|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Dziękujemy ciociom za kciuki
Na razie jest ok, było trochę płaczu, a potem pospała z godzinkę. Teraz ciumka cyca ale jest spokojna i nie płacze. Oby jej się wieczorem nie odwidziało
|
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4563 |
|
Zadomowienie
|
Oj tam, oj tam
![]() A my zaraz do lekarza na kontrolę. Ciekawe ile mój klocuś teraz waży...? Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2012-10-09 o 14:28 |
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Eninka
to badanie moza zrobic na NFZ, my zrobiliśmy |
|
|
|
#4565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4566 | |||||
|
Rozeznanie
|
Jejku, co ja przeżyłam wczoraj
Adaś popołudniu po tym szczepieniu tak się darł, że nijak nie mogłam go uspokoić. Pokazywanie grzechotek, robienie głupich min, puszczanie melodyjek, nawet cyc - nic nie pomagało. Uspokajał się tylko jak chodziłam z nim po domu trzymając go w pozycji pionowej... W końcu dałam mu czopka, potem cyca i się uspokoił. I od 19 przez 2 godz. leżał, bawił się i był spokój ![]() *** Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Kurde nawet nie miałam czasu dzisiaj wejść... Jestem sama do jutra do 13:/
Mała znowu popadła w jakąś wariacje... Kiedy to się skończy choć nocka nie była zła, lepsza od wczorajszej. Spała do 5.30 a potem do 7 więc jak bez wybudzania w nocy to całkiem ok Teraz zasnęła w leżaczku sama! To już 3 raz kiedy sama zasnęła bez żadnego bujania. Normalnie padła Opalia świetne zdjęcia! Depoison Iga często do tż mówi "gejuuu" to by wyjaśniało czemu nie chce się do mnie przytulać ![]() Tylko tyle wyczytałam idę się ogarnąć
|
|
|
|
#4568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() k laski:moja jak jest głodna to płacz jest udawany "lie, lie lie" i okrzyki "he, he" a jak chce spać to "nie, nie, nie" ![]() jak boli brzuszek to po prostu drze się i lecą łezki
|
|
#4569 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]() Cytat:
A w szpitalu miał robione to usg? Bo mój miał z tego co widziałam w książeczce zdrowia. Jak byłam po wypis z innymi dziewczynami to lekarka jedną upominała że to usg ma zrobić wcześniej - bo przy usg po porodzie coś tam było nie tak. Myślę że my robimy tak profilaktycznie i tak naprawdę mało ważne to jest chociaż może się mylę ![]() Cytat:
właśnie sobie pod nim spi jest jeszcze do wyboru kremowy
|
|
#4570 | ||
|
Zadomowienie
|
cudne! (i uszko, i zdjęcia)
Moja też miała takie owłosione obszary Szczególnie włochate ramionka mnie rozczulały ![]() Cytat:
(ja akurat miałam inną, ale była rewelacyjna, po niej już każdy laktator będzie dla mnie miał wdzięk traktora)a taki nasz przyjaciel domu ![]() Zosia już go poznała, a teraz ewidentnie tęskni ![]() Cytat:
Myśmy robili dwa razy (6 tydzień i 3 miesiąc) - wolałam się temu dokładnie przyjrzeć, bo sama pół niemowlęctwa spędziłam w poduszce korygującej |
||
|
|
|
#4571 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Pisałyście o lewo/prawo ręczności. Mam wrażenie, że moja używa więcej lewej rączki. Przynajmniej na razie. Zobaczymy co będzie dalej.
Cytat:
![]() Cytat:
Nie zauważyłam nic takiego u mojej. Cytat:
Generalnie producent zaleca do 5 miesiąca, ale właśnie dużo dziewczyn pisało, że maluszki nie mieszczą się w foteliku z wkładką, a bez wkładki się zapadają. W takie sytuacji można z wkładki wyjąć gąbkę i wsadzić pod pokrowiec do fotelika. Jak ubieram małą grubiej to się nie mieści i wtedy wyjmuję całą wkładkę, a jak jest ubrana lżej to jeszcze jeździ z wkładką. Musisz przetestować. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
raczej zwrócił nadmiar, moja dość często tak ulewa, dzisiaj to nawet bardzo duże ilości
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
My też mieliśmy usg bioderek. W 6 tygodniu. Teraz drugie będziemy mieli w piątek. Ja miałam dysplazję więc nie szkodzi sprawdzić
i na nfz czyli za darmo. Nela śliczne zdjęcia U nas ja i kuzynka jesteśmy leworęczne. Nasz dziadek był więc by wychodziło że po nim. |
|
|
|
#4574 |
|
Zadomowienie
|
to sie umowie i zrobie, w czwartek, wizyta 80 zł...na nfz sie czeka i czeka...trudno, zapłacę. Co do dzisiejszego sczepienia
Młody płakał baardzo le w trakcie, pozniej byl wkurzony aż zasnał na dworze. Natomiast na badaniu, rozmawiał z Paną dr, uśmiechał się do niej Dowiedziałam sie ze jest leniem, bo malo glowke podnosi w pozycji na brzuszku i mam go czesto kłaść...jak on tego nie lubi wrrr ach i przy urodzeniu wazył 3590 a teraz 5490 i ma juz 64 cm!!!! wielki facet
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
a wiecie że każdy noworodek potrafi pełzać i gdyby byył odpowiednio stymulowane to ta umiejętność nie zanikłaby i szybciej dzieciaki by raczkowały ![]() podobno potrafiłyby dopełzać do cyca
|
#4576 |
|
Zadomowienie
|
hahaha to ostro
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leżenie na brzuszku korzystnie wpływa na: unoszenie główki - ćwiczy mięśnie kręgosłupa ćwiczy mięśnie rąk mięśnie klatki piersiowej ma możliwość czołgania - to też ma dobry wpływ - zwłaszcza na mózg ![]() będzie spokojniejszy - odgazowanie ![]() no i to dobrze wpływa na rozwój stawów biodrowych
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-10-09 o 15:13 |
|
|
|
|
#4578 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj zamówiłam książkę o BLW, poczytamy zobaczymy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
my się ostatnio z Luśką tak bawiliśmy, że leżała na macie na brzuszku, ja tak położyłam ręce, żeby mi się mogła stópkami od dłoni odpychać i sobie pełzała do zabawek
|
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() on też się tak ode mnie odpycha jak go przewijam - ale wtedy oczywiście jest na pleckach. a oto jaki wpływ ma pełzanie i raczkowanie : -rozwija spoidło wielkie, a zatem komunikacja między półkulami mózgu -rozwija się orientacja przestrzenna -dziecko uczy się oceniać odległość -rozwija się krzywizna i mięśnie kręgosłupa -rozwijają się stawy biodrowe to z książki "jak kreatywnie wspierać rozwój dziecka"
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
rzadkie kupki są oczywiście normą przy kp
biegunka to wodniste kupki z tego co pamiętam zaparcia to nie brak kupy, a twarda kupa ![]() odciągaj kiedy chcesz, nic się z laktacją nie zadzieje Cytat:
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-10-09 o 15:57 |
|
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy ze spaceru, ale chłodno jest i wieje. Synek jeszcze śpi sobie a matka ma czas aby obiad przygotowac i posiedziec sobie
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
kolezanka poszła
|
#4583 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Poucinało mi cytaty
Opalia- cudowne zdjęcia ![]() wszystkiego najlepszego z okazji 3 miesiecy ![]() Kasik- Kciuki trzymam ![]() Rośnij zdrowo Martynko Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
pokażesz efekt?Cytat:
Piękne zdjęcia! Mój też ma owłosione uszka i to znacznie bardziej jak mały troll ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też nie układam często na brzuszku, bo mój się bardzo złości poza tym pełza i się przewraca na plecy więc z tego ćwiczenia nici Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
jest mata
ale Rozi zadowolona
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
Tak z ciekawości zapytam: w jaką część ciała szczepią dzieci w Polsce? W rączki czy nóżki (tutaj w nóżki)?
|
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
mała ciagle kicha i ma czerwone załzawione oczka. chyba sie podziebiła przez ten wiatr
|
#4588 |
|
Rozeznanie
|
Blueberry możesz dać linka do tego smoczka?
Czy na któreś dziecię oprócz Zosi herbatka też podziałała? |
|
|
|
#4589 |
|
Zadomowienie
|
Jesteśmy więc opowiadam ... badanie było cieżko przeprowadzić bo mała jak na złość nie chciała zasnąć mimo, że była mega zmęczona...ale udało się
. Wierzę jednak , że uszko środkowe się wykształci do końca i Nadia będzie ładnie słyszała. Aparaty zakłada się najczęściej od 40 /50 ale raczej od 50 db więć może nie będzie nigdy potrzebny. Dziewczyny kamień z sercem normalnie chyba wypiję dziś z mężem winko , a i dziękujemy za kciuki kochane jesteście |
|
|
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

Adaś popołudniu po tym szczepieniu tak się darł, że nijak nie mogłam go uspokoić. Pokazywanie grzechotek, robienie głupich min, puszczanie melodyjek, nawet cyc - nic nie pomagało. Uspokajał się tylko jak chodziłam z nim po domu trzymając go w pozycji pionowej... W końcu dałam mu czopka, potem cyca i się uspokoił. I od 19 przez 2 godz. leżał, bawił się i był spokój 

k laski:

chociaż może się mylę ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

na lustrzanke teraz sobie nie moge pozwolic.