|
|
#871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
ale super, że widziałaś jak Maleństwo się ruszało ![]() witaj Margof ![]() co do szkoły rodzenia: ja bym bardzo chciała brać udział w zajęciach, ale mam przeczucie, że lekarz nie pozwoli. no chyba że jakimś cudem już nie będzie żadnych komplikacji, na co bardzo liczę ![]() dziś miałam dyskusję małą z teściową. pytała, po co badania prenatalne. powiedziałam, wiadomo, że po to żeby sprawdzić czy z dzieciaczkiem wszystko ok. a ona zastanawiała się co wtedy, jak wyjdzie, że nie jest zdrowe ... usunąć ciążę można tylko do 12 tygodnia, prawda? a badania są mniej więcej w tym czasie, więc zanim zrobią wszystkie szczegółowe, może być za późno. a jak takie maleństwo okaże się że nie ma rączek i nóżek (tfu tfu, wiadomo, że nasze będą miały i będą zdrowiusieńkie, ale rozpatrujemy hipotetycznie)? |
|
|
|
|
#872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z drugiej strony, byle tylko maluszkowi było dobrze ![]() Innocence_89 dobrze,że mąż Cie wspiera, Mój dziś całe mieszkanko posprzątał
|
|
|
|
|
#873 | |
|
Zadomowienie
|
vil84 powiem ci kochana że nie myśl o tym a już na pewno nie rozmawiaj wszytsko będzie dobrze i tego trzeb asię trzymać mnie jak ktoś zacznie rozmowe na taki temat to od razu powiem w prost żeby nie kończył bo nie chcę tego nawet słuchać. Nie ma co się martwić na zapas ja z takiego wychodze z założenia ale to nie znaczy że nie myślę czy będzie wszystko ok ale bardziej szczegółowych myśli i takich drastycznych nie dopuszczam
---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() My wróciliśmy wcześniej z imprezki rodzinnej, bo ja już byłam zmęczona. Objadłam się okruuutnie, jak tak dalej pójdzie to zaraz będę miała brzuch jak w 8 miesiącu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby wszystko było ok. Na pewno będzie ! ![]() My też się staraliśmy dosyć długo ( około roku ) jakimś cudem udało się, bez żadnych tabletek itp.
|
||
|
|
|
#875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#876 |
|
Raczkowanie
|
hej, przede wszystkim dziękuję za wszystkie odpowiedzi
![]() Byłam dzisiaj u mojej ginekolog. Powiedziała, że spadek może być niepokojący ale mam się nie przejmować, zbadała mnie i stwierdziła że wszystko wygląda ok. Z ostatniego badania usg (przedwczoraj) też nie wynika nic złego wręcz przeciwnie. Mimo wszystko mam powtórzyć betę w przyszłym tyg i ponownie zrobić usg.. zwariuję ze stresu do tego czasu ![]() wyczytałam w internecie, że jak już widać serduszko na usg nie powinno się robić badania beta hcg.. podobno najbardziej miarodajne i wiarygodne jest na początku ciąży.. później najważniejsze jest usg.. ja jestem obecnie w 8tc. słyszała kóraś z was coś na ten temat? pozdrawiam |
|
|
|
#877 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
Dzisiaj odczytałam na teście 2 kreseczki i tak bardzo się cieszę Pozdrawiam Mamusie 2013
|
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Sasanka! Gratuluje II kreseczek
Na pewno tym razem wszystko bedzie dobrze. Daj znac jak bedziecie po wizycie u lekarza.Czarnaola dobrze, ze bylas u lekarza. Ci.do bety to nie znam aie na tym dobrze (nawet nie mialam jej robionej) ale tez slyszalam,.ze jej poziom przestaje rosnac i sie normuje w.okolicy 3 mca. Moze u Ciebie powoli nastepuje ten czas. Grunt to sluchac lekarza o sie nie martwic ![]() Vil, jak sie czujesz? Juz w domku, prawda? My wlasnie jestesmy w drodze powrotnej do Warszawy po krotkiej wizycie w domu. Moja rodzina sie bardzo ucieszyla. Mama uslyszala dobre wiesci w swoje urodziny, wiec miala fajny prezent ![]() Wczoraj wieczorem spotkalismy sie z przyjaciolmi (3 zaciazone malzenstwa + 1 nieciezarna przyjaciolka) wiec bylo super. Ogladalismy wszystkie dzieciece akcesoria pary, ktora jest tuz przed rozwiazaniem. Chlopaki najdluzej dumali nad aspiratorem do noska . Poza tym przyszla mamusia pochwalila nam sie cudenkami, jakie sama uszyla dla dzidziusia na maszynie. Od razu postanowilam, ze zabiore mamie jej starego lucznika, bo i tak stoi nieuzywany. Bede miala zajecie na zimowe dlugie wieczory
|
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry mamusie
co tu taka cisza? ja zaraz sie ogarniam i jade na zakupy do galerii, cieplych pare sweterkow mi sie przyda. Milej niedzieli
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam do Was kolejne pytanie odnosnie prawa pracy. Pamietam jak ktoras z Was mowila, ze sie na tym zna, ale nie.pamietam kto (przepraszam). Otoz pracuje na umowe na czas okreslony, ktora konczy mi sie 31 pazdziernika ( bede miala wtedy skonczone 12 tyg ciazy, wiec bede chroniona, o.ile dobrze rozumiem ten zapis w kodeksie) i umowa automatycznie zostanie.przedluzona do dnia porodu. W mojej firmie jest zasada, ze po umowie, ktora mam nastepuje umowa na czas nieokreslony. I teraz jestem ciekawa czy moj pracodawca moze przedluzyc ja tylko do porodu, skoro gdyby nie ciaza to przedluzylby ja na czas nieokreslony. Jutro mam zamiar rozmawiac z moim przelozonym i zanim mu powiem o ciazy chce wprost zapytac jaka jest jego decyzja w sprawie mojej umowy. Mam nadzieje, ze jezeli powie,ze chce mi przedluzyc umowe (i na to licze) to w po informacji, ze jestem w ciazy nie dojdzie do wniosku, ze w takim razie bede miec umowe tylko do porodu bo tak mowi kodeks pracy...
|
|
|
|
#881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czarnaola ja betę robiłam tylko żeby potwierdzić ciążę czy jest wysoki wynik tego hormonu i po 48 h czy przyrasta i wiem że powinien rosnąć do 3 miesiąca a potem maleje i przez niego sa spowodowane te nasze mdłości w tym okresie ale co jeśli chodzi o jego wahania w czasie tych pierwszych 3 miesięcy to niestety nie wiem Ashyshqa fajnie że sie dzielisz taką super nowiną my jeszcze czekamy na wizytę z usg i dopiero wtedy powiey rodzicom w pracy zamierzam poinformować kierownicze dopiero w połowie listopada
|
|
|
|
|
#882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja dziś spędzam niedzielę na lenistwie, zaraz przyjadą do nas moja mama z babcią. czy u Was też taka beznadziejna pogoda? tutaj ciągle leje i leje, a wczoraj tak gorąco było ... Ashyshqa ja się co prawda dobrze nie znam, ale wydaje mi się, że jeżeli pracodawca jest nie w porządku, może przedłużyć tylko do dnia porodu - jak nie masz pewności odnośnie jego decyzji, może lepiej poczekaj z informowaniem o ciąży? wiadomo, każda z nas chce być uczciwa i mieć jasną sytuację, ale jak w grę wchodzi potem urlop wychowawczy, to wydaje mi się, że warto o niego zawalczyć. zasiłek macierzyński i tak byś dostała z umową przedłużoną do porodu tylko. ps. tak, jestem w domku już od piątku czuję się dobrze, ale znów boję się robić cokolwiek
|
|
|
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-10-07 o 14:07 |
|
|
|
|
#884 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za odpowiedzi. Poczekam do kolejnej bety i czwartkowego usg. Nie ukrywam ze coraz wiecej czarnych mysli mnie dopada
|
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi. Problem mam niestety taki, że już w dziale HR powiedziałam o ciąży bo byłam w między czasie na zwonieniu (niestety nie przyszło mi wcześniej do głowy, że to może nie być dla mnie korzystne) więc skoro chcę, żeby mój bezpośredni przełożony dowiedział się ode mnie, a nie od innych to muszę mu powiedzieć jak najszybciej (a od niego zależy jaką dostanę umowę). Do tego na pewno nie będę mogła ukrywać ciąży jeszcze miesiąc bo juz zaczyna być widać. Zobaczymy jak będzie...
|
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Zamiast cieplych sweterkow kupilam 2 sukienki
Bede miala dylemat ktora zalozyc jak luby przyleci do nas. pomocy potrzebuje ktora ladniejsza? Mamy isc na obiad do restauracji.pierwsza http://store.orsay.com/index.shtml?l...Type%3Dlimited druga http://store.orsay.com/index.shtml?l...Type%3Dlimited
|
|
#887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymajcie się Dziewczyny- życzę wszystkiego dobrego, spokojnej ciąży bez komplikacji i zdrowego dzidziusia |
|
|
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#889 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
również bardzo mocno Cię przytulam Cytat:
mnie się ta pierwsza bardziej podoba. do tego jakieś delikatne dodatki |
||
|
|
|
#890 |
|
Wtajemniczenie
|
Cynamonowa, pamiętam jak pisałaś w pierwszych swoich postach, że masz złe przeczucie
bardzo mi przykro
|
|
#891 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny za miłe słowa.
Dla mnie nie było to AŻ takim szokiem, bo tak jak Ag_nes wspomniałaś miałam złe przeczucia od samego początku. Kolory testów mnie martwiły, że nie są bardzo intensywne więc wywnioskowałam, że beta nie przyrastała tak jak powinna. Teraz pozostał smutek, który czasem zmienia się w złość- bo nie tak to wszystko miało wyglądać
|
|
|
|
#892 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To wielka strata, czas będzie najlepszym lekarstwem.Poznałam wczoraj smak tego strachu, bo zaczęłam wieczorem krwawić, ale przeczekałam i na pogotowie zgłosiłam się rano... Boże jaki strach, płakałam chyba cłą noc. Dzięki Bogu wszystko dobrze i widziałam serduszka.. mimo, że dalej brzuch mnie boli, jestem trochę spokojniejsza.
|
|
#893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
śliczna
|
|
|
|
|
#894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Meliitele obie bardzo ładne ale na to wyjście wybrałabym pierwsza bardziej sexi |
|
|
|
|
#895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#896 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny od wczoraj mam wrażenie, że mdłości się zmniejszyły Nadal są, ale już nie tak intensywne Strasznie mnie to cieszy bo okropnie sie czułam przez ostatnie 3 tygodnie.Za to zauważyłam, że mi się sutki powiększyły mam nadzieję że i piersi podrosną
|
|
#897 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do zamartwiania się dziewczyny to znam to też doskonale, pierwsza ciąża stracona, w drugiej każdy dzień był lękiem, ciągłym patrzeniem czy nie widzę krwi a każdy ból brzucha martwił, próbowałam to odpierać ale organizm wszystko kumulowal, po porodzie jak zobaczyłam zdrowe całe dziecko ciało mi podskakiwało jak piłka na stole. Teraz też miałam chwilę podobne schizy ale myślę sobie i polecam kobietki kochane zdać się na to co ma być, co jest nam i mieszkańcom brzuszków pisane, teraz tak sobie mówię, mówiłam od podjęcia próby że jak ma być to będzie, jest więc mam nadzieję że będzie, najważniejsze to się nie nakręcać, odpierajcie wszystkie negatywne myśli bo tak spokojniej dla nas i dla dzidzi. To faktycznie przykre myśleć że jak się coś dzieje nie tak to może dziecko było chore itp. ale to chyba prawda, natura czasem wie co robi, możemy tego nie rozumieć ale tak jest. Do tych z Was które to przeżywają chcę powiedzieć że wiem jak to jest bo też to przeszłam ale czas leczy rany a tuż za rogiem czekają cuda, których się nawet nie spodziewamy. |
|
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuje z herbatniczkiem jutro Mam nadzieję, że pomoże, bo póki co wyglądam jak śmierć a nie jak kobieta w stanie błogosławionym ![]() Myślę podobnie do Ciebie. Tylko wiadomo, że zawsze inaczej się patrzy, jak dzieje się z boku a jak dotyczy Ciebie samej. Mi już póki co głupie myśli przeszły, bo przez mdłości myślenie mi się wyłączyło ![]() Zabrało mi mózg ![]() Jutro wizyta i USG i informowanie rodzinki Dla mamy to będzie prezent na urodziny z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej się boję.Aaaaa urosły Wam piersi? Moje jakieś nigdy wielkie nie były, póki co nie urosły, ale zrobiły się takie pełniejsze. Mój się śmieje, że po to staraliśmy się o dzidzię by urosły mi piersi
|
|
#900 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie sie piersi powiekszyly i sa strasznie wrazliwe na dotyk. Mialamrozmiar 80 f a teraz to chyba h bedzie . Akurat jutro pojade do mamy, tam polezakuje pol dnia, a potem pojedziemy do sklepu po staniki bo odkrylam jeden fajny sklep z tanimi, tzn 60-80 zl ciazowe, a normalnie place ok. 150 zl. A po poludniu jak maz skonczy prace to grzecznie autkiem do domu, mam nadzieje ze mi to nie zaszkodzi.
Ps. Wybaczcie brak polskich znakow, pisze z nowego telefonu i sie gubie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.

trzymam kciuki, zeby wszystko ulozylo sie jak najlepiej dla Ciebie i malenstwa.

żeby wszystko było ok. Na pewno będzie !