Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 14. - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-07, 22:15   #1651
malamaluczka87
Zadomowienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 14.

Gosiu to faktycznie ciężko aczkolwiek pewnie właśnie dlatego jesteście na tym pułapie na jakim jesteście;-)

Mysiu- super te schody, kocham drewno

Serum na hormonalne wypadanie włosów:
http://www.kkkleopatra.blogspot.com/...wypadanie.html
malamaluczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 22:27   #1652
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość

dziewczynki kochane baaaardzo mocno prosze jutro o kciuki gdzies tak od 17:30
:pro si:
są!!

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
hej, ja już po przeprowadzce
co prawda wszystko jest jeszcze w powijakach - brak blatu w kuchni, na razie działam na "prowizorce" :P, meble stare i tyle co kot napłąkał - no ale jesteśmy u SIEBIE!!!!

niestety mąż mój kochany zaraz ma wylot więc namieszkaliśmy się razem aż dwa dni :/ teraz siedzę sama z Wotkiem który spi i dobrze że radio jest bo chyba bym sfiksowała (tv na razie też brak )

oczywiście nienadrobię Was - wybaczcie ale postaram się byc już na bieżąco
super!! wspaniale być na swoim

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Hej,
Wróciłam. Padnięta jestem, nasprzatalismy sie teraz strasznie po tych schodach.. ehh chyba przypominam zombi
Wogóle, to dobrze , że schody juz skonczone bo, jak na poczatku myslałam, ze trafilismy na 'ormalnych' ludzi to teraz musze zmienic zdanie. W skrócie powiem tyle, ze na zakonczenie pracy zatrzasneli kluczyki w samochodzi i jak my mielismy pojechac do krk w piatek wieczorem to dotarlismy dopiero na 8 rano w sobote. Dodatkowo znalazłam puszi po piwach na balkonie Na koniec ich jeszcze opieprzyłam...ehhh szkoda gadac.
piękne schody macie, cudne drewno
dobrze że to już za wami
Stary 2012-10-07, 22:34   #1653
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
co prawda wszystko jest jeszcze w powijakach - brak blatu w kuchni, na razie działam na "prowizorce" :P, meble stare i tyle co kot napłąkał - no ale jesteśmy u SIEBIE!!!!

niestety mąż mój kochany zaraz ma wylot więc namieszkaliśmy się razem aż dwa dni :/ teraz siedzę sama z Wotkiem który spi i dobrze że radio jest bo chyba bym sfiksowała (tv na razie też brak )

Gratuluje

Mysia piekne schody
Stary 2012-10-08, 04:08   #1654
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Zaabcia byc mozeJa zauwazylam tylko inne pokrycia i firme rzecz jasna
Roznia sie tez pozyjami fotelika , wysokosciami itp

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a mi się chce buczeć, bo naczytałam się o niedoczynności tarczycy

nie czytaj bo tylko niepotrzebnie sie nakrecasz

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Witajcie po dłuugiej przerwie. Ten ślub mnie tak wciągnął że chyba z dwa tygodnie do komputera nie podchodziłam =) Ale już jestem. Od poniedziałku wracam do pracy i będę miała czas nas nadrabianie.
W skrócie powiem tylko że ślub i wesele były boskie!!! A i staranka w toku także czekamy =)
Aż nie wierze że od ślubu minął już tydzień. Jakoś tak szybko to zleciało. Urlop się kończy i wracam do szarej rzeczywistości
Super! Najlepszego na nowej drodze zycia Pokazesz Nam jakies fotki?

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
i musze sie z wami podizelic wiesciami...

ostatnio rozmawialam z mezem i podjelismy decyzje o stanieciu przed oltarzem ... jeszcze nie wiemy dokladnie kiedy, ale jednak zdecydujemy sie na slub koscielny... troche mi zajelo dojrzenie do tego
i postanowilismy tez, ze w najblizszym czasie ochrzcimy tez dziewczynki... musimy sie dowiedziec tylko wszystkiego co i jak... zwlaszcza jesli chodzi o Sandre
Brawa za podjecie tak waznych decyzji A czemu nie zdecydowaliscie sie od razu na chrzest Sandry?

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Ha ha nawet nie wiedziałam

Po wczorajszym ktg tyle - Emilka spała, więc jej tętno w stałej normie, a nie jak zawsze skaczące kiedy się rusza..... dr próbowała ją obudzić, ale najwyraźniej spanie to Emilka ma po tatusiu za to wyszły 2 duuuuże skurcze no i dr powiedziała, że jak przez weekend nie urodzę, to mam przyjść w poniedziałek na ktg

ALE

Na to poniedziałkowe ktg to już jestem umówiona z położną w szpitalu..... wiecie o co mnie położna poprosiła..... czy zgodziłabym się na zrobienie kilku profesjonalnych zdjęć podczas porodu, które miałyby "ozdobić" salę porodową...... kurde nie wiem co jej powiedzieć powiedziała żebym się zastaniowiła i że potem ten fotograf (fotografka) może nam zrobić sesję z dzidziusiem...... eh, musimy to przemyśleć i dopytać jaki charakter miałby mieć te zdjęcia, bardziej medyczny czy rodzinny...... moj tż nie jest do tego pomysłu przekonany, a jak jestem tak strasznie nie asertywna położna mówiła, że można te fotki zrobić tak, żeby nie było widać naszych twarzy itp, ale z drugiej strony powiedziała, że pomyślała o nas, bo wydaje jej się, że lepiej jak na takich fotkach będą ładni rodzice no więc już zupełnie nie wiem jak te fotki mają wyglądać więc jestem z nią umówiona na poniedziałek i wtedy dopytam..... oczywiście podkreślała, że mój komfort jest najważniejszy, a zdjęcia będą tylko ozdobą sali porodowej..... kurde, ja mam rodzić a tu jeszcze takie dylematy...... a no i też położna mi powiedziała, że jak już takie skurcze mam, to w każdej chwili mogę urodzić..... no więc sobie czekam..... ale dziś nie zapowiada się na żadną akcję u nas tak gorąco, że przed chwilą wróciłam z dłuuuuugiego spacerku
Napiszcie co myślicie o takiej sesji..... chyba kiepski pomysł....... eh, muszę dopytać w poniedziałek.

super ze KTG ok i graluje 40tyg Ale to zlecialo co?

Co to fotek .. hmmm ja bym sie musiala nad tym grubo zastanowic.

Cytat:
hej dziewuszki

mam dziś stresa i jestem na siebie wściekła...
dziś testowałam, bo ostatni dziwnie się czułam, cykle też mam jeszcze daleko od regularnych... no i na pierwszy siup wyszła jedna kreska... ale ja oczywiście spojrzałam na test po jakiejś godzinie (za co jestem na siebie zła) i tam widać najcieniściejszy cień cienia zień będę testować jeszcze raz, żeby się upewnić...
uuuuu to czekamy na powtorke tesciora

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość

dziewczynki kochane baaaardzo mocno prosze jutro o kciuki gdzies tak od 17:30
kciuki zacisniete

Cytat:

super ze juz jestescie na swoim

Witajcie
Weekend , weekend i po weekendzie
W sobote bylismy na urodzinach znajomej z Domino Byl wynoszony z wszystkie czasy Pozniej zasnal i ladnie sobie spal w drugim pokoju , wszyscy zachwyceni ze mamy takie grzeczne dziecko

Dzisiaj mielismy jechac na dynie ale padal deszcz wiec mielismy dzien lenia w trojke Jak ja lubie takie dni. Bylismy tez u moich rodzicow na obiedzie

No a jutro poniedzialek ...

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 07:26   #1655
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Witam, jestem, żyję, nie rodzę i nie urodziłam

Pomału nadrabiam i już do Was wracam

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Cytat:
Bika co do tej sesji, to ja się wyłamię
ja bym się zgodziła...

podczas szkoły rodzenia jak teraz byłam w ciąży, to położna prowadząca pokazała nam kilka sesji zdjęciowych porodów w książce...
nie były to medyczne obrazy, tylko artystyczne... wyrażały emocje, napięcie, ból, zmęczenie, radość, to uniesienie z cudu narodzin, dumę, wsparcie, bezgraniczną miłość...
oglądałam zdjęcia kobiety samej odbierającej poród własnego dziecka (położna stała obok)...
parę, gdzie przy tym największym wysiłku mężczyzna trzymał za rękę rodzącą... ta troska w jego oczach, przejęcie... bezsilność, że nie może jej bardziej pomóc... a gdzy dziecko już jest z nimi, ściska w podziekowaniu położną...
inną parę, gdzie mężczyzna ociera pot z czoła kobiecie, a podczas przerwy między skurczami obejmuje ją, szepce coś do ucha...

i we wszystkich przypadkach to spojrzenie na maluszka, ta miłość w oczach matki, nieograniczona ufność w oczach dziecka... i duma na twarzy matki "tak, patrzcie, to ja, udało mi się, to my"... i wielka radość, niezależna od wcześniejszego bólu...

niesamowite, piękne, wzruszające... boskie... cięzko to opisać słowami...

... ehhh... aż chciałabym znów rodzić ... jeszcze świadomiej niż do tej pory ...
Dzięki Gucia za tę wypowiedź tak właśnie przegadaliśmy temat z tż i doszliśmy do wniosku że to chyba o takie zdjęcia pro rodzinne chodzi, no bo kto by chciał rodzić na sali obklejonej ginekologicznymi fotkami...... doszliśmy do wniosku, że jak to o takie rodzinne zdjęcia chodzi, a fotograf będzie "niezuważalny" to bylibyśmy w stanie się zgodzić, ale takie szczegóły to dziś na spotkaniu z położną...... śmialiśmy się, że nie wyobrażamy sobie, że rodzę a tu za chwilę fotograf "o teraz proszę trochę w lewo, z dzidziuś to mógłby bardziej uśmiechnięty wychodzić" itp

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
na stres to chyba każdy potrzebuje w dzisiejszych czasach treningu;P

A tak btw...to zrobiłam sobie z glupa teścik LH na owulkę i mam dwie kreski;D pytanie czy to coś u mnie zmieni;P Mój wraca z pracy o 4 nad ranem...ale wierzcie mi...nie będę spała;D:
z

A kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej??? Bo w tych testach powinny wychodzić II zwłaszcza w okresie okołoowulacyjnym, ale za pozytywny uważa się dopiero wtedy kiedy kreska testowa jest tak samo mocna jak kontrolna albo mocniejsza. Powodzenia

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Cytat:
Bika- mikołaj i beze mnie!!!! ;-) ;-* Widzisz, taka grzeczna i cichutka byłam, że mnie nie dostrzegłaś <chlip>;D a tak poważnie to ja na sesję w życiu bym się nie zgodziła i trochę zwlekała na to pytanie tóż do porodu- płacisz jej za usługi więc niech spróbuje być niemiła z tego powodu. A druga sprawa to mam prośbę...czy mogłabyś mi wysłać na priva namiary na twojego endokrynologa? Bo coraz bardziej martwi mnie moje pcos i postanowiłam sprawdzić jedną rzecz w innym źródle. A skoro mówisz, że twój jest dobry to może jest nadzieja.
Widzisz tak grzecznie i ciuchutko siedzisz a jak tu wszystkie zachcianki z mojej listy "do zjedzenia przed porodem" realizuję jeszcze tylko fasolka po bretońsku i ewentualnie kwaśnica mi zostały

Wiesz co, nie muszę chyba na priwa, bo sama dane do niej wzięłam stąd: http://www.znanylekarz.pl/bozena-naj.../bielsko-biala szczerze ją polecam, bo mimo iż wizyta kosztuje 100zł (z usg), 80zł (bez usg) to babka zupełnie nie jest nastawiona na kasę, wizyty trwają długo, można się z nią skonsultować telefonicznie (zwłaszcza jak się jest w ciązy - mi w ten sposób odpadła niejedna wizyta, bo sama powiedziała "załatwiłam z panią wszystko przez tel, więc nie musimy się umawiać na wizytę - no który lekarz by Ci tak powiedział i przepuścił 80zl). A ta ulica Zaruskiego to jest na Karpackim i to jest w taki "gabinet" w prywatnym mieszkaniu zrobiony w 10cio piętrowcu, ale ona tam nie mieszka tylko przyjmuje pacjentów.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 07:34   #1656
Nikita...
Zakorzenienie

Dzien dobry!
Jak sie macie? Lece poczytac co naskrobalyscie w weekend

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 07:44   #1657
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Mysia schody bardzo ładne, ale takich "fachowców" to bym ja tego nie rozumiem, zawsze z takimi chłopami od remontów, budów itp to jest coś nie tak, jak nie alkohol to papierochy, jak nie to, to albo robią po swojemu, albo zawalają terminy...... no masakra, żeby tak sobie pracy nie szanować. No i zawsze są najmądrzejsi na świecie

Kotek, zaciskamy

A ja to się dziś obudziłam wyspana po 4 godzinach snu..... tż mi smędził, że pewnie coś mi jest, ale nie chcę powiedzieć nic mi nie jest, ale sama jestem zdziwniona, że tak wcześnie wstałam i też już tyle rzeczy zrobiłam - pranie, ogarnięcie kuchni, zaraz sie biore za prasowanie i jeszcze planuje kolejne 2 okna umyć, ale chyba tylko od wewnątrz, bo od wczorajszego poranka cały czas leje może jeszcze pościel przebiorę...... hmmm...... no nie wiem...... zostaną mi jeszcze tylko lampy do umycia, ale to już tż musi zrobić, bo tego to się akurat boję, że spadnę

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Jak sie macie? Lece poczytac co naskrobalyscie w weekend
Heloł

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Coś jeszcze miałam napisać i zapomniałam

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Chyba Żabci odnośnie Dominika..... otóż mój tż jest w nim zakochany bardzo mu (i mnie też ) podobają się jego fotki z tym uśmiechem od ucha do ucha, no i filmik z piąstką super no i faktycznie coraz bardziej podobny do Ciebie, tż też to zauważył
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-10-08, 07:58   #1658
Nikita...
Zakorzenienie

Kurcze, zmienilyscie avatki i ciezko sie teraz polapac.

Tomalinko, nie poznalam cie po avatku

Strong, jak sie chrzciny udaly? Czekamy na fotorelacje.

Mysia, fajne schody, my mamy nasze obkaflowane.

Kotku, kciuki beda!!!!

Cytat:
A ja to się dziś obudziłam wyspana po 4 godzinach snu..... tż mi smędził, że pewnie coś mi jest, ale nie chcę powiedzieć nic mi nie jest, ale sama jestem zdziwniona, że tak wcześnie wstałam i też już tyle rzeczy zrobiłam - pranie, ogarnięcie kuchni, zaraz sie biore za prasowanie i jeszcze planuje kolejne 2 okna umyć, ale chyba tylko od wewnątrz, bo od wczorajszego poranka cały czas leje może jeszcze pościel przebiorę...... hmmm...... no nie wiem...... zostaną mi jeszcze tylko lampy do umycia, ale to już tż musi zrobić, bo tego to się akurat boję, że spadnę
Bika gniazdko wije!!! czyli lada dzien bedzie porod!!!!
A jezeli chodzi o ta fotorelacje to ja tez bym sie nie zgodzila bo bedziesz w stresie, a jeszcze aby tam gdzies w dole latal jakis obcy kolec i aparatem blyskal... no way.

Agnusku,
melduje, ze w piatek zrobilam Petarde i odtarlam sobie skore na lokciach bo tyle tam jest cwiczen na lokciach Wczoraj w zwiazku z tym tylko skalpel ale same cwiczenia z Petardy bardzo mi sie podobaja.
NO I W GRUDNIU NOWA PLYTA

Stary 2012-10-08, 08:09   #1659
onyks
Zakorzenienie

Cześć

Bika, coś mi podejrzane to Twoje sprzątanie

Nikita

Mabi, ja brałam anty 12 lat, jak odstawiłam to odczekałam 2 cykle i w 3 jak zaczęliśmy działać to się od razu udało

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Żabcia, faajnie ja też uwielbiam takie leniwe weekendy

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 08:21   #1660
mysia1986
Zakorzenienie

Hej dziewuszki
Ja dotarłam do pracy, pogoda paskudna pada i jest 10st.
Ja po tym weekendzie to czuje sie jakbym z tone wegla przerzuciła Bolą mnie barki, miesnie rąk i o dziwo miesnie brzucha, a nie wiedziałam, że takowe posiadam wogóle
Ana schody są z drewna bukowego.
Widzę , że Bika sie trzymasz jeszcze40tydzi en
Mona a Ty jak??
Lece sie poratować kawusią
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 08:26   #1661
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Nikita
Heeej, a jak ty sie czujesz kochana?

A co tu taka cisza???

Stary 2012-10-08, 08:26   #1662
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Cześć

Bika, coś mi podejrzane to Twoje sprzątanie

Nikita

Mabi, ja brałam anty 12 lat, jak odstawiłam to odczekałam 2 cykle i w 3 jak zaczęliśmy działać to się od razu udało

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Żabcia, faajnie ja też uwielbiam takie leniwe weekendy
He, he mi też
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-10-08, 08:27   #1663
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz druga zapodaje

Stary 2012-10-08, 08:28   #1664
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

Bika gniazdko wije!!! czyli lada dzien bedzie porod!!!!
A jezeli chodzi o ta fotorelacje to ja tez bym sie nie zgodzila bo bedziesz w stresie, a jeszcze aby tam gdzies w dole latal jakis obcy kolec i aparatem blyskal... no way.

Agnusku,
melduje, ze w piatek zrobilam Petarde i odtarlam sobie skore na lokciach bo tyle tam jest cwiczen na lokciach Wczoraj w zwiazku z tym tylko skalpel ale same cwiczenia z Petardy bardzo mi sie podobaja.
NO I W GRUDNIU NOWA PLYTA
O nie, nie na to to też się nie godzę jedno jest pewne, fotograf to kobieta

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Ja juz druga zapodaje
Juuuuużżżżżżżżżż......... .....
To o której zaczęłaś
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-10-08, 08:29   #1665
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
O nie, nie na to to też się nie godzę jedno jest pewne, fotograf to kobieta
Kobieta mowisz.... ale robili by ci tez zdjecia TAM na dole???

Stary 2012-10-08, 08:29   #1666
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Hej dziewuszki
Ja dotarłam do pracy, pogoda paskudna pada i jest 10st.
Ja po tym weekendzie to czuje sie jakbym z tone wegla przerzuciła Bolą mnie barki, miesnie rąk i o dziwo miesnie brzucha, a nie wiedziałam, że takowe posiadam wogóle
Ana schody są z drewna bukowego.
Widzę , że Bika sie trzymasz jeszcze40tydzi en
Mona a Ty jak??
u nas jest 7 stopni

Taa...... bika się trzyma i to całkiem nieźle
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-10-08, 08:30   #1667
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:

Juuuuużżżżżżżżżż......... .....
To o której zaczęłaś
O 7:15 bylam juz w pracy

Stary 2012-10-08, 08:31   #1668
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Kobieta mowisz.... ale robili by ci tez zdjecia TAM na dole???
Właśnie tego nie wiem, raczej nie, bo to mają być zdjęcia które mają wisieć na sali porodowej...... dziś spotkanie z położną to się wszystkiego dopytamy.......

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
O 7:15 bylam juz w pracy
7,15 w pracy to rozumiem, bo ja zawsze już przez 7 byłam, ale żeby już druga kawa wykończysz się.....
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-10-08, 08:35   #1669
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz druga zapodaje
Ja w piatek po drugiej kawie prawie sie porzyg.ałam

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
u nas jest 7 stopni

Taa...... bika się trzyma i to całkiem nieźle

Eeee Bika, a ten Twój suwaczek pokazuje dziajs 39tydzien 2dzień
Marcel <3

Stary 2012-10-08, 08:40   #1670
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie tego nie wiem, raczej nie, bo to mają być zdjęcia które mają wisieć na sali porodowej...... dziś spotkanie z położną to się wszystkiego dopytamy.......
7,15 w pracy to rozumiem, bo ja zawsze już przez 7 byłam, ale żeby już druga kawa wykończysz się.....
Jednak wydaje mi sie, ze bedziesz tak zdeformowana bolem, ze nie bedziesz chciala samej siebie ogladac na zdjeciach a tym bardziej wisiec potem na tej porodowce. Kazda moja kolezanka na zdjeciu tuz po porodzie wyglada na 20 lat starsza... Dowiedz sie wiecej i zdecyduj sama.

Moja kawa to takie mleko z kawa, poza tym mamy w pracy swietna maszyne wiec nie sposob sie oprzec. aaa i mam niskie cisnienie wiec dla mnie kawa to jak lek.

Cytat:
Jakto?

Stary 2012-10-08, 08:42   #1671
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

Eeee Bika, a ten Twój suwaczek pokazuje dziajs 39tydzien 2dzień
Pamiętam

A bo to jest tak, że 39 tydzień i 2 dni liczysz już jako 40 tydzień, nie ma jakis ogólnych ustaleń, jak to liczyć, pytałam gina, powiedział, ze jedni liczą rozpoczęte tygodnie, inni skończone i tak i tak jest dobrze, my tu liczymy rozpoczęte tygodnie, czyli np 22+6 (22 tydzień i 6 dni) to będzie 23 tydzień.
Dobrze Dziewczynki prawię???

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Jednak wydaje mi sie, ze bedziesz tak zdeformowana bolem, ze nie bedziesz chciala samej siebie ogladac na zdjeciach a tym bardziej wisiec potem na tej porodowce. Kazda moja kolezanka na zdjeciu tuz po porodzie wyglada na 20 lat starsza... Dowiedz sie wiecej i zdecyduj sama.

Moja kawa to takie mleko z kawa, poza tym mamy w pracy swietna maszyne wiec nie sposob sie oprzec. aaa i mam niskie cisnienie wiec dla mnie kawa to jak lek.

Jakto?
Dokładnie, ale zdecyduję z tż'em

Jakbym miała takie sprzęcik, też bym się kawie nie mogła oprzeć

Ja się dosiadam do śniadania
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-10-08, 08:42   #1672
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:

Jakto?
A widzisz, mleko z kawa. Ja robie sobie tez z ekspresu, ale ona raczej mocna jest i mleka dodaje ale tak troche. No zrobiło mi sie po prostu niedobrze po drugiej kawie
Marcel <3

Stary 2012-10-08, 08:42   #1673
(t)asia
Zadomowienie

Witam w poniedziałek =)
Ponieważ to pierwszy dzień w pracy po 3-tygoniowym urlopie więc mam trochę nadrabiania. Dzisiaj pewnie za wiele Was nie poczytam bo mam do nadrobienia gdzieś ze 100 stron, ale od jutra biorę się do roboty.
Dzisiaj mój TŻ wyjeżdża do pracy i po pracy muszę szybko wracać do domu i coś mu ugotować na drogę.
Jestem od 40 min w pracy a już mi się nie chce =))))
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 08:42   #1674
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
A bo to jest tak, że 39 tydzień i 2 dni liczysz już jako 40 tydzień, nie ma jakis ogólnych ustaleń, jak to liczyć, pytałam gina, powiedział, ze jedni liczą rozpoczęte tygodnie, inni skończone i tak i tak jest dobrze, my tu liczymy rozpoczęte tygodnie, czyli np 22+6 (22 tydzień i 6 dni) to będzie 23 tydzień.
Bikus, a powiedz jak samopoczucie przed porodem? Bo wiem, ze sie jakis czas temu strachalas, ale ponoc to przed samym porodem przechodzi i nastaje taki blogostan. Jestes spokojna czy nadal boisz sie bolu? Pytam bo ja np straszna panikara jestem i boje sie bolu.
Jak ci?

Stary 2012-10-08, 08:43   #1675
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętam

A widzisz, ile to ja mam braków
Marcel <3

Stary 2012-10-08, 08:44   #1676
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć,
Tyle napisałyście w weekend, że poczytałam, ale nie wiem co komu odpisać.
Wiem, że nikt nie urodził, więc jestem na bieżąco

Strong, jak się chrziny udały?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 08:46   #1677
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, ale zdecyduję z tż'em

Jakbym miała takie sprzęcik, też bym się kawie nie mogła oprzeć

Ja się dosiadam do śniadania
Niom, sprzeciol super, a kawa z niego mega dobra.
Smacznego sniadanka!

Cytat:
A widzisz, mleko z kawa. Ja robie sobie tez z ekspresu, ale ona raczej mocna jest i mleka dodaje ale tak troche. No zrobiło mi sie po prostu niedobrze po drugiej kawie
To moja raczej mocna nie jest.
A mi bylo wczoraj niedobrze ale przyczyna bylo prosta: nazarlam sie (doslownie) rurek z biedy.... Az sobie potem musialam parzyc ziolka na zoladek.

Cytat:
Witam w poniedziałek =)
Ponieważ to pierwszy dzień w pracy po 3-tygoniowym urlopie więc mam trochę nadrabiania. Dzisiaj pewnie za wiele Was nie poczytam bo mam do nadrobienia gdzieś ze 100 stron, ale od jutra biorę się do roboty.
Dzisiaj mój TŻ wyjeżdża do pracy i po pracy muszę szybko wracać do domu i coś mu ugotować na drogę.
Jestem od 40 min w pracy a już mi się nie chce =))))
A ja przesylam spoznione zyczenia dla mlodej zonki!
Czekamy na zdjecia

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć,
Czesc

Stary 2012-10-08, 08:48   #1678
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:

To moja raczej mocna nie jest.
A mi bylo wczoraj niedobrze ale przyczyna bylo prosta: nazarlam sie (doslownie) rurek z biedy.... Az sobie potem musialam parzyc ziolka na zoladek.
Ja dostałam w prezencie od kolegów/koleżanek z pracy ekspres do kawy. Ale ja ksie opije w pracy to juz w domu nie mam ochoty. Ale w weekend chetnie sobie robie. Fajnie miec taki sprzecik
Marcel <3

Stary 2012-10-08, 08:49   #1679
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Bez Ciebie świntuszenie nie ma sensu

Cytat:
A tutaj pytanie do planujących- wy kochane robiłyście przed planowaniem jakies badania profilaktyczne u siebie? Bo coś czuje, że wypada mi iść na posiew i morfologię, bo aż boję się planować patrząc na siebie teraz.
Jak już przyjdzie czas, to na pewno zrobię toxo, różyczkę, cytomegalię, morfologię, mocz, TSH, pewnie grupę krwi (bo nie znam). No i będę wcinać kwas

Cytat:
Witajcie po dłuugiej przerwie. Ten ślub mnie tak wciągnął że chyba z dwa tygodnie do komputera nie podchodziłam =) Ale już jestem. Od poniedziałku wracam do pracy i będę miała czas nas nadrabianie.
W skrócie powiem tylko że ślub i wesele były boskie!!! A i staranka w toku także czekamy =)
Aż nie wierze że od ślubu minął już tydzień. Jakoś tak szybko to zleciało. Urlop się kończy i wracam do szarej rzeczywistości
Wszystkiego najlepszego na nową drogę życia!
Czekamy na zdjęcia!

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Równie dobrze jak mogę dziwna, bo uważam, że powinno się obchodzić urodziny, a nie imieniny...a przynajmniej jak tak robię...urodziny są dla mnie ważniejsze...
Dla mnie też urodziny są ważniejsze Ale imieniny też obchodzimy, bo tak się przyjęło w rodzinie. No i teściowie zawsze w imieniny i tak przychodzą

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Dziękuję Kochana, tylko niestety link wygwiazdkowało i nie mogę wejść

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ja też uważam że rocznice są dla nas - nigdy od nikogo nie oczekuje życzeń czy prezentów z tej okazji (oprócz tż rzecz jasna). jak ktoś pamięta to fajnie i tyle w drugą stronę to samo, też nie składam życzeń na rocznice, chyba że akurat mi się przypomni albo się z kimś spotkam
Dokładnie tak

Cytat:

ostatnio rozmawialam z mezem i podjelismy decyzje o stanieciu przed oltarzem ... jeszcze nie wiemy dokladnie kiedy, ale jednak zdecydujemy sie na slub koscielny... troche mi zajelo dojrzenie do tego
i postanowilismy tez, ze w najblizszym czasie ochrzcimy tez dziewczynki... musimy sie dowiedziec tylko wszystkiego co i jak... zwlaszcza jesli chodzi o Sandre

Cytat:
hej dziewuszki

mam dziś stresa
i jestem na siebie wściekła...
dziś testowałam, bo ostatni dziwnie się czułam, cykle też mam jeszcze daleko od regularnych... no i na pierwszy siup wyszła jedna kreska... ale ja oczywiście spojrzałam na test po jakiejś godzinie (za co jestem na siebie zła) i tam widać najcieniściejszy cień cienia ... za tydzień będę testować jeszcze raz, żeby się upewnić...
Eee, po godzinie się nie liczy

Cytat:
obiecane zdjecia schodów i zmykam pod prysznic
Przepiękne schody! Moja siostra ma prawie identyczne. Ale kurz to widać na nich jak cho.lera

strong, jak udały się Chrzciny? Wszystkiego najlepszego dla Kamilka
zaaabcia, uwielbiam Twojego Domino!
Mała - trzymam kciuki za owocną czwartą na ranem Masz zdrowie dziewczyno!
Ps. Pytałam, ale chyba nie zauważyłaś: masz może jakieś sprawdzone sposoby na pozbycie się otwartych porów na nosie? Wytnę je kiedyś!
kotek, trzymam!
Bika, widzę, że gniazdo się wije
za 40ty tydzień!

Więcej nie pamiętam...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 08:49   #1680
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Roznia sie tez pozyjami fotelika , wysokosciami itp

no to raczej...chodzilo mi o glowny wyglad

Dzien dobry

Robie sniadanko i jedziemy na spotkanie z logopeda, a potem pozalatwiac sprawy i na male zakupy
Dzis Tz ma wolne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości