|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Marysia spi, ide i ja sie myc i spac bo o 6.30 pobudka
DOBRANOC
|
#3542 |
|
Wtajemniczenie
|
Czytam, ale z pisaniem lipa
|
#3543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(z drugiej strony jest biała do mazaków)Tabica taka: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50021076/ TZ w pracy skróci jej trochę nogi, a ja przemaluje na biało bo nie podoba mi się taka drewniana. Cytat:
![]() rewelacja, od soboty Sara nie bawi sie niczym innym tylko tablica w ruchu ![]() Wczoraj chyba pisałam że nie zjada kredy... już zjada i maluje sobie buzie i maluje po płytkach na podłodze
|
||
|
|
|
#3544 | |||
|
Raczkowanie
|
Hej,
uff "enter"działa, za to klawiatura mi się przestawiła i zamiast "ł" mam ø, zamiast ż mam æ itd, nie ma polskich znaków tylko jakieś dziwne znaczki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ej nie bądź taka skromna, chwal się ! Duzo zdrowia dla wszystkich chorowitków!!!!!!!! ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- chwal sie, pokazuj!! |
|||
|
|
|
#3545 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Justynko zdrowia dla Was! Oby Zuza przetrwala! Cytat:
Moze nie bedzie tak zle jutro? Oby! Cytat:
Cytat:
![]() I Cytat:
Poka, poka ![]() Cos sie dzieje, czy wyszlas z wprawy? Brakuje tu Ciebie. |
|||||
|
|
|
#3546 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja
Lece z pamięci Brumku usmialam sie z tego Twojego probowania. Przeszło mi przez myśl by ten pulmex spróbować ale sie nie odważyłam AgaG nic Wiki nie jest. Chyba tylko Troche popieklo i przeszło. Dziubeczku Bartessa super ze Karolek juz lepiej Justyna OMG ale sie macie. Jak w szpitalu. Zdroweczko Brunetko a co jest w K ?? Narobilyscie mi chęci na ten komin. Polece do HM i zobaczę czy u nas jest. Jak nie to na Allegro bede zamawiać. Scio a jednak trzydniowka. Teraz juz powinno byc coraz lepiej. Wiki coraz śmielej poczyna sobie z chodzeniem. Wczoraj i dzis przeszła po kilka kroczkow sama od kanapy do lozeczka ( to tak po 5-6 kroków). Jak sie zapomni to idzie a jak sie zorientuje ze idzie to automatycznie klap na kolana. Paskuda Mala. Jacienku |
|
|
|
#3547 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaneta i AgaG ja jestem pewna, że Kuba by położył na chleb jedynie masło
. Często robimy takie kolacje, że kroję różne rzeczy na talerzyk i każdy sobie nakłada na kanapkę to, na co ma ochotę. Kuba i tak je tylko z masłem... Pomidor bleee, ogórek bleeee, szynka bleee, ser bleee, pasztet bleee, papryka bleee
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
U nas masakra.
Agate wysypało wszędzie, najbardziej na głowie, strasznie ją swędzi, bo sie cały cza drapie, nie może się uspokoić. Teraz padła ze zmęczenia, ale i tak przez sen się drapie. A ja się boje czy to nie jednak różyczka, bo dziś przy badaniu lekarka stwierdziła, ze ma powiększone węzły chłonne. Siedze i sie patrze na nią i rycze, ze tak cierpi |
|
|
|
#3549 |
|
Wtajemniczenie
|
Ta wysypka przy trzydniowce wyglada Troche jak rozyczka. Takie plamki różowe. Moja Wiki miała bardzo mało, ale na głowie wcale.
Sprobuj dac Moze wapno. Troche powinno przygasic. |
|
|
|
#3550 |
|
Wtajemniczenie
|
Scio o kurcze! To faktycznie podejrzane, ze ja to swedzi, wiem, ze to glupie, ale porownywalas jej wysypke z jakims zdjeciem z internetu? Wiem, ze nic Ci to nie da, ale...
Justyna to Kuba z moja Zuzka moga sobie rece podac. Stronczek super, ze Wiki coraz wiecej chodzi! |
|
|
|
#3551 |
|
Zadomowienie
|
Stronczku, brawa dla Wiki!
![]() Aga, jutro cyknę zdjęcie i pokażę. Scio, kurczę biedna Agatka. Może to rzeczywiście różyczka, skoro tak bardzo swędzi. ![]() Co do szali/kominów to ja mam w planie zamówić taki: http://allegro.pl/super-modny-szal-k...648359363.html . Ładny i w przystępnej cenie. |
|
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3553 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde Scio nie wiem co Ci poradzić, Zuzki wysypka nie swędziała a miała ją dużą. Kuba wcale nie miał trzydniówki. Biedna Agatka
|
|
#3554 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Tymek szaleje z bólu
![]() Już trzy razy się budził z krzykiem. Ciekawe od czego go tak boli: trójki, która dopiero co wyszła, trójki, która idzie od jakiegoś czasu, czy - UWAGA - dolnej czwórki, którą przed chwilą wymacałam Jest tak spuchnięta, że aż sina i taka dziwnie miękka. Zamęcza mi chłopaka te zębiska ![]() Cytat:
![]() edit: doczytałam, że jakaś swędząca ta wysypka. Hmm, inne dziewczyny mówiły, że u niech nie swędziało, więc może jednak inne paskudztwo Rany Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I pokaż koniecznie kombinezon! też siedzę od kilku dni i przeglądam i mam typ. Chyba go kupię. Choć się waham tak bez mierzenia, czy będzie dobry...Byliśmy dziś w Reserved po spodnie dla męża. Spodni nie kupił, ja wyszłam z dwoma sukienkami ![]() Pisałam Wam, że Tymek nauczył się mówić "tuptusie". I teraz mówi tak o wszystkich butach i skarpetkach Dziś w sklepie podszedł do manekina, pokazał na buty (szpilki eleganckie) i mówi na cały głos: tuptupe Ale się ekspedientka uśmiała
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku łącze się w bólu.
Agata śpi mi na brzuchu i co chwile płacze. U Was trójki wyszły przed czworkami? |
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Były dwie czwórki, potem jedna trójka, a teraz równocześnie pcha się trójka i czwórka.
|
#3557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Cytat:
biedna oby szybko przeszło Brumek, jak Tymuś? Syrop nie pomaga? moje dziecko spało od 20.30 do 7 bez pobudki... ale nie chwalę go absolutnie
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Skąd ja to znam... mój naświetla min raz na tydzień, później pół nocy się zwija z bólu, pomaga okładanie rozkrojonymi ziemniakami - wyciągają ciepło.
Cytat:
aż serce ściska jak się patrzy na takiego maluszka..Brumek faktycznie go męczą te zębiska...a próbowałaś korali z bursztynów? moja siostrzenica podobnie przechodziła ząbkowanie jak Tymuś i widać było że przy koralach jest nieco lepiej. Dzień dobry Pisałam Wam wczoraj że idzie nam dolna "4" i "2"..po południu wymacałam górną "5" do kompletu... I trochę się zmartwiłam bo nie idzie w dół z dziąsła a całkiem z zewnętrznego boku.. poczekam aż wjdzie trochę więcej bo naraze jest taki mały biały "róg".. Tż kupił wczoraj Lilce kombinezon 2-częściowy w Lidlu, jest śliczny Naprawdę fajna jakość i cena też nie tak strasznie wygórowana bo 19euro wyszło za komplet.. |
|
|
|
|
#3559 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
a pytałam ostatnio o koleżanke - co się dzieje? Cytat:
2. brawa dla Wikusi - to juz lada dzien bedzie smigac jak szalona ![]() Cytat:
Cytat:
Zaprowadzilam Mery do zlobka - jak tylko zobaczyla pania ryk, no coz, jeszcze pare dni i sie przywyczai. Mam nadzieje.
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja
![]() Wkurzony zombiak Mam dość.... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA A, no oo niebo lepiej ![]() Scio u nas przy trzydniówce wysypka nie swędziała |
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Jaciee to czego nie piszesz, no czego ![]() Scio Brumek Wy tez biedni z zębami. Pokaż sukienki w zimie Ci nie jest w nich zimno?wiem że pewnie rajstopy masz ( których nienawidzę) ale i tak jest zimno brrAgula czytałam właśnie o tych ziemniakach na oczy, ł przykładał okłady z mocnej herbaty.
|
#3562 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zrob zdjecia i pokaz nam Lilke. Scio jak Agatka dzis? Brumek biedny Tymus, jak reszta nocy? |
||
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
dziołchy wczoraj robiłam racuchy. Zostało mi sporo ciasta. Stało w lodówce, myślicie że dzisiaj mogę wykorzystać?
a jakby w piekarniku upiec takie placki?
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłyśmy od lekarza.
Pani doktor troche zdziwiona, ze ją to tak swędzi. Ale obejrzała, pomacała, w gardło zajrzała i stwierdziła, ze to trzydniówka tylko Agata gorzej przechodzi. Mamy dawać zyrtec i wapno, zeby uśmierzyć ten świąd. Teraz padło moje zmęczone dziecko. |
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem. Ja po jednym dniu kiedyś wyrzuciłam ciasto bo było "dziwne" już. Scio spokojniejsza teraz jesteś co? Dorze, że to "tylko" 3dniówka. Radek śpi, mega maruda. Wczoraj i dzisiaj luźne stolce.... Nie gorączkuje. W nocy się wierci i wije, puścił kilka bąków. Może mu jedzenie nie podeszło... Sama nie wiem co z nim jest
|
|
|
|
|
#3566 |
|
Zadomowienie
|
Scio, no to lepiej dla Agatki, że to 3-dniówka. Oby swędzące dolegliwości szybko przeszły.
![]() Agulaa, widziałam lidlową gazetkę i u Nas reż będą te kombinezony. Brumku, biedny Tymuś. Widać, że Tymkowi tuptusie przypadły do gustu, skoro tak szybko podłapał to słowo.![]() Zdjęcia w załączniku, choć na żywo kombinezon się o wiele lepiej prezentuje. A Ty co masz na oku? Aania, zazdroszczę takiej nocki. ![]() Patik, myślę że ciasto możesz wykorzystać, tylko nie wiem czy w piekarniku wyjdą racuchy- nigdy nie próbowałam. |
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
Patik jeszcze moczyć wacik w mleku i okładać, też trochę ulży
![]() Aga jak uda mi się zrobić to wstawie zdjecie. Marzena patrzyłam na polskiej stronie i my dokładnie ten mamy ![]() Wasz śliczny
|
|
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenka świetny komplecik
ja mam do Karolka 2 po Bartku ale własnie całe, ale nie bede dokupować, chyba ze spotkam coś w promocji. Brumek zębiska straszna sprawa, trzymam kciuki żeby już powychodziły. Zastanawiam się czy nie za dużo dałam na barki 5 latka, oprócz tego ze chodzi do przedszkola, ma zajęcia z logopedą, raz w tygodniu rytmike i 2 razy w tyg angielski. dzisiaj np. przedszkole do 13.30, na 14 angielski i na 15 logopeda. Cały dzien praktycznie cos. Tż mówi że mam nie rezygnować z dodatkowych zajęć bo czym skorupka za młodu nasiąkie, tym na starość trąci. Grypsko dopadło i mnie, czuje się tragicznie. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2012-10-09 o 10:36 |
|
|
|
#3570 |
|
Zadomowienie
|
Agula, padła już decyzja jaki komplet zostawiacie?
![]() Hania ma rozmiar 86, który w Zarze przypisany jest na 18-24 miesiące (moja kruszyneczka ). Spodnie są jeszcze przydługie, ale myślę że przynajmniej całą zimę przechodzi. Eve |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.

DOBRANOC
12.06.2010

(z drugiej strony jest biała do mazaków)
zębole

Głowa do góry! 

Jest tak spuchnięta, że aż sina i taka dziwnie miękka. Zamęcza mi chłopaka te zębiska 
Moja koleżanki pediatra uznaje morfologie co pół roku. Nasza ani razu o tym nie wspomniala. Co prawda po Martynce nie widac, zeby czegos jej brakowało (mam czasem wrazenie, ze czegos moze miec za duzo we krwi bo tak szaleje 

Zakończone: 2