Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-08, 09:27   #3241
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII

w dd tvn jest o dodatkowych szczepionkach

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:29   #3242
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Hej Mamuśki
Ja znów chora
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:32   #3243
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość
Ciaze prowadzi mi jeden z najlepszych lekarzy u nas, a przy okazji bliski przyjaciel mojego niedoszlego tescia, procz prywatnej kliniki, do ktorej chodze, pracuje niestety na Borowskiej, a tam pchac sie nie zamierzam. Bralam pod uwage - jak wiekszosc - Kamienskigo, ale to bardziej 'jak sie nie ma, co sie lubi...' Az uslyszalam o Trzebnicy. Poczytalam, pogadalam ze znajomymi - dziewczyna mojego przyjaciela tam rodzila. Bezstresowo, polozne same pytaja, czy pomoc. Pomagaja karmic, tlumacza... Nie wiem, wybiore sie tam w przyszly poniedzialek, jak moj M. wroci i zobaczymy. Mieszkamy przy Milenijnym, wiec to tez nie jest jakos strasznie daleko - prosto na wylotowke.
a na Borowskiej jest aż tak strasznie źle?
jak mnie przyjmowali na patologie niedawno to na IP było kilka dziewczyn, które wróciły stamtąd właśnie na kliniki bo powiedziały,że mają w dupie nowoczesny szpital i automatyczne drzwi skoro lekarze jak bufony się zachowują
a o Trzebnicy też słyszałam dobre opinie- pewnie to wynika z tego,że to mniejsze miasto i nie mają takiego ruchu jak we Wrocku
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:32   #3244
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
ci glutowaty, a ja znów mam wodnisty ;/ dobrze ze juz niedlugo wizyta, bo nie podoba mi sie on

No właśnie cały czas miałam wodnisty..wtedy panikowałam, ze to może wody mi odchodzą..teraz glutowaty i się martwie czy to nie ten czop

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:33   #3245
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
w dd tvn jest o dodatkowych szczepionkach
właśnie oglądam - i melduję, ż ejuż się zapisałam na szczepionkę na krztuśca właśnie i na grypę też

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:34   #3246
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
Ja znów chora
Biedna Kuruj się Kochana i leż pod kołderką

Stary 2012-10-08, 09:37   #3247
gk7
Raczkowanie

Cześć

Jaki zimny poniedziałek. Kurczę miałam dziś ochotę kurtkę zimową założyć, bo swetry już mi się nie dopinają na brzuchu, a w kurtce mam jeszcze zapas

Jak spojrzałam na listę DeKajki to stwierdziłam, że jeszcze dużo rzeczy mi brakuje i muszę spisać dokładnie co mam kupić, bo czas leci jak szalony.

Jasiu, przykro mi z powodu kolegi. Ja w przeciągu ostatnich trzech tygodni trzy pogrzeby miałam, a ten rok to juz wogóle jakiś pechowy. Nie wiem, czy tylko u nas tak się dzieje, czy wszędzie.

Mam pytanko: czy rozjaśniałyście włosy w ciąży? Ja mam teraz rude i kupiłam taką saszetkę z dekolaryzatorem i chcę ściągnąć z włosów tą wiewiórę i na jakiś jasny brąz pomalować, ale boję się co wyjdzie.
gk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:39   #3248
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

hej dziewczyny jak tam u was ja wczoraj miałam parszywy dzień . Cukier mi skakał .. nie radze sobie z tym. a jeszcze wczoraj byliśmy zapszeni na ciasto na urodziny do bratanka męża... koszmar.
cukrzycowe jak jesteście to napiszcie bo mam kilka pytań.
Załatwiłam już spotkanie w poradni cukrzycowej, wizyta na czwartek, jeszcze tylko umówić się na usg prenatalne prywatnie.

Dziś zaczeliśmy 29 tydzień
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:40   #3249
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
No właśnie cały czas miałam wodnisty..wtedy panikowałam, ze to może wody mi odchodzą..teraz glutowaty i się martwie czy to nie ten czop
no ja właśnie też się boję, że to może wody ... wcześniej miałam taki normalny w miare...
Kamilka a kiedy masz wizytę?

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:40   #3250
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość

Mam pytanko: czy rozjaśniałyście włosy w ciąży? Ja mam teraz rude i kupiłam taką saszetkę z dekolaryzatorem i chcę ściągnąć z włosów tą wiewiórę i na jakiś jasny brąz pomalować, ale boję się co wyjdzie.
Ja przyciemniałam - ale szczerze to nie polecam eksperymentów - bo mi farba nie wychodzi tak jak zawsze.. mam taki właśnie rudawy połysk przy ciemnym brązie.. :/

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:40   #3251
weronika23
Zakorzenienie

czesc moje drogie melduje ze zyje nie urodzilam jeszcze pewnie wieczorem znajde sily alboooo jutro bo padam na twarz
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:41   #3252
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
Cześć

Jaki zimny poniedziałek. Kurczę miałam dziś ochotę kurtkę zimową założyć, bo swetry już mi się nie dopinają na brzuchu, a w kurtce mam jeszcze zapas

Jak spojrzałam na listę DeKajki to stwierdziłam, że jeszcze dużo rzeczy mi brakuje i muszę spisać dokładnie co mam kupić, bo czas leci jak szalony.

Jasiu, przykro mi z powodu kolegi. Ja w przeciągu ostatnich trzech tygodni trzy pogrzeby miałam, a ten rok to juz wogóle jakiś pechowy. Nie wiem, czy tylko u nas tak się dzieje, czy wszędzie.

ja już nie pamiętam kiedy farbowałam włosy... jakoś na poczatku ciąży... i to szamponetką bez amoniaku...

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-10-08, 09:43   #3253
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny jak tam u was ja wczoraj miałam parszywy dzień . Cukier mi skakał .. nie radze sobie z tym. a jeszcze wczoraj byliśmy zapszeni na ciasto na urodziny do bratanka męża... koszmar.
cukrzycowe jak jesteście to napiszcie bo mam kilka pytań.
Załatwiłam już spotkanie w poradni cukrzycowej, wizyta na czwartek, jeszcze tylko umówić się na usg prenatalne prywatnie.

Ja jestem na razie

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:44   #3254
kaaamila1
Zakorzenienie

Gk- ja również tylko przyciemniałam włosy tak więc nie pomogę.. no, ale z tego co słyszałam to w ciaży często takie eksperymenty dają inny efekt niż ten oczekiwany..

Emilka- 19 października mam wizytkę..

Dorcia- brawo za kolejny tydzień Ostatni z 2 z przodu ! Wspólczuje Ci tych problemów cukrowych

Weroniczko- hej Kochana

Stary 2012-10-08, 09:45   #3255
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobry Mamusie

Ja już od 7 na nogach, bo z mężem jechałam do laboratorium aby oddac ten wymaz z pochwy na GPS a później do Netto, bo kupiliśmy suszarkę nad wannę i taką zakładaną na grzejnik. Kupiłam jeszcze 10 l pojemnik na proszek do prania.

Jak na złośc coś stało się z dekoderem, bo nie mam TV Wszystko opłacone a tu wyłączyli mi program! Mąż wróci to może coś wymyśli Na szczęście nagranych mam parę filmów na dekoderze to włącze aby chociaż coś leciało w tle, bo nie lubię ciszy

Jasiu- bardzo mi przykro z powodu kolegi..

Karolka- udanego wypoczynku ! Zazdroszczę Ci tego powietrza górskiego

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badanka ! No i gratki za nowe tygodnie

...................

P.S.. Dzisiaj pojawił mi sie jakiś glutowaty śluz Przez całą ciąże takiego nie miałam..
ja tez mam glutowaty

dekajka milego pobytu zazdrosczze!!!!

jasiowa strasznie przykra sytuacja z tym kolegą...

ja mam gruszke, aspirator wydal mi sie okropny

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
czesc moje drogie melduje ze zyje nie urodzilam jeszcze pewnie wieczorem znajde sily alboooo jutro bo padam na twarz
jak tam na weselu??

shakira jest w ciązy
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

idę na poczte odebrac konika bo sie okazalo ze ja siedzialam w piatek caly dzien w chacie a nei wiedziec czemu tradycyjnie kurier nawet nei dzownil tylko zostawil awizo w skrzynce...kurde znowu beda jaj bo nadal dowodu nie mam..idioci

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-10-08 o 09:49
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:45   #3256
kaaamila1
Zakorzenienie

Anielko- a długo już masz taki śluz ? Pytałaś o to ginka na wizycie ?

Stary 2012-10-08, 09:46   #3257
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja jeszcze zahaczę o temat majtek poporodowych. Kupiłam takie (6 sztuk), zwykłe z siateczki. Czy lepiej miec luźniejsze czy takie dopasowane ? Do nich jeszcze muszę kupić podpaski, tak?
Do tych majtek potrzebne bedą pokłady higieniczne ,takie podpaski ale XXL specjalnie po porodzie , ja mam takie czerwone Belli . Rozmiar trzeba tak trafić żeby nie spadały a z drugiej strony nie obcierały rany
Nicole03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:46   #3258
meiadeleite
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Meiadeleite,
Jak tylko wrócę do domu to Ci napisze jak sie nazywa ten mój nawilzacz. Mogę go gorąco polecić- tylko on jest na min. 30 metrów i jest duży. Ale działa perfekcyjnie. Jak jest zimno to można ustawic gorąca pare, żeby nie ochlodzić pomieszczenia dodatkowo. Jest naprawdę super tylko ja go używam w salonie i napewno kupię do pokoju małej jakis mniejszy tej samej firmy.
Dziękuję!
Stary 2012-10-08, 09:48   #3259
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole03 Pokaż wiadomość
Do tych majtek potrzebne bedą pokłady higieniczne ,takie podpaski ale XXL specjalnie po porodzie , ja mam takie czerwone Belli . Rozmiar trzeba tak trafić żeby nie spadały a z drugiej strony nie obcierały rany
Ja również mam te czerowne z Belli

Co do rozmiaru tych gatek to ja mam M i się martwiłam, że będą za małe, bo położna mówiła aby kupic rozmiar większe od rozmiaru który się normalnie nosi...no, ale jak je ubrałam i włożyłam jeden wkład to mam wrażnie, że jeszcze z trzy podkłady mogłabym do nich wsadzic..

Stary 2012-10-08, 09:49   #3260
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Gk- ja również tylko przyciemniałam włosy tak więc nie pomogę.. no, ale z tego co słyszałam to w ciaży często takie eksperymenty dają inny efekt niż ten oczekiwany..

Emilka- 19 października mam wizytkę..

Dorcia- brawo za kolejny tydzień Ostatni z 2 z przodu ! Wspólczuje Ci tych problemów cukrowych

Weroniczko- hej Kochana
a to ja mam tydzien wcześniej... 12stego... ale wydaje mi się kochana że nie masz czym się martwić ; *

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-10-08, 09:50   #3261
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Anielko- a długo już masz taki śluz ? Pytałaś o to ginka na wizycie ?
mi sie pojawil tydzien temu w piatek a w poniedz mialam wizyte i mi mowil ze to nei czop...ze jak nie jest różowy albo zabarwiony krwią albbo nitki czerwone to niby nie czop
Stary 2012-10-08, 09:52   #3262
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
a to ja mam tydzien wcześniej... 12stego... ale wydaje mi się kochana że nie masz czym się martwić ; *
Nawet jeżeli ten czop po mału zaczął schodzic to ponoc może tak byc nawet 2 tygodnie przed porodem.. tak więc zaczęłabym 37 t.c..

Stary 2012-10-08, 09:52   #3263
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Ja również mam te czerowne z Belli

:
tez mam te z belli a ile kamilka masz paczek bo ja jedną i dwie paczki podpasek takich nocnych
Stary 2012-10-08, 09:52   #3264
MoOoNiA
Raczkowanie

CHyba się przeliczyłam mam nadmiar obowiązków.
Do mieszkania już materiały wybrane, teraz tylko biegać tam i sprawdzać czy wszystko ok. Jutro muszę jechać na uczelnie.
Wyprałam 4 pralki ubranek a końca nie widać, to nawet nie 1/3.

Byłam na wizycie, mam sprawdzić jeszcze hemoglobine za tydzień, wzmocnić moją dietę i może uda się ominąć szpital. Z małą ok waży prawie 1800. Miałam to ostatnie szczegółowe USG lekarz sparwdzał wszytskie przepływy i się zapytał czy mam czas, bo mała tak idealnie wszytko pokazuje i ma idealne przepływy, że on by chciał się trochę pobawić, i posprawdzać do celów naukowych bo żadko kiedy ąż tak super widac Więc ja dumna z córki leżałam 1,5 godz i na nią patrzałam Szyjka żyje, raczej prędzej rodzić nie będe muszę jak najpóźniej, żeby przygotować nowe mieszkanko, napisać jak najwięcej pracy mgr no i im później zaczne macierzyński tym później będe musiała kombinować co dalej

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
ja jeszcze mialam wode mineralna, a i cos do natluszczenia ust!!

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Anielko mozna to i to w sumie.teortycznie kurde im bardziej sucho tym lepiej ale w pologu to raczej nie mozliwe:/
Ja jeszcze polecam jakąś książkę czy coś do słuchania muzyczki. Leżenie i czekanie na pełne rozwarcie z oczami skierowanymi w sufit bywa nudne, a o muzyce tym razem na pewno nie zapomnę, żeby nie słuchać co pół minuty od Tż"I jak się czujesz, boli już pomóc jakoś, jak się czujesz itd"

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
z tymi zwolnieniami to zalezy od lekarza.moj pewnie mi da normalnie na 4 tyg zeby nie lecialo z macirzynskiego bo jakos mi sie cos o uszy obilo ze na iles przed wyznaczonym terminem juz nie moga wystawiac zwolnien ale nie wiem czy to prawda
Ja z Martą dostałam zwolnienie do terminu porodu, nie wiem co by było jakbym przenosiła. Ale teoretycznie to musieli by prosić lekarza o kartę przebiegu ciąży żeby wiedzieć na kiedy masz termin, bo przecież na zwolnieniu tego nie ma.

Cytat:
Jeszcze jedno pytanie - jak juz wstaniecie Kupujecie do czyszczenia noska gruszke czy ten okropny aspirator?
Aspirator. Marta wpadała w ryk jak dotykałam jej nosa. Gruszkę musiałam kilka razy wkładać i ściągać, dziecko było upocone ja jeszcze bardziej a tak wkładałam i raz dwa z zaskoczenia, nim się rozpłakała to już było koniec

Cytat:
Napisane przez livdragon Pokaż wiadomość
ja mam jeszcze aparat, oczywiście własna kosmetyczkę , kubek i sztućce sobie na w razie czego wrzuć

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Aspirator nie jest okropny :P ja miałam dla ani i to i to i frida była najlepsza na świecie

A my dziś na 16 mamy ostatnia wizyte u dr a potem juz tylko rodzimy - oby nie dziś
Ostatnią jeju to już się niedługo zacznie. aaaaaaa

Cytat:
cześć.
wybaczcie ale znów weekend mnie nie było... za to miło go spędziłam w gronie męża i przyjaciół : )

widzę temat toreb był poruszany... a ja nawet jeszcze torby nie mam ; p, ale mam nadzieję że niedługo to nadrobię.

z co ważniejszych rzeczy u mnie/nas: to w czwartek byłam na sr i omawialiśmy plan porodu... w piątek podpisaliśmy akt notarialny, mieszkanie jest nasze! jak tylko bank przeleje kasę dostajemy klucze i zaczynamy remoncik.... w sobotę byliśmy w zielonej popatrzeć na wózki i wybraliśmy go w końcu! TAKO MONODI to będzie nasz pojazd : ) tylko trzeba go zamówić.... a niedziela, cóż to była typowo leniwa niedziela ; p

dziś zabieram się za latanie po urzędach, bo trzeba wszędzie umowy po-podpisywać... mam nadzieję że sobie poradzę ; p
i w sumie chciałabym by był już piątek, i nasza wizyta... stęskniłam się za widokiem mojego bąbelka : )
Podobny weekend miałyśmy, ja też piątek cały czas sprawy z mieszkaniem, w sobotę kupiliśmy wózek,a wczoraj leń

Majeczka
04.12.2012 r

MoOoNiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:52   #3265
dyltharra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a na Borowskiej jest aż tak strasznie źle?
jak mnie przyjmowali na patologie niedawno to na IP było kilka dziewczyn, które wróciły stamtąd właśnie na kliniki bo powiedziały,że mają w dupie nowoczesny szpital i automatyczne drzwi skoro lekarze jak bufony się zachowują
a o Trzebnicy też słyszałam dobre opinie- pewnie to wynika z tego,że to mniejsze miasto i nie mają takiego ruchu jak we Wrocku
Nawet moj lekarz delikatnie mi sugerowal, zebym sie jednak nad tym zastanowila - wiadomo, ze wszedzie potraktuja Cie jak intruza, bo po co w ogole przyjechalas i zwolnij juz lozko, ale Borowska to ponoc rzez niewiniatek Nie wiem, czy warto dla czystych lazienek sie dodatkowo stresowac.
Poza tym ja potrzebuje salke do porodu rodzinnego. Tam sa dwie, jak mnie polozna poinformowala - non stop zajete. Wiadomo, musisz wczesniej podjechac, zalatwic papierek u ordynatora, ze ten daje blogoslawienstwo, ale jak juz przyjedziesz i trafisz na zajete obie sale, to pana nie wpuszcza na zadna inna i tyle
Bylam juz zdecydowana na Kamienskiego i wtedy podsuneli mi pomysl z Trzebnica, a ze to rzut beretem... Pojedziemy, pogadamy i zobaczymy.
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:53   #3266
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet jeżeli ten czop po mału zaczął schodzic to ponoc może tak byc nawet 2 tygodnie przed porodem.. tak więc zaczęłabym 37 t.c..
bedzie dobrze masz jeszcze wizytę 19tego chyba co?ja mam wizyte 25 to juz bedzie tez jakos po 37 tygodniu wiec nie wiem..mam nadzieje ze zrobi mi wymaz
Stary 2012-10-08, 09:53   #3267
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
tez mam te z belli a ile kamilka masz paczek bo ja jedną i dwie paczki podpasek takich nocnych
Ja mam 1,5 paczki ( połowę paki dostałam od koleżanki, która rodziła w lipcu i ch nie wykorzystała) i jedną dużą paczkę tych podpasek belli maxi. Mąż mi najwyżej dokupi jak będzie trzeba..

Monia- brawo za wizytkę

Anielka- tak 19 mam Musi Ci zrobic ten wymaz ! Upomnij się ! Płaciłam za niego 27 zł w laboratorium.

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-10-08 o 09:56
Stary 2012-10-08, 09:54   #3268
niteczka83
Zadomowienie

Witam dziewczyny
My wczoraj mieliśmy wyjściowy dzionek do babci tż - było bardzo miło, dawno się tak nie uśmiałam i zleciało szybciutko
A dziś dalsza cześć sprzątania, zakupów, zaczynam pranie dziecięcych rzeczy i tyle.
Od jutra mam nie brać no-spy i zaczynam już panikować (ona jednak pomagała na te skurcze)

Cytat:
Chyba 2 tygodnie, wiec dobrze jest zalatwic sprawe z lekarzem, bo inaczej to macierzynski juz leci.
ooo... u mnie w teorii będzie 2 tygodnie i 3 dni - jak nie to masakra...

Cytat:
Jeszcze jedno pytanie - jak juz wstaniecie Kupujecie do czyszczenia noska gruszke czy ten okropny aspirator?
Ja kupiłam aspirator frida - znajomi polecali, widziałam jak używali. Na sr też położna polecała.

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
bry
ja wtrące swoje 5 groszy, do osuszania krocza kupiłam ręczniki papierowe (poprzednio po porodzie też się sprawdziły) takie lepszej jakości, żeby czasami się nie przykleił i nie został i w domu też jakiś czas używałam, wydają mi się bardziej higieniczne niż zwykły ręcznik
Biorę ręczniki bo tak jest na stronie szpitala ale znajoma położna ze szpitala w którym planuję rodzić powiedziała abym wzięła właśnie najdelikatniejsze ręczniki papierowe do osuszania po podmywaniu (ze względu na higienę, żeby tam nie rozbabrać sobie itd) + delikatny papier toaletowy.

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja jeszcze zahaczę o temat majtek poporodowych. Kupiłam takie (6 sztuk), zwykłe z siateczki. Czy lepiej miec luźniejsze czy takie dopasowane ? Do nich jeszcze muszę kupić podpaski, tak?
Ja kupiłam właśnie z siateczki (pseudo kabaretki). Wydaje mi się że luźniejsze - skoro mamy się wietrzyć i wkładać tam te olbrzymie podkłady/wkłady poporodowe. U mnie w szpitalu nie mogę ich normalnie nosić tylko jak będę przechodzić gdzieś. A na łóżku bez majtek - same podkłady.

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
29 tygodnia

Peperonik - super że wizyta udana
DeKajka - niech Adaś posiedzi i udanego wyjazdu

PS. Moja znajoma fryzjerka dała mi jedną radę - abym przez 2 dni po porodzie absolutnie nie myła włosów (nie wiem czy wytrzymam ) - bo coś tam podczas porodu dzieje się z cebulkami i potem mogę garściami je wyjmować podczas mycia. Robią się bardzo słabe i mogę mieć ich mniej. Mam dać skórze głowy 2 dni na zregenerowanie.

Dobra - biorę się za ogarnianie.
Miłego dnia
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:54   #3269
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Ja jestem na razie
Więc zapytam się Ciebie.
Czy możemy jeść orzechy i pestki słonecznikowe?
Czy możemy używać cukru trzcinowego (tego dla cukrzyków)?
Czy jest coś do zjedzenia co zbije cukier?
Co zrobić gdy ma się zbyt duży cukier po posiłku by się nie głodzić czekając na spadek cukru?
Czy jest coś oprócz w co mogę spoć nie patrząc na cukier gdy czuje że jestem głodna do posiłku jeszcze trochę czasu?

Tak już za tydzień 3 z przodu
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:57   #3270
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość

PS. Moja znajoma fryzjerka dała mi jedną radę - abym przez 2 dni po porodzie absolutnie nie myła włosów (nie wiem czy wytrzymam ) - bo coś tam podczas porodu dzieje się z cebulkami i potem mogę garściami je wyjmować podczas mycia. Robią się bardzo słabe i mogę mieć ich mniej. Mam dać skórze głowy 2 dni na zregenerowanie.

Dobra - biorę się za ogarnianie.
Miłego dnia
hm dobrze wiedziec chociaz znając mnei zapomne i umyje ledwo wstane na nogi.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości