Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-08, 13:02   #4681
dedra
Zadomowienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dedra ziółka pijesz raz dziennie przed snem?Też bym chciała żeby mi tak cykl skróciłyMniej oczekiwania
Tak Iza, raz dziennie przed snem. Zaparzam 1 płaską łyżeczkę pół godziny przynajmniej. Piję prawie wystudzone.

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
I ja zastanawiam się czy nie wybrać się do jakigiś gina który świezym okiem spojrzy na mnie bo mi już rece opodają a niby mam 2 doberch lekarzy którzy mnie prowadzą ( gin i endo) . Czy gin szejdy to ten w przychodni na ku słońcu ???
Tak Linka, to ten. Jutro przyjmuje od 7:30 z tego co pisała Szejda, więc mam nadzieję, że wyrobię przed pracą. Już poprosiłam TŻ, żeby mnie rano zawiózł.

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
mi skrocily cykl do 29 dni, a mialam 32..
No mi skróciły kosmicznie mocno, bo z 27 na 20. Nie wiem czy to przez nie, ale tak sobie kojarzę, bo to pierwszy cykl był z nimi.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Zastanawiam sie czy iść dziś do gina..
wizyte mam na środę ale to poradnia wiec moge dziś też iść.. tylko ze w poniedziałki dużo ludzi jest i gin mówił żebym przychodziła w środy.. ale w sumie jak mu powiem że w czwartek miałam plamienie i się niepokoje.. no nie wiem
Luna, jak Cię bardzo niepokoi to idź dziś. Uspokoisz się zamiast czekać do środy.
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 13:10   #4682
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość

No mi skróciły kosmicznie mocno, bo z 27 na 20. Nie wiem czy to przez nie, ale tak sobie kojarzę, bo to pierwszy cykl był z nimi
ale to bardzo mocno Ci skrociły cykl.. kurka, zastanowiłabym sie nad tym głebiej, bo takie krótkie to tez podobno nie za fajnie.. ale popij tez cykl jescze i bedziesz wiedziała o co chodzi
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 13:13   #4683
pszczoua
Zakorzenienie

Luncia to może idź dzisiaj? Będziesz spokojniejsza

Ja wybieram się do jutro, tak jak pisałam już wcześniej zmieniam lekarza i zobaczymy co on mi powie na temat moich szans z tą sporadyczną owulką i mięśniakiem...

Póki co jestem dobrej myśli, bo wszystkie znaki na niebie i ziemi świadczą o tym, że owulka była w sobotę. W tym cyklu piłam ziółka i czułam pracę jajników, więc mam nadzieję, że gin jutro będzie mógł potwierdzić że owulka była. Chcieliśmy z TŻ zmienić strategię na co 2gi dzień ale jak przyszło co do czego to w sobotę się przytulaliśmy i wczoraj jeszcze poprawiliśmy 2 razy Także może coś z tego będzie... Teraz tylko czekać 2 tygodnie do testowania a ja do cierpliwych nie należę :P
Stary 2012-10-08, 13:17   #4684
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

Ja wybieram się do jutro, tak jak pisałam już wcześniej zmieniam lekarza i zobaczymy co on mi powie na temat moich szans z tą sporadyczną owulką i mięśniakiem...

Póki co jestem dobrej myśli, bo wszystkie znaki na niebie i ziemi świadczą o tym, że owulka była w sobotę. W tym cyklu piłam ziółka i czułam pracę jajników, więc mam nadzieję, że gin jutro będzie mógł potwierdzić że owulka była. Chcieliśmy z TŻ zmienić strategię na co 2gi dzień ale jak przyszło co do czego to w sobotę się przytulaliśmy i wczoraj jeszcze poprawiliśmy 2 razy Także może coś z tego będzie... Teraz tylko czekać 2 tygodnie do testowania a ja do cierpliwych nie należę :P
To u mnie podobnie, przede mna tez teraz wielkie oczekiwanie
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 13:21   #4685
magdaammm
Raczkowanie

ja to samo mam, w pierwszej fazie jestem spokojnie, nie myślę tak o tym, a w drugiej to porażka! tak długo się ciągnie.. i każdy dzień to nowe myśli.
Stary 2012-10-08, 13:21   #4686
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

hej robila robila nie bylaby soba gdyby nie zrobila

widac, ze hcg coraz wyzsze, bo tescior dzis juz z daleka widoczny chyba zaczynam sie cieszyc, mimo tak jak juz pisalyscie nie dociera

wiec jesli chodz o objawy, to wlasciwie za kazdym razem wyszukiwalam sobie cos, zeby tylko dawalo mi jakakolwiek nadzieje. no i teraz poki co narazie zero objawow, oprcz tego, ze co wieczor mam rozpalone policzki i stan podgoraczkowy, ale dobrze sie przy tym czujebo ja ogolnie niskotemperaturowiec jestem i zawsze przy tych 37st bylam juz polamana i bolaca, a teraz calkiem niezle funkcjonuje no i od zeszlego tygodnia wieczorami nie moglam usnac teraz juz jest ok, wiec to pewnie bylo przemeczenie sucho jak na sacharze u mnie, sluz jesli jest to gleboko i od owu byl bialy, ale glutowaty, wymieszany z rzadkim. to zalezalo od dnia teraz juz nie grzebie, bo sie boje

dziewczynki, dziekuje za gratulacje niesamowite uczucie!!!!!

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 13:22   #4687
dedra
Zadomowienie

Cytat:
ale to bardzo mocno Ci skrociły cykl.. kurka, zastanowiłabym sie nad tym głebiej, bo takie krótkie to tez podobno nie za fajnie.. ale popij tez cykl jescze i bedziesz wiedziała o co chodzi
No i właśnie się martwię. Zobaczę jak będzie wyglądał ten cykl i jak się powtórzy to przestanę pić te zioła. A jutro idę do gina i nie wiem czy mu mówić o tych ziółkach. Szejda, czy ty mówiłaś mu o tym, że pijesz? Co on na to?
Stary 2012-10-08, 13:24   #4688
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość

widac, ze hcg coraz wyzsze, bo tescior dzis juz z daleka widoczny chyba zaczynam sie cieszyc, mimo tak jak juz pisalyscie nie dociera

wiec jesli chodz o objawy, to wlasciwie za kazdym razem wyszukiwalam sobie cos, zeby tylko dawalo mi jakakolwiek nadzieje. no i teraz poki co narazie zero objawow, oprcz tego, ze co wieczor mam rozpalone policzki i stan podgoraczkowy, ale dobrze sie przy tym czujebo ja ogolnie niskotemperaturowiec jestem i zawsze przy tych 37st bylam juz polamana i bolaca, a teraz calkiem niezle funkcjonuje no i od zeszlego tygodnia wieczorami nie moglam usnac teraz juz jest ok, wiec to pewnie bylo przemeczenie sucho jak na sacharze u mnie, sluz jesli jest to gleboko i od owu byl bialy, ale glutowaty, wymieszany z rzadkim. to zalezalo od dnia teraz juz nie grzebie, bo sie boje

To teraz się możesz cieszyć na całego Gratuluje jeszcze raz i prosimy o fluidki
Stary 2012-10-08, 13:25   #4689
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
ja to samo mam, w pierwszej fazie jestem spokojnie, nie myślę tak o tym, a w drugiej to porażka! tak długo się ciągnie.. i każdy dzień to nowe myśli.
Ja też do cierpliwych nie należę. Wkurza mnie, że czas tak pomału biegnie i że nie można wiedzieć od razu.
Już przy 1cs się niecierpliwię, to strach pomyśleć co będzie dalej. Najlepiej żeby kolejnych nie było, tylko już w pierwszym "strzał w dziesiątkę"
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 13:25   #4690
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
No i właśnie się martwię. Zobaczę jak będzie wyglądał ten cykl i jak się powtórzy to przestanę pić te zioła. A jutro idę do gina i nie wiem czy mu mówić o tych ziółkach. Szejda, czy ty mówiłaś mu o tym, że pijesz? Co on na to?
Nie mówiłam, bo u mnie nic się nie działo ale w Twoim przypadku chyba bym powiedziała, bo rzeczywiście ten cykl to był mega krótki.
Stary 2012-10-08, 13:26   #4691
santom
Zakorzenienie

WYSYLAM FLUIDKI, A NAWET FLUIDZIORY!!!!!!

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-10-08, 13:26   #4692
Luna0
Zakorzenienie

Dokładnie Santom, niesamowite że to już nie Ty gratulujesz a Tobie gratulują i JESTEŚ W CIĄŻY !! będę Ci to pisać aż uwierzysz

no to sobie myśle iść czy nie iść.. narazie jade do mamy a czy się skusze do lekarza to wam napisze jak wrócę PS. pewnie tak

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 13:27   #4693
magbes
Zadomowienie

Lunka, jak masz sie uspokoic to idz dzisiaj.
jejudwudziestodniowy cykl to krociotki! ja bym wybrala ziolka jeszcze jeden cykl i jak sie powtorzy to zrezygnowac z nich chyba;>
zobaczymy jak u mnie bedzie. dzis jestem w 13dc, nie wiem kiedy spodziewac sie owulki, glutek mam w zasadzie przejrzysty i ciągnący od 2 dni wiec obstawiam, ze dni plodne sie zaczynaja.
za to w sobote mialam duzo bialego glutka... az dziwnie ;D
sorki ze tak obrazowo opisuje
poza tym podgryzlam salatki i mi teraz porowo
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 13:28   #4694
santom
Zakorzenienie

dziewczyny, a przy okazji ziolek, gdzies czytalam, ze nie powinno sie mieszac 2och metod leczenia, wiec moze cykle Wam wariuja od za duzej dawni stymulacji?

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-10-08, 13:32   #4695
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
Nie mówiłam, bo u mnie nic się nie działo ale w Twoim przypadku chyba bym powiedziała, bo rzeczywiście ten cykl to był mega krótki.
No to powiem. Tylko nie wiem co on na to, bo nie każdy lekarz jest za stosowaniem takich metod.

Cytat:
Biorę

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
Lunka, jak masz sie uspokoic to idz dzisiaj.
jejudwudziestodniowy cykl to krociotki! ja bym wybrala ziolka jeszcze jeden cykl i jak sie powtorzy to zrezygnowac z nich chyba;>
Tak zrobię Magbes. Ten cykl jeszcze popiję, bo może to jakiś przypadek ten cykl. Zobaczymy. Póki co płodne mam już zaraz po @ teraz, więc mogę się liczyć z tym, że ten też krótki będzie.
Stary 2012-10-08, 13:32   #4696
magbes
Zadomowienie

Cytat:

gratuluje poraz drugi i przesylaj nam tu ciazowe fluidki
Cytat:
ja bym powiedziala
Stary 2012-10-08, 13:32   #4697
dedra
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny, a przy okazji ziolek, gdzies czytalam, ze nie powinno sie mieszac 2och metod leczenia, wiec moze cykle Wam wariuja od za duzej dawni stymulacji?
Santom, ale ja nic innego poza ziółkami nie stosuję. Tylko kwas foliowy jem.
Stary 2012-10-08, 13:36   #4698
magbes
Zadomowienie

Cytat:
tez wlasnie o tym myslalam, bo nawet zastanawialam sie zeby amej zaczac pic ziolka badz brac castagnusa ale stwierdzilam, ze jak biore duphaston to nie bede kombinowac z reszta zeby nie przedobrzyc,,doczytalam, ze dedra nie bierze nic innego...no to ciekawe...moze ten cykl byl tylko taka anomalia
Stary 2012-10-08, 13:38   #4699
magdaammm
Raczkowanie

kazdy organizm jest inny.. powiedziałabym ginkowi o co chodzi, bo w twoim przypadku zadziałało to w drugą stronę.. nie w tą dobrą raczej.. chociaż specjalistą nie jestem.. u mnie akurat to tylko 3 dni i powiem szczerze, ze nawet sie ciesze, bo denerwowały mnie tak dlugie cykle.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

SANTOM bierzemy wszystkie fluidki
Stary 2012-10-08, 13:41   #4700
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
Dziękujęmy i bierzemy wszytskie! No to teraz czekać na kolejne fasolki
Stary 2012-10-08, 13:48   #4701
Anulka_p
Zakorzenienie

Też pobieram fluidy na dzisiejsze wieczorne starania Boli mnie podbrzusze, czuję pełność, czekam na skok temperatury, ale już dzisiaj działamy Dziś 11dc, więc jakoś tak szybciej niż zwykle mam bóle owulacyjne, podejrzewam, że to jeszcze nie owu, ale starania są przyjemne, więc im częściej tym lepiej
Stary 2012-10-08, 13:48   #4702
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
tez wlasnie o tym myslalam, bo nawet zastanawialam sie zeby amej zaczac pic ziolka badz brac castagnusa ale stwierdzilam, ze jak biore duphaston to nie bede kombinowac z reszta zeby nie przedobrzyc,,doczytalam, ze dedra nie bierze nic innego...no to ciekawe...moze ten cykl byl tylko taka anomalia
oby anomalia, ale powiem ginowi, bo to nienormalne.

Cytat:
kazdy organizm jest inny.. powiedziałabym ginkowi o co chodzi, bo w twoim przypadku zadziałało to w drugą stronę.. nie w tą dobrą raczej.. chociaż specjalistą nie jestem.. u mnie akurat to tylko 3 dni i powiem szczerze, ze nawet sie ciesze, bo denerwowały mnie tak dlugie cykle.
Powiem powiem, dzięki za rady. Mam tylko nadzieję, że mnie nie opieprzy
Stary 2012-10-08, 14:04   #4703
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynyU mnie ze zdrowiem nieco lepiej ale nie zapeszajmy wczoraj cały dzień raczyłam się herbatką z Amaretto i jest lepiej.Pogoda u nas masakra. Strasznie zimno chyba na polu a ja muszę zaraz wyjść. Ledwo się zwlokłam z łóżka ale żyję

Santom gratuluje
No i super,że już lepiej się czujesz

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
ŁOOOOOOOO Matko kochana 10 stron ale nadrobilam jestem dumna z siebie
Santon kochana gratulacje ja też widziała na teściorku II krechy jak nic
Prosze nam tu wysyłac magiczne fluidy
Color Ty się tu nie stresuj z dzidzią na pewno jest ok
Anteria, Kejthx wracajciw szybko do zdrowia laseczki moje
Witam nowe staraczki u nas i zapraszam
Ok ja teraz lecę bo mam strasznie dużo roboty dzisiaj w domku a to pranie a to obia a to w piecu trzeba zapalić bo zimno się robi eh nie lubię zimy i już

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
LunaOto ja zrozumiałam, że ona była w 12 tygodniu tylko dziecko się zatrzymało na 8. Wiadomo, że im wyższa ciąża tym strata cięższa, ale jej i tak jest pewnie cholernie ciężko

Kobiety trzymać kciuki. Idę dziś do gina i na USG. Oby było serducho no i dziś informujemy wszystkich z najblizszej rodziny ; Jestem cholernie ciekawa jak zareagują, szczególnie mama bo dowie się przy życzeniach urodzinowych, ale też się boję jak małe dziecko, albo jak bym miała co najmniej lat 16
Trzymam kciuki za wizyte i koniecznie daj znać jak wypadła i jak reakcja rodzinki

Cytat:
Cześć dziewczyny
Wcinam szarlotke na śniadanie bo nie ma co ,ale pyszna jest

No więc w sobotę przyszła siostra z mężem i dziećmi i moja mama, fajnie było posiedzieli popiwkowali oczywiście jak mieszkanie wyszorowaliśmy, tak jak tylko wyszli to trzeba było odkurzać bo dzieciaki+ciastka
No i 0 18 zadzownił szwagier, przyszły chrzestny naszego malucha że będzie w nocy bo jedzie z Niemiec także bardzo się ucieszyliśmy, no i o 20 poszłam spać żeby do 23 się wyspać

A wczoraj to wogole wpadli do nas koledzy razem z nim chyba o 14 i już zostali do 22 także wesoło było bardzo, ja uwielbiam jak w moim domu jest tylko osob tylko mielismy głupią sytuacje z kebabami no ale takie życie

W środe ide na wizyte i oczywiście już od tego plamienia włączyło mi się głupie myślenie.. nie czuje malucha jeszcze i to mnie dołuje bo tak bardzo bym chciała jakiś znak od niego TŻ przykłada głowe i przysięga że go słychać bo nigdy tak mi nie bulgotało w brzuchu ale ja w to szczerze wątpie
I jeszcze przyszla teściowa dzwoniła z Niemiec że nam kupią wyprawkę i wózek, i że są dziadkami więc chcą . Super że się tak wkręcili, ja nie chce naciągać itp. ale wczoraj stwierdziłam że im to poprostu sprawia radość więc chyba nie będę im tego odbierać na siłę..

Głupolu
Ja też nie mialam, i też się schizowałam tylko że u mnie to było normalne po #, a Ty kompletnie nie masz czym! Do tej pory wymiotowałam raz i to w 14tc przy myciu zębów a dzidzia rośnie cała i zdrowa!
A mdłości miałam tylko wieczorem i też późno bo jakoś w 6-8tc, także na ból brzucha weź magnez-chyba że lubisz czuć to coś to nie bierz
Jak zaczełam brać magnez to jedynym objawem ciąży było zmęczenie

o taka sama jak nasza polecam!

Supeeer
Dzięki Lunka Trzymam kciuki za Twoją wizyte. No i super,że tak każdy się jara maluszkiem i wszystko Ci zapewnią To wielkie odciążenie dla Was będzie!
Ja jak sobie pomyśle o tym wszystkim co muszę kupić to mi słabo, bo nie mam kompletnie nic po swoich dzieciach.
No a czy tak nie mam czym się martwić to nie wiem. Wkońcu też jedno poronienie mam za sobą i z młodszym na podtrzymaniu. Także póki nie zobaczę serduszka to chyba stres nie przejdzie

Cytat:
Napisane przez ameliar Pokaż wiadomość
nie wkręcać sobie głupot! Dzidzia, jest zdrowa, rośnie i już niedługo usłyszysz serduszko. Inaczej być nie może!
Dzięki

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Na winko też mam ochotę

Dzisiaj miałam jakiś chory sen... że dostałam krwotoku i poroniłam
To było okropne
Ja pierdykam jakie sny. Biedna,ale to podświadomość daje o sobie znać. Boisz się i to zrozumiałe. Buźka

Cytat:
Dla mnie tak bo lubie ostre ale dla reszty nie... bo jak ktoś kto nie lubi ostrego ma zjeść z ostrym sosem.. no to zaczeło ich mulić i nawet wodki nie dopili bo nie bylo jak.. masakra
ii dzieki dziewczyny, bo ja miałam wyrzuty sumienia żeśmy mu pieniedzy nie dali eh to moje dobre serce

a tak wogole to koledzy już się przyzwyczajają i mówią "nie krzycz bo tu dziecko siedzi", "nie przeklinaj przy dziecku" itd haha
byle tylko szeptem przy mnie nie mówili

a i co do odmawiania, wlasnie siostra dzowniła z pytaniem jak zawsze "co robisz" co jest mega ryzykowne bo nie wiadomo czy chce Ci cos przynieść czy chce coś od Ciebie, w 95% to drugie No to mówie że jade do mamy zaraz (tak naprawde to później) no bo ona bedzie o 15 szła do przedszkola wiec zebym malej przypilnowała.. wszystko fajnie, klatka obok ale mnie sie nie chce wstawać ubierac i pilnowac, bo od nich się nie da wyjśc po 15 minutach.. o nie, nie..
gdyby powiedziała ze idzie do lekarza to jak najbardziej ale jak raz przypilnuje, to całą zime bede musiała bo jej sie nie bedzie chciało młodej brac od przedszkola a mnie sie nie chce codziennie punkt 15 miec obowiązku zresztą jak była w ciąży to po starsza ja chodziłam do przedszkola ale byla w ciazy wiec robiłam to bez mrugniecia okiem
Teraz chyba jedynym rozwiązaniem jest nie odbierac telefonu, bo jak powiem leze to powie "to polezysz u mnie"
Twoja siostra jest niereformowalna heehheeh Ale dobrze,że powoli uczysz się odmawiać. Ja też muszę się naumieć

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

Czekam razem z Tobą

Witam się

Ufff nadrobiłam. Od wczoraj 3 strony eheeh
Musiałam dzisiaj jechać do innego miasta załatwić jedną sprawę i jak wyszłam o 8 tak przed 13stą dotarłam spowrotem. Biegiem na zakupy i do domu. Wstawiłam na szybkiego obiad,powiesiłam pranie,pościeliłam łóżka,pomyłam naczynia, a teraz wziełam się za podłogi. Ale musiałam na chwilę przysiąść bo właśnie dotarło do mnie,że ja nawet butów po przyjściu nie zdąrzyłam zdjąć eheheheh
Idę robić dalej, to później będę mogła sobie spokojnie do końca dnia poleżeć.
AAAAAA i wyjście na poczte mnie czeka jeszcze.
Mówiłam już ,że nie lubię poniedziałków???

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 14:15   #4704
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Witam się

Ufff nadrobiłam. Od wczoraj 3 strony eheeh
Musiałam dzisiaj jechać do innego miasta załatwić jedną sprawę i jak wyszłam o 8 tak przed 13stą dotarłam spowrotem. Biegiem na zakupy i do domu. Wstawiłam na szybkiego obiad,powiesiłam pranie,pościeliłam łóżka,pomyłam naczynia, a teraz wziełam się za podłogi. Ale musiałam na chwilę przysiąść bo właśnie dotarło do mnie,że ja nawet butów po przyjściu nie zdąrzyłam zdjąć eheheheh
Idę robić dalej, to później będę mogła sobie spokojnie do końca dnia poleżeć.
AAAAAA i wyjście na poczte mnie czeka jeszcze.
Mówiłam już ,że nie lubię poniedziałków???
No właśnie się zastanawiałam, gdzie się podziewasz, bo nie było Cie na porannej kawce
Stary 2012-10-08, 14:19   #4705
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeju ale mnie przestraszyłas! Odrazu weszłam na wątek i faktycznie dziewczyna straciła ciąże.. tylko że bałam się że któraś z dziewczyn w 18-19tc straciła.. bo strata to strata ale moim zdaniem strata w 8tc a w 18tc jest nieporownywalna...
nom... przyznam szczerze, że ja też się wczoraj wystraszyłam jak to przeczytałam i od razu poleciałam na wątek mamuś żeby sprawdzać. Ja wiem, że ból nawet we wczesnej ciąży musi być straszny... jednak wydaje mi się (oby się nigdy żadna z nas nie przekonała), że ból po stracie np. w 18 tyg (lub później), gdy często znana jest już płeć, często czuć już ruchy a brzuszek już jest wyraźnie zaakrąglony musi być nieporównywalna Każda z mam czeka niecierpliwie do tego 14 tygodnia, żeby poczuć się już pewniej... że maleństwo już zdecydowanie bezpieczniejsze... Tak więc strata po tym czasie, to po prostu musi byc koszmar
Cytat:
Cześć dziewczyny

W środe ide na wizyte i oczywiście już od tego plamienia włączyło mi się głupie myślenie.. nie czuje malucha jeszcze i to mnie dołuje bo tak bardzo bym chciała jakiś znak od niego TŻ przykłada głowe i przysięga że go słychać bo nigdy tak mi nie bulgotało w brzuchu ale ja w to szczerze wątpie
I jeszcze przyszla teściowa dzwoniła z Niemiec że nam kupią wyprawkę i wózek, i że są dziadkami więc chcą Super że się tak wkręcili, ja nie chce naciągać itp. ale wczoraj stwierdziłam że im to poprostu sprawia radość więc chyba nie będę im tego odbierać na siłę..

Głupolu
Ja też nie mialam, i też się schizowałam tylko że u mnie to było normalne po #, a Ty kompletnie nie masz czym! Do tej pory wymiotowałam raz i to w 14tc przy myciu zębów a dzidzia rośnie cała i zdrowa!
A mdłości miałam tylko wieczorem i też późno bo jakoś w 6-8tc, także na ból brzucha weź magnez-chyba że lubisz czuć to coś to nie bierz
Jak zaczełam brać magnez to jedynym objawem ciąży było zmęczenie
Lunka, ja tez już zaczynam schizować... bo leci 17 tydz i teoretycznie już coś tam mogłoby być czuć... A tu cisza No ale nic... dzień po dniu leci i wierzę, że niebawem poczujemy to na co tak czekamy

Color - absolutnie nie stresuj się brakiem mdłości, wymiotów, itp... Ja nie wymiotowałam jeszcze ani razu i mam nadzieję, że tak zostanie A mdłości to nasiliły mi się własnie w 2 trymestrze
Cytat:
hahaha jak byśmy wpadli może byłoby mi łatwiej. Tak sobie myślę, bo o naszych planach i staraniach nikt nie wiedział, tylko przyjaciółka moja, ta która poroniła, więc pewnie i tak będzie odebrane przez wszystkich, że to wpadka Ojjjj emocji dziś będzie co nie miara

Dam znać jak wrócę, czyli dopiero wieczorkiem
Motylek, o to czekamy na opowieści
Cytat:
No bo chłopaki siedzieli u nas od 14 więc wiadomo ze zrobili się głodni wiec zamówiliśmy kebaby.. o 18. Mieszkam w małym mieście i miały być za 40 minut. Po 1,5 h gdzie już nawet wodka im nie wchodzila na pusty zoladek zaczelismy tak wydzwaniac a Ci zaczeli sie cos tlumaczyc ze adres pomylili cos tam cos tam a my ze przeciez podawalismy numer telefonu wiec mogl kierowca zadzownic! No to że za 20 min, a potem zadzwonilismy i znow za 20 min, potem ze kierowca jeszcze nie wyjechał... Tak więc wkurzyliśmy się i pojechali chłopaki po jedzenie do kwc no i oczywiście wtedy przyjechał ten z kebabami.. wiec mu powiedzielismy ze teraz on ma czekac az tamci przyjada i dadza mu pieniadze.. a jak chłopcy przyjechali to sie wkurzli i dali mu 20 zł (zamowienie było na 105zł) no więc kierowca coś tam krzyczał że policje wezwie itp. ale no ma pecha..
zamówienie kompletnie się nie zgadzało bo wszystkie byly w cieście a połowa miała być w bułce, wszystkie z baraniną i sosem ostrym, więc w polowie jedzenia juz nikt nie chcial bo takie ostre, a moj TŻ wogole zamowil sobie bez sosu bo nienawidzi
a ze ja lubie ostre to zjadlam
ogolnie troche chamsko wyszło... no ale kurde za zimne kebaby, niezgodne z zamowieniem po 2,5h to ciężko bylo dać im 105 zł
Tym bardziej że tyle samo wydali w KFC na drugie jedzenie...
kurcze... ale numer z tymi kebabami. Ale jak dla mne, to w ogóle nie musieliście już brać tych kebabów, bo towar był niezgodny z zamówieniem no i ten czas oczekiwania... A jeśli gościu zgodził się Wam zostawić te kababy za 20 zl, to już jego problrm. Mógl je zabrać z powrotem i pojechać
Cytat:
a i co do odmawiania, wlasnie siostra dzowniła z pytaniem jak zawsze "co robisz" co jest mega ryzykowne bo nie wiadomo czy chce Ci cos przynieść czy chce coś od Ciebie, w 95% to drugie No to mówie że jade do mamy zaraz (tak naprawde to później) no bo ona bedzie o 15 szła do przedszkola wiec zebym malej przypilnowała.. wszystko fajnie, klatka obok ale mnie sie nie chce wstawać ubierac i pilnowac, bo od nich się nie da wyjśc po 15 minutach.. o nie, nie..
gdyby powiedziała ze idzie do lekarza to jak najbardziej ale jak raz przypilnuje, to całą zime bede musiała bo jej sie nie bedzie chciało młodej brac od przedszkola a mnie sie nie chce codziennie punkt 15 miec obowiązku zresztą jak była w ciąży to po starsza ja chodziłam do przedszkola ale byla w ciazy wiec robiłam to bez mrugniecia okiem
Teraz chyba jedynym rozwiązaniem jest nie odbierac telefonu, bo jak powiem leze to powie "to polezysz u mnie"
przechlapane masz z tą siostrą... Ale z drugiej strony - jeśli ona ciągle się Tobą wyręczała, bo traktowała swoje ciąże jak chorobę, to moim zdaniem Ty też masz prawo po prostu odpowiadać "nie" na jej przesadzone prośby - po prostu wymawiając się tym, ze teraz Ty jesteś w ciąży i też czujesz się źle, lub po prostu chcesz odpoczywać. Ona mogła nie mieć w ciąży sily a Ty nie możesz?
Cytat:
Jeszcze nic nie wie, dopiero dziś jej powiem tzn napiszę, bo aktualnie jest u swojego nad morzem. Jakoś będzie musiała to przełknąć, ale mam takie jakieś głupie wrażenie. odczucie, że może mi źle życzyć. Wiem, chore, ale no kurcze nie mogę odpędzić tego...
hmmm... A ja tak się zastanawiam, bo z jednej strony - tak jak Lunka napisała - jak jej napiszesz smsem to będzie miała czas na przetrawienie tego na spokojnie... A jak jej powiesz przy spotkaniu to będzie sie musiał uśmiechac i gratulowac niezależnie od tego co poczuje w środku
Ale z drugiej strony to się zastanawiam czy skoro nie spotykacie się jeszcze osobiście - nie lepiej narazie jej nic nie pisać?... Zawsze to dla niej dodatkowy czas na dojście do siebie po swojej stracie i gdy jej powiesz nawet za miesiąc, to może to przyjąć spokojniej niż np. teraz... A poza tyk - kto wie - moze i ona z Tztem nie próżnują i zanim jej zdążysz powiedzieć to może i im uda się znowu zrobić dzidziusia A wtedy wiadomo - napewno przyjęłaby info o Twojej ciąży lepiej gdy sama będzie znowu w ciąży
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie.Umówiłam sie do dentysty na przyszły tydzień.To bedzie mój 15 dc.Czy moge wziasc znieczulenie jak staram sie o ciaże?Bo nie wiem czy i kiedy będzie owu i troche sie boje.
hmm... nie spotkałam się nigdy ze stwierdzeniem, że znieczulenie może utrudnić zajście w ciążę Jak dla mnie to spokojnie możesz je wziąć. A poza tym, przecież nawet kobiety w ciąży chodząc do dentysty biorą znieczulenie - tyle że słabsze
Cytat:

wiec jesli chodz o objawy, to wlasciwie za kazdym razem wyszukiwalam sobie cos, zeby tylko dawalo mi jakakolwiek nadzieje. no i teraz poki co narazie zero objawow, oprcz tego, ze co wieczor mam rozpalone policzki i stan podgoraczkowy, ale dobrze sie przy tym czu☠☠☠o ja ogolnie niskotemperaturowiec jestem i zawsze przy tych 37st bylam juz polamana i bolaca, a teraz calkiem niezle funkcjonuje no i od zeszlego tygodnia wieczorami nie moglam usnac teraz juz jest ok, wiec to pewnie bylo przemeczenie sucho jak na sacharze u mnie, sluz jesli jest to gleboko i od owu byl bialy, ale glutowaty, wymieszany z rzadkim. to zalezalo od dnia teraz juz nie grzebie, bo sie boje

Santom! No to raz jeszcze GRATULACJE!!!
Stary 2012-10-08, 14:42   #4706
magbes
Zadomowienie

uff... dobija powoli 15 wreszcie do domku w ogole nie mam dzis apetytu... zjdlam pol jablka i 2-3 widelce salatki,,,, nawet kawa mi nie wlazła...
i znow boli mnie glowa :/
eeeehhhh
Stary 2012-10-08, 15:21   #4707
Szejda
Rozeznanie

Zmykam do domku. Dobrze, że obiadek już mam gotowy
Ciekawe kiedy doczekamy momentu, jak będziemy już wszytskie mamusiami
Stary 2012-10-08, 15:29   #4708
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Oby jak najszybciej
Już się nie mogę doczekać kiedy zostanę mamusią. Staram się tę moja radość z faktu, że się staramy, że oboje z mężem chcemy tego bardzo hamować, bo boję się, że przez to zacznę sobie wkręcać wszystkie możliwe objawy (a jestem niestety na to bardzo podatna), ale czasem nie mogę się powstrzymać.
Stary 2012-10-08, 15:39   #4709
Kejthx
Zadomowienie

Cytat:

Ej kochaniutka, ma masz jakieś wątpiliwości, że nie zostaniemy
Damy radę przecież

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

A i smacznego....
U mnie schaboszczaki, dawno nie jadłam, ale mąż zażyczył sobie
Stary 2012-10-08, 15:41   #4710
Dzastin08
Wtajemniczenie

Hej, ja tylko na chwilę wpadłam zakomunikować że @ chyba nadciąga..., już mam jasno brązowy śluz :-(, tak jak pisałam wczoraj podbrzusze pobolewa,cycki bolą....
O dziwo ten cykl się skrócił i jak @ się rozkręci do jutra to trwał 29 dni,a ostatni miałam 35dc więc już naprawdę jestem zielona... :-(
Zapisałam się na wizytę do ginki za 2 tygodnie...
Jestem meeeeeeeeega zła,smutna i wszystko razem... Zajrzę do Was jutro jak trochę ochłonę... :-(

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości