|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Karolla Twój mąż mam nadzieje zdaje sobie sprawę z tego jaką laską jest jego żona i docenia to jak potrafi najlepiej
Jesteś piękną kobietą, w ogóle fają rodzinkę tworzycie. A córa.... gdybym była wolna to bym się w niej zakochała dawno nie widziałam tak ładnej dziewczyny, może powinna spróbować w jakiejś agencji modelek?
Edytowane przez AnnaEf Czas edycji: 2012-10-08 o 13:49 |
|
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() kurde tz niedługo bedzie z pracy a ja jeszcze nieogarnieta ![]() dziś będę miała leniwy dzień. Tzn będę musiała się pozbierać na sr bo mam dziś na 18 i tż idzie ze mną Widziałam info od Dojotki ... eh bidula się namęczy oby jeszcze nie było porodu ..
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej nie
Idę się położyc Może zasnę, bo jakaś jestem dzisiaj niedorobiona.. Będę później
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a lustro omijam z daleka jak wychodzę wieczorem z łazienki... matko, że Tż jeszcze jest w stanie patrzeć...
|
|
#3426 |
|
Rozeznanie
|
Kurde niewiele dziś zrobiłam, bo w sumie tylko posprzątałam pranie, zrobiłam kolejne, ugotowałam obiad i zrobiłam sok marchew-jabłko, a czuje się jak koń po westernie. Echh... nie ma lekko w ciąży
|
|
|
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo że mają oni duży wpływ na świadomość ludzi i nie do końca mi się to podoba Lub samemu trochę podszkolić się w tej dziedzinie
|
|
|
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to nie jest tak do końca że za darmo, ktoś za to płaci W ostatecznym rozrachunku pacjent ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no i faktycznie takie zestawy do turystycznego są niepotrzebne, wiem bo moja mama kupiła, żeby wnuczek miał gdzie leżec jak u nich bedziemy już stoi rozłożone
|
|
#3432 |
|
Rozeznanie
|
Ja to piłam na noc, chyba 2 dni.
Co do szczepień, te które wprowadzili np. na grypę, tez uważam że to lobby farmaceutyczne. Nie ma badań które by potwierdziły że działają w 100%. No i jaki mają wpływ na organizm. Nigdy się nie szczepiłam i nie zamierzam. ![]() Fundusz Zdrowia płaci, firmy tak czy siak zarabiają. |
|
|
|
#3433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja tylko się ubrałam. NIC więcej .. nic ![]() ale przed sr sie wypięknię jak mi tż w piecu napali ![]() Cytat:
a jak się nie zaszczepiłam to spokój ![]() Sutki mnie bolą.
|
|
|
#3434 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze, że mam jeszcze w zapasie dużego snickersa. na szczęście na wadze aż tak tego nie widać - niecałe 9kg na + Cytat:
U mnie jest tylko 1 szpital wieć mam nadzieję, że nie będa odsyłać do innego miasta... ![]() Cytat:
![]() ja dzisiaj nie robię totalnie nic, tak sobie założyłam i póki co wywiązuje się z planu ![]() ![]() Kamilla nadrabiam cały czas i widziałam Twoje kozaczki i ubranka - piękne ja poszalałam i kupiłam sobie płaskie kozaczki w weekend w Venezii - skorzystałam z kuponu z instyle i zaoszczędziłam 80zł |
|||
|
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
zmykam kochane...
I NIE PISAĆ MMI TU O SKURCZACH I NIE DAJ BOŻE ROZPAKOWANIACH BO MAMY CZAS!
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez sie nei szczepilam nigdy na żadne grypy ani nic.jakos to mi u nas smierdzi naciaganiem na kase.co do szczepien dziecka też mam zamiar tylko te podstawowe zrobic.
kuzyn tz to jest taki nadgorliwy ze ostatnio calej rodzinie opowiada, ze zbiera na szczepienia bo kosztuja 3 tysiace i musza byc zrobione..wiec my z tz uświuadomilismy rodzine ze wcale one nie sa obowiązkowe nie lubię tego kuzyna , wszytsko na pokaz robi
|
|
|
|
#3437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do podszkolenia się w tej dziedzinie - to hmm.. studia medyczne trochę trwają - a jednak jest to wiedza kompleksowa - wybiórczo się nie da a jeśli nawet lekarze nie zawsze mówią jednym głosem to można zgłupieć
|
|
#3438 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sutki cie bolą? Od czego? Edytowane przez Dorisp Czas edycji: 2012-10-08 o 14:12 |
|
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem. są mega wrażliwe i bolą przy byle dotyku eh
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
Mój debiut pieczenia ciastek uważam za (prawie) udany
![]() pierwszą partię za długo potrzymałam w piekarniku i spód lekko przypalony - jednak sekret wyjąć te ciasteczka jak jeszcze są miękkie - skruszeją na talerzu jak ostygną - przepis stąd: http://www.wielkiezarcie.com/recipe10366.html nie miałam czekolady - to użyłam wiórek czekoladowych - takiej posypki.. idealne z kawką.. mniam
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, ja dziś jakaś niedorobiona się czuję...
Coś mnie zgaga pali, zmęczona jestem, plecy mnie bolą i promieniują na brzuch... nudy straszne! Jedyne co to pranie zrobiłam, ogarnęłam w mieszkaniu, łoże nasze przenieśliśmy w inne miejsce w sypialni i jest więcej przestrzeni na łóżeczko dla małego. Mam takiego lenia, że szok
|
|
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzę, że wszystkie dziś nie w sosie ![]()
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy mam sie cieszyc z lenia swojego i tego ze ledwqo coś zrobie to wszystko mnie boli jak stara babcię...jakoś srednio mnie to cieszy zwłascza ze jeszcze pamiętam siebie sprzeda paru miesiecy i zawsze latalam jak strzala i wogole..a teraz nic.tego konika z fisher odebralam..jest cudny naprawde się ciesze ze go kupilam, bardzo przyjemne, ciche melodyjki bo się bałam ze takie wrzeszczące to bedzie , i jak przytykalam do brzuszka to mały az sie naprężał.nawet mojemu tż sie spodobało, stwierdził, że jestem kochana , ze tak mysle o małym ja takich nie mailamhalwaya gratuluje ciasteczek wyglądaja pysznie
|
|
|
|
|
#3445 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
mam do was pytanie jako do bardziej doświadczonych przyszłych mam... może któraś z was spotkała się z czymś podobnym jestem obecnie w 8tc, z polecenia mojej gin. zrobiłam betę w zeszłą środę wynik 179 tys, następną w piątek- 147 tys.. i kolejna dzisiaj 175 tys.... kompletnie nie wiem co te wyniki mogą oznaczać... dodam, że w zeszły w czwaretk byłam na usg i wszystko było ok, serduszko biło 160/min. wybieram się na usg ponownie, w najbliższy czwartek, więc wyjaśni się co i jak z maleństwem ale do tego czasu może powiecie mi czy któraś z was spotkała się z podobnymi wahaniami bety? |
|
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak to jest jak się chce słodkiego - a nic w domu nie ma hehehea co do konika - to mojemu tż też się podobał - konik jest super i mam nadzieję, że dziecku też się spodoba - ja do brzucha nie przykładałam - ale spróbuję melodyjki są takie, że sama mogę przy tym zasnąć
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
życzę powodzenia trzymam mocno kciuki |
|
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() też nie miałam bety
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ja bylam mała to pamietam ze mailam jedna plastikową grzechotkę , dmuchanego gwiazdora(tzn mikołaja ale ja z wielkopolski) i pozniej dziadek mi z niemiec przywiozl piękna lale wielką a ja jej ucielam włosy i na głowie namalowałam mózg ![]() dostalam straszny wtedy opie...prz od rodzicow, bo lalka strasznei droga a ja taka zadowolona z siebie ze mózg narysowalam oczywiscie nei dało sie tego zmyc, lalka nadal lezy u nas w domu
|
|
|
|
|
#3450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:11.

Jesteś piękną kobietą, w ogóle fają rodzinkę tworzycie. A córa.... gdybym była wolna to bym się w niej zakochała
dawno nie widziałam tak ładnej dziewczyny, może powinna spróbować w jakiejś agencji modelek?

oby jeszcze nie było porodu ..
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Nigdy jeszcze nie miałąm takiej wagi (poza poprzednią ciążą), aż źle się z tym czuję
a lustro omijam z daleka jak wychodzę wieczorem z łazienki...