Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-08, 09:58   #3271
Ma_majka
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII

Cześć Kochane

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a na Borowskiej jest aż tak strasznie źle?
jak mnie przyjmowali na patologie niedawno to na IP było kilka dziewczyn, które wróciły stamtąd właśnie na kliniki bo powiedziały,że mają w dupie nowoczesny szpital i automatyczne drzwi skoro lekarze jak bufony się zachowują
a o Trzebnicy też słyszałam dobre opinie- pewnie to wynika z tego,że to mniejsze miasto i nie mają takiego ruchu jak we Wrocku
Ja (z własnego doświadczenia) absolutnie odradzam kliniki!!! Rodziłam tam syna i co tam się działo to aż brak słów. Patologia ciąży jeszcze w miarę (jedyna wada to to, że o niczym nie informują, trzeba po 10 razy się pytać bo nikt nic nie wie). Ale porodówka i opieka po porodzie to jakieś średniowiecze!!! Mimo że parę lat minęło to nadal pamiętam to ich podejście do pacjenta. Aż nie chce mi się tego opisywać. Z takich najdelikatniejszych sytuacji to: na porodówce, leżę pod oxy, zwijam się z bólu, po godzinie (!!!) przychodzi położna z kawą i wielkim fochem i tekstem "leży, nie wrzeszczy", łyka wody mi nawet nie dali. Dopiero jak mąż po 3 godzinach dojechał (bo nie pozwoliły mi nawet zadzwonić, dopiero moja mama zaniepokojona że nie odbieram kom, zadzwoniła do szpitala to się dowiedzieli że jestem na porodówce) to się troszkę bardziej ludzkie zrobiły.
2 dni po porodzie idę po moje dziecko na salę noworodkową, stanęłam w drzwiach a tu następna sympatyczna "no idzie do swojego dziecka, nie widzi które to???" Nosz ku***!!! 20 noworodków na sali a ja mam od drzwi rzucić się na swoje, wiedziona chyba instynktem macierzyńskim Nawet nie można było się doprosić o zmianę pościeli, musiałam sama sobie po cc zmieniać!! Zaznaczam że to tylko 1% wszystkiego co tam się działo. Tak więc nigdy więcej!!!

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość

Dziś zaczeliśmy 29 tydzień
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:58   #3272
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
Cześć

Jaki zimny poniedziałek. Kurczę miałam dziś ochotę kurtkę zimową założyć, bo swetry już mi się nie dopinają na brzuchu, a w kurtce mam jeszcze zapas

Jak spojrzałam na listę DeKajki to stwierdziłam, że jeszcze dużo rzeczy mi brakuje i muszę spisać dokładnie co mam kupić, bo czas leci jak szalony.

Jasiu, przykro mi z powodu kolegi. Ja w przeciągu ostatnich trzech tygodni trzy pogrzeby miałam, a ten rok to juz wogóle jakiś pechowy. Nie wiem, czy tylko u nas tak się dzieje, czy wszędzie.

Mam pytanko: czy rozjaśniałyście włosy w ciąży? Ja mam teraz rude i kupiłam taką saszetkę z dekolaryzatorem i chcę ściągnąć z włosów tą wiewiórę i na jakiś jasny brąz pomalować, ale boję się co wyjdzie.
ja rozjaśniałam ale pasemka... nie wim jak to będzie ze ściąganiem koloru
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:59   #3273
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość

PS. Moja znajoma fryzjerka dała mi jedną radę - abym przez 2 dni po porodzie absolutnie nie myła włosów (nie wiem czy wytrzymam ) - bo coś tam podczas porodu dzieje się z cebulkami i potem mogę garściami je wyjmować podczas mycia. Robią się bardzo słabe i mogę mieć ich mniej. Mam dać skórze głowy 2 dni na zregenerowanie.
Oooooooo dzięki za info !

...................

Jeżeli chodzi o nosek to ja również kupiłam fride

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:59   #3274
MoOoNiA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
Cześć

Jaki zimny poniedziałek. Kurczę miałam dziś ochotę kurtkę zimową założyć, bo swetry już mi się nie dopinają na brzuchu, a w kurtce mam jeszcze zapas

Jak spojrzałam na listę DeKajki to stwierdziłam, że jeszcze dużo rzeczy mi brakuje i muszę spisać dokładnie co mam kupić, bo czas leci jak szalony.

Jasiu, przykro mi z powodu kolegi. Ja w przeciągu ostatnich trzech tygodni trzy pogrzeby miałam, a ten rok to juz wogóle jakiś pechowy. Nie wiem, czy tylko u nas tak się dzieje, czy wszędzie.

Mam pytanko: czy rozjaśniałyście włosy w ciąży? Ja mam teraz rude i kupiłam taką saszetkę z dekolaryzatorem i chcę ściągnąć z włosów tą wiewiórę i na jakiś jasny brąz pomalować, ale boję się co wyjdzie.
Ja rozjaśniam co ok1,5 miesiąca. Ale tylko pasemka u fryzjerki. I mi wychodzi ładniejszy kolor niż przed. Ja ściągałam w domu sisotrze dekoloryzatorem. Miała prawie czarne, jak sciagnełam to oczywiście kolory tęczy, ale jak położyłyśmy delikatny braz to wyszło ładnie. Tylko się szybko spierało

Lecę kupić wałek do malowania, bo chyba kupiłam zły i moje białe mebelki dla małej wyglądają jakby były w kropki (pęcherzyki pwoietrza sie robily i pekałay)

Majeczka
04.12.2012 r

MoOoNiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:01   #3275
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Dorcia gratuluję 29 tygodnia
Stary 2012-10-08, 10:01   #3276
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
hm dobrze wiedziec chociaz znając mnei zapomne i umyje ledwo wstane na nogi.
mi też się o uszy obiło że po porodzie mogą włosy wypadać
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:02   #3277
dyltharra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o nosek to ja również kupiłam fride
Tak wiec dziekuje za pomoc, rowniez zamowilam fride i bedziemy zasysac Z tym niemyciem wlosow, to chyba nie dalabym rady...
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:03   #3278
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Więc zapytam się Ciebie.
Czy możemy jeść orzechy i pestki słonecznikowe?
Czy możemy używać cukru trzcinowego (tego dla cukrzyków)?
Czy jest coś do zjedzenia co zbije cukier?
Co zrobić gdy ma się zbyt duży cukier po posiłku by się nie głodzić czekając na spadek cukru?
Czy jest coś oprócz w co mogę spoć nie patrząc na cukier gdy czuje że jestem głodna do posiłku jeszcze trochę czasu?

Tak już za tydzień 3 z przodu
1. Ja się teraz zajadam orzechami włoskimi i laskowymi i zupełnie nic się z cukrem nie dzieje

2. Cukru trzcinowego nie używałam nigdy, nie wiem jak działa,musisz po prostu spróbować

3. Pogooglowałam, niby niektóre zioła, herbatki i syropy zbijają cukier ale czy to w ciąży bezpieczne
Produktów spożywczych raczej nie ma, pozostaje racjonalna dieta.

4 i 5 Nie wiem, ja po prostu czekam do kolejnego posiłku. Marti powinna Ci więcej poradzić

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:05   #3279
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Cześć Kochane

Ja (z własnego doświadczenia) absolutnie odradzam kliniki!!! Rodziłam tam syna i co tam się działo to aż brak słów. Patologia ciąży jeszcze w miarę (jedyna wada to to, że o niczym nie informują, trzeba po 10 razy się pytać bo nikt nic nie wie). Ale porodówka i opieka po porodzie to jakieś średniowiecze!!! Mimo że parę lat minęło to nadal pamiętam to ich podejście do pacjenta. Aż nie chce mi się tego opisywać. Z takich najdelikatniejszych sytuacji to: na porodówce, leżę pod oxy, zwijam się z bólu, po godzinie (!!!) przychodzi położna z kawą i wielkim fochem i tekstem "leży, nie wrzeszczy", łyka wody mi nawet nie dali. Dopiero jak mąż po 3 godzinach dojechał (bo nie pozwoliły mi nawet zadzwonić, dopiero moja mama zaniepokojona że nie odbieram kom, zadzwoniła do szpitala to się dowiedzieli że jestem na porodówce) to się troszkę bardziej ludzkie zrobiły.
2 dni po porodzie idę po moje dziecko na salę noworodkową, stanęłam w drzwiach a tu następna sympatyczna "no idzie do swojego dziecka, nie widzi które to???" Nosz ku***!!! 20 noworodków na sali a ja mam od drzwi rzucić się na swoje, wiedziona chyba instynktem macierzyńskim Nawet nie można było się doprosić o zmianę pościeli, musiałam sama sobie po cc zmieniać!! Zaznaczam że to tylko 1% wszystkiego co tam się działo. Tak więc nigdy więcej!!!

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

o matko! jedno wielkie dziadostwo na tych porodówkach... skąd się te babiszony biorą...

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

co do włosów po porodzie to faktycznie... i nie farbujcie ich przez jakiś cza!!! ja zafarbowałam tzn. rozjaśniałam 2 tyg. po i wyszło mi żółtko na głowie (bo wtedy byłam blondynką)
Stary 2012-10-08, 10:06   #3280
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość
Tak wiec dziekuje za pomoc, rowniez zamowilam fride i bedziemy zasysac Z tym niemyciem wlosow, to chyba nie dalabym rady...
Ja jeżeli umyłabym w dniu porodu to z dwa dni może bym przetrzymała.. zwłaszcza, że na codzień chodzę w wysokim kitku bez grzywki.. nie lubię jak włosy lecą mi na twarz Mój mąż krzyczy na mnie, bo on lubi jak mam rozpuszczone..zwłaszcza, że są już taaaaaaaaaaakie długaśne..

Chociaż pewnie po porodzie człowiek jest taki spocony, ze chce sie cały wymyc z tego wszystkiego..

Stary 2012-10-08, 10:07   #3281
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
PS. Moja znajoma fryzjerka dała mi jedną radę - abym przez 2 dni po porodzie absolutnie nie myła włosów (nie wiem czy wytrzymam ) - bo coś tam podczas porodu dzieje się z cebulkami i potem mogę garściami je wyjmować podczas mycia. Robią się bardzo słabe i mogę mieć ich mniej. Mam dać skórze głowy 2 dni na zregenerowanie.
co ja urodziłam o 2 w nocy, a po południu tego samo dnia myłam głowę i nic mi nie wyszło, chyba jakiś zabobon
Stary 2012-10-08, 10:09   #3282
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeżeli umyłabym w dniu porodu to z dwa dni może bym przetrzymała.. zwłaszcza, że na codzień chodzę w wysokim kitku bez grzywki.. nie lubię jak włosy lecą mi na twarz Mój mąż krzyczy na mnie, bo on lubi jak mam rozpuszczone..zwłaszcza, że są już taaaaaaaaaaakie długaśne..

Chociaż pewnie po porodzie człowiek jest taki spocony, ze chce sie cały wymyc z tego wszystkiego..
ja mam szampon w spray'u - sprawdza mi się gdy właśnie nie chce mi się głowy myć - a potrzeba myślę, że właśnie go wezmę do szpitala..

a co do włosów - to ja jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży to poszłam i ściełam włosy.. nie wiem czemu tak - teraz żałuję :/ ale już powoli zapuszczam hehehe.. no teraz krótsze przy dziecku będą wygodniejsze

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:10   #3283
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
1. Ja się teraz zajadam orzechami włoskimi i laskowymi i zupełnie nic się z cukrem nie dzieje

2. Cukru trzcinowego nie używałam nigdy, nie wiem jak działa,musisz po prostu spróbować

3. Pogooglowałam, niby niektóre zioła, herbatki i syropy zbijają cukier ale czy to w ciąży bezpieczne
Produktów spożywczych raczej nie ma, pozostaje racjonalna dieta.

4 i 5 Nie wiem, ja po prostu czekam do kolejnego posiłku. Marti powinna Ci więcej poradzić
aha dziękuje
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:11   #3284
emylka86
Zakorzenienie

ehh. trzeba się ruszyć, bo to już 10, zaraz mi dzień zleci i nic nie zrobię...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:12   #3285
kaaamila1
Zakorzenienie

Zabieram sie za segregację ciuszków.. musze zobaczyc czego ile mam i jaki rozmiar..czas goni a ciuszków mam malutko..

Zazdroszczę Wam, ze podostawałyście ciuszki..ja wszystko muszę kupic sama..

Liczyłam, ze od koleżanki dostane te malutkie, ale jej dwie kuzynki są w ciaży w tym jedna już wie, że będzie córcia tak wiec dla niej trzyma rzeczy.. jak pech to pech

Stary 2012-10-08, 10:14   #3286
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
ja mam szampon w spray'u - sprawdza mi się gdy właśnie nie chce mi się głowy myć - a potrzeba myślę, że właśnie go wezmę do szpitala..

a co do włosów - to ja jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży to poszłam i ściełam włosy.. nie wiem czemu tak - teraz żałuję :/ ale już powoli zapuszczam hehehe.. no teraz krótsze przy dziecku będą wygodniejsze
szampon w sprayu powinien dostać nagrodę nobla
Stary 2012-10-08, 10:14   #3287
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

Zazdroszczę Wam, ze podostawałyście ciuszki..ja wszystko muszę kupic sama..

Liczyłam, ze od koleżanki dostane te malutkie, ale jej dwie kuzynki są w ciaży w tym jedna już wie, że będzie córcia tak wiec dla niej trzyma rzeczy.. jak pech to pech
Ja też wszystko musiałam kupić sama - dostałam słownie 3 pajacyki: jeden od mamy, jeden od cioci i jeden od 'teściowej' - jak się w 3 wybrały na zakupy do Smyka to się rzuciły na ciuszki dziecięce.. i co mi wtedy do głowy strzeliło je stopować

Stary 2012-10-08, 10:17   #3288
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też wszystko musiałam kupić sama - dostałam słownie 3 pajacyki: jeden od mamy, jeden od cioci i jeden od 'teściowej' - jak się w 3 wybrały na zakupy do Smyka to się rzuciły na ciuszki dziecięce.. i co mi wtedy do głowy strzeliło je stopować
O to widzę, że mamy podobnie U mnie na szczęście mama coś dokupuje i trochę rzeczy mam dzięki niej, bo te ceny ciuszków dzieciecych mnie przerażają..

Stary 2012-10-08, 10:17   #3289
dyltharra
Raczkowanie

Cytat:
My tez od zera wszystko sami. Niestety nasze rodziny sie nie 'poczuwaja'
Stary 2012-10-08, 10:22   #3290
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Cytat:
Ja również mam te czerowne z Belli

Co do rozmiaru tych gatek to ja mam M i się martwiłam, że będą za małe, bo położna mówiła aby kupic rozmiar większe od rozmiaru który się normalnie nosi...no, ale jak je ubrałam i włożyłam jeden wkład to mam wrażnie, że jeszcze z trzy podkłady mogłabym do nich wsadzic..
Cytat:
Napisane przez Nicole03 Pokaż wiadomość
Do tych majtek potrzebne bedą pokłady higieniczne ,takie podpaski ale XXL specjalnie po porodzie , ja mam takie czerwone Belli . Rozmiar trzeba tak trafić żeby nie spadały a z drugiej strony nie obcierały rany
Dzięki, zaraz wyklikam na allegro

Cytat:
Napisane przez MoOoNiA Pokaż wiadomość

Ja jeszcze polecam jakąś książkę czy coś do słuchania muzyczki. Leżenie i czekanie na pełne rozwarcie z oczami skierowanymi w sufit bywa nudne, a o muzyce tym razem na pewno nie zapomnę, żeby nie słuchać co pół minuty od Tż"I jak się czujesz, boli już pomóc jakoś, jak się czujesz itd"
Oooo, właśnie, musze dopisać do listy. Dzięki

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
I my...
Stary 2012-10-08, 10:22   #3291
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
O to widzę, że mamy podobnie U mnie na szczęście mama coś dokupuje i trochę rzeczy mam dzięki niej, bo te ceny ciuszków dzieciecych mnie przerażają..
Cytat:

Ja się przełamałam i kupiłam sporo używanych ciuszków z ebay'a - na start chciałam nowe, ale koniec końców myślę, że kasa zaoszczędzona przyda się gdzie indziej.. no właśnie strasznie się skąpa zrobiłam ostatnimi czasy A ciuszki to i tak szybko się na takim dziecku 'kurczą' więc w styczniu trzeba będzie nową wyprawkę kompletować..

Stary 2012-10-08, 10:24   #3292
Nicole03
Rozeznanie

Co do włosów to mam średni blond coś mnie napadło kupiłam kasztanowa farbę , nałożyłam i ....... i nic nie złapało nie wiadomo czemu , tak wiec dałam sobie spokój Tak czytam o waszych przygotowaniach i zbieram się w sobie żeby zacząć coś robić , wczoraj zaczęliśmy 36 tydzień dzisiaj na 17 mam wizytę więc myślę że zmotywowana upływającym czasem i waszymi poczynaniami wezmę się za robotę
Nicole03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:26   #3293
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Nie nadążyłam z dokładnym nadrobieniem weekendu, ale przeleciałam tak pobieżnie i widzę, że oprócz plamienia DeKajki, które się uspokoiło, wszystko było dobrze. Mam nadzieję, że nic nie pominęłam

Nie mam siły...widzę, że jednak te studia trochę w kość dają. No nic, kiedyś trzeba się pomęczyć. Wpadnę wieczorem poczytać, teraz lecę z psem do weterynarza sprawdzić szwy, bo mój kundelek z ADHD ciągle tam gmera i na drugą uczelnię odebrać decyzję o urlopie. Jeszcze wanienkę muszę dziś kupić, jak starczy mi czasu...

Przesyłam buziaki Jak wrócę, to wszystko ma być w porządku - żadnych dziwnych śluzów, plamień, skurczy i tego typu cudów! Także wiecie...pilnujcie się, bo przyjdę sprawdzić
Stary 2012-10-08, 10:28   #3294
dyltharra
Raczkowanie

Cytat:
Ja się przełamałam i kupiłam sporo używanych ciuszków z ebay'a - na start chciałam nowe, ale koniec końców myślę, że kasa zaoszczędzona przyda się gdzie indziej.. no właśnie strasznie się skąpa zrobiłam ostatnimi czasy A ciuszki to i tak szybko się na takim dziecku 'kurczą' więc w styczniu trzeba będzie nową wyprawkę kompletować..
Tez tak zrobilam, bo gdybym miala kupowac same nowki, to bysmy z torbami poszli... A wiadomo, ze wozek, lozko, wszystkie te higieniczno-szpitalne rzeczy, to worek bez dna A remont, meble, nowa pralka, auto... No i moj zus hehe Masakra
Stary 2012-10-08, 10:28   #3295
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki

Nie nadrabiam, wybaczcie, ale nie mam do tego głowy.

Wczoraj o 6 rano zabił się mój kolega (kupę lat byliśmy sąsiadami) Boże pamiętam jak miał 6 lat to mi kwiatki z pola przynosił bo się zakochał. W sobotę jego brat miał 18 urodziny, była impreza. Podobno rano w niedziele coś mu strzeliło do głowy, wziął kluczyki, wsiadł do auta i pojechał na czołowe... nie wiem nie mogę w to uwierzyć jeszcze...nie jestem w stanie nawet wyobrazić sobie co czuje jego rodzina... Miał 21 lat
kurcze wspolczuje...

dorcia za29 tc

Czesc laseczki

co do torby do szpitala to jestem na etapie uzupelniania wlasnie zawartosci i tak ja musze zabrac kubek i sztucce

no i warto zabrac cos slodkiego, jakies ciastka czy coc, nawet polozne radzily cos kalorycznego wtedy zjesc

bo np urodzilam tuz po kolacji, ale juz jej nie dostalam bo przestali rozwozic i bym do rana chyba padla z glodu
porod to jednak wielki wysilek
no i woda, w czasie porodu wypilam cale 1,5 litra wody i potem tez duzo pilam

a i aspirator frida wg mnie lepszy niz gruszka

ja mialam ksiazke do czytania ale jakos sie skupic nie moglam

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:29   #3296
agrafka85
Rozeznanie

Cześć dziewczyny

od dziś został dokładnie miesiąc - jeden miesiąc - do mojego terminu to aż nie do wiary, że to już tak blisko a przecież cała ciąża ciągnęła mi się niemiłosiernie, te tygodnie i miesiące zmieniały się tak powoli i miałam wrażenie, że nigdy nie dotrę do tego 9 miesiąca, a tu proszę leci już 36 tydzień

wszystko staje się coraz bardziej realne, nie tylko teoretyczne i już czekam z utęsknieniem na naszego Sebcia
Stary 2012-10-08, 10:30   #3297
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Mam jeszcze pytanko, czy te podkłady są jednorazowe czy można je prać? Ile ich macie??? http://allegro.pl/hartmann-podklady-...667298331.html
Stary 2012-10-08, 10:33   #3298
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Cytat:
Ja tez sama, ale tez sie przelamalam do używanych i troszkę kupiłam na Allegro, ale tylko z serii bluza czy sukienka itd, bielizniane czy pajacyki kupuje nowe.

Wczoraj czytałam o czerwonym ręczniku do szpitala, pierwsze słyszałam ale podobno to dobry pomysł, ze malenstwo czuje sie wtedy jak w łonie, nie ma szoku, no i wiadomo dla mnie pózniej czerwony tez lepszy chyba kupię jeden, tzn mam w domu ale z logo wódki i jakoś tak pierwszy kontakt Izy z rodzicami a tam od razu %

startuje dzisiaj z 8 miesiącem

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:34   #3299
musso4
Zakorzenienie

przypomniało mi się
Marti, odnośnie tego dofinansowania, bo sama też korzystałam i coś mi się wydaje, że jeśli w ciągu tego pierwszego roku byłaś na zwolnieniu, to czas aby wywiązać się z umowy z urzędem przedłuża się o czas zwolnienia, lepiej się dopytaj, żebyś potem nie wylądowała w czarnej d*pie
Stary 2012-10-08, 10:39   #3300
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
no i najbardziej mi zwracala uwage na wyproznianie po porodzie.ze ona to zlekcewazyla i 6 dni nei robila, wiec jje tak jelita spuchly ze na koncu lezala na podlodze i myslala ze to od rany krocza ja boli a to jelita tak jej spuchly.mowi ze po porodzie mam wolac o czopki i sie wyproznic dzien po nawet jakby mnie bolało na maxa, bo potem tylko gorzej
ja sama sobie kupię czopki, koleżanka poradziła i dopisałam do listy

Cytat:
Jeszcze jedno pytanie - jak juz wstaniecie Kupujecie do czyszczenia noska gruszke czy ten okropny aspirator?
aspirator już mam

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki

Nie nadrabiam, wybaczcie, ale nie mam do tego głowy.

Wczoraj o 6 rano zabił się mój kolega (kupę lat byliśmy sąsiadami) Boże pamiętam jak miał 6 lat to mi kwiatki z pola przynosił bo się zakochał. W sobotę jego brat miał 18 urodziny, była impreza. Podobno rano w niedziele coś mu strzeliło do głowy, wziął kluczyki, wsiadł do auta i pojechał na czołowe... nie wiem nie mogę w to uwierzyć jeszcze...nie jestem w stanie nawet wyobrazić sobie co czuje jego rodzina... Miał 21 lat

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
w piątek podpisaliśmy akt notarialny, mieszkanie jest nasze! jak tylko bank przeleje kasę dostajemy klucze i zaczynamy remoncik.... w sobotę byliśmy w zielonej popatrzeć na wózki i wybraliśmy go w końcu! TAKO MONODI to będzie nasz pojazd : ) tylko trzeba go zamówić....

oglądałam ten wózek ale ja mała i dla mnie za wysoki był

Cytat:

Dziś zaczeliśmy 29 tydzień

Cytat:
Napisane przez MoOoNiA Pokaż wiadomość

Byłam na wizycie, mam sprawdzić jeszcze hemoglobine za tydzień, wzmocnić moją dietę i może uda się ominąć szpital. Z małą ok waży prawie 1800. Miałam to ostatnie szczegółowe USG lekarz sparwdzał wszytskie przepływy i się zapytał czy mam czas, bo mała tak idealnie wszytko pokazuje i ma idealne przepływy, że on by chciał się trochę pobawić, i posprawdzać do celów naukowych bo żadko kiedy ąż tak super widac Więc ja dumna z córki leżałam 1,5 godz i na nią patrzałam Szyjka żyje, raczej prędzej rodzić nie będe muszę jak najpóźniej, żeby przygotować nowe mieszkanko, napisać jak najwięcej pracy mgr no i im później zaczne macierzyński tym później będe musiała kombinować co dalej

Cytat:

jakiej firmy ten szampon?
wiesz długie można związać i też po kłopocie

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość

startuje dzisiaj z 8 miesiącem

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

tak w ogóle to się witam
pogoda średnia ale przynajmniej nie pada
w nocy spałam dobrze tylko jak raz szłam siusiu to walnęłam się w kolano i do teraz boli
jak wy się golicie wczoraj cudnie się pozacinałam

zmykam szykować się do gina
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości