Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-08, 19:51   #3541
Ma_majka
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII

Cytat:
Napisane przez livdragon Pokaż wiadomość
No babeczki ja juz po wizycie - ważymy 3400 g i szykujemy się na cc w przyszłym tyg - wszystko ładnie pozamykane, wód dużo i dlatego buszuje mi po brzuchu
Już???!!! Szok
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 19:53   #3542
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

karolla mam nadzieje ze tez tak BOSKO bede wygladac jak moj Filip bedzie mial z 15 lat

Biedroneczka
najwazniejsze ze wszytko ok

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 19:53   #3543
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość

Widzial ktos na zywo albo zamawial fotelik maxi cosi cabrio fix kolor fioletowy albo niebieski w taka krateczke??
Bo nie chce zamawiac w ciemno..... chcialam wiedziec czy ladnie sie na zywo prezentuje
Ja widziałam ten fotelik w kratkę, ale ciemniejszy niż ten co link wstawiała Czarna. O ile ten jasny na zdjęciu mi się podoba to ten ciemniejszy w kratkę to mi się nie podobał. Ale to rzecz gustu. Fioletowego akurat nie było.

Ja piszę o tym:
http://www.agito.pl/maxi-cosi-cabrio...98,4179-431939

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość

tez jak pomysle o porodzie to mi smutno ze nie bedzie w brzusiu dzidzi pamietam jak Laure urodzilam jak mi lyso bylo i niefajnie
Mnie też robi się jakoś smutno, że nie będzie małej już w brzuszku. Dlatego mi nie śpieszno do porodu, choć z drugiej strony chciałabym ją już zobaczyć i wiedzieć, że wszystko jest w porządku.
Jesteśmy już tyle czasu razem i człowiek jednak się przyzwyczaja.
W ogóle tak jakoś czuję, że ten czas przemija. Zanim się obejrzę to mała pójdzie do przedszkola, potem do szkoły, założy swoją rodzinę i będzie już całkowicie niezależna.
Te myśli mi od jakiegoś czasu chodzą po głowie, bo co jakiś czas kręcimy dla małej taki filmik, żeby miała pamiątkę jak rodzice byli jeszcze młodzi i piękni

Cytat:
No babeczki ja juz po wizycie - ważymy 3400 g i szykujemy się na cc w przyszłym tyg - wszystko ładnie pozamykane, wód dużo i dlatego buszuje mi po brzuchu
Super To czekamy na relację jak już będzie po wszystkim.
A dlaczego masz cc 2 tygodnie przed terminem? Pytam, bo ostatnio słyszałam, że obecnie jak nic się nie dziej to cc robi się w okolicach 40 tyg, chyba, że to zależy od szpitala.

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
To jest niesamowite, niedawno byłyśmy w 10 tygodniu ciąży, a teraz jedna z nas już w przyszłym tygodniu będzie miała swoje maleństwo na rękach
Dokładnie Ostatnio czytałam mój pierwszy wpis w tym wątku jak byłam po USG i już słyszałam serduszko.

Cytat:
Mam nadzieje wiecej juz wymyslac nie bede, bo zaczelam juz kombinowac z wozkiem i tż sie wkurza

A co do fotelikow, to jak to wlasciwie jest?? tej jest do 13kg, a co potem?? trzeba miec 3 rozne foteliki?? przeciez to jakas masakra

Potem masz jeszcze 2 wielkości do kupienia, aż do 12 roku życia chyba, że przekroczy 1,50 m czy jakoś tak.

Najlepsze jest, że ten pierwszy fotelik jest do około jednego roku życia. Te pozostałe są już na dłużej.

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2012-10-08 o 20:01
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 19:53   #3544
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

muss jak po wizycie??

justa
co do fotelika to niestety nie widzialam, a sama mam ten czerwony

Edytowane przez Today_Tommorow
Czas edycji: 2012-10-08 o 19:57
Stary 2012-10-08, 19:57   #3545
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Dzisiaj zaczynam 35 tydzień

Krechę mam od dawna. a mniej więcej od miesiąca pojawiła mi się jeszcze od pępka w górę i robi się coraz ciemniejsza.

Mam do Was pytanko: czy Wasze brzuszki wydają jakieś dźwięki?? Na początku myślałam że mi się wydaje ale teraz jestem już pewna, od jakiś 2-3 tygodni słyszę takie jakby cichutkie strzelanie (tak jak paznokciem o paznokieć pstryknąć) z brzuszka, szczególnie wyraźnie jak Bąbel szaleje. Na początku rzadko, ale teraz nawet kilka razy dziennie. Spotkała się któraś z Was z tym :conf used: Bo nie mam pojęcia co to :conf used:
Stary 2012-10-08, 20:00   #3546
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanko: czy Wasze brzuszki wydają jakieś dźwięki?? Na początku myślałam że mi się wydaje ale teraz jestem już pewna, od jakiś 2-3 tygodni słyszę takie jakby cichutkie strzelanie (tak jak paznokciem o paznokieć pstryknąć) z brzuszka, szczególnie wyraźnie jak Bąbel szaleje. Na początku rzadko, ale teraz nawet kilka razy dziennie. Spotkała się któraś z Was z tym :conf used: Bo nie mam pojęcia co to :conf used:
Ja czegoś takiego nie mam
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 20:01   #3547
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:

Krechę mam od dawna. a mniej więcej od miesiąca pojawiła mi się jeszcze od pępka w górę i robi się coraz ciemniejsza.

Taaaaak !!! Zdarzyło mi się usłyszec taki dziwięk kilka razy

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 20:03   #3548
madzius90
Zakorzenienie

Hej Kochane

Dostałam dziś pierwszą kaskę z zusu
W piątek za kolejne zwolnienie zrobią mi przelew
Zdziwiłam się, że to tak szybko wszystko, bo po tym co się nasłuchałam i naczytałam jak zus potrafi zwlekać z wypłatą to zwątpiłam

A jutro znowu musze jechać do miasta
Jedyna wada mieszkania na wsi to to, że za głupią pierdołą trzeba jechać do miasta
A ja całe życie mieszkałam w mieście i byłam przyzwyczajona, że wychodze z domu i mogę sobie załatwić wszystko co chcę na spokojnie. Tymbardziej, że moi rodzice mieszkają w centrum miasta, więc wszędzie było blisko

Dziś poprasowałam kolejną partię ciuszków Bartusia.
Ale teściowa mi dorzuciła kolejne do prania
Tak więc jeszcze jutro albo pojutrze pranie i prasowanie mnie czeka, a mój kręgosłup prosi o litość

Jeszcze moja babcia coś tam dla małego przyszykowała
Moja babcia to w ogóle agentka.
Dzwoni do mnie ostatnio no i pogadałyśmy troszkę i w pewnym momencie mówi do mnie:"Magda, a czy ja mogę kupić kilka rzeczy dla Bartusia w lumpeksie?" No to ja jej na to, że nie ma problemu, bo przecież ja też tam kupuję dużo ciuszków. A babcia na to "Aha, to dobrze, bo wiesz, kupiłam już trzy pary śpioszków takich fajnych"
A jakbym powiedziała, że nie to co?

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2012-10-08 o 20:07
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 20:06   #3549
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:

ja się nie spotkałam
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 20:07   #3550
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Taaaaak !!! Zdarzyło mi się usłyszec taki dziwięk kilka razy
Uffff, to mi ulżyło bo już myślałam że coś nie tak
Stary 2012-10-08, 20:10   #3551
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

Ja tez nic nie słyszę, żadne dźwięki się nie wydobywają z mojego brzusia.

Dziewczyny ja też mam pytanie: Za kilka dni wpadnie do mnie kumpela z ciuszkami dla mojej małej po swojej córci. Jej Amelka urodziła się w lutym. Koleżanka oczywiście nic nie chce za ubranka ale jakoś mi tak głupio z gołą ręką... pomyślałam że mamie podaruję winko, a Amelce coś kupię tak do 100zł (byłoby fajnie). Może jakaś mata edukacyjna? Co myślicie o czymś takim: http://allegro.pl/super-mata-z-pozyt...669096855.html albo takim http://allegro.pl/mata-edukacyjna-dl...669083549.html ? nie mam pomysłu
AnnaEf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 20:15   #3552
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:

U mnie cały czas
Nawet teraz słyszę jak sobie tam postukuje i popukuje
Ten mój syn bardzo ruchliwy jest
Stary 2012-10-08, 20:20   #3553
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Ania, wydaje mi się, że fajny pomysł z prezentem dla koleżanki i jej córeczki. Jeśli miałabyś się źle czuć, to warto coś kupić. Ja mojej koleżance, która mi dawała ciuszki nic nie kupowałam, ale wcześniej sporo daliśmy jej rzeczy od szwagierki i to chyba ona czuła się zobowiązana, bo cały czas o tym mówiła.

Dziewczynki, czy Wy też macie taką strasznie napiętą skórę na brzuchu, smaruję się 3 razy dziennie teraz, bo masakra jak mnie ciągnie, swędzi. Strasznie denerwujące to uczucie

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
U mnie cały czas
Nawet teraz słyszę jak sobie tam postukuje i popukuje
Ten mój syn bardzo ruchliwy jest
ja nigdy nie słyszałam, musi być fajne uczucie
Stary 2012-10-08, 20:24   #3554
DeKajka
Zakorzenienie

Nadrobilam calutki dzien nieobecnosci ..
My juz w Rabce .. tescia nie ma a ja go tak lubie .. jutro jak bedziemy wracac to zajedziemy do niego do Krakowa do pracy .. stesknilam sie za nim strasznie .. jakos sama tesciowa mnie nie zadowala ..

Widze ze u Dojotki i Ewci gorąco .. kurcze straszycie dziewczyny .. straszycie ..Trzymam mocno kciuki

Livdragon - to za tydzien witamy kolejnego maluszka ??? juz ? tak szybko ? kurze zaczynam sie bac ..

A ja pije sobie cherbatke z cytrynka i zajadam pyszne kanapeczki .. tesciowa poszla na nocke wiec jestesmy sami ..
Ale sie dzisiaj objadlam .. golabki na obiad a na deser szarlotka i ptasie mleczko .. mm
Wszystkie sasiadki TŻeta sie zlecialy i prawily mi komplementy .. faaajnie mi

Cytat:
:

Tak tak . wiele razy cos takiego slyszalam .. zawsze wtedy kiedy mlody mi sie wypina i brzuch przybiera rozne dziewne pozy .. jej a ja sie balam ze mi skora peka czy mu sie kosci lamią .. ale widze ze to normalne .. ufff

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 20:24   #3555
madzius90
Zakorzenienie

Przeczytałam, że Dojotka zostaje w spzitalu. Biedna
Mam nadzieję, że te skurcze szybko minął i mały posiedzi jeszcze w brzuszku

No i za Landi!!

Muminek dla Laury. Dzielna dziewczynka!!

T'ai za wizytę!

Livdragon

To już w przyszłym tygodniu??

za wszystkie nowe tygodnie!
I życzę szybkiego powrotu do zdrówka chorowitkom
Stary 2012-10-08, 20:31   #3556
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

A mialm wam mowic, od ostatnich 3 dni przesladuje mnie 5 listopad, sni mi sie 3 dni pod rzad, wszedzie slysze 5.11, w telewizji od ludzi, tak pprostu. Czyz bylo by to jakies przeznaczenie

Stary 2012-10-08, 20:35   #3557
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Dojotka, Landi, trzymam za Was kciuki
DeKajka, ale masz fajnie, że takie kontakty z teściami. Super, gratuluję

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
A mialm wam mowic, od ostatnich 3 dni przesladuje mnie 5 listopad, sni mi sie 3 dni pod rzad, wszedzie slysze 5.11, w telewizji od ludzi, tak pprostu. Czyz bylo by to jakies przeznaczenie
mój mąż by się cieszył, jakby u nas był 5 listopad, bo to jego urodziny
Stary 2012-10-08, 20:35   #3558
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się urodziłam 5 listopada
I mam takie małe marzenie, zeby Bartuś w tym czasie sie urodził

W szpitalu, w którym chcę rodzić od czerwca br. mają gaz rozweselający na porodówce
Stary 2012-10-08, 20:44   #3559
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

W szpitalu, w którym chcę rodzić od czerwca br. mają gaz rozweselający na porodówce
u mnie też mają. Jak byłam na wycieczce, ze sr, to pytałyśmy położną o ten gaz i powiedziała, że zdania są podzielone. Na szyjkę ponoć działa super, ale np może działać ogłupiająco, przez co jest utrudniony kontakt z położną, zaburza się rytm oddychania i po tym gazie nie pozwalają się poruszać, tylko każą leżeć, żeby się słabo nie robiło. Jak już się korzysta, to radziła z wyprzedzeniem, zanim się skurcz zacznie, żeby sobie wdychać
Stary 2012-10-08, 20:50   #3560
livdragon
Raczkowanie

GG do livdragon

38 tydzień jest donoszony a dzieciątko duże już jest - poza tym miałam poród przedwczesny poprzednio - cc przy rozwarciu i teraz tez byłam na lekach cały czas które odstawiłam - lpiej szybciej zrobić jeśli wszystko jest ok niż na szybko. ale prawda - prawidłowo jeśli ciąża jest niepowikłana i nie ma ryzyka to cc wykonuje sie w ukończonym min 39 tyg ciąży
livdragon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 20:52   #3561
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Landi, Dojotka Zaciskamy nogi dziewczyny!
Marti, już pod kołderkę! Herbata z cytryną i kurować się!

Ale się nastałam na uczelni za tym głupim świstkiem o urlop...pół dnia nie moje Kolejka chyba z 15 osób przede mną. Oczywiście wanienki nie kupiłam, bo przejazd po południu przez centrum Katowic (które aktualnie są rozkopane) liczy się w latach świetlnych.

Jeszcze sąsiedzi mi burzą, że niby ich zalewam, a u mnie suchutko, wszystko szczelne Tłumaczę, że może coś z elewacją/dylatacją nie tak, bo akurat przy zewnętrznej ścianie im cieknie, to nawet dupska nie ruszyli, żeby zobaczyć, czy tam nie ma jakiejś szczeliny. A mój TŻ nawet wannę rozebrał Jak przyjdzie mi administracja rozkuwać kafle, żeby sprawdzić, czy w ścianie jakaś rura nie poszła, to się wk***ię i już nie będę taka wyrozumiała dla ich wyskoków i burd, o nie To akurat Ci sąsiedzi, którzy się piorą non stop...
Stary 2012-10-08, 20:53   #3562
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
może się spełni - kto wie
za mną coś chodzi 7 listopada

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
u nas też jest - mój TŻ zamierza skorzystać
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 20:54   #3563
agrafka85
Rozeznanie

mam pytanie do dziewczyn mających doświadczenie z pieluchami ile pieluch dziennie zużywałyście na początku? pytam, bo mam okazję kupić 200szt Pampersów 1 (2-5kg) za 100zł , w domu mam już 86szt. Tylko proszę się nie śmiać z mojego pytania ale ja naprawdę nie wiem ile tego towaru potrzeba i zastanawiam się czy to nie za dużo? a może jeszcze za mało?
Stary 2012-10-08, 20:56   #3564
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
super czekamy!!!

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
to dokładnie tak jak ja, nawet proszku jeszcze nie kupiłam

wow, jak bliziutko

wiecie co, u mnie z tą zgagą coraz gorzej, byle co zjem i już jest. Mam dosyć

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Karola, zerknęłam dopiero na fotki. Ale jesteście super rodzinką. Ty piękna mama, a córka modelka

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
WOW !!!!!!!!!!!! To już zaraz

Musso- kciuki zaciśnięte

....................
Mąż montuje suszarkę nad wanną a ja wpadłam na chwilkę

...................

Justa zamówiłąm fotelik maxi cosi cabriofix w odcieniu niebieskim.. Ten Dress Blue.. a Tobie chyba chodzi o ten Checker Blue, tak ?

Marti- ja mam taki lekki zarys kreseczki, ale trzeba się bardzo przygladac aby ją zauważyc..
ja tez mam lekki zarys jakby pociagniete taka ciemnobezowa kredka

Cytat:
Mam nadzieje wiecej juz wymyslac nie bede, bo zaczelam juz kombinowac z wozkiem i tż sie wkurza

A co do fotelikow, to jak to wlasciwie jest?? tej jest do 13kg, a co potem?? trzeba miec 3 rozne foteliki?? przeciez to jakas masakra
no trzeba trzeba.

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Hejka!
Nie miałam tydzień neta - coś z ruterem???
Pewnie was nie nadrobie - bo to nie możliwe
W weeken miałam bolesne skurcze co 15 minutale przeszło - całe szczęscie.
Mówiłam ginowi, że mam bolesne skurcze takie jak na miesiączkę i ruchy Anieli są słabe ale po zrobieniu KTG stwierdził, że wsio ok
Dzisiaj zaczynam 35 tydzień
najwazneijsze ze z mala wsio oki!!gratuluje 35

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja widziałam ten fotelik w kratkę, ale ciemniejszy niż ten co link wstawiała Czarna. O ile ten jasny na zdjęciu mi się podoba to ten ciemniejszy w kratkę to mi się nie podobał. Ale to rzecz gustu. Fioletowego akurat nie było.

Ja piszę o tym:
http://www.agito.pl/maxi-cosi-cabrio...98,4179-431939

Mnie też robi się jakoś smutno, że nie będzie małej już w brzuszku. Dlatego mi nie śpieszno do porodu, choć z drugiej strony chciałabym ją już zobaczyć i wiedzieć, że wszystko jest w porządku.
Jesteśmy już tyle czasu razem i człowiek jednak się przyzwyczaja.
W ogóle tak jakoś czuję, że ten czas przemija. Zanim się obejrzę to mała pójdzie do przedszkola, potem do szkoły, założy swoją rodzinę i będzie już całkowicie niezależna.
Te myśli mi od jakiegoś czasu chodzą po głowie, bo co jakiś czas kręcimy dla małej taki filmik, żeby miała pamiątkę jak rodzice byli jeszcze młodzi i piękni

Super To czekamy na relację jak już będzie po wszystkim.
A dlaczego masz cc 2 tygodnie przed terminem? Pytam, bo ostatnio słyszałam, że obecnie jak nic się nie dziej to cc robi się w okolicach 40 tyg, chyba, że to zależy od szpitala.

Dokładnie Ostatnio czytałam mój pierwszy wpis w tym wątku jak byłam po USG i już słyszałam serduszko.

Potem masz jeszcze 2 wielkości do kupienia, aż do 12 roku życia chyba, że przekroczy 1,50 m czy jakoś tak.

Najlepsze jest, że ten pierwszy fotelik jest do około jednego roku życia. Te pozostałe są już na dłużej.
czas pedzi jak szalony.widze po swojej corce i czlowiek uswiadamia sobie jego uplyw po tym jak widzi jak rosna jego dzieci.

Cytat:

Mam do Was pytanko: czy Wasze brzuszki wydają jakieś dźwięki?? Na początku myślałam że mi się wydaje ale teraz jestem już pewna, od jakiś 2-3 tygodni słyszę takie jakby cichutkie strzelanie (tak jak paznokciem o paznokieć pstryknąć) z brzuszka, szczególnie wyraźnie jak Bąbel szaleje. Na początku rzadko, ale teraz nawet kilka razy dziennie. Spotkała się któraś z Was z tym :conf used: Bo nie mam pojęcia co to
nie mialam czegos takiego

Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość
Ja tez nic nie słyszę, żadne dźwięki się nie wydobywają z mojego brzusia.

Dziewczyny ja też mam pytanie: Za kilka dni wpadnie do mnie kumpela z ciuszkami dla mojej małej po swojej córci. Jej Amelka urodziła się w lutym. Koleżanka oczywiście nic nie chce za ubranka ale jakoś mi tak głupio z gołą ręką... pomyślałam że mamie podaruję winko, a Amelce coś kupię tak do 100zł (byłoby fajnie). Może jakaś mata edukacyjna? Co myślicie o czymś takim: http://allegro.pl/super-mata-z-pozyt...669096855.html albo takim http://allegro.pl/mata-edukacyjna-dl...669083549.html ? nie mam pomysłu

Aniu nie kupuj maty bo malutka juz jest za duza:/i szybko sie nia znudzi.taka mata jest dla lezacych dzieciaczkow jak juz sa mobilne to juz taka zabawka nie skupia ich uwagi.kup lepiej cos grajacego-jakies organki albo gitare.

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 20:57   #3565
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Jeszcze sąsiedzi mi burzą, że niby ich zalewam, a u mnie suchutko, wszystko szczelne Tłumaczę, że może coś z elewacją/dylatacją nie tak, bo akurat przy zewnętrznej ścianie im cieknie, to nawet dupska nie ruszyli, żeby zobaczyć, czy tam nie ma jakiejś szczeliny. A mój TŻ nawet wannę rozebrał Jak przyjdzie mi administracja rozkuwać kafle, żeby sprawdzić, czy w ścianie jakaś rura nie poszła, to się wk***ię i już nie będę taka wyrozumiała dla ich wyskoków i burd, o nie To akurat Ci sąsiedzi, którzy się piorą non stop...
U moich rodziców była też taka sytuacja.
Sąsiedzi z dołu powiedzieli, że rodzice zalewają im łazienkę, a akurat ta rura idzie z góry, przez przedpokoju i do łazienki tych ludzi.
Przyszły hydraulicy rozkuli ścianę, która niedawno była remontowana i okazało się, że to z rury na klatce ich zalewa a nie od moich rodziców
Mieliśmy ochotę ich zatłuc.

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
u mnie też mają. Jak byłam na wycieczce, ze sr, to pytałyśmy położną o ten gaz i powiedziała, że zdania są podzielone. Na szyjkę ponoć działa super, ale np może działać ogłupiająco, przez co jest utrudniony kontakt z położną, zaburza się rytm oddychania i po tym gazie nie pozwalają się poruszać, tylko każą leżeć, żeby się słabo nie robiło. Jak już się korzysta, to radziła z wyprzedzeniem, zanim się skurcz zacznie, żeby sobie wdychać
Ja nie wiem czy skorzystam z tego
Ale dobrze wiedzieć, że w razie czego jest
Stary 2012-10-08, 21:00   #3566
marti86
Zakorzenienie

Madziu no to rzeczywisie mozna sie wkurzyc

Agrafka zabij mnie ale nie pamietam pamietam tylko ze szybko przeszlam z 1 na 2 bo juz 1 byly male a corka gigantm sie nie urodzila (3100 54cm) ale moze niech swiezzsze mamy sie wypowiedza bo ja juz po prawie 6 latach malo co pamietam.

A wlasnie-Weronika to zyje po tym weselu??????

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 21:01   #3567
Nicole03
Rozeznanie

To i ja się pochwalę dzisiejszą wizytą . Synek waży już 2,8 kg według OM wychodzi 36 tydzień wg USG 37 , do końca tygodnia mam brać nospę a potem jak to powiedziała gin. czekać na regularne skurcze- szyjka miękka i podatna ale nie rozwarta Jednym słowem czas zacząć się pakować bo już tuż tuż . U mnie w szpitalu niestety ciężko o znieczulenie , jedno dobre że odnowione są sale do rodzinnego porodu i nie ma problemu żeby z nich korzystać .
Nicole03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 21:07   #3568
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
A wlasnie-Weronika to zyje po tym weselu??????
Pisała chyba dziś, że żyje, ale chyba nie ma siły

Cytat:
Napisane przez Nicole03 Pokaż wiadomość
To i ja się pochwalę dzisiejszą wizytą . Synek waży już 2,8 kg według OM wychodzi 36 tydzień wg USG 37 , do końca tygodnia mam brać nospę a potem jak to powiedziała gin. czekać na regularne skurcze- szyjka miękka i podatna ale nie rozwarta Jednym słowem czas zacząć się pakować bo już tuż tuż . U mnie w szpitalu niestety ciężko o znieczulenie , jedno dobre że odnowione są sale do rodzinnego porodu i nie ma problemu żeby z nich korzystać .
Stary 2012-10-08, 21:08   #3569
agrafka85
Rozeznanie

Cytat:
Agrafka zabij mnie ale nie pamietam pamietam tylko ze szybko przeszlam z 1 na 2 bo juz 1 byly male a corka gigantm sie nie urodzila (3100 54cm) ale moze niech swiezzsze mamy sie wypowiedza bo ja juz po prawie 6 latach malo co pamietam.
dzięki Marti no właśnie ja się zastanawiam, czy to nie będzie za dużo, bo ginka mi powiedziała, że jeśli mały urodzi się w terminie to może ważyć 3500-3600g więc może całkiem szybko wyrosnąć, ale z drugiej strony to różnie bywa z tym przewidywaniem wagi więc już sama nie wiem
Stary 2012-10-08, 21:09   #3570
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
mam pytanie do dziewczyn mających doświadczenie z pieluchami ile pieluch dziennie zużywałyście na początku? pytam, bo mam okazję kupić 200szt Pampersów 1 (2-5kg) za 100zł , w domu mam już 86szt. Tylko proszę się nie śmiać z mojego pytania ale ja naprawdę nie wiem ile tego towaru potrzeba i zastanawiam się czy to nie za dużo? a może jeszcze za mało?
Ja mam w domu 42 sztuki jedynek, sądzę jednak, że na dwójki przejdziemy szybko, bo takie małe dzieci to rosną jak na drożdżach.
Według mnie to nie zużyjesz tyle pieluszek. Jedynki są od 2-5 kg, a dwójki 3-6 kg, więc dużej rożnicy tutaj nie ma. Osobiście bym nie kupowała

Właśnie wylicytowałam takiego pajacyka dla mojego syncia
http://img17.allegroimg.pl/photos/or.../43/2683044338 na jego pierwsze święta

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości