|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8
Witam! Biorę tabl.antykoncepcyjne (Logest).W niedziele biorę ostatnią tabl.W pon.i we wtorek miałam śluz z krwią (nie za dużo).Normalnie w czwartek dostaję okres.Tym razem nie dostałam.W między czasie miałam dużo stresu i byłam przeziębiona. Nie wiem czy Pani/Pan mi powie czy to może być ciąża? Czy jak kupię test i wykaże,że nie to powinnam się udać do lekarza? dodam,że ostatnimi czasy miałam mój okres była bardzo słaby- mało obfity, lekarz pow.,że tak może być. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Raczkowanie
|
przerwa w Daylette a ciąża
Czy przy stosowaniu tabletek Daylette (24+4), jeśli współżyłam z chłopakiem w 3 dniu przyjmowania tabletek placebo, a po tym opakowaniu przestałabym przyjmować tabletki jest mozliwość zajcia w ciążę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zakorzenienie
|
Dot.: przerwa w Daylette a ciąża
jest
![]()
#2674 |
Raczkowanie
|
A jeśli nowe opakowanie rozpoczęlabym w z dwudniowym opoznieniem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
Chociaż w sumie to na chłopski rozum... Daylette to to samo co Yasminelle, ma ten sam skład, tylko dawkowanie inne. Biorąc Yasminelle robi się normalną 7 dniową przerwę i jest się wtedy bezpiecznym. Więc działanie Daylette (skoro ma taki sam skład
![]()
#2676 |
Raczkowanie
|
Ale skoro dawkowanie jest inne, moze chormony dzialają trochę inaczej. W każdym bądź razie dziękuję za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
BAN stały
|
Okres spóźniał mi się, zrobiłam test i wyszedł pozytywnie, przestraszyłam się, ale obejrzałam jeszcze raz opakowanie i zobaczyłam że był przeterminowany. Dzisiaj dostałam miesiączkę. Czy to prawdowpodoobne że jestem w ciąży?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
Powtórz test, bo może być taka możliwość.
#2679 |
Raczkowanie
|
we wrześniu nie miałam okresu. Było tylko takie brązowawe plamienie, chyba 4-dniowe. Czy to mogła być miesiączka ? Trochę mam stracha...chłopak mówi żebym poszła wkońcu do lekarza...iść ?
#2680 | |
Catleesi Morza Kocimiętki
|
Pisałam wcześniej w innym wątku, że ponieważ dopadł mnie faraon na wyjeździe, to zaczęłam się obawiać, pomimo tego, że minęły przepisowe 3 godziny na wchłonięcie tabletki, istnieje zagrożenie ciążą. W międzyczasie kochałam się z partnerem, więc zdecydowałam, że ominę przerwę na tabletki placebo i zacznę od razu nowe opakowanie. Dzisiaj jestem w 3 tygodniu i pojawił się okres. W ulotce (tej uniwersalnej z wizażu, swojej znaleźć nie mogłam) jest napisane
Cytat:
Edytowane przez niepa Czas edycji: 2012-10-07 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Przyczajenie
|
małe pytanie. tylko prosze bez złośliwości. kochałam się z chłopakiem w noc z 1 na 2 października . doszło do wytrysku lecz nie w środku tylko bez posrednio na zewnątrz ale na mnie obawiam się troche że jednak moglo sie cos dostać do środka. Natomiast na drugi dzień z rana 2 października dostałam okresu gdzie trwał on zaledwie 5 dni jak normalnie trwa od 7 do 8 dni. czy jest prawdopodobieństwo ciąży ? może to głupie itp. ale dla mnie to nie jest śmieszne . mam robić test ?? w jakim terminie najlepiej ?? prosze o szczerą odpowiedz
![]() Edytowane przez rudzina93 Czas edycji: 2012-10-07 o 21:02 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Test nie wcześniej niż 14 dni od stosunku ![]()
![]() |
#2683 |
Przyczajenie
|
Czy w tym przypadku robienie testu jutro czyli 8 bedzie bez sensu ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Przyczajenie
|
Czyli robienie testu jutro jest bez sensu ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Zakorzenienie
|
Tak, ponieważ test nie będzie wiarygodny
![]()
![]() |
#2686 |
Przyczajenie
|
Matko boska ile to roboty... pierwszy raz bede robić ten test i tyle mam nerwów. okazało się że moja siostra jest w ciąży robiła testy tyle że ona za każdym razem robiła 3 . Czy to jest różnica jakaś ?? koniecznie musze w moim przypadku . ? mnie niepokoi głównie długość mojego okresu nigdy nie miałam tak (krutkiego) czy to jest zależne od ciąży ? myśle że to raczej za wcześnie więc dla czego tak jest ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak się kochasz, to nerwów nie ma? ![]() I ryzyko jest na prawdę niewielkie, więc nie dygaj, to tylko potwierdzi, że nie zaszłaś w ciążę. A następnym razem więcej wyobraźni ![]() Okres nie zawsze musi wyglądać tak samo, a kobiecy organizm to nie zegarek.
![]() |
#2688 |
Przyczajenie
|
w sumie to wyszło samo z siebie miało być zabezpieczenie itp. nie robiłam tego pierwszy raz . pierwszy raz zdarzyła mi sie taka sytuacja.więc troche nerwów mam. dobra to w sumie nie musze się bardzo denerwować ...?! to tylko 'formalność' ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2690 |
Przyczajenie
|
witam!
pytanie jak w tytule ![]() kochałam się z chłopakiem w środę ( 8 dzień cyklu), oczywiście z prezerwatywą. wyszedł ze mnie przed wytryskiem, dodatkowo prezerwatywa była cała, a w trakcie stosunku nie zsunęła się. niepokoję się jednak, ponieważ, gdy zaraz po stosunku dotknęłam okolic intymnych, były one mokre (jak nigdy), a płyn miał specyficzny poślizg. wiem, że to być może środek z prezerwatywy, ale ostatnio wśród moich znajomych nastąpił wysyp ciąż z rzekomo zabezpieczonych stosunków, że wolę się upewnić ![]() z góry dziękuję za odpowiedź! |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Przyczajenie
|
Wielkie dzięki . Nigdzie nie mogłam się niczego dowiedzieć ... w takim razie zostało mi czekać tych pare dni. jeszcze raz dziękuje. Pozdrawiam . Dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
a ja ciagle sie zastanawiam, czy pisze sie : dostalam okres czy okresu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
ma zielone pojęcie
|
Według językoznawców „okresu”. Według mnie obie wersje są poprawne.
#2694 |
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Przyczajenie
|
Hej mam pytanie a raczej rozwianie moich watpliwości . w lipcu poroniłam ciążę cykl wrócił po miesiącu nadal z mężem staramy się o maleństwo moja wątpliwość jest taka że juz 4 dni spóźnia mi się okres robiłam trzy testy w różnych odstępach czasu i wyszły negatywnie , na dość tego mnie mdli mam zawroty głowy , ból w krzyżu przy pierwszej ciąży nie miałam takich objawów .No i włąsnie mam wątpliwośc testy wyszły negatywnie a ciało reaguje jak na ciążę ,czy badanie z krwi kiedy jest najbardziej wiarygodne po ilu dniach od stosunku powinno się je zrobic?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
and cigarettes
|
Co to znaczy 'wg mnie obie są poprawne'?
Nie są. Obok 'dostać' w kontekście zdrowia, choroby i okolicznych stawia się dopełniacz (dostać kataru, grypy, okresu). Obok 'dostać' w znaczeniu otrzymania czegoś stawia się biernik (dostać pierścionek, paczkę, list). |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | |
ma zielone pojęcie
|
Znaczy dokładnie to, co napisałam → według mnie obie są poprawne.
Cytat:
![]() A teraz kończę ten temat, bo to jednak spore odejście od tematu przewodniego tego wątku ![]() ![]()
![]() |
#2698 | |
and cigarettes
|
Cytat:
![]() Oj, nie. Zawsze łączy się z biernikiem. Są po prostu grupy rzeczowników, których forma w bierniku jest taka sama, jak forma w dopełniaczu. Między innymi właśnie jedzenie, skąd dostać/zjeść/zrobić/ugotować kotleta/omleta/brokuła/kokosa. Wciąż jest to biernik... Wciąż przecież dostajesz -co? -kotleta, nie -czego? -kotleta. Czego zrobiłaś na obiad? Czego kupiłaś w spożywczaku? No, przestań. ![]() Ale to zupełnie inne zagadnienie, nie bardzo związane z okresem. Co do okresu poprawna forma jest jedna. Dostać okresu. Z mojej strony również koniec OT. Biernik jest zbyt skomplikowany, by się nad nim rozwodzić w temacie o ciążach. ![]() Edytowane przez coffee Czas edycji: 2012-10-08 o 17:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Catleesi Morza Kocimiętki
|
A ja uważam, że to nie jest odpowiedni temat na dyskusje na temat poprawności językowej
![]() ja ponownie z tm samym pytaniem - przesuwałam krwawienie, bo bałam się, że w 3 tygodniu poprzedniego opakowania tabletka mogła się nie wchłonąć. Teraz, pod koniec 3 tygodnia wystąpiło krwawienie - nie okres, ale krwiawienie, za jakiś czas przestałam krwawić. Dzisiaj to samo, dopiero pod wieczór coś "pokapało". Czytałam w ulotce, że może wystąpić krwawienie gdy się łączy 2 opakowania, ale czy któraś z Was się z tym spotkała? Zastanawiam się, czy lepiej od razu przejść do tabletek placebo, czy brać do końca tabletki aktywne? Prosiłabym o odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie miałam plamień ale niektóre dziewczyny skarżą się na nie przy łączeniu opakowań Dlaczego chcesz przejść od razu do placebo?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.