|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Cytat:
![]() ale fakt faktem odkąd pieke ten chlebek to moj maz jest zachwycony ![]() ciekawe czy nadal bede maila takie checi jak urodzę |
|
|
|
|
#3872 |
|
Wtajemniczenie
|
MiciaKicia, ja ma ich kilka po Filipie ale juz przezylam, takie uroki ciazy a jako mama juz nie chodze w bluzkach z golym bebzonem wiec wielce mi to nie przeszkadza
|
|
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i wodę haha co by ugasić ogien
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobitki
![]() Kurde rano poczytalam i prawie nic nie pamietam a teraz napisze kilak slow i biore sie za nadrabianie ![]() z tego cco pamietam to bedziemy miec maluszka Kamalika zostaniesz mamusia pod koniec pazdziernika Micia kochana biedna jestes wsolczuje (chodzi mi o to co napisalas na fb) a wiec...mam dzis gorszy dzien pt skurcz bylamz moim dzieckiem u dentysty i powiem Wam ze mam bardzo dzielna corcie!! miala robionego zabka ze znieczuleniem i nawet sie nie wzdrygnela jak ja szprycowali i dzielnie chce isc za tydzien podejscie dentystki rewelacja!!samo przez sie mowi jak dziecko sie pyta kiedy przyjdziemy znowu![]() potem bylam odwiedzic brata przyrodniego LAury(3 miesieczniak )bo juz od x czasu obiecywalam ze zajade i sie zebrac nie moglam a ostatnio jak byli u nas to LAura malego nie widziala bo byla w przedszkolu.pogadalysmy troche z jego mama i popoludnie milo zlecialo i wrocilysy do domu. no a przed wyjazdem trzasnelam sobie zdjatko-a co tam ![]() Wlasnie pokzywka sliczny brzusio ![]() a oto my w 35 tyg-nie wiem czy cos sie zmienilo od ostatniej fotki-musze zrobic POMIAR a tymczasem lece czytac
|
|
|
|
#3875 |
|
Wtajemniczenie
|
Czrnamadonna biore pierwszy samolot, zawijam Filipa i zaraz bede
![]() ![]() Marti bosko wygladasz, sliczny brzus, taki malutki zgrabniutki
Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-10-09 o 17:19 |
|
|
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Narobiłaś mi smaka na takie pączusie .............. Moja mama przywiozla mi własnie arbuzika
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
aha o 18 zamawiam krzeselko
|
|
|
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a podejście dentysty do dziecka to już połowa sukcesu. Jak nie 80%! ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- ide zjeść obiad z tż
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
Marti- piękny brzuszek
brawa dla dzielnej Laurki
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!!!![]() brzuszek piękny i wogole ![]() brawa dla dzielnej Laurki! |
|
|
|
|
#3882 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ubieram się - niedługo będę
![]() ![]() zaraz przyjdzie Jasiowa i się zacznie ![]() Cytat:
Cytat:
dla Laurki, bardzo dzielna dziewczynkaśliczny brzuszek - taki krąglutki, piekny!! Pokrzywka - Twój też Cytat:
i obietnica będzie spełniona - kilka rozstępów tego nie zmieni
|
|||
|
|
|
#3883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dla LauryJa tak jak większość z Was mam dzisiaj strasznie zamulony dzień Nic mi się nie chce. Gdzie ta wiosna??
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co mnie cieszy
To, że jak spadnie śnieg to nie będę musiala wstawac do pracy i odśnieżac auto..hehe Jeszcze z moim napędem na tył to zawsze z rana miałam super jazdę do pracy
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
bede po kolei do kazdej str sie odnosic
![]() gratuluje wszytskim nowych tak juz powaznie brzmiacych tygodni SPanie z dzieckiem... ja przy Laurze sie zarzekalam ze nie bedzie ze mna spala ale zycie zweryfikowalo cos innego:/ teraz tez sie zarzekam i mam nadzieje ze mi wyjdzie bo zaczelam sie wysypiac dopiero tak naprawde jak Laura poszla do swojego lozka.moj tz ja nauczyl zasypiac samej.kupilismy jej lozkoi to byl pretekst-poczula sie taka dorsola i nawet jak sie przebudzala to nie potrzebowala mnie do ponownego zasypiania i nie przychodzila ja z lenista ja nauczylam spac ze mna bo jak sie budzila i przchodzila z lozeczka(bo odkladalam jak uspilam ale w nocy przychodzila)to ja nie czekalam az zasnie i ja odloze tylko zasypialam razem z nia.moj tz za kazdym razem czekal az mala kimne ja nie:/ teraz sie postaram z calych sil zeby maly nie przychodzil i spal sam-mam nadzieje ze mi wyjdzie bo spanie z maluchem wcale nie jest wygodne:/ bynajmniej z moja cora ktora tak jak Weroniki mala kilometrowke w nocy robi![]() Weronika wiesz jak ja odzywczailam smoka??kupilam malej teletubisie(bo wtedy miala faze na nie) obcielam te smoczki i powiesilam teletubisiowi na lapkach i powiedzialam ze robaczki zjadly ale przyniosly prezent za zjedzona gumeczke.mala ani razu si enie upomniala o smoka i zasypiala normalnie.raz tylko mowi mamo pacia(smoka) zanim zdarzylam cos powiedziec to ona no tak pacia zjadly robaczki i przyniosly prezent.i to tyle z chowaniem i wkrecaniem ze ktos zabral nie bylo opcji bo nie raz sie chowalo zeby nie ciagala wiec by nie uwierzyla.atak zobaczyla i bylo ok.ktos tez pisal zeby dziecko samo wyrzucilo-tez dobry pomysla Gabi piekna wlasnie kochane czym bedziecie myly na pczatku maluchy?? Mi dzis kolezanka polecila Oilan-czy jakos tak.bo kude nivea od 1 miesiacia z ziajki nic nie moge znalezc typowego do mycia tylko same plyny do kapieli i z hia tak samo:/ a moze u mnie nie ma?? co macie z hipa i z ziajki do mycia cialka?? Gusiak za morfo ze sluzem nie pomoge bo nie mialam czegos takiego:/Lovele wybaczam poki ma stary wizerunek ![]() hihi swiruje oczywiscie pewnie bede sama kupowala
|
|
|
|
#3886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
no to lece dalej ze stronami a na koniec odniose sie do postow pomiedzy moimi postami
![]() Cytat:
ja chodze w mamy ponczo dzis troche zmarzlam wie chyba jutro juz sweterek przyodzieje.Lozeczko Today moze Maya bedzie taka drobniutka filigranowa dziewczynka po prostu ![]() Kamila ja Cie nie bede bila za te delizje-sama bym zjadla jakbym mogla ![]() Agrafka sliczny brzusio |
|
|
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Today
Marti- super sposób znalazłaś na oduczenie małej smoka Ja kupiłam do mycia płyn do kąpieli z Hippa..Będę go dawała w minimalnych ilościach, ponieważ chce skórę przyzwyczaic do samodzielnej pracy..ogranicze wszelkie kosmetyki..
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
chcę je kupić ale zastanawiam się który kolor wybrać..
http://moda.allegro.pl/getry-leginsy...697238665.html chyba wezmę granat )
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
Martus ty sliczniutka jak zwykle brawa dla Laurki dzielna dziewczynka
kuzwa moja ma 39 caly dzien lezy i nic nie je daje jej pic mam nadzieje tylko ze to przez te cholerne 5 ciekawe jaka noc sie nam zapowiada martus ja gabi od poacztku mylam nivea i nic jej nie bylo a teraz mam hippa i tylko dlatego ze byl na promocji i wyszedl taniej co do rozstepow ja poki co mam 3 na jednym posladku i 1 na brzuchu niczym nie smaruje o mi sie nie chce ale mi sie wydfaje ze predzej wyskoacza jak bede chudla ale nic dla mnie wazniejszy synek zeby byl zdrowiutki ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- co do smoka to jak pisalam jeszzcze miesiac i powalczymy z nim juz na swoim wlasnie chce jej kupic w zamian barneya i nauczyc Olusia bez smoka o ile sie uda |
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
Marti ja mam akurat w domu żel do mycia ciała i włosów z hipp
uzywam go przy Tomku a oilan to emolient wiec ja bym nie stosowala jak sie nic nie bedzie dzialo ze skora |
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weroniczka- ooo to chyba cieżka noc Wam sie zapowiada.. Judka- dokładnie ! Jeżeli nic się ze skórą nie dzieje to emolientów lepiej nie stosowac..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-10-09 o 18:01 |
|
|
|
|
#3894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() M. sie nawet cieszy ze Maya bedzie taka malutka bo sie smiee ze nie bedzie potrzebowal czolgu zeby ja wozic. On taki staromodny, twierdzi ze chlop powinien byc porzadnie zbudowany jak chlop na roli a kobieta normlana, drobniutka i kobieca (nie mylic z chuda, szczupla bez ksztaltow bo to nie w tym rzecz)Kamilla |
|
|
|
|
#3895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co jeszcze jest niezbędne z kosmetyków na początek? krem na mrozy? |
|
|
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
co do terminow z OM i USG ja sie trzymam OM 18.11 bo mialam egularne cykle.a z USG mi wychodzi na 7 ale to ze wg na to ze maly jest duzy a nie starszy-wiem kiedy mialam owulke
![]() Ausente MAd przykro mi z powodu podejscia tesciowej niestety znam to z autopsji wiec wiem co czujesz![]() Kamilka super wiesci a ja nie wiem czy mam nisko brzuch czy nie ![]() no i ostatnio sie budze w nocy z kazdym przekreceniem:/ juz mi ciezko:/ dziewczyna ktora lezala ze mna z blizniakami( w 36tyg) ona to miala masakre z przekrecaniem.lapala brzuch i go doslownie przerzucala jednoczesnie sie przekrecajac |
|
|
|
#3897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie kupuje żadnych kosmetyków oprócz tego hippa.. na pupę w razie czego mam sudocremu próbkę.. Cytat:
Beka z tym przerzucaniem brzucha
||
|
|
|
#3898 |
|
Wtajemniczenie
|
Micia ja bym wziela czarne lub granatowe. Sama bez moich leginsow nie wyobrazalabym sobie zycia, wygoda straszna
|
|
|
|
#3899 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziekuje za dobre chęci byle przezyc pazdziernik a potem juz jakos bedzie |
|
|
|
|
#3900 | |||
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam
Weronika - bo zapomniałam - Gabi jest słodziutka ![]() Gusiak - dla lekarzy jest najwiarygodniejsze wg OM (oczywiście jeśli się da tak wyliczyć ). Ja wg OM mam dopiero 3 listopada (bo miałam właśnie długie cykle 34-35 dniowe i gin policzył jak to dla tych z dłuższym cyklem czyli jakoś normalną liczbę tygodni + odpowiednia ilość dni ze względu na długie cykle), a według ostatniego usg 16 października (20 dni wcześniej - kwestia tylko wielkości dziecka). W książeczce + w informacji do pracy mam zawsze wpisywany 3 listopad. A jak to się mówi plus minus 2 tygodnie od terminu OM - a dziecko wyjdzie wtedy kiedy zechce. Co prawda ja zawarłam ze swoim synkiem układ - powiedziałam mu wyraźnie że wcześniej niż zawiśnie ostatnia firanka to nie może wychodzić. A nie mamy jeszcze kupionych szyn/karniszy. ![]() PS. Mąż przed chwilą wspomniał że moglibyśmy te szyny jutro kupić ![]() Aerien - śliczny kącik Izabeli ![]() Agrafka - piękny brzusio i wózeczek ![]() DeKajka - gratuluję 36 tygodnia ![]() Marti - ślicznie wyglądasz I dzielna Laura ![]() Cytat:
W szpitalu też Tobie pokażą jak kąpać dziecko (tak mi się wydaje ).Ja osobiście chodziłam i bardzo polecam (a na pewno tę sr do jakiej chodziłam - prowadzoną w formie warsztatów) aczkolwiek to nie jest przymus ani żaden obowiązek. Każda z Nas da sobie radę czy chodziła czy nie na sr. ![]() Cytat:
jak dzielnie rośnie i już tylko dwa tygodnie - super i będziecie w domku Cytat:
![]() Ja będę myła na początku tylko wodą z mydełkiem Bambino (pytałam się kilku znajomych i na sr nam tak Pani radziła). A po miesiącu chcę przejść na te Nivea. A jak coś zacznie się wcześniej dziać to mąż skoczy do apteki po te Oilatum lub Emoilatum. A o co chodzi z tym starym i nowym wizerunkiem Loveli - bo ja chyba nie w temacie? ![]() My wróciliśmy z zakupów - ileż my kasy wydaliśmy od soboty Mam nadzieję, że to wszystko... I co najważniejsze przyszło łóżeczko I mąż złożył - jest cudowne. Dostawca super ![]() To u Nas tyle. I dziś zorientowałam się piorąc rzeczy - ile to pralek mnie czeka |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

brawa dla dzielnej Laurki 

i obietnica będzie spełniona - kilka rozstępów tego nie zmieni
na ostatnie zajęcia za tydz już chyba nie pójdę.

Dziekuje za dobre chęci byle przezyc pazdziernik a potem juz jakos bedzie
).