Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-08, 09:34   #4291
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
hej mamuśki podczytałam ale siły na cytowanie brak ...
Asiu Ty już dostałaś @? ja jeszcze nie ... hmm

jak myślicie po jakim czasie można zacząć znowu staranka o dzidzie?
od razu można.
Położna mi mówiła, że zna przypadki gdzie okres po połogu sie już nie pojawił bo od razu kobietka zaszła w ciążę.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Tak ja dostałam 3 i pół tygodnia po porodzie no a teraz mam 32 dzień i nic nie ma i wlaśnie niue wiem co jest grane. a co do ciąży ja bym jenak trochę poczekała chociaż to pół roku.
Karmiąc piersią można bardzo długo czekać na okres. Moja przyjaciółka przez rok nie miała okresu, także nie ma się co martwić (chyba że nie karmisz piersią).
Stary 2012-10-08, 09:40   #4292
gda
Zakorzenienie

A my dziś pierwszy dzień bez tatusia w domu... Na szczęście podał mi śniadanie do łóżka, bo teraz to nie wiem kiedy uda mi się wstać

Chyba hoduję sobie niezłego potworka! Usypiam go na naszym łóżku, wstanę, a on się budzi i chce spać tylko przytulony do piersi!

Poza tym coś mi zaczął charczeć i się martwię, że chory, bo wczoraj trochę się wychłodził na spacerku. Iść do lekarza myślicie...?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:57   #4293
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dzień Doberek

U nas standardowo pobudki o 24.3.6 jak w zegarku.

Wpadłam się przywitać i korzystając z okazji że mała śpi idę ogarnąć mieszkanko.

Mam pytanie jak ubieracie na spacer maleństwa w taką pogodę jak dziś jest pochmurno i około 10 stopni,pomóżcie bo chcę iść na spacer a nie wiem jak ją ubrać

Angel cieszę się że bobotic pomógł u nas też bardzo pomaga
Ja ub ieram tak skarpetki spodnie body z krotkim na to bluizeczka z długim pakuje go w polarkowy kombinezon i oprzykrywam kocem, bo niestety zagubiłam to nakrycie na wóżek
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Kurcze byłam już prawie zdecydowana jechać do szpitala, a teraz zasiałaś we mnie ziarnko niepewności. Może rzeczywiście masz rację. Tylko ja kurcze na tym ostatnim etapie ciąży jestem średnio z niego zadowolona. Np. nie dał mi żadnych skierowań na ktg ( a z tego co widzę, to większość z Was ma robione to badanie), szyjkę sprawdza mi tylko ręcznie, nie podaje jaka jest jej długość, sama musiałam mu powiedzieć, że mam leukocyty w moczu, bo patrząc na wyniki sam tego nie zauważył. Jakoś tak jestem sceptycznie do niego nastawiona i może rzeczywiście lepiej,żeby zobaczył nas jakiś inny lekarz?
To może przejdź się do innego lekarza, zawsze jest jakieś wyjście. Mi też lekarz robił badanie szyjki tylko reczniue i było ok. Musisz zadecydowac i daj znać co ta,m u Ciebie
Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
od razu można.
Położna mi mówiła, że zna przypadki gdzie okres po połogu sie już nie pojawił bo od razu kobietka zaszła w ciążę.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Karmiąc piersią można bardzo długo czekać na okres. Moja przyjaciółka przez rok nie miała okresu, także nie ma się co martwić (chyba że nie karmisz piersią).
nie akrmię dlatego dostałam ale teraz sie zastanawiam czy są od razuy regularne czy też nie.
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A my dziś pierwszy dzień bez tatusia w domu... Na szczęście podał mi śniadanie do łóżka, bo teraz to nie wiem kiedy uda mi się wstać

Chyba hoduję sobie niezłego potworka! Usypiam go na naszym łóżku, wstanę, a on się budzi i chce spać tylko przytulony do piersi!

Poza tym coś mi zaczął charczeć i się martwię, że chory, bo wczoraj trochę się wychłodził na spacerku. Iść do lekarza myślicie...?
może poprostu katarek dostał. Co do Henia to łądnie sobie robis wkońcu z do mu nie wyjdziesz:p
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:06   #4294
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień Doberek

U nas standardowo pobudki o 24.3.6 jak w zegarku.

Wpadłam się przywitać i korzystając z okazji że mała śpi idę ogarnąć mieszkanko.

Mam pytanie jak ubieracie na spacer maleństwa w taką pogodę jak dziś jest pochmurno i około 10 stopni,pomóżcie bo chcę iść na spacer a nie wiem jak ją ubrać

Angel cieszę się że bobotic pomógł u nas też bardzo pomaga
ja ubieram zgodnie z zasadą jedna warstwa więcej niż ja mam na sobie
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:18   #4295
zielona1911
Zakorzenienie

A tu takie zdjecia podsumujace pierwszy miesiac zycia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20121008088.jpg (128,5 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20121008092.jpg (90,9 KB, 53 załadowań)
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:20   #4296
katiem
Wtajemniczenie

CZesc laseczki
Nierozpakowaym zycze rozpakowania

A tak w ogole dwojka chorych dzieci w domu to koszmar.......

A zaraz trzecie dojdzie bo maz tez cos narzeka

Cytat:
A jaki masz?

My dziś byliśmy u mamy na obiedzie i niestety chyba trochę za długo, bo uciekaliśmy w takim dzikim płaczu, aż mam wyrzuty sumienia, że tak go przemęczyliśmy...
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...671557985.html

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Nie strasz bo ja dzis zamówiłam z fisher price bujaczek z wibracjami bo cholerka nic nie moge w domu zrobić bo maluch sie drze wiecznie
No i licze na to że bujaczek mnie wpomoże w tej trudnej chwili
Wczoraj juz sie wkurzylam i chcialam sprobowac na tym bujaczku - ale niby ta funkcja jest od 3 miesiaca. I jak bujam to jest lepiej. no ale za maly jest. Szybko minie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
hej mamuśki podczytałam ale siły na cytowanie brak ...
Asiu Ty już dostałaś @? ja jeszcze nie ... hmm

jak myślicie po jakim czasie można zacząć znowu staranka o dzidzie?
Moj ginek zaleca dac sobie rok na regeneracje.

Cytat:
Dzień dobry.

Wczoraj odebraliśmy od rodziców TŻ bryczkę Antosia! Jest piękna. Oczywiście tam na miejscu TŻ ambitnie ją poskładał, po czym musieliśmy ją przewieź, więc musiał działać w drugą stronę i wszystko na nowo popakować. Wróciliśmy późnym wieczorem, więc już zlitowałam się nam nim i wczoraj już odpuściłam ponowne składanie, ale jak tylko będzie w całości to się pochwalę!

---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ----------

Kurcze ja też mam ten z Lidla i ostatnio go uruchomiłam po raz pierwszy. Od tego czasu kilka razy testowałam go na sobie i na TŻ-cie i on ciągle pokazuje temperatuję 36.4 lub wyjątkowo 36.6. Najbardziej zdziwiło mnie, że w momencie, gdy TŻ troszkę gorzej się czuł to wyskakiwała nawet 36.2 Niestety nie mamy rtęciowego, aby porównać wyniki, ale obawiam się, że coś z nim jest nie tak.
)
Moj podawal dobry wynik. Tyle ze musisal trafic na egzemplarz ktory gdzies dlugo stal. Zobaczymy jak wymienie baterie czy bedzie dobrze dzialal.

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczyny!
Tak czytam wypowiedzi tych które jeszcze nie urodziły i postanowiłam Was wesprzeć i życzyć szybkich porodów Naczekacie się. A teraz macie jeszcze gorzej jak codziennie któraś z nas wrzuca zdjęcia swoich pociech Więc trzymam kciuki!
Nam dzisiaj w nocy odpad pępek! Powiedzcie mi, czy jeszcze przemywać go czymś, czy już nic nie trzeba robić?
Wczoraj zrobiłam Mai okład z sody oczyszczonej na te grudkę pod piersią. Dzisiaj też jej zrobię.
NAm sie jescze troszke saczylo po wypadnieciu kikutka i przemywalam jeszcze.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
kocham bobotic moja niunia tylko raz w nocy zrobiła koncert ale trwał tylko pół godzinki a nie jak zazwyczaj 2/3. Resztę nocy i teraz śpi po piersi samej ona nam chyba przez ten brzuszek tak płakała, a nie z głoduskoro po kropelkach spi po piersi 2/3h. Normalnie miód na serce jak moja niunia już nie krzyczy po karmieniu ale nie chwalę dna przed zachodem, zobaczymy jak to będzie dalej
To super

Cytat:
A ja po wizycie położnej i jestem w kropce. Powiedziała, że ona przy paciorkowcu jednak radziła mi rodzić w naszym szpitalu. Poza tym zaniepokoiły ją moje obrzęki, a mianowicie moje nogi wyglądają jak bańki od kilku dni i zdziwiła się, że mój lekarz widział to w tamtym tygodniu, a wizytę mam dopiero 18 października. Sama nie wiem co teraz robić, czy jechać do niego wcześniej czy czekać na rozwój wydarzeń. Położna powiedziała, że jakby co to mam przejechać się na wizytę do lekarza dyżurującego u nas w szpitalu, a ja nie wiem czy mam tyle odwagi, bo jak mnie wsadzą u nas na oddział to mogę już na nim zostać czasami do porodu, a ja nie jestem przekonana czy chcę rodzić w tym szpitalu. Kurcze, co byście zrobiły na moim miejscu?
:
Chyba wolalabym sie z kims jeszcze skonsultowac. Z drugiej strony
zauwazylam ze kobiety sa bardziej przeczulone od mezczyzn.
Pogadalabym z jakims ginem co sadzi o tych obrzekach i o porodzie w tym drugim szpitalu.

Cytat:

SA rozne przyczyny charczenia
Katarek, sapka, wiotkosc podniebienia. Kiedy przychodzi polozna?

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:22   #4297
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

cześć mamuśki/brzuszki nie wiem czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta, bo ja nadal za wami nie nadążam (choć ciut mniej piszecie teraz sesese), czytam tylko wieczorami, albo przy śniadaniu, więc z wami jestem na bieżąco Jak Asiulka () was poinformowała 15 IX urodziłam córeczkę poród wspominam fajnie, mega szybki, niespełna 2 godziny i było po sprawie, za to bóle nieziemskie w porównaniu do I porodu tż przez przypadek był przy porodzie i chwała mu za to W szpitalu byliśmy 5 dni, bo mała miała podwyższone crp, które na szczęście spado ładnie (ja miałąm za późno podany antybiotyk na paciorkowaca i był strach, ze nie zadziałał na dziecko), potem doba pod lampą, bo lekko zżółkła i wyszłyśmy W szpitalu opieka położnych cudowana - kobiety mnie nauczyły karmienia piersią, więc się cycujemy (z synem rodziłąm w innym mieście i nikt mnie nie nauczył, wiec nie cycowałam) Mała jest cudowna, grzeczna, nie płacze, nie ma kolek, ładnie śpi, w nocy budzi się co 3-4 godzinki, zjada i idzie spać dalej. Synek jest w niej zakochany, nie jest zazdrosny, ale tu nasza zasługa bo poświęcamy mu cały wolny czas jak mała śpi i nie ma możliwości, żeby poczuł sie odrzucony, więc jest fajnie W piatek byliśmy na kontroli, małą od wyjścia ze szpitala utyła 550 g, osłuchowo też wsio ok, po żółtaczce śladu nie ma. Jedyny problem to ropiejące oczko od porodu...mamy antybiotyk w kroplach i jak jej nie przejdzie to czeka nas okulista. Niby jakąś poprawę widzę, ale jednak jeszcze ropieje, zwłaszcza po nocy aaa no i w sobotę skończyliśmy 3 tygodnie aha, POPROSZĘ O ZMIANE IMIENIA NA 1 STRONIE: IZA (NIE IZABELA) JOANNA
Gratuluję nowym mamusiom aaa no i postaram sie chociaż raz dziennie coś skrobnąć

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:23   #4298
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dearlie spokojnie kochana. Opuchnięte stopy to ja też już mam. Obrzęki nie świadcza od razu o czyms zlym. Mi jak spuchna to zejsc nie chca . Ale dla wlasnego spokoju moze faktycznie przejdz sie do lekarza dyzurnego,niech sprawdza a co do szpitala to juz sama musisz zdecydowac. Ja u siebie w miescie mam tylko jeden szpital i w tym urodze,kiedys

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:26   #4299
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
ja ubieram zgodnie z zasadą jedna warstwa więcej niż ja mam na sobie
jeśli bym ubierałą zgodnoie z tą zasadą to młody nie miałby dzisiaj czym oddychać bo ja najchętniej bym sie zapakowała kombinezon narciarski czapka szalik rekawiczki bo tak mi cholernie zimno i wogóle zastanawiam się czy dzisiaj wyjdę na spacer bo jak byłam na chwilkę na dowrze zawieźc Zuzankę to myślałam że zamarznę z za długo ciepło było
Stary 2012-10-08, 11:00   #4300
natalor
Raczkowanie

Podstawowa zasada ubierania to jak ciepło-1 warstwa dla dziecka mniej niż dorosły,jak zimno to o jedną warstwę więcej
natalor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 11:09   #4301
martusia26
Rozeznanie

Dearlie idź do tego lekarza dyżurującego. Zawsze lepiej mieć opinię dwóch specjalistów a bez powodu w szpitalu Cię nie zatrzyma.

Dobrze że ja dziś mam wizytę i USG bo od kilku dni mam schizę że mi się wody sączą
Stary 2012-10-08, 11:37   #4302
lilka00
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny . Ja się za bardzo nie odzywałam, bo robiliśmy ostatecznie kącik dla malutkiej, już wszystko poskładane, poprasowane i w ogóle może się rodzic . Ja czuję się dobrze, na poród się na razie nie zanosi, no ale mam nadzieję, że akcja ruszy niespodziewanie- tak najlepiej. Tylko w nocy jestem trochę obolała, a jak w dzień jestem aktywna to jest super, jestem zdziwiona, na prawdę czuję się lepiej niż w 7 i 8 miesiącu. Zimno się zrobiło to i nawet stopy mi przestały puchnąc.

Dearlie- a mierzyłaś ciśnienie? Ja sobie mierzę codziennie, jak nie ma więcej niż 140/90, tylko sam obrzęk to raczej zatrucie ciążowe nie jest. Poza tym ja też nie dostałam skierowania na KTG, po prostu jak coś będzie mnie niepokoić to mam podjechac do szpitala i mi zrobią i mówił, że w tym tygodniu na koniec 39 tc mam i tak się przejechać, to badanie nie wymaga skierowań chyba...

Co do termometrów tych dotykowych, ja im nie ufam w ogóle, moja koleżanka ma taki, źle się czułam i mi zmierzyła i niby 36,3, a wracam do domu a tu 37, 4 na rtęciowym, no przepraszam to trochę duża różnica, szczególnie, że ja moją normalną temperaturę mam ok. 36,8 na co dzień...

Edytowane przez lilka00
Czas edycji: 2012-10-08 o 11:40
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 11:50   #4303
gda
Zakorzenienie

Cytat:

może poprostu katarek dostał. Co do Henia to łądnie sobie robis wkońcu z do mu nie wyjdziesz:p
A Twój miał katarek, a okazało się, że ma zapalenie płuc i ja teraz się boję...

Ale muszę cofnąć to co pisałam, bo wzięłam go do bujaczka, włączyłam konika morskiego i zdołałam się umyć, wywiesić pranie, wstawić nowe, zapakować zmywarkę, ubrać się i nawet za przeproszeniem zrobić kupę (a to dłuuuuga historia ostatnio)

Teraz usiłuję go uśpić w bujaczku... Ale walczy!

Iwoncia - bujaczek odmieni Twoje życie!

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
SA rozne przyczyny charczenia
Katarek, sapka, wiotkosc podniebienia. Kiedy przychodzi polozna?
Nie przychodzi. Raz była, potem miała wpaść obejrzeć pupkę, ale powiedziałam jej że pupka zdrowa. Także ona stwierdziła, że skoro nic się nie dzieje, to nie będzie nam przeszkadzać.

Cytat:
jeśli bym ubierałą zgodnoie z tą zasadą to młody nie miałby dzisiaj czym oddychać bo ja najchętniej bym sie zapakowała kombinezon narciarski czapka szalik rekawiczki bo tak mi cholernie zimno i wogóle zastanawiam się czy dzisiaj wyjdę na spacer bo jak byłam na chwilkę na dowrze zawieźc Zuzankę to myślałam że zamarznę z za długo ciepło było
Dokładnie! Ja też jestem zmarźluch! I dlatego potrafię przesadzić z ubiorem małego... Teraz w domu był w pajacu i cały się spocił.
Przebrałam go w body z długim i skarpety

Cytat:
Napisane przez natalor Pokaż wiadomość
Podstawowa zasada ubierania to jak ciepło-1 warstwa dla dziecka mniej niż dorosły,jak zimno to o jedną warstwę więcej
To w lecie nago, a w zimie w podwójnym kombinezonie?
Stary 2012-10-08, 11:58   #4304
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
A Twój miał katarek, a okazało się, że ma zapalenie płuc i ja teraz się boję...

Ale muszę cofnąć to co pisałam, bo wzięłam go do bujaczka, włączyłam konika morskiego i zdołałam się umyć, wywiesić pranie, wstawić nowe, zapakować zmywarkę, ubrać się i nawet za przeproszeniem zrobić kupę (a to dłuuuuga historia ostatnio)

Teraz usiłuję go uśpić w bujaczku... Ale walczy!

Iwoncia - bujaczek odmieni Twoje życie!

Nie przychodzi. Raz była, potem miała wpaść obejrzeć pupkę, ale powiedziałam jej że pupka zdrowa. Także ona stwierdziła, że skoro nic się nie dzieje, to nie będzie nam przeszkadzać.

Dokładnie! Ja też jestem zmarźluch! I dlatego potrafię przesadzić z ubiorem małego... Teraz w domu był w pajacu i cały się spocił.
Przebrałam go w body z długim i skarpety

To w lecie nago, a w zimie w podwójnym kombinezonie?
oskrzeli :P płuc to bysmy w szpitalu byli
no własnie latem nago u mnie to samo latem sie rozbieram a zima ubieram na maksa

a ile masz stopni w domu?
Stary 2012-10-08, 11:59   #4305
monarika
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki
Parę dni mnie nie było bo małą jakaś taka marudna...w środę miałam gości :/ siostra tżta z dziećmi i jak mała do tej pory miała już ustalone godziny spania, jedzenia, czuwania to po każdych odwiedzinach tak się rozreguluje, że kilka dni później jest sajgon aż się boję co to będzie po chrzcinach a te już w tę sobotę

Dziewczyny, które chrzczą swoje dzidzie w najbliższym czasie w co je ubieracie?? Ja mam zamiar ubrać Oti w body z długim rękawem spodenki na to welurowy pajacyk i na to kombinezon z takim długim włosem i nie wiem czy jej nie będzie za zimno bo kurcze nasz kościół jest taki zimny, że strach

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
tak ja wiem ze z umowy zlecenie sie zgodze ze chca jeszcze zaswiadczenia. Ale mi chodzi o tz,on pracowal w 2011 w dwoch firmach na umowe o prace i potrzebuje zarowno swiadectwo pracy jak i umowe

Tamlin kiedys bylo potrzebne tylko zasw.z US a teraz chca doslownie wszystko,mam czas do 15tego,mam nadzieje ze sie wyrobie
O matko mój tżt 4 dni jeździł załatwiał to głupie rodzinne a to zapomniał jakiejś umowy a to zaświadczenia no masakra i to za głupie 77 zł miesięcznie a dokumentów wymagają jakby co najmniej 2 tys miesięcznie mieli dawać

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
jest lefaks albo sabsimplex u nas w de na kolki....w Polsce radzilam sobie wodą z glukozą,olejkiem kminkowym na brzuszek i ciepłymi okładami...niektorym dzieciom pomaga odgłos suszarki albo jeżdżenie autem

kurcze znow glowka rosnie jak jest szczelny zbiorniczek,na szczescie chociaz hemoglobina troszke narasta wiec narazie czekaja z transfuzją...moja mała ma jesc 45 ml ,dzis wypila z cyca 20 a potem jeszcze 50 z butli...ma juz 2,3 kg!!!!!Chociaz tyle z dobrych wiadomosci
Muminku nasza Otylka też miała robioną transfuzję ale to na serio nic strasznego...Jak pierwszy raz usłyszałam słowo transfuzja to o mało nie zemdlałam ale moja Pani dr zaraz mi to wytłumaczyła, że takie maleńkie wcześniaczki kiedy za szybko przybierają na wadze (a przeważnie tak jest, że szybko rosną) nie nadążają produkować sobie krwi i dlatego mają słabą hemoglobinę i trzeba im troszkę pomóc i dotoczyć krwi ale to na serio nic strasznego... u nas to trwało jakieś pół godzinki takie dotaczanie i zaraz po Otylka zmieniła się nie do poznania... wcześniej była blada, oczy podkrążone a później nabrała kolorków i zrobiła się żywsza

Cytat:

A może to sapka nie masz za suchego powietrza w pokoju??
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 12:05   #4306
gda
Zakorzenienie

Cytat:
oskrzeli :P płuc to bysmy w szpitalu byli
no własnie latem nago u mnie to samo latem sie rozbieram a zima ubieram na maksa

a ile masz stopni w domu?
Tak z 22-24.

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
A może to sapka nie masz za suchego powietrza w pokoju??
No wydaje mi się, że nie jest jakoś bardzo sucho, bo nie grzejemy w sypialni... Ja też szybko reaguję bólem gardła jak jest suche powietrze. Ale może? Chyba kupię nawilżacz albo powieszę mokre pieluchy na kaloryferze i go trochę włączę.
Stary 2012-10-08, 12:14   #4307
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak z 22-24.

No wydaje mi się, że nie jest jakoś bardzo sucho, bo nie grzejemy w sypialni... Ja też szybko reaguję bólem gardła jak jest suche powietrze. Ale może? Chyba kupię nawilżacz albo powieszę mokre pieluchy na kaloryferze i go trochę włączę.
http://www.benc.pl/czytelnia/462/co-...ka-niemowleca/

tu jest napisane, że najlepiej jak w pokoju jest 20 stopni ja bym chyba zamarzła mi zimno jak 23 stopnie jest brrrrrrrrrrr
Stary 2012-10-08, 12:22   #4308
colds
Zakorzenienie

Cytat:
A Melcia jest na mm czy na piersi? Bo to też pewnie inaczej się regulują dzieciaczki, wiadomo że mm jest bardziej sycące u dłużej się trawi...
Na mm i z pewnością jest różnica Pamiętam właśnie nasze pierwsze zmagania, gdy dostawała już samo mm.. Chciała jeść kiedy miała ochotę..

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ze studiów pamiętam, że po porodzie naturalnym najlepiej zaczekać około roku, a po cesarce około 2 lat z następną ciążą. To jest taki optymalny czas.
To tak z punktów widzenia dojścia do siebie,tak?
Bo z biologicznego to jak już @ jest, no nie?

Ciąża wymęcza organizm na swój sposób..

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
kocham bobotic moja niunia tylko raz w nocy zrobiła koncert ale trwał tylko pół godzinki a nie jak zazwyczaj 2/3. Resztę nocy i teraz śpi po piersi samej ona nam chyba przez ten brzuszek tak płakała, a nie z głoduskoro po kropelkach spi po piersi 2/3h. Normalnie miód na serce jak moja niunia już nie krzyczy po karmieniu ale nie chwalę dna przed zachodem, zobaczymy jak to będzie dalej

U nas kolki, dzięki Bogu, o wiele lżejsze są..

Dearlie - A może jedź do lekarza dyżurującego, ale do szpitala, w którym chcesz rodzić?

Cytat:
Ja mam problem, bo nie mam kombinezonu takiego jesiennego.. Tzn. mam, ale Niuni jest za duży. Więc opatulałam Ją w body z długim, na to bluzeczka z długim i gruba bluza albo sweter. Do tego rajstopki i grubsze spodenki. No i pod koc.

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
cześć mamuśki/brzuszki nie wiem czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta, bo ja nadal za wami nie nadążam (choć ciut mniej piszecie teraz sesese), czytam tylko wieczorami, albo przy śniadaniu, więc z wami jestem na bieżąco Jak Asiulka () was poinformowała 15 IX urodziłam córeczkę poród wspominam fajnie, mega szybki, niespełna 2 godziny i było po sprawie, za to bóle nieziemskie w porównaniu do I porodu tż przez przypadek był przy porodzie i chwała mu za to W szpitalu byliśmy 5 dni, bo mała miała podwyższone crp, które na szczęście spado ładnie (ja miałąm za późno podany antybiotyk na paciorkowaca i był strach, ze nie zadziałał na dziecko), potem doba pod lampą, bo lekko zżółkła i wyszłyśmy W szpitalu opieka położnych cudowana - kobiety mnie nauczyły karmienia piersią, więc się cycujemy (z synem rodziłąm w innym mieście i nikt mnie nie nauczył, wiec nie cycowałam) Mała jest cudowna, grzeczna, nie płacze, nie ma kolek, ładnie śpi, w nocy budzi się co 3-4 godzinki, zjada i idzie spać dalej. Synek jest w niej zakochany, nie jest zazdrosny, ale tu nasza zasługa bo poświęcamy mu cały wolny czas jak mała śpi i nie ma możliwości, żeby poczuł sie odrzucony, więc jest fajnie W piatek byliśmy na kontroli, małą od wyjścia ze szpitala utyła 550 g, osłuchowo też wsio ok, po żółtaczce śladu nie ma. Jedyny problem to ropiejące oczko od porodu...mamy antybiotyk w kroplach i jak jej nie przejdzie to czeka nas okulista. Niby jakąś poprawę widzę, ale jednak jeszcze ropieje, zwłaszcza po nocy aaa no i w sobotę skończyliśmy 3 tygodnie aha, POPROSZĘ O ZMIANE IMIENIA NA 1 STRONIE: IZA (NIE IZABELA) JOANNA
Gratuluję nowym mamusiom aaa no i postaram sie chociaż raz dziennie coś skrobnąć
Dobrze, będzie zmiana i gratulacje!
Stary 2012-10-08, 12:42   #4309
gda
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.benc.pl/czytelnia/462/co-...ka-niemowleca/

tu jest napisane, że najlepiej jak w pokoju jest 20 stopni ja bym chyba zamarzła mi zimno jak 23 stopnie jest brrrrrrrrrrr
No nie no 20 to już zimnica! Ja lubię chodzić rozebrana po domu, muszę mieć ciepło
Stary 2012-10-08, 12:51   #4310
monarika
Wtajemniczenie

Mam pytanko do dziewczyn karmiących swoje dzieciaczki butelkami...Czym je myjecie (butelki oczywiście nie dzieci ) płynem do mycia naczyń czy samą wodą?? bo ja płuczę samą wodą i od czasu do czasu wygotowuję ale nie wiem czy to wystarcz
Stary 2012-10-08, 12:53   #4311
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
A tu takie zdjecia podsumujace pierwszy miesiac zycia

Dziękuję mamusie za rady odnośnie ubioru,właśnie mała się budzi,nakarmimy się i idziemy na spacerek

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 13:11   #4312
Dearlie
Zakorzenienie

Postanowiliśmy, że napewno pojadę popołudniu na konsultację, do któregoś ze szpitali. TŻ ma się urwać wcześniej z pracy i jak wróci do domu to będziemy myśleć, do którego szpitala. Już teraz chcę jechać, choćby po to, żeby odzyskać spokój ducha, bo jestem od rana taka zestresowana tą całą sytuacją, że szkoda gadać. Mały chyba odczuwa moje zdenerwowanie, bo też jakoś nerwowo się dzisiaj rusza. Biedulek mój kochany, okropna matka ze mnie, że mu funduję takie "atrakcje" na sam koniec.

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość

Dearlie- a mierzyłaś ciśnienie? Ja sobie mierzę codziennie, jak nie ma więcej niż 140/90, tylko sam obrzęk to raczej zatrucie ciążowe nie jest. Poza tym ja też nie dostałam skierowania na KTG, po prostu jak coś będzie mnie niepokoić to mam podjechac do szpitala i mi zrobią i mówił, że w tym tygodniu na koniec 39 tc mam i tak się przejechać, to badanie nie wymaga skierowań chyba...
Tak, kontroluję od 3 dni ciśnienie. Ogólnie jest cały czas w granicach normy, chociaż jak na mnie to i tak jest wysokie. Całą ciążę miałam niskie ciśnienie, często w granicach 110/60, a teraz jest znacznie wyższe. Rano jak położna mierzyła to było 136/93, o 11 - 124/86, a teraz 0 13 - 135/82. Wiem, że to cały czas wyniki, które nie dają powodu do paniki, a mimo tego wkręcam sobie głupoty.
Stary 2012-10-08, 13:24   #4313
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Hej laski
Chciałam dzis wybrać sie na spacer, alepogoda pod psem
co chwile deszcz pada, wczoraj tez wyszlismy doslownie na 20min bo spotkal nas deszcz.. masakra
Dzis była połozna, mała przybrala 550 g w 3 tygodnie czyli chyba w normie
Pepuszek juz nam sie slicznie zagoił, bo zapomnialam Wam pisac, odpał w 10 dobie a potem sie jeszcze paprał i takie strupki krwi były..
Mała własnie spi a ja mam chwile dla siebie
Gda moja Iga tez miała niby to katarek , niby sapke, sciagałam duzo frida (bo gruszka to holerstwo jakich mało, załuje ze kupilam) i było dużo lepiej ale dopiero jak zakupilismy nawilzacz pozbylismy sie tego w zupełnosci wiec moze faktycznie nawilzacz to dobra sprawa
Cytat:
Mam pytanko do dziewczyn karmiących swoje dzieciaczki butelkami...Czym je myjecie (butelki oczywiście nie dzieci ) płynem do mycia naczyń czy samą wodą?? bo ja płuczę samą wodą i od czasu do czasu wygotowuję ale nie wiem czy to wystarcz
ja mam do tego specjalny płyn "nuk" i tez od czasu do czasu wygotowuje
Dearlie masz rację, jedz i bedziesz spokojniesza, 3mam kciuki

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 13:31   #4314
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja upłukuje wodą i sterilizuje.
Stary 2012-10-08, 13:52   #4315
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Robię tak samo
Stary 2012-10-08, 13:58   #4316
Dearlie
Zakorzenienie

Przyszedł mi przed chwilą podgrzewacz do pokarmu. Zamówiłam jednak ten Snow Bear.

I uwaga... teraz pewnie padnie najgłupsze pytanie w historii wątku.
Gdzie ja mam niby nalewać tę wodę? W taki ten pojemniczek, który się nakłada?

Wybaczcie, ale ze mnie totalny antytalent, jeżeli chodzi o wszelkiego rodzaju sprzęty. Teoretycznie mogłabym poczekać na TŻ-ta, to pewnie by to rozgryzł, ale nie chce gadzikowy dać satysfakcji, że znowu nie umiem czytać instrukcji obsługi, więc wolę zrobić z siebie głupka tutaj przed Wami.
Stary 2012-10-08, 14:09   #4317
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Co do termometrów tych dotykowych, ja im nie ufam w ogóle, moja koleżanka ma taki, źle się czułam i mi zmierzyła i niby 36,3, a wracam do domu a tu 37, 4 na rtęciowym, no przepraszam to trochę duża różnica, szczególnie, że ja moją normalną temperaturę mam ok. 36,8 na co dzień...
Ja już też nie ufam. Na szczęście mam jeszcze taki termometr elektryczny do mierzenia owulacji. Szybko mierze nim tempke dziecka w pupce. Z rtęciowym trzeba by długo czekać.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Postanowiliśmy, że napewno pojadę popołudniu na konsultację, do któregoś ze szpitali. TŻ ma się urwać wcześniej z pracy i jak wróci do domu to będziemy myśleć, do którego szpitala. Już teraz chcę jechać, choćby po to, żeby odzyskać spokój ducha, bo jestem od rana taka zestresowana tą całą sytuacją, że szkoda gadać. Mały chyba odczuwa moje zdenerwowanie, bo też jakoś nerwowo się dzisiaj rusza. Biedulek mój kochany, okropna matka ze mnie, że mu funduję takie "atrakcje" na sam koniec.

Tak, kontroluję od 3 dni ciśnienie. Ogólnie jest cały czas w granicach normy, chociaż jak na mnie to i tak jest wysokie. Całą ciążę miałam niskie ciśnienie, często w granicach 110/60, a teraz jest znacznie wyższe. Rano jak położna mierzyła to było 136/93, o 11 - 124/86, a teraz 0 13 - 135/82. Wiem, że to cały czas wyniki, które nie dają powodu do paniki, a mimo tego wkręcam sobie głupoty.
Dobrze robisz. Lepiej nie ryzykować.
Stary 2012-10-08, 14:36   #4318
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszedł mi przed chwilą podgrzewacz do pokarmu. Zamówiłam jednak ten Snow Bear.

I uwaga... teraz pewnie padnie najgłupsze pytanie w historii wątku.
Gdzie ja mam niby nalewać tę wodę? W taki ten pojemniczek, który się nakłada?

Wybaczcie, ale ze mnie totalny antytalent, jeżeli chodzi o wszelkiego rodzaju sprzęty. Teoretycznie mogłabym poczekać na TŻ-ta, to pewnie by to rozgryzł, ale nie chce gadzikowy dać satysfakcji, że znowu nie umiem czytać instrukcji obsługi, więc wolę zrobić z siebie głupka tutaj przed Wami.

Niestety nie pomogę bo do mnie dopiero jutro przyjedzie podgrzewacz ale z tego co czytałam to nalewa się wody do dołączonego pojemniczka właśnie

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

A czy wyparzacie butelki po każdym karmieniu czy tylko myjecie?

Ja raz w tygodniu wszystko wrzucam do garnka i wygotowuję 10-15 minut.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 14:41   #4319
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płahttp://wizskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Pytanie do mam które nabyly nawilżaczę powietrza : Na jaki się zdecydowałyście bo na allegro duzy wybór

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Niestety nie pomogę bo do mnie dopiero jutro przyjedzie podgrzewacz ale z tego co czytałam to nalewa się wody do dołączonego pojemniczka właśnie

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

A czy wyparzacie butelki po każdym karmieniu czy tylko myjecie?

Ja raz w tygodniu wszystko wrzucam do garnka i wygotowuję 10-15 minut.
ja po kazdym ale u mnie to nie problem wrzucam do sterylizatora 10 min i gotowe i jeszcze z miesiac a potem go chowam
Stary 2012-10-08, 15:05   #4320
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płahttp://wizskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Colds tak z medycznego punktu widzenia, żeby macica sie zregenerowała i żeby organizm odbudował wszelkie niedobory jonowe.

Dearline ja bym pojechała do lekarza dyżurnego. I zrobiła badanie moczu. A pomiary ciśnienia to w tej sytuacji też pewnie i tak zawyżone jest bo sie denerwujesz jakie będzie.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości