![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kielce
..
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w dzisiejszym Echu Dnia jest ogłoszenie, że w Kielcach na wiosnę będzie otwarcie nowego hotelu-restauracji Villa-Magnat na ulicy Wróblewskiego 5. Mają wolne terminy na wesela, imprezy okolicznościowe. I jest wolny termin na 07.07.07
![]() ![]() ![]() Napisałam, bo może któraś z Was byłaby zainteresowana ![]() ![]() i jest w Echu też ogłoszenie o tej gali ślubnej, o której kycia1 pisała: Gala jest w KCK 11 lutego w niedzielę o godz.16. W programie pokaz kolekcji sukni ślubnych i garniturów 2007. Tylko trzeba mieć jakieś zaproszenie, które są dostępne w salonie Cymbeline i Paryzance lub można je nabyć na miejscu przed rozpoczęciem pokazu. A rezerwacja telefoniczna pod numerem 343 61 61 |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
PuchatekM miałam wesele w pańdzierniku i bałam się o pogodę, że popsuje mi atrakcje, a jak masz wesele w lato to śmiało mogę Ci polecić i przepływ gądolą i karetę (super sprawa ) walki rycerskie to moim zdaniem strata czasu lepiej w tym czasie potańczyc , salwy armatnie też dają fajne wrażenia. Komnatę na noc poślubną oczywiście też sobie wynajmij, nie zapomnij, że jest w nią wliczone śniadanie. Dla mnie w Sobkowie było super, mamj nadzieję, że ten dzięń będzie dla Ciebie tak samo wyjątkowy jak dla mnie.Organizacja w dużej mierze się do tego przyczyniła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode - Sierpień 2009 Kielce I Okolice:)
Bez urazy, ale to juz lekka przesada. Wesele dopiero za ponad dwa lata, a tu juz plany co do sali, fotografa, itp.
Bo wszystko musi byc naj, naj, naj... Bez przesady. Wesele to piekna sprawa, ale chyba nie jest celem samym w sobie, a jedynie uczczeniem zawarcia zwiazku malzenskiego. Niedlugo zaczna sie posty w stylu: "Moje wesele Sierpien 2021" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Bardzo daleko patrzysz w przyszłość, oczywiście życze Tobie spełnienia tego marzenia, ale przed Tobą ponad 2 lata i termin ślubu może jeszcze wielokrotnie ulec zmianie.A to Wam cos sie odwidzi, a to coś wyskoczy itp.Niektóre (jak nie większość) lokali może odmówic zawarcia z Wami wstępnej umowy.U mnie w "dużym mieście" koło elektrociepłowni był taki budynek wynajmowany specjalnie na przyjecia, w poniedziałek rozmawiałam z właścicielem i byłam zdziwiona kiedy powiedział, że możemy pogadac o sali ale pod koniec 2007
![]() ![]() Szczerze uważam, że na przygotowania masz jeszcze dużooooo czasu jak nie jeszcze wiecęj.Mam nadzieje, że sukni slubnej jeszcze nie kupowałaś. ![]()
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Panny Młode - Sierpień 2009 Kielce I Okolice:)
Zgadzam się w pełni z tinką. Uważam, że rok to wystarczająco dużo czasu na zorganizowanie wszystkiego. Zresztą jeśli na dwa lata wcześniej zarezerwujesz fotografa, orkiestrę, salę itd. to czym będziesz się zajmowała później? Zostaną tylko formalności, czyli kilka świstków o trzymiesięcznej ważności (druki z USC). Będziesz siedziała jak na szpilkach, bo do ślubu tyle czasu, a już wszystko załatwione. Odbierzesz sama sobie tę niezwykłą przyjemność, jaką jest organizowanie swojego ślubu, miesiąc po miesiącu (tak to się mniej więcej rozkłada, gdy na "załatwianie" ma się rok). Myślę, że lepiej jest zaczekać do roku 2008 i wówczas założyć taki wątek. Pewnie znajdzie się wówczas więcej osób do rozmowy i wymieniania uwag. Zresztą - czy naprawdę spodziewałaś się lawiny wypowiedzi od dziewczyn, które planują ślub za dwa lata z hakiem?
Za lokalem faktycznie możesz się rozejrzeć wcześniej, chociaż jak sama słusznie zauważyłeś, w większości przypadków umowę na 2,5 roku przed weselem niewielu właścicieli zechce podpisać. Z drugiej strony, jeśli dacie zaliczkę - to kto wie? Niemniej jednak oncia ma rację pisząc, że teraz powinnam się cieszyć czasem narzeczeństwa. Na przygotowania będziesz mieć czas. Dobrze, że nie zostawiasz wszystkiego na ostatnią chwilę i chcesz mieć rozeznanie, ale nie przesadź też w drugą stronę ![]() ![]() ![]()
"Whatever you woke up worrying about this morning - get over it. Make a call and move on." sir Ken Robinson Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-07-06 o 12:30 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Rozeznanie
|
Witajcie,
A może polecicie m jakiś zespół, najlepiej Kielce i okolice,ale może być też inny. zależy mi na żywych instrumentach ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
ja póki co nie zmieniłam zdania co do Nov-ych, dam szanse wypowiedzieć się innym
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Zadomowienie
|
Nie prosiłam o komentarze na ten temat w stylu czy to za wcześnie czy nie za wcześnie - to jest moja sprawa, a skoro nie macie nic w tej kwestii do powiedzenia to po co sie wogóle wypowiadacie????????????? ??????????
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
m.a.r.t.a moja wypowiedź nie dotyczy CIebie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Rozeznanie
|
A czy ten zespół NOVI mają jakąś stronę internetową, gdzie ich można posłuchać i skąd są??
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja rozumiem ze cieszysz sie i chcesz zeby wszystko było idealne i wogole...ale masz na to jeszcze kawał dobrego czasu... Zreszta nie jestes z tym sama ale z TZtem..wiec spokojnie dacie rade... Teraz ciesz sie okresem narzeczenswta.. ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() / "Każda minuta zycia jest wyjatkowa-nie zdasz sobie z tego sprawy, dopóki nie bedzie ona Twoja ostatnią"/ 18-02-07 63kg.. kiedy 55?? zobaczymy:Phttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=173457- ZAPRASZAM |
||
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
My jak zamawialiśmy ich tj. w styczniu 2006r. to przyjmowała nas ta Gosia u siebie w domu(w Mójczy). Nie wiem jak jest teraz, bo z tego co sie orientuje to w czerwcu miała ślub, tak więc nie wiem musiałabys zadzwonić. Numer podawałam gdzieś wyżej. Strony raczej nie mają, a jeśli chcesz ich posłuchac to musisz się juz z nimi umówic. Pewnie pokarzą Ci jakąś płytkę z wesela
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No nie wiem czy komentarz autorstwa tinki jest odpowiedzią na moje pytania i te hasła w stylu: bez przesady, że wszystko musi być naj, a jakie ma być??? to jest jeden z najważniejszych dni w życiu więc chyba nie ma w tym nic dziwnego, że chciałoby się dopiąć wszystko na ostatni guzik. Wypowiedź Tinki mnie trochę zabolała, napisała w taki sposób jakby kpiła sobie z tego, że ktoś może mieć dalekosiężne plany - ja je mam i nie zamierzam z nich rezygnować. Założyłam ten wątek, żeby poznać opinie dziewczyn z Kielc(sama jeszcze tam nie mieszkam), które już wesele mają za sobą - nie po to, żeby zaraz po pierwszym namiarze decydować się na wybór sali (nikt nie podpisałby ze mną umowy na wynejm sali na dwa lata do przodu - zdaję sobie z tego sprawę), czy dobijać targu z fotografem, chodziło mi o to żeby dzięki tym opiniom mieć rozeznanie w tych kwestiach i nie "błądzić" za jakiś czas (kiedy trzeba będzie podejmować decyzje) tylko udać się do sprawdzonych miejsc i osób. Chyba nie ma w tym nic złego...buntowniczą duszyczką raczej nie jestem ![]() A Tinkaaa wcale ze szczęścia razem ze mną nie musi skakać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
No ponad dwa lata to rzeczywiście jeszcze sporo czasu
![]() Ale tak szczerze powiem, że ja zajęłam się szukaniem sali półtora roku wcześniej i zszokował mnie fakt, że prawie wszystkie sale były już porezerwowane nawet na dwa lata przed datą ślubu :/ Z zespołem było jeszcze gorzej :/ Teraz myślę, że można było zacząć wcześniej się rozglądać za tym wszystkim. Z resztą pomyśleć już o tym można ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj wróciłam z wesela w Kielcach właśnie i jestem zachwycona! Wesele było w restauracji Magnolia (tam też jest hotel)- to jest za Kielcami- Zgórsko lub Zagórsko
![]() I tam podobno już trzeba robić rezerwacje na 2009 rok!!! Im się udało wstrzelić w ostatnią sobotę karnwału- mało ludzi bierze ślub w zimie ![]() Restauracja piękna i nowa, jedzenie rewelcyjne a porcje gigantyczne!!! A deser- lody karmelowe z gruszkami w sosie truskakwoym- poezja!! ![]() Więc ja się nie dziwię, że już myślisz o tym. Ja restauracje rezerwowałam rok wcześniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() POzdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Kobietki, ja z Rzeszowa jestem, ale w sobotę byłam na weselu przyjaciela w Kielcach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny,
powoli i ja dołączam do tego wątku ![]() ![]() ![]() W mojej rodzinie od dawnaaa nie było żadnego wesela (tylko siostra cioteczna 2 lata temu dopiero brała ślub, ale ona jest z Łodzi) i nie znam się kompletnie co i kiedy trzeba załatwiać ![]() W związku z tym mam pytania, do Was, doświadczonych ![]() 1. Kiedy musimy zacząć ruszyć z całym koksem? ![]() 2. Rozumiem, że najpierw muszę załatwić termin w Kościele, potem szukać sali, ile wcześniej trzeba to robić? 3. jeju w sumie to mam wiele pytań, bo jeszcze trzeba będzie fotografa wynająć, kamerzyste yyyy więc może na razie powiecie mi tylko kiedy mamy ruszyć do Kościoła i na szukanie sali? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zadomowienie
|
Kalex radze najpierw zalatwic sale, termin w Kosciela na pewno zdazysz zarezerwowac.
My np. Lesny Dwor rezerwowalismy 2 lata wczesniej a Katedre na rok przed - i byly wszystkie godziny na nasz dzien wolne jeszcze. Jak chcesz dobry zespol, kamerzyste, fotografa to minimum rok przed tez... Po salach juz teraz mozecie sie przejsc - wstepna rezerwacja nic nie kosztuje- w LD dawalismy zaliczne na rok przed weselem.
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() tiara, dziękuję za informacje ![]() ![]() też oboje marzymy o weselu w Leśnym Dworze, ale ciekawe jak tam z terminami ![]() ![]() Tiara, a Wy bierzecie ślub w Katedrze, bo Ty do niej nalezysz, czy tak sobie wymarzyliście? Bo z tego co wiem, ślub bierze się w parafii panny młodej, czyli w naszym przypadku jest to kościoł św. Józefa Robotnika, ale słyszałam, że można wziąść ślub w innym kościele... nie wiem jak to się ma do rzeczywistości ![]() edit: Tiara masz już suknie upatrzoną? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
Kalex jak chcecie Lesny Dwor to radze przy najblizszej okazji zaklepac termin - oni maja mnostwo chetnych.
Ja jestem z Parafii Katedralnej , wiec nie orientowalam sie o procedury jezeli ktos jest z innej parafii. Jak pojdziesz do kancelarii to ksiadz Ci wszystko wyjasni i o terminach i o potrzebnych dokumentach ![]() ![]()
#207 |
Raczkowanie
|
Kalex nie trzeba brac slubu w parafii panny mlodej. mozesz sobie wybrac dowolnie wybrany kosciol, gdziekolwiek ci sie wymarzy. twoj proboszcz musi ci jednak wydac tzw licencje czyli pozwolenie na slub w innej niz twoja parafia. Tak samo jest w katedrze nie ma jakis innych procedur.
Moj narzeczony nalezy do robotnika i na poczatku myslelismy, zeby nie robic zamieszania i wziac slub wlasnie tam (moja parafia jest poza kielcami, a wesele robimy w kielcach, wiec dla wygody chcielismy wszystko w jednym miejscu). Na okolo rok wszesniej wyslalismy naszych rodzicow zeby nam zajeli miejsce w robotniku(my mieszkalismy poza polska) i okazalo sie ze zostaly nie najlepsze godziny 14 albo 19 wiec przenieslismyslub do innego kosciola. z mojego doswiadczenia, jesli twoim marzeniem jest katedra, albo lesny dwor, radze zaczac szukac i rezerwowac, bo to najbardziej oblegane miejsca w kielcach. moim marzeniem byl maly drewnany kosciolek wiec nie musialam sie az tak spieszyc. pozdrawiam i zycze powodzenia w poszukiwaniach. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
magdusia - dziękuję za rady, ale właśnie jednak ustaliliśmy, że nie będziemy kombinowac i weźmiemy ślub u Józefa, natomiast z leśnego dworu zrezygnowalismy
![]() i zaczynamu pomału oglądanie sal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Kalex prosze bardzo
![]() Zycze powodzenia w poszukiwaniach. W Kielcach jest wiele pięknych sal. JA mam np. wesele w Ameliówce. Właściwie jestem juz przy koncówce przygotowań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
Kalex jesli szukasz czegos rownie pieknego jak Lesny Dwor to ja proponuje Dworek w Maslowie.
Ja bede tam miala wesele 11 sierpnia. Jesli bedziesz zainteresowana podam Ci namiary na priv. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.