam ten rozmiar, mam 156 wzrostu i są idealne dla mnie takie trochę dłuższe, ale ja takie lubię, koleżanka zamawiałam ze mną rozmiar s170 też są na nią dobre ma 168 wzrostu. Wczoraj jak wracałam od mamy to nawet mi w nich było za ciepło.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Jeszcze wam wysyłam sprzedawcę, który ma sporo ciekawych rzeczy. Będziemy u niego zamawiać torbę do wózka, przewijak uniwersalny, ocieplacz na fotelik bo fajny ma i pewnie coś jeszcze. Może wam się przyda:

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=21001588
Nie smutaj się jedno ci powiem zapomniał wół jak cielątkiem był to apropo dogadywania ciotki a mama trochę nieładnie postąpiła i na pewno bym jej to powiedziała prosto w twarz że córka własna jej nie obchodzi tylko jakiś pies z którym jest na co dzień.

Dzięki za linka do leginsów na pewno skorzystam

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Witam się z rana. Muszę się pochwalić dziś po północy urodziła mi się siostrzenica jest cudna, ma takie duże czarne oczka
Serdecznie gratuluje Cioteczko ślicznej i zdrowej siostrzenicy
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 12:27   #1625
e_vel
Wtajemniczenie

wpadłam tylko Was poczytać i się przywitać i zaraz idę spać... Mąż pojechał z teściem i Karinką do brata teścia a pogoda typowo do więc korzystam. Miłego dnia
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 12:47   #1626
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
hej dziewczyny !!
Mam pytanie. Nasza Ola ma się urodzić na początku lutego, więc konieczne będzie zakupienie kombinezonu. Doradźcie proszę jaki rozmiar wybrać. Czy 56 czy 62 ? Jakoś ten 56 wydaje mi się za mały. Chciałabym żeby posłużył jej do wiosny, więc może ten 62...sama nie wiem.

A i jeszcze jedno. Kupujecie monitor oddechu? Jeśli tak, to o jakim myślałyście?
Ja kupuje, chyba ten Angelcare, bo ma dobre opinie.

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Witam się z rana. Muszę się pochwalić dziś po północy urodziła mi się siostrzenica jest cudna, ma takie duże czarne oczka
Gratulacje Ciociu , jak ma na imię?
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 12:48   #1627
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Coś nie wyraźnie się dziś czuje. Łeb mi pęka i ogólnie nie mam mocy. Biorę się za obiad. Później zajrzę.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 12:57   #1628
pstryczek84
Zakorzenienie

Witam się w niedzielę
cóż za błogie lenistwo
sosik z wczorajszych grzybków juz dochodzi, reszta w słoiki poszła.
Z braku zajęcia przejrzałam ciuszki dla Małego no i w sumie jak się patrzy to jest ich sporo ale jak podzieliłam je na dwa rozmiary, 56 i 62, to już jakoś tak mało ich się zrobiło...
Doradźcie mi co mam jeszcze kupić i ile sztuk
sweter/bluza - 2 (r.56)/2 (r.62)
spodnie jeansowe - 3/2
spodnie materiałowe - 2/0
koszulka/kaftanik - 5/7
spiochy - 5/6
półśpiochy - 0/1
pajace - 3/6
ogrodniczki/rampersy - 1/1
body kr. - 7/11
body dł. - 6/6
czapeczek, skarpetek, niedrapek mam b.dużo + 3 kombinezony

Z góry dziękuję za pomoc

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 13:11   #1629
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny !!

Monitora nie kupuję , Mała będzie z Nami w sypialni więc mi nie potrzebny.
Kombinezon - nie kupować na 56 - wczoraj tak mi doradziły Panie w sklepie. W ogóle ze wszystkim tak lepiej - z 56 to można mieć ze 3 zmiany tylko do szpitala - potem się tego już zakładać nie będzie. A kombinezon na 56 to strata pieniążków ponąć jest, bo bardzo krótko posłuży - braknie miejsca dziecku nim skończy się zima - będziesz musiała upić wtedy drugi na 62 - którego z kolei w przyszłym roku też dziecko nie wykorzysta bo będzie dużo za mały. Pół biedy jeśli to używka z lumpka - wtedy można mieć dwa - jeden na 6 a drugi na 62 - jśli dużo nie kosztował. Ale kupując nowy - narażasz się na następny wydatek w krókim czasie.

Cytat:
Hej ale jestem nieprzytomna. Wczoraj była impreza imieninowa u mamy, fajnie pojadłam pyszności mmmmm ale dzisiaj mam bardziej zatoki zawalone. U mamy jest pies, a ja mam alergię i głownie od alergii zawsze miałam problemy z zatokami. Pies przez 3 godziny był zamknięty w pokoju brata ale oczywiście wszystkim było go szkoda, a szczególnie dla mamy bo to jej synuś ukochany. Więc nie wytrzymałam tych docinek, że wymyślam i kazałam go wypuścić. Wyszliśmy 10 min pózniej, oczy zaczęły mnie piec, skóra swędzieć, więc się ewakuowaliśmy pośpiesznie zeby nie było gorzej . Zanim doszliśmy do domu miałam już katar. Oczywiście wyszłam na tą która wymyśla, tylko ze to ja cała noc musiałam się męczyć, a dzisiaj gorzej sie czuje. miałam wrażenie, ze dla mamy ważniejszy jest pies niż mój komfort i dobre samopoczucie.
Jestem tak smutna, pewnie jak wyszliśmy to było obgadywanie, że wydziwiam, a "ciaza to przecież nie choroba" - słyszałam to wczoraj z 20 razy. Nawet nie mogłam się skrzywić jak mi było nie wygodnie bo zaraz to było komentowane przez ciotkę.
Masakra

Już się smutać wam nie będę

Fajnie, że już tyle macie. My w listopadzie chcemy kupić większość. Stwierdziliśmy, że lepiej nam odłożyć kasę i jednorazowo ją wydać bo bardziej będziemy mieli pod kontrolą ile poszło.

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Ja zamawiałam ten rozmiar, mam 156 wzrostu i są idealne dla mnie takie trochę dłuższe, ale ja takie lubię, koleżanka zamawiałam ze mną rozmiar s170 też są na nią dobre ma 168 wzrostu. Wczoraj jak wracałam od mamy to nawet mi w nich było za ciepło.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Jeszcze wam wysyłam sprzedawcę, który ma sporo ciekawych rzeczy. Będziemy u niego zamawiać torbę do wózka, przewijak uniwersalny, ocieplacz na fotelik bo fajny ma i pewnie coś jeszcze. Może wam się przyda:

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=21001588
Współczuję zachowania mamy, bardzo przykre, że się nie potrafiłą wczuć w Twoje położenie..

Bokeh: sporo ( na szczęście to były zaskórniaki, zostawione z myślą o dziecku, tylko w założeniu mieliśmy poszaleć trochę później, w listopadzie np:P), ale należy pamiętać, że w tych zakupach było trochę ciuszków nienajtańszych, albo taki śpiworek do łóżeczka czy też kombinezon (62 kupiliśmy, w sumie na metce pisze śpiworek, bo nóżki są luźno jak w śpiworku, wydało mi się to wygodniejsze? Jeszcze chciałabym misiowy cienki, ale teraz na razie mi było szkoda kasy, a potem się okazało, że nie ma rozmiaru. Ale chyba i tak najpierw korzystać będziemy z tego grubego, a cienki się dokupi jak dziecko będzie na świecie (wiosna) i będę wiedzieć jaki rozmiar.
W każdym razie : ok. 1350zł ( na wszystko dostaliśmy rabat10% przy dużych zakupach) - ale jak mówię, z
niektórych rzeczy można było zrezygnować - ty masz dużo ciuszków z lumpka, ja u siebie nic nie mogłam wyhaczyć ciekawego, o kombinezonie porządnym mogłam zapomnieć.

Nie kupowałam na razie laktatora itp - mam tylko zestaw z Aventu - bo nie wiem jeszcze jak u mnie będzie z pokarmem, a elektryczny jest drogi.

Zrobię listę niedługo tego co mam (pewnie jak przyjdzie komoda bo będe układać) i co mi brakuje. I tą reszte kupię za jakiś czas, jak znowu odłożę pieniążki.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 13:12   #1630
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej dziewczynki. Niedługo zabieram się za obiadek, ale zanim to zrobię, to muszę jeszcze poszukać paru rzeczy na necie, więc przy okazji odwiedziłam forum.

Debrah, mega wyprawka, super! To dobrze, że wszystko już kupiłaś, masz już największe wydatki z głowy (no, jeszcze co najwyżej wózek).

Cytat:

Ja też od tego sprzedawcy wczoraj kupiłam. Dla mamy M 164, bo ma 160cm wzrostu, a dla mnie M 170, bo mam 168. Chyba będą dobre.

Cytat:
hej dziewczyny !!

Koniecznie 62, jeśli ma go nosić do wiosny, bo 56 to zaraz będzie za mały dla Twojej córci. Ja też mam 62 i nawet nie pomyślałam o mniejszym.

A monitor oddechu to tak w zasadzie po co? Małe dziecko i tak powinnaś mieć w łóżeczku blisko siebie, bo inaczej będziesz musiała wstawać w nocy i łazić po całym domu... Niania może się przyda, ale to też tylko w przypadku dużego domu, bo w mieszkaniu i tak dziecko zza ściany usłyszysz.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 13:16   #1631
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hejo
Moje malenstwo taka urzadzalo wczoraj dyskoteke kosmos, myslalam, ze mi brzuch eksploduje

Debra super zakupy my za jakis czas tez sie wybieramy. Skladacie od razu lozeczko/komodke ?

Bokeh Deli super rzeczy na sciane

Sluchajcie moj maz jest chory tzn boli go tylko gardlo ale wiecie, umiera fakt, ze najpierw sprzatnal cale mieszkanie jak ja spalam ale teraz lezy pod koldra i biedny jojczy a ja mam z niego ubaw po pachy mam tylko nadzieje ze uda mi sie go wyciagnac do mamy i do jyska

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 15:10   #1632
marsi11
Zakorzenienie

Piszecie o ułożeniu
mój chłopczyk jest ułożony główkowo, nawet już gin mi to w książeczkę wbił

ale nogi czuje pod prawymi żebrami, kochany jest bo nie jest blisko mięśniaka, chyba mi nie chce bólu sprawić bo ani razu mnie tak mnie kopnął

Lady ten fotel z ikei jest bardzo wygodny, tylko tak jak Ci pisałam wadę ma taką,że szybko traci ładny wygląd
chyba,że kupisz biały wiklinowy w ikei i do tego wygodną poduchę

na budowie u nas mega postęp, właśnie przed chwilą odpaliliśmy kominek
TZ powiedział,że za dwa tygodnie możemy urządzać maluchowi pokoik
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 15:26   #1633
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Mam pytanko do doświadczonych mamuś. Co dla malucha trzeba do szpitala zabrać? Jakie ubranka i ile? Do szpitala chcę mieć nowe ubranka i nie wiem czy już mam na tyle nowych, bo oczywiście do domu to mam praktycznie wszystkie używane.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 15:52   #1634
maluchna30
Zadomowienie

Ja pitolę, ale przymulona dzisiaj jestem. Chyba zaraz w kimę pójdę.

TŻ właśnie pojechał do Poznania, ale to nasz ostatni tydzień rozłąki, bo po egzaminach w piątek wraca i to już "na zawsze", koniec kursu. Matko, pół roku minęło jak z bicza strzelił, a że mnie dzisiaj chłop trochę zdenerwował to chwila spokoju dobrze mi zrobi.
Przed chwilą dostałam mms od mamy, robi mojej Oli buciki na szydełku. Słodkie są, puszczę zdjęcie jak już skończone będą.
Stary 2012-10-07, 16:44   #1635
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
hej dziewczyny !!

My dostaliśmy od siostry więc będziemy używać skoro jest. Tak pewnie mąż kupiły nowy bo on gadżety wszelkiego rodzaju uwielbia, ale na szczęście te pieniążki na ubranka pójdą o!

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia i zrozumienia, nie ma to jak ktoś rozumie ciebie i wie jak możesz się poczuć teraz
Cytat:
Bokeh: sporo ( na szczęście to były zaskórniaki, zostawione z myślą o dziecku, tylko w założeniu mieliśmy poszaleć trochę później, w listopadzie np:P), ale należy pamiętać, że w tych zakupach było trochę ciuszków nienajtańszych, albo taki śpiworek do łóżeczka czy też kombinezon (62 kupiliśmy, w sumie na metce pisze śpiworek, bo nóżki są luźno jak w śpiworku, wydało mi się to wygodniejsze? Jeszcze chciałabym misiowy cienki, ale teraz na razie mi było szkoda kasy, a potem się okazało, że nie ma rozmiaru. Ale chyba i tak najpierw korzystać będziemy z tego grubego, a cienki się dokupi jak dziecko będzie na świecie (wiosna) i będę wiedzieć jaki rozmiar.
W każdym razie : ok. 1350zł ( na wszystko dostaliśmy rabat10% przy dużych zakupach) - ale jak mówię, z
niektórych rzeczy można było zrezygnować - ty masz dużo ciuszków z lumpka, ja u siebie nic nie mogłam wyhaczyć ciekawego, o kombinezonie porządnym mogłam zapomnieć.

Nie kupowałam na razie laktatora itp - mam tylko zestaw z Aventu - bo nie wiem jeszcze jak u mnie będzie z pokarmem, a elektryczny jest drogi.

Zrobię listę niedługo tego co mam (pewnie jak przyjdzie komoda bo będe układać) i co mi brakuje. I tą reszte kupię za jakiś czas, jak znowu odłożę pieniążki.
hmm u nas też sporo pójdzie w takim razie, jak rozmawialiśmy ze znajomymi dzieciatymi, to jednogłośnie każdy mówił, że jak od podstaw się zaopatrzysz to mniej więcej koło 4-5 tyś na wszystko. Jak pomyślę o tym nieszczęsnym becikowym to aż śmiać się chce ...

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 16:53   #1636
mitabe
Rozeznanie

Zapomniałam się pochwalić do mamy na imieniny zrobiłam pierwszy w swoim życiu sernik i był pyyyyszny. O taki (zdjęcie z blogu mojewypieki.com). Dałam dodatkowo ciastka do masy i zrobiłam polewę z białej czekolady mmm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg oreo_sernik_4.jpg (24,1 KB, 9 załadowań)

Stary 2012-10-07, 17:05   #1637
Debrah
Zakorzenienie

Jesli liczyc od podstaw - z ubrankami ,komodą, wòzkiem, łòżeczkiem to faktycznie kolo 4 tysiecy. Ja juz teraz nie wydam duzo - wozek z bacikowego. A koncowka ciuszkow (nie mam w ogole polspiochow np) to nie wyjdzie juz majatek. Do tego kosmetyki dla mnie i Malej i ostatnie - laktator po porodzie. Tz sie cieszy i lozeczko od razu skrecil wczoraj, stoi sobie a w srodku napakowane rzeczami z zakupow.
Stary 2012-10-07, 17:08   #1638
sarah67
Zadomowienie

zaczęłam 27 tydzień

Moje dziecko też będzie z nami w sypialni, a monitor biorę na wszelki wypadek, w szpitalu się też nasłuchałam jak dziewczyny siostra miala dzidzie i miała ona bezdechy i był monitor sprawdził się w 100%, bo czuwać całą noc nie dawała rady a nawet na początku nie wiedziała o tym i monitor ją alarmował.
A ja pamiętam jakie hopla miałam jak Sara się urodziła.
Stary 2012-10-07, 17:35   #1639
mitabe
Rozeznanie

Dodałam mojego okrąglaka do klubu - dopiero na zdjęciu zobaczyłam jaka ja duża już jestem hehe. Zdjęcie robione siostry telefonem z jakimś efektem ale coś widać

Stary 2012-10-07, 17:36   #1640
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam się pochwalić do mamy na imieniny zrobiłam pierwszy w swoim życiu sernik i był pyyyyszny. O taki (zdjęcie z blogu mojewypieki.com). Dałam dodatkowo ciastka do masy i zrobiłam polewę z białej czekolady mmm
Na pewno pyszne!!!

Nie bylo mnie 2 dni, bo spedzilam je u TZ.
Teraz wrocilam i zajadam sie salatka jarzynowa

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 17:39   #1641
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
piękny serniczek
ja wczoraj robiłam tiramisu też niezłe

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
zaczęłam 27 tydzień

A ja pamiętam jakie hopla miałam jak Sara się urodziła.
no ja też wolę mieć monitor oddechu- z Sammym miałam schiza przez pierwszy rok bo też się nasłuchałam
Stary 2012-10-07, 17:46   #1642
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja już na szczęście mm z górki z zakupami, zostały rzeczy dla mnie:
- wkłady poporodowe,
- majtki siateczkowe,
- stanik do karmienia - pewnie 2,
- 1-2 bluzki z długim rękawem rozpinane na dekoldzie do spania - 1 już mam, będę dalej polować w lumpku, tą jednak upiłam za 2 zł)

Dla dziecka też w zasadzie drobnica - pieluchy tetrowe, podkłady do przewijania, zestaw do paznokci itp.

Poszewki, kołdrę, poduszkę, prześcieradła kupowałam na Allegro, bo zdecydownie tańsze niż widziałam w sklepach - np. w sklepie poszewka na poduszkę i na kołdrę kosztowała prawie 50 zł, a ja za 39 kupiłam na Allegro dodatkowo z ochraniaczem (od tej sprzedającej kupiłam 2 takie komplety, jasiek z poszewką do wózka, kołdrę i poduszkę do łóżeczka, więc z kosztem przesyłki wyszło bardzo atrakcyjnie)

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Mam pytanko do doświadczonych mamuś. Co dla malucha trzeba do szpitala zabrać? Jakie ubranka i ile? Do szpitala chcę mieć nowe ubranka i nie wiem czy już mam na tyle nowych, bo oczywiście do domu to mam praktycznie wszystkie używane.
Najpierw się zorientuj, czy musisz mieć swoje rzeczy dla dziecka, czy szpital gwarantuje. Np. u mnie w mieście z tego co wiem, to trzeba mieć wszystko swoje, natomiast tam gdzie chcę rodzić to tylko trzeba przed wyjściem mieć ubranka właśnie na wyjście. Dla dziecka wszystko gwarantują, jedynie dla siebie muszę wziąć artykuły higieniczne.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 17:52   #1643
marsi11
Zakorzenienie

dziewczyny, wrześniowo- październikowe prawie wszystkie rozpakowane
teraz pora na listopadóweczki a potem my

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2012-10-07 o 17:53
Stary 2012-10-07, 17:56   #1644
Debrah
Zakorzenienie

Ile macie dziewczyny takich rzeczy jak półśpiohy np? Kupujecie w ogóle, będziecie używać? ( na body?)
Z rzeczami higienicznymi nie wiem jeszcze co i jak - np ile takich rzeczy jak podkłady poporodowe itp - chyba dużo? Albo jakie kosmetyki dla dziecka?? To bym pewnie kupiła za miesiąc półtora, bo jest czas, ale tak się zastanawiam jak to rozplanować.
O, albo kaftaniki, kupujecie?Ja wolę bardziej takie bluzeczki - w sensie nie na kopertę, a normalna bluzeczka na kapselki przy szyi. Ale mam 3 - i nie wiem - dokupywać? Do użytku ze śpioszkami?

Rodzice Tż są w Warszawie - tzn dziś wracają, i troszkę rzeczy ponąć wiozą po jednym dziecku z rodziny - może mi się to przyda, chociaż to chłopczyk jest.
Stary 2012-10-07, 17:59   #1645
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
piękny serniczek
ja wczoraj robiłam tiramisu też niezłe

no ja też wolę mieć monitor oddechu- z Sammym miałam schiza przez pierwszy rok bo też się nasłuchałam
Marsi a jakiej firmy będziesz brała? Angelcare?
Na allegro trochę się boję, chyba wezmę w jakimś dzieciowym sklepie, żeby w razie reklamacji podjechać, bo na allegro zawsze to dłużej trwa, chociaż sama już nie wiem. Niani chyba nie będę brała bo aż tak dużego mieszkania nie mamy 72m2, i jednopoziomowe a spać pewnie do roku będzie z nami w sypialni.

Oj dziewczyny serniczki, tiramisu mniam, mniam
Stary 2012-10-07, 18:04   #1646
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczyny, wrześniowo- październikowe prawie wszystkie rozpakowane
teraz pora na listopadóweczki a potem my
Jeszcze grudniowe

Instagram

Stary 2012-10-07, 18:04   #1647
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Ile macie dziewczyny takich rzeczy jak półśpiohy np? Kupujecie w ogóle, będziecie używać? ( na body?)
Z rzeczami higienicznymi nie wiem jeszcze co i jak - np ile takich rzeczy jak podkłady poporodowe itp - chyba dużo? Albo jakie kosmetyki dla dziecka?? To bym pewnie kupiła za miesiąc półtora, bo jest czas, ale tak się zastanawiam jak to rozplanować.
O, albo kaftaniki, kupujecie?Ja wolę bardziej takie bluzeczki - w sensie nie na kopertę, a normalna bluzeczka na kapselki przy szyi. Ale mam 3 - i nie wiem - dokupywać? Do użytku ze śpioszkami?
ja polspiochy mam jedne ale chce dokupic bo mam bardzo ladne body na dlugie rekawki, sukieneczek tez mam sporo w róznych rozmiarach.
Chcialam policzyc ile czego mam, ale rozmiar rozmiarowi nierówny, czasami 56 jest takie samo jak 62, 62 jak 68 i nie mam jak tego policzyc, przymierzalam do siebie i tak na ok oceniłam, ze na pierwsze 3 miesiace chyba mam.
Stary 2012-10-07, 18:04   #1648
nafiyqa
Zakorzenienie

Debrah, ja ,mam 3 pary polspiochow (56/62). Mysle, ze to fajna rzecz "po domu" - bawelniane dresiki ciezko dostac w tym rozmiarze (przynajmniej ja nigdzie w lumpie nie widzialam ).
Myslalam, zeby zakladac je wlasnie na body z dlugim rekawem.

Jesli chodzi o kaftaniki, to mam cos takiego (nie wiem czy to sie akurat tak nazywa): http://www.modne-dziecko.pl/product/image/9525/alk1.jpg takie welurowe rozpinane na dlugosci bluzeczki.
+ oczywiscie zwykle koszulki z dlugim rekawem zapinane obok szyi

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 18:12   #1649
Hosenka*
Zakorzenienie

Nie wiem ile czego mam i nie bede liczyć, bo mi się nie chce tego wszystkiego wyciągać Może przy grudniowym praniu policzę.

Myślę, że jak już będziemy ubierać w te cudeńka to się zorientujemy, czego brakuje.
Bielizny mam sporo, mniej juz kupuję - jak już to patrzę teraz jedynie za bluzami i spodenkami.

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
ja polspiochy mam jedne ale chce dokupic bo mam bardzo ladne body na dlugie rekawki, sukieneczek tez mam sporo w róznych rozmiarach.
Chcialam policzyc ile czego mam, ale rozmiar rozmiarowi nierówny, czasami 56 jest takie samo jak 62, 62 jak 68 i nie mam jak tego policzyc, przymierzalam do siebie i tak na ok oceniłam, ze na pierwsze 3 miesiace chyba mam.
Ale to tak samo jak z "dorosłymi" ubraniami. Rozmiar rozmiarowi nie równy, choć w przypadku dziecięcych nie powinno być rozbieżności, bo przeciez podają "wysokość" dziecka. Ja też mam takie ubranka, które na metce mają większy rozmiar a są mniejsze od innych tego samego rozmiaru, albo z podanym mniejszym rozmiarem a są większe nawet o tych o rozmiar większych

Nie przejmuję się tym, oceniam wzrokowo

Instagram

Stary 2012-10-07, 18:22   #1650
sarah67
Zadomowienie

Sara przyniosła własnie sukienkę ze chrztu swoją i moja dzidzi też w niej chyba pójdzie, Sara była chrzczona jak miała 6 miesięcy teraz ma 11 no już prawie 12 bo ze stycznia jest, a sukienka pachnie jeszcze Mamy perfumami, nie ma to jak Elizabeth Arden Reed Door te perfumy są rewelacyjne a ich trwałość mnie zadziwia. Po tylu latach, a sukieneczka wiecie w takie folii na wieszaku ochronnej.

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

a co do perfum to mam mnostwo markowych, bo moj maz ma hopla na punkcie kupowania mi takich perfum i zadne nie sa az tak trwale jak te Mamy a one wcale drogie nie są w porównaniu do moich
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości