Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r. - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-08, 19:21   #4411
monka23
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Monka super ten tytuł wątku ale myślę że na część jeszcze następną
ale myśl myśl bo idzie ci dobrze,
idę na pocztę wysłać Ci paczuszkę, w piątek nie dałam rady
Czas nie czas, tak poprostu mi sie tytul nadzial wiec napisalam, pamietac go nie bede napewno , wiec wolalam na swiezo dac .

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
kanapki to podstawa jak tylko wstajemy rano do pracy to ona już wie, że ja albo tż idziemy robić kanapki. jak jeszcze lezymy w łóżku to mowi "chodź mamusiu/tatusiu robic kaMapki" po czym leci po swój plastikowy nożyk i smaruje sobie masełkiem, serkiem itp oczywiście większośc ląduje w buzi a nie na chlebie

Mała ma tylko infekcję, na szczęście... jest "czyściutka". Taka pora niestety. A nas tak wywiało, że wróciłam z katarem i bólem gardła... chyba mnie coś bierze... a rzadko choruję...

I co masz malej podawac?

Moj maly byl do poludnia meeega marudny, ryczal z byle powodu , szok, az tz-ta wkurzyl . Wczoraj poszedl pozno spac bo spal w aucie po poludniu , dzis z rana wstal mega wczesnie ( nie wiem ktory budzi ktorego, ale nie podoba mi sie to ) . Zasnal mi w aucie przed 12 , pospal z 40 min i byl juz normalny. Drzemka byla na maxa potrzebna.
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 19:57   #4412
BeataR89
Rozeznanie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Czas nie czas, tak poprostu mi sie tytul nadzial wiec napisalam, pamietac go nie bede napewno , wiec wolalam na swiezo dac .

I co masz malej podawac?

Moj maly byl do poludnia meeega marudny, ryczal z byle powodu , szok, az tz-ta wkurzyl . Wczoraj poszedl pozno spac bo spal w aucie po poludniu , dzis z rana wstal mega wczesnie ( nie wiem ktory budzi ktorego, ale nie podoba mi sie to ) . Zasnal mi w aucie przed 12 , pospal z 40 min i byl juz normalny. Drzemka byla na maxa potrzebna.
Musisz ustalić porę na drzemkę i codziennie o tej samej godzinie kłaść na spanie małego

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Jutro idę zapisać córkę do dentysty szkoda że ma jeszcze katar i kaszel, bo jutro bym od razu poszła na wizytę. Obawiam się że ma początki próchnicy tylko skąd to się wzięło je słodycze ale nie aż do przesady.
Stary 2012-10-08, 20:29   #4413
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
izazula ja tez leciałam dzisiaj po te spodnie, i w sumie ich nie kupiłam. ?Jakieś takie jakościowo moim zdaniem nic fajnego, to ocieplenie to rylko cienki materiał podszyty, w Pepco można lepsze dostać. Chyba mu zwykłe kupię i do tego kalesony.

Libra wózek wstawiam
Tż jednak kupił te spodnie. Nie są jakieś specjalnie grube ale mają być głownie do szkoły a Wojtek jest wożony i przywożony także nie musi biegać po mrozach czy stać na przystankach. Do tego takie ocieplenie nie będzie za grube do siedzenia w samej szkole. Dadzą radę na samą zimę bo później będą za małe
Kupiliśmy jeszcze te bluzki z długim rękawem.

Wózek fajny

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Tam był podest tylko nie przy kibelku, akurat umyty w wannie, podałam mu a on awanturę zrobił że nie chce i wrzucił go z powrotem do wanny... a wszystko przez to że starszy kuzyn robił siusiu bez podestu i on chciał tak samo. Na szczęscie w domu mu nie przeszkadza podest...
No tak jak starszy kuzyn sikał bez to awantura nie dziwna.

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Dzieki
wystawiłam na sprzedaż i już jedna znalazła nabywcę
Super - brawa . Wypatrzę sobie jakąś kiedyś i się zgłoszę
Stary 2012-10-08, 20:50   #4414
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

Ania P Dzięki za odpowiedz, właśnie na tyle obstawiałąm, bo w necie od 100-200 zł, więc taka średnia. W moim jedyne zniszczenie to naklejki odpadły. Reszta po wyptaniu idealna.

Młodego przestawiliśmy na doroslejszy fotelik. Ale dumny. Sam sobie otwiera drzwi, i wsiada, i mi pas podajeJak wychodzimy to odpina pasy i wysiada jak mu pozwolimy. Tz najbardziej zachwycony bo go wkońcu nikt po plecach nie kopie w czasie jazdy
Te graco nie raz można w promocji po 99 zł trafić . w lato po tyle były .
Moje dzieciaki też na dużych śmigają , bo łatwiej mi je zapinać i rozpinać . więc TZ ma w aucie espiro a ja mam dwa duże u siebie . Szymek ma taki 15-36 , a Olka ma 9-36 , zapinam ich normalnymi pasami .

Cytat:
J
Kupilam młodemu wózek do biegania Ma duże koła, hamulec, za 50 zł . Swoją drogą to teraz te używane wózki taniutkie.
Jak za darmo

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
laski, słyszałyście o tej chorobie: http://supernowosci24.pl/wysypka-bos...rzedszkolakow/ ??????
u nas właśnie jest epidemia tego świństwa koleżanki córa złapała w przedszkolu - męcz sie dziecko strasznie
O kurde nie wiedziałam nawet o tym , oby do nas się nie przypętało . Jakiś nowy shit

Zimno cholerka . Jak ja nie lubię tego ubierania z rana i kurtki
Tz w szczecinie siedzi .
Chrzestna Oli maltańczyka kupiła , oj Olka go zamęczy

Madziwnia - fajnie że dziewczynie pomogliście i że taka babka się fajna trafiła .
Stary 2012-10-08, 20:54   #4415
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Moje dzieciaki też na dużych śmigają , bo łatwiej mi je zapinać i rozpinać . więc TZ ma w aucie espiro a ja mam dwa duże u siebie . Szymek ma taki 15-36 , a Olka ma 9-36 , zapinam ich normalnymi pasami .
A jaki Ola ma ? Bo przecież te większe foteliki są niżej i z automatu dziecko też niżej a normalny pas wyżej. Nie dusi jej nic ? Widzi wszystko co się dzieje za oknami ? To u nas też jest ważny punkt
Stary 2012-10-08, 21:17   #4416
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
A jaki Ola ma ? Bo przecież te większe foteliki są niżej i z automatu dziecko też niżej a normalny pas wyżej. Nie dusi jej nic ? Widzi wszystko co się dzieje za oknami ? To u nas też jest ważny punkt
Ola ma recaro , to był fotelik SZymka . w moim aucie widzi w TZta nie za bardzo , ale tam mają monitory i bajki oglada .
http://allegro.pl/recaro-fotelik-you...679306290.html
Wkładki pod tyłkiem w sumie też już nie mamy .
Pas przebiega tam gdzie trzeba , bo trzyma go specjalny zaczep z boku fotelika , więc najpierw się spina pas tym zaczepem a potem zapina dziecko
Tylko nasz ma już trzy lata .
Stary 2012-10-08, 21:29   #4417
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Ola ma recaro , to był fotelik SZymka . w moim aucie widzi w TZta nie za bardzo , ale tam mają monitory i bajki oglada .
http://allegro.pl/recaro-fotelik-you...679306290.html
Wkładki pod tyłkiem w sumie też już nie mamy .
Pas przebiega tam gdzie trzeba , bo trzyma go specjalny zaczep z boku fotelika , więc najpierw się spina pas tym zaczepem a potem zapina dziecko
Tylko nasz ma już trzy lata .
No tak tylko że fotelik też jest wyższy od espiro i ten zaczep na pas też jest wyżej Muszę to wszystko pomierzyć a tymczasem Zośka pojeździ w swoim zapięta normalnym pasem bo nawet jej się podoba

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-08, 22:24   #4418
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
No tak tylko że fotelik też jest wyższy od espiro i ten zaczep na pas też jest wyżej Muszę to wszystko pomierzyć a tymczasem Zośka pojeździ w swoim zapięta normalnym pasem bo nawet jej się podoba
Na dłuższe trasy jeździ w espiro , bo tam ma lepiej do spania . Ale jadę do przedszkola 2 min , dwójkę muszę wysadzić , potem Olkę wsadzić i jadę do drugiego . Z duzymi fotelikami jest mi wtedy wygodniej . No i do tego Olka sama wlezie . W sklepach dobrych jak mają foteliki to i fotele samochodowe można sobie mierzyć .
Stary 2012-10-08, 22:34   #4419
libra777
Zakorzenienie

Iza to polecam się
Ania fajny ten fotelik ,też się muszę zacząć rozglądać za nowym bo z naszego espiro jeszcze trochę i głowa będzie wystawać ,na razie jeździ jeszcze w pasach fotelikowych i nie jest mu raczej ciasno.
Ogólnie z espiro byłam bardzo zadowolona,teraz się znowu zacznie wybieranie ,pzrebieranie oglądanie ,nie cierpię tego.
Im więcej oglądam i czytam tym coraz głupsza jestem
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 22:54   #4420
P0P70
Zakorzenienie

Ja tez niedługo muszę się zacząć rozglądać za nowym fotelikiem. Nam w esprio dalej wygodnie ale będziemy potrzebowali go dla młodszej wiec dla Oliwki będzie nowy.

Libra - ja już dawno miałam Ci napisać ze piękne dzieła tworzywa.
A ta poducha jest przesliczna.

Ty to dla mnie taki niedościgły wzór jesteś. I zdecydowanie z innej planety, takiej gdzie doba ma conajmniej 48 godzin. No chyba ze jest Was dwie.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 06:16   #4421
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

no dawno pierwsza nie byłam
wstałam bo zaraz mi cycki eksplodują...Iza jadła o 22ej, potem o 3ej i teraz jeszcze śpi, zaraz ją obudzę
U mnie też zimno, teraz jest 3 stopnie i widze że samochody mają białe dachy, wiec przymrozek był nie wiem jak mam kubiego ubrać w taką durną pogodę...już wole albo mróz, albo ciepełko, bo takie 10-14 stopni w dzień to mnie wkur.wia
Dzisiaj zabieram sie za segregację zabawek kubusiowych, bo pokój zagracony, a on i tak bawi sie tylko:puzlami, ciuchciami, duplo, wyspą sodor i torami i garażami z wadera. Reszte mam ochotę wywalić.... mam całe pudło klocków mega z wadera i chyba je wypieprze...on sie nimi w życiu nie bawił albo do przedszkola może podrzucę - myślicie, że wezmą??mogą tak??

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-09, 06:33   #4422
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Te graco nie raz można w promocji po 99 zł trafić . w lato po tyle były .
Mój w normalnych pasach bezpieczniejszy bo rąk na zewnątrz nie przeciąga. Konfort wsiadania do auta sporo większy. Ja ten Graco mam po Eryku. Eryk nim jeździł kilka lat a on jak nowy.Eryk już duży chłopak i może jeździć bez fotelika wkońcu
Cytat:
Tż jednak kupił te spodnie. Nie są jakieś specjalnie grube ale mają być głownie do szkoły a Wojtek jest wożony i przywożony także nie musi biegać po mrozach czy stać na przystankach. Do tego takie ocieplenie nie będzie za grube do siedzenia w samej szkole. Dadzą radę na samą zimę bo później będą za małe
Kupiliśmy jeszcze te bluzki z długim rękawem.
Te bluzy fajne, ale narazie mam dla mojego taki zapas że nie wiem czy wszystkie ubierze, bo ma swoje ulubione, a reszta tak schowana że bez wyrzucenia całej zawartości szafki nawet ich nie zobaczę
Cytat:
Mój spokojnie wszystko za oknem widzi, a pasy są puszczane w taki uchwyt przy zagłówku, on rególuje ich wysokść.

Z wózka widząc tylko na zdjęciach to jestem bardzo zadowolona zobaczymy jak dojdzie. Firmy też fajnej bo casualplay. Dzisiaj po niego kuriera wysyłam, bo od tz z pracy będzie za darmo(a raczej tz zapłaci )A ceny wózków to na tablicy sporo takich, można przebierać, ja dałam sobie 2 tyg na znalezienie, to w 3 dni znalazłam. Tylko wczoraj miałam 8 do wyboru, więc brałam po kolorze

Wiecie że jak wczoraj byłam na placu zabaw z mlodym to większość dzieci w takich zimowych kurtkach, czapach wełnianych, i kozaczkach, matki i opiekunku podobnie, kozaki płaszcze szale tylko bez czapek i rękawiczek. Jestem ciekawa jak się ubiorą skoro już przy +10 takie ocieplenie, to przy 0 juz chyba z domu nie wyjdą.
A ja biegam w krótkich spodenkach takich do kolan, i bluze po 5 min ściągam.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 06:56   #4423
megi-megi
Zakorzenienie

Madzia - ja dzisiaj w cienkim płaszczu wyszłam do pracy i powiem Ci, że czuję, że czas na zakupy. Myślałam, że zamarznę na amen. Kobietom w ciąży jest podobno cieplej, bo mają wiecej krwi - mnie akurat to nie dotyczy w ogóle.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 07:28   #4424
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Madzia - ja dzisiaj w cienkim płaszczu wyszłam do pracy i powiem Ci, że czuję, że czas na zakupy. Myślałam, że zamarznę na amen. Kobietom w ciąży jest podobno cieplej, bo mają wiecej krwi - mnie akurat to nie dotyczy w ogóle.
Rano u nas jest okolo 0. Jak Eryk szedl do szkoly bylo tylko 2stopnie. Eryk szedl w cieplym swetrze i wiatrowce.
Taka pogoda dupowata,ale trzeba sie na cebulke ubierac,jak sie robi cieplo to cos mozna sciagnac.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 08:03   #4425
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Mój w normalnych pasach bezpieczniejszy bo rąk na zewnątrz nie przeciąga. Konfort wsiadania do auta sporo większy. Ja ten Graco mam po Eryku. Eryk nim jeździł kilka lat a on jak nowy.Eryk już duży chłopak i może jeździć bez fotelika wkońcu

Te bluzy fajne, ale narazie mam dla mojego taki zapas że nie wiem czy wszystkie ubierze, bo ma swoje ulubione, a reszta tak schowana że bez wyrzucenia całej zawartości szafki nawet ich nie zobaczę

Mój spokojnie wszystko za oknem widzi, a pasy są puszczane w taki uchwyt przy zagłówku, on rególuje ich wysokść.

Z wózka widząc tylko na zdjęciach to jestem bardzo zadowolona zobaczymy jak dojdzie. Firmy też fajnej bo casualplay. Dzisiaj po niego kuriera wysyłam, bo od tz z pracy będzie za darmo(a raczej tz zapłaci )A ceny wózków to na tablicy sporo takich, można przebierać, ja dałam sobie 2 tyg na znalezienie, to w 3 dni znalazłam. Tylko wczoraj miałam 8 do wyboru, więc brałam po kolorze

Wiecie że jak wczoraj byłam na placu zabaw z mlodym to większość dzieci w takich zimowych kurtkach, czapach wełnianych, i kozaczkach, matki i opiekunku podobnie, kozaki płaszcze szale tylko bez czapek i rękawiczek. Jestem ciekawa jak się ubiorą skoro już przy +10 takie ocieplenie, to przy 0 juz chyba z domu nie wyjdą.
u nas też tak dzieci właśnie grubo ogacone przy 10-14 stopniach...a moj w samej bluzie wtedy i czuję ten wzrok matek na sobie

Cytat:
Rano u nas jest okolo 0. Jak Eryk szedl do szkoly bylo tylko 2stopnie. Eryk szedl w cieplym swetrze i wiatrowce.
Taka pogoda dupowata,ale trzeba sie na cebulke ubierac,jak sie robi cieplo to cos mozna sciagnac.
przy 0-2 stopniach to ja bym z kolei chyba zimową założyłamusze za butami się wybrać bo nie mamy na zimę

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 08:38   #4426
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Na dłuższe trasy jeździ w espiro , bo tam ma lepiej do spania . Ale jadę do przedszkola 2 min , dwójkę muszę wysadzić , potem Olkę wsadzić i jadę do drugiego . Z duzymi fotelikami jest mi wtedy wygodniej . No i do tego Olka sama wlezie . W sklepach dobrych jak mają foteliki to i fotele samochodowe można sobie mierzyć .
Ja już kiedyś przy okazji Wojtka oglądałam te recaro i bardzo mi pasowały, no niestety cena dużo mniej. Czytałam sporo o nich i mają bardzo dobre opinie no i dzieciaki je lubią. Oczywiście płacimy za te testy, które mają i wszelkie badania. No cóż. Jeszcze trochę mi czasu zostało.
Faktycznie Tobie wygodniej z dwójką jak się sami obsłużą.

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Iza to polecam się
Ania fajny ten fotelik ,też się muszę zacząć rozglądać za nowym bo z naszego espiro jeszcze trochę i głowa będzie wystawać ,na razie jeździ jeszcze w pasach fotelikowych i nie jest mu raczej ciasno.
Ogólnie z espiro byłam bardzo zadowolona,teraz się znowu zacznie wybieranie ,pzrebieranie oglądanie ,nie cierpię tego.
Im więcej oglądam i czytam tym coraz głupsza jestem
Ja ogólnie tez zadowolona jestem z espiro choć czasami miałam z nim spięcia ale przywykłam. Tż trochę marudzi ale wyjścia nie ma

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
no dawno pierwsza nie byłam
wstałam bo zaraz mi cycki eksplodują...Iza jadła o 22ej, potem o 3ej i teraz jeszcze śpi, zaraz ją obudzę
U mnie też zimno, teraz jest 3 stopnie i widze że samochody mają białe dachy, wiec przymrozek był nie wiem jak mam kubiego ubrać w taką durną pogodę...już wole albo mróz, albo ciepełko, bo takie 10-14 stopni w dzień to mnie wkur.wia
Dzisiaj zabieram sie za segregację zabawek kubusiowych, bo pokój zagracony, a on i tak bawi sie tylko:puzlami, ciuchciami, duplo, wyspą sodor i torami i garażami z wadera. Reszte mam ochotę wywalić.... mam całe pudło klocków mega z wadera i chyba je wypieprze...on sie nimi w życiu nie bawił albo do przedszkola może podrzucę - myślicie, że wezmą??mogą tak??
U nas przedszkola biorą zabawki tylko nie pluszaki. Zabawki muszą być czyste, całe i sprawne.
Dlaczego chcesz wywalić klocki ? Może Iza się będzie nimi bawiła.
Zosia bawi się wieloma zabawkami Wojtka mimo że do "dziewczęcych" nie można ich zaliczyć.

Cytat:

O tak ręce często były poza pasami

Ja też często widzę tak poubierane dzieciaki nawet jak temp. w granicach 20 (ubiegły tydzień np.). Rozumiem że rano do przedszkola czy do babci się dziecko ubiera ale później idąc na spacer można dziecię rozebrać żeby się nie zgrzało ale gdzie tam nikt kurtki i czapki dziecko nie zdejmie bo przecież zawieje.
Ja ubieram na cebulkę i rozbieram jak jest potrzeba.
Stary 2012-10-09, 09:09   #4427
sara 85
Zakorzenienie

u nas w nocy też przymrozek był, teraz 5 stopni jest. Wczoraj wieczorem założyłam zimową kurtke i wcale nie było mi za ciepło.

Dziewczyny jakie macie łóżka w sypialni? możecie jakieś polecić? jaką wielkość brać 160X200 czy 180x200?
podoba mi sie takie http://allegro.pl/lozko-loze-tapicer...702130433.html

miałam kanape zmienić, ale zdecydowałam że najpierw zmienimy łóżko, bo mamy małe i troche stare już.

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2012-10-09 o 09:12
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 09:11   #4428
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeataR89 Pokaż wiadomość
Musisz ustalić porę na drzemkę i codziennie o tej samej godzinie kłaść na spanie małego

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Jutro idę zapisać córkę do dentysty szkoda że ma jeszcze katar i kaszel, bo jutro bym od razu poszła na wizytę. Obawiam się że ma początki próchnicy tylko skąd to się wzięło je słodycze ale nie aż do przesady.
My juz raczej z takowej drzemki dawno temu zrezygnowalism, a raczej maly . Jak juz pisalam to byl skutek poznej drzemki popoludniowej w aucie potem pozne wieczorne spanie i wczesne wstanie .
Maly spi mi juz tylko w aucie i czasem sie zdarzy ze drzemke zaliczymy, ale pilnuje zeby byla odpowiedniej porze, nie za pozno, pomijam choroby ( tfu tfu) to wtedy bedzie mogl spac o ktorej ile chce.

Bao a gdzie fotki malej ?
Stary 2012-10-09, 09:16   #4429
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Sara nie mam sypialni i nie bardzo mogę pomóc.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-09, 09:52   #4430
P0P70
Zakorzenienie

Sara- fajne to loże. Tylko nie wiem jak z utrzymaniem jego. Wybralabym większe - łatwiej z dzieckiem się pomieścić.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2012-10-09 o 11:50
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 09:59   #4431
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Sara- fajne to loże. Tylko nie wiem jam z utrzymaniem jego. Wybralabym większe - łatwiej z dzieckiem się pomieścić.
Hahaha... My śpimy na rozkładanym łóżku 115cm szerokości I od jakiegoś czasu w nocy Misiek do nas dołącza

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:12   #4432
BeataR89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
u nas w nocy też przymrozek był, teraz 5 stopni jest. Wczoraj wieczorem założyłam zimową kurtke i wcale nie było mi za ciepło.

Dziewczyny jakie macie łóżka w sypialni? możecie jakieś polecić? jaką wielkość brać 160X200 czy 180x200?

miałam kanape zmienić, ale zdecydowałam że najpierw zmienimy łóżko, bo mamy małe i troche stare już.
Piękne łóżko ale ja nie poradzę bo nie mam sypialni

Widzę temat fotelików my mamy taki http://www.maked.jgora.pl/CONECO/FOT..._04_maked.html ale Maja nie lubi jeździć w foteliku i zawsze jest płacz nie może wysiedzieć za długo 30 min jazdy jest spokój a potem awantura.
A jeśli chodzi o ubieranie dzieci dziś rano wyszłam i było mroźne powietrze mojej założyłam taką kurtkę http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...Kurtki/85236/1 pod tym miała koszulkę i bluzkę na długi rękaw taką cienką no i jej było zimno że kocykiem kazała się przykryć ona to w ogóle taki zmarźlak że jak teraz jest tak chłodno to nie będzie chodzić sama bo jej za zimno i wiatr przeszkadza musi siedzieć w spacerówce.
Byłam ją zapisać rano do dentysty polecali tą przychodnie http://remedium-stomatologia.pl/ no ale zobaczymy jak to będzie aż sie boję nie wiem jak ją przygotować czy jej powiedzieć gdzie będzie szła czy nic jej nie mówić
Stary 2012-10-09, 11:21   #4433
monka23
Zakorzenienie

My mamy drewniane łóżko , osobiście podobają mi się metalowe , takie bardziej sprosne

Beata może pobawcie się w domu w dentyste ,(są takie zestawy zabawkowe ) zeby mniejwiecej wiedziała o co chodzi , jak to wyglada.
Stary 2012-10-09, 11:28   #4434
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

Sąsiadka ma takie, białe z eko skóry, ładnie wygląda ona ma jeszcze zamiast guzików takie diamenciki
ja bym brala wieksze jak masz miejsce

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
My mamy drewniane łóżko , osobiście podobają mi się metalowe , takie bardziej sprosne

Beata może pobawcie się w domu w dentyste ,(są takie zestawy zabawkowe ) zeby mniejwiecej wiedziała o co chodzi , jak to wyglada.
potwierdzam pomysl z zabawą,

Monka to dlaczego masz drewniane??

wyslalam wczoraj do ciebie paczuszkę
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:29   #4435
BeataR89
Rozeznanie

Cytat:

hmm może to i dobry pomysł z tą zabawą muszę poszukać tylko tych zestawów
Stary 2012-10-09, 11:35   #4436
monka23
Zakorzenienie

Bo tz- towi się podobało i mówił ze metalowe szybciej rozklekotamy . Te jest duże i stabilne , fajniej by wyglądało białe , może przy remoncie wujek się za to zabierze , albo z tz- tem wybija mi ten pomysł . Świra mam na punkcie białego.

Chyba idziemy spać z małym a co , no nie dospana jeste , a jego po plecach podrapie ( uwielbia) to może zasnie .
Stary 2012-10-09, 12:01   #4437
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Bo tz- towi się podobało i mówił ze metalowe szybciej rozklekotamy . Te jest duże i stabilne , fajniej by wyglądało białe , może przy remoncie wujek się za to zabierze , albo z tz- tem wybija mi ten pomysł . Świra mam na punkcie białego.

Chyba idziemy spać z małym a co , no nie dospana jeste , a jego po plecach podrapie ( uwielbia) to może zasnie .
moja spi
tez lubi drapanko, smyranko itd. Jak mama:P

albo pora na kawę?? Nie piłam dziś przez to ze szłam do lekarza, tak jakos nie zdążyłam

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:

w związku z tym świrem na biały ochota na blond? hehe
byłaś sie obciąć juz?
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:22   #4438
BeataR89
Rozeznanie

Cytat:
moja spi

albo pora na kawę?? Nie piłam dziś przez to ze szłam do lekarza, tak jakos nie zdążyłam
Moja też lubi jak ją drapie i masuje
Stary 2012-10-09, 14:08   #4439
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Beata pierwszą wizytę u dentysty dobrze jest załatwić jak nie ma potrzeby roboty czegokolwiek w buzi. Może się nie udać za pierwszym razem a lepiej nie zrażać.
My byliśmy pierwszy raz przy okazji wizyty Tż i jak Zosia wcześniej zobaczyła jak tata siedzi na fotelu i buzie otwiera a pani mu coś tam robi to sama zaczęła otwierać zanim usiadła.
Teraz jak jesteśmy w gabinecie "towarzysko" to zawsze ma życzenie żeby jej ząbki oglądać.
Stary 2012-10-09, 14:54   #4440
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
moja spi

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

w związku z tym świrem na biały ochota na blond? hehe
byłaś sie obciąć juz?
A po co bylas u lekarza? z kim?
Ja tez lubie drapanko uwielbiam
Nie wiem kiedy, ale jakos tak mi sie spodobaly biale wnetrza , meble itd . Wlosy ide jutro farbowac i nie bedzie to raczej blond, ale taki braz , jasny , ooo nie taki jak ty bo nie pasowalby mi , ale fajny masz . Wlosy nie maja nic wspolnego z bialym , ciemne kolory wlosow tez mi sie podobaja - ogolnie

Cytat:
Napisane przez BeataR89 Pokaż wiadomość
Moja też lubi jak ją drapie i masuje
ja tyz lubie

u nas pada , ciekawe jak jutro bedzie.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Dziewczyny podajcie przepis na barszcz czerwony , sprawdzon bo ja nie wiem czy dobrze gotuje .
Libra??????? tak ladnie sie usmiecham do ciebie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości