Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-06, 20:05   #871
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Witaj w naszym gronie trzymam kciuki, zeby wszystko ulozylo sie jak najlepiej dla Ciebie i malenstwa.

My juz po USG
Bylo super, malenstwi ma 18mm i serduszko bije mu 186/min. Jest mniejsze o 5 dni nizby to wynikalo z OM ale lekarz zapewnial, ze jest to jak najbardziej normalne wiec staram sie nie martwic. Serduszka moglismy posluchac, niesamowite to bylo. Tz byl caly czas, razem z lekarzem wszystko obserwowal i byl mega przejety. Po wyjsciu powiedzial, ze jest pewny, ze mamy chlopca
Jestem bardzo szczesliwa, malenstwo sie ruszalo i w ogole jest cudowne.
Lekarz powiedzial mi wszystko to samo co moja lekarka prowadzaca wiec moze nie jest ona taka najgorsza. Dzis mam pozytywne nastawienie do calego swiata

ale super, że widziałaś jak Maleństwo się ruszało ja miałam już tyle usg i cały czas coś się Młode obija

witaj Margof

co do szkoły rodzenia: ja bym bardzo chciała brać udział w zajęciach, ale mam przeczucie, że lekarz nie pozwoli. no chyba że jakimś cudem już nie będzie żadnych komplikacji, na co bardzo liczę

dziś miałam dyskusję małą z teściową. pytała, po co badania prenatalne. powiedziałam, wiadomo, że po to żeby sprawdzić czy z dzieciaczkiem wszystko ok. a ona zastanawiała się co wtedy, jak wyjdzie, że nie jest zdrowe ... usunąć ciążę można tylko do 12 tygodnia, prawda? a badania są mniej więcej w tym czasie, więc zanim zrobią wszystkie szczegółowe, może być za późno. a jak takie maleństwo okaże się że nie ma rączek i nóżek (tfu tfu, wiadomo, że nasze będą miały i będą zdrowiusieńkie, ale rozpatrujemy hipotetycznie)?

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 20:30   #872
TruskaweczQa90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
jak też mam mdłości od początku 5 tygodnia 24 na dobe nawet w środku nocy ale dziś już przeszły samą siebie, tak sie cały dzień strasznie czułam ale dla dzidziusia mogę znieść wszystko byle by było(były ) zdrowe i zdrowo rosły.
Przed chwilą wrócił mąż bardzo się zmartwił że sie źle czuje, jest taki kochany....i załączył mi bajke żeby mnie rośmieszyć a ja się popłakałam - ehhh te hormony....
Powiedzcie mi, macie jakieś sposoby na mdłości? Ja momentami już wytrzymać nie mogę
Z drugiej strony, byle tylko maluszkowi było dobrze
Innocence_89 dobrze,że mąż Cie wspiera, Mój dziś całe mieszkanko posprzątał
TruskaweczQa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 20:33   #873
becik_4
Zadomowienie

vil84 powiem ci kochana że nie myśl o tym a już na pewno nie rozmawiaj wszytsko będzie dobrze i tego trzeb asię trzymać mnie jak ktoś zacznie rozmowe na taki temat to od razu powiem w prost żeby nie kończył bo nie chcę tego nawet słuchać. Nie ma co się martwić na zapas ja z takiego wychodze z założenia ale to nie znaczy że nie myślę czy będzie wszystko ok ale bardziej szczegółowych myśli i takich drastycznych nie dopuszczam

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez TruskaweczQa90 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, macie jakieś sposoby na mdłości? Ja momentami już wytrzymać nie mogę
ja piję herbatkę z imbirem oczywiście takim naturalnym w korzeniu lub wode z cytryną czytaąłm też że rano przed tym jak się wstanie dobrze jest zjeść kanapkę lub jakieś krakersy ale mdłości całkowicie sie nie pozbędziesz mogą być mniej uciążliwe czytałam że to spowodowane jest wzrostem hormonu i on spada po trzecim miesiącu i wtedy moze byc lepiej
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 22:00   #874
lonely_lady
Zakorzenienie

Dobry wieczór
My wróciliśmy wcześniej z imprezki rodzinnej, bo ja już byłam zmęczona. Objadłam się okruuutnie, jak tak dalej pójdzie to zaraz będę miała brzuch jak w 8 miesiącu

Cytat:
My juz po USG
Bylo super, malenstwi ma 18mm i serduszko bije mu 186/min. Jest mniejsze o 5 dni nizby to wynikalo z OM ale lekarz zapewnial, ze jest to jak najbardziej normalne wiec staram sie nie martwic. Serduszka moglismy posluchac, niesamowite to bylo. Tz byl caly czas, razem z lekarzem wszystko obserwowal i byl mega przejety. Po wyjsciu powiedzial, ze jest pewny, ze mamy chlopca
Jestem bardzo szczesliwa, malenstwo sie ruszalo i w ogole jest cudowne.
Lekarz powiedzial mi wszystko to samo co moja lekarka prowadzaca wiec moze nie jest ona taka najgorsza. Dzis mam pozytywne nastawienie do calego swiata
super, gratulacje

Cytat:
Napisane przez margof Pokaż wiadomość
Witam i chętnie, choć bardzo nieśmiało chciałabym się do Was przyłączyć. Mam na imie Gosia i mam 35 lat. O baby staramy się z małżem już ponad 2 lata, dodam, że trudne i pełne łez lata. Jestem z Trójmiasta i leczę się w klinice niepłodności Gameta w Gdyni u super doktora (Ś). 15.09.2012 r. mieliśmy pierwsze podejście do IUI , to był 14 dc. ( OM 02.09) i szczerze mówiąc, nie spodziewałam się cudu, a jednak..... Trochę przed czasem zrobiłam test i niby była ta upragniona druga kreska, ale bardzo, bardzo niewidoczna. Następnego dnia pobiegłam na bete - wynik 5,4. I wielka niewiadoma, co dalej, czy urośnie, czy spadnie? Na szczęście kolejne badanie w 30 dc dało wynik 66,3. Lekarz telefonicznie zlecił kolejną bete oraz progesteron i wyniki z 33dc beta-223,8, progesteron 24,78. Doktor stwierdził, że jest ok i umówiliśmy się na wizytę w sobotę 13.10). Ja jednak nadal nie moge uwierzyć w swoje szczęście do tego stopnia, że póki co operuję określeniem dnia cyku, a nie tygodniami ciąży. Jeśli chodzi o objawy, to oczywiście brak miesiączki, bóle podbrzusza i huśtawki nastrojów. Jednak, po mojej walce (oby zwycięskiej), przyjme z pokorą wszelkie niedogodności stanu błogosławionego - byleby tylko z babykiem było wszystko oki. Strasznie się tego boję.
Witaj, ajj współczuję, to się namęczyliście... Ale jak widać cuda się zdarzają, gratuluję i trzymam mocno żeby wszystko było ok. Na pewno będzie !
My też się staraliśmy dosyć długo ( około roku ) jakimś cudem udało się, bez żadnych tabletek itp.

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 22:20   #875
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TruskaweczQa90 Pokaż wiadomość
Mój sposób na mdłości:przepyszne kanapki zrobione przez męża zjedzone ze smakiem i jak ręką odjął
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 23:22   #876
czarnaola
Raczkowanie

hej, przede wszystkim dziękuję za wszystkie odpowiedzi

Byłam dzisiaj u mojej ginekolog. Powiedziała, że spadek może być niepokojący ale mam się nie przejmować, zbadała mnie i stwierdziła że wszystko wygląda ok. Z ostatniego badania usg (przedwczoraj) też nie wynika nic złego wręcz przeciwnie. Mimo wszystko mam powtórzyć betę w przyszłym tyg i ponownie zrobić usg.. zwariuję ze stresu do tego czasu

wyczytałam w internecie, że jak już widać serduszko na usg nie powinno się robić badania beta hcg.. podobno najbardziej miarodajne i wiarygodne jest na początku ciąży.. później najważniejsze jest usg.. ja jestem obecnie w 8tc.

słyszała kóraś z was coś na ten temat?
pozdrawiam
czarnaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 00:21   #877
sasanka5
Przyczajenie

Witajcie
Dzisiaj odczytałam na teście 2 kreseczki i tak bardzo się cieszę Poprzednią ciążę niestety poroniłam; jestem dobrej myśli że tym razem kruszynka będzie się rozwijać Pozdrawiam Mamusie 2013
sasanka5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 11:05   #878
Ashyshqa
Zakorzenienie

Witaj Sasanka! Gratuluje II kreseczek Na pewno tym razem wszystko bedzie dobrze. Daj znac jak bedziecie po wizycie u lekarza.

Czarnaola dobrze, ze bylas u lekarza. Ci.do bety to nie znam aie na tym dobrze (nawet nie mialam jej robionej) ale tez slyszalam,.ze jej poziom przestaje rosnac i sie normuje w.okolicy 3 mca. Moze u Ciebie powoli nastepuje ten czas. Grunt to sluchac lekarza o sie nie martwic

Vil, jak sie czujesz? Juz w domku, prawda?

My wlasnie jestesmy w drodze powrotnej do Warszawy po krotkiej wizycie w domu. Moja rodzina sie bardzo ucieszyla. Mama uslyszala dobre wiesci w swoje urodziny, wiec miala fajny prezent
Wczoraj wieczorem spotkalismy sie z przyjaciolmi (3 zaciazone malzenstwa + 1 nieciezarna przyjaciolka) wiec bylo super. Ogladalismy wszystkie dzieciece akcesoria pary, ktora jest tuz przed rozwiazaniem. Chlopaki najdluzej dumali nad aspiratorem do noska . Poza tym przyszla mamusia pochwalila nam sie cudenkami, jakie sama uszyla dla dzidziusia na maszynie. Od razu postanowilam, ze zabiore mamie jej starego lucznika, bo i tak stoi nieuzywany. Bede miala zajecie na zimowe dlugie wieczory
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 11:47   #879
Meliitele
Zakorzenienie

Dzien dobry mamusie
co tu taka cisza?
ja zaraz sie ogarniam i jade na zakupy do galerii, cieplych pare sweterkow mi sie przyda.

Milej niedzieli

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 12:03   #880
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dziewczyny mam do Was kolejne pytanie odnosnie prawa pracy. Pamietam jak ktoras z Was mowila, ze sie na tym zna, ale nie.pamietam kto (przepraszam). Otoz pracuje na umowe na czas okreslony, ktora konczy mi sie 31 pazdziernika ( bede miala wtedy skonczone 12 tyg ciazy, wiec bede chroniona, o.ile dobrze rozumiem ten zapis w kodeksie) i umowa automatycznie zostanie.przedluzona do dnia porodu. W mojej firmie jest zasada, ze po umowie, ktora mam nastepuje umowa na czas nieokreslony. I teraz jestem ciekawa czy moj pracodawca moze przedluzyc ja tylko do porodu, skoro gdyby nie ciaza to przedluzylby ja na czas nieokreslony. Jutro mam zamiar rozmawiac z moim przelozonym i zanim mu powiem o ciazy chce wprost zapytac jaka jest jego decyzja w sprawie mojej umowy. Mam nadzieje, ze jezeli powie,ze chce mi przedluzyc umowe (i na to licze) to w po informacji, ze jestem w ciazy nie dojdzie do wniosku, ze w takim razie bede miec umowe tylko do porodu bo tak mowi kodeks pracy...
Stary 2012-10-07, 12:16   #881
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sasanka5 Pokaż wiadomość
Witajcie
Dzisiaj odczytałam na teście 2 kreseczki i tak bardzo się cieszę Poprzednią ciążę niestety poroniłam; jestem dobrej myśli że tym razem kruszynka będzie się rozwijać Pozdrawiam Mamusie 2013
Witaj i gratuluję

Czarnaola ja betę robiłam tylko żeby potwierdzić ciążę czy jest wysoki wynik tego hormonu i po 48 h czy przyrasta i wiem że powinien rosnąć do 3 miesiąca a potem maleje i przez niego sa spowodowane te nasze mdłości w tym okresie ale co jeśli chodzi o jego wahania w czasie tych pierwszych 3 miesięcy to niestety nie wiem

Ashyshqa fajnie że sie dzielisz taką super nowiną my jeszcze czekamy na wizytę z usg i dopiero wtedy powiey rodzicom w pracy zamierzam poinformować kierownicze dopiero w połowie listopada
Stary 2012-10-07, 12:20   #882
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Dzien dobry mamusie
co tu taka cisza?
ja zaraz sie ogarniam i jade na zakupy do galerii, cieplych pare sweterkow mi sie przyda.

Milej niedzieli
o jak fajnie, pochwal się potem, co upolowałaś

ja dziś spędzam niedzielę na lenistwie, zaraz przyjadą do nas moja mama z babcią. czy u Was też taka beznadziejna pogoda? tutaj ciągle leje i leje, a wczoraj tak gorąco było ...

Ashyshqa ja się co prawda dobrze nie znam, ale wydaje mi się, że jeżeli pracodawca jest nie w porządku, może przedłużyć tylko do dnia porodu - jak nie masz pewności odnośnie jego decyzji, może lepiej poczekaj z informowaniem o ciąży? wiadomo, każda z nas chce być uczciwa i mieć jasną sytuację, ale jak w grę wchodzi potem urlop wychowawczy, to wydaje mi się, że warto o niego zawalczyć. zasiłek macierzyński i tak byś dostała z umową przedłużoną do porodu tylko.
ps. tak, jestem w domku już od piątku czuję się dobrze, ale znów boję się robić cokolwiek

Stary 2012-10-07, 14:04   #883
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam do Was kolejne pytanie odnosnie prawa pracy. Pamietam jak ktoras z Was mowila, ze sie na tym zna, ale nie.pamietam kto (przepraszam). Otoz pracuje na umowe na czas okreslony, ktora konczy mi sie 31 pazdziernika ( bede miala wtedy skonczone 12 tyg ciazy, wiec bede chroniona, o.ile dobrze rozumiem ten zapis w kodeksie) i umowa automatycznie zostanie.przedluzona do dnia porodu. W mojej firmie jest zasada, ze po umowie, ktora mam nastepuje umowa na czas nieokreslony. I teraz jestem ciekawa czy moj pracodawca moze przedluzyc ja tylko do porodu, skoro gdyby nie ciaza to przedluzylby ja na czas nieokreslony. Jutro mam zamiar rozmawiac z moim przelozonym i zanim mu powiem o ciazy chce wprost zapytac jaka jest jego decyzja w sprawie mojej umowy. Mam nadzieje, ze jezeli powie,ze chce mi przedluzyc umowe (i na to licze) to w po informacji, ze jestem w ciazy nie dojdzie do wniosku, ze w takim razie bede miec umowe tylko do porodu bo tak mowi kodeks pracy...
Pracodowaca będzie musiał Ci wydłużyć umowę do porodu ale nie będzie miał obowiązku dania Ci umowy na czas nieokreślony, chociaż taka jest zasada w Twojej firmie. Tak naprawdę póki nie podpiszesz jakiegos papieru to w ogóle nic go nie obowiązuje. Czy informowałaś go, że jesteś w ciąży? Ja bym nie informowała pracodawcy ani nikogo w pracy o ciąży zanim nie da Ci/nie podpiszesz kolejnej umowy. W sytuacji jak by nie chciał Ci dać kolejnej umowy tylko zakonczył współpracę to powołała się na ciąże i wtedy da Ci chociaz do porodu.

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2012-10-07 o 14:07
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 14:09   #884
czarnaola
Raczkowanie

Dziekuje za odpowiedzi. Poczekam do kolejnej bety i czwartkowego usg. Nie ukrywam ze coraz wiecej czarnych mysli mnie dopada
czarnaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 15:10   #885
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi. Problem mam niestety taki, że już w dziale HR powiedziałam o ciąży bo byłam w między czasie na zwonieniu (niestety nie przyszło mi wcześniej do głowy, że to może nie być dla mnie korzystne) więc skoro chcę, żeby mój bezpośredni przełożony dowiedział się ode mnie, a nie od innych to muszę mu powiedzieć jak najszybciej (a od niego zależy jaką dostanę umowę). Do tego na pewno nie będę mogła ukrywać ciąży jeszcze miesiąc bo juz zaczyna być widać. Zobaczymy jak będzie...
Stary 2012-10-07, 15:52   #886
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
o jak fajnie, pochwal się potem, co upolowałaś
Zamiast cieplych sweterkow kupilam 2 sukienki Bede miala dylemat ktora zalozyc jak luby przyleci do nas. pomocy potrzebuje ktora ladniejsza? Mamy isc na obiad do restauracji.
pierwsza
http://store.orsay.com/index.shtml?l...Type%3Dlimited
druga

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 16:09   #887
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Jak tam po wizycie ??
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Druga kreska jest, tak jak pisałaś wcześniej @ nie ma, jakieś objawy są; więc nie możesz się zamartwiać - dzidziuś na pewno jest
Byłam w szpitalu . W piątek wieczorem zrobili badania- szyjka ok, brak jakichkolwiek złych objawów, w sobotę zrobili testy z krwi. Wieczorem zadzwonili, że hcg jest niskie. Za niskie. Powiedzieli, że albo ciąża pozamaciczna albo poronienie. Jutro miałam się zgłosić się usg. Dzisiaj zaczęłam krwawić. Jutro czeka mnie najgorszy dzień. Tyle w temacie

Trzymajcie się Dziewczyny- życzę wszystkiego dobrego, spokojnej ciąży bez komplikacji i zdrowego dzidziusia
cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 16:54   #888
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Byłam w szpitalu . W piątek wieczorem zrobili badania- szyjka ok, brak jakichkolwiek złych objawów, w sobotę zrobili testy z krwi. Wieczorem zadzwonili, że hcg jest niskie. Za niskie. Powiedzieli, że albo ciąża pozamaciczna albo poronienie. Jutro miałam się zgłosić się usg. Dzisiaj zaczęłam krwawić. Jutro czeka mnie najgorszy dzień. Tyle w temacie

Trzymajcie się Dziewczyny- życzę wszystkiego dobrego, spokojnej ciąży bez komplikacji i zdrowego dzidziusia
Bardzo mi przykro! Trzymaj się Kochana! Przytulam wirtualnie.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 17:33   #889
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

przykro mi również bardzo mocno Cię przytulam

Cytat:
Zamiast cieplych sweterkow kupilam 2 sukienki Bede miala dylemat ktora zalozyc jak luby przyleci do nas. pomocy potrzebuje ktora ladniejsza? Mamy isc na obiad do restauracji.
pierwsza
druga

mnie się ta pierwsza bardziej podoba. do tego jakieś delikatne dodatki

Stary 2012-10-07, 17:41   #890
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cynamonowa, pamiętam jak pisałaś w pierwszych swoich postach, że masz złe przeczucie bardzo mi przykro
Stary 2012-10-07, 17:48   #891
cynamon_owa
Zadomowienie

Dzięki Dziewczyny za miłe słowa.

Dla mnie nie było to AŻ takim szokiem, bo tak jak Ag_nes wspomniałaś miałam złe przeczucia od samego początku. Kolory testów mnie martwiły, że nie są bardzo intensywne więc wywnioskowałam, że beta nie przyrastała tak jak powinna. Teraz pozostał smutek, który czasem zmienia się w złość- bo nie tak to wszystko miało wyglądać
cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 18:15   #892
About_Me
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sasanka5 Pokaż wiadomość
Witajcie
Gratuluję, aby ciąża się prawidłowo rozwijała

Cytat:
Dzięki Dziewczyny za miłe słowa.

Dla mnie nie było to AŻ takim szokiem, bo tak jak Ag_nes wspomniałaś miałam złe przeczucia od samego początku. Kolory testów mnie martwiły, że nie są bardzo intensywne więc wywnioskowałam, że beta nie przyrastała tak jak powinna. Teraz pozostał smutek, który czasem zmienia się w złość- bo nie tak to wszystko miało wyglądać
Tak mi przykro ! To wielka strata, czas będzie najlepszym lekarstwem.
Poznałam wczoraj smak tego strachu, bo zaczęłam wieczorem krwawić, ale przeczekałam i na pogotowie zgłosiłam się rano... Boże jaki strach, płakałam chyba cłą noc. Dzięki Bogu wszystko dobrze i widziałam serduszka.. mimo, że dalej brzuch mnie boli, jestem trochę spokojniejsza.
Stary 2012-10-07, 18:44   #893
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
pierwsza
druga
Ja bym poszła w tej drugiej śliczna
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 19:11   #894
becik_4
Zadomowienie

Cytat:

Trzymaj sie kochana

Meliitele
obie bardzo ładne ale na to wyjście wybrałabym pierwsza bardziej sexi
Stary 2012-10-07, 19:13   #895
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez About_Me Pokaż wiadomość
Gratuluję, aby ciąża się prawidłowo rozwijała

Tak mi przykro ! To wielka strata, czas będzie najlepszym lekarstwem.
Poznałam wczoraj smak tego strachu, bo zaczęłam wieczorem krwawić, ale przeczekałam i na pogotowie zgłosiłam się rano... Boże jaki strach, płakałam chyba cłą noc. Dzięki Bogu wszystko dobrze i widziałam serduszka.. mimo, że dalej brzuch mnie boli, jestem trochę spokojniejsza.
Dobrze, ze wszystko ok. Dowiedzialas sie, jaki powod krwawienia? Kazali Ci lezec?

Stary 2012-10-07, 19:31   #896
wynalazek23
Raczkowanie

Cytat:
pierwsza
druga
JA bym założyła tą pierwszą - jest rewelacyjna!

Dziewczyny od wczoraj mam wrażenie, że mdłości się zmniejszyły Nadal są, ale już nie tak intensywne Strasznie mnie to cieszy bo okropnie sie czułam przez ostatnie 3 tygodnie.
Za to zauważyłam, że mi się sutki powiększyły mam nadzieję że i piersi podrosną
wynalazek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 19:43   #897
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ja mam mdłości od tygodnia odkąd wstanę, aż nie pójdę spać. Jestem najzwyczajniej w świecie zmęczona już. A jak czytam, że niektóre mają całe 9 msc to odechciewa mi się wszystkiego.
znam ten ból z pierwszej ciąży, to była masakra, od otworzenia oczu do zamknięcia, niekiedy nie byłam zdolna chodzić i cokolwiek robić tak mnie darło w środku a zero wymiotów, szukałam i próbowałam wszystkiego i nic nie pomagało, byłam na skraju wyczerpania ale na pocieszenie dodam że z dniem, z którym rozpoczęłam 4 miesiąc jak ręką odjął. A teraz...teraz jest to samo ale od przebudzenia do południa i potem wieczór to już katorga. Wieczorem nie pomaga nic ale rano jeszcze w łóżku jem herbatnika zwykłego i to chyba coś daje bo jest inaczej. Tej nocy budziłam się trzy razy i za każdym razem mały herbatnik bo już mnie mdliło i rano tez i nawet jako tako wstałam także polecam wypróbowanie bo a nuż pomoże.
A co do zamartwiania się dziewczyny to znam to też doskonale, pierwsza ciąża stracona, w drugiej każdy dzień był lękiem, ciągłym patrzeniem czy nie widzę krwi a każdy ból brzucha martwił, próbowałam to odpierać ale organizm wszystko kumulowal, po porodzie jak zobaczyłam zdrowe całe dziecko ciało mi podskakiwało jak piłka na stole. Teraz też miałam chwilę podobne schizy ale myślę sobie i polecam kobietki kochane zdać się na to co ma być, co jest nam i mieszkańcom brzuszków pisane, teraz tak sobie mówię, mówiłam od podjęcia próby że jak ma być to będzie, jest więc mam nadzieję że będzie, najważniejsze to się nie nakręcać, odpierajcie wszystkie negatywne myśli bo tak spokojniej dla nas i dla dzidzi. To faktycznie przykre myśleć że jak się coś dzieje nie tak to może dziecko było chore itp. ale to chyba prawda, natura czasem wie co robi, możemy tego nie rozumieć ale tak jest. Do tych z Was które to przeżywają chcę powiedzieć że wiem jak to jest bo też to przeszłam ale czas leczy rany a tuż za rogiem czekają cuda, których się nawet nie spodziewamy.
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 19:48   #898
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wynalazek23 Pokaż wiadomość
JA bym założyła tą pierwszą - jest rewelacyjna!

Dziewczyny od wczoraj mam wrażenie, że mdłości się zmniejszyły Nadal są, ale już nie tak intensywne Strasznie mnie to cieszy bo okropnie sie czułam przez ostatnie 3 tygodnie.
Za to zauważyłam, że mi się sutki powiększyły mam nadzieję że i piersi podrosną
Mi podrosły cyce od razu i mam nadzieje, że już za wiele nie ruszą bo już mam o rozmiar większy z D--> E i nie mieszcze się w starych rzeczach

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 19:54   #899
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
znam ten ból z pierwszej ciąży, to była masakra, od otworzenia oczu do zamknięcia, niekiedy nie byłam zdolna chodzić i cokolwiek robić tak mnie darło w środku a zero wymiotów, szukałam i próbowałam wszystkiego i nic nie pomagało, byłam na skraju wyczerpania ale na pocieszenie dodam że z dniem, z którym rozpoczęłam 4 miesiąc jak ręką odjął. A teraz...teraz jest to samo ale od przebudzenia do południa i potem wieczór to już katorga. Wieczorem nie pomaga nic ale rano jeszcze w łóżku jem herbatnika zwykłego i to chyba coś daje bo jest inaczej. Tej nocy budziłam się trzy razy i za każdym razem mały herbatnik bo już mnie mdliło i rano tez i nawet jako tako wstałam także polecam wypróbowanie bo a nuż pomoże.
A co do zamartwiania się dziewczyny to znam to też doskonale, pierwsza ciąża stracona, w drugiej każdy dzień był lękiem, ciągłym patrzeniem czy nie widzę krwi a każdy ból brzucha martwił, próbowałam to odpierać ale organizm wszystko kumulowal, po porodzie jak zobaczyłam zdrowe całe dziecko ciało mi podskakiwało jak piłka na stole. Teraz też miałam chwilę podobne schizy ale myślę sobie i polecam kobietki kochane zdać się na to co ma być, co jest nam i mieszkańcom brzuszków pisane, teraz tak sobie mówię, mówiłam od podjęcia próby że jak ma być to będzie, jest więc mam nadzieję że będzie, najważniejsze to się nie nakręcać, odpierajcie wszystkie negatywne myśli bo tak spokojniej dla nas i dla dzidzi. To faktycznie przykre myśleć że jak się coś dzieje nie tak to może dziecko było chore itp. ale to chyba prawda, natura czasem wie co robi, możemy tego nie rozumieć ale tak jest. Do tych z Was które to przeżywają chcę powiedzieć że wiem jak to jest bo też to przeszłam ale czas leczy rany a tuż za rogiem czekają cuda, których się nawet nie spodziewamy.

Spróbuje z herbatniczkiem jutro Mam nadzieję, że pomoże, bo póki co wyglądam jak śmierć a nie jak kobieta w stanie błogosławionym

Myślę podobnie do Ciebie. Tylko wiadomo, że zawsze inaczej się patrzy, jak dzieje się z boku a jak dotyczy Ciebie samej.

Mi już póki co głupie myśli przeszły, bo przez mdłości myślenie mi się wyłączyło Zabrało mi mózg

Jutro wizyta i USG i informowanie rodzinki Dla mamy to będzie prezent na urodziny z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej się boję.

Aaaaa urosły Wam piersi? Moje jakieś nigdy wielkie nie były, póki co nie urosły, ale zrobiły się takie pełniejsze. Mój się śmieje, że po to staraliśmy się o dzidzię by urosły mi piersi

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 20:09   #900
vil84
Wtajemniczenie

Mnie sie piersi powiekszyly i sa strasznie wrazliwe na dotyk. Mialamrozmiar 80 f a teraz to chyba h bedzie . Akurat jutro pojade do mamy, tam polezakuje pol dnia, a potem pojedziemy do sklepu po staniki bo odkrylam jeden fajny sklep z tanimi, tzn 60-80 zl ciazowe, a normalnie place ok. 150 zl. A po poludniu jak maz skonczy prace to grzecznie autkiem do domu, mam nadzieje ze mi to nie zaszkodzi.
Ps. Wybaczcie brak polskich znakow, pisze z nowego telefonu i sie gubie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości