|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
WITAM!!!!
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36957659]Ale teraz mam czysto jak nigdy, już na święta nie będę musiała tyle sprzątać, ot kurze i już. I mam teraz pięknie w pokoju, czyste ściany i ładna podłoga, powiesiłam śliczną lejącą firankę, na półkach idealnie poustawiane książki, [/QUOTE] PERSE! Ciesze sie ze jestes zadowolona z efektu remontu!!!! Mam nadzieje ze mimo ze sporo pracowalas to odpoczelas od pracy.!!! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36957953] Dziewczyny, jaką końcówką odkurzacza odkurzacie panele? [Sory za głupie pytanie, ale teraz będę chuchać i dmuchać na nie :P][/QUOTE] ja do parkietów (ale pan mówił ze do paneli to ona tez jest) kupiłam taka z włosiem! nie rysuje!!! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez! ale FIO chyba nie ma głowy by pisac smsy! EWEL! to fajnie ze dobrze sie czujesz!!!! |
||||
|
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Dzień dobry
![]() My wczoraj mieliśmy kolegow przez prawie cały dzień, wesoło było ![]() a najlepsze teksty to "nie przeklinaj przy dziecku", "nie krzycz bo dziecko z nami siedzi" haha dobrze niech się uczą ![]() byle szptem przy mnie nie mówili ![]() Cytat:
![]() a TŻta masz super Black Gartulacje!! Alfa napisz coś o Wiktorze, taka jestem ciekawa tego malucha Martwie się o Fiol.. mam nadzieje że dziś będą jakieś wiadomości.. ale wiadomo że teraz nie ma do tego głowy, musi być bardzo zestresowana..
|
|
|
|
|
#3723 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję, że pytasz
Tak ja pisałam wcześniej mam niezłe mdłości, bolą mnie (.)(.) i jestem bardzo senna Najbardziej boję się o te rewolucje żołądkowe, mam sporo korepetycji w tym tygodniu, a w weekend zjazd, nie wiem jak ja to wytrzymam W domu mogłabym cierpieć, a tu tyle do roboty...
|
|
|
|
#3724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cieszę się, że już skończyłam studia, bo sobie nie wyobrażam jeżdżenia na zajęcia z mdłościami ( na razie nie ma ale w poprzedniej ciąży zaczęły się w od 6 tyg., więc wszystko przede mną)
|
|
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36961033] wszystko pozostałe błyszczy:P [/QUOTE] Pewnie to piękny widok ![]() Piękniś, a zdjęcie z fotelikiem niezłe, pokazuje charakterrrr Zaciska kciuki ale bez nakręcania Ale i tak pewnie mimo korepetycji i zjazdu cieszysz się z objawów ![]() Pani jak tam, spacerujesz się? Dziewczyny polecanie coś do nawilżenia mieszkania? Bo mamy coś suche powietrze
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
MAGA! Pani jest chyba u dochtora!!!!!
A jak Ty sie czujesz? co do nawilżacza to podbijam bo tez mi sie zdaje ze sucho bedzie w domu. nam na sr babka mówiła zeby nie uzywac tych nawilzaczy ceramicznych co sie wiesza na kaloryfer bo one niewiele nawilzaja a jakby nam sanepid po 2 dniach zrobił z tego wymaz to bysmy padły. |
|
|
|
#3727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oczywiście, że się cieszę, to jest jak najbardziej do zniesienia, boję się tylko, że nie wytrzymam i będę musiała lecieć do wc ![]() Uciekam do kuchni, zatkam nos i może zjem jakieś kanapki... |
|
|
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Wiktor wczoraj prowadził 40 minutowy monolog z własną ręką później zamiast spać godzinę gadał do karuzelki po ciemku o 4 rano po zjedzeniu znów 30minut gadał - tzn chyba tyle bo ja poszłam spać, a jak zaczął marudzić to tż zapchał go smoczkiem i poszli spać a teraz leży obok liczyłam że pośpi, ale jego drzemka trwała jakieś 10 minut, teraz się na mnie patrzy i jak ja na niego spojrze to się uśmiecha
|
|
#3729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieje ze to Mala domek sobie powieksza ![]() Moze je zakupie. A co w nich trzymasz - w pojemnikach. o kurcze, a ja juz chcialam na all zamowic, to bym sie wkopala...
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
To musi być cudowny widok
Rozejrzę się za tym nawilżaczem
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ee, z pamięci będzie, więc niewiele... Alfa, Cookie dżentelmeni są boscy Lucy pudełko na razie pomalowane raz, więc nie ma co pokazywać, ale mam na nie pomysł, więc zobaczymy jak wyjdzie. Agatka kuruj się, dobrze, że katar spływa Maga pytałaś o orzechy, ja wkładam więcej (7-8 całych) ale one piany nie dają Adunia mdłości mówisz migdały chyba pomagają eee ![]() Nasz pasiasty pokój (jak zwykle niedokończony) Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-10-08 o 11:43 |
|
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
INUTIL! fajnie wygladaja paseczki!!!!
|
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
w największym czyste pieluszki (zazwyczaj mam 2-3 rodzaje bo zakładam na zmianie rożne więc tam ma przygotowany miks
)w średnim przybory toaletowe - szczoteczka, witaminki, balsam, płatki kosmetyczne, maści na pupęa najmniejszy używam gdy przewijam lub myję Kasię- służy jako kosz na śmieci(pampoch, gaziki, chusteczki) zaraz po wypielęgnowaniu małej wynoszę ![]() ślicznie a co ta takie kolorowe- na czym Julek leży - dywanik czy mata?
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na spodzie jest mata z puzzli piankowych, bardzo fajna rzecz (polecam) a na górze mata dla dzieci z Ikei TAKA, Julek dostał w prezencie i świetnie nam się sprawdza. |
|
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy matę z Tiny Love- kiedyś amilcia polecała z tej firmy
Bratu podpowiedziałam bo bardzo chciał coś Kasi kupić i Kasia buszuje teraz w dżungli ![]() http://allegro.pl/tiny-love-mata-edu...678701925.html a ja właśnie zamówiłam http://allegro.pl/sofa-kanapa-lozko-...html?source=oo na roczek dla chrześniaka Tz-eta
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w ogole mam E-radar w ciazy. Ilez sokow/napojow musi konkubent pic, bo mi wszystko chemia wali... ![]() ![]() dumny tata??? ciazowo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() u mnie sie sprawdza mokry recznik na kaloryferze... w rodzinnym domu mamy kamionkowe pojemniki na wode na kaloryferach. piekny!!!! swietnie wyglada!!! My po wizycie. wszystko OK. Lozysko jeszcze nisko. musze tylko leukocyty w moczu skontrolowac ;(
|
|
|
#3737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sofy dziecięce są super i z tego co wiem dzieci je lubią Cytat:
cichaczem u lekarza? (ja nie zarejestrowałam, że idziesz). Dobrze, że ok ![]() brzuszek rośnie? jak się czujesz? w sensie panikarstwa? trochę lżej? ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Robię dziś na obiad muszle makaronowe faszerowane grzybami, bo dostaliśmy całą michę od rodziców - a ja ani na grzybach się nie znam, ani nie potrafię ich robić ![]() znalazłam coś takiego http://www.mojegotowanie.pl/przepisy...ne_w_beszamelu Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-10-08 o 12:36 |
||
|
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36957659]Ale ja sprzątam, bo mam mega syf po remoncie
Wszędzie kurz i pył.[/QUOTE]u nas po remoncie było to samo, niby większość rzeczy pozabezpieczane folią, a jak ją ściągaliśmy to wszystko co na regale pod folią, było w pyle, każdą książkę i wszystko trzeba było wycierać. u nas robili pomieszczenie po pomieszczeniu, więc tu gdzie już zrobili sprzątaliśmy, żeby móc "mieszkać", a i tak codziennie od nowa była warstwa pyłu, masakra. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36957953]Dziewczyny, jaką końcówką odkurzacza odkurzacie panele? [Sory za głupie pytanie, ale teraz będę chuchać i dmuchać na nie :P][/QUOTE] jedyną jaką mam, taką przełączną dywan/podłoga. żaden, tzn nie patrzyliśmy tak konkretnie, nie nastawialiśmy się na upatrzenie jakiegoś, głównie się rozglądaliśmy, patrzyliśmy jakie mają koła, jakiej wielkości gondole, czy spacerówki się rozkładają, jakoś tak ogólnie, szukaliśmy jakichś wytycznych, żeby potem wiedzieć czego szukamy, ale modelu nie upatrzyłam żadnego. Cytat:
ja byłam pewna, że dziewczynka...do usg w 14 tygodniu. ____________ eeh, ja się chyba nigdy nie zacznę uczyć na własnych błędach |
|
|
|
|
#3739 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co jest ? skoro piszesz że wsio ok?---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
niby wiadomo dlaczego, ale jednak rozumiem że Ci smutno w takiej sytuacji i wolałabyś żeby jednak się cieszyła.. cóż czasami strach w nas potrafi być większy niż chęci by go pokonać.
|
||
|
|
|
#3740 | ||
|
Zakorzenienie
|
hehe brzuch mam taki jak przed ciaza. spozywczy
konkubent dzis do doktorka: "panie doktorze, pan wie, ze dzis jest to jedyne popoludnie w ciagu najblizszych dwoch tygodni kiedy bedzie dobrze?" no u mnie panika jest chyba w zestawie osobowosciowym zbyt dominujaca by to wylaczyc.... jak zrobisz taki obiad to wbijam na chama ![]() Cytat:
powiedz jej o tym.... Cytat:
i ze ulozony miednicowo (czyli ponoc na bacznosc )
|
|
|
#3741 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale rzemby Cytat:
tzn. co z leukocytami? Cytat:
Cytat:
od 3 dni Kacperuś ma biegunkę, choć na szczęście od rana nie robił jeszcze. ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- edit właśnie zrobił |
||||
|
|
|
#3742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałabym już móc wszystko robić, sama gotować i ograniczyć do minimum te kontakty. Cytat:
mi też ostatnio lekarz nie podał wzrostu dziecka, jak się dopominałam, bo myślałam, że zapomniał to powiedział, że już za duże i już się skuliło, nie da się zmierzyć, rzeczywiście miał już pozycję taką embrionalną, leżał na nóżkach, rączkach i trochę jakby na główce, lekarz mierzył chyba tylko obwód główki, długość nóżki/kości udowej , coś jeszcze chyba i na tej podstawie stwierdził, że odpowiada wiekowi ciąży. w domu sprawdziłam te symbole, które nie wiem co oznaczają z wcześniejszym usg i wszystko urosło, więc jest ok.
|
||
|
|
|
#3743 | ||
|
Zakorzenienie
|
sa. wiec musze zrobic jutro posiew moczu i czystość pochwy. heh.
chcemy, ale nie maniakalnie. nic nam dzis nie mowil, my nie dopytywalismy moze za dwa tygodnie sie okaze. jak nie - nic sie nie dzieje, i tak zadnych zakupow nie robie.Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
tak, pamiętam tylko, że mówił, coś o serduszku, że jeszcze za wcześnie, żeby stwierdzić czy wszystkie komory są i że o tym na późniejszych usg. poza tym żadnych nowych narządów nie odkrył, nawet nie wiem jakie powinny na tym etapie być widoczne.
|
|
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
aaa...zapomniałam zupełnie, ktoś mnie ostatnio pytał co teraz robię z moich robótek, chyba eseska o ile pamięć mnie nie myli, i zrobiłam fotkę i zapomniałam o niej, zobaczyłam dopiero teraz zgrywając te parę zdjęć jakie zrobiliśmy na ostatnim i naszym pierwszym jesiennym spacerku. obrazek w trakcie, ale już widać co to będzie. chociaż ostatnio wzięłam się za czytanie, to trochę odłożyłam krzyżyki.
|
|
|
|
#3746 |
|
Zadomowienie
|
Przed chwilą wpadła do pracy koleżanka z córeczką urodzoną w maju .. czyli tak jak miał urodzić się mój Maluszek.. chyba zaraz wybuchnę płaczem..i schowam się pod biurko
![]() Taka słodka malutka osóbka, uśmiechała się do nas tak ufnie.. a ja czuję jak normalnie bolą mnie ramiona.. tak chciałabym przytulić takiego maluszka.. Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2012-10-08 o 14:20 |
|
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo mi się podoba
![]() A dziękuję, póki mały kopie, to ok. Tylko mam problemy z oddychaniem od jakieś czasu, nie wiem czy to jakaś nerwica czy co :/ w nocy się budzę bo czuję, że powietrza złapać nie mogę, w dzień też mam problemy, jakbym miała za płytki oddechy To pięknie, że wszystko dobrze. I dobrze, że lekarz wymiarów nie podał, znaczy pięknie rośnie Musisz mamie powiedzieć, bo się będziesz z tym cały czas męczyć ![]() Niestety tak już będzie. Zawsze w innych dzieciach będziemy widziały swoje...
|
#3749 |
|
Zadomowienie
|
Idę do domu i pewnie sobie trochę posmutam w samotności zanim Tż wróci
![]() papa |
|
|
|
#3750 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[ Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

Jutro pójdę do lekarza.

temp na szczęście już nie mam....ale smaku nie czuję w ogóle....wszystko smakuje tak samo....katar mi schodzi jak nigdy żółty w sumie dobrze ale chyba z 10 lat takiego nie miałam....;/

W domu mogłabym cierpieć, a tu tyle do roboty...

ale ja uwielbiam taką robotę z grzybami- dom mi lasem pachnie

co jest ? skoro piszesz że wsio ok?
niby wiadomo dlaczego, ale jednak rozumiem że Ci smutno w takiej sytuacji i wolałabyś żeby jednak się cieszyła.. cóż czasami strach w nas potrafi być większy niż chęci by go pokonać.