|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Od kiedy TŻ ? :)
Jak długo miałyście etap randkowania lub zwykłego koleżeńskiego spotykania się z TŻtami zanim z nimi byłyście w parze ?
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Od kiedy TŻ ? :)
nie czekałam aż się zapyta o chodzenie,co wiecej sama go pocałowałam na 3 spotkaniu i nie oczekiwałam,że będziemy od razu parą. Powiedzmy,że z "bliskiego" kolegi stał się moim chłopakiem i nikt nie wie kiedy
Akcja "pokaż kolana!" czas: do maja cel: ćwiczyć,ćwiczyć,ćwiczyć ! 15km ![]() Edytowane przez ewa102 Czas edycji: 2012-10-23 o 19:11 |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
ok. 4 lata kolegowania się, ze 2-3 miesiące randkowania i w parze ok. 5 lat.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Po miesiącu spotykania zostaliśmy parą (mieliśmy wtedy po 16 lat, 1 liceum). I trwa to od dobrych 8 lat
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Spotkania koleżeńskie na wykładach - ok. 3 miesiące, randkowanie - ciężko powiedzieć, bo nie wiem, jak określić punkt, od którego to "mój chłopak" ok. 1-2 miesiące.
W ogóle, moim zdaniem, fajnie sobie porandkować, pospotykać się, a nie od razu, od pierwszej randki czy spotkania nazywać wszystko związkiem. Jest mniejsza presja, a i chyba większe staranie. Przynajmniej mi się podobało, bo randki zawsze były w fajnych miejscach, okazja, żeby się ładnie ubrać, być adorowaną No i jak to jednak nie ten, to nie ma wielkiego, dramatycznego "kończenia związku" po 2 miesiącach... |
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Z pierwszym chłopakiem - znaliśmy się coś koło roku, chodziliśmy do tej samej szkoły i randkowanie zaczęło się jak już zostaliśmy parą, tak to spotykaliśmy się tylko w szkole
![]() Z drugim - zostaliśmy parą w tym samym dniu w którym się poznaliśmy; Z trzecim - spotkaliśmy się chyba 2 razy i zostaliśmy parą; Z czwartym - nie pamiętam ale też długo nie trwało zanim staliśmy się parą; Z piątym i ostatnim który obecnie jest moim mężem spotykaliśmy się bodajże 2 tygodnie z kawałkiem zanim spytał czy zostanę jego dziewczyną ![]() Ogólnie moje "związki" zaczynały się bardzo szybko i jeszcze szybciej kończyły, jedynymi wyjątkami był mój pierwszy chłopak (rok razem) i ostatni (już od 4 i pół roku razem )
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
z moim eks widzieliśmy się ze 4 razy (3 razy w gronie znajomych i 1 randka) i byliśmy razem
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- aa no z jeszcze jednym eks poznaliśmy się na wakacjach, po 4 dniach byliśmy razem |
|
|
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#9 |
|
MUSEarka
|
A mnie ogólnie bardzo śmieszy jak po kilku dniach/tygodniu związku Dziewczyny tu na Wizażu swojego partnera już nazywają TŻtem i wstawiają suwaczki w podpisy
Z moim obecnym P. znaliśmy się najpierw jakieś 2 tygodnie wirtualnie, a potem od pierwszego spotkania iskierka zaskoczyła Natomiast z moim byłym, z którym byłam najdłużej [te krótsze związki pominę], bo prawie dwa lata, znaliśmy się rok, chodziliśmy do jednej klasy w liceum. Na początku drugiej, wycieczka szkolna w góry, no i jakoś to wyszło
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie 1
![]() Poznaliśmy się 13.06 i na drugi dzień, a właściwie parę godzin później byliśmy już parą ![]() Razem od 3,5 roku Edytowane przez Ieka Czas edycji: 2012-10-07 o 13:46 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Jak mam rozpoznać gdzie jest granica między randkowaniem a związkiem?
|
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
O, dołączam się do pytania Improbable .
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Mysle, ze kazdy zwiazek jest inny i w kazdym zwiazku taka granica miedzy randkowaniem a zwiazkiem lezy gdzie indziej.
Ja wszystkie swoje zwiazki od pierwszego spotkania traktowalam bardzo powaznie ( co czasem moze okazac sie zgubne) Teraz to jest moda, ze zwiazek jest wtedy jak sie status na fejsie zmieni, ale to tak pol zartem, pol serio. Same musicie sie zastanowic czy to juz zwiazek czy tylko niezobwiazujace spotkania.
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
O matko nie mam pojęcia i nie wiem czy w ogóle da się to określić
![]() Pierwszy seks po jakimś tygodniu od poznania. Potem spotkania, regularne, spacery, kino, imprezy, oglądanie filmów, weekendowe wyjazdy, ale obydwoje mieliśmy własne życie które toczyło się gdzieś obok... Po jakichś 4 m-cach wszystko się rozwiązało i zaczęliśmy oficjalnie być razem przy znajomych. A po kolejnych 2 m-cach przedstawiłam go rodzicom,uważają że wtedy zaczęliśmy się spotykać
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Jakoś sceptycznie do tego podchodzę.
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wydaję pieniędzy na głupoty (tysięczna para butów NIE JEST głupotą )Miłośniczka butów wszelakich Podskakuję z Mel B. Joga Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą. ---------------------------- Używasz poprawnie? 'Szlak prowadzi na wschód.' 'Szlag mnie trafia.' |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znaliśmy się od ponad roku, później jakoś się zaczęło.. i tak bawiliśmy się pół roku, bo nie mogłam zdecydować czy to On no i od 1 stycznia 2011 roku nasze drogi się połączyły, oficjalnie został moim TŻ
|
|
|
|
#18 |
|
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 201703160948 Czas edycji: 2013-06-27 o 12:49 |
|
|
|
|
#19 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do tego od 16 roku życia. Strasznie podziwiam ludzi, którzy trzymają się czegoś takiego. Cytat:
![]() Zaszalałaś dziewczyno ! Skąd po kilku godz miałaś pewność ze chcesz z nim być ? Mnie mój Tż przekonał do siebie tym że wiedział czego chce .. Co prawda też ryzykował. Bo się nie znaliśmy w ogóle. Ale przynajmniej od razu powiedział tak, a nie jakieś kręcenie i tak dalej ... ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
I na każdy możliwy sposób, chce to "ogłosić światu" ? Dziwaczne to trochę jest. Nie chcesz to nie czytaj. Rozumiem że każdy ma prawo do własnych opinii, ale czasem lepiej zachować coś dla siebie ... ![]()
Sztywny moralny kodeks z dala od chorych podniet. Edytowane przez GagaFace Czas edycji: 2012-10-07 o 18:08 |
|||
|
|
|
|
#20 | |
|
MUSEarka
|
Cytat:
Orzekanie światu po dwóch pierwszych randkach, że gość jest TŻtem, czyli Towarzyszem Życia jest po prostu śmieszne. Tak, jakby po tygodniu studiów prawniczych chwalić się, że jest się już świetnym prawnikiem. Samo określenie TŻ to dla mnie osoba, z którą już jakiś kawał czasu się spędziło razem i jest się w 100% pewnym, że będzie się z nim do końca, no matter what, a nie da się tego stwierdzić po kilku spotkaniach. I tak, śmieszy mnie to i nie zabronisz mi wygłaszania tej opinii To, że ktoś ogłasza światu, że jest szczęśliwy - proszę bardzo, mi też się morda cieszy jak słyszę słodkie historie. Jedynie nie podoba mi się zbytna przesadność w nazywaniu gościa, który jest przy nas bliżej kilka dni swoim Towarzyszem Życia. No ludzie..
|
|
|
#21 |
|
BAN stały
|
2 dni
Jak Go tylko zobaczylam wiedzialam,ze chce z nim byc.Chemia taka ze ojej Z reszta zawsze tak mialam. Albo od pierwszego wejrzenia/spotkania/konkaktu wzrokowego albo w ogole
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale określonego momentu kiedy zaczęliśmy być parą nie było, po prostu spotykaliśmy się coraz częściej i jakoś tak wyszło
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie teraz jestem na takim etapie, że nie wiem czy jesteśmy razem czy nie. Spotykamy się często, zabiera mnie do swoich znajomych, poznaje mnie z nimi, mówi przy nich do mnie "misiek", "moja" itp., ogólnie zachowujemy się jakbyśmy byli parą. Ale czy jesteśmy razem to nie wiem
Trwa to już od ok. 2 miesięcy
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha ciekawe, wydaje mi się, że nikt nie ma w takich sprawach 100% pewności... ![]() :roll eyes:![]() ![]() Hm, za pierwszym razem gdy zaczeliśmy być ze sobą z moim ex wszystko potoczyło się bardzo szybko, zaledwie po 2 tygodniach byliśmy już nierozłączni, wiadomo chemia i te sprawy Za drugim razem jeszcze szybciej
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
MUSEarka
|
Z tym może masz racje.
|
|
#26 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Ale jak mam jego o to zapytać, tak żeby było delikatnie? Żeby właśnie nie wyszło tak, że jestem nachalna
|
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
nie mieliśmy etapu kolega-koleżanka - od początku było czyste randkowanie.
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
nam zajęło to równo 3 dni
|
|
#30 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z ex nie ustalałam, czy już jesteśmy parą, ale kiedyś, gdy o tym rozmawialiśmy to doszliśmy do wniosku,że za początek przyjmujemy dzień, w którym pierwszy raz się pocałowaliśmy (a było to po prawie dwóch miesiącach "randkowania"). Z obecnym poszło szybciej no i właśnie...Sama nie wiem od kiedy zaczęło sie "na poważniej'.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.