|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
takie na przylepce ..tzn takie gumowe przylepce,,słowo mi ucieklo
kwiatki roze ecri z listkami,,, pojedyncze do dowolnego ulozenia na autku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzeindoberek ![]() poniedzialek nawet sloneczny... siedze w pracy,,, i juz mi sie do domu chce. u mnie nic ciekawego od wczoraj sie nie wydarzylo ![]() dzis mam plan na grzybyyyy pojsc,,zobaczymy
|
||||
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Magbes to ja właśnie miałam o wiele bardziej obfitą,w piątek krwotoku dostałam
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4653 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4654 |
|
Zadomowienie
|
Luna, to rzeczywiście kicha z tym kebabem, ja bym mu nawet 1 zeta nie dała... dbają o klienta, nie powiem..., ale chociaż smaczny był?
![]() Karolina2121, paskudny sen , nie lubimy takich ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Kurcze, ale fajnie się z Wami gada, jak już wiadomo jak wyglądacie ![]() Od razu na 2 plan schodzi awatar aby rozpoznać osobę
|
#4655 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4656 |
|
Zadomowienie
|
ja to bym tych kebabow juz nie wziela chyba. dziadostwo jedno
|
|
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dla reszty nie... bo jak ktoś kto nie lubi ostrego ma zjeść z ostrym sosem.. no to zaczeło ich mulić i nawet wodki nie dopili bo nie bylo jak.. masakraii dzieki dziewczyny, bo ja miałam wyrzuty sumienia żeśmy mu pieniedzy nie dali eh to moje dobre serce ![]() a tak wogole to koledzy już się przyzwyczajają i mówią "nie krzycz bo tu dziecko siedzi", "nie przeklinaj przy dziecku" itd haha ![]() byle tylko szeptem przy mnie nie mówili ![]() a i co do odmawiania, wlasnie siostra dzowniła z pytaniem jak zawsze "co robisz" co jest mega ryzykowne bo nie wiadomo czy chce Ci cos przynieść czy chce coś od Ciebie, w 95% to drugie No to mówie że jade do mamy zaraz (tak naprawde to później) no bo ona bedzie o 15 szła do przedszkola wiec zebym malej przypilnowała.. wszystko fajnie, klatka obok ale mnie sie nie chce wstawać ubierac i pilnowac, bo od nich się nie da wyjśc po 15 minutach.. o nie, nie..gdyby powiedziała ze idzie do lekarza to jak najbardziej ale jak raz przypilnuje, to całą zime bede musiała bo jej sie nie bedzie chciało młodej brac od przedszkola a mnie sie nie chce codziennie punkt 15 miec obowiązku ![]() Teraz chyba jedynym rozwiązaniem jest nie odbierac telefonu, bo jak powiem leze to powie "to polezysz u mnie"
|
|
|
|
|
#4659 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziwie się, że w ogóle mu zapłaciliście ja bym w ogóle nie dała. Co za łosie, masakra.---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Jak ja byłam chora i tak powiedziałam szwagierce to miesiąc miałam spokój
|
|
|
#4660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepszy sposób na olewanie sytuacji Lubie te Twoje dobre seducho ale bez przesady, komu jak komu, ale Tobie należy się odpoczynek
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
Santom GRATUUUULUJE JA WIDZE ZDECYDOWANIE DRUGĄ KRECHĘ
U mnie dziś jest 31 dzień i bez zmian , brudze już 4 dzien , piatkowy test negatywny , pms przeszedł |
|
|
|
#4663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powtórzyłabym dzisiaj Masz zamiar zrobić test ponownie dzisiaj? Jeśli tak, to już trzymam
Edytowane przez Anulka_p Czas edycji: 2012-10-08 o 11:09 |
|
|
|
|
#4664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mamy cykle nieregularne ostatnimi czasy 31-32 dni , wydawało mi sie ze ten będzie krótszy bo bóle owulacyjne były troszke wcześniej , ale suma sumaru owu była normalnie wiec licze ze ten cykl bedzie jednak 32 dniowy wiec w środe powinam dostać @ , zatestuje w czwartek jeśli małpa nie nadejdzie aczkolwiek ja zawsze plamiłam/brudzilam przed@ bo mam niedomogę ciałka zółtego ( biore dupka na to) wiec raczej to bedzie małpa. Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2012-10-08 o 11:28 |
||
|
|
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niedawno, więc nie miałam pełnych informacji. W takim razie czekamy do czwartku. Mam jednak nadzieje, że to nie @.
|
|
|
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nic nie wie, dopiero dziś jej powiem tzn napiszę, bo aktualnie jest u swojego nad morzem. Jakoś będzie musiała to przełknąć, ale mam takie jakieś głupie wrażenie. odczucie, że może mi źle życzyć. Wiem, chore, ale no kurcze nie mogę odpędzić tego...
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie.Umówiłam sie do dentysty na przyszły tydzień.To bedzie mój 15 dc.Czy moge wziasc znieczulenie jak staram sie o ciaże?Bo nie wiem czy i kiedy będzie owu i troche sie boje.
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie samą mnie to zastanawia. Staramy się. Mam wizytę u dentysty i boję się żeby nie zaszkodzić.
|
|
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jak nie wiadomo kiedy owulka,to ja się jakoś obawiam brać znieczulenie.A bez znieczulenia nie pójde Cholerka wizyta u dentysty bardziej mnie stresuje niż wizyta u gina
|
|
|
|
#4670 |
|
Zadomowienie
|
nie potrafie pomoc ze znieczuleniem bo nie wiem,. poki co trzymam sie teorii, zeby nie popadac w skrajnosci.... tzn pozwolic sobie na piwko itepe...ale kurcze przy jakimkolwiek badaniu czy gdyby lekarz przepisywal mi leki jakies to poinformowalabym, ze staram sie o dzidzi. najlepiej zapytaj stomatologa
|
|
|
|
#4671 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja teściowa jest stomatologiem i jak byłam u niej z bólem, to pierwsze pytanie, czy nie jestem w ciąży, bo nie wiedziała czy ma mi dać znieczulenie a wtedy miłam tysiące objawów i powiedziałam, że nie wiem i było leczenie bez znieczulenia. Ale była bardzo delikatna i pomimo bólu dałam radę Dostałam nawet od niej prezencik "żabkę" dla odważnego pacjenta I wtedy się dowiedziała, że się staramy ale jakoś nie wyczuwam nasisku z jej strony.
|
|
|
|
|
#4672 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witam nowe staraczki na wątku i życzę powodzenia! Hejo w nowym tygodniu! U mnie po @, cykl chyba znów będzie mega krótki, bo chyba już nawet owulkę zaliczyłam, albo będzie dziś/jutro. Dziś 9dc, śluz jajkowy, szyjka nawet po @ się nie zdążyła do końca zamknąć i już znów się otworzyła na maxa. To chyba te zioła tak mi skracają cykl. Jutro rano się wybieram do gina, tego od Szejdy, więc zobaczymy co się tam u mnie dzieje. Starania w każdym bądź razie w toku. |
||||
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
Szejda chyba fajnie mieć lekarza w rodzinie?
![]() Dedra ziółka pijesz raz dziennie przed snem?Też bym chciała żeby mi tak cykl skróciły Mniej oczekiwania![]() Dobra ja uciekam do pracy.Miłego popołudnia
|
|
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4675 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzien dooobryy!! ciekawe czy santom znow robila tescior i czy juz sie cieszy ![]()
|
|
|
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
Jakieś takie dziwne te moje bóle przed@
2 dni bolało mocno,teraz jeden słabo , dziś boli z przerwami , kilka godzin boli, przechodzi na 2-3 i znowu boli pffffffffff czy ja sie kiedyś z tym uporam? czy do menopauzy bede wiecej cierpić niż to wszystko warte??
|
|
|
|
#4677 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio jak miałam zapalenie i leczenie kanałowe to miałam chyba z 6 wizyt, nawet nie myślę ile musiałabym zapłacić za te wizyty a tu nie dość, że zaufana osoba to jeszcze za darmo.
|
|
|
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
witam
wróciłam. i jak zaciązyła ktoraś?? my za chwilunie jedziemy na zakupy do kuchni, po gary ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- santom 2 krechy?? ![]() ![]() super!! ile dni przed @ zrobiłaś??
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I niestety może Ci źle życzyć jeśli jest przyjaciółką od serca to będzie pozytywnie zazdrościć, a jeśli tylko koleżanką, no to różnie może być..ja np. mojej kuzynce chyba nie życzyłam dobrze.. nie mogłam pomyśleć "oby coś sie stalo" ale tak samo nie mogłam myśleć że wszystko będzie dobrze.. dlatego unikałam kontaktu żeby własnie źle nie życzyć.. tylko ja miałam taką sytuacje że moja kuzynka to taka pijaczka i wogole, piła w ciąży (siostra i mama mi opowiadały) itp. mowiła że jej dziecko będzie chowane jak dawniej, bez zandych kremow itp., nawet kwasu foliowego nie chciala jeść...i nie mogłam znieśc faktu że mimo że nie uważa i robi wszystko żeby coś się stało to i tak bedzie dobrze.. I tylko i wyłącznie dlatego dobrze jej nie życzyłam.. Nie źle, poprostu nie dobrze, czyli jakby wogole nie życzyłam. Ale gdyby to był ktoś inny, np moja przyjaciółka to bardzo bym się ucieszyła mimo że sprawiłoby mi to wielki ból.. ale wspierałabym ją i cieszyła się jej szczęściem tego jestem pewna ![]() Dlatego wszystko zalezy od serca, charakteru i zażyłości Twojej koleżanki ![]() Zastanawiam sie czy iść dziś do gina.. wizyte mam na środę ale to poradnia wiec moge dziś też iść.. tylko ze w poniedziałki dużo ludzi jest i gin mówił żebym przychodziła w środy.. ale w sumie jak mu powiem że w czwartek miałam plamienie i się niepokoje.. no nie wiem
|
|
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
ale jazda ciesze sie z santom jakbym to ja była w ciązy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

kwiatki roze ecri z listkami,,, pojedyncze do dowolnego ulozenia na autku 
właśnie chcemy z TŻ zacząć się starać, a zawsze to w gronie rozumiejących to istotek raźniej 

trudno, trzeba od nowa rozpocząć starania
moze to nie ma reguly czy bardziej czy mniej obfite....le ja mialam zdecyydowaaaaanie mniej obfita. i tylko 2 dni lekkie krwawieniei 1 dzien plamienia i koniec.

ciekawe czy santom znow robila tescior