|
|
#901 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
na razie bolą i są troszkę pełniejsze ale rozmiar mi się nie zmienił ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- wkleje wam linka co wyszukałam w necie ![]() http://dadaparadisogroup.com/sklep/p...C5%9A%C4%86%20!! http://dadaparadisogroup.com/produkty/id/27/Carino Edytowane przez becik_4 Czas edycji: 2012-10-07 o 20:17 |
|
|
|
|
#902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasze mamy rodziły się w podobym czasie, teram my będziemy rodzić w podobnym. Ciekawe ![]() Moje piersi też tylko są bardziej zaokraglone, ale staniki jak narazie wszystkie są ok, więc raczej za bardzo nie urosły. Zobaczymy jak będzie dalej. Cytat:
Samej trudno mi cokolwiek powiedzieć, nie byłam nigdy w takiej sytuacji (a bardzo się jej boję) ale dziewczyny mają rację zapewne. Czas będzie dla Ciebie najlepszym przyjacielem. Myślę o Tobie. |
||
|
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaz jestem trochę brudaskiem i nie odważyłabym się kupić białego wózeczka. Pewnie ciągle by był czarny
|
|
|
|
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty, z którego miesiąca jesteś bo może się okaże, że my też pokrewne
|
|
#905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny...
chyba pora tu do Was dołączyć, tzn. mam nadzieję, że 5 testów robionych o różnych porach dni i nocy się nie myli ![]() Postaram się jutro zrobić betę i umówić do ginekologa bo mam w tym momencie dziwną sytuację;p Byłam na wizycie w piątek z lekką infekcją... pani dr przepisała mi leki, ale jako, że w sobotę miałam dostać planowo okres (nie przypuszczałam, że mogłam zajść w ciąże bo w najbardziej płodnych dniach nie było przytulanek ) to powiedziała, że przeczekać... i jak się skończy to ładnie wszystko zaaplikować i za 1,5 miesiąca, po kolejnej miesiączce do kontroli:P Muszę się dowiedzieć, czy mogę te leki w ciąży przyjmować ![]() No to teraz plany się trochę pozmieniały ![]() Cytat:
Mnie osobiście bardziej podoba się pierwsza ![]() Cytat:
![]() A z tymi stanikami to mnie przeraża, bo w tym momencie mam rozmiar 70 h /hh... a i tak je ciężko dostać... tym bardziej, że kupiłam sobie niedawno dwa... takie na styk :P pewnie niedługo będą za małe:P |
||
|
|
|
#906 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny, zajrzałam do Was żeby nie wypaść z obiegu.. Kiepsko się czuję, byliśmy dziś u teściów,ale pół dnia przespałam. Zaraz idę spać,a raniutko do pracy muszę lecieć-nie chce mi się straaasznie
![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tak mi przykro... z pewnością żadne słowa nie są w stanie Ci teraz ulżyć... Trzymaj się Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Nie miałam czasu w weekend tu wpaść i nie mam teraz jak nadrobić, może popołudniu ...
Ja mam inne pytanko, czy jest któraś ze śląska/zagłębia? Zastanawiam się nad wyborem lekarza i nie mam pojęcia jak to zrobić. Są różne strony z opiniami, ale nie piszą, czy dany ginekolog pracuje również gdzieś w szpitalu czy nie, a na takim co pracuje w szpitalu mi zależy. W weekend powiedzieliśmy rodzicom i rodzinie, uff za nami Niby nic złego nie zrobiliśmy, a ile stresu.
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Idę właśnie zrobić betę ... Najchętniej zostałabym w domu, bo za oknem brzydko , no ale wiem, że muszę Miłego poniedziałku i do usłyszenia |
|
|
|
#909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
jak tam się czujecie ? ja już w pracy i perspektywa kolejnych godzin siedzenia tu mnie przeraża ![]() Cytat:
na dolnym śląsku ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem z powrotem ![]() Trochę musiałam postać w kolejce, no ale trudno Beta oczywiście płatna - 29 zł, więc w sumie będzie nas to kosztowało 58 zł. Wynik do odbioru jutro do południa
|
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
JennyAniołek, w którym Ty tygodniu jestes? Lekarz Ci zalecił tak?
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
Wg OM dzisiaj mam 5t + 6d, wg usg/lekarza 4t + 5d.
Lekarz na wizycie pytał się czy mniej więcej wiem kiedy mogło być poczęcie - mniej więcej się domyślam oraz jakie długie miałam cykle + powiedziałam mu o testach owu - stąd tak mi się wydaje, że wychodzi różnica tych 8 dni; a na usg było widać dopiero kropeczkę (a wiadomo jeszcze różnie może być), więc zlecił betę 2 razy. Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-10-08 o 09:26 |
|
|
|
#913 |
|
Zadomowienie
|
Witam się kochane w ten pochmurny, ponury poniedziałek
![]() Wpadam teraz tak na szybko, wieczorkiem postaram się was nadrobić ![]() Wczorej byłam z Tżcikiem na kolejnym USG i usłyszeliśmy serduszko , wg USG termin mam na 27.05, a teraz jestem w 7tc, a wg moich obliczeń od ostatniej miesiączki 8tyd 3dnień- nieczaje już jak to jest liczone???Fasolka ma niecałe 9 mm, a serduszko bije prawie 130 uderzeń na min W piątek mam wiytę prywatną u mojej ginki (bo teraz to byłam u niej w szpitalu za free![]() i mam powtórzyć badanie na toksoplazmoze i jak wyjdzie mi wynik IgM pozytywny to bede skierowana do Łodzi do ginki któa specjalizuje się w tego typu chorobach w ciąży- ale póki co się niemartwie.....W sobore byłam na weselisku u najlepszej przyjaciółki Wybawiłam się, wzuszyłam troszke bo hormony szaleją i jak tańczyli pierwszy taniec do piosenki Bajora- Taka miłość w sam raz....to się tak wzuszyłam, przypomniała jak ja z mężem pozaliśmy się 10 lat temu i od tamtąd nierozstajemy się ze sobą praktycznie wogóle a teraz jeszcze jestem jestem w ciąży i tak sobie pomyślałam, że wszystki teraz się zmieni w naszym życiu, że coś się skończy....a zacznie taka odpowiedzialność za dziecko.....Ale piękny ślub był i wesele A powiem Wam jeszcze,że była na weselu młoda dziewczyna w 9 mc ciąży, która termin porodu ma za 7 dni![]() Kochane miłego dnia, postaram się Was nadrobić później Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2012-10-08 o 09:58 |
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny a kiedy obstawiasz, że było poczęcie
i na kiedy według usg lekarz wyznaczył Ci termin ? Jejuuu... nie mogę się doczekać kolejnej wizyty, żeby mój gin coś więcej mi powiedział....
|
|
|
|
#915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zastanawiamy sie nad zmiana lekarza na takiego, ktory przyjmuje w szpitalu, ale z drugiej strony wszelkie dostepne opcje sa prywatne, a w szpitalu i tak mnie juz poznali a wszyscy dobrzy lekarze, ktorych znam, przyjmuja w gliwicach, bo tu mieszkalam cale zycie, a teraz jednak za daleko.
|
|
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
cześc dziewczyny po weekendzie
mówiłyście że co pomaga na przeziębienie? bo normalnie padam na pyszczek. nie wiem czy nie pójdę po zwolnienie na parę dni. a jeszcze w środę mówiłam szefowi że raczej nie będę chodzić na zwolnienia jak nie będzie potrzeby cynamownowa bardzo mi przykro...
|
|
|
|
#917 |
|
Zadomowienie
|
A zapomiałam Wam kochane dodać ,że Tż się cieszy jak dziecko i jest dumny z siebie
bo termin porodu mam na 27 maja a on urodził się 28 więc może bedą razem świętować urodziny z dzieciaczkiem a ja bede mieć podwójny wydatek na prezenty![]()
|
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
Atena564 ja też ciągle próbuje rozkminić jak to jest z tymi tygodniami. I tak na chłopski rozum- ta rozbieżność wynika z tego, że możesz mieć długie cykle ( tak jak w moim przypadku) i termin poczęcia może nastąpić nawet 3 tygodnie po @ (tak jak u mnie
) Wiem, że się powtarzam, ale przypomnę- moja ostatnia @ była 02.08, termin porodu wg usg- 25.05
|
|
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na karcie ciąży mam wpisany termin 05.06.2013, kalkulatory pokazują 04.06.2013; może na następnej wizycie dowiem się czy coś się zmieniło
|
|
|
|
|
#920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sama jakieś 3 tygodnie temu, jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży piłam aspirin effect
|
|
|
|
|
#922 |
|
Zadomowienie
|
Mykam robić naleśniki z serem
na weselu były pirogi ruskie na gorącą przystawkę a takie pyszne ,że smaka od soboty mam na coś z serem białym
|
|
|
|
#923 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaż ruskimi też bym nie pogardziła ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jenny to jak się tak wstrzeliliście dokładnie w owu to chyba będzie synuś co ? ![]() Ciekawe co my będziemy mieli, dziewczynkę czy chłpca ajjjj... oby zdrowe było... a zastanawiacie się już nad wyborem imienia ?
|
|
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#927 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale najważniejsze, żeby z bąbelkiem było wszystko ok ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
lub bliźniaki - zobaczymy na kolejne wizycieCo do imion to kiedyś dawno temu mieliśmy wybrane: dla chłopca - Wiktor, dla dziewczynki - Alicja. Ale jak ostatnio gadaliśmy znowu o imionach to jednak Alicja odpada , a dla chłopca pomyślimy jeszcze o czymś innym. Mi się teraz dla dziewczynki podoba Marta albo Pola ![]() A Wy macie już jakieś typy ?? |
||||
|
|
|
#928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(babcia od strony taty jest z bliźniaków i rodzeństwo mojej mamy jest bliźniakami... także prawdopodobieństwo duże)---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
a dla chłopaka Filip
|
||
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za bliźniaki ![]() Szanse faktycznie macie spore ![]() u nas Ala odpadła, chociaż imię ładne; Filip też mi się podoba - mój brat miał się tak nazywać, ale w końcu ma tak na 2. |
|
|
|
|
#930 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Aaś;36962872]my już mamy wybrane po jednym dla chłopca i dziewczynki. gorzej jak będą bliźniaki
(babcia od strony taty jest z bliźniaków i rodzeństwo mojej mamy jest bliźniakami... także prawdopodobieństwo duże)---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- W mojej rodzinie też było kilka przypadków bliźniąt ale urodziłam jedną córeczkę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:19.

Nadal są, ale już nie tak intensywne
Strasznie mnie to cieszy bo okropnie sie czułam przez ostatnie 3 tygodnie.
mam nadzieję że i piersi podrosną 

... Najchętniej zostałabym w domu, bo za oknem brzydko 

bo normalnie padam na pyszczek. nie wiem czy nie pójdę po zwolnienie na parę dni. a jeszcze w środę mówiłam szefowi że raczej nie będę chodzić na zwolnienia jak nie będzie potrzeby

- zobaczymy na kolejne wizycie