|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Marinko a próbowałaś pić pokrzywę? wiem że świństwo ale po 3 miesiącach picia włosów mniej wypada i wyrasta więcej, ( odkąd piję 3 herbatki laktacyjne dziennie gdzie w składzie jest pokrzywa mam mnóstwo małych włosów rosnących ) przed ślubem piłam samą pokrzywę i rezultaty widziałam ( tyle że na nie trzeba czekać ale po roku czasu włosy gęstsze
mój Maks katar, kaszel, niby gardło czyste, oskrzela też ale jakoś mało mnie to uspokaja ...... mam dawać Neosine przez 10 dni ( nie wiem jak ja to zrobię bo mały nie chce współpracować i ostatnio coś jeść też nie chce) |
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Gomra dzieki za przepis, zapisałam sobie
![]() Aga staram się, ale samo tak wyszło i ciężko się wbić obiecuje że sie poprawie :P
|
|
|
|
#3513 |
|
Zadomowienie
|
Marina a może spróbuj łykać Biotebal 5 ? Można go kupić w aptece bez recepty, sama mam zamiar go wypróbować. Podobno znacznie zmiejsza wypadanie wlosów. Poczytaj sobie o nim w Internecie, ja myślę, że warto by było, gdybyś spróbowała.
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
Gmora/Bartessa super, że z Karolkiem lepiej
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Strasznie ciężko się składa i rozkłada te klocki Wadera co mamy. Ja mam problem a co dopiero Radek
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-10-08 o 14:02 |
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Lilii mi tez przyszła.
Sara nie ogarnia mazania kredkami po papierze Mamad co za spięcie było? z tż czy teściową? AgaG twój mąż to skarb z tym gotowaniem Agula a miałam Cię wzywać już tu na nasze łono. ![]() Jacieee wyłaź, plissss. czego nic nie piszesz... tęsknię ![]() leje i leje, nie ma jak wyjść na spacer mi podbrzusze dokucza, tak nisko nisko...
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
Przegapiłyśmy roczek Asi Rysikowej
|
|
|
|
#3517 | |||
|
Zadomowienie
|
Bry Pasudniki Kuniaste
hehehe dam poczytać mężowi to się uśmieje ![]() Mała jesteś super mamą doczytałam o co chodzi przecież jesteś tylko człowiekiem nie robotem bez uczyć ja czasem młodego mam ochotę poskładać i wysłać w kosmos a Ty masz 3!!!!!!!!!!!!!!!!!! Litości żadnych dołków cyc do przodu Cytat:
Cytat:
cholera...... Cytat:
![]() [QUOTE=patik87;36966980] Jacieee wyłaź, plissss. czego nic nie piszesz... tęsknię ![]() /QUOTE] włąsnie jaciieeeee
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
o kurde ale jestesmy gapy
![]() kupie jej te "kominy" i bedzie w sam raz.
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Myha ja jestem zdania że po raz w roku powinno się robić morfo, czy to dziecko czy dorosły...
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Myha Agata ma morfo pierwszy raz po urodzeniu.
|
|
|
|
#3521 |
|
Wtajemniczenie
|
Shira dziekuje
Lili no faktycznie gapy jestesmy. Asiu Rysikowa buziaki z okazji roczku! Mamusiu zagladnij do nas ![]() Patik apropo jego gotowania: mam lazanie w kuchence, wpadniesz?
|
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
a Rysiki chyba się nas wyrzekła...
AgaG jestem świeżo po obiedzie, ale za 2 h chętnie wpadnę ![]() Sara usypia, ja znowu przy kompie
|
#3523 |
|
Wtajemniczenie
|
No kochana za 2 godz. to juz moze nic nie byc.
Ja tez uzalezniona... Dobra ja zmykam, maly wstal, trzeba dac jesc, za chwile reszta przyjdzie, moze przewietrze mlodego, choc jest tak zimno, ze nie za bardzo mi sie chce... |
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam do K.
|
|
|
|
#3525 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez z uzaleznionych. trzeba założyc klub AA a raczej AW.anonimowe wizazanki
|
|
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne, fajne, a te dzieciaczki słodziutkie.Witam. Właśnie ,,oglądam" wiadomości na polsacie i wiadomość-Tofik nie żyje...na szczęście nie mój , ale i tak żal tej żyrafy![]() Wczoraj odwiedziłam nas chrzestna P. i mnie trochę wkurzała, bo chciała się pobawić w mamusię Julci , ale szybko ją utemperowaliśmy![]() Fajne te golfiki, co pokazujecie Apropo kupiłam dzisiaj Julci beret taki wełniany. Jak wstanie wybiore się z Nią do empiku po pana kuleczkę ![]() Ostatnio u nas tragedia z zasypianiem Chwaliłam się, że Julka juz 3 razy zrobiła siku na nocnik? Nie? No to się chwalę
|
|
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy wysypke
![]() Mam tez wyniki - na moje oko wskazują na infekcje wirusową. Ale żal mi Agaty, snuje się po domu, jest marudna, oczy ma szkliste, teraz wzięła poduszke i przyszła się przytulać. Ide jej dac coś na gorączke
|
|
|
|
#3528 |
|
Wtajemniczenie
|
Scio no to witaj w domu, do konca obstawialam trzydniowke. Caluski dla Agatki!
Oliweczka brawa za siku!
|
|
|
|
#3529 |
|
Wtajemniczenie
|
Ha nowa wyliczanka:
Tż ma anginę, ja mam anginę... Ma i Kuba! Została Zuz. Nie dam rady cytować. AgaG Kuba nie je warzyw i większości owoców. Mięso, mięso, mięso, ryby + spaghetti, naleśniki, zupy (większość), makaron z jakimś sosem, ryż (ale nie zawsze). Nie je nic na chleb, zazwyczaj z masłem. Czasami z nutellą, dżemem albo twarogiem. Nie mogę patrzeć jak lodówka pełna a on je z masłem. I nie da się przekonać na spróbowanie nowych smaków, dań...
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dziwne, że gorączka nadal.... ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- |
|
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczko włanie miałam pytać, czy to swędzi, bo Agata się bardzo drapie po głowie.
Jutro znów idziemy do pediatry, bo kazała ją pokazać jak dostanie wysypki. |
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lekarka po morfologii stwierdziła, że to była jednak trzydniówka. |
|
|
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karol też miał trzydniowkę juz, jego chyba nie swędziało, przynajmniej nie drapał się a jak już go wysypało to gorączka nie narastała już do bardzo wysokiego poziomu. |
|
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, przy wysypce temperatura powinna byc już ,,normalna".
|
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
nawet tak nie mów! Nieprawda!
U nas mały w domu też lekko ubrany, spodenki + body z krótkim albo długim rękawem, różnie. Patik, ja wczoraj kupiłam znikopis, nawet cieszy się powodzeniem ![]() Carmela, też myślałam o tej tablicy Jak się spisuje? Dziś w Biedronce kupiłam TE zabawki ale po 13 zł Mały od 40 minut siedzi i bawi się przebijanką ![]() Dziubek Brumek, jak to nie ma czym się chwalić? Dawaj Gomra, fajnie że jest lepiej! Wczoraj nie miałam czasu napisać, bo goście jeszcze byli, reszta dojechała i zrobiła się impreza numer dwa, tym razem pretekstem byłam ja a właściwie dzidziol No i miło dzien zleciał mimo parszywej pogody. A dziś cały dzień na zajęciach, dopiero wróciłam...
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
agaG ty takich glupot nie pisz i nawet tak nie mysl!!!!!!!!!!!
scio zdrowka dla Agatki - biedna. Ja odebralam o 16 marysie, pani mowila ze do 13.30 bawila sie super i ze spala, a pozniej plakala i jak mi ja przyniosla, nie chciala isc do mojej mamy na rece tylko sie mnie uwiesila. Juz wiem ze jutro bedzie masakra, jak bede ja zostawiac. no coz zycie. Teraz bylismy u szwagierki na gorze i zaraz klade mala spac, bo chyba tam krotko spala i temu taka maruda byla.
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Idę robić snacksy i oglądać "lekarzy" w sypialni na kompie, bo mój ślubny zarządził oglądanie innego filmu na polsacie. I naświetlił sobie oczy przy spawaniu ![]() Miłego wieczoru. you wciągnęła się w pracę i tez jej nie ma.
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
Aga a może niech sama sobie zrobi kanapkę? Wyłóż na stół pokrojone wędliny, sery,ogórki,pomidory wiesz szwedzki stół i niech sama sobie skomponuje to na co ma ochotę? Kiedyś oglądałam jakiś program i był właśnie taki niejadek i miał etap "mamo nakarmisz mnie" a chłopczyk miał 4 latka. Wtedy mamuśka mu wytłumaczyła, że jest na tyle duży, że sam potrafi sobie zrobić kanapkę,smarował chleb masłem,nakładał sobie na nią to co chciał, robił jakieś minki z sera,ogórka itd.
A przy obiedzie mówił na co ma ochotę i wtedy pomagał mamie w przygotowaniu,mieszał, solił,obierał tą specjalną obieraczką ziemniaki,marchewkę itd. i mamuśka wiesz chwaliła go, że taki duży jest i tak umie
|
|
|
|
#3539 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Skrobię od mamuśki. Ale nie mam tu sielanki jak ostatnio, bo jutro mała imprezka rodzinna się szykuje więc dziś na zmianę z mamą zabawiamy Alę albo stoimy przy garach. Scio dobrze, że wysypka się pojawiła, żeby teraz szybko zeszła i Agata wróciła z dobrym humorkiem Co do maty wodnej tez szykuję się od tygodni do zakupu ale chyba na dniach w końcu się zdecyduje ![]() Aga... głowa do góry, jesteś świetną matką TRÓJKI dzieci!! Iustyna zdrówka dla Waszej rodzinki! Dziubek ta zła passa musi się w końcu skończyć! Tulę mocno! Zdrówka dla Denisa! |
|
|
|
#3540 |
|
Zadomowienie
|
Dziubku, i jak po wizycie u lekarza? Nie wiem już co pisać, żeby Cię jakoś podnieść na duchu.
Tyle forumowych kciuków jest za Was zaciśniętych, że zła passa musi się w końcu odwrócić. ![]() Aga, jesteś super mamą, przy jednym dziecku jest mnóstwo pracy i czasami cierpliwości brakuje, a Ty masz to wszystko x 3, więc takie zachowanie jest zrozumiałe. Głowa do góry! Iustyna, jednym słowem armagedon- oby choróbsko szybko Wam przeszło i nie dopadło Zuzi. ![]() Scio, u Nas wysypka nie była swędząca i jak tylko się pojawiła temperatura zniknęła. U Was nadal się utrzymuje, czy tylko po prostu jest marudna? Kilka dni temu zamówiłam Hani znikopis na imieniny- miałam dylemat to, czy mata wodna. Zobaczymy czy się spodoba. ![]() No i udało mi się kupić Hani dwuczęściowy kombinezon |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

obiecuje że sie poprawie :P

Zakończone: 2

mi podbrzusze dokucza, tak nisko nisko...

czekamy na wyniki. oby nic neiw ykazały.
Moja koleżanki pediatra uznaje morfologie co pół roku. Nasza ani razu o tym nie wspomniala. Co prawda po Martynce nie widac, zeby czegos jej brakowało (mam czasem wrazenie, ze czegos moze miec za duzo we krwi bo tak szaleje

12.06.2010

, ale szybko ją utemperowaliśmy