Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-07, 18:29   #1651
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ile macie dziewczyny takich rzeczy jak półśpiohy np? Kupujecie w ogóle, będziecie używać? ( na body?)
Z rzeczami higienicznymi nie wiem jeszcze co i jak - np ile takich rzeczy jak podkłady poporodowe itp - chyba dużo? Albo jakie kosmetyki dla dziecka?? To bym pewnie kupiła za miesiąc półtora, bo jest czas, ale tak się zastanawiam jak to rozplanować.
O, albo kaftaniki, kupujecie?Ja wolę bardziej takie bluzeczki - w sensie nie na kopertę, a normalna bluzeczka na kapselki przy szyi. Ale mam 3 - i nie wiem - dokupywać? Do użytku ze śpioszkami?
ja ograniczyłam do minimum śpiochy na rzecz pajacyków,rampersów i półśpiochów
nie kupuję wogóle kaftaników tylko body
to mnie doświadczenie nauczyło przy pierwszym
kosmetyki mam chicco i mustela, pewnie muszę coś dokupić w zapasie
podkłady,pieluchy zostawiam sobie na sam koniec
podkłady na pewno kupię w rossmanie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Marsi a jakiej firmy będziesz brała? Angelcare?
nie wiem jakiej firmy bo to w spadku- może w przyszłym tygodniu brat mi przywiezie to Ci powiem
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jeszcze grudniowe
no ale to jeden wątek z listopadówkami, tak czy siak zostało niewiele a ja się stracham
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 18:56   #1652
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczyny, wrześniowo- październikowe prawie wszystkie rozpakowane
teraz pora na listopadóweczki a potem my
Masakra. Jak już pierwsza urodzi (ciekawe zresztą, która ), to będziemy siedziały jak na szpilkach, czekając na wieści o następnej, potem o następnej, i następnej... aż do końca listy.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 18:57   #1653
Nouvelle87
Raczkowanie

dziewczyny, a co myślicie o wózkach Baby Rossy?? znalazłam na allegro aukcję, gdzie są one w komplecie z fotelikiem 3 w 1 za 950 zł. Cena kusi, ale co z jakością??
Nouvelle87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 19:13   #1654
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Nouvelle87 Pokaż wiadomość
dziewczyny, a co myślicie o wózkach Baby Rossy?? znalazłam na allegro aukcję, gdzie są one w komplecie z fotelikiem 3 w 1 za 950 zł. Cena kusi, ale co z jakością??
Ja takiego wózka nie znam, poszukaj opinii na necie. Może coś.sie dowiesz.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 19:26   #1655
Lenova
Wtajemniczenie

Wpadłam tylko troche Was podczytać i uciekam odpoczywac, bo jestem po cięzkim weekendzie w szkole ;/ eh myślałam że będzie lżej ale cięzko tak siedzieć w jednej pozycji przez 10 godzin

Ja to teraz siedze jak na szpilkach bo moja bratowa jest "na dniach" na jutro ma termin porodu, ale cos się mały chyba nie spieszy z przyjściem na świat, a już nie moge sie doczekać jak zobaczę bratanka

Jutro tez pewnie nie wpadnę bo mamy z małżonem rocznicę ślubu i pewnie gdzieś wyskoczymy za miasto .

Także miłego wieczorku kobietki
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 19:31   #1656
aska27adopcje
Zadomowienie

Hejka dziewczyny, malo ostatnio pisze, ale caly czas was czytam i jestem na bierzaco ... Wozek juz mam wybrany, kurna mimo, ze chcialam kupic jakis tanszy, to tak mi sie ten xlander move podoba, ze sie na niego zdecydowalam .... moj TZ mowi ze to zakup na 2 lata i mam byc zadowolona, wiec zdecydowalam sie na niego ... http://x-lander.pl/produkty/54/xmove...Fcq7zAodEX4A1Q ... w kolorze ciemnej fuksji Asia .... jest cudny naprawde ... wiem ze to duzo, bo z fotelikiem torba i parasolka ( swoja droga, zeby doplacac za takie akcesoria ) bedzie 3 tys ... no, ale tesciowie maja kupic, a jesli nie dadza na calosc, to chociaz na polowe ...
moi rodzice kupia nam caly zestaw mebelkow, bo zalatwiamy zamiane mieszkania, wiec Blaneczka bedzie miala swoj pokoik, a to zmienia wszystko ... bierzemy caly zestaw z szafa, komoda, kominkiem, krzeselkiem do karmienia i pojemnikiem na zabawki ... tu nastepne 2,5 tys zaoszczedzone

A tak wogole ostatnio mam zly okres ... brzuch zaczal mi juz bardzo przeszkadzac, ciezko mi sie juz zgiac, obciac paznokcie u stop, zalozyc skarpetki, wygodnie usiac i wziac gleboki oddech ... nie wiem ile przytylam 16 mam wizyte sie okaze .... Wczoraj moj TZ 1szy raz poczol mala ... w szoku jestem, bo szalala chyba z godzine, a on tego nie czul ... dopiero takie 3 konkretne kopniaki pod koniec ... jaki byl happy ....
Gorzej ze mna, bo to malo p[rzyjemne ... poza tym chyba pobijam rekord w chodzeniu do kibla, bo jak sie mala wierci, potrafie isc siku, 40x w ciagu godziny, masakra
Stary 2012-10-07, 19:37   #1657
gochaa_p
Zakorzenienie

hej, nie było mnie bo jestem po przeprowadzce, ale już postaram się być na bieżąco

no i kupiłam wreszcie pierwsze ciuszki dla Ewci
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1014018.jpg (145,7 KB, 35 załadowań)
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 19:41   #1658
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko troche Was podczytać i uciekam odpoczywac, bo jestem po cięzkim weekendzie w szkole ;/ eh myślałam że będzie lżej ale cięzko tak siedzieć w jednej pozycji przez 10 godzin

Ja to teraz siedze jak na szpilkach bo moja bratowa jest "na dniach" na jutro ma termin porodu, ale cos się mały chyba nie spieszy z przyjściem na świat, a już nie moge sie doczekać jak zobaczę bratanka

Jutro tez pewnie nie wpadnę bo mamy z małżonem rocznicę ślubu i pewnie gdzieś wyskoczymy za miasto .

Także miłego wieczorku kobietki
Aaaaaaaaaaaaaaaa, no to udanej rocznicy i wszystkiego naj...

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość

A tak wogole ostatnio mam zly okres ... brzuch zaczal mi juz bardzo przeszkadzac, ciezko mi sie juz zgiac, obciac paznokcie u stop, zalozyc skarpetki, wygodnie usiac i wziac gleboki oddech ... nie wiem ile przytylam 16 mam wizyte sie okaze .... Wczoraj moj TZ 1szy raz poczol mala ... w szoku jestem, bo szalala chyba z godzine, a on tego nie czul ... dopiero takie 3 konkretne kopniaki pod koniec ... jaki byl happy ....
Gorzej ze mna, bo to malo p[rzyjemne ... poza tym chyba pobijam rekord w chodzeniu do kibla, bo jak sie mala wierci, potrafie isc siku, 40x w ciagu godziny, masakra
To tak jak ja, wszyscy mnie wokół denerwują, wszystkie lumpy za małe już mam, kasy szkoda na nowe, bo lepiej coś dzidziusiowi kupić, gotować się nie chce, ale z chęcią by się żarło, posprzątać chałupy też się nie chce,ale jak czysto to fajnie. Szkoda kurde gadać, a z kiblem to ja już prawie od początku ciąży się zaprzyjaźniłam
Stary 2012-10-07, 19:41   #1659
onaella
Zakorzenienie

cześć Dziewczyny

muszę się Was popytać o kilka spraw, bo z racji tego, że ja już nie mam żadnego badania usg ani opieki ginekologicznej do porodu (jedynie spotkania z położną i to krótkie rozmowy aby) to mam masę wątpliwości i tylko się dołouję i zamartwiam. Bo nie wiem czy nie mam jakiejś infekcji, kurcze to moja pierwsza ciąża i nie mam pojęcia, jaki powinien być śluz i ile go ma być, a ostatnio zauważyłam, że mam go dość sporo. Niby nic mnie nie swędzi i nie piecze ale nie wiem
no i z racji tego, że muszę codziennie w pracy chodzić ponad 9h i pracować do końca grudnia to zauważyłam, że brzuch robi się twardawy. Nie ciągnie mnie, na napina się tylko jak dotykam to jest twardy.
powiedzcie mi proszę jak to jest? Bo zwariuję

no i nie wiem czy próbować zaklepać miejsce w polskiej klinice tutaj u ginekologa czy zdać się na położną. Ostatnio jak pytałam to mi powiedziała, że jakbym miała infekcję to by mi w moczu wyszła i tyle było rozmowy na ten temat

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 19:46   #1660
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Witam się w niedzielę
cóż za błogie lenistwo
sosik z wczorajszych grzybków juz dochodzi, reszta w słoiki poszła.
Z braku zajęcia przejrzałam ciuszki dla Małego no i w sumie jak się patrzy to jest ich sporo ale jak podzieliłam je na dwa rozmiary, 56 i 62, to już jakoś tak mało ich się zrobiło...
Doradźcie mi co mam jeszcze kupić i ile sztuk
sweter/bluza - 2 (r.56)/2 (r.62) wzięłabym jeszcze ze 2 na 62
spodnie jeansowe - 3/2
spodnie materiałowe - 2/0 Jakieś dresiaki bym brała na 62, może welurowe? ze 3 sztuki
koszulka/kaftanik - 5/7
spiochy - 5/6
półśpiochy - 0/1 brałabym 3/2, bo malutkie rajstopki trudno znaleźć, a naprawdę nawet te co na 56 są to będą duże raczej a w samych śpiochach czy pajacu chłodno będzie.
pajace - 3/6
ogrodniczki/rampersy - 1/1
body kr. - 7/11
body dł. - 6/6 tu bym dobrała na 62 jeszcze 3 sztuki, bo jednak zima, raczej ci się z długim przydadzą.
czapeczek, skarpetek, niedrapek mam b.dużo + 3 kombinezony

Z góry dziękuję za pomoc
Pogrubione to moje dopiski

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Sluchajcie moj maz jest chory tzn boli go tylko gardlo ale wiecie, umiera fakt, ze najpierw sprzatnal cale mieszkanie jak ja spalam ale teraz lezy pod koldra i biedny jojczy a ja mam z niego ubaw po pachy mam tylko nadzieje ze uda mi sie go wyciagnac do mamy i do jyska
Ciesz się, że kataru nie ma

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Mam pytanko do doświadczonych mamuś. Co dla malucha trzeba do szpitala zabrać? Jakie ubranka i ile? Do szpitala chcę mieć nowe ubranka i nie wiem czy już mam na tyle nowych, bo oczywiście do domu to mam praktycznie wszystkie używane.
Ja bym nowe na wyjście brała.

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić do mamy na imieniny zrobiłam pierwszy w swoim życiu sernik i był pyyyyszny. O taki (zdjęcie z blogu mojewypieki.com). Dałam dodatkowo ciastka do masy i zrobiłam polewę z białej czekolady mmm
Wygląda wielce kusząco

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Jesli liczyc od podstaw - z ubrankami ,komodą, wòzkiem, łòżeczkiem to faktycznie kolo 4 tysiecy. Ja juz teraz nie wydam duzo - wozek z bacikowego. A koncowka ciuszkow (nie mam w ogole polspiochow np) to nie wyjdzie juz majatek. Do tego kosmetyki dla mnie i Malej i ostatnie - laktator po porodzie. Tz sie cieszy i lozeczko od razu skrecil wczoraj, stoi sobie a w srodku napakowane rzeczami z zakupow.
Ładna i jakże trafna nazwa faktycznie, ktoś niezłe baciki powinien dostać za taką kwotę

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

Najpierw się zorientuj, czy musisz mieć swoje rzeczy dla dziecka, czy szpital gwarantuje. Np. u mnie w mieście z tego co wiem, to trzeba mieć wszystko swoje, natomiast tam gdzie chcę rodzić to tylko trzeba przed wyjściem mieć ubranka właśnie na wyjście. Dla dziecka wszystko gwarantują, jedynie dla siebie muszę wziąć artykuły higieniczne.
Ale nawet, jak szpital gwarantuje to trzeba mieć ze sobą coś - przecież jak w nocy ci się dziecko przesika, to co zrobisz? będziesz pielęgniarki wołała?

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczyny, wrześniowo- październikowe prawie wszystkie rozpakowane
teraz pora na listopadóweczki a potem my
Ani mi nie mów... Ja w lesie totalnym jestem z rzeczami. Wózek nie uprany, rzeczy nie posegregowane... Nie mam nowych tetrówek, kosmetyków, przewijaka...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 19:50   #1661
BlackSanctum
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36956023]
Ładna i jakże trafna nazwa faktycznie, ktoś niezłe baciki powinien dostać za taką kwotę

Ale nawet, jak szpital gwarantuje to trzeba mieć ze sobą coś - przecież jak w nocy ci się dziecko przesika, to co zrobisz? będziesz pielęgniarki wołała?
[/QUOTE]

Słuszna uwaga z tymi bacikami.

A co do ubranek, to zgadzam się, ja w ogóle bym swoje brała, nawet, gdyby szpital mi gwarantował jakieś ciuszki na miejscu - w Olsztynie nie ma takiego zwyczaju, tak więc nie mam dylematu.
Stary 2012-10-07, 19:51   #1662
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny

muszę się Was popytać o kilka spraw, bo z racji tego, że ja już nie mam żadnego badania usg ani opieki ginekologicznej do porodu (jedynie spotkania z położną i to krótkie rozmowy aby) to mam masę wątpliwości i tylko się dołouję i zamartwiam. Bo nie wiem czy nie mam jakiejś infekcji, kurcze to moja pierwsza ciąża i nie mam pojęcia, jaki powinien być śluz i ile go ma być, a ostatnio zauważyłam, że mam go dość sporo. Niby nic mnie nie swędzi i nie piecze ale nie wiem
no i z racji tego, że muszę codziennie w pracy chodzić ponad 9h i pracować do końca grudnia to zauważyłam, że brzuch robi się twardawy. Nie ciągnie mnie, na napina się tylko jak dotykam to jest twardy.
powiedzcie mi proszę jak to jest? Bo zwariuję

no i nie wiem czy próbować zaklepać miejsce w polskiej klinice tutaj u ginekologa czy zdać się na położną. Ostatnio jak pytałam to mi powiedziała, że jakbym miała infekcję to by mi w moczu wyszła i tyle było rozmowy na ten temat

Infekcja nie zawsze wyjdzie w moczu. Ja mam śluzu od początku ciąży więcej, ale zauważyłam różnicę, że ostatnio jest go jeszcze więcej, bez wkładki nie wyjdę nigdzie bo zaraz całe majty mokre. Tylko pochodzę i cieknie od razu cały czas. I też mnie nic nie swędzi, piecze itp. tylko sam śluz. I u lekarki okazało się, że jest infekcja, a mocz wyszedł idealnie.
Co do brzucha to jak chodzę więcej to też robi się twardy, więc mi kazała nie przesadzać z chodzeniem, no ale u Ciebie się nie da. A bierzesz magnez ?

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2012-10-07 o 19:53
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 19:55   #1663
djerba
Wtajemniczenie

Hej kobitki

Czytam Was i nie mogę nadrobić...dopiero na 30 stronie jestem
Chciałam Wam napisać, że w środę idę do neurologa..gin mnie skierował z racji mojego choróbstwa.. i ma on zadecydować czy cesarka czy jednak naturalnie.. Jeśli planowana cesarka to chyba termin szybszy right? jak to jest? bo pierwsze cc to miałam zaplanowane w ten sam dzień parę godz szybciej
Ahhh tyle mam do napisania jeszcze...a czasu brak
Buziaczki
Stary 2012-10-07, 20:00   #1664
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Infekcja nie zawsze wyjdzie w moczu. Ja mam śluzu od początku ciąży więcej, ale zauważyłam różnicę, że ostatnio jest go jeszcze więcej, bez wkładki nie wyjdę nigdzie bo zaraz całe majty mokre. Tylko pochodzę i cieknie od razu cały czas. I też mnie nic nie swędzi, piecze itp. tylko sam śluz. I u lekarki okazało się, że jest infekcja, a mocz wyszedł idealnie.
Co do brzucha to jak chodzę więcej to też robi się twardy, więc mi kazała nie przesadzać z chodzeniem, no ale u Ciebie się nie da. A bierzesz magnez ?
też mi się wydawało, że infekcja w moczu nie zawsze wychodzi, ehhh

nie biorę magnezu bo boję się trochę na własną rękę

14.08.2010
baby
Stary 2012-10-07, 20:02   #1665
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Hej kobitki

Czytam Was i nie mogę nadrobić...dopiero na 30 stronie jestem
Chciałam Wam napisać, że w środę idę do neurologa..gin mnie skierował z racji mojego choróbstwa.. i ma on zadecydować czy cesarka czy jednak naturalnie.. Jeśli planowana cesarka to chyba termin szybszy right? jak to jest? bo pierwsze cc to miałam zaplanowane w ten sam dzień parę godz szybciej
Ahhh tyle mam do napisania jeszcze...a czasu brak
Buziaczki
U mnie w szpitalu wszystkie kobiety, które kwalifikują się do cesarki, mają ją robioną 2 tygodnie przed terminem.
Stary 2012-10-07, 20:07   #1666
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
U mnie w szpitalu wszystkie kobiety, które kwalifikują się do cesarki, mają ją robioną 2 tygodnie przed terminem.
oooo mamo..to jeszcze bym urodziła przed nowym rokiem...
Stary 2012-10-07, 20:08   #1667
mitabe
Rozeznanie

idę chyba dzisiaj wcześniej spać, jakaś zamulona się zrobiłam

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 20:09   #1668
nafiyqa
Zakorzenienie

Dziewczyny, jak to jest po porodzie?
Dziecko dostajemy od razu po umyciu, itp i potem ono jest caly czas (dzien i noc) na jednej sali z matka? I to ona je myje, karmi, ubiera, itp?
Wybaczcie banalnosc

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 20:12   #1669
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
też mi się wydawało, że infekcja w moczu nie zawsze wychodzi, ehhh

nie biorę magnezu bo boję się trochę na własną rękę
Ja biorę od początku bo przed ciążą zdarzały mi się kurcze łydek i lekarz powiedział, że lepiej zapobiegać, także na twardniejący brzuszek jest polecany. Tylko lepiej brać np z wit b6 lub potasem - wtedy lepiej się wchłania

Edytowane przez mitabe
Czas edycji: 2012-10-07 o 20:19
mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 20:15   #1670
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Ja biorę od początku bo przed ciążą zdarzały mi się kurcze łydek i lekarz powiedział, że lepiej zapobiegać, także na twardniejący brzuszek jest polecany. Tylko lepiej brać np z wit b6 lub potasem - wtedy lepiej się wchłania
Potwierdzam
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 20:18   #1671
djerba
Wtajemniczenie

Aaaaa zapomniałabym.. ;]
byliśmy na spotkaniu z gościem z Hossy, wybraliśmy mieszkanko...(szkoda, że będzie dopiero gotowe na koniec listopada 2013..bo tu za wynajem też trzeba płacić)..ale może jeszcze jedno nam wynajdzie na lipiec..
byliśmy też na spotkaniu z doradcą kredytowym...wszystko ok, będziemy brać na 20 lat..teraz tylko pozbierać wszelkie papierki
już się nie mogę doczekać
Stary 2012-10-07, 20:23   #1672
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Potwierdzam
dzięki Dziewczyny

14.08.2010
baby
Stary 2012-10-07, 20:36   #1673
LadyWhisper
Zakorzenienie

Djerba gratulacje mieszkania!!! Z ogrodem?

Dziewczyny - kupilismy mi fotel do karmienia hahaa na totalnym spontanie, meza wyciagnelam do jyska i mam, mama sprezentowala podnozek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fotel-rattanowy-papasan-podnozek-gratis-1637855312.jpg (14,3 KB, 16 załadowań)

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 20:37   #1674
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak to jest po porodzie?
Dziecko dostajemy od razu po umyciu, itp i potem ono jest caly czas (dzien i noc) na jednej sali z matka? I to ona je myje, karmi, ubiera, itp?
Wybaczcie banalnosc
A to zależy - teoretycznie tak, natomiast zależy to od kondycji mamy i dziecka. Teoretycznie mama i dziecko mają prawo (prawnie, prawnie!) do 2h skóra do skóry, po porodzie zaraz Tzn. wiadomo - zmierzyć, zważyć i siup na pierś mamy

Lady, one są MEGA wygodne

Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Czas edycji: 2012-10-07 o 20:38
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 20:42   #1675
LadyWhisper
Zakorzenienie

Szaja my tez w lesie, nie mamy zadnych kosmetykow dla Malego, przewijaka tez brak, rzeczy poporodowych dla siebie, zestawu aventu brak, meble za jakies 2 tyg, wozek tez tak jakos, najgorsze sa te pie.rdo.lki do skompletowania

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2012-10-07 o 20:45
LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 20:43   #1676
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Djerba gratulacje mieszkania!!! Z ogrodem?

Dziewczyny - kupilismy mi fotel do karmienia hahaa na totalnym spontanie, meza wyciagnelam do jyska i mam, mama sprezentowala podnozek
Nieeee, bo to na parterze było zaraz obok miejsca skąd wywożą śmieci (a są one na dole przy garażu)...więc wybraliśmy na 3cim piętrze (z windą of course) , 80m2, balkonik ok 11m2

Ojjjjjjjjj te fotele są eeeeeextra!
Stary 2012-10-07, 20:44   #1677
eff8
Zakorzenienie

Witam sie
lenova udanej rocznicy i wszystkiego Najlepszego

ja tez spakuje i ciuszki na wyjscie i jakies do przebrania, niby w szpitalu na corcie dawali mi szpitalne, ale zawsze cos sie moze przydac wiec wezme..

co do porodu: W moim szpitalu nie bylo skora do skory - chyba trzeba bedzie sie teraz upomniec kąpały i przebieraly dziecko pielegniarki i dokarmialy mlekiem ewentualnie tez, poza tym mama miala dziecko caly czas przy sobie

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 20:45   #1678
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Szaja my tez w lesie, nie mamy zadnych kosmetykow dla Malego, przewijaka tez brak, rzeczy poporodowych dla siebie, zestawu aventu brak, meble za jakies 2 tyg, wozek tez tak jakos, najgorsze sa te ☠☠☠☠☠☠☠ki do skompletowania
my w pt kupiliśmy łóżeczko w zestawie z pościelami itp... ciekawe kiedy przyjdzie
teraz jedynie co mi pozostało do kupna to kosmetyki, pieluchy
Stary 2012-10-07, 20:50   #1679
eff8
Zakorzenienie

a i usmialam sie dzis podczas golenia bo brzuch mi jeszcze nie przeszkadza i nie zaslania ale za to cycki tak

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 20:57   #1680
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Szaja my tez w lesie, nie mamy zadnych kosmetykow dla Malego, przewijaka tez brak, rzeczy poporodowych dla siebie, zestawu aventu brak, meble za jakies 2 tyg, wozek tez tak jakos, najgorsze sa te pie.rdo.lki do skompletowania
Ja też jeszcze muszę trochę rzeczy dokupić. Mam wózek z pełnym zestawem, ciuszki, przewijak, wanienkę, poduchę do karmienia... Potrzebne jeszcze kosmetyki dla mnie i małej, rzeczy dla mnie do szpitala, pościel do łóżeczka i laktator z butelkami (też biorę Avent). Łóżeczko teoretycznie rzecz biorąc mamy, dostaliśmy za darmo, ale jest takie sobie moim zdaniem, więc zawieziemy je do teściów na Lubelszczyznę, żeby mała miała na czym spać, jak będziemy ich odwiedzać, a do domu kupimy Klupsia (jestem w trakcie zakupu akurat).

Lenova, wszystkiego naj z okazji rocznicy, bawcie się dobrze i nie żałujcie sobie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości