|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
czesc,,, nie nadrobilam..ale widze na szybkiego dwie kreseczki u santom?? jeejku gratuluje juz Ci kochana
![]() siedze z winkiem czerwonym (podobno dobre na wlasciwy przyrost endometrium ) a TZ z piwkiem. wczoraj bylismy u znajomych na malej imprezce poslubnej. byli tez ini nasi znajomi, ktorzy od roku dobrego staraja sie o dzidzie i dowiedzielismy sie, ze na jest w 6 !! miesiacu ciazy ![]() ![]() czorty jedne,,, widzielismy sie z nimi juz wiee razy a sie nie zdradzii...bo sie bali, bo roznie bywaa itepe... ae wazne, ze im sie udaaaaalo zmacalam brzuszek i czekalam na ruchy dzidzi ale nie chcial sie mały (bo to chlopak) pokopac TZ tez siedzial w oczekiwianiu z reka na brzuszku ![]() no... to tak na chwile zajrzalam
|
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jeszcze wole sie nie napalac![]() ha, my dzis tez to ogladalismy ![]() a za wszelkie gratulacje ew podziekuje jutro/ pojutrze
|
|
|
|
|
#4623 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Karolka, dodaj avatar. Cytat:
Jutro przeczytam resztę, bo teraz oglądam film na 1 "kochankowie". Pa
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||||
|
|
|
#4624 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Poczekam do wtorku z gratulacjami jak przybiegniesz się pochwalić, że @ nie przyszła ![]()
|
|||
|
|
|
#4625 |
|
Raczkowanie
|
No i dupa... @ nadeszła. Pojechaliśmy z TŻem na zakupy, chodzę po sklepie i czuję nagle jak mi się "mokro zrobiło" (nie wiem jak to inaczej określić). Poleciałam do wc i myślałam, że się poryczę jak tą wiedźmę zobaczyłam...
trudno, trzeba od nowa rozpocząć starania
|
|
|
|
#4626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za następny cykl w końcu musi się udać
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorkiem
![]() Ja dzisiaj mało aktywna bo cały dzień gości mieliśmy. Małżeństwo z 2 synków. A więc możecie sobie tylko wyobrazić co u mnie się działo jak 4 diabełków się rozhuśtała z zabawą.. ARMAGEDON w czystej postaci. Pojechali dopiero przed 20stą. Głowę mi zaraz rozsadzi bankowo ![]() Nadrobiłam Was, ale nie mam sił odpisywać. Witam nowe staraczki Ja oczywiście wyjca mam bo przeczucia mam jakieś niewyraźne i do tej pierwszej wizyty osiwieje do końca Niby nic mi nie jest,brzuszek okresowo poboli jak za dużo pochodzę ale to normalka. Chodzi raczej o to,że prócz tych bóli brzucha i jako takiego zmęczenia to objawów brak. Wszystkie tu piszą o wymiotach i tak dalej. No i już wkrętki mam nie takie ![]() Santom ogromne gratulacje kochana,ale się cieszę!!! Ja już po tym jak napisałaś o tym,że mimo iż Ci zimno i pod kocem siedzisz to policzki masz rozpalone to już miałam czuja, bo miałam tak samo
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
i od kilku dni z rzedu tak mam. dzis w koncu zmierzylam sobie temperature: mam 37.00
chcialabym sie juz na legalu zaczac cieszyc i moj maz juz sie smieje, ze jego metoda robienia dzieci jest skuteczniejsza
|
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć! My już w domu, piję piwko i idziemy spać. weekend zleciał.
Santom gratuluję bardzo serdecznie!!
|
#4630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() juz niedługo nowy wątek trzeba będzie założyć, tak szybka nam idzie ![]() z związku z tym poproszę o dopisania mnie oficjalnie do staraczek dla przypomnienia Karolina 26 lat 2 cs
|
|
|
|
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4632 |
|
Zadomowienie
|
taka odpowiedź mi się podoba
![]() zaczęliśmy wczoraj 2 razy praktycznie pod rząd ![]() jutro powtórka heheehehehheheh ![]() dziś uciekam już spać, wrócę chyba w środę powodzenia i trzymam kciuki za testujące
|
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
U mnie ze zdrowiem nieco lepiej ale nie zapeszajmy wczoraj cały dzień raczyłam się herbatką z Amaretto i jest lepiej Pogoda u nas masakra. Strasznie zimno chyba na polu a ja muszę zaraz wyjśćSantom gratuluje ![]()
|
#4634 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam poniedziałkowo!
Ja po weekendzie u rodziców, wróciłam objedzona jak to urodziców. Ugościli nas jak na święta Pomimo tego, że pogoda nie dopisała, było bardzo symaptycznie. Dzisiaj rano było ciężko wstaćCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry dzień
![]() Nie znoszę poniedziałków. Nie lubię wstawać do pracy po weekendzie. Dopijam kawę i zabieram się do roboty ![]() Miłego dnia. Cytat:
Przykro mi. Przebiegła, wredna ta wiedźma, ale następnym razem się uda. Trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
ŁOOOOOOOO Matko kochana 10 stron ale nadrobilam jestem dumna z siebie
![]() Santon kochana gratulacje ja też widziała na teściorku II krechy jak nic ![]() Color Ty się tu nie stresuj z dzidzią na pewno jest ok ![]() Anteria, Kejthx wracajciw szybko do zdrowia laseczki moje ![]() Witam nowe staraczki u nas i zapraszam ![]() Ok ja teraz lecę bo mam strasznie dużo roboty dzisiaj w domku a to pranie a to obia a to w piecu trzeba zapalić bo zimno się robi eh nie lubię zimy i już |
|
|
|
#4637 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jasna kreska do 5 minut to test pozytywny! Jeszcze ktoś nie kuma??? Także Santom ![]() Cytat:
a leszek shandy to nie piwo tylko oranżada wiec możesz miec na nie ochote do konca ciąży ![]() Mnie odrzuciło od normalnego gorzkiego piwa, a wcześniej uwielbiałam. Za to dziewczyny które nie przepadały za piwem w ciąży dałyby wszystko żeby się napic ![]() Cytat:
![]() Ja Cię kręcę przecież to pewnie implantacja! Nie chce Cię nakręcać... ale już mam banana na twarzy bo naprawdę myślę że to jest TO ide cytować dalej |
||||||
|
|
|
#4638 |
|
Zadomowienie
|
Hello, dziś szaruga na maksa, zimno. Wyszłam po bułeczki, bo chyba mi się poprawia, ale zimnica za oknem...
Luncia, jak parapetówka? Miłego dnia, szczególnie, że to poniedziałek. Ja tymczasem, lecę sobie zrobić herbatkę z imbirem
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
LunaOto ja zrozumiałam, że ona była w 12 tygodniu tylko dziecko się zatrzymało na 8. Wiadomo, że im wyższa ciąża tym strata cięższa, ale jej i tak jest pewnie cholernie ciężko
![]() Kobiety trzymać kciuki. Idę dziś do gina i na USG. Oby było serducho no i dziś informujemy wszystkich z najblizszej rodziny Jestem cholernie ciekawa jak zareagują, szczególnie mama bo dowie się przy życzeniach urodzinowych, ale też się boję jak małe dziecko, albo jak bym miała co najmniej lat 16
|
#4640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Wcinam szarlotke na śniadanie bo nie ma co ale pyszna jest ![]() No więc w sobotę przyszła siostra z mężem i dziećmi i moja mama, fajnie było posiedzieli popiwkowali oczywiście jak mieszkanie wyszorowaliśmy, tak jak tylko wyszli to trzeba było odkurzać bo dzieciaki+ciastka ![]() No i 0 18 zadzownił szwagier, przyszły chrzestny naszego malucha że będzie w nocy bo jedzie z Niemiec ![]() A wczoraj to wogole wpadli do nas koledzy razem z nim chyba o 14 i już zostali do 22 także wesoło było bardzo, ja uwielbiam jak w moim domu jest tylko osob tylko mielismy głupią sytuacje z kebabami no ale takie życie ![]() W środe ide na wizyte i oczywiście już od tego plamienia włączyło mi się głupie myślenie.. nie czuje malucha jeszcze i to mnie dołuje bo tak bardzo bym chciała jakiś znak od niego TŻ przykłada głowe i przysięga że go słychać bo nigdy tak mi nie bulgotało w brzuchu ale ja w to szczerze wątpie ![]() I jeszcze przyszla teściowa dzwoniła z Niemiec że nam kupią wyprawkę i wózek, i że są dziadkami więc chcą Super że się tak wkręcili, ja nie chce naciągać itp. ale wczoraj stwierdziłam że im to poprostu sprawia radość więc chyba nie będę im tego odbierać na siłę.. ![]() Cytat:
![]() Ja też nie mialam, i też się schizowałam tylko że u mnie to było normalne po #, a Ty kompletnie nie masz czym! Do tej pory wymiotowałam raz i to w 14tc przy myciu zębów a dzidzia rośnie cała i zdrowa! A mdłości miałam tylko wieczorem i też późno bo jakoś w 6-8tc, także na ból brzucha weź magnez-chyba że lubisz czuć to coś to nie bierz ![]() Jak zaczełam brać magnez to jedynym objawem ciąży było zmęczenie ![]() o taka sama jak nasza polecam!Cytat:
|
||
|
|
|
#4641 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej,witam sie z rana
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Daj znać po i jak rodzinka zareagowała![]() Ja dzis do pracy na 2 zmiane Tak mi sie nie chce...Nie cierpie 2 zmiany
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak strata to strata i bardzo współczuje tej dziewczynie tym bardziej ze wiem przez co przeszła.. Ojej to trzymam kciuki mocno!! I daj znać jak najszybciej po wizycie, napewno uslyszysz piękne serduszko a nawet jeśli nie to się nie przejmuj bo różne są odstępstwa! Ja tak samo się bałam powiedzieć w pierwszej ciazy mimo ze byla planowana.. jakbym sobie wpadla to chyba bym nie dała rady
|
|
|
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hahaha jak byśmy wpadli może byłoby mi łatwiej. Tak sobie myślę, bo o naszych planach i staraniach nikt nie wiedział, tylko przyjaciółka moja, ta która poroniła, więc pewnie i tak będzie odebrane przez wszystkich, że to wpadka Ojjjj emocji dziś będzie co nie miara ![]() Dam znać jak wrócę, czyli dopiero wieczorkiem
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-10-08 o 09:28 |
|
|
|
|
#4644 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ma czym się stresowaćale nam chyba też pokażesz zdjecie USG co? ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() super, że imprezowy weekend się udał a co chodziło z tymi kebabami?---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- ANTERIA, Kejthx- fajnie, że trochu już Wam lepiej Szybkiego powrotu do zdrówka!![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
Zakupki dzieciątkowe już rozpoczęte?![]() Moja przyjaciółka rodzi w tym miesiącu więc mam halo na akcesoria i ciuszki dla dzieci Nakupowałam jej tyle, że chyba wszystkiego nie zdąży wykorzystać
|
|
|
#4645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wkręcać sobie głupot! Dzidzia, jest zdrowa, rośnie i już niedługo usłyszysz serduszko . Inaczej być nie może!
|
|
|
#4646 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Dzisiaj miałam jakiś chory sen... że dostałam krwotoku i poroniłam ![]() To było okropne
|
|
#4647 |
|
Przyczajenie
|
Hello!!!!
Santom wielkie gratulacje!!! ale super wygląda na to, że będziesz mamusią!!! Witam się też z nowymi dziewczynami Napisane przez kasiula199 No i dupa... @ nadeszła. Pojechaliśmy z TŻem na zakupy, chodzę po sklepie i czuję nagle jak mi się "mokro zrobiło" (nie wiem jak to inaczej określić). Poleciałam do wc i myślałam, że się poryczę jak tą wiedźmę zobaczyłam... trudno, trzeba od nowa rozpocząć starania Przykro mi!! 123 spinka ja bym się nie przejmowała tą babką. Ja za każdym razem jak idę z moim synkiem prywatnie do pediatry to ogląda moją szyję i widzi wole tarczycy czy jak to się tam nazywa, ale ja się badałam i jestem zdrowa taka moja uroda. Każdy może się mylić a może chciała Cię naciągnąć.
|
|
|
|
#4648 |
|
Zadomowienie
|
A w ogóle to dzień dobry
![]() Trochy Was poczytałam póki mam chwilę, bo zaraz wychodzę
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi mi o to ze strata wczesnej ciąży to prze ogromny ból więc nie chce sobie nawet wyobrażac jak ogromny ból musi być w późniejszych miesiącach... gdzie musisz urodzic, zrobic pogrzeb temu dziecku itd. ale skonczmy temat ![]() A jak ta kolezanka? Bo pamietam ze sama Ci pisałam żeby jej nie mówiła o ciąży.. dobrze to przyjeła? Normalnie się spotykacie? Ja dopiero tydzien temu odezwałam się do kuzynki która miała równą ciąże ze mną i wczesniej mialyśmy bardzo dobry kontakt... a ona nie wiedziała o moje ciazy i dopiero tydzien temu jej napisałam o wszystkim i o tamtej ciazy i o tej nowej.. ryczałam strasznie.. a że jest w anglii to na szczescie nie musialam tego mowic w twarz. Cytat:
zamówienie kompletnie się nie zgadzało bo wszystkie byly w cieście a połowa miała być w bułce, wszystkie z baraniną i sosem ostrym, więc w polowie jedzenia juz nikt nie chcial bo takie ostre, a moj TŻ wogole zamowil sobie bez sosu bo nienawidzi a ze ja lubie ostre to zjadlam ![]() ogolnie troche chamsko wyszło... no ale kurde za zimne kebaby, niezgodne z zamowieniem po 2,5h to ciężko bylo dać im 105 zł Tym bardziej że tyle samo wydali w KFC na drugie jedzenie... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

) a TZ z piwkiem. wczoraj bylismy u znajomych na malej imprezce poslubnej. byli tez ini nasi znajomi, ktorzy od roku dobrego staraja sie o dzidzie i dowiedzielismy sie, ze na jest w 6 !! miesiacu ciazy 

właśnie chcemy z TŻ zacząć się starać, a zawsze to w gronie rozumiejących to istotek raźniej

trudno, trzeba od nowa rozpocząć starania