Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-09, 09:25   #1021
colorblue
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Wiesz co jak narazie menagerka niewie o ciąży, bo by mi "życie uprzykrzyła" jak by się tylko dowiedziała, bo np. niemogłabym dźwigać pudeł z ciuchami, pracować więcej niż 4 godzi (bo tyle powinnam jak mam 1/2 etatu), a tak to mi grafik ustalała tak, że pracowałam np. 3 dni po 7 h i dzień przerwy.....ale sprzeciwic się niemożesz bo wylatujesz i co najlepsze jak kończysz zmiane to cie woła na zaplecze i wypowiedzenie daje- już tak "podziękowali" ponad 15 osobom od kąd ja pracuje (czyli od maja). A to ,że nieprzyjełam aneksu to tylko ją rozjuszyło, ale miałam do tego prawo, przecież niemusze przyjąć awnsu i moge pracować na warunkach starej umowy, a że na drugi dzień mój Tż zaniósł jej l4 wieć od tamtej pory niemiałam z nią kontaktu- na szczęście!!!!

A najlepszy był tekst menagerki do mnie "z kąd Ty się znasz na prawie pracy, jak Ty jesteś mgr biologii????" Na to ja do niej: to ,że jestem biologiem, to nieznaczy ,że niemam prawa znać swoich praw, tymbardziej, jak kończąć studia moim marzeniem niebyła praca w odzieżówce, tylko miałam inna perspektywe na życie, ale jak się niema znajomości to trzeba pracować byle gdzie,tymbardziej, zę szukałam pracy rok od skończenia studiów" no i się ona zamkneła a ja z uwagi ,że kończyłam prace odwróciłam się na pięcie i poszłam

Denerwuje mnie to ,że ludzie często myślą, że jak człowiek pracuje w sklepie z ciuchami czy np.kosmetykami to ,żę jest tempy i nic w życiu nieosiągnął!!! Często słysze teksty nadętych klijetek jak rozmawiają ze sobą np. w przymierzalni, że praca w odzieżówce jest taka przyjemna i lekka i dlatego trafiają tu niewyksztłcone osoby, bo tego wykształcenia niepotrzeba- a mnie krew zalewa jak sobie przypomne, że mam 5 na dyplomie kończący studia, średia ponad 4,70, stypendia naukowe, sympozja naukowe i konferencje a takim małpom musze np. szukać rozmiaru bluzki na magazynie i "w dupe "wchodzić co by coś kupiły!!!!!!!A co najlpsze (na ponad 20 osoób) u mnie pracujących tylko menagerowie danych działów!!!!!!tak naprawde mają gorsze wykszatłcenie od nas, czyli "roboli"Np. jedna menagerka ma 22 lata, i tylko skończyła liceum, zero języka a pracuje na tym stanowisku przez znajomości!!!!!!

Wybaczcie ale musiłam się wygadać!!! Wszytsko przez te hormony, jak se przypomne o pracy to normalnie bym wsztkich
Te znajomości są najgorsze właśnie. Ja składałam cv na staż do urzędu gminy bo mieli 2 miejsca. Niby spełniałam wymagania i wogóle,a nie dostałam się. Pewnie też poszły laski,które mają już kogoś w UG:/

Cytat:
Napisane przez rosali84 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny !

Chciałabym dołączyć do waszego grona przyszłych mamuś . Może napiszę trochę o sobie. Jestem w 9-tym tygodniu ciąży i jest to moja druga ciąża. Pierwsza niestety zakończyła się poronieniem samoistnym w 6-tym tygodniu. Stało się to w UK. Teraz jestem w trochę innej sytuacji życiowej bo jestem już w PL na stałe i aktualnie od samego początku nie pracuje. Mimo wszystko i tak mam już za sobą dwu tygodniowy pobyt w szpitalu. Trafiłam tam na samym początku ciąży z silnymi bólami w podbrzuszu. Teraz jest wszystko w porządku, biorę tylko luteinę dopochwowo. W tym tygodniu mam kolejną wizytę u swojego gina i jak za każdym razem mam stresa, ale coż trzeba to przeżyć.
Co do moich objawów ciążowych to bolące i obrzmiałe piersi, częste oddawanie moczu, szczególnie w nocy budzę się po kilka razy i nie mogę się wyspać , mdłości czasami ale jak już coś to wieczorową porą, a dziś np jak robiłam śniadanie zrobiło mi się słabo . Co do apetytu to niestety nie mam, trochę mnie to martwi, że nie przybiorę na wadze...

pozdrawiam gorąco
Hej Witaj wśród nas Dobrze,że przy tej ciąży jesteś w PL to możesz od samego początku być pod kontrolą lekarza Co do objawów to mam podobnie jak ty: bolą piersi,częściej chodze siku ale w nocy zazwyczaj tylko 1 raz, zmęczona jakoś specjalnie nie jestem,ale zdarzy mi się raz na jakiś czas drzemka w dzień, no i ok 21 chodze już spać co u mnie jest normalnie nie do pomyślenia No i apetyt też malutki, niby jakiś głód czuję,ale nie mam chęci jeść wogóle. Jem śniadanie,obiad i kolacje w niewielkich ilościach. W między czasie coś słodkiego podjem i dużo piję wody czy soków.

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Ale fajnie, to pzezenciki mówisz robimy Tżtom
No tylko muszę później zagadać z maluszkiem,żeby poczekało ten jeden dzień dla taty

Cytat:
Napisane przez margof Pokaż wiadomość
Witajcie! ale tu u nas tłoczno i tyle się dzieje, to super!
Co do zestawu czerwcowych mamuś, to ja poproszę o dodanie daty porodu, ale dopiero jak wrócę w sobote 13.10. od lekarza, bo jak pamiętacie, ja wciąż nie mogę uwierzyć w swoje szczęście. Tym bardziej, że od soboty pojawiły się brązowe upławy. Wystraszyłam się i na telefon lekarz kazał mi brać duphaston, mimo, iż jego zdaniem nie powinno się dziać nic złego - bo wyniki mam dobre.
Mam tylko nadzieję, że wszystko faktycznie będzie dobrze. To nasze pierwsze dziecko i tak wyczekane i wytęsknione.......
Trzymam mocno kciuki Będzie dobrze, ale oszczędzaj się ile możesz

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Gratulacje dla nowych mamusiek i udanych wizyt

sharpnowaja- tak wie, nie potrafilabym nie wypaplac

Dziekuje za rady dotyczace kiecek. Mi tez sie ta 1 lepiej podoba. Bede hot mamuska

Dzis moja mama poznala sie z mama Tomka, bardzo fajnie bylo.
Kazdej zycze takiej cudownej tesciowej
Padnieta jestem, zaraz kladziemy sie spac.

Dobrej nocy
Super,że z teściową się dogadujesz, to rzadkość

Cytat:
Dziewczyny poradźcie
Nie wiem, co robić w kwestii lekarza prowadzącego ciążę. Otóż póki co to jestem pacjentką kliniki leczenia niepłodności w Gdyni, ale nie wiem, czy to oni powinni prowadzić moją ciążę????? Ja mieszkam i pracuję w Gdansku, więc tu też chciałabym rodzić. Zatem, czy nie zasadne by było, żeby znaleźć lekarza, który jednocześnie będzie przy porodzie??????? Z drugiej strony, ten mój obecny jest po prostu super, no i to nasz anioł, dzięki któremu w moim brzuszku kiełkuje ziarenko
A Wy jak wybieracie lekarza prowadzącego?
Ja bym pozostała przy swoim lekarzu, on pomógł Wam zajść i masz do niego zaufanie. Po co zmieniać

Witam się z kawką i śniadankiem..
Poobijałam się,ale teraz czas podnieść tyłek i ogarnąć mieszkanko

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 09:40   #1022
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
lonely_lady Kochana moja mamuśka na obczyźnie w Szwecji siedzi do Świąt
ajj nie wiedziałam to jak teraz się zobaczycie będziesz już miała brzuuusio fajnie, że tata się ucieszył.. ciekawe jaka będzie reakcja mojego

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Bo u mnie pracujemy od pn -czw 8.30-17.30 a w pt 8.30-15 w tym niewliczona w godziny pracy pół godzinna przerwa na obiad
ale chce zmienić na od 8-16, żeby do domu o sensownej porze wracac przynajmniej w ciąży może sobie ustawie tak jak chce
ale dziwnie, za to w piątki szybciej weekend zaczynasz

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

My bylismy we Wloszech na miesiac przed poczeciem i ta wycieczka przyczynila sie do podjecia decyzji o staraniach
magiczne te Włochy swoją drogą-piękny kraj

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Czeeesc

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Cześć Mamuśki

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 09:40   #1023
czarnaola
Raczkowanie

Cześć
nie wytrzymałam do czwartu i poszłam wczoraj zrobić usg.. maluszek nadal jest cały i zdrowy, rośnie i ma już 2,1 cm widziałam nawet jak się rusza...

lekarz który robił badanie powiedział żebym nie robiła już tej bety bo tylko niepotrzebnie mnie zestresowala

ale nadal nie wiem z czego wynikają te wahania...

mam do was jeszcze pytanie. Wg OM wczoraj byl 8t0d a wg badania usg 8t5d. Który wiek jest bardziej wiarygodny? bo przez to przybliżeny termin porodu też jest albo na 15 albo na 20 maja..

pozdrawiam
czarnaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 09:48   #1024
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnaola Pokaż wiadomość
Cześć
nie wytrzymałam do czwartu i poszłam wczoraj zrobić usg.. maluszek nadal jest cały i zdrowy, rośnie i ma już 2,1 cm widziałam nawet jak się rusza...

lekarz który robił badanie powiedział żebym nie robiła już tej bety bo tylko niepotrzebnie mnie zestresowala

mam do was jeszcze pytanie. Wg OM wczoraj byl 8t0d a wg badania usg 8t5d. Który wiek jest bardziej wiarygodny? bo przez to przybliżeny termin porodu też jest albo na 15 albo na 20 maja..

pozdrawiam
Ciesz się kochana,że dzidziol wielkością przegania termin OM to znaczy,że wszystko jest super! Trzymaj się raczej terminu OM bo teraz Twój malusze bardzo różnie rośnie. Raz będzie do przodu o kilka dni na usg a raz kilka dni do tyłu albo w sam raz

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-10-09, 09:51   #1025
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

pozdrawiam
Cześć
Cieszę się, że z maluszkiem wszystko ok i mam nadzieję, że Ty już też jesteś spokojna

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 09:55   #1026
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

wspaniała nowina. Teraz dbaj o siebie i już się nie stresuj

Stary 2012-10-09, 10:04   #1027
czarnaola
Raczkowanie

Cytat:
Ciesz się kochana,że dzidziol wielkością przegania termin OM to znaczy,że wszystko jest super! Trzymaj się raczej terminu OM bo teraz Twój malusze bardzo różnie rośnie. Raz będzie do przodu o kilka dni na usg a raz kilka dni do tyłu albo w sam raz
dziekuję

Cytat:
Cześć
Cieszę się, że z maluszkiem wszystko ok i mam nadzieję, że Ty już też jesteś spokojna
tak, po usg o wiele spokojniejsza tym bardziej, że widziałam jak ta kruszynka dwucentymetrowa rusza się

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

wspaniała nowina. Teraz dbaj o siebie i już się nie stresuj
postaram się nie stresowac
Stary 2012-10-09, 10:06   #1028
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
tak, po usg o wiele spokojniejsza tym bardziej, że widziałam jak ta kruszynka dwucentymetrowa rusza się
To dobrze

Wpisałam Cię do kalendarza z datą ok 20.05.2013, gdyby coś się potem zmieniło to daj znać

---
Idę coś w końcu zjeść

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-09, 10:08   #1029
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuję
postaram się nie stresowac
No i widzisz wszystko w porządku! Myśle ze coś Ci zamienili z pierwszym wynikiem i tylko stres się pojawił, ale już zapomnij o tym i trzymaj się wyników USG.

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 10:24   #1030
czarnaola
Raczkowanie

Cytat:
To dobrze

Wpisałam Cię do kalendarza z datą ok 20.05.2013, gdyby coś się potem zmieniło to daj znać

---
Idę coś w końcu zjeść
ok dzięki

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
No i widzisz wszystko w porządku! Myśle ze coś Ci zamienili z pierwszym wynikiem i tylko stres się pojawił, ale już zapomnij o tym i trzymaj się wyników USG.
tak jest!
Stary 2012-10-09, 10:26   #1031
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

pozdrawiam
super ze wszystko wporzadku!!

Cytat:
To dobrze

---
Idę coś w końcu zjeść
Ta lista moglaby pojawic sie na pierwszej stronie

Smacznego

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 10:58   #1032
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

No tylko muszę później zagadać z maluszkiem,żeby poczekało ten jeden dzień dla taty

Ja też się urodziłam dzień przed urodzinami Mamy

Ja też musze wziać się w garść i trochę posprzątać bo zarosnę brudem

Cytat:
Cześć

pozdrawiam
klask i: najważniejsze z Maluszkiem wszystko w porządku
Teraz tylko się cieszyć
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:04   #1033
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Ashyshqa ech ja z marca! Czyli mój plan o bratnich duszach upadł

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:19   #1034
lonely_lady
Zakorzenienie

zobaczcie jaki artykuł się pojawił na wizażu przyda nam się

WYPRAWKA---->

https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/Ciaza/...-dla-noworodka

Stary 2012-10-09, 11:20   #1035
Aaś
Zakorzenienie

a ja siedzę w domu i kicham pod kołdrą
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:26   #1036
xal
Zakorzenienie

Dziewczyny, macie już założone karty ciąży?
Pielęgniarka mi powiedziała, że będzie zakładać dopiero przed następną wizytą a to będzie ok 11 tydzień. Nie jest to za późno?
Tak się zastanawiam, bo skoro będę "musiała" pochodzić prywatnie to becikowe się przyda, a to trzeba być pod kontrolą od 10 tygodnia. Jak to się ma do karty ciąży? Czy wystarczy zaświadczenie?
Mam mętlik w głowie ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:30   #1037
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie już założone karty ciąży?
Pielęgniarka mi powiedziała, że będzie zakładać dopiero przed następną wizytą a to będzie ok 11 tydzień. Nie jest to za późno?
Tak się zastanawiam, bo skoro będę "musiała" pochodzić prywatnie to becikowe się przyda, a to trzeba być pod kontrolą od 10 tygodnia. Jak to się ma do karty ciąży? Czy wystarczy zaświadczenie?
Mam mętlik w głowie ...
no ja na ostatniej wizycie jak byłam w 6 tygodniu to nie założono mi karty ciąży. Chyba przy kolejnej dostanę, a kolejną mam aż pod koniec miesiąca. Nie wiem jak to jest, gin wie co robi, pewnie wystarczy zaświadczenie że byłaś pod kontrolą już wcześniej.

a czytałyście dziś w wyborczej o zmianach co do becikowego dochod na jedna osobe nie moze przekraczac 2tys

Stary 2012-10-09, 11:38   #1038
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
no ja na ostatniej wizycie jak byłam w 6 tygodniu to nie założono mi karty ciąży. Chyba przy kolejnej dostanę, a kolejną mam aż pod koniec miesiąca. Nie wiem jak to jest, gin wie co robi, pewnie wystarczy zaświadczenie że byłaś pod kontrolą już wcześniej.

a czytałyście dziś w wyborczej o zmianach co do becikowego dochod na jedna osobe nie moze przekraczac 2tys
Ale to dotyczy tego socjalnego becikowego podajże, a nie tego, które dostaje każdy.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:50   #1039
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ale to dotyczy tego socjalnego becikowego podajże, a nie tego, które dostaje każdy.
tak ? ooo to ja nie wiem- nie znam się myślałam, że jest tylko jedno. No i w artykule pisano, że wcześniej nie było ograniczeń a teraz podnieśli to becikowe o 200zł ale ten dochód na 1os. jest wymagany

Stary 2012-10-09, 11:51   #1040
wynalazek23
Raczkowanie

Cytat:

Właśnie też tak słyszałam, ale mąż mnie uświadamiał że 1 tys dostaje się niezależnie od zarobków a zasiłek (też 1 tys.) jeśli nie przekracza się określonego dochodu. Ale teraz to juz sama nie wiem...

Ja też jeszcze nie mam karty ciąży mimo że miałam już dwie wizyty z USG, ale na oststniej dostałam skier na badania i pojutrze idę na kolejną wizytę - wtedy ma mi założyć kartę, to będzie pierwszy dzień dziesiątego tygodnia.

Dziewczyny pytanie- według KP jest się chronionym od końca 12 tyg czy 3 trymestu (13 tyg)? Bo różne wersje słyszałam....
wynalazek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:03   #1041
sharpnowaja
Zakorzenienie

Margof chyba lepiej jak zmienisz lekarza. Żebyś zawsze go miała pod ręką.

Katherine mam koleżankę Stefcie
Igor też mi się podoba

Co wy takie niewyspane. Ja o dziwo poszłam wczoraj późno spać (koło 23) i jeszcze większe zaskoczenie -obudziłam się sama z siebie o 7

Zapisałam się do lekarza rodzinnego ale dopiero na czwartek bo nie było miejsc;/

czarnoala chyba bardziej bierze się pod uwagę termin z OM bo z usg się cały czas zmienia. Chociaż ja i tak liczę z USG bo jakoś łatwiej mi liczyć od piątku do piątku

xal w karcie ciąży powinni Ci wpisać wcześniejszą datę, przecież wcześniej byłaś u lekarza.

wynalazek ale to jak jesteś chroniona chyba zależy ile pracujesz a nie który to miesiąc ciąży.
Stary 2012-10-09, 12:09   #1042
Aaś
Zakorzenienie

dziewczyny ja kartę ciąży miałam założoną od razu na 1 wizycie.... w 5 tygodniu...
Stary 2012-10-09, 12:09   #1043
colorblue
Zakorzenienie

Z tym becikowym to było tak,że:
1 tysiąc dostawał każdy bez wyjątku , dochód mógłby być nawet 10000zł w rodzinie na osobę, nie ważne.
1 tysiąc rodziny gdzie dochód nie przekraczał 500 ileś zł na osobę w rodzinie

TERAZ BĘDZIE TAK:
Wprowadzono ograniczenie na ten pierwszy tysiąc właśnie.
Dochód nie może przekraczać 2 tysięcy złotych na 1 osobę w rodzinie

Drugi tysiąc jest dalej jak był czyli z tym dochodzem 500zł na osobę.

Mam nadzieję,że pomogłam.

Tak czy siak utrudnili trochę.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-10-09, 12:14   #1044
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
1 tysiąc dostawał każdy bez wyjątku , dochód mógłby być nawet 10000zł w rodzinie na osobę, nie ważne.

TERAZ BĘDZIE TAK:
No właśnie czyli jednak tak jak myślałam.. Co za barany te reformy wprowadzają...

Stary 2012-10-09, 12:16   #1045
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:

TERAZ BĘDZIE TAK:

Drugi tysiąc jest dalej jak był czyli z tym dochodzem 500zł na osobę.

Mam nadzieję,że pomogłam.

Tak czy siak utrudnili trochę.
eeej... no to szkoda że my nie dostaniemy.. zawsze to jakaś kasa do przodu by była:/
Stary 2012-10-09, 12:17   #1046
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
Mimo ładnej pogody, strasznie wieje na dworze
Byłam w mięsnym - dziś będę robić karkówkę z ziemniakami, cebulką i papryką ; a potem poszłam odebrać wyniki... Mój wyniki bety to 8333,000 mIU/ml, czyli wg norm tego labu i książki "W oczekiwaniu na dziecko" wychodzi 7 tydzień i taki też dziś zaczynam . Jeszcze tylko jutro powtórzę badanie dla świętego spokoju i mam nadzieję, że na wynikach w czwartek będzie ładny przyrost . A potem muszę się umówić do rodzinnej - może mi wypisze skierowanie na darmowe badania i przyspieszę wizytę u gina, bo mam mieć 5.11, ale chciałabym pójść jeszcze przed 1.11, może się uda na 30.10 albo 31.10

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2012-10-09 o 12:21
Stary 2012-10-09, 12:22   #1047
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
dziewczyny ja kartę ciąży miałam założoną od razu na 1 wizycie.... w 5 tygodniu...
założoną też miałam na 1 wizycie (5tc) ale dopiero na ostatniej wpisał mi tan tydzień "rozpoznania" ciąży - 9 tc (mimo że był to już 10 tc). Nie wiem dalczego tak dziwnie.
Stary 2012-10-09, 12:30   #1048
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Mimo ładnej pogody, strasznie wieje na dworze
Byłam w mięsnym - dziś będę robić karkówkę z ziemniakami, cebulką i papryką ; a potem poszłam odebrać wyniki... Mój wyniki bety to 8333,000 mIU/ml, czyli wg norm tego labu i książki "W oczekiwaniu na dziecko" wychodzi 7 tydzień i taki też dziś zaczynam . Jeszcze tylko jutro powtórzę badanie dla świętego spokoju i mam nadzieję, że na wynikach w czwartek będzie ładny przyrost . A potem muszę się umówić do rodzinnej - może mi wypisze skierowanie na darmowe badania i przyspieszę wizytę u gina, bo mam mieć 5.11, ale chciałabym pójść jeszcze przed 1.11, może się uda na 30.10 albo 31.10
Jestem wszechstronnym żarłokiem, ale akurat za karkówką nie przepadam.. no chyba że z grila

super, że wyniki takie dobre to już nie powtarzaj może? po co tak często się kłuć ?Trzymam kciuki żeby Cię wcisneli do gina jeszcze w październiku

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
eeej... no to szkoda że my nie dostaniemy.. zawsze to jakaś kasa do przodu by była:/
na to wygląda, że my też się nie załapiemy

Stary 2012-10-09, 12:50   #1049
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny poradźcie
Nie wiem, co robić w kwestii lekarza prowadzącego ciążę. Otóż póki co to jestem pacjentką kliniki leczenia niepłodności w Gdyni, ale nie wiem, czy to oni powinni prowadzić moją ciążę????? Ja mieszkam i pracuję w Gdansku, więc tu też chciałabym rodzić. Zatem, czy nie zasadne by było, żeby znaleźć lekarza, który jednocześnie będzie przy porodzie??????? Z drugiej strony, ten mój obecny jest po prostu super, no i to nasz anioł, dzięki któremu w moim brzuszku kiełkuje ziarenko
A Wy jak wybieracie lekarza prowadzącego?
szczerze mówiąc, rzadko zdarza się, że twój lekarz prowadzący jest przy porodzie, jeżeli nie jesteś umówiona na konkretną datę, może nie mieć dyżuru i trafisz na innego. Powiem szczerze, że sama mam teraz z tym dylemat, ale marzy mi się po prostu lekarz który jest uczciwy...

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
mi się podoba imię Marta, Patrycja i śmiejcie się ale Stefania też tylko cała rodzina mnie linczuje za to ostatnie i absolutnie by nie pozwoliła na to imię, a tak miała na imię moja babcia
a z chłopców moja córka chce Filipa aktualnie i też mi się podoba, i jeszcze Wojciech i Igor
jezu, nie obraź się, Stefania to może niebrzydkie imię, ale tak ma na imię moja teściowa i wolałabym umrzeć niż dać tak dziecku na imię jak się domyślasz pewnie, strasznie ja kocham
kurde, ja przytyłam ok 13 kilo w pierwszej ciąży i i tak się czułam jak słonica. teraz mam zamiar się ograniczyć z przyrostem masy.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja się cały czas zastanawiam nad zmianą, ale jak już było powiedziane zastanawiam się nad kasą i sensem.
Gdynia i Gdańsk to chyba blisko ... mi się wydaje, że lepiej mieć lekarza z tego szpitala gdzie się planuje rodzić, i gdzie się zdąży dojechać

Dziewczyny, które już mają kolejną ciążę - kiedy najpóźniej można zmienić lekarza na prywatnego jak nic się nie dzieje? Chciałabym, jak to mówią "związać jakiegoś, żeby nie było problemu z miejscem w szpitalu i porodem" ale nie chcę chodzić do niego od początku bo to ok 200 zł wizyta czy jakoś tak.
ja w ostatniej ciąży poszłam do lekarza, który pracował w szpitalu, w którym chciałam rodzić dopiero w 36 tygodniu chyba. Prywatnie cię zawsze przyjmie.

Cytat:

do becikowego nie jest potrzebna karta ciąży, karta ciąży przydaje się np. przy przyjęciu do porodu. Ich interesuje zaświadczenie od lekarza. A jeśli chodzi o jej zakładanie, to zależy naprawdę od lekarza, niektórzy są "ostrożni" czego osobiście nie rozumiem i nie dają tak szybko, mój dał od razu, ale w pierwszej ciąży chyba na 3 wizycie dostałam.

jeśli chodzi o imiona, to dla dziewczynki mi się teraz podoba Paula, Klaudia, Kalina. Kalina chyba najbardziej...
a dla chłopca Antoni, Szymon (ale jest u brata więc odpada), bardzo mi się też podoba Borys, ale tż na pewno się nie zgodzi... no i Zygmunt po dziadku moim ukochanym.
A tak szczerze, to najważniejsze, żeby imię się podobało rodzicom i w miarę pasowało do nazwiska, bo każdy ma inny gust, moi rodzice jak usłyszeli, że dziecko nasze będzie Blanka to prawie zeszli.. a teraz to dla nich pewnie najpiękniejsze imię na świecie.

Edytowane przez metropolitan
Czas edycji: 2012-10-09 o 12:54
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 13:03   #1050
Paulina 87
Wtajemniczenie

DZIEWCZYNY !!!!!! nasz Okruszek ma 7,1 mm!!!!!!!!! i serduszko!!! 6 tydzień 1 dzień -zarodek i 6 tydz. 4 dni wg pęcherzyka

serduszko było słabo słychać, słyszałam przez moment może ze dwa uderzenia bumbum bumbum i tyle ale niesamowite wrażenie
gin mówi że jeszcze wcześnie i następne usg zrobi mi w 9 tygodniu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości