Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-08, 20:43   #4351
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Lucia ale miałaś przejścia. Dobrze, że to już za Tobą.

Ciekawe co u Dearline?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 21:01   #4352
lidka0308
Zadomowienie

dobranockam na dziś!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 22:44   #4353
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Dobra mały uspokojony. No to tak ile zdaże tyle powiem.

Moze dla was nie bedzie to straszna historia ale dla mnie to była trauma ten mój poród... bo inaczej zaplanowałam a inaczej było... i chociaz jak dowiedziałam sie ze ide rodzic bardz\o sie cieszyłam i niczego nie bałam to po kilku godzinach mi sie odmieniło...

no to zaczęło się 23.09.2012 r o 22:30... wrócilismy od tesciowej koło 20-tej(wczesniej spałam od rana i ciągle mi sie chciało spac ale TŻ mnie wyciągnął własnie do tesciówy) wrócilismy poszłam dalej spac... obudził mnie silny ból brzucha a własciwie nie ból tak jak wy opisujecie jak na @tylko takie silne parcie na szyjke własnie połaczone z bólem dziwnym takim... od razu miałam bóle co jakies 15 minut za chwile zas co 5-3 minuty... nie wiedziałam czy to to czy co innego i tak obdzwobiłam kolezanki jakie to sa te bóle porodowe bo mam jakies i strasznie bolą i nie wiem czy to juz czy nie i czy jechac na IP. Kolezanka powiedzała ze to juz i ze mam jechac do szpitala no to pojechałam....Tam wypełniłam wszystkie dokumenty i pani kazała sie szybko przebierac i na blok... na porodówce byłam przyjeta o 1:00 i od tej pory liczono mi poród... na porodówie zbadał mnie lekarz i okazało sie ze mam 4 cm rozwarci i szyjka cieniutkla i miekka.. wrózono mi szybkie rozwiązanie. Za kilka minut połozna zbadała mnie jeszcze i okazało sie ze rozwarcie juz na 5 cm. zrobili mi lewatywe i na łózko.. a i oczywiscie zgłosiłam na IP ze poród rodzinny chcemy ale niestetyt sala do porodów rodzinnych była zajeta... no i co? panika juz bo nawet narzeczony walizki mi nie mógł zaniesc na porodówke... wasłali go do domu i mi było strasznie przykro. Połozyłam sie na łózko i podłaczyli mi ktg .. skórcze juz coraz czestrze i dłuzsze i strasznie bolesne.. ale dzielnie znosiłam czekałam kiedy maluszek wyjdzie i doczekac sie nie mogłam... około 7 rano juz ból był nie do zniesienia rozwarcie na 9 cm a dziecko nie chciało opuscic sie w kanmale rodnym ... pęcherz płodowy zachowany dziecko wysoko w kanale... ja juz błagałam o znieczulenie ale traktowano mnie tam jak by mnie nie było.. darłam sie juz tak bo czułam jak by mnie rozrywało od srodka błagałam o znieczulenie albo o cesarke albo zeby mnie zabili bo nie zniose juz tego.... w koncu moja mjama ubłagała lekarza rzeby mi usg zrobili bo cos moze nie tak.. okazało sie ze dzidek ma 4180 na usg i ze dfuzy a moja miednica waska... no ale nadal nie było decyzji co robic... męczyłam sie dalej do około 9 rano az przyszedł mój lekarz sciagnięty przez moja kolezanke do szpitala... jak go zobaczyłam to jak bym anioła spotkała uryczana wymordowana błagałam go cc ... najpierw powiedział ze nie da rady bo planowe ciecia teraz ida.. ale jak zbadał mnie i okazało sie ze główka strasznie wysoko i ze nie da rady urodzic naturalnie to szybko zarzadził cc. Oczywiscie najpierw opiercniczył polozne ze znieczulenia mi nie dały zadnego, i ze oksytocyne zleciły mi w kroplówce ( naszczescie nie zdazyły podac) po tych męczarniach w koncu sama poszłam na sale operacyjna na cc czekałam na to jak na zbawienie!!! Jak dostałam znieczulenie to ulga niesamowita.. za kilka minut dzidzius przyuszedł na swiat usłyszałam jak zapłakał i po chwili zobaczyłam jak nosa moja kruszynke po badaniu dali mi do ucałowania kluseczke moja i mnie zawiezli na pooperacyjna. Po 5 godzinach maluszek mój był ze mną juz

Powiem wam ze poród naturalny dla mnie to była masakra... dzidek sie okazał za duzy do mojej miednicy dlatego nie chciał wyjsc mimo prawie całkowitego rozwarcia... juz czułam te bóle parte straszne ale on nie chciał wyjsc i koniec wiem juz ze jak bede jeszcze rodzic to tylko cc ból jest owszem bo to rana ale ja na drugo dzien juz wyprostowana biegałam z dzidkiem na rekach bo wyjscia nie miałam w sumie.. ten szpital jest okropny poprostu.. matki jak w wiezieniu no nic sie nie da nie mozna nic zrobic z własnym dzieckiem co sie chce tylko tyle co oni chca znaczyt personel. Jeszcze dodatkowo odwiedziny wstrzymane bo dzieci chorowały ... no i tak tydzien nikt nir mógł mnie odwiedzic. Przezyłam kolejna traume miałam bejbi blusa i 3 dni ryczałam razem z dzieckiem moim po nocach .. nie miałam pokarmu jeszcze a on był głodny.. nie chciały mi połozne dokarmiac dziecka bo uznały ze ja mam pokarmale on sie darł z głodu nie najadał sie wcale... w koncu sie pokłóciłam zrobiłam awanture i dostałam dokarmianie... ale wtedy akurat juz pokarm sie mi pojawił i nie musiałam ale dwa razy skorzystałam z butelki. nie mozna w tym szpitalu dawac mleka odciagniętego, nie wolno własnych mieszanek sztucznych miec nic nie wolno było... wyszłam na własne rzadanie bo juz psychicznie nie wyrabiałam... nie jadłam prawie caly pobyt w szpitalku bo 4 dni to bo po operacji no a potem na obiad bruksel;ka albo co z porem czy cebula no nic dla matek karmiadcych... zywiłam sie sucharami które mama mi podała przez pielegniarkę.... masakra i nikomu nie zycze takiego porodu i pobytu w szpitalu takim jak ten.. napewno nigdy juz w tym szpitalu rodzic nie bede. no... moze nie wyglada to źle ta historia ale uwierzcie mi ze nie wiedziałam ze tak moze cos bolec jak ten poród sn.. moja mamampłakała na korytarzu bo słychac mnie na zewnatrz szpitala było... dzwoniłam do mamy i błagałam zeby zapłaciła komus albo cos zeby mi ulzyli choc troche bo nikt sie mna nie interesuje sama sobie byłam nikt nawet nir oodchodził no,... straszne to było...
To brzmi na prawdę strasznie. Co za powalony szpital.
Brak partnera przy porodzie to jednak duży minus. Jak jest to przynajmniej jest komu doprowadzić personel do porządku.
Zasady panujące w tym szpitalu to też jakiś żart.
Biedna... współczuje Ci bardzo. Taki szpital trzeba omijać szeroki łukiem.
No ale super, że masz już synka przy sobie i że jest zdrowy Szkoda tylko, że tak strasznie przyszło Ci wspominać dzień jego narodzin.

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Alicja śpi to i ja idę spać. Dobranoc dziewczyny
Stary 2012-10-08, 23:11   #4354
colds
Zakorzenienie

asiejka86 - Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
A oto moje 3 tygodniowe szczęście
Ale blondiś

Melcia ma albo kolkę albo humoru.
Stary 2012-10-08, 23:28   #4355
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Dawno mnie nie było, ale wszystko przez to, że 28.09.2012 o godz. 16:25 przez cc przyszła na świat nasza Julka - 3800 gram i 56 cm.
Do dziewczyn, które jeszcze nie rodziły - poród da się przeżyć - i siłami natury i cesarkę - obecność bliskiej osoby jest na prawdę czymś wspaniałym, a maleństwo, które jest nagrodą sprawia, ze o wszystkim się zapomina.
Gratuluję oczywiscie wszystkim mamusiom, których pociechy są juz na świecie i trzymam kciuki za te, które mają swoj wielki dzien jeszcze przed sobą.
Pięknie to opisałaś,aż mi łezki się zakręciły.
Pojawienie sie dziecka na świecie i jego pierwszy krzyk,wywołują w rodzicach najpiękniejsze łzy szczęścia.Jest ono wielką radością,cudem
GratulujęPokażesz Juleczkę.Ps.Gdzie Ty rodziłaś?

Cytat:
zrobili bo cos moze nie tak.. okazało sie ze dzidek ma 4180 na usg i ze dfuzy a moja miednica waska... no ale nadal nie było decyzji co robic... męczyłam sie dalej do około 9 rano az przyszedł mój lekarz sciagnięty przez moja kolezanke do szpitala... jak go zobaczyłam to jak bym anioła spotkała uryczana wymordowana błagałam go cc ... najpierw powiedział ze nie da rady bo planowe ciecia teraz ida.. ale jak zbadał mnie i okazało sie ze główka strasznie wysoko i ze nie da rady urodzic naturalnie to szybko zarzadził cc. Oczywiscie najpierw opiercniczył polozne ze znieczulenia mi nie dały zadnego, i ze oksytocyne zleciły mi w kroplówce ( naszczescie nie zdazyły podac) po tych męczarniach w koncu sama poszłam na sale operacyjna na cc czekałam na to jak na zbawienie!!! Jak dostałam znieczulenie to ulga niesamowita.. za kilka minut dzidzius przyuszedł na swiat usłyszałam jak zapłakał i po chwili zobaczyłam jak nosa moja kruszynke po badaniu dali mi do ucałowania kluseczke moja i mnie zawiezli na pooperacyjna. Po 5 godzinach maluszek mój był ze mną juz
Biednawspółczuje kochana tych traumatycznych przeżyć.Usg troche się pomyliło,ale mimo to maluszkowi było ciężko wyjść.Co za patafianydla mnie to chore już w wielu przypadkach tutaj dziewczyn!
Jak widzą,że akcja porodowa się przeciąga,czemu każą kobiecie cierpieć i nie robią od razu cc.Chory kraj!
Czytając Lucia Twój opis płakać mi się chciało,że tak Cię potraktowali.
Najważniejsze,że synuś jest cały i zdrowy a ten szpital omijaj szerokim łukiem.

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Kasia a w czym ty miałaś tą książeczkę? bo ja takiej nie mam, dostałam jakieś próbki kosmetyków, pieluszki i tyle
Taka żółta,błyszcząca okładka "Co warto wiedzieć o karmieniu piersią",wydana przez Szpital św.Zofii.Była chyba w takiej teczuszce z ulotkami na temat dziecka,fajnie tam są teksty.
Jak nie masz moge Ci podesłać.Książeczki mam 2 albo i 3(5lat temu były bardzo podobne),a tą teczuszkę koleżanka z sali chciała wywalić,bo już miała te materiały,więc ja wzięłam dla koleżanki co teraz jest w ciąży,ale gdzieś wsadziłam i nie wiem gdzie.
Wrazie co pisz kochana,będę szukaćOne też stały na blacie konsoli położnych.

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Moja córka mnie dzisiaj załatwiła kupą na cacy!
Usłyszałam, że kupa poszła, poczekałam chwilkę i dawaj na przewijak. Rozebrałam, wytarłam pupę, zabrałam starą pieluchę, żeby założyć nową a ta jak nie strzeli kupą dowaliła ze trzy razy tyle co było w pieluszce, ofajdała sobie body i dopiero było wesoło kombinować, jak ją rozebrać przez głowę, żeby tego gówienka po całym ciele nie przeciągnąć
Wybacz:ha haha:to miałaś chrzest bojowy!
Mój o mały włos też mi tego nie zafungował,zdążyłam zasłonić się pieluszką,narazie poszła fontanna i mnie obsikał
Poczekaj jak zrobi kupę po szyjętak,tak to możliwe

Ciekawe jak Coco Blanco,chyba nie zdążyła odebrać wiadomości z nr od Dearlie...może w krótce się odezwie ze swoją Lili...

Dobrej nocy!
Rozpakowywać się mamusie,czekamy na kolejne dzieciaczki
Trzymam kciuki!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-10-08 o 23:32
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 08:00   #4356
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Haj, TŻ zaraził mi dziecko katarem... nie cieknie mu z noska ale ma zatkany i nie wiem co mam robic no... biedny mój synuś

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 08:09   #4357
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Haj, TŻ zaraził mi dziecko katarem... nie cieknie mu z noska ale ma zatkany i nie wiem co mam robic no... biedny mój synuś
Woda morska albo sol fizjologiczna będzie najlepsza . Teraz zaczął się sezon grzewczy więc dzieciaczki często mogą tak mieć . Mojemu w końcu przechodzi
Stary 2012-10-09, 08:15   #4358
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość

I jeszcze nie wiem jak zwiększyć sobie pokarm w cyckach oprócz dostawiania brzdąca częstego.
Mi polozna polecila tabsy lactinatal ale dopiero 3 dzień je biorę więc nie mogę o nich nic powiedzieć . Wcześniej pilam herbatke hipa ktora na początku mi tylko pomogła rozkręcić laktacje .

Moje mleczko w cycach coraz bardziej zaczyna przypominać wodę :/ czuje że już się nie uda nic rozkrecic

Sent from my GT540 using Tapatalk 2
Stary 2012-10-09, 08:23   #4359
Nisia4
Zadomowienie

Dziewczyny mam wiadomość od M_moni!
07 października o 23 przyszła na świat nasza córka Maja. 58 cm 3380 g. Może dzisiaj wyjdziemy ze szpitala.

Gratulujemy!
Stary 2012-10-09, 08:36   #4360
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry u Nas dzisiaj słonko świeci,a ciekawe jak jest na dworku,pewnie zimno Mi sie wrócił nawyk z początku ciąży,normalnie co chwile latam sikuw nocy wstawałam jakieś 4 razy,masakra. Tak to mnie nie cisnęło jeszcze Ma tak któraś? Ciekawe co u Dearlie,że nic sie nie odzywa,mam nadzieje,że wszystko dobrze Moni wielkie gratulacje dla Was

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 08:48   #4361
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dla M-Moni gratulacje

Boże jak dzisiaj zimno 4 stopnie były jak wiozłam Zuzkę do przedszkola.. miałam problem z ubiorem młodego no i czeka mnie szybki zakup kurtki zimowej dla Zuzi
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 08:54   #4362
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
07 października o 23 przyszła na świat nasza córka Maja. 58 cm 3380 g. Może dzisiaj wyjdziemy ze szpitala.

Gratulujemy!
Gratulacje!

Mnie coś od wczoraj boli brzuszek jak przy okresie... I wróciło krwawienie, a już miałam tylko plamienia. Myślicie, że to może być okres??? Chyba nie, bo karmie piersią co 3 godziny albo i częściej nawet... Ale wkurza mnie to, jutro mija 3 tygodnie od porodu, mogłoby się już skończyć to krwawienie.

Jako, że kupa wróciła do normy, wczoraj zrobiłam test nowego produktu - mleka sojowego. I 3 godziny później mały strasznie się męczył z gazami i wypróżnianiem. Siedział przy cycu i go szarpał, wyginając się w każdą stronę.
I teraz nie wiem czy to możliwe, że to mleko sojowe tak szybko przeszło do pokarmu...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 08:56   #4363
Sojka1990
Zadomowienie

INFO OD KAJAJA:

nadal są w szpitalu, Malutka walczy z infekcją ucha, Kaja pisze ze pewnie dobiją do 2 tgodni pobytu. i pozdrawia wszystkie mamuski
Stary 2012-10-09, 09:06   #4364
Iwoncia81
Zakorzenienie

M_moni gratulacje

Dzien doobry
Moje dziecko to "nieśpioch"
Wiecznie to samo - czyli cyce, butelka, kupa, ryk i w kółko 18godzin na dobe.
Wyglądam jak zombie i znowu nie zrobie obiadu jak zawsze.

Dzisiaj ide załatwiać chrzciny
Znowu mnie zemdliło na samą myśl o tym dniu
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 10:16   #4365
anesh_
Zakorzenienie

Dziewczyny!

Dearlie jest w szpitalu, zostawili ją na oddziale, w tym szpitalu u niej w mieście. Wszystko jest ok, ale została na obserwacji, ma nadzieje, że jtr. ją wypuszczą. Na ktg miała kilka wysokich skurczy, ale rozwarcia brak. Być może będzie rodziła przez cc, ze względu na wagę Antosia. Na sali leży z dobrą znajomą, więc się nie nudzi. Pozdrawia Was wszystkie.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Mój tż ma dzisiaj urodziny.... fajnie by było urodzić dzisiaj.

A tak w ogóle w sobotę i niedzielę mam zjazd... I nie wiem co mam robić.... jechać czy nie...
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 10:27   #4366
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Gratulacje!

Mnie coś od wczoraj boli brzuszek jak przy okresie... I wróciło krwawienie, a już miałam tylko plamienia. Myślicie, że to może być okres??? Chyba nie, bo karmie piersią co 3 godziny albo i częściej nawet... Ale wkurza mnie to, jutro mija 3 tygodnie od porodu, mogłoby się już skończyć to krwawienie.

Jako, że kupa wróciła do normy, wczoraj zrobiłam test nowego produktu - mleka sojowego. I 3 godziny później mały strasznie się męczył z gazami i wypróżnianiem. Siedział przy cycu i go szarpał, wyginając się w każdą stronę.
I teraz nie wiem czy to możliwe, że to mleko sojowe tak szybko przeszło do pokarmu...
Bardziej niepokojące by raczej było gdybyś już nie krwawiła. Z drugiej strony ciekawe czy jest możliwy okres tak szybko.
Stary 2012-10-09, 10:28   #4367
kraven
Zakorzenienie

Ja dopiero wstałam. Nie wiem co się dzieje. Mój ogranizm chyba chce się wyspać na zapas

Gratulacje dla M_moni

Kajaja trzymajcie sie, już niedługo i będziecie w domku.

Dearline nie wygłupiajcie się z Antosiem, jeszcze troche. Musimy wytrzymać jeszcze z tydzień. Dużo zdrówka i trzymam kciuki za powrót do domu

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 10:43   #4368
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień doberek
No dziś w nocy Mati jak aniołek spał. I mama też Weszłam na wagę. I nic, stoi w miejscu. Jezdem załamana tym faktem.
Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Ja mam jutro polozna,niech mi powie,że poród tuż tuż
Anusia ja Ci to powiem. Poród tuż, tuż. Maks z dwa tygodnie góra

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Wybacz:ha haha:to miałaś chrzest bojowy!
Mój o mały włos też mi tego nie zafungował,zdążyłam zasłonić się pieluszką,narazie poszła fontanna i mnie obsikał
Poczekaj jak zrobi kupę po szyjętak,tak to możliwe
Możliwe, potwierdzam O wtedy to trzeba się nakobinowac jak rozebrać dziecko aby go nie upaprać w gównie po uszy
Mój na razie oprócz osikania mnie, to dostało się też ścianie i regałowi.

Cytat:
Matiś też ma coś jakby zapchany, jak mu chrumka w nosku nie raz.

Cytat:

Gratulujemy!
Gratulacje dla Was

Cytat:
Dzień dobry u Nas dzisiaj słonko świeci,a ciekawe jak jest na dworku,pewnie zimno Mi sie wrócił nawyk z początku ciąży,normalnie co chwile latam sikuw nocy wstawałam jakieś 4 razy,masakra. Tak to mnie nie cisnęło jeszcze Ma tak któraś? Ciekawe co u Dearlie,że nic sie nie odzywa,mam nadzieje,że wszystko dobrze Moni wielkie gratulacje dla Was
Ja na koniec ciąży to i 9 razy potrafiłam wstawać i sikać

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Gratulacje!

Jak na okres to za wcześnie, tym bardziej że karmisz. A mleczko w pokarmie na pewno już jest. Gorzej że teraz Twójorganizm będzie je do 4 dni wydalał i przez ten okres będzie też w mleku. Ja z mlecznych rzeczy całkiem zrezygnowałam, bo Matiś miał sluz w kupie, a to objaw skazy. Paula miała skazę więc teraz od razu odstawiłam mimo że połozna twierdziła że to na pewno nie to. W każdym bądź razie kupy są bez śluzu, więc kto miał rację ?

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
INFO OD KAJAJA:

nadal są w szpitalu, Malutka walczy z infekcją ucha, Kaja pisze ze pewnie dobiją do 2 tgodni pobytu. i pozdrawia wszystkie mamuski
Biedna malutka

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny!

Dearlie jest w szpitalu, zostawili ją na oddziale, w tym szpitalu u niej w mieście. Wszystko jest ok, ale została na obserwacji, ma nadzieje, że jtr. ją wypuszczą. Na ktg miała kilka wysokich skurczy, ale rozwarcia brak. Być może będzie rodziła przez cc, ze względu na wagę Antosia. Na sali leży z dobrą znajomą, więc się nie nudzi. Pozdrawia Was wszystkie.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

A tak w ogóle w sobotę i niedzielę mam zjazd... I nie wiem co mam robić.... jechać czy nie...
A dklaczego miałabyś nie jechać? Źle się czujesz?
A dla Darline buziaki proszę przesłać
Stary 2012-10-09, 10:50   #4369
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dzień doberek
No dziś w nocy Mati jak aniołek spał. I mama też Weszłam na wagę. I nic, stoi w miejscu. Jezdem załamana tym faktem.

Możliwe, potwierdzam O wtedy to trzeba się nakobinowac jak rozebrać dziecko aby go nie upaprać w gównie po uszy
Mój na razie oprócz osikania mnie, to dostało się też ścianie i regałowi.

Jak na okres to za wcześnie, tym bardziej że karmisz. A mleczko w pokarmie na pewno już jest. Gorzej że teraz Twójorganizm będzie je do 4 dni wydalał i przez ten okres będzie też w mleku. Ja z mlecznych rzeczy całkiem zrezygnowałam, bo Matiś miał sluz w kupie, a to objaw skazy. Paula miała skazę więc teraz od razu odstawiłam mimo że połozna twierdziła że to na pewno nie to. W każdym bądź razie kupy są bez śluzu, więc kto miał rację ?
Ja też mleka krowiego nie piję, ale myślałam że sojowe nie zaszkodzi... No ale chyba myliłam się

Moja waga stanęła na 63 kg i też nie chce ruszyć. Może to przez te biszkopty, jem dwie paczki dziennie

Henio też sika na ścianę za przewijakiem, a ostatnio udało mu się nawet w okno trafić!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 10:51   #4370
Sojka1990
Zadomowienie

Tamllin jeszcze nie złożyłam :P

Moje dziecie dzisiaj po raz pierwszy zostało własnie zostawione w płaczu samo sobie, a raczej krzyku a nie płaczu bo żadnej łzy nie ma i co? nie mineło 3minuty i leży sobie spokojnie wpatrzoa w obrazek na ścianie, stwierdziła chyba ze nie ma sensu gardła strzępić
Stary 2012-10-09, 11:06   #4371
katiem
Wtajemniczenie

Czesc kochane
U nas szpital c.d i mam wrazenie ze zamiast coraz lepiej jest coraz gorzej....

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Ja myję wodą z kropelką mydła w płynie

Dziewczyny pisałyście kiedyś o maści przeciwgrzybiczej na odparzenia,jak ona się nazywa bo pediatra kazała kupić a zapomniałam nazwy??

Muminku bardzo się cieszę że malutka pięknie rośnie

My dziś byliśmy na wizycie w poradni neonatologicznej,wszystko pięknie ładnie.Hubert pulpecik jeden waży w 6 tyg życia 4kilo!Waga urodzeniowa 2450g.Chyba za szybko przybiera nie?Oliwka kruszynka moja 3200g.W pt usg brzucha Huberta mam nadzieję że będzie też ok.
clotrimazol

Cytat:
Napisane przez aniolek21 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny. Mam na imie Ania i podczytuje Was od samego początku. Sama nie wiem czemu ale nigdy nie udzielałam się na forum i stwierdziłam że czas to zmienić bo coraz więcej pytań i wątpliwości mi się nasuwa jeżeli chodzi o opiekę nad Maleństwem. Mój Synek urodził się 19 września mam nadzieję że nie jest za późno żeby się do Was przyłączyć
Witam nowa mamusie I gratulacje.
Pytaj ile wlezie

Lusia nie zazdroszcze. Dobrze ze juz masz to za soba. A kruszynka niech zdrowo rosnie

Alliyah, zielona, weronika slicznych macie synkow.

Asiejka gratulacjeklas ki:

Asiulka dziekuje za przepis

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:08   #4372
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny!

no to kciukasy za Deralie
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dzień doberek

:
Ja byłam wczoraj u dietetyka i od ostatniego razu mam 7 kilo na minusie podobno super leci. Więc jeśli byłabyś zainteresowana to jutro dostanę moją dietę na maila mogę Ci podesłać jeśli być chciała może coś soboie wybierzesz.. myślę że idealna na karmieniesame zdrowe rzeczy także mój bilans ma się 93 kg od porodu zrzucone 20 kg

Po za tym moje dziecko nie śpi o 8 i dalej ma oczy otwarte a ja muszę ogarnąć coś chyba go wezmę do góry włoże do łóżeczka i niech sobie ogląda karuzelkę a ja zrobię co mjuszę

Edytowane przez Asiuulka89
Czas edycji: 2012-10-09 o 11:10
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:19   #4373
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Mi polozna polecila tabsy lactinatal ale dopiero 3 dzień je biorę więc nie mogę o nich nic powiedzieć . Wcześniej pilam herbatke hipa ktora na początku mi tylko pomogła rozkręcić laktacje .

Moje mleczko w cycach coraz bardziej zaczyna przypominać wodę :/ czuje że już się nie uda nic rozkrecic

Sent from my GT540 using Tapatalk 2
NIe poddawaj sie i badz dobrej mysli.

Marzenka przede wszystkim plyny. Podczas kazdego karmienia chociaz szklanke wody. Nawet jesli mialby to byc efekt placebo to nieh sobie bedzie. Ja sobie wmawiam, ze mam pelne piersi, i ze to wszystko pomaga i naprawde mam go duzo.

Cytat:

Gratulujemy!
Gratuluje

Cytat:
INFO OD KAJAJA:

Trzymam kcuki za malenstwo. niech szybko wracaja do domku.

Dearlie trzymam kciuki

Katee u mnie tylko tesciowa jest taka.....zimna. Tescia mam super. Nie zyja w najlepszych stosunkach. To taki zwiazek ze jeden drugiemu nie da rozwodu bo zadne ne zgadza sie na podzial majatku i siedza sobie na glowach i sie nawzajem wkurzaja
Ale jakby to dotyczylo moich rodzicow to byloby mi strasznei przykro. nie zazdroszcze.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-10-09, 11:26   #4374
katarzinka
Wtajemniczenie

dzień dobry

Cytat:
woda morska i w razie potrzeby wyciagać gluty z nosa , dużo kłaść na brzuszku, bo wtedy często same wyskakują z nosa
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:39   #4375
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

Po za tym moje dziecko nie śpi o 8 i dalej ma oczy otwarte a ja muszę ogarnąć coś chyba go wezmę do góry włoże do łóżeczka i niech sobie ogląda karuzelkę a ja zrobię co mjuszę
Ile bym dala zeby Kuba lezal sobie i ogladal karuzelke....

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-10-09, 11:51   #4376
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Trzymam kciuki za Dearlie,żeby jeszcze troszke wytrzymali w dwupaku Tamlin dziękuje Ci kochana za tą przepowiednie Ja ide szykować sie do położnejtylko musze czekać na mame,żeby mnie zawiozła

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:11   #4377
Konczita
Zakorzenienie

haj kochane mamcie ...
no wiem, że szybko zdecydowaliśmy się na staranka ale o Dusie walczyliśmy 7 lat prawie więc może się okazać że i tym razem będzie długa droga a jak Bozia da to będziesz szybko co bardzoooo by nas cieszyło - chcemy by rodzeństwo było w podobnym wieku to szybciej więzi będą silniejsze .. chyba
i dzisiaj dokładnie po 8 tygodniach przyszła @ ... się zjawiła z samego rana przed kawusią jeszcze

Cytat:

Gratulujemy!

M_moni gratuluję!

Cytat:
INFO OD KAJAJA:

trzymam za szybki powrót do zdrówka i domku

Cytat:
[B][COLOR=Red]Dziewczyny!

Dearlie jest w szpitalu, zostawili ją na oddziale, w tym szpitalu u niej w mieście. Wszystko jest ok, ale została na obserwacji, ma nadzieje, że jtr. ją wypuszczą. Na ktg miała kilka wysokich skurczy, ale rozwarcia brak. Być może będzie rodziła przez cc, ze względu na wagę Antosia. Na sali leży z dobrą znajomą, więc się nie nudzi. Pozdrawia Was wszystkie..

dobrze że ją zostawili jak coś ją niepokoiło lepiej na zimne dmuchać ...

anesh TY masz daleko tą uczelnie ?

Cytat:
Moje dziecie dzisiaj po raz pierwszy zostało własnie zostawione w płaczu samo sobie, a raczej krzyku a nie płaczu bo żadnej łzy nie ma i co? nie mineło 3minuty i leży sobie spokojnie wpatrzoa w obrazek na ścianie, stwierdziła chyba ze nie ma sensu gardła strzępić

że moja tak nie stwierdzi ...

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja byłam wczoraj u dietetyka i od ostatniego razu mam 7 kilo na minusie podobno super leci. Więc jeśli byłabyś zainteresowana to jutro dostanę moją dietę na maila mogę Ci podesłać jeśli być chciała może coś soboie wybierzesz.. myślę że idealna na karmieniesame zdrowe rzeczy także mój bilans ma się 93 kg od porodu zrzucone 20 kg

Asiu a czy ja mogę też luknąć na tę dietę Twoją? na tej mojej tak nie leci

moje dziecko jadło dzisiaj o 00:20 120ml później o 7:20 kolejne 120 ml i teraz o 11:10 90 ml ... i teraz śpi - uwaga w łóżeczku !!!!!!!!
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:25   #4378
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak mam, 4-5 razy, owszem masakra, najgorszy pierwszy krok po wstaniu z łóżka.. Strach pozostawić cały ten ciężar na jednej nóżce
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:25   #4379
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
haj kochane mamcie ...
no wiem, że szybko zdecydowaliśmy się na staranka ale o Dusie walczyliśmy 7 lat prawie więc może się okazać że i tym razem będzie długa droga a jak Bozia da to będziesz szybko co bardzoooo by nas cieszyło - chcemy by rodzeństwo było w podobnym wieku to szybciej więzi będą silniejsze .. chyba
i dzisiaj dokładnie po 8 tygodniach przyszła @ ... się zjawiła z samego rana przed kawusią jeszcze

moje dziecko jadło dzisiaj o 00:20 120ml później o 7:20 kolejne 120 ml i teraz o 11:10 90 ml ... i teraz śpi - uwaga w łóżeczku !!!!!!!![/COLOR]
To gratulacje z powodu @ bo w tej sytuacji pewnie Cie to cieszy
I co do roznicy wieku to sie zgadzam z Toba. Jeszcze jak jedna plec sie trafi....mimo ze wiekszosc chce parke.
Ja Kubusia nie planowalam tak wczesnie po Pawle - ale los zadecydowal inaczej i teraz widze same plusy tej sytuacji.
Gdzies tam marzyla mi sie corunia, ale moze w innym zyciu....

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-10-09, 12:42   #4380
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
To gratulacje z powodu @ bo w tej sytuacji pewnie Cie to cieszy
I co do roznicy wieku to sie zgadzam z Toba. Jeszcze jak jedna plec sie trafi....mimo ze wiekszosc chce parke.
Ja Kubusia nie planowalam tak wczesnie po Pawle - ale los zadecydowal inaczej i teraz widze same plusy tej sytuacji.
Gdzies tam marzyla mi sie corunia, ale moze w innym zyciu....

właśnie teraz dojrzałam że masz około 10 miesięcy różnicy między chłopcami ... to szybciutko się Wam udało ... jak dajesz radę???
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości