|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
Cytat:
no widzisz dziewczyny ze śląska ![]() Cytat:
dla Eryczka ![]() Mravka ![]() Coś dawno Małej nie było ![]() Oskar ma 3 drzemkę dziś . Pierwsza od 9 -10 ze mną druga 12.30-13.10 no i teraz 3. Ciekawe ile ta potrwa ... Śpi u Nas w łóżku bo tak mi go lepiej usypiać ostatnio....on się odwraca do mnie i przytula
|
|||
|
|
|
#2192 |
|
Zadomowienie
|
Nikii, Hania dziś też jakoś inaczej śpi niż normalnie... bo już miała dwie drzemki: pierwsza 10-10.30, druga 12.15-13.10, no i teraz też Jej się powoli zbiera, ale chyba za dużo fajnych rzeczy się dzieje, ale podejrzewam, że zaraz padnie.
Właśnie włożyłam do piekarnika szarlotkę i z tego wszystkiego, jak kroiłam jabłka, Hania się tak błagalnie na mnie patrzyła, że dostała w łapkę kawałek jabłka i świetnie się nim bawiła. Służył jako gryzak i spełnił swoją rolę rewelacyjnie. A jak tylko wypadł, to Hani głośno wyraziła swoje niezadowolenie... A co do mojego nieujawniania się, to akurat katecheza to taki mój drugi zawód i dodatkowy sposób zarabiania (w prywatnych przedszkolach trochę lepiej płacą za dodatkowe zajęcia). Jednak bardziej się poczuwam do bycia przedszkolanką |
|
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
Ja (niestety) muszę pilnować jak Ewelinka ma coś do jedzenia w rączce, bo potrafi odgryźć spory kawałek... Zapewne sobie z nim poradzi, ale wolę ryzyko ograniczyć do minimum.
|
#2194 |
|
Gang Iren
|
Jak moj szwagier,ladne imie
![]()
|
#2195 |
|
Zadomowienie
|
Karolca, ja też pilnowałam, a dokładniej to oboje pilonowaliśmy, bo ja jeszcze obierałam jabłka... no i Hania odgryzła kawałeczek, ale wyjęliśmy Jej z buzi, bo wydaje mi się, że to jeszcze za wcześnie na takie kawałki jedzonka (Ona jeszcze nie skończyła 6miesięcy)
No i Hanulka dziś znów piła z kubeczka i naprawdę dobrze Jej to idzie... trochę jakby próbowała ssać wypycha języczek ale naprawdę niewiele wylewa się bokami... bo z butelki to już nie picie, bo Hania przygryza smoczek ale nie ssie... Jeszcze ewentualnie mleko possie i coś tam ubywa, ale herbatka czy woda, to tylko z kubeczka albo łyżeczką... |
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co myslicie o takim 'skoczku'? http://allegro.pl/bright-starts-cent...692028563.html
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2197 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-10-07 o 17:26 |
|
|
|
|
#2199 |
|
Rozeznanie
|
Pisałam na fejsie sekundkę temu:
Drogie mamuśki, pisze prędko a pewnie i przy tym nieskładnie: u dzieci z problemami neurologicznymi lub neurologiczno-mięśniowymi - problemami z napięciem mięśniowym- nie można stosować zelów na ząbkowanie z lidokainą/lignokainą!!! |
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
no chyba wlasnie tak ... fajniejszy jest jumpero z FP... ja chcialabym cos takiego dla julki, myslalam o skoczku na futryny ale to wydaje mi sie fajniejsze...
|
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czy to nie obciaza zbyt mocno stawow dziecka? to tak troche jakby dziecko trzymac pod paszki i ono skacze ....do mnie nie prxzemawiaja takie urzadzenia , ale to moje zdanie, wg mnie wszystko musi byc kolejno, czworaczkowanie , wstawanie i potem chodzenie ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- a ogólnie to Dzień dobry ![]() właśnie wróciłam z dżungli dla dzieci i pije kawkę, bo mnie coś łepek boli od tych wrzasków
|
|
|
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
wracajac do do tematu naszego spania emigra to mlody po godzinie spania jest rozbudzony juz i nie wazne czy siedzimy w kuchni a w pokoju cisza czy jestesmy w pokoju przy swietle
ide czytac!! ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- wylalam sobie wrzatek na reke aaaaa boli jak.....---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
wazne ze jest godzina o ktorej sie kladzie juz spac dla Robsona a czemu i to sprawdzona informacja i skad? |
|
|
|
|
#2203 |
|
Rozeznanie
|
jako mama dziecka neurologiczne wrażliwego sprawdzam ulotki przed kupnem. no więc sprawdziłam bodajże bobodent na ząbki i widzę lidokainę, a to silny lek zakazany w ciąży. pomyślałam, a, przecież tyle to nie zaszkodzi, ale przezornie pogooglowalam. strona wydaje mi się wiarygodne.
http://www.medsync.pl/ulotki/388.pdf |
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Cytrynka moja Jula tez czasami budzi sie po godzinie czy 2 i jest rozbudzona, ale jak zadbam by bylo ciemno, poglaszcze, czy poszuszam to zasypia. Najgorsze to zaczac gadac do dziecka moim zdaniem jak otworzy oczy. Moze rzeczywiscie Twoj synek tak po prostu ma ... moze jeszcze sie ureguluje
wspolczuje oparzenia!
|
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coz przyzwyczajalam sie 21 lepsza nic 23-0.00
|
|
|
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewelinka miała dziś jedną drzemką, 1,5 godzinną. Naprawdę miło spędza się dzień z dzieckiem, które ma bardzo dobry humor Dzień zaliczam do tych pozytywnych
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Co do spania Cytrynka Ty piszesz o nocy??
Bo u Nas w nocy jak się obudzi to wystarczy smoczek , jedzonko lub zabranie do Nas do łóżka. Ale za to w dzień Oskar po 40min jak śpi sam to się budzi, widzę że jeszcze śpiący ale uspać już go nie idzie, a potem po 30min płacz bo chce spać. Ale jak śpię w dzień z nim to się po 40min budzi i wystarczy go przytulić i śpi sam. No ale ja nie mogę spać cały czas z nim bo w domu też trzeba coś zrobić. No i już drugi dzień z rzędu musieliśmy przenieść kąpiel z 19 na 18 i Oskar śpi od 19. |
|
|
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2209 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio z naszym spaniem trochę się pokomplikowało co mnie śmieszy ale twardo pokazuję jej, że tak nie wolno. Mianowicie, kiedy każe jej spać (tzn jest czas drzemki) ta siada w łóżeczku, wstaje, chwyta się za szczeble i wrzeszczy z całych sił, piszczy i krzyczy aby po nią przyjść
Dwie skrajności a obie uwielbiam Dziewczynki jak minął Wam weekend?? |
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
mama d, domyślam się jak urocze to musi być.
Moja mała też potrafi pokazywać złość, robi wtedy takie śmieszne minki. Albo jak chce aby pies piszczał i wył - też robi śmieszne miny wydobywając z siebie takie dźwięki, że zrywam boki ze śmiechu Weekend minął mi spokojnie, tak nawet spokojnie. Dzisiejszy dzień był fajny.
|
#2211 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u nas prócz deszczu nic się nie działo |
|
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Szczególnego raczej nie, po prostu dziecko miało dobry humor. A to najważniejsze
Swoją drogą, Ewelinka coraz częściej gdzieś za mną pełznie. Nie poleży albo nie posiedzi z zabawkami, nawet jak mnie widzi, od razu na brzuch i "biegnie"
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja uwielbiam patrzeć jak Oskar wieczorem zasypia w łóżeczku i obraca się z jednego boczku na drugi uderzając przy tym rączką raz w karuzele a z drugiej strony w szczebelki i przy tym jak oczka robią mu się takie malutkie aż zaśnie Co do weekendu to u mnie niestety kiepsko ;/ |
|
|
|
|
#2214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oskar ma teraz okres gdzie ciągle chce siedzieć.... sam jeszcze do siadu się nie garnie ale jak się go posadzi i obłoży dookoła to jest mega szczęśliwy i uderza rączką po łóżku i cały czas pokazuje swoje perełki ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- mamy weekend szczerości do bólu z TŻ .... i przez to waśnie i kłótnie... no ale czasem trzeba powiedzieć co mu na wątrobie lezy aby potem było OK
|
|
|
|
|
#2216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tam bym się cieszyła - uważam jak ty, jak się przegada wszystkie żale i urazy to atmosfera się oczyszcza. My też czasem mamy takie dni ale wychodzą nam na dobre
|
|
|
|
|
#2218 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczorek,
Tynka ale Mateuszek fajnie Wam zasnal ![]() Cytrynka aby oparzenie jak najmniej bolalo. Karinio najlepszego dla synka z okazji 8miesiecy,a ja nie slyszalam o TheRange. Kupilam dzis Hani sliniaczek z dynia ..w tesco.Gosiu ja to lubie garden centre bo w nich jest tyleeeee wiejskich rzeczy,swego czasu tzn wydawalam tam za duzo pieniedzy na kwiaty,doniczki I inne ☠☠☠☠☠☠☠y ozdoby swiateczne tam kupujemy.Dzis poszlismy do kosciola na 17 bo byl harvest festival,Hanka chciala podrzec kaiazeczke z psalmami. Nasz weekend spokojny,ale lily bo tz w domku a nie w pracy. Tz ma nowa pasje...tzn zawsze chcial latac...ale teraz jest nawet na jakims forum I ma jechac na spotkanie...o latanie paralotnia chodzi tym razem ![]() Dobrych nocek
|
|
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

TZ wzial MAteuszka na kolana, wlaczył muzyke i tak podskakiwali sobie, patrzymy ,a Mateuszek ma zamkniete oczka i śpi
dla Eryczka 

boli jak.....