Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2366 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-09, 15:17   #70951
margitta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Taki mam Dla mnie boski.
A jak smakuje. Mmmm
Tak. Dziś z awokado kapeczka i łososiem. A jutro dla włosów.
dzięki, dzisiaj próbuję
Stary 2012-10-09, 15:48   #70952
Enilis
Rozeznanie

Ja ma pytanie co do tej odżywki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...enerujaca.html. Eloe wiem że na KWC tłumaczyłaś jak jej używać ale chciałam się upewnić czy dobrze ja stosuje. Czyli tak - można ją pomieszać z jakąś emolientowaną i olejkiem i tak nałożyć na włosy potem spłukać i ułożyć, albo nałożyć po myciu włosów, wysuszyć, spłukać, dać emilientowaną, spłukać. Tak?
Enilis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 16:20   #70953
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
słuchajcie, a ten lniany to może być olej diety dr Budwig czyli tzw. "budwigowy"? Bo kupiłam taki i nie wiem czy dobrze Dostałam do tego książeczkę o leczeniu nowotworów i chorób serca, a ja to na włosy chce ładować
Też takiego używam nie widzę wielkiej róznicy między budwigowym i niebudwigowym na włosach oba lubią

Cytat:
Napisane przez Enilis Pokaż wiadomość
Ja ma pytanie co do tej odżywki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...enerujaca.html. Eloe wiem że na KWC tłumaczyłaś jak jej używać ale chciałam się upewnić czy dobrze ja stosuje. Czyli tak - można ją pomieszać z jakąś emolientowaną i olejkiem i tak nałożyć na włosy potem spłukać i ułożyć, albo nałożyć po myciu włosów, wysuszyć, spłukać, dać emilientowaną, spłukać. Tak?
Tak i tak, ew. wersja trzy: normalnie po myciu nałóż tę, za chwilę dołóż emolientową i spłucz razem
wersja 2 ma szansę dać włosom proteinowego "kopa"

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 16:26   #70954
Enilis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

Tak i tak, ew. wersja trzy: normalnie po myciu nałóż tę, za chwilę dołóż emolientową i spłucz razem
wersja 2 ma szansę dać włosom proteinowego "kopa"
Dziękuje lecę dać włoskom "kopa", proteinowego oczywiście :P

Madziaart już poprawiłam

Edytowane przez Enilis
Czas edycji: 2012-10-09 o 17:13
Enilis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 16:56   #70955
madziaart
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Enilis Pokaż wiadomość
Dziękuje lecę dać włoską "kopa", proteinowego oczywiście :P
ja stosowałam właśnie zawsze w wersji 1, ale drugą też chętnie spróbuję
i przepraszam z góry, to nie złośliwie, ale muszę poprawić, bo tego typu błędy mnie drażnią: lecimy dać kopa włoskOM, włoską można zjeść potrawę

Keep Calm and Draw
madziaart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 17:00   #70956
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maroooda Pokaż wiadomość
taaa, ja już trochę tego przerobiłam i tylko jedne tabletki mi pomogły na wypadanie.
Mów mi zaraz jakie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
ja wczoraj takie cudeńko sobie zfundowałam: na wilgotne włosy Biovax dla blond + olej z orzechów arachidowych + trochę makadami na to czepek, ręcznik i później w poduchy (wiadomo ręcznik w nocy spadł ale czepek został na głowie ) efekty: bosze piękne mam te włoski
Cała noc w folii? Nie powtarzaj za często, robi się sauna, włosy i skóra głowy nie oddychają. Mnie by sporo wypadło, ale wiadomo że nie każdy tak ma

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
A Martek nie pokazała jeszcze? czy przegapiłam?
Ciocia Marcia pożyczyła siostrzenicy aparat na wycieczkę i ma po aparacie . Siostra ma, ale jakoś nie może się zebrać żeby dokupić baterie stąd to wszystko . I tak nie ma się czym chwalić, ten wiatr nieźle rozwala skręt

Cytat:
Tak. Dziś z awokado kapeczka i łososiem. A jutro dla włosów.
Ehh.. Ja na prawdę powinnam zmienić dietę, bo jem same śmieci . Zmienić dietę i dołożyć suplementy, organizm powinien się wzmocnić i włosy by nie leciały..
Stary 2012-10-09, 17:20   #70957
babciatwoja
Przyczajenie

Hej Dziewczyny

od kilku dni czytam wszystko co jest dostępne na tym forum o metodzie cg , sporo tego ale coz.. jak chce sie byc pieknym trzeba cierpiec
metode tę zamierzam rozpocząć od przyszłego tygodnia, kiedy bede w Polandii i zakupie wszystkie niezbedne produkty np. z rossmana (odżywki do mycia, delikatny szampon, szmpon z SLS...)
wlosy mam krecone, jeszcze nie wiem jaki typ (jakoś nie znalazłam takiego wątku) i baaardzo bardzo ! wysuszone, do tego rude i wyblakle od słonca (Italia)
Na dobry początek zakupiłam na mazidlach takie oto produkty:
D-PANTENOL 75% - WITAMINA B5
EKOLOGICZNY OLEJ Z ORZECHÓW LASKOWYCH
OLEJ ŚLIWKOWY
ACTIVE-ALOE
oraz:
Jantar
Kallos Serical Crema al latte
Bingospa Maska do włosów z masłem Shea i pięcioma algami

Dokupię jeszcze len i zrobić żel lniany, miód.. hmm może coś co jeszcze jak doradzicie

wiem, że jest mnóstwo róznych przepisów na wcierki ale co z tych produktów np. mozna skomponować ?
czy do kallosa i bingospa mogę dodać te półprodukty np: active-aloe albo d-pantenol czy jakis olej ..
ja już zglupialam co do humektantów,protein i olejów(oczywiście zrobiłam sobie notatki, co jest co ale nie do końca wiem jak połączyć te produkty kt. zakupiłam
Doradźcie coś początkującej cg
p.s. przeczytałam, że zbyt dużo protein może źle wpływac na włosy, jak najłatwiej to sprawdzić? zrobić maseczke z jajka i zobaczyć jak zareagują włosy ??
babciatwoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 17:26   #70958
mmarcepan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez babciatwoja Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

od kilku dni czytam wszystko co jest dostępne na tym forum o metodzie cg , sporo tego ale coz.. jak chce sie byc pieknym trzeba cierpiec
metode tę zamierzam rozpocząć od przyszłego tygodnia, kiedy bede w Polandii i zakupie wszystkie niezbedne produkty np. z rossmana (odżywki do mycia, delikatny szampon, szmpon z SLS...)
wlosy mam krecone, jeszcze nie wiem jaki typ (jakoś nie znalazłam takiego wątku) i baaardzo bardzo ! wysuszone, do tego rude i wyblakle od słonca (Italia)
OLEJ ŚLIWKOWY
ACTIVE-ALOE
oraz:
Jantar

Dokupię jeszcze len i zrobić żel lniany, miód.. hmm może coś co jeszcze jak doradzicie

wiem, że jest mnóstwo róznych przepisów na wcierki ale co z tych produktów np. mozna skomponować ?
czy do kallosa i bingospa mogę dodać te półprodukty np: active-aloe albo d-pantenol czy jakis olej ..
ja już zglupialam co do humektantów,protein i olejów(oczywiście zrobiłam sobie notatki, co jest co ale nie do końca wiem jak połączyć te produkty kt. zakupiłam
Doradźcie coś początkującej cg
p.s. przeczytałam, że zbyt dużo protein może źle wpływac na włosy, jak najłatwiej to sprawdzić? zrobić maseczke z jajka i zobaczyć jak zareagują włosy ??

Czyzbys tez byla z Wloch pytam bo poszukuje falowanej wloskiej wlosomaniaczki
Niestety ja jestem tez na poczatku mojej drogi i raczej malo moge doradzic, ale jesli mieszkasz tak jak ja w Italii to radze kupic w Polsce odzwyki b/s - tutaj bardzo trudno dostac cos sensownego Pozdrwiam i trzymam kciuk za wloski

mmarcepan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 17:28   #70959
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Mów mi zaraz jakie
Polfilin prolongatum klik

ale one są mocne ..
Stary 2012-10-09, 18:05   #70960
babciatwoja
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mmarcepan Pokaż wiadomość

Czyzbys tez byla z Wloch pytam bo poszukuje falowanej wloskiej wlosomaniaczki
Niestety ja jestem tez na poczatku mojej drogi i raczej malo moge doradzic, ale jesli mieszkasz tak jak ja w Italii to radze kupic w Polsce odzwyki b/s - tutaj bardzo trudno dostac cos sensownego Pozdrwiam i trzymam kciuk za wloski
tak tak od niedawna słoneczna Italia, dokładnie Bolzano
ostatnio poszłam do sklepu z kartką gdzie miałam wypisane sylikony i te wszystkie szkodliwe składniki, panie dziwnie na mnie patrzyły słabo mówie po włosku dlatego zdecydowałam, że zakupów dokonam w Polsce Również serdecznie pozdrawiam !! mam nadzieje, że teraz będzie juz tylko lepiej !
Stary 2012-10-09, 18:13   #70961
mmarcepan
Rozeznanie

Cytat:
tak tak od niedawna słoneczna Italia, dokładnie Bolzano
ostatnio poszłam do sklepu z kartką gdzie miałam wypisane sylikony i te wszystkie szkodliwe składniki, panie dziwnie na mnie patrzyły słabo mówie po włosku dlatego zdecydowałam, że zakupów dokonam w Polsce Również serdecznie pozdrawiam !! mam nadzieje, że teraz będzie juz tylko lepiej !
No to bardziej na polnoc niz ja (Mediolan)! To w takim razie zapraszam rowniez na watek wloskich wizazanek na emigracyjnym a co do kosmetykow wloski to chetnie sluze porada - juz troszke wloskich skladow znam i moge cos fajnego polecic

Stary 2012-10-09, 18:20   #70962
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez psotka8 Pokaż wiadomość
Ale mój ból to - SYNDROM DNIA NASTĘPNEGO. To powstrzymuje mnie od "lokowania" moich włosów - nie myję ich codziennie (nie potrzebują i nie mam czasu) i jeśli od razu po ułożeniu jest fajnie to po nocy jest tragedia. Nie umiem ich reanimować w żaden sposob... jest sianko, kilka zawijasów i nic więcej.
Jakieś propozycje pomocy? Pliiis
Spróbuj może tak: wieczorem przed spaniem nałóż sporo żelu lnianego i ugniataj włosy by zbiły się w fale, potem trzeba odczekać aż wyschną, muszą być całkiem suche. I w takich iść spać. Od nałożenia żelu nie wolno włosów dotykać, mają zrobić się takie strąki i w takich spać. Rano tylko odcisnąć te strąki i gotowe

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
ej, dorwałam dzisiaj w ramach poprawiania sobie humoru nową Isanę, taką dużą odżywkę w tubce. Składowo całkiem przyjemna (Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Glyceryl Stearate SE, Citric Acid, Stearamidopropyl Dimethylamine, Hydrolyzed Wheat Protein, Argania Spinosa Oil, Panthenol, Quaternium-87, Niacinamide, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Propylene Glycol, Parfum, Linalool, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol.), choć niepokoi mnie trochę quaternium, ale proteiny i olejek arganowy, glieryna i panthenol zapowiadają się obiecująco

tu link do KWC: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...acych-sie.html
Miałam ją kiedyś i mi się podobała jako odżywka taka codzienna, gdy nie mam czasu szaleć z maskami

Cytat:
Dobrze się stało z tymi ziółkami... Przypomniałam sobie, jak trudno z nimi moim włosom. A już w szczególności po siarczanie. Nawet w Ziai med emulsji do mycia, która ma być niby delikatną.
Ta cała Ziaja med to jest o kant tyłka rozbić. Mają niby specjalną linię delikatną dla atopowców, to jest tak delikatne, że podłogę można tym myć

Edytowane przez Ignis00
Czas edycji: 2012-10-09 o 18:24
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 18:26   #70963
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny
Witaj

Cytat:
OLEJ ŚLIWKOWY
ACTIVE-ALOE
dobry zestaw
oraz:
Cytat:
Jantar
Jantar z psikaczem czy bez? Na włosy dajemy ten bez (po przelaniu do psikacza bo tak najwygodniej), ten od razu psikaczowy na skalp na porost

Cytat:
Dużo dobra znajdziesz w spożywczaku i aptece
KLIK

Cytat:
do bingo tak, do kallosa raczej też

Cytat:
Maseczka z jajka odpowie Ci, co włosy sądzą o proteinach jajka...
W sumie z każdą proteiną trzeba się skonfrontować, żeby mieć o niej zdanie
Dodatkowo włosom zmieniają się apetyty w ciągu roku i podczas poprawiania się ich stanu. A na początek jajko to bardzo dobry pomysł
Z domowych można jeszcze próbować żelatyny, mleka, jogurtu itp
Piwo ma proteiny wielkocząsteczkowe w pojęciu kosmetycznym, podobne do tych w kosmetykach opisanych jako proteiny pszenicy itp
oprócz tego w kosmetykach znajdziesz jeszcze mniejsze: keratyna, jedwab i całkiem małe aminokwasy
KLIK
KLIK
Jesli po zastosowaniu maski / kosmetyku z którymkolwiek z wymienionych włosy są suche i sztywne - następnym razem trzeba dodać oleju lub użyć kosmetyku olejowego

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Ze sklepowych odżywek KONIECZNIE
Joanna Naturia, np Len rumianek, Miód cytryna - bez spłukiwania
Garnier Awokado i Karite - chyba że we W jest?
Artiste odżywka regenerująca (różowe opakowanie) w drogeriach Natura

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2012-10-09 o 18:25
Stary 2012-10-09, 18:42   #70964
mmarcepan
Rozeznanie

Potwierdze ze Garnier A&K jest w It, gorzej z olejami w spozywczakach babciatwoja zobacz czy w okolicach masz jakiej NaturaSì albo erboristeria tam znajdziesz oleje, chciaz sporo kosztuja

Stary 2012-10-09, 19:23   #70965
babciatwoja
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mmarcepan Pokaż wiadomość
To w takim razie zapraszam rowniez na watek wloskich wizazanek na emigracyjnym a co do kosmetykow wloski to chetnie sluze porada - juz troszke wloskich skladow znam i moge cos fajnego polecic
dziekuję, i na pewno tam zajrzę !! fajnie, że podałaś mi te drogerie Bolzano strasznie małe jest ale poszukam .. właśnie tak myslałam, że jedyna odzywka jaka tu dostanę to Ganier dzięki !

AjriszMarta - dziekuję również za odp i pomoc !!!!
Jantar bez psikacza, oczywiście zakupię wszytko o czym piszesz, oraz zastosuje się do wszelkich wskazówek ! włosy są w strasznym stanie.. do tego czeka je farbowanie z tego rudego na mysi blond.. :/ a co sądzicie o tym olejowaniu przed farbowaniem ?
tylko jak to jest ( chodzi mi o pierwsze zetknięcie z cg) - najpierw umyć głowe szamponem z SLS, następnie położyć odżywke/maske d/s potem nałożyć olej na kilka godzin a potem farbe bezpośrednio na tą tłustą głowe ? czy może niekombinować ? zafarbować włosy i po kilku dniach rozpocząć metodę cg ?
Stary 2012-10-09, 19:50   #70966
cyferki
Raczkowanie

Cytat:

Ja także Ale jeśli nie rozrabiasz szamponu w kubeczku, to zawsze w miejscu nałożenia robi kuku.
No to chyba zacznę kubeczkowo. Balsam pottersowy rozcieńczam, bo inaczej ciężko sie myje, gęsty jest...
Cytat:
Na całych czy głównie końcówki?
Na całych. Olejuję tak z 4 cm od skóry, ale potem i tak wygładzam natłuszczonymi rękami ten niesforne, odstające i nieposłuszne. Mam wycieniowane włosy, więc końcówki są na różnej długości. Piją po całości, ale końcówki bardziej.
Cytat:
Uwielbiam ten efekt po lnianym
No ciekawe zjawisko. Po orzechu laskowy też tak miałam. Po lnianym jednak drugiego dnia od mycia zrobił sie przyklap.
Dziś zmieniłam zdanie, naolejowałam olejkiem alterkowym z avocado Tez wypiły Głodomory jedne Oby jutro nie pokazały focha.

Cytat:
A własnie, właśnie! Druty Pamiętaj tylko, że dobrze wyściełać czymś gładkim taką czapkę. W albumach na moim profilu znajdziesz zdjęcia moich nakryć głowy. Ale ja wkładam wszystkie włosy.
Włóczki z jedwabiem są dość gładkie, wręcz mają działanie wygładzające. Uwielbiam z nich dziergać, bo skora rąk jest potem bardzo miła w dotyku.
Myślisz, że to nie wystarczy? Też zamierzam całe włosy wkładać - jesień to pora deszczu, wiatru, chcę uniknąć splątania i tarcia. Czapkę zrobię cieniutką, splot na cieniutkich drutach, będzie mało okazji do zahaczania o włosy, no i nie przegrzeję głowy.

Cytat:
Są w albumie. Założyłam kolejny w kolejnym roku. Zapraszam, choć nie ma czym się chwalić - obciachałam. do ucha
Mnie tam się podobają, pięknie się kręcą. Chętnie zobaczyłabym je długie...
Cytat:
I lecą jak głupie. Ruszyłam z atakiem Jantarowo-pokrzywowo-B witaminowym. Ale... to nie jest wina niedostatków. Po prostu tak musi być
A może olejek naskalpowy łopianowy GP? Ja ma wrażenie, że po nim zmniejszyło się wypadanie. Ale pije tez skrzyp, pokrzywę i biorę CP, no i popijam sobie plussz lady detox, coby witaminki uzupełnić. No i zdrowo się odżywiam (wymóg choroby), więc chlebek razowy, chude mięsko, ryby, warzywa, owoce i orzechy są na porządku dziennym. Na szczęście mogę też czekoladę czarną w niewielkich ilościach

Cytat:
Tęsknie za lnianym. Chyba jutro się spotkamy
A moje włosy podczas pisania tego posta wyschły całkiem! Skończyłam olejowac (2 łyżki), usiadłam do kompa a teraz jak przejadę ręką po włosach, to nie jest nawet odrobinkę tłusta... szok, szok, szok...
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 20:23   #70967
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Mów mi zaraz jakie
Cała noc w folii? Nie powtarzaj za często, robi się sauna, włosy i skóra głowy nie oddychają. Mnie by sporo wypadło, ale wiadomo że nie każdy tak ma
takie rzeczy tylko od święta
no i mam pytanko, przyszła do mnie paczuszka z ZSK i w sumie mam:
spiruline algi morskie,
kwas hialuronowy,
wyciąg z aloesu,
hydrolizat keratyny,
rozpuszczalny kolagen i elastyna,
zestaw witamin all in one,
glinka biała,
korund
kwas hialuronowy,
olej makadamia...
większość stosuję już od dłuższego czasu na twarz ale mam pytanie co z nich bez problemowo mogę dodać do jakiejś maski na włosy (wiadomo korund, glinka (chyba) odpadająto wiem) kupiłam jeszcze ekstrakt wzmacniający włosy
za wszelkie propozycje albo odsyłacze dziękuję, miałam dziś poszukać sama ale brak czasu bardzo doskwiera

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 22:16   #70968
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość

Włóczki z jedwabiem są dość gładkie, wręcz mają działanie wygładzające. Uwielbiam z nich dziergać, bo skora rąk jest potem bardzo miła w dotyku.
Myślisz, że to nie wystarczy? Też zamierzam całe włosy wkładać - jesień to pora deszczu, wiatru, chcę uniknąć splątania i tarcia. Czapkę zrobię cieniutką, splot na cieniutkich drutach, będzie mało okazji do zahaczania o włosy, no i nie przegrzeję głowy.

A moje włosy podczas pisania tego posta wyschły całkiem! Skończyłam olejowac (2 łyżki), usiadłam do kompa a teraz jak przejadę ręką po włosach, to nie jest nawet odrobinkę tłusta... szok, szok, szok...
Też chcę taką czapę zrób mi, zrób

Moje włosy ostatnio coś słabo piją. Albo zmienię im olej albo odstawię na jakiś czas.

Umyłam dziś włosy CAŁE slsem. Bałam się, ale miałam przyklap po ostatnich eksperymentach. Wymieszałam szampon z odżywką w pojemniczku i dolałam wody. Nie było tak źle.
Teraz mam takie puszyste włosy. I mięciutkie. Zawsze takie miałam po tym szamponie. Nie mogę nigdzie składu znaleźć a do łazienki mi się nie chce iść.

A najpierw posiedziałam z maską drożdżową na głowie. Teraz w pokoju pachnie drożdżówką.
Stary 2012-10-09, 22:35   #70969
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Miałam ją kiedyś i mi się podobała jako odżywka taka codzienna, gdy nie mam czasu szaleć z maskami
ooo, ekstra! porównywalna do Babassu? bo tęsknię za nią

Cytat:
Ta cała Ziaja med to jest o kant tyłka rozbić. Mają niby specjalną linię delikatną dla atopowców, to jest tak delikatne, że podłogę można tym myć
eee, to ja tylko cicho dodam, że kosmetyki med do twarzy są całkiem niezłe

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 22:52   #70970
Chatul
ma zielone pojęcie

Czy jest coś, co działa podobnie do masła shea? Masło kakaowe jest podobne?

Cytat:
Polfilin prolongatum klik
Pomógł Ci na stałe?
Stary 2012-10-09, 23:01   #70971
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Czy jest coś, co działa podobnie do masła shea? Masło kakaowe jest podobne?

Pomógł Ci na stałe?
Zdecydowanie tak. Nadal trochę mi wypadają więc po przerwie mam zamiar go jeszcze brać. Na receptę. I trzeba brać koniecznie w czasie jedzenia/po. Jak coś mogę się podzielić bo mam jeszcze duuuuuuużo.

Edytowane przez maroooda
Czas edycji: 2012-10-09 o 23:02
maroooda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 23:12   #70972
Chatul
ma zielone pojęcie

maroooda, nie mam recepty na to, więc brać nie będę Zresztą, to silny lek, a ja go nie potrzebuję. Włosy mi nie wypadają, na szczęście. Ale jeden suplement do włosów sobie kupiłam, teraz czeka na swoją kolej
Stary 2012-10-09, 23:26   #70973
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
ooo, ekstra! porównywalna do Babassu? bo tęsknię za nią

eee, to ja tylko cicho dodam, że kosmetyki med do twarzy są całkiem niezłe
Do babassu średnio. Nie nadaje się do mycia i u mnie przynajmniej nie dawała aż takiego genialnego efektu wygładzenia jak bobasowa. Też będę za nią płakać mam jeszcze pół opakowania i oszczędzam...
Ale musisz wypróbować na swoich włosach może akurat podejdzie Tobie. Ja ją chętnie kupię jeszcze raz niech tylko lista kosmetyków do testów się zmniejszy

Możliwe, że dla normalnej skóry jest ok ta seria Ziaja med. Mnie zawiodła ta lipo coś tam specjalnie dla AZS. Jestem atopowcem i wymagam od kosmetyków delikatności i nie podrażniania skóry, a po tych kosmetykach skóra była ściągnięta, zaczerwieniona, piekąca... Tak samo Emolium szczególnie dla atopików, a tam żel z SLS jako 2 w składzie "Super delikatność" przy myciu twarzy gwarantowana!
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 01:44   #70974
maroooda
Raczkowanie

Cytat:

ja też chcę taką czapkę ale nie mam cierpliwości do drutów. Pomysł zacny.

Edytowane przez maroooda
Czas edycji: 2012-10-10 o 01:48
maroooda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 07:45   #70975
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
ja też chcę taką czapkę ale nie mam cierpliwości do drutów. Pomysł zacny.
Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Też chcę taką czapę zrób mi, zrób
Dziewczyny, jeśli serio chcecie, to zrobić mogę, jednak nie wczesniej niż w grudniu (kolejka zamówień). Na razie męczę szal od miesiąca i jestem dopiero w połowie, jeszcze 400 m włóczki cienkiej jak włos...
Wybierzcie sobie fason (jest tego po necie cała masa) i kolor i się dogadamy.

A ja dziś wyglądam jak smętny spaniel... olejek alterry z avocado w połączeniu z isanką babassową wyprostował mi włosy. Są sypkie, błyszczące i prawie zupełnie proste....
Stary 2012-10-10, 09:24   #70976
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, jeśli serio chcecie, to zrobić mogę, jednak nie wczesniej niż w grudniu (kolejka zamówień). Na razie męczę szal od miesiąca i jestem dopiero w połowie, jeszcze 400 m włóczki cienkiej jak włos...
Wybierzcie sobie fason (jest tego po necie cała masa) i kolor i się dogadamy.

A ja dziś wyglądam jak smętny spaniel... olejek alterry z avocado w połączeniu z isanką babassową wyprostował mi włosy. Są sypkie, błyszczące i prawie zupełnie proste....
Zamówię sobie u babci, tylko muszę jej kupić włóczkę. Ile powinna mieć jedwabiu procentowo, żeby mi głowa nie marzła zimą ?
Zawsze chciałam się nauczyć robić na drutach albo na szydełku ale nie mam cierpliwości.

Ja mam na głowie push-up nie wiem czy po szamponie czy po drożdżach. Nie umiem sama zrobić sobie zdjęcia, więc nie pokaże.

Czemu ja nie umiem robić na drutach, takie ładne czapki znalazłam http://www.etsy.com/listing/62063464...cat3_gallery_4

Edytowane przez Karmenka
Czas edycji: 2012-10-10 o 09:43
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 09:55   #70977
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Zamówię sobie u babci, tylko muszę jej kupić włóczkę. Ile powinna mieć jedwabiu procentowo, żeby mi głowa nie marzła zimą ?
Jedwab ma to do siebie, że latem chłodzi a zimą grzeje.
Ja teraz chodzę w mitenkach z 100% jedwabiu i jest mi naprawdę przyjemnie i ciepło.
Myślę, że nawet połowa jedwabiu może być. Fajne są też czapki z merino w wersji superwash.
Wełna ma generalnie tendencje do filcowania się - pod wpływem tarcia, prania, zmiany temperatur itp. Włókna typu superwash są tak obrabiane, że się nie filcują - włókna są na tyle wygładzone, że o siebie nie zaczepiają. Więc np. merino superwash też się nada na czapkę nieszkodzącą włosom
Cytat:
Zawsze chciałam się nauczyć robić na drutach albo na szydełku ale nie mam cierpliwości.
Nic straconego. Robótki na drutach i szydełku są właśnie polecane osobom zestresowanym i znerwicowanym - w krajach skandynawskich jest to uznana metoda leczenia nerwic w szpitalach

Cytat:
Czemu ja nie umiem robić na drutach, takie ładne czapki znalazłam http://www.etsy.com/listing/62063464...cat3_gallery_4
Fajowa
Stary 2012-10-10, 11:05   #70978
Misha_
Wtajemniczenie

Muszę się przyznać, że porzuciłam na długi czas CG. Moje fale prostują się po 2 godzinach Wczoraj zrobiłam kolejne podejście do żelu lnianego i jestem zachwycona Za taką gęstość każdego dnia, mogę wybaczyć lnianemu że KRUSZY się. Wyglądam jakbym miała łupież Macie na to jakieś rady?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 09.10.1.jpg (22,3 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 09.10.jpg (38,2 KB, 47 załadowań)
Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 11:22   #70979
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Za taką gęstość każdego dnia, mogę wybaczyć lnianemu że KRUSZY się. Wyglądam jakbym miała łupież Macie na to jakieś rady?
Dawać mniej
Fajne

Stary 2012-10-10, 11:33   #70980
Karmenka
Zakorzenienie

Orientujecie się, jak zrobione są olejki zapachowe typu czekolada, kokos, wanilia i czy można ich dodawać do kosmetyków ?

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości