|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Lucia ale miałaś przejścia. Dobrze, że to już za Tobą.
Ciekawe co u Dearline?
|
#4352 |
|
Zadomowienie
|
dobranockam na dziś!
|
|
|
|
#4353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brak partnera przy porodzie to jednak duży minus. Jak jest to przynajmniej jest komu doprowadzić personel do porządku. Zasady panujące w tym szpitalu to też jakiś żart. Biedna... współczuje Ci bardzo. Taki szpital trzeba omijać szeroki łukiem. No ale super, że masz już synka przy sobie i że jest zdrowy Szkoda tylko, że tak strasznie przyszło Ci wspominać dzień jego narodzin.---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Alicja śpi to i ja idę spać. Dobranoc dziewczyny
|
|
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
asiejka86 - Gratulacje!
![]() Ale blondiś ![]() Melcia ma albo kolkę albo humoru.
|
|
|
|
#4355 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pojawienie sie dziecka na świecie i jego pierwszy krzyk,wywołują w rodzicach najpiękniejsze łzy szczęścia.Jest ono wielką radością,cudem ![]() Gratuluję Cytat:
dla mnie to chore już w wielu przypadkach tutaj dziewczyn!Jak widzą,że akcja porodowa się przeciąga,czemu każą kobiecie cierpieć i nie robią od razu cc.Chory kraj! Czytając Lucia Twój opis płakać mi się chciało,że tak Cię potraktowali. Najważniejsze,że synuś jest cały i zdrowy a ten szpital omijaj szerokim łukiem. Cytat:
Jak nie masz moge Ci podesłać.Książeczki mam 2 albo i 3(5lat temu były bardzo podobne),a tą teczuszkę koleżanka z sali chciała wywalić,bo już miała te materiały,więc ja wzięłam dla koleżanki co teraz jest w ciąży,ale gdzieś wsadziłam i nie wiem gdzie. Wrazie co pisz kochana,będę szukać One też stały na blacie konsoli położnych.Cytat:
Mój o mały włos też mi tego nie zafungował,zdążyłam zasłonić się pieluszką,narazie poszła fontanna i mnie obsikał ![]() Poczekaj jak zrobi kupę po szyję tak,tak to możliwe![]() Ciekawe jak Coco Blanco ,chyba nie zdążyła odebrać wiadomości z nr od Dearlie...może w krótce się odezwie ze swoją Lili...Dobrej nocy! ![]() Rozpakowywać się mamusie,czekamy na kolejne dzieciaczki ![]() Trzymam kciuki!
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-10-08 o 23:32 |
||||
|
|
|
#4356 |
|
Wtajemniczenie
|
Haj, TŻ zaraził mi dziecko katarem... nie cieknie mu z noska ale ma zatkany i nie wiem co mam robic no... biedny mój synuś
|
|
|
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje mleczko w cycach coraz bardziej zaczyna przypominać wodę :/ czuje że już się nie uda nic rozkrecic ![]() Sent from my GT540 using Tapatalk 2
|
|
#4359 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam wiadomość od M_moni!
07 października o 23 przyszła na świat nasza córka Maja. 58 cm 3380 g. Może dzisiaj wyjdziemy ze szpitala. Gratulujemy!
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
u Nas dzisiaj słonko świeci,a ciekawe jak jest na dworku,pewnie zimno Mi sie wrócił nawyk z początku ciąży,normalnie co chwile latam siku w nocy wstawałam jakieś 4 razy,masakra. Tak to mnie nie cisnęło jeszcze Ma tak któraś? Ciekawe co u Dearlie,że nic sie nie odzywa,mam nadzieje,że wszystko dobrze Moni wielkie gratulacje dla Was
|
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Dla M-Moni gratulacje
![]() Boże jak dzisiaj zimno
|
|
|
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie coś od wczoraj boli brzuszek jak przy okresie... I wróciło krwawienie, a już miałam tylko plamienia. Myślicie, że to może być okres??? Chyba nie, bo karmie piersią co 3 godziny albo i częściej nawet... Ale wkurza mnie to, jutro mija 3 tygodnie od porodu, mogłoby się już skończyć to krwawienie.Jako, że kupa wróciła do normy, wczoraj zrobiłam test nowego produktu - mleka sojowego. I 3 godziny później mały strasznie się męczył z gazami i wypróżnianiem. Siedział przy cycu i go szarpał, wyginając się w każdą stronę. I teraz nie wiem czy to możliwe, że to mleko sojowe tak szybko przeszło do pokarmu... |
|
|
|
|
#4363 |
|
Zadomowienie
|
INFO OD KAJAJA:
nadal są w szpitalu, Malutka walczy z infekcją ucha, Kaja pisze ze pewnie dobiją do 2 tgodni pobytu. i pozdrawia wszystkie mamuski
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
M_moni gratulacje
![]() Dzien doobry ![]() Moje dziecko to "nieśpioch" ![]() Wiecznie to samo - czyli cyce, butelka, kupa, ryk i w kółko 18godzin na dobe. Wyglądam jak zombie i znowu nie zrobie obiadu jak zawsze. Dzisiaj ide załatwiać chrzciny ![]() Znowu mnie zemdliło na samą myśl o tym dniu |
|
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!
Dearlie jest w szpitalu, zostawili ją na oddziale, w tym szpitalu u niej w mieście. Wszystko jest ok, ale została na obserwacji, ma nadzieje, że jtr. ją wypuszczą. Na ktg miała kilka wysokich skurczy, ale rozwarcia brak. Być może będzie rodziła przez cc, ze względu na wagę Antosia. Na sali leży z dobrą znajomą, więc się nie nudzi. Pozdrawia Was wszystkie. ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Mój tż ma dzisiaj urodziny.... fajnie by było urodzić dzisiaj .A tak w ogóle w sobotę i niedzielę mam zjazd... I nie wiem co mam robić.... jechać czy nie... |
|
|
|
#4366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dopiero wstałam. Nie wiem co się dzieje. Mój ogranizm chyba chce się wyspać na zapas
![]() Gratulacje dla M_moni Kajaja trzymajcie sie, już niedługo i będziecie w domku. Dearline nie wygłupiajcie się z Antosiem, jeszcze troche. Musimy wytrzymać jeszcze z tydzień. Dużo zdrówka i trzymam kciuki za powrót do domu
|
#4368 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() No dziś w nocy Mati jak aniołek spał. I mama też Anusia ja Ci to powiem. Poród tuż, tuż. Maks z dwa tygodnie góra Cytat:
O wtedy to trzeba się nakobinowac jak rozebrać dziecko aby go nie upaprać w gównie po uszy ![]() Mój na razie oprócz osikania mnie, to dostało się też ścianie i regałowi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A dla Darline buziaki proszę przesłać |
|||||||
|
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja waga stanęła na 63 kg i też nie chce ruszyć. Może to przez te biszkopty, jem dwie paczki dziennie ![]() Henio też sika na ścianę za przewijakiem, a ostatnio udało mu się nawet w okno trafić!
|
|
|
|
|
#4370 |
|
Zadomowienie
|
Tamllin jeszcze nie złożyłam :P
Moje dziecie dzisiaj po raz pierwszy zostało własnie zostawione w płaczu samo sobie, a raczej krzyku a nie płaczu bo żadnej łzy nie ma i co? nie mineło 3minuty i leży sobie spokojnie wpatrzoa w obrazek na ścianie, stwierdziła chyba ze nie ma sensu gardła strzępić
|
#4371 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc kochane
U nas szpital c.d i mam wrazenie ze zamiast coraz lepiej jest coraz gorzej.... Cytat:
Cytat:
Pytaj ile wlezie ![]() Lusia nie zazdroszcze. Dobrze ze juz masz to za soba. A kruszynka niech zdrowo rosnie Alliyah, zielona, weronika slicznych macie synkow. Asiejka gratulacje ![]() klas ki:Asiulka dziekuje za przepis |
||
|
|
|
#4372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
także mój bilans ma się 93 kg od porodu zrzucone 20 kg ![]() Po za tym moje dziecko nie śpi o 8 i dalej ma oczy otwarte a ja muszę ogarnąć coś chyba go wezmę do góry włoże do łóżeczka i niech sobie ogląda karuzelkę a ja zrobię co mjuszę
Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-10-09 o 11:10 |
||
|
|
|
#4373 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marzenka przede wszystkim plyny. Podczas kazdego karmienia chociaz szklanke wody. Nawet jesli mialby to byc efekt placebo to nieh sobie bedzie. Ja sobie wmawiam, ze mam pelne piersi, i ze to wszystko pomaga i naprawde mam go duzo. Cytat:
Cytat:
Dearlie trzymam kciuki Katee u mnie tylko tesciowa jest taka.....zimna. Tescia mam super. Nie zyja w najlepszych stosunkach. To taki zwiazek ze jeden drugiemu nie da rozwodu bo zadne ne zgadza sie na podzial majatku i siedza sobie na glowach i sie nawzajem wkurzaja ![]() Ale jakby to dotyczylo moich rodzicow to byloby mi strasznei przykro. nie zazdroszcze. |
|||
|
|
|
#4374 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
Cytat:
|
|
|
#4375 |
|
Wtajemniczenie
|
Ile bym dala zeby Kuba lezal sobie i ogladal karuzelke....
|
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za Dearlie,żeby jeszcze troszke wytrzymali w dwupaku
Tamlin dziękuje Ci kochana za tą przepowiednie Ja ide szykować sie do położnej tylko musze czekać na mame,żeby mnie zawiozła
|
|
|
|
#4377 | |||||
|
Zakorzenienie
|
no wiem, że szybko zdecydowaliśmy się na staranka ale o Dusie walczyliśmy 7 lat prawie więc może się okazać że i tym razem będzie długa droga a jak Bozia da to będziesz szybko co bardzoooo by nas cieszyło - chcemy by rodzeństwo było w podobnym wieku to szybciej więzi będą silniejsze .. chyba ![]() i dzisiaj dokładnie po 8 tygodniach przyszła @ ... się zjawiła z samego rana przed kawusią jeszcze Cytat:
![]() M_moni gratuluję!Cytat:
trzymam za szybki powrót do zdrówka i domku Cytat:
dobrze że ją zostawili jak coś ją niepokoiło lepiej na zimne dmuchać ... anesh TY masz daleko tą uczelnie ? Cytat:
że moja tak nie stwierdzi ... ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
Asiu a czy ja mogę też luknąć na tę dietę Twoją? na tej mojej tak nie leci ![]() ![]() moje dziecko jadło dzisiaj o 00:20 120ml później o 7:20 kolejne 120 ml i teraz o 11:10 90 ml ... i teraz śpi - uwaga w łóżeczku !!!!!!!!
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strach pozostawić cały ten ciężar na jednej nóżce
|
|
|
|
|
#4379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I co do roznicy wieku to sie zgadzam z Toba. Jeszcze jak jedna plec sie trafi....mimo ze wiekszosc chce parke. Ja Kubusia nie planowalam tak wczesnie po Pawle - ale los zadecydowal inaczej i teraz widze same plusy tej sytuacji. Gdzies tam marzyla mi sie corunia, ale moze w innym zyciu....
|
|
|
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie teraz dojrzałam że masz około 10 miesięcy różnicy między chłopcami ... to szybciutko się Wam udało ... jak dajesz radę???
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

Jestem żonką 

po badaniu dali mi do ucałowania kluseczke moja i mnie zawiezli na pooperacyjna. Po 5 godzinach maluszek mój był ze mną juz 
dla mnie to chore już w wielu przypadkach tutaj dziewczyn!
tak,tak to możliwe
,chyba nie zdążyła odebrać wiadomości z nr od Dearlie...może w krótce się odezwie ze swoją Lili...

klas ki:
trzymam za szybki powrót do zdrówka i domku