|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Zestaw kosmetyków dla uzyskania zdrowego, promiennego wyglądu twarzy
Witam, przejrzałam wątki archiwalne i nigdzie nie znalazłam odpowiednio wyczerpującej odpowiedzi na moje pytanie, ale jeśli coś przeoczyłam, to, proszę, nie bijcie
. Moje pytanie jest następujące. Mam 23 lata i chciałabym wreszcie jakoś z głową zacząć dbać o twarz . Moim największym problemem jest raczej zmęczony, szarawy koloryt skóry, poza tym nie narzekam na różne inne dolegliwości skórne. Skórę mam raczej suchą, więc czasem zdarzy się jakis pojedynczy pryszcz, ale naprawdę bardzo sporadycznie. Wracając do problemy "zmęczonej twarzy", to wiem, że można by temu zaradzić nakładając po prostu jakiś podkład, czy też rozświetlacz, mnie jednka nie interesuje zapaćkanie się makijażem, a po prostu taki rodzaj pielęgnacji, który poprwaiłby wygląd/ koloryt mojej skóry. Czy któraś z Was mogłaby zaproponować zestaw kosmetyków pielęgnacyjnych, które są pomocne przy takim problemie? Z góry serdecznie dziękuję!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj!
Jedyne co przychodzi mi w tej chwili do głowy to nawilżający krem do twarzy Garnier Skóra muśnięta słońcem oczywiście są kremy o podobnym działaniu innych firm - kwestia wyboru. Ja mam akurat ten, do jasnej karnacji. Skóra po nim jest taka, jakby to określić, aksamitna i bardzo ładnie pachnie. I rzeczywiście ma ładniejszy, zdrowszy koloryt bez sztucznego efektu samoopalacza po złej aplikacji.Polecam też róż do policzków. Efekt zdrowszej skóry można uzyskać w jednej chwili.
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zestaw kosmetyków dla uzyskania zdrowego, promiennego wyglądu twarzy
kosmetyki z wit. C.
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zestaw kosmetyków dla uzyskania zdrowego, promiennego wyglądu twarzy
Dziękuję za Wasze odpowiedzi.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

. Moje pytanie jest następujące. Mam 23 lata i chciałabym wreszcie jakoś z głową zacząć dbać o twarz
. Moim największym problemem jest raczej zmęczony, szarawy koloryt skóry, poza tym nie narzekam na różne inne dolegliwości skórne. Skórę mam raczej suchą, więc czasem zdarzy się jakis pojedynczy pryszcz, ale naprawdę bardzo sporadycznie. Wracając do problemy "zmęczonej twarzy", to wiem, że można by temu zaradzić nakładając po prostu jakiś podkład, czy też rozświetlacz, mnie jednka nie interesuje zapaćkanie się makijażem, a po prostu taki rodzaj pielęgnacji, który poprwaiłby wygląd/ koloryt mojej skóry. Czy któraś z Was mogłaby zaproponować zestaw kosmetyków pielęgnacyjnych, które są pomocne przy takim problemie? Z góry serdecznie dziękuję!