|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Dziewczyny nie wiem czy Was interesuje, ale na tvn 24 jest transmisja za pol godziny tego skoku z kosmosu
za chwilkę zaczyna się program jakiś, a już za pól h relacja na żywo.Ewentualnie na tej stronce tez mozna sobie zobaczyć : http://www.topgear.com/uk/car-news/r...nic-2012-10-09 tam niżej troszke okienko z youtube
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#3813 |
|
Zadomowienie
|
kamilkak90 super wieści
|
|
|
|
#3814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Aerien piękny kącik
Agrafka jaki ładny brzusio, mi nie wyglada na opadniety Ja juz wczoraj widziałam siebie w nocy na IP, wróciłam z basenu i juz pod koniec jakoś miałam takie dziwne uczucie z pecherzem, ale przeszło i za jakaś godzinę matko myślałam ze sobie wydrapie pecherz, tam w dole, zaczęło mnie tak piec i okropne uczucie parcia na pecherz bez sikania tzn ledwo kropelke..myślałam ze oszaleje, wlazlam pod ciepły prysznic, pózniej zwinelam sie pod koldra i zasnelam, z rana było ok. Nie mam pojęcia co to, juz myślałam ze nagle ostre zapalenie pęcherza...dobrze ze przeszło! Byłam tez w urzędzie..zameldowania dowód itp..przede mną 30 osób...wiecie ile ja musiałam sie prosić od okienka do okienka od jednej pani do drugiej zeby ktoś mnie łaskawie jednak przyjął wcześniej...a teksty z ust tych pan w stylu Misia na serio! A i zamówiłam lozeczko, znalazłam na All gościa co zrobi mi identyczny kolor na zamowienie jak z innej aukcji ale 200 zł taniej
|
|
#3817 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I wózek super.Cytat:
|
|
#3818 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale wózek jest świetny, ma bardzo lekki stelaż, super koła, dobry hamulec, a prowadzi się rewelacyjnie - jest zwrotny i stabilny, ale zobaczymy jak się sprawdzi z maluchem w środku ![]() skok przesunięty na 15:30 z uwagi na niekorzystne warunki atmosferyczne - zachmurzenie i wiatr
|
|
#3819 |
|
Zadomowienie
|
Próbowałam Was nadrobić - doszłam do 126 strony i później nadrobie - ale piszecie jak burza
![]() Tak na szybko: advena85, anett234, halwaya, ImmortalWoman, Ma_majka, Kamalika, agrafka85, jo_manh, MiciaKicia, kaaamila1, martaj9, nielegalnaa, T'ai, Dorisp, happy_eve - dziękuję musso4 - właśnie, właśnie aaaaaaaa ![]() Dojotka - oj, też coś czuję jakiś prezent judkama - jeszcze nie rodzimy - jeszcze chwila jo_manh - gratuluję 35 tygodnia ![]() martaj9 - u mnie ten wymaz z pochwy i odbytu (miałam oba na raz - gbs) kosztowało 45 zł (ale ja nawet zwykłe wizyty mam dość drogie bo 200 zł) Pokrzywka19 - śliczny brzuszek ![]() Jasiu - jaki złośliwiec z tego męża, nieładnie ![]() Weronika- mam takie same łóżeczko (a przynajmnmiej podobne) - dzis przyszło mąż skręcił i sie zachwycamy ale o tym wieczorem...Happy_eve - gratuluje 35 tyg ![]() 35 tygodnia i wizyty ![]() Mykam do sklepu. Pranie wyprane (w Lovelli) i schnie. Łóżeczko złożone ![]() Od 126 nadrobię wieczorem... |
|
|
|
#3820 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam ze spaceru z Kenzem..brrr... jak zimno..jak będę szła wieczorkiem to muszę czapke i rękawiczki wyciagnąc..
Idę teraz pod kołderkę i włacze sobie jakiś film na laptopie.. Później obiadek i wpadam do Was !!! Buziaki
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#3822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3823 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę skok znów się przesunął... najwcześniej o 16,a jezeli nie zacznie się przed 18 to podobno na dziś odwołają.... Ja w takim razie mykam coś ze sobą zrobić, bo jak zwykle cały dzień na kompie....
Paa
|
#3824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zupełnie mi tam nie po drodze i nie mam na to czasu. ![]() Ja też mam... Trudno.. ![]() Dodam, że smaruje się od początku ciąży codziennie regularnie, Elancylem, Pharmacerisem, różowym balsamem z Rossmana, Palmersem, masłem do brzucha, oliwką A i tak wyskoczyły. Pewnie jakbym się nie smarowała byłoby ich więcej Cytat:
Super!!
|
||
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane zmykam
![]() Kamilka super ![]() Kurde przyszła małżowi wypłata na konto za tydzień szkolenia udupali mu 500 zł.. jak to zobaczy to będziecie go słyszeć
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Ooo i jest wypłata Jadę na zakupy
|
|
|
|
|
#3827 |
|
Rozeznanie
|
idę się upiększać, bo dziś mam ostatnie zajęcia sr
do zobaczenia po 21
|
#3828 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gabi2, biedna, dobrze, że Ci przeszło. A co do zameldowania, ile płaciłaś za wymianę dowodu?? Bo nie pamiętam jaka ta opłata jest. I ile będziesz czekać, bo ja już nie wiem, czy załatwiać ten meldunek teraz, czy jak się dzidzia już urodzi ![]() Cytat:
szarlotka z budyniem: 5jabłek 250g margaryny 4 jajka 1szkl cukru 1szkl mąki 1 szkl mąki ziemniaczanej 2łyżeczki proszku do pieczenia 2 opakowania budyniu waniliowego 1l mleka Wszystkie jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Białka oddzielić od żółtek. Miękką margarynę utrzeć z 1/2szkl cukru i żółtkami, wsypać (stopniowo) mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek. Wymieszać na gładką masę. Dodać pianę z białek. Budyń ugotować na 1l mleka, dodając pozostały cukier. Na blachę kolejno wyłożyć 3/4 ciasta, starte jabłka, ugotowany budyń, pozostałe ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku w 180stopniach przez50min Cytat:
miłych zajęć
|
|
#3829 |
|
Zadomowienie
|
co tu taka cisza ? :P
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#3830 |
|
Zadomowienie
|
Gusiak - dziękować za przepis
Na pewno wypróbuję
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu mialam full nadrabiania ale udalo sie ..
widzialam ze Martaj do nas wrocila .. hej kochana Trzymam dalej mocno kciuki za Dorotke ![]() Dobrze ze u Ewci sie uspokoilo .. ![]() No i widze ze na forum robi sie goraco .. za tydzien cesarka , za 3 tygodnie nastepna .. łaaaa .. zaczynam sie bac .. ![]() A co u mnie ? Cala noc jeczalam .. nie moglam sie wygodnie ulozyc .. skakalam po lozku jak glupia .. TŻet musial mi plecy masowac, co chwile skurcze ale jakos dalam rade .. Tesciowa mnie wkurzyla bo strasznie sie wtraca .. niby jest mila i wogole ale widze ze jej nie pasuje ze slubu nie mamy Chyba zrozumiala aluzje bo sie zamknela .. ogolnie dobra z niej kobieta ale czasem palnie cos bez sensu .. ![]() Ale gotuje pyyysznie .. ![]() Za godzinke jedziemy do Kielc.. i po drodze jeszcze do tescia .. co mnie bardzo cieszy .. A no tak .. i jeszcze dzisiaj zaczelismy 36 tydzien Od kilku dnia mam meega powiekszony brzuchol .. chyba wreszcie sie wzial za siebie ![]() I zaraz bede dzwonic do gina i umawiac sie na czwartek na wizyte ..
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
oo widzisz ja swoje zamawialam na all i ladnie sie trzyma a przeszlo juz swoje z moja niunka wogole sie ucieszylam bo siostra zdecydowala sie ze kupuje swojemu szkrabowi lozko wiec bede miec 2 lozeczko i nie musze kupowac na razie gabi lozka widec poczekam na przeprowadzke i pozniej jej kupimy
kurde moja mala cos rozbiera po tym weselu taka placzliwa ze szooook nic nie chce jesc lezy przed tv i patrzy na bajki a ja razem z nia bo nic tylko mama zglupiec mozna kochana ja sie posmarowalam kilka razy ani czasu nie mam i zapominam
|
|
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za odpowiedź
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dekajka za nowy tydzieńDziewczyny z wawy (oczywiscie spoza jak ktos chetny to w końcu robimy jeszcze jakieś spotkanko?
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupie sobie bo mi sie mój kończyo nie nieeeee nie dopuszczam tego do myśli ;P Cytat:
ale odcinek rozmów w toku Nie miałam neta
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się popołudniowo..
ja dziś sobie mały "me-time" urządziłam.. kąpiel, depilacja, malowanie pazurków - szary kolor - u nóg tez mi się jakimś cudem udało - ale to zwykłym lakierem - shellac sobie zrobię jak będę miała więcej czasu (powiedziała ta zapracowana :P) Tż dzwonił - zdał teorię na kat. C - więc się cieszę teraz będzie kurs praktyczny robił.Zaraz się za obiad zabieram - znalazłam w necie taki przepis - a że moja mozarella w lodówce już się przeterminuje za chwilę to korzystam z inspiracji http://myrebelkitchen.blogspot.co.uk...zarella-i.html A.. i wkurzyłam się - przyszło moje zamówienie z Ebaya - sprzedająca określiła top-sukienkę jako rozmiar XXL - udało mi się za grosze wylicytować - tylko jak dziś przyszła to się okazało, że ta rozmiarówka to chyba chińska jest - bo wg mnie to M'ka - najwyżej L'ka - a ja z moim brzuchem na bank w to nie wejdę - odsyłać się nie opłaca, bo sukienka za 1 funta - a przesyłka 3 dupa.. strata czasu i kasy.aerien - ale słodki kącik dla małej
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:07.

za chwilkę zaczyna się program jakiś, a już za pól h relacja na żywo.

przynajmniej na moich jest tak napisane
żeby szybciutko Go wypuścili

dokładnie taki kolor, przednie koła skrętne, pompowane: gondola, spacerówka i fotelik samochodowy, który będzie służył raczej jako domowy leżaczek-kołyska, bo samochodowy mamy trochę lepszy firmy Chicco 

rano bezskutecznie próbowałam - fotka z sypialni z kącikiem naszej Izabeli 

jak to zobaczy to będziecie go słyszeć 
.. nie moglam sie wygodnie ulozyc .. skakalam po lozku jak glupia .. TŻet musial mi plecy masowac, co chwile skurcze ale jakos dalam rade .. 
kupie sobie bo mi sie mój kończy
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)