|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
![]() czyli jestes juz prawie na wylocie![]() Cytat:
co do fb to wstaw linka do swojego profilu i Cie pozapraszamy
|
|
|
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 37 tydzień ![]() To dzidzia w 37 tyg może się jeszcze przekręcić? |
|
|
|
|
#3333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3334 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I trzymam kciuki za szybki powrót do zdrówka..................... Segregacja zrobiona i przygotowana w reklamówkach do prania.. Mam nadzieję, że w tym tygodniu będzie szafa i już wszystko wypiorę i przygotuję.. Mam braki w śpiochach i pajacykach.. Bodziaków na krótki rękaw również malusio, bo jeden na 56 i 2 na 62..muszę jeszcze uzupełnic te ciuszki..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||||
|
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaś bardzo ładnie Wyślij mi na PW link z kontem do FB to Cię zaproszę |
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
podobno to sie moze zdarzyc nawet tuz przed porodem, tylko trudniej juz dzieciaczkowi w takim tygodniu bo ciasno
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- a no Borys fajne imie, nawet znam jednego Borysa, tylko to juz dorosly facet |
|
|
|
#3337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3338 |
|
Zadomowienie
|
|
#3339 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Dokładnie tydzień mnie tu nie było i do nadrobienia 90 stron! ![]() Podczytywałam, ale jakoś nie miałam nastroju do pisania, wiele tematów mi umknęło. Nieustannie trzymam kciuki za Laurkę Muminka, żeby było tylko dobrze ![]() Niecierpliwie czekam tez na pierwsze opisy porodu - 36/37 tydzień - to brzmi dumnie! Mam nadzieję, że będą orgazmiczne ![]() My w środę zaczniemy 30tc. W tym tygodniu spłyną do mnie zamówione rzeczy z all - dziś dostałam kocyki i okrycie z BabyOno + gratis BoboDziennik do zapisywania ulotnych chwil z maluszkiem. Kocyki i ręcznik są superowo miękkie, jestem bardzo zadowolona. Jutro przesyłka od Stanisława z drobiazgami dla mnie i dla dziecka, a pod koniec tygodnia zestaw ciuszków z UK, których najbardziej nie mogę się doczekać. W kolejnym tygodniu zamawiam łóżeczko i pościel. Wózek może w listopadzie. Mamusie świąteczne - czy już ciuszki pierzecie? Jeszcze chyba za wcześnie? Ja planuje po wszystkich świętych wziąc się na całego. Również za torbę do szpitala. Pozdrawiam - buzka |
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
gk7 nie martw się my też jeszcze nie mamy podjętej decyzji na 100% co do imienia... mały chyba się urodzi i wtedy dopiero ona zapadnie ; p
|
|
|
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bruuunoooooooooooo |
|
|
|
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje wszytkim nowych tygodni ![]() Cytat:
my też wózek zamawiamy w listopadzie, na przesyłke z pościelą już czekam, a łóżeczka oglądam, myśle że też w tym miesiącu zamówimy ja wyprałam tylko kombinezony, żeby przeschły na dworze, na pranie ubranek jest jeszcze troszke czasu, no i myśle, że jeszcze coś dokupie
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbys nic nie znalazla bo naprawde mam sporo.a większosc mam białych a niektore dostalam rózowe wiec ich nei założe![]() mozesz zobaczytc w tesco tam sa taki bodziaki w dwupakach, trójpakach i one sa czesto w promocjach, śpiochy i pajacyki tez są w wielopakach i się opłaca Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-10-08 o 12:01 |
|
|
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
a Jaś to wiadomo że mi się też będzie podobać ogarnięta jestem, także spadam
|
|
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj dostałam od znajomej po jej młodszym bracie fajną kurteczkę z Nexta i koszule błękitno-białą z H&M ale to już takie większe na 9-12 miesięcy. Bardzo ładne.
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę tylko pieluchy poprać, ręczniki i kocyki ![]() stwierdziłam że piorę póki mi się chce prasować i póki świeciło słońce i wszystko mi schło raz dwa bo teraz pogoda beznadziejna |
|
|
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- kurde tyle dostalam dostalam 6 wielkich toreb z ciuchami, a jeszcze troszke ciuchow wczesniej kupilam w lumpku![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
tzn przepraszam ale jestem z listopada i nic nie mam poprane
|
||
|
|
|
#3350 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko oszczędzaj sie przy tym sprzątaniuHej Kochana Cytat:
Jeżeli rzczywiście masz takie których małemu nie ubierzesz to daj znac na priva i się dogadamy ! Za każdym razem jak jadę na zakupy to tylko do Tesco, bo właśnie dla małej coś kupię Tylko ostatnio wszytsko u nas takie przebrane i strasznie drogie się zrobiło..Cytat:
![]() .................... Byłam z pieskiem na spacerku i jest taka straszna zimnica.. brrrr... na szczęście w domku cieplutko To jest plus mieszkania po południowo zachodniej stronie Nie muszę grzac aby siedziec na krótkich spodenkach ![]() Zajadam sałatkę z pieczarkami i popijam herbatkę z cytrynką i miodzikiem
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|||
|
|
|
#3351 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wyprałam na razie wózek i fotelik, a ciuszki czekaja posegregowane na pranie w szafkach. A kiedy się za to zabiore to nie wiem w tamtym tygodniu miałam szaleć ze wszystkim no ale... złapał mnie leń. Muszę się zastanowić nad proszkiem jakiego będę używać do wszystkiego (nie dla dzieci), kupić i poprać bo pozniej to już nie będzie chciało mi się stać i prasować z większym brzuszkiem....Cytat:
GK7 mi strasznie podoba się Jaś Ja umieram... jestem zakatarzona i gardło mnie boli... Wczoraj zaczęłam 30 tydzień Halwaya biedni nasi mężczyzni z tym chrapaniem... przewalone mają. Ja ostatnio na jedną noc zmieniłam poduszkę na płaską twardą i było super, następnego dnia tragedia i spałam całą noc praktycznie na siedząco (myślałam, ze to coś pomoże ale nie bardzo... :/ ), teraz jak mam katar to w ogole porażka. Z soboty na niedziele tż już nie wytrzymał i się wyniósł a z wczoraj na dziś to porażka..ja w ogóle nie spałam, budziłam się co 30 min i pospałam tak do 3 i poszłam spać znów o 7... Ja nie wiem o co chodzi ((((((((((((((((((((((( ((((((((((((((( już mam dosyć.....
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam wiesci od Dojotki
"Zostaje, czesciej mam skurcze i to bolesne, zaczely mnie bolec plecy.nie moge wytrzymac z bolu...tak bola...glowka sie obnizyla troche.jestem pod dwoma kroplowkami i na tym etapie nic wiecej nie moga zrobic.zobaczymy czy ta druga kroplowka pomoze...zebym jeszcze chociaz 2 tyg wytrzymala" kurde mam nadzieje ze to falszywy alam!!! JA jestem chora-pierwszy raz od niepamietam kiedy (kilku kilkunastu lat) leb mi chyba rozsadzi:/ i to w ciazy :/ ehhhh |
|
|
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
to ja mam odwrotnie, bo to nie ja a mój tż chrapie; p
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
mam nadzieje, że podtrzymają ciążę jak najdłużej |
|
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
nie mialam neta do tej pory a zaraz musze sie zbierac do miasta wiec dzis bede w tyle
((((((((( strescicie wieczorkiem??bo napewno nie ogarne:/
|
|
|
|
#3355 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja już się umówiłam z koleżanką na jutro - ma 2-letnią córeczkę - tak słodką i grzeczną i niezwykle mądrą, że normalnie chciałabym żeby moja taka była - już się śmieje - że oddam dziecko do nich na wychowanie
![]() W czwartek jadę na te szczepienia.. trzymajcie kciuki, by wyszło na dobre ![]() Cytat:
Mi się z męskich jeszcze Eryk podobał Cytat:
Cytat:
Cytat:
fajne ciuszki
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pranie mam zamiar robić dopiero w nowym mieszkaniu (jeśli zdążymy się wprowadzić przez urodzeniem Małego) a zakupy koło listopada
|
|
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
Napisala ze jeszcze nie rodzi al lekarz jej powiedzial ze to objawy przedporodowe.i mowi ze jest dziwnie spokojna.wiec dobrze ze nie panikuje bo stres to przeklenstwo w takich sytuacjach.trzymajmy kciuki za nia!!!
|
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam
|
|
#3359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuruj sie Kochana Cytat:
![]() Marti Ty również do łóżka i kuruj się
||
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, nie wiem co robić!!!
![]() od 2 w nocy boli mnie brzuch jak na okres, w nocy bolał co 5 minut ciągle się budziłam, potem trochę przerwy i teraz znowu zaczyna boleć... ![]() to mogą być skurcze takie groźne??? Wcześniej też mnie czasem tak bolało ale jeszcze nigdy aż tak w plecy nie szło, nie mogę się ruszyć nie wiem czy jechać do lekarza czy jak, czy najpierw sprobowac wziac lekką kąpiel żeby sprawdzić czy to fałszywy alarm czy jak... pomóżcie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.

a z wczoraj na dziś to porażka..ja w ogóle nie spałam, budziłam się co 30 min i pospałam tak do 3 i poszłam spać znów o 7... Ja nie wiem o co chodzi