|
|
#61 | |
|
jestę wieszczę
|
Dot.: Seks bez zobowiazan a moralniak
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
|
#62 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobnie jak ciebie odbieram księży, którzy mówią, co się powinno, a czego nie powinno robić w kwestii intymnej, seksualnej. ![]() Po drugie- jakoś nikt wcześniej nie zarzucił mi, że jestem pusta i bezwartościowa. Niektórzy nie oceniają ludzi przez pryzmat ich podejścia do seksu i to jest w porządku, nie to co ty tutaj wmawiasz. Po trzecie- jaka zabawka, którą się wyrzuca do śmieci? Nie wiem czy twoja wyobraźnia tego nie ogarnia, ale całkiem sporo jest osób, które nie chcą się angażować, i wcale nietrudno kogoś takiego znaleźć, kto nie będzie rozpaczał po seksie. W związki bez zobowiązań czy przelotne romanse też trzeba wchodzić z głową. Ja sama nie przypominam sobie, żeby któryś jednorazowy partner miał złamane serce etc. No i po czwarte- nie mam problemów, żeby stworzyć normalny, zdrowy związek, oparty na szacunku, zaufaniu, wspólnej rozmowie. Jasne, jest różnica w seksie z ukochaną osobą, do której się coś czuje, a w seksie z obcą osobą. Bo o ile w drugim wypadku chodzi o samą przyjemność, czyste zaspokojenie się, jak już pisałam, w pewnym sensie egoistyczne podejście, to gdy chodzi o seks z kimś bliskim, ma też wpływ to, jakie relacje nas łączą, poczucie bezpieczeństwa, troska, nawet dawanie jest przyjemne. Tu jest coś więcej. Jak rozumiem dla ciebie seks nie jest przyjemnością, a jakimś przykrym obowiązkiem, mechaniczną czynnością, podczas której nic nie czujesz? Bo mi sprawia cholernie wielką przyjemność, szczególnie z moim obecnym facetem. Ja jestem ciekawa jakie ty masz wartości, skoro wpiep.rzasz się ludziom do łóżka i przez ten pryzmat ich oceniasz, a nie liczą się ich uczucia, motywacje, zasady. Cytat:
Cytat:
A jak ktoś jest głupi, to tylko dziecka szkoda. Cytat:
Ja żadnej straty nie odczułam.
samica leniwca _______________________ *projekt denko. *o włosy dbam i zapuszczam! Edytowane przez leniwca Czas edycji: 2012-10-07 o 23:15 |
||||
|
|
|
|
#63 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem na tak , kazdy ma potrzeby seksualne, ale nie trzeba zaraz sie angazowac
![]() Najwazniejsze w takim wypadku to odpowiednie zabezpieczenie i tyle. Trzeba kozystac z zycia |
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że skoro masz już takie obawy, to faktycznie może lepiej, byś w to nie wchodziła. Sama widzisz, że możesz się w nim zakochać, więc pewnie już coś w Tobie powoli, lecz kiełkuje. No, ale to już sama musisz sobie odpowiedzieć. To zawsze ryzyko, ale na pewno jest wiele osób, które wchodzą w seks bez zobowiązań i są zadowolone. Ja sądzę, że powinnaś to przemyśleć, poczytać, zastanowić się. A jeśli już się zdecydujesz, to nie przeciągać spotkań, nie robić z nim wielu rzeczy razem oprócz seksu, bo to może niebezpiecznie zbliżyć Cię do niego. Po prostu pewien dystans. Jak mówiłam, nie dla mnie taki układ, ale wydaje mi się, że jeśli już ma wypalić, to trzeba umieć się zdystansować. Wiadomo, nie każdy umie. Są różni faceci. Ja nawet poznawałam takich, dla których mój jeden partner były łóżkowy byłby problemem albo chłopaka, który uważał, że jego była jest panną lekkich obyczajów, bo po pół roku poszła z nim do łóżka. No cóż.. to samo świadczy o takich panach. Jeżeli ona jest łatwa, to co powiedzieć o nim? Ja jednak nigdy za łatwą się nie uważałam, więc po mnie to spływa. Jeżeli ktoś uważa, że kobieta może o wiele mniej niż mężczyzna i po prostu powinna być cicha i nieśmiała niczym dziewica orleańska, to tylko współczuć. |
|
|
|
|
|
#65 |
|
Konto usunięte
|
Clemence - bo dla mnie jest seks i jest Miłość, wiesz?
oczywiście, seks Z Miłości jest najfajniejszy, ale wiesz, jak się nie ma to co lubi, to się lubi to co ma. no i mam swoje potrzeby seksualne. czy mam czekać na tego jedynego, gdy mam chcicę![]() no i gadasz jak moja siostra. ona ma własnie takie podejscie: seks bez uczuc jest fuj (a uczucie zawsze jest, niewazne jakie). |
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż nie, wtedy to by było traktowanie człowieka jak zabawki. Jest jeszcze ta opcja, której niektóre niektóre nie dopuszczają do siebie- spotykają się dwie osoby, którym chodzi TYLKO o seks.
|
|
|
#67 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nigdy nie dałam rady wejść w totalnie luźny, oderwany od emocji układ bez zobowiązań...mam jakoś tak dziwnie, że żeby zacząć na faceta lecieć, to muszę go poznać i zafascynować się nie tylko jego ciałem, ale i osobowością...a z tego już minimalnie blisko do zaangażowania emocjonalnego.
A szkoda, bo paru facetów przeze mnie spotkanych nadawało się do bzyknięcia i niczego poza tym
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
post kieruję głównie do osób będących ostrymi przeciwnikami seksu bez zobowiązań (ale nie tylko do nich
)Potrzeba zaspokojenia seksualnego jest, biologicznie rzecz biorąc, taką samą potrzebą, jak najedzenie się, napicie czy wypróżnienie - to są podstawowe potrzeby fizjologiczne człowieka, które, by organizm mógł odpowiednio funkcjonować, muszą być zaspokajane. teraz tak - czy ktoś sobie dorobi teorię do jedzenia, do picia, czy do współżycia - jego sprawa. Ja nie mam potrzeby dorabiania sobie teorii o wyższości seksu takiego nad takim, ale osobiście dorabiam sobie teorie do jedzenia - uwielbiam gotować i robię to bardzo dokładnie i kunsztownie, wkładając w to mnóstwo pracy; i nie ważne, że ten koszmarny głód zaspokoiłabym kromką chleba i kawałkiem sera, ja na głodniaka będę stać w kuchni i pichcić, bo musi być idealny smak. I to jest dokładnie to samo, bo to są popędy regulowane biochemicznie w naszym organizmie, a my sobie je odbieramy wedle własnej filozofii. Wiem, że pewnie niektórym z Was wyda się to okropne, przyrównywać cudowne zbliżenie, pełne miłości do przełknięcia kawałka chleba lub łyka wody, ale biologii nie oszukamy. W kwestii, czy się decydować, czy nie - jeśli nigdy się nie spróbowało, to na pewno będzie temu towarzyszył mniejszy lub większy niepokój, bo to coś nowego. Moim zdaniem trzeba "popytać samego siebie", co się chce - usiąść samemu w pokoju, wyciszyć się, i odpowiedzieć na kilka pytań, na przykład: po co ja chcę to zrobić? Gdyby bliska mi osoba opowiedziała (bez moralniaka) o takich doświadczeniach, jak bym się czuła? czy potrafiłabym popatrzeć na to, jako jej przyjemność? Jeśli tego nie chcę, to dlaczego? (nie chodzi mi o to, że ja wszystkich nakłaniam do nierządu, tylko warto wiedzieć, dlaczego czegoś się boimy, czegoś nie chcemy, etc). Atakowanie i ocenianie osób, które wiodą inny tryb życia, zwykle podszyty jest strachem - warto to sobie w sobie sprawdzić. |
|
|
|
|
#69 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
podpinam sie pod wypowiedź zgadzam się! |
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co by sie nie angazowac...
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Od nieuprawiania seksu nikt jeszcze nie umarł, od niejedzenia i niepicia owszem. Jakoś od rozstania 1,5 miesiąca temu jestem abstynentem seksualnym i dalej żyję, ale wątpię, żebym jeszcze żył gdybym przez ten czas nie jadł albo nie pił. Seks nie jest niezbędną życiową potrzebą która musi być zaspokojona w ten sam sposób jak zaspokojenie głodu, pragnienia czy potrzeby wypróżnienia. Oczywiście, potrzeba zaspokojenia seksualnego jest również cholernie ważna i niekiedy bardzo duża, ale tym właśnie ludzie różnią się od innych zwierzaczków, że zostali obdarzeni przez naturę wolną wolą, sumieniem i umiejętnością racjonalnego myślenia (tylko niektórzy ), stąd też nie rzucają się masowo na siebie wzajemnie na ulicach, w parkach i kawiarniach. A osoby, które nie wykluczają w swoich zaszłych i przyszłych doświadczeniach seksu bez zobowiązań również robią to świadomie, na podstawie ich wyboru i decyzji, a nie zmuszone wszechogarniającą chucią zaćmiewającą myślenie, niczym więzień łagru w poszukiwaniu zeschłej kromki chleba. Rozumiesz? Kobieta, która ma ochotę przespać się z nowopoznanym facetem, który jej się spodobał (i vice versa) przypomina raczej osobę, która przechodząc obok cukierni widzi świetnie wyglądającą roladę kremową i po chwili namysłu wkracza do środka i ją kupuje, mając zamiar rozkoszować się nią wieczorem przed TV. W tym kontekście nie ma to przecież nic wspólnego z zaspokajaniem podstawowych potrzeb, chociaż czynnością którą wykonuje jest przecież jedzenie! Mam nadzieję, że dobrze Ci to zobrazowałem.
Edytowane przez InkluzjaOstateczna Czas edycji: 2012-10-08 o 14:52 |
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
osobno
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
BAN stały
|
To jasne - nie mogę przeżyć bez jedzenia i picia, mogę bez seksu. Ale przecież skoro nikogo nie krzywdzę, ktoś chce tego dokładnie, co ja, to po co do tego dorabiac clemence - ideologię. Dlaczego mam bez niego żyć, jak nie mam mężczyzny, którego kocham. Ja teraz mam i nie wyobrażam sobie seksu z kimś innym. Ale jak nie miałam - czemu nie?
|
|
|
|
|
#77 |
|
ma zielone pojęcie
|
Nie są to jednak takie same potrzeby. Tak jak wspomniał InkluzjaOstateczna – od braku seksu się nie umiera. A napięcie seksualne zlikwiduje albo sam organizm poprzez np. nocne orgazmy, albo właściciel ciała poprzez masturbację. Seks z drugą osobą nie jest konieczny do tego, by organizm był zaspokojony w sferze seksualnej.
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
ma zielone pojęcie
|
Myślę, że natura tej opcji nie przewidziała
|
|
#80 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wiem, ale to jakis sposob
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znawczyni się znalazła. Ja (ani moje koleżanki, które tez mają za sobą przygody bez zobowiązań) nie mamy problemu, żeby teraz tworzyć udane związki. Niby jaki to miało mieć wpływ?
|
|
|
#82 |
|
Rozeznanie
|
Sorry... Wypowiedzi przez Ciebie skomentowane polemizowały z tezą, że seks jest potrzebą fizjologiczną niezbędną do życia i trzeba go uprawiać bez względu na konsytuację, bo tak nas natura zrodziła. Tak nie jest. Autorki nigdy nie stwierdziły, że seks nie jest fajny albo że trzeba sobie odmawiać potrzeb niebędących niezbędnymi. Po prostu podkreśliły, że nie jest on niezbędny i tyle, co zresztą... sama zauważyłaś. Stąd też nie wiem, po co ta ofensywa żeby promować to, jak jest "fajniej".
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
ma zielone pojęcie
|
Czy tak jest fajniej, to kwestia gustu. A „po co sobie komplikować”… Pewnie głównie po to, by żyć w zgodzie z własnym sumieniem. A jak dla kogoś seks bez zobowiązań jest w porządku, to faktycznie, „nie komplikuje sobie”, tylko go uprawia.
Mnie chodziło tylko o pokazanie tego, że seks z drugą osobą wcale nie jest taką samą potrzebą fizjologiczną, jak np. jedzenie. Bez seksu można dłużej wytrzymać, a zaspokojenie seksualne uzyskać bez pomocy drugiej osoby, z którą nie tworzy się uczuciowej relacji.
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
też myślałam, że trójkącik >;3
InkluzjaOstateczna - ja jestem kobietą. więc jeśli już to "przesadziłaś", nie "przesadziłeś". I nie mówię tu o piramidzie, a o czystej ewolucji. Co z tego, że bez seksu się nie umiera - zaskoczę Cię! naszym celem nie jest przeżycie! (to pewnie zaskoczenie nie tylko dla Ciebie) Naszym celem jest przekazanie swojego materiału genetycznego, rozmnożenie - i wtedy możemy sobie zdychać. Tak jest zbudowany ekosystem. Więc tak, jak organizm będzie wytwarzał energię z rozkładu cukrów, tłuszczy i aminokwasów, gdy będziemy chudnąć na głodzie, tak będziemy się masturbować, mieć fantazje czy orgazmy przez sen. A sumieniem to nie jesteśmy obdarzeni, wymyśliliśmy je sobie. I nie jest ono ewolucyjnie korzystne - wyobraź sobie lwa z wyrzutami sumienia, że zjadł antylopę. No też mi sposób. Wiesz, możesz się z Darwinem i ewolucjonistami kłócić i dyskutować. Tyle tylko, że ewolucja moralniaki, sumienia, wyrzeczenia ma w głębokim poważaniu, i tak działa wg własnych zasad. Leniwca: zgadzam się! Seks bez zobowiązań, bo jest bez zobowiązań, nie ma wpływu na związki. Jak ktoś nie potrafi słuchać, być razem, to nie stworzy dobrego związku, choćby był abstynentem. |
|
|
|
|
#87 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Trójkąt byłby dla Ciebie newsem? Łeee, a taka wyzwolonaś podobno
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, jako uzupełnienie pożycia a nie jako substytut. Też uprawiam seks i masturbuję się - jedno nie wyklucza drugiego.
Nie, dla mnie trójkąt nie jest absolutnie newsem, mówiłam raczej o "breaking news" na forum (mogłoby to wtedy lecieć na żóltym pasku na dole strony jak w CNN).
|
|
|
|
|
#89 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
Było kiedyś sporo wątków o trójkatach
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.