Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-09, 08:39   #2221
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ja tam leżałam 4 doby bo cos tam Julka miała za wysoki jakis wskaźnik chociażmożna powiedziec ze 3 bo urodziłam 27.04 o godz 23 a wyszłam 1 maja w południe
..no właśnie chodzi też o czas....bo ja przyjechałam np. do szpitala w sobotę o 8, o 9 .27 urodziłam a w poniedziałek o 12 jechałam do domu.
Stary 2012-10-09, 08:43   #2222
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
...starszych dziewczynek..... he,he.... dla mnie moja 3,5 letnia Ninka jest jeszcze tak taka malutka .....
a co do prezentów to jeszcze nie wybiegam aż tak daleko.....
ale u moich dzieci jest troszkę inaczej ,bo Kuba kocha lego (teraz wchodzą już tylko te nowe kolekcje - star wars, batman..-bo inne ma),i książki a Ninka ....szystko co ma Kuba , uwielbia z bratem składać klocki ... zabierać mu książki nawet jak Kuba gra z tatą w psp3 to Ninka musi z nimi.... jedyne co ją odróżnia od brata to kocha jeszcze buty i sukienki ,ale za to lalki nie ma ani jednej....(ma ulubionego pieska)...........
hehe a no starsze te nasze dziewczynki a jeszcze jak wejdzie maluszek to już panny beda
ja sie zastanawiam nad czymś kreatywnym żeby rozwijało chaiałam zrzute na biurko i szafke do pokoju moich rodziców namówie na to ale pewnie bedą woleli teście kupic coś zeby Julka dostała do zabawy

Joanna tobie dla twojej 2,5 latki mogę polecic mozaike jesli nie macie a chcesz coś kreatywnego u mnie Julka dostała na poprzednią gwiazdkę i uwielbia to do tej pory i codziennie coś układa
są różne na allegro
http://allegro.pl/mozaika-magnetyczn...700339672.html
http://allegro.pl/magnetyczna-mozaik...677987451.html

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

no mnie juz chciali wypuścić 30-go ale Julka miała za wyskoki wskaźnik adaptowalności i musiałam jeszcze zostac do następnego dnia
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 08:47   #2223
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
nie schizuj mala jak lozysko sie odklei to napewno nie przeoczysz chyba ze tak jak mi tylko troche to mozesz ale i tak na usg sie o tym dowiesz
Mocno nie schizuję. Tak troszeczkę dla zasady tylko.
A Ciebie coś bolało czy czułaś coś dziwnego, jak łożysko się odklejało?
Bo tak myślę, że chyba się nie czuje nic skoro urodzenie łożyska nie boli. Ale nie wiem.

Ostatnio strasznie chce mi się pić. Masakra - mogę chlać i chlać.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 08:49   #2224
klementyna1
Zakorzenienie

Hej dzoewczynki, ja już po mofoloigii i zarejestrowałam się dzis do okulisty, bo mam duża wade -4.00 i ginka kazała skonsultować z okulista, zy nie widzi pzrecowskazań do porodu naturalnego. Powoli zaczelam sie pakowac, bo w sobote wyprowadzka i mam taki bałagan w chałupce, że ojojoj. A jeszcze gazu nir mamy od rana....Mam andzieję, ze to tylko ogólna awaria, a nie coś u nas....Metra chyba w Lublinie nie budują
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 08:50   #2225
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
przez usg, mnie lekarz badal przed i nic nie bylo, a po usg specjalnie mnie tam naciskal bo powinnam plamic ale tez nic a nic wiec chyba dobrze

nie schizuj mala jak lozysko sie odklei to napewno nie przeoczysz chyba ze tak jak mi tylko troche to mozesz ale i tak na usg sie o tym dowiesz
dzięki za odpowiedź
Stary 2012-10-09, 08:55   #2226
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
ja tam leżałam 4 doby bo cos tam Julka miała za wysoki jakis wskaźnik chociażmożna powiedziec ze 3 bo urodziłam 27.04 o godz 23 a wyszłam 1 maja w południe
to znośnie.. ja na porodówkę we wtorek po 12, a w czwartek o 18 do domu..

Cytat:
...mamy go ,fajna sprawa ale u nas sprawdził się tak max do 3 r.ż
no właśnie.. więc chyba nie warto teraz inwestować..

Cytat:

Joanna tobie dla twojej 2,5 latki mogę polecic mozaike jesli nie macie a chcesz coś kreatywnego u mnie Julka dostała na poprzednią gwiazdkę i uwielbia to do tej pory i codziennie coś układa
są różne na allegro
http://allegro.pl/mozaika-magnetyczn...700339672.html
http://allegro.pl/magnetyczna-mozaik...677987451.html

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

no mnie juz chciali wypuścić 30-go ale Julka miała za wyskoki wskaźnik adaptowalności i musiałam jeszcze zostac do następnego dnia
o dzięki..
ja lubię takie rzeczy.. a nie mamy..
a co to za wskaźnik?

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 08:58   #2227
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
t
o dzięki..
ja lubię takie rzeczy.. a nie mamy..
a co to za wskaźnik?
no własnie ja tez lubie prezenty które rozwijają a to naprawde na długo potrafi zająć i jest naprawde fajne

hehe nie wiem co to za wskaźnik ale tak mi powiedzieli

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-09, 09:01   #2228
LiwkaO
Wtajemniczenie

Hej Laseczki! ale pędzicie z pisaniem trzeba zaglądać przynajmniej kilka razy dziennie aby być na bieżąco

Cytat:
no na prawdę..
ja miałam wywoływany poród (podobno bardziej boli ), a mój ból nie był nie do wytrzymania bardzo bolesna miesiączka, tak bym to określiła, a samo parcie było w ogóle bezbolesne.. byłam zdziwiona, bo to podobno najgorsze..
może ja jakaś inna jestem..
Też miałam bardzo bolesne miesiączki więc może i u mnie pójdzie gładko

Cytat:
Napisane przez cathleena Pokaż wiadomość
Witam,

z tej strony Agnieszka. Jestem w 20 tc, a więc półmetek nie mam z kim świętować, to pomyślałam, że napiszę tutaj. Samotność jest najgorsza, choć przecież pod sercem noszę nowe życie.

Mój termin porodu to 1.03.2013r.
Witaj

Cytat:
Dobrze że poszlam chociaż nie mam dobrych wiadomości
Dzidzia zdrowa ale troche odkleja mi się łożysko
Myślałam że to nic groźnego ale chyba jednak... chcieli mnie położyć w szpitalu ale bez zandych lekow i tylko po to zebym lezała to ja wole w domu.. o wiele mniej stresu.. a w szpitalu nawet nocy nie przespie
takze leze w domu i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze...
mozliwe ze to od tego ze nioslam reklamowki... tylko ze nie byly wcale ciezkie bo "uwazałam".. no ale teraz to ewentualnie moge wstawac na siku
Lunka jak sie odkleiło to i się przyklei leż, odpoczywaj, będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez samotari Pokaż wiadomość
Witam serdecznie. To mój pierwszy post zarówno w temacie jak i na forum wizaz.pl mój termin porodu to 27.03.2013, więc jeszcze troche czekania przede mną. Wizytę kontrolną mam w najbliższy piątek i bardzo się boję. Też się tak boicie za każdym razem kiedy robią Wam USG? Chyba za dużo czytam wyznań kobiet, którym się nie udało donosić ciąż Nie pracuje, siedzę w domu, więc specjalnie się nie przemęczam, także mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze. Do tej pory wszystkie wizyty przeszłam pomyślnie. Trzymajcie kciuki za piątek
Witaj!

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

a tak na marginesie WROCILAM !!!
eh szkoda ze 'kolegi' nie poznalam tak dobrze jak teraz, zanim zwiazalam sie z ex i zaszlam w ciaze. w sumie znalam go tak z widzenia, ale dop jakos od miesiaca pisze esy zaprasza na spacery jedzonko i wez tu kurde badz domyslna o co mu chodzi. rozwiedziony 1 dziecko 13leatnie w sumie on nie taki stary raptem 31 ehh no ale to oczy i usmiech. dzis to nie moglam ciagle w nie patrzalam ehh byle by sie nie zakochac !!! dosc susiakow !! chociaz licze ze 1 malutki jest we mnie
Kasia no co Ty! jak fajny to bierz

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
to tam mi nie wchodził mój kod pocztowy
Mi też nie wchodził, po czym się zorientowałam, że nie tu wpisałam:P

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
a, zapomniałam się pochwalić, że dziś z Tżetem zrobiliśmy sobie taką neiwinna przebieżkę po sklepach - ale w sumie nie planowałam za bardzo nic kupowac A tu kurcze w H&M, gdy miałam już wychodzić zobaczyłam takie urocze sztruksy ciążowe w kolorze kawy z mlekiem. Nie należaly moze do najtańszych, bo 130 zł ale pomyślałm, że więcej spodni na ciąże nie mam zamiaru kupowac więc z tymi jednymi mogę zaszaleć. A jeszcze Tż mnie namawiał do przymierzenia... I powiem Wam, że widziałam, że chyba dopiero gdy je ubralam i naciągnęłam ten pas ciążowy na brzuch (który się wtedy bardzo uwydatnił), to Tż chyba dopiero pierwszy raz faktycznie ujrzał u mnie brzuch ciążowy Bo wczesniej to zawsze mówił, że nic nie widać No i widziałam, ze ten widok go dziś rozczulił, bo mnie w tej przymierzalni przytulil i kazał brac te spodnie
Do niego chyba naprawdę nie dociera, że ja nie będe jakimś wyjątkiem i mi tez brzuch urośnie ogromny tak jak wszystkim innym kobietom Bo już kilka razy - gdy pokazywał w sklepie jakiś ciuch dla mnie który mu się podobał (np. kurteczki), to zawsze to jest coś wąskiego, dopasowanego... No i ja mu wtedy mówię - ok, super, ale za miesiąc w to nie wejdę... A on wtedy - no przeciez aż taki ten brzuch Ci nie urośnie Oj... cos czuję, że się za jakis czas zdziwi
Spodnie ciążowe super eksponują brzuszek wtedy dopiero widać masz racje! TŻ wczoraj wrócił z pracy ja siedzę na kanapie, właśnie w ciążówkach i TŻ do mnie z tekstem: ale masz wielki brzuch! i dzidzia to słyszała bo jak mnie kopnęła mocno! chyba się obraziła na niego

--------------------
Robiłam wczoraj morfologie, mocz i CRP - wszystko chyba w normie jakieś niewielkie odchyły w morfologii ale o 1-2 stopnie więc nie patrzę nawet na to CRP tylko 0,78 więc nie ma żadnego zakażenia we mnie obecnie
Dużo wizyt u nas w tym tygodniu! fajnie
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

Edytowane przez LiwkaO
Czas edycji: 2012-10-09 o 09:04
LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 09:03   #2229
nestelle
Zakorzenienie

dziewczyny zaczęłam intensywnie myśleć nad imieniem.... przed ciążą była mowa ,że mikołaj, ale teraz jeszcze doszedł antoś i może igor....
dzieci do brzucha mówią antoś, ja zaczynam się też przyzwyczajać.... ale przeraża mnie ta ilość antosiów.... wiem ,że tak było z kubą ale ja to imię tak czułam...a zreszta obecnie nie jest tak żle,np.kuba ma jeszcze tylko jednego kubę w klasie tak też było w przedszkolu... ale jak to będzie z antosiami? a jeśli chodzi o mikołaja to jak słyszę zdrobnienie "mikuś" to .........
Stary 2012-10-09, 09:16   #2230
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny zaczęłam intensywnie myśleć nad imieniem.... przed ciążą była mowa ,że mikołaj, ale teraz jeszcze doszedł antoś i może igor....
dzieci do brzucha mówią antoś, ja zaczynam się też przyzwyczajać.... ale przeraża mnie ta ilość antosiów.... wiem ,że tak było z kubą ale ja to imię tak czułam...a zreszta obecnie nie jest tak żle,np.kuba ma jeszcze tylko jednego kubę w klasie tak też było w przedszkolu... ale jak to będzie z antosiami? a jeśli chodzi o mikołaja to jak słyszę zdrobnienie "mikuś" to .........
u mnie jak bedzie chłopak to maż juz wybrał i pewnie nie bedę mieć nic do gadania
a Mikołaj ładnie
Stary 2012-10-09, 09:29   #2231
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
My tez myslimy nad imieniem ale dla dziewczynki. Dla chlopca od zawsze mielismy ANtoni. W okolicy naszej az tak duzo ich nie ma. Wiecej jest Jasiów, Kubow, Stasiów.
A nawet jakby ich bylo duzo to i tak bym dala bo mam duzy sentyment do tego imienia.
Mam podobne odczucia do imienie Julia jak ty do Antosia. Maz chcialby Julke, mnie to imie sie podoba ale ani nie mam sentymetu do niego, a poza tym wokolo slysze tylko Julki......

Mikołaj ładne imie aczkolwiek mnie nie rusza :P Poza tym wolałabym by dziecko prezent na Mikolajki dostawalo ze wzgledu na fakt ze to mikolajki a nie ze ma na imie Mikołaj. Ale to tylko moje zdanie.
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-09, 09:31   #2232
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
a, zapomniałam się pochwalić, że dziś z Tżetem zrobiliśmy sobie taką neiwinna przebieżkę po sklepach - ale w sumie nie planowałam za bardzo nic kupowac A tu kurcze w H&M, gdy miałam już wychodzić zobaczyłam takie urocze sztruksy ciążowe w kolorze kawy z mlekiem. Nie należaly moze do najtańszych, bo 130 zł ale pomyślałm, że więcej spodni na ciąże nie mam zamiaru kupowac więc z tymi jednymi mogę zaszaleć. A jeszcze Tż mnie namawiał do przymierzenia... I powiem Wam, że widziałam, że chyba dopiero gdy je ubralam i naciągnęłam ten pas ciążowy na brzuch (który się wtedy bardzo uwydatnił), to Tż chyba dopiero pierwszy raz faktycznie ujrzał u mnie brzuch ciążowy Bo wczesniej to zawsze mówił, że nic nie widać No i widziałam, ze ten widok go dziś rozczulił, bo mnie w tej przymierzalni przytulil i kazał brac te spodnie
Do niego chyba naprawdę nie dociera, że ja nie będe jakimś wyjątkiem i mi tez brzuch urośnie ogromny tak jak wszystkim innym kobietom Bo już kilka razy - gdy pokazywał w sklepie jakiś ciuch dla mnie który mu się podobał (np. kurteczki), to zawsze to jest coś wąskiego, dopasowanego... No i ja mu wtedy mówię - ok, super, ale za miesiąc w to nie wejdę... A on wtedy - no przeciez aż taki ten brzuch Ci nie urośnie Oj... cos czuję, że się za jakis czas zdziwi
za zakupy
nie wiem czy ja sie chwalilam ze tez kupilam jeansy ciazowe. 110zł eh. jeszcze na jakies jedne poluje ;p
a zakup kurtki mnie przeraża w ciazowym sklepie 400zł!!

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
witaj chyba wszystkie boimy się przed usg mi np aż ciśnienie skacze do ok 149/92 a normalnie mam ok 123/82

Dragusia88 pewnie kostka by uratowała rosołek, ale ja nawet nie mam w domu. To przez moją mamę bo od zawsze tłumaczyła, że nic gorszego jak kostka rosołowa, sama chemia itd... nigdy tego nie używala no i tak mnie jakoś uczuliła chociaż wiem, że są gorsze niezdrowe rzeczy, np chipsy które uwielbiam

no i witam się w skończonym 18 tygodniu zaczynamy 19-ty
ja tez sie denerwuje juz dzien przed usg
o tej kostce to nie do mnie
za nowy tydzien
ja jutro będę miała równo 20
ale pół będzie w 20tyg i 6 dniu nie? a w 21 zaczne drugą połówkę?
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Mam kaszel i katar po ostatnim przeziębieniu i dzisiaj już coś mnie w brzuchu zaczęło kłuć, jak tak sobie porządnie pokaszlałam. Aż musiałam dźgnąć dzidzię, czy jest. Dźgnęłam i się ruszyła Przez historię Lunao boję się odklejenia łożyska... w nerwicę wpadnę w tej ciąży.
no już niedługo dziewczyny pewnie zacznie chodzić na l4 a ja dalej do szkoły i ja zostane w tyle heh.
współczuje choróbska, widzę ze wiekszosc chora ciekawe ile ja wytrzymam, kiedy sie cos do mnie przyplata w pociagu.
Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
a mnie własnie wczoraj na wieczór dopiero rozłożyło glut po pas i do tego ten kaszel az mnie gardło boli miałam isc na kontrole ale nie mam siły i dopiero jutro ide do gina to moze on mi przepisze coś na to przeziębienie prócz prenalu....

ja wczoraj coś takiego dziwnego 3 razy poczułam jak lezałam jakbym motylka lub jakies babelki miała w brzuchu ale w dziwnym miejscu napewno nie w jelitach może to mój mały bąbel nie wiem nie mam doświadczenia tak bardzo czekam ze może już jestem za bardzo wyczulona

tez się zastanawiałam nad cc ale obawiam się troche...

o 23 to ja juz zawsze słodko spie eraz góra do 22 wytrzymuje
współczuje kolejnej chorej.
brawo za ruchy
a ja sie porodu nie obawiam bo o nim nie myśle
no ja do jeszcze niedawna w tej ciazy to tez 22 i koniec spie juz zabita, ale od jakiegos czasu mi sie troche poprawilo i dobrze bo przeciez bym w pociagu zasnela i byl by problem.
Cytat:
witam ,
moja Ninka nadal ma wysoką temperaturę więc pewnie do końca tyg.czeka nas siedzenie w domu..... , mam nadzieję ,że mnie nie zarazi....
biedna Ninka
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Moja znajoma ma 2-letnią Julę i opowiadała mi, że mała rano wstaje, idzie do lodowki, wyciąga Danio, zjada i wyrzuca opakowanie. A potem ona sie budzi, córa stoi nad nią i mówi "Jesteś moją najlepszą przyjaciółką! Zjadłam już Danio byś mogła dłużej sobie pospać" )

To jest dopiero słodkie!
no faktycznie słodkie

Cytat:
moja kilka razy dziennie przychodzi do mnie, przytula się i mówi "mamuś ja Cię tak bardzo kooocham"

Cytat:
a no słodkie mnie zawsze rozczula jak Julka idzie to męża głaszcze go po głowie i mówi np "misiu mój nalej mi soczku"
albo ostatnio mówie jej ze pani w przedszkolu to tak druga mama na co ona "tylko ty jesteś moja najkochańsza mama" hehe słodkie są dzieciaki

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 09:38   #2233
anna maria 79
Raczkowanie

ale szalejecie...a tak w ogóle to dzień Dobry
Kasia bierz chłopa jak fajny, rodziny patchworkowe są fajne..i niczym się nie różnią grunt byc szczęśliwą
ps. Sosnowiec to Zagłębie
Luna odpoczywaj brzuszkiem do góry
Nestle zdrówka dla Niny...

Mikołaj jak najbardziej ja mam 6 letniego w domu, super Mikuś, Mikołajek, Micki,

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

co do prezentu na Mikołaja i imienin to kilka razy w roku jest Mikołaja nie tylko 6 grudnia i my świętujemy w piękny pierwszy dzień wiosny 21.03. a w Mikołajki miło mi jak ludzie się mylą i dzwonią z dodatkowymi życzeniami i syn się czuje wyjątkowo że ma takie piękne imię jak znany biskup

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

byłam pobrac krew i tak mi zrobiła przyjemna pani że najpierw ręka w łokciu spuchła jak bania a teraz mam siwą od nagarstka do łokcia z czerwonymi szynami czyli...rozerwała mi żyły.
anna maria 79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 09:39   #2234
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
A masz jakies pomysły na prezent na mikołaja i pod choinke?
na Mikołaja dostanie motorek taki jak te samochodziki pchacze
o taki
http://allegro.pl/wegierski-oryginal...688195640.html
bo z pchacza samochodu już wyrosła,
do tego księżniczkę Celestię o tą
http://allegro.pl/my-little-pony-ksi...686395534.html
i książeczki plus owoce, kinder kanapki, śmiej żelki i kinderki (bo to uwielbia)

pod choinkę chce jej kupić rowerek biegowy od 3lat chyba Hudora i jak starczy kasy to coś jeszcze, może pociąg elektroniczny z zestawem szyn itd itd.

Cytat:
ooo dziękuję
a tylko z tej zamawiałaś?

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2012-10-09 o 09:50
strippi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 09:40   #2235
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Robiłam wczoraj morfologie, mocz i CRP - wszystko chyba w normie jakieś niewielkie odchyły w morfologii ale o 1-2 stopnie więc nie patrzę nawet na to CRP tylko 0,78 więc nie ma żadnego zakażenia we mnie obecnie
Dużo wizyt u nas w tym tygodniu! fajnie
za badania. ja musze crp powtorzyc czy rosnie czy maleje.
a dzis kto ma wizyte?
Cytat:
ja kiedys chcialam Mikołaj na drugie ale nie podoba mi sie w wersji zagranicznej Nikolaus, a chcemy mieszkac za granica wiec odpada ;p

Cytat:
u mnie jak bedzie chłopak to maż juz wybrał i pewnie nie bedę mieć nic do gadania
a Mikołaj ładnie
a jakie bo nie pamietam czy sie chwalilas?
ja musze mojego pogonic zeby zaczal myslec bo po drugim potwierdzeniu, mam nadzieje w piatek chcialabym juz oficjalnie rozglaszac

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
My tez myslimy nad imieniem ale dla dziewczynki. Dla chlopca od zawsze mielismy ANtoni. W okolicy naszej az tak duzo ich nie ma. Wiecej jest Jasiów, Kubow, Stasiów.
A nawet jakby ich bylo duzo to i tak bym dala bo mam duzy sentyment do tego imienia.
Mam podobne odczucia do imienie Julia jak ty do Antosia. Maz chcialby Julke, mnie to imie sie podoba ale ani nie mam sentymetu do niego, a poza tym wokolo slysze tylko Julki......
my od 2 lat mieliśmy wybrane Julia, i oczywiście zostało nam ukradzione przez siostrę tż, wiec mam nadzieje że to będzie na 100% chłopak bo inaczej będzie kolejna wojna między nami.

dobra nadrobiłam. musze zjesc drugie śniadanie bo pierwsze mnie słabo nakarmiło ;p a o 12 znowu na pociag

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-09, 09:47   #2236
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a zakup kurtki mnie przeraża w ciazowym sklepie 400zł!!
a nie lepiej w ciuchu gdzieś kupić ja tam na nową kurtkę się nie porywam bo mam zamiar schudnąc potem A zresztą z Julką to całą zimę w swojej starej przechodziłam

----------

dziewczyny a ja was prosze o radę nie wiem co robić usg mam dopiero 25.10 i zastanawiam sie czy nie pójść wcześniej tyle że już prywatnie muszę iść. Jakoś mam takiego stresa niby nic mnie nie boli ani nie dolega ale jak wy piszecie ze wam bobas na dotyk odpowiada a u mnie nic takiego nie ma to sie trochę martwie i zastanawiam sie czy pójsc wcześniej na dodatkowe usg co wy byście zrobiły?

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
na Mikołaja dostanie motorek taki jak te samochodziki pchacze, bo ona go uwielbia ale wyrosła już, więc dostanie taki wysoki i do tego księżniczkę Celestię o tą
i książeczki plus owoce, kinder kanapki, śmiej żelki i kinderki (bo to uwielbia)

pod choinkę chce jej kupić rowerek biegowy od 3lat chyba Hudora i jak starczy kasy to coś jeszcze, może pociąg elektroniczny z zestawem szyn itd itd.
rowerek biegowy super sprawa my mamy od 1,5 roku rewelacja a pociąg masz już upatrzony

Cytat:
a jakie bo nie pamietam czy sie chwalilas?
pisałam szukaj heeh nie no żartuję moż chce Karola
Stary 2012-10-09, 09:49   #2237
anna maria 79
Raczkowanie

Dragusia a Nikolas?
Małpka nie kwalifikujesz się na państwowy program usg?
ruch dziecka różnie się zaczyna...
Stary 2012-10-09, 09:54   #2238
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Późne dzień dobry

Cytat:
a ja mam na odwrót pije tyle co smok cały czas chce mi sie pić
ja też

Cytat:
za maleństwo. Będzie dobrze !

Cytat:
Rozczuliła mnie ta opowieść
Stary 2012-10-09, 09:57   #2239
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a ja was prosze o radę nie wiem co robić usg mam dopiero 25.10 i zastanawiam sie czy nie pójść wcześniej tyle że już prywatnie muszę iść. Jakoś mam takiego stresa niby nic mnie nie boli ani nie dolega ale jak wy piszecie ze wam bobas na dotyk odpowiada a u mnie nic takiego nie ma to sie trochę martwie i zastanawiam sie czy pójsc wcześniej na dodatkowe usg co wy byście zrobiły?

pisałam szukaj heeh nie no żartuję moż chce Karola
usg masz w 21 tyg teraz prawie 19 hm... to moze zaszalej i idz na 3d i ty bedziesz spokojniejsza i odrazu lepsze fajnie ogladanie dzidziola tylko to najlepiej w tym tyg
a mi dziecko tez nie odpowiada. wtedy czulam co wam pisalam a teraz cisza znowu, ale pewnie niedlugo sie nasze dzieci porozkrecaja.
ale jak bedzie dziewczynka to ty wybierasz czy jak?
Cytat:
Napisane przez anna maria 79 Pokaż wiadomość
Dragusia a Nikolas?
nie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-09, 09:59   #2240
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
na Mikołaja dostanie motorek taki jak te samochodziki pchacze
o taki
http://allegro.pl/wegierski-oryginal...688195640.html
bo z pchacza samochodu już wyrosła,
do tego księżniczkę Celestię o tą

ooo dziękuję
a tylko z tej zamawiałaś?

narazie z tej i z bebilonu
How could so much love be inside of you

Edytowane przez booziaczek
Czas edycji: 2012-10-09 o 10:05
booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 10:00   #2241
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Mam te na liście imion Igora i Mikołaja, tż i teściowej się podobają, natomiast mi już tak średnio. Problem w tym że Mikuś to mi się z psem kojarzy, a Igor to takie ruskie imię. Sama nie wiem...
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 10:02   #2242
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Nooo z imieniem to będzie problem, ale Mikuś mi się też totalnie nie podoba, mój przyjaciel ma brata Mikołaja i zdrabnia Miki więc może tak ?

Cytat:
a nie lepiej w ciuchu gdzieś kupić ja tam na nową kurtkę się nie porywam bo mam zamiar schudnąc potem A zresztą z Julką to całą zimę w swojej starej przechodziłam

----------

dziewczyny a ja was prosze o radę nie wiem co robić usg mam dopiero 25.10 i zastanawiam sie czy nie pójść wcześniej tyle że już prywatnie muszę iść. Jakoś mam takiego stresa niby nic mnie nie boli ani nie dolega ale jak wy piszecie ze wam bobas na dotyk odpowiada a u mnie nic takiego nie ma to sie trochę martwie i zastanawiam sie czy pójsc wcześniej na dodatkowe usg co wy byście zrobiły?[COLOR="Silver"]
Co do kurtek też będę się musiała zabrać za to, jest jeszcze opcja że pożyczę od mamy, bo ona ma kawał cycków, bo ja to się raczej w nic nie zmieszczę swojego zimowego dopasowanego

Co do usg, wd mnie wszystko jest ok, bo po prostu jakby się coś działo złego myślę że miałabyś jakieś objawy, ale jeśli masz schizować ja bym poszła, więc musisz ocenić poziom swojej schizy

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

A która z was idzie na 3d to coś daje szczególnego ? Kiedy najlepiej ?
Stary 2012-10-09, 10:02   #2243
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Małpka nie kwalifikujesz się na państwowy program usg?
ruch dziecka różnie się zaczyna...
a co tzn kwalifikuje sie ogólnie to chodze do lekarki na nfz i usg tez mam na nfz ze skierowaniem od niej tylko ze dopiero 25.10 jakbym chciala na ten tydzien znalezc cos na nfz to raczej za malo czasu

Cytat:
usg masz w 21 tyg teraz prawie 19 hm... to moze zaszalej i idz na 3d i ty bedziesz spokojniejsza i odrazu lepsze fajnie ogladanie dzidziola tylko to najlepiej w tym tyg
a mi dziecko tez nie odpowiada. wtedy czulam co wam pisalam a teraz cisza znowu, ale pewnie niedlugo sie nasze dzieci porozkrecaja.
ale jak bedzie dziewczynka to ty wybierasz czy jak?
mój tż twierdzi że będzie chłopak hehe dla dziewczynki nie ma wymarzonego wiec pewnie ja a on akceptuje za to ten Karol to mu sie juz marzy
no wlasnie chciałabym w tym tyg. Moze to za wczesnie na ruchy a moze nie zwariowac mozna jak mnie bedzie to meczyc do wieczora to pewnie sie zapisze
Stary 2012-10-09, 10:06   #2244
anna maria 79
Raczkowanie

przepraszam ale psy Kuby na każdym kroku spotykam i jak ktoś woła to się pół piaskownicy i kundli obraca ale psa Mikusia to nie bardzo....
jak dla mnie to idealne imię..i tak ma na imię mój syn a nie pies
zawołaj na osiedlu kubuś zobaczysz ile psów zareaguje

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Małpka ja chodzę państwowo i prywatnie i jeden i drugi dał skierowanie na usg 3 d prenatlane, jeden na wadę serca u mnie, drugi na dużą przeziernośc karkową, poczytaj sobie o programie badań na stronie nfz
Stary 2012-10-09, 10:07   #2245
nati_85
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny. W końcu Was nadrobiłam i cieszę się, że mnie z listy nie usunęłyście bo za często się nie odzywam.

Cytat:
Napisane przez cathleena Pokaż wiadomość
Witam,

z tej strony Agnieszka. Jestem w 20 tc, a więc półmetek nie mam z kim świętować, to pomyślałam, że napiszę tutaj. Samotność jest najgorsza, choć przecież pod sercem noszę nowe życie.

Mój termin porodu to 1.03.2013r.
Witaj! a dlaczego nie masz z kim świętować?

Cytat:
Myślałam że to nic groźnego ale chyba jednak... chcieli mnie położyć w szpitalu ale bez zandych lekow i tylko po to zebym lezała to ja wole w domu.. o wiele mniej stresu.. a w szpitalu nawet nocy nie przespie
takze leze w domu i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze...
mozliwe ze to od tego ze nioslam reklamowki... tylko ze nie byly wcale ciezkie bo "uwazałam".. no ale teraz to ewentualnie moge wstawac na siku

mi czarno czerwony i o ile fajnie sie go prowadzi to kupie na 100% ale tak jak mowilam na zywo nie widzialam jeszcze

ale Ci zazdroszcze
ja mam 22 lata i nic z beztroski i niewiedzy... ile bym dała zeby tego wszystkiego nie wiedziec

wydaje mi sie jakby mnie dzidziol kopał
Teraz leż i odpoczywaj. Na pewno będzie wszystko dobrze.

Cytat:
Napisane przez samotari Pokaż wiadomość
Witam serdecznie. To mój pierwszy post zarówno w temacie jak i na forum wizaz.pl mój termin porodu to 27.03.2013, więc jeszcze troche czekania przede mną. Wizytę kontrolną mam w najbliższy piątek i bardzo się boję. Też się tak boicie za każdym razem kiedy robią Wam USG? Chyba za dużo czytam wyznań kobiet, którym się nie udało donosić ciąż Nie pracuje, siedzę w domu, więc specjalnie się nie przemęczam, także mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze. Do tej pory wszystkie wizyty przeszłam pomyślnie. Trzymajcie kciuki za piątek
Witaj!

Cytat:
Jak w ogóle można o czymś takim myśleć. Szok

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dzień dobry Pędziwiatry...
Nie idzie Was nadrobić, bo chyba, że wyląduje na L4.

Mam kaszel i katar po ostatnim przeziębieniu i dzisiaj już coś mnie w brzuchu zaczęło kłuć, jak tak sobie porządnie pokaszlałam. Aż musiałam dźgnąć dzidzię, czy jest. Dźgnęłam i się ruszyła Przez historię Lunao boję się odklejenia łożyska... w nerwicę wpadnę w tej ciąży.
Oby kaszel i katar szybko sobie poszły.

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Malpka

Moja znajoma ma 2-letnią Julę i opowiadała mi, że mała rano wstaje, idzie do lodowki, wyciąga Danio, zjada i wyrzuca opakowanie. A potem ona sie budzi, córa stoi nad nią i mówi "Jesteś moją najlepszą przyjaciółką! Zjadłam już Danio byś mogła dłużej sobie pospać" )

To jest dopiero słodkie!

Wiesz, ja prowadziłam cały sklep, a teraz to szefowa nie chce ze mną nawet gadać i ogranicza moją rolę do 8 godzin "bycia". W wielu kwestiach jestem pomijana i nawet nie informowana. Gdyby nie dziewczyny, które o wszystkim staraja mi się mówic, to nic bym nie wiedziała :// Ale pójdę na L4 to będzie spokój, zero stresów.
Te małe dzieci są słodkie

Cytat:
Ja co do imienia to zacznę myśleć intensywnie jak będę wiedziała co tam u mnie pomieszkuje. Wiem, że jak będzie to chłopak to będzie większy problem.

Dziewczyny ja mam problem i już nie mam pojęcia od czego to. Od pewnego czasu popołudniu pobolewa mnie żołądek i już nic nie mogę tknąć do jedzenia. Na początku myślałam, że to tak tylko na początku ale teraz jest coraz gorzej. Moja gin mówiła, że mam jeść mniejszymi porcjami ale nawet to nie działa. Może któraś tak ma lub miała i ma jakiś sposób.
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 10:08   #2246
Leonikowa
Rozeznanie

hej dziewczyny właśnie przeglądam listopadowy numer Mamo to ja
i jest fajny program do którego może przystąpić mama w ciąży lub z małym dzieckiem www.dlamamyimalenstwa.pl w wybranych aptekach są bardzo fajne zniżki sprawdzałam cenę moich witaminy i z kartą kupie je za 32,40 zł a nie za 48 zł jak ostatnio zapłaciłamwięc polecam

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 10:12   #2247
anna maria 79
Raczkowanie

co do imion
u nas chłopiec Antoni lub Leoś
dziewczynka tylko Hanna Maria

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Edytowane przez anna maria 79
Czas edycji: 2012-10-09 o 10:13
Stary 2012-10-09, 10:14   #2248
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A która z was idzie na 3d to coś daje szczególnego ? Kiedy najlepiej ?
ja nie ide bo raz ze nie mam sprawdzonego lekarza co robi, dwa 250zl wydac i sie zawiesc troche sporo, trzy ginka mi mowila ze wlasnie w okolicach polowkowego najlepiej, a ja mialam usg w czwartek, teraz bede miala znowu w piatek i co znowu za pare dni bym miala isc. to troche za czesto.

Stary 2012-10-09, 10:16   #2249
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
p

Małpka ja chodzę państwowo i prywatnie i jeden i drugi dał skierowanie na usg 3 d prenatlane, jeden na wadę serca u mnie, drugi na dużą przeziernośc karkową, poczytaj sobie o programie badań na stronie nfz
a gdzie to znalezć na tej stronie
wiesz u mnie prywatnie np w luxmedzie daje skierowanie ale w luxmedzie nie zrobie na nfz nic tylko prywatnie. A na nfz moze bym sie i dostała bez skierowania tu gdzie chodzę obecnie tylko ze to sie czeka minimum 3 tyg a za 2,5 juz i tak bede mieć to na które jestem zapisan
jak znajdziesz o tym programie to wrzuć linka

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mam problem i już nie mam pojęcia od czego to. Od pewnego czasu popołudniu pobolewa mnie żołądek i już nic nie mogę tknąć do jedzenia. Na początku myślałam, że to tak tylko na początku ale teraz jest coraz gorzej. Moja gin mówiła, że mam jeść mniejszymi porcjami ale nawet to nie działa. Może któraś tak ma lub miała i ma jakiś sposób.
ja niestety nie pomogę mam nadzieje ze minie
Stary 2012-10-09, 10:32   #2250
Dragusia88
Zakorzenienie

dobra ja sie zbieram z kompa. niedługo wychodze na dworze. miłego dnia. piszcie ładnie dużo tak jak wczoraj a ja będę podczytywać z komórki i możecie kciuki trzymać żebym dzisiaj z promotorem załatwiła tą mgr noi wcześniej wróciła pa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości