Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-08, 07:38   #4051
kasia_aa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI

heloo mamuśki, kurcze co to za temperatura! ziiimno brrrr
Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane Witam w ziiiimnyyy i pochmurny poniedziałek

Aniu hej

W weekend to nawet Was nie podczytywałam - humor do przez sytuację z TŻ-em i do tego jedne z najgorszych urodzin w moim życiu.... No ale czego się spodziewałam....

Poza tym to cały czas myśle o sobotnim przyjęciu urodzinowym mojej malutkiej - bo jak to ja chciałąbym żeby było idealnie

Zmykam Was doczytać, miłego dnia
dla tżtaza popsucie urodzinek;/ja jeszcze składam życzenia szczeście i miłosci, spóźnione ale szczere

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Witajcie

Jestem wybawiona, nasycona komplemetnami i zmęczona

Orkiestra do BANI, ale zrobiliśmy dobrą minę do złej gry i jakoś poszło

Michaś był bardzo grzeny u dziadków i spał jak nigdy. Poszedł spać o 21 i wsał o 9 z przerwa o 7 na jedzenie. Spał by dalej gdyby nadgorliwa matka nie zadzwoniła co słychać

Jak go złapałam w ramiona oczywiście się poryczałam

Zabraliśmy Księciunia i pojechaliśmy na popawiny. Michaś zrobił furorę, każdy chciał go bawić a my z tżem czekaliśmy aż nam go oddadzą bo nie mogliśmy się nim nacieszyć

Tylko kurcze, Michałek ma problem z częstymi kupkami robi dziennie ok 4/5 i takie luźniejszej, przez to strasznie mi się odparzył, aż płakał przy przewijaniu teraz zagladnęłam, mu w pieluszkę i z nowu miał kupkę, nie mam pojęcia od czego

Czy ogórek kiszony może powodować rozwolnienie ??

Uciekam spać, bo padam na ryjek.

DObrej nocki Mamusie
super że udało sie wam pobawić i ze Michaś był taki dzielny i gzreczny a co do ogórka dałam kiedys mojemu kawałeczek nic mu nie było, nie sądze że moze powodować aż takie biegunki;/ i ta biedna odparzona dupka;/ nie wiem coi Ci poradzic, moze do lekarza sie przejdz zobaczymy co powie

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

a jeszcze chciałam was spytac w co teraz ubieracie dzieciaki? ja zakładam jesienna kurtke a pod spód budy krótki rek. i jakis sweterek. tylko nie wiem co z czapa, taka dosc cienka mam jeszcze...ehh szkoda ze juz tak zimno sie zrobiło
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 08:09   #4052
domi7ks
Zakorzenienie

Hej

W miarę normlana nocka u mnie dziś... Jakieś takie niezauważalne pobudki albo byłam zbyt padnięta

Michałek wodę z butelki już nawet troszkę zaczyna ciągnąć, ale jak dałam mu mleko wczoraj to jak spróbował to odpychał, odhcylał głowkę- chyba nic z tego nie będzie
Jakby co to mogę mu zamiast mleka dawać kaszkę???

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
13 kg ??????? ale chyba mówisz o Pati ?????? nie wierze normalnie w to co czytam, ze Lili tyle by ważyła
No chyba o tej starszej, bo moja ma prawie 3 latka i tyle waży

Baha super, że impra udana

Domi przykro mi, że urodziny schrzanione i to za sprawą teoretycznie najbliższej osoby

Princ co za idiota!!! pewnie bym postąpiła tak samo i zostawiła tę sprawą w spokoju :/ Najważniesze, że Wam się nic nie stało

kasiaa ja ubieram spodnie, skarpetki, adidaski, bluze i kurtke, czapeczke (wczoraj grubszą, bo zimno bardzo się zrobiło)

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 08:24   #4053
ela3010
Zadomowienie

Hej

U nas też zimno, Mateusz pojechał z sąsiadką do pkola.

Wydaje mi się że Seonka pisała o wadze młodszej córy- Lili, mój Miłosz też będzie miał podobną wagę może nie 13kg ale blisko. Mateusz miał 13kg na 13mcy więc wszystko możliwe.

Obiad z wczoraj, ogarnę dom, położe malucha i poszyję.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:28   #4054
wariateczka88
Zadomowienie

Dzien dobry
Witamy sie po weekendowo
Impreza byla super choc atrakcji para mloda miala sporo,miedzy innymi sciana deszczu i brak pradu ale wszystko sie udalo opanowac
Mala byla troche przestraszona,duzo ludzi,nowe miejsce,ale pozniej super sie bawila,mama panny młodej zorganizowala kacik dla dzieci,byly zabawki-no po prostu super
Pozniej nasze slonce calutka noc przespalo i dalo sie rodzicom wybawic
I nawet podroż dzielnie zniosla,choc jechalismy kolo 5 h w jedna strone
Teraz spi,ja musze ogarnac siebie i dom heh
Lece doczytywac co u was
Milego dnia

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:42   #4055
kasia_aa
Zadomowienie

ale wam zazdroszcze przebalowanego weekenduteż bym sie chętnie tak pobawiła
my juz po spacerku połączonym z zakupami, wnosiłąm do domu osobno zakupy osobno małego a i tak kolana napieprzaja!!!;/ postanowione ide do lekarza;/

Janeczka Ty chyba pisałaś o tej juce nie? chyba moja mama coś takiego stosowała, ide do tej lekarki do której ona chodziła i właśnie miała takie różne ziołowe rzeczy od niej

a pozatym u nas 8 stopni było jak wychodziłam! najchetniej ubrałabym rekawiczki;/ juz widze mojego kajtka ubranego w te ziomowe rzeczy;/ jak mu wczoraj w sklepie czapke (nawet nie taką do konca zimową, taką z miśka z podszewką) przymierzyłam to odrazu mi pokazał co o niej myśli będzie hard core juz to czuje

dziecko spi a ja pije kawe, chyab sie wezme za przerabianie jabłek....bo mam całą reklamówe od teściowej
Stary 2012-10-08, 10:48   #4056
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

No chyba o tej starszej, bo moja ma prawie 3 latka i tyle waży

Co ty gadasz? to mój Michałek w Lipcu ważył 12 kg

Princ, co za alant!!! nie stty nie pomogę w podjęciu decyzji, bo bym miała taki sam dylemat. ehh ale przydałoby się go ukarać, tak dla zasady

za miesięcznicę i rocznnicę ślubu zmysł

Aniu, Witaj kochana, świetną asz familię

A co do naszych kupek, jak się na dniach nie skończą pjdę do lekarza. Z pupką już lepiej, tony Sudocremu podziałały

Byłam z Mimim na porannych zakupach, ALE ZIMNOOOOOOO

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Witamy sie po weekendowo
Impreza byla super choc atrakcji para mloda miala sporo,miedzy innymi sciana deszczu i brak pradu ale wszystko sie udalo opanowac
Mala byla troche przestraszona,duzo ludzi,nowe miejsce,ale pozniej super sie bawila,mama panny młodej zorganizowala kacik dla dzieci,byly zabawki-no po prostu super
Pozniej nasze slonce calutka noc przespalo i dalo sie rodzicom wybawic
I nawet podroż dzielnie zniosla,choc jechalismy kolo 5 h w jedna strone
Teraz spi,ja musze ogarnac siebie i dom heh
Lece doczytywac co u was
Milego dnia
Super, że też sie wybawiliście

U mnie druga pralka wstawiona i też śmigam do ogarniania, reszty domu, bo jest pobojowisko, ale tak zawsze mam jak skądś wracamy

Stary 2012-10-08, 10:49   #4057
nettka_
Zadomowienie

hej

Dzisiaj pobudka o 8

U mnie też ziiiiiimno

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:55   #4058
owieczka86
Zadomowienie

Dobry....

Pogoda straszna :-( pada wieje...ehhh "uroki" jesieni

Młody w nocy od paru dni na około 2godziny zabawy:-( nie wiem co się porobiło bo spał już tak ładnie,1-2pobudki i szybkie zasypianie a teraz...,masakra

Dziewczyny zazdroszczę Wam tych wyjść na wesele...też by mi się przydało jakieś wyjście z tztem i znajomymi...ostatni raz wychodziliśmy 5dni przed porodem-na weselu byliśmy a od kiedy Fifi jest z nami to nigdzie ...brakuje mi tego trochę...może na ostatki zwerbuje moja mamę żeby z młodym posiedziała a my gdzieś pójdziemy...

Co do ubierania dziecia na dwór to ja zakładam rajstopki,spodnie ,adidasy,body-jakaś bluzeczke lub sweterek,kurtkę taka na bawełnianej podszewce,cienki szaliczek, jak wieje i czapkę,jak bardzo ☠☠☠☠zi to kaptur od kurtki zakładam

Coś jeszcze miałam napisać ale nie pamiętam co...

Jadę dziś po południu do hurtowni zobaczyć balony i ozdoby na urodziny Filipa widziałam fajne na allegro może podobne będą u mnie więc odejdzie koszt przesyłki a zresztą wolę zobaczyć jak to wygląda;-) planuje kupić 10niebieskich baloników z misiem i napisem "mam już roczek" błękitną girlande(czy jak to się nazywa) do niej chce właśnie balony pszczepić,serwetki z misiem,i widziałam taki napis spory z jedynką i bucikiem mam już rok tylko po angielsku...wszystko w kolorze błękitnym :-D a i świeczke 1 na tort

Fifi zasypia a ja idę pranie wieszać i zupke kończyć dla dziecia,dla nas mam krokiety - moja mama zrobiła więcej i nam dała :-D
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 11:17   #4059
basiula19
Zadomowienie

hejo...

u nas pogoda strasznie sie zmienia tyle że ciągle wieje a na zmiane słońce i deszcz...tż w pracy mały kima a ja na kompie siedze heehhe kawka juz wypita ogarnięte troszke wszytsko tylko odkurzyć zostało ale nie bede dziecia budzić niech śpi ( hehe zabrzmiało jak by to on miał odkurzać ehehe) później pranie wstawie i lansik.....może pojade do cukierni torty pooglądać kurde moje dzieciątko za miesiąc i 2 dni skończy roczek taki już z niego chłop dużygdzie to moje bezbronne maleństwo przecież ja go dopiero urodziłam a tu już kawaler.....mój Miko wydaje mi sie że jest duży i taki fajny nie gruby a ni nie chudy a waży 9,80 kg jak czytam o waszych dzieciach co po 12 -13 kg ważą w szoku jestem.......dzi ewczyny odnośnie tortu miałam sama robić ale raczej zamówie bo chce żeby miał fajny kształt chyba że w cukierni nic ciekawego nie zaoferują to sama coś wymyśle no ale chodzi o to że impreza bedzie dwudniowa bo nie pomieścimy gości w jeden dzień i tak wymyśliłam że chyba pasuje dwa małe torty no nie??? na chrzest miałam jeden i tak troche mi głupio było bo ci z drugiega dnia jak by reszte zzjadali co ci z pierwszego nie zjedli a tak chyba bedzie ladniej a cenowo tak samo wyjdzie pewnie......a co planujecie do jedzenia bo stwierdziłam z tż że upieke z 3 placki ze 2 sałatki zrobie do tego jakaś wędlina, jaja, może śledzie czy coś i tyle nie bede sie paprać w jakieś gorące dania ewentualnie barszczyk czerwony z kapuśniaczkami (mamcia moja mi upiecze) bo teściowa pewnie korby dostanie i nawymysla z 3 dania gorące a później to ze stołów do wywalenia bo nikt nie ruszy a jak pół dnia stoi to do czego innego sie nadaje......a no i jakieś owoce i napoje ciepłe i zimne i pewnie tyle....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 11:23   #4060
janeczka7891
Zadomowienie

Witam się po weekendzie
W piątek miałam taki fajny dzień, ze po 20tej położyłam się spać :/

Ehhh przeczytałam wszystko od piatku a teraz pozapominałam co komu miałam odpisać

Princ debil z tego kolesia jakich nie mało. Wiem, ze łatwo się doradza ale ja bym to zgłosiła tymbardziej, ze teraz coraz częściej zdarzają się takie sytuacje. Nie wiem czy to by nawet do sądu trafiło, chociaż gdybyś złożyła zeznania na policji to może nawet by się skończyło wyrokiem nakazowym w sprawie karnej, bo wykroczenie to nie było. On uciegł z miejsca zdarzenia a nie upewnił się, czy komuś coś się nie stało itp.
Hmm nie wiem przemyśl to...no ale już chyba podjęłaś decyzję

Aniu witaj!! o żesz Ty ale się zmieniłaś, nie poznałabym Cię Lilianka śliczniutka a Ty też promieniejesz

Zmysł wszystkiego dobrego na kolejne wspólne latka

Owieczko historyjka ze swetrem facet to facet, mój też nie odróżnia kolorów

Kasia tak to ja pisałam o tych tabletkach, polecam no zobaczysz jeszcze co ci ta babka powie, może jakieś lepsze medykamenty są od tego ;-)

Seona ale Ty masz snyyyy ja też ostatnio mam takie dziwne, ale to dot. mojej rodzinki i najgorsze, że zmarłych osób

Saraa ja wywoływałam przez allegro kiedyś za 100 zł miałam 500 zdjęć w formacie 10x15 teraz też już szykuję folder do wywołania bo od urodzenia małego nie mam zdjęć
Wysyłałam płytkę bo przez program mi się nie chciało bo miałam strasznie powolny komp i oni potem mi ją odesłali z wywołanymi zdjęciami

Domi przytulam mocno i trzymam kciuki aby imprezka małej się udała

Baha u nas też dupka odparzona już jakiś czas znowu, chociaż mu troszkę schodzi, najgorzej w pachwinach smaruję linomagiem bo teraz najlepiej mu to pomaga.

Co do aromatów, barwników polecam stronkę wypiekarnia.pl

Mój maluszek zaczaił, że potrafi się przez chwilę utrzymać na nogach sam hehe nawet w łózeczku ćwiczy i potem leci na boki a wczoraj to mu się udało jeden kroczek zrobić ale chwiał się że ho ho ho mój kochany

Dygotko Tobie to tylko pozazdrościć takie zdrowego uzębienia Ja już kilka razy miałam jeden ząb robiony i za każdym razem to samo, plomba nie utrzymywała się, kruszyła, pękała a teraz nic z nim nie robię bo mnie nie boli. Gorzej było w ciąży

U nas pogoda taka sobie, zachmurzone, nawet nie wiem czy na spacer pójdziemy. Obiad mam z wczoraj hmmm a jutro planuję krokiety zrobić tzn mam takie chęci ale co z tego wyjdzie nie wiem
Stary 2012-10-08, 12:10   #4061
misiula_88
Raczkowanie

hej mamusie i dzidziusie!

Pewnie nie wszystkie mamy (zwłaszcza nowe) mnie pamiętają, ale znalazłam chwilkę i postanowiłam napisać, co u nas
Kacperek rośnie jak na drożdżach, waży już pewnie blisko 12 kg i mierzy ok. 80 cm. Jest największym przytulakiem i słodziakiem na świecie, ale też okropnym łobuzem i złośnikiem (charakterek po tatusiu, uroda po mamusi hihi ) Jeszcze sami nie chodzimy, chociaż trzymając mnie za jeden palec zasuwa jak stary - czasem wychodzimy po tatę do pracy na spacerek za rączkę Rozgadał mi się słodko malutek, tatatata i babababa to w kółko, ostatnio mamamama dołącza i titi woła na autka Naprawdę zafascynowana jestem, ile się nauczył w ostatnim czasie, ile rozumie!

Odzywalabym sie czesciej, maminki, ale jestescie tak zgrane, ze nie chce sie wtracac w pogaduszki, wiec pozwolcie, ze bede sobie Was podczytywac i co jakis czas wpadac

A dla niefejsbukowej Eli (i innych mam oczywicie tez ) zamieszczam zdjecie Pyzolka, bo wiem, ze ona zawsze spragniona nowych zdjec maluszkow

Pozdrowienia i duzo zdrowka dla chorowitkow!

Edit: usunęłam zdjęcie

[*] 3.12.13

cieszę się życiem!

Ninka!

Edytowane przez misiula_88
Czas edycji: 2012-10-11 o 22:41
misiula_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 12:45   #4062
owieczka86
Zadomowienie

Misiula witaj :-D ale Twój synek ma śliczne i duże oczka i duży jest zaglądaj do nas częściej i pisz co u Was,mnie jak nie ma kilka dni też mi ciężko się wbić w wątek ale jakoś daje radę;-)
Stary 2012-10-08, 12:46   #4063
wariateczka88
Zadomowienie

haha seonka ale masz sny
mi sie ostatnio tez cos snilo ze jestem w ciazy,i chyba nawet ze juz urodzilam i Beti byla bardzo zazdrosna o nowego czlonka rodziny

baha super ze wy tez sie wybawiliscie tam przez brak pradu bylo troche opoznien,miedzy innymi pierwszy taniec byl pozniej,ale goscie sami zaczeli spiewac jakies piosenki a jeszcze trzezwi byli
dawno nie bylam na takim udanym weselu

princ ja tez bym nie odpuscila palantowi choc jak janeczka pisala,chyba juz podjelas decyzje
nie wiem czy to by cos dalo,ale ja bym byla spokojniejsza,wiadomo ze latwo sie doradza tez

aniu my sie nie mialysmy okazji poznac,ale jaka wy ladna rodzinke tworzycie
misiula i ciebie chyba tez nie mialam okazji poznac,ale Twoj synek jest slodziutki

elu co do barwnikow to na allegro chyba mozna dostac w miare dobre jakosciowo

mszpilko wow faktycznie starsznie dlugi dziec ciekawe czy faktycznie czy jednak pomylilas sie heh
ale wiecie co?czasem sie zdarzy ze lekarze chcac pomoc zrobia "krzywde",jak ja rodzilam z bolu i braku sil nie dalam rady przec,a juz bylo glowke i ramiona widac,i pamietam jak polozna na mnie krzyczala ze musze przec bo ona nie moze ciagnac dziecka jak ja tego nie robie,a i tak bylo podejrzenie ze mala ma obojczyk zlamany,mowili ze to sie samo zrasta,i ze czy byl zlamany okaze sie za kilka dni,kiedy jakies zgrubienie sie wyczuje
do dzis nie wiem czy byl zlamany

mloda spala 2 h,jestem w szoku chyba weselicho odsypia jeszcze

Wymianka

Stary 2012-10-08, 12:50   #4064
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

basiula moj ledwie ponad 8kg sie wybil. ale zdrowy jest i rosnie wiec sienie martwie.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 13:03   #4065
dominej
Raczkowanie

Basiula hej
Fajnie, że sie odezwałaś
MOja mała waży niecałe 9 kg, a ma pewnie z 80 cm (8 sierpnia była mierzona u kardiologa i miała 78cm)...

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)

Edytowane przez dominej
Czas edycji: 2012-10-08 o 13:41
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 13:05   #4066
nettka_
Zadomowienie

Moja też pewnie waży ponad 10kg

Paulinka ma pierwszą drzemkę

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-10-08, 13:07   #4067
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Misiula witaj :-D ale Twój synek ma śliczne i duże oczka i duży jest zaglądaj do nas częściej i pisz co u Was,mnie jak nie ma kilka dni też mi ciężko się wbić w wątek ale jakoś daje radę;-)
to chyba jak każdej z nas )

My naszego daliśmy na taką naszą wagę i wychodzi ok 10,5 kg klocuszek się z niego zrobił
Stary 2012-10-08, 13:18   #4068
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość

a jeszcze chciałam was spytac w co teraz ubieracie dzieciaki? ja zakładam jesienna kurtke a pod spód budy krótki rek. i jakis sweterek. tylko nie wiem co z czapa, taka dosc cienka mam jeszcze...ehh szkoda ze juz tak zimno sie zrobiło
buciki polarkowe z podszewką, kurteczkę taką cieplejszą, dłuższą, szeroka opaskę na uszka(moja stara, nienoszonaale fajnie pasuje do bucików) i na to zaciągam kapturek - jak wieje.
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Michałek wodę z butelki już nawet troszkę zaczyna ciągnąć, ale jak dałam mu mleko wczoraj to jak spróbował to odpychał, odhcylał głowkę- chyba nic z tego nie będzie
Jakby co to mogę mu zamiast mleka dawać kaszkę???
próbuj dalej, codziennie troszkę i załapie mi zajęło to ok 2 tyg.
Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
może pojade do cukierni torty pooglądać kurde moje dzieciątko za miesiąc i 2 dni skończy roczek taki już z niego chłop dużygdzie to moje bezbronne maleństwo przecież ja go dopiero urodziłam a tu już kawaler.....mój Miko wydaje mi sie że jest duży i taki fajny nie gruby a ni nie chudy a waży 9,80 kg jak czytam o waszych dzieciach co po 12 -13 kg ważą w szoku jestem.......dzi ewczyny odnośnie tortu miałam sama robić ale raczej zamówie bo chce żeby miał fajny kształt chyba że w cukierni nic ciekawego nie zaoferują to sama coś wymyśle no ale chodzi o to że impreza bedzie dwudniowa bo nie pomieścimy gości w jeden dzień i tak wymyśliłam że chyba pasuje dwa małe torty no nie??? na chrzest miałam jeden i tak troche mi głupio było bo ci z drugiega dnia jak by reszte zzjadali co ci z pierwszego nie zjedli a tak chyba bedzie ladniej a cenowo tak samo wyjdzie pewnie......a co planujecie do jedzenia bo stwierdziłam z tż że upieke z 3 placki ze 2 sałatki zrobie do tego jakaś wędlina, jaja, może śledzie czy coś i tyle nie bede sie paprać w jakieś gorące dania ewentualnie barszczyk czerwony z kapuśniaczkami (mamcia moja mi upiecze) bo teściowa pewnie korby dostanie i nawymysla z 3 dania gorące a później to ze stołów do wywalenia bo nikt nie ruszy a jak pół dnia stoi to do czego innego sie nadaje......a no i jakieś owoce i napoje ciepłe i zimne i pewnie tyle....
Przy mojej pani to drobinekmies temu ważyła ponad 10. Teraz trochę ją wyciągnęło jak przestałam ją faszerować mm i kaszkami. Je tylko 3xdziennie po 210ml.
Zamówiłabym 2 małe, tak jak piszesz. Do tego ze 2-3 ciacha. Albo 2 ciacha i ciasteczka. U nas napewno będzie jakaś sałatka, albo dwie. Coś na później to pewnie delikatna zupa czosnkowa z grzankami.

Byłam ok 10 z małą na spacerze, zimno. Granatowe chmury nadciągają, pewnie znowu będzie padać
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 13:22   #4069
nettka_
Zadomowienie

Idę zrobić naleśniki z nutellą, bananem i bitą śmietaną

Stary 2012-10-08, 13:29   #4070
wariateczka88
Zadomowienie

kasia u nas ubieramy rajstopy,spodenki,adidask i,body z krotkim rekawem,bluzke z dlugim,i kurteczka taka tez grubsza,bardziej taki polarowy palszczyk
ale wlasnie mi przypomnialyscie,ze musze malej kurtke kupic,bo oprocz tej w ktorej chodzi nie ma wiecej
ja uciekam bo moja marudzi na calego,tak ze milego dnia po raz drugi zycze

Wymianka

Stary 2012-10-08, 13:38   #4071
princessskaa
Wtajemniczenie

Cześć Mamcie!

Przeleciałam posty, bo nie mam czasu. Mała dopiero usnęła, musze się wyszykować, bo do banku lecimy i Pepco. Obiad się gotuje. Z rana pokłóciłam się z mamą (miliardowy raz..), ale nie chcę wywlekac o co. Już mi przeszło, nie mam czasu na doły

Jeszcze raz dzięki za wypowiedzi na temat mojego dylematu. Ale skończyłam już rozmyślać. Dałam sobie spokój, zajme się dzieciną i innymi sprawami. A nie lataniem po komisariatach, cholera go wie, kto to - może by się mścił potem? Wiecie, może jaki wariat..

Baha super, że się wybawiłaś i nasłuchałaś komplementów

My wczoraj kupiliśmy małej firanki, gotowe, po wyjęciu z opakowania okazało się, że jedna podarta - tż wymieni dzisiaj.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
na mój kiepskawy humor idealne połączenie hihi

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Jak będziemy wracać ma się z nami zabrać koleżanka, to sobie pogadam przy kawce i słodkim- humor mi się poprawi

Miłego dnia!
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 13:39   #4072
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość

Przy mojej pani to drobinekmies temu ważyła ponad 10. Teraz trochę ją wyciągnęło jak przestałam ją faszerować mm i kaszkami. Je tylko 3xdziennie po 210ml.
Zamówiłabym 2 małe, tak jak piszesz. Do tego ze 2-3 ciacha. Albo 2 ciacha i ciasteczka. U nas napewno będzie jakaś sałatka, albo dwie. Coś na później to pewnie delikatna zupa czosnkowa z grzankami.

Byłam ok 10 z małą na spacerze, zimno. Granatowe chmury nadciągają, pewnie znowu będzie padać
ale jak to,tylko 3x dziennie je mm i nic więcej??

ja n dwór nie idę-nie chcę ryzykować,że znowu będę się źle czuła bo kto się dzieckiem zajmie?

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 13:44   #4073
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
o matko

dygotko 2xmm 1xkaszka. obiadek, owoc/jogurt, przekaski typu chrupki, paluszki, chlebek. dawniej prócz obiadu i owoca leciało--> 3xmm i 2xkaszka...coś wydawało mi się nie teges i na fb dziewczyn podpytałam...
Stary 2012-10-08, 13:44   #4074
kasia_aa
Zadomowienie

moj tez jakis maruda, chodzi i stęka, bajmi mu wkoncu właczyłam bo nic zrobic nie moge;/ pewnie ta pogoda go wkuzra ale jszcze jak tylko padac pzrerstanie to musimy wyskoczyc do biblioteki książjki oddać

misiula_88 nie wiem czy si eznamy ale synek prześliczny i te oczka!! i taki blondas...ze hohoprzystojniacha będzie

i wogole nie ma gadania że wbić sie nie można, piszcie co u was i tyle ja za chwile pewnie też bede miała znacznie mniej czasu;/. bo wracam do pracy więc puki co korzystam
Stary 2012-10-08, 13:49   #4075
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
o matko

dygotko 2xmm 1xkaszka. obiadek, owoc/jogurt, przekaski typu chrupki, paluszki, chlebek. dawniej prócz obiadu i owoca leciało--> 3xmm i 2xkaszka...coś wydawało mi się nie teges i na fb dziewczyn podpytałam...
myslłąm,ze tylko samo mm...
a czemu wcześniej było źle??nie było obiadku?
a co ile dajesz jeść?

Stary 2012-10-08, 13:51   #4076
dominej
Raczkowanie

Ja zaraz zmykam z pracy - i prosto do fryzjera Mam nadzieję, że poprawi mi się humor
Do jutra maminki

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 14:22   #4077
pokszyfka
Zadomowienie

dygotko u nas jest problem z obiadkami, dziobnie kilka łyżeczek i koniec, po jedzeniu... je różnie. dzisiaj ok 7. mm, później chrupeczki/paluszki - tak po troszke podziobie... ok 11 pieczone jabłuszko z jaglaną - zjadła może z 130ml...chwilke temu marudziła na jedzenie "am" "am" "am" to zjadła z 4 paluszki. Teraz będzie obiadek, później ok 17. dostanie kaszkę z kleikiem i na kolację ok 20. mm. ?
Stary 2012-10-08, 14:40   #4078
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
dygotko u nas jest problem z obiadkami, dziobnie kilka łyżeczek i koniec, po jedzeniu... je różnie. dzisiaj ok 7. mm, później chrupeczki/paluszki - tak po troszke podziobie... ok 11 pieczone jabłuszko z jaglaną - zjadła może z 130ml...chwilke temu marudziła na jedzenie "am" "am" "am" to zjadła z 4 paluszki. Teraz będzie obiadek, później ok 17. dostanie kaszkę z kleikiem i na kolację ok 20. mm. ?
może nie dawaj jej tych chrupków, paluszków aby bardziej zgłodniala, może wtedy Ci fajnie obiadek zje bo tak to jakby nie patrzeć cały czas coś mieli w buzi

Pokszyfko nowy avatarek??
Stary 2012-10-08, 14:40   #4079
dygotka8
Zakorzenienie

jakie paluszki jej dajesz??
a jak głodna to nie lepiej coś treściwszego??

no właśnie tak jak janeczka psize-może jak coś cią;e jeść to nie chce jeść konkretnych posiłków?

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-10-08 o 14:41
Stary 2012-10-08, 14:46   #4080
owieczka86
Zadomowienie

Widzę że o wadze maluchów piszecie więc napisze i ja Filip waży prawie 10kg i ma 82cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości