|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | ||||
|
Gang Iren
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Chodzimy codziennie,chyba ze leje,to jak nie musze to nie ide,ale czasem musze np zaprowadzic Wiki do szkoly,to wtedy i Eryczek musi
![]() Cytat:
Cytat:
dla Roba,ze juz umie stanac na nozki!! Jak mu to szybko poszlo.Dla mnie na razie to abstrakcja o czym piszecie,te raczkowania,siadania,staw anie.Ale bym juz tez chciala.Patrzylam dzis w sklepie za kojcem i tylko sa takie z pretami,a ja nie chce dziecka wlozyc tam,bo to jak w klatce.Chce z siateczki.Ale same lozeczka turystyczne byly.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze troche i calkiem niczego nie bedziesz mogla znalezc.Oj znam to,Wiki wszystko chowala A ja siedze nad kolejna kawa,juz trzecia.Mam nadzieje,ze za bardzo Eryk sie nie pobudzi jak dam mu cycka.Oczy mi sie zamykaja.Jak dzis w nocy bedzie powtorka to wystawie Eryka na eBayu
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Posprzatalam kuchnie, lazienke, na jutro zostawiam prasowanie, bo sie nazbieralo jak nie wiem. Dzisiaj musze przeprasowac jedna koszule mezykowi do pracy na jutro. Jak Julka wstanie to dam jej zupke, poodkurzamy i pojdziemy na mini spacer do sklepu ![]() Joanaros, ja nie chodze codziennie na spacery.... ostatnio bywa tak ze wychodzimy 2-3 x na tydzien.... jak Julka daje mi popalic w nocy i w dzien to nie mam czasu lub zwyczajnie sily siebie ogarnac, chodze poczochrana, z tlustym lbem, wiec checi do wyjscia brak.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam rajty do raczkowania
na all bo w sklepach dzieciowych brak na stanie. Ale obejrzałam dokładnie jakość rajstopek Yo i mogą być. Wzięlam jeden rozmiar na teraz, drugi większy. Być może też na teraz ![]() W czwartek muszę zrobić zakupy na chrzciny bo w piątek będę ze znajomą kucharką robiła już to, co można zamrozić i odgrzać. Że też TŻ nie chciał się zgodzić na obiad w lokalu. Przecież nikt nie każe siedzieć od wieczora a w domu dla przyjezdnych muszę jeszcze mieć kolację przygotowaną. Nie wiem gdzie wszystkich posadzę, skąd wezmę tyle talerzy (20 sztuk). Mam nadzieję, naprawdę mam nadzieję, że dostanie trochę kasiorki, obkupię ją w zabawki i inne gadżety albo zostawię pieniądze i dołożę jak będzie trzeba kupić fotelik do samochodu (pewnie w grudniu/styczniu).
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tego naskrobałyście :P poczytam Was wieczorkiem na razie kopiuję to co dałam na FB
Byliśmy właśnie u lekarza i wszystko OK, gardełko już nie jest zaczerwienione. Ciemniączko jest małe. Dostaliśmy skierowanie na badania krwi odnośnie pocenia się, ale lekarka bo badaniu główki stwierdziła że to na pewno nie krzywica, no ale skierowanie w razie W dała. Oskar zasnął w aucie i przełożyłam go do łóżeczka, przebudził się ale zaraz zamknął oczka i śpi Ja szukam namiarów na tego chirurga dziecięcego aby już zapisać Oskara na zabieg.Flower tylko że Oskar poci się na całej głowie . Mravka dla Roba![]() Roksape za 7 miesięcy No a ja zastanawiam się co u Małej bo dawno jej też nie było.... |
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
a jeśli mowa o spacerach, staram się wyjsć codziennie (chyba, że mocno pada). Chociaż na pół godzinki albo do pobliskiego lasu. Jeszcze trochę i tak będzie miała przymusowe wyjścia więc co mi tam..
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Emi,jak Julcia nie zainteresowana kluczam to nie,ja się smieje że laptopa zabawkowego trzeba mu będzie kupić,bo do naszego się dobiera i klika znaczy trzaska albo drapie w klawisze
Zniknełam,bo się mały obudził i chyba się nie wyspał.A ja teraz kawe pije z mężnym ![]() edycja: już po kawie ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2347 | |||
|
Zadomowienie
|
My właśnie jesteśmy po drugiej prawie dwugodzinnej drzemce... i stwierdzam, że mata żółw jest za mała dla Hanki
Cytat:
dla Roba za wstawanie A z tą śledzioną to się zdziwiłam... ale chyba rzeczywiście lepiej mieć nadmiar niż brakCytat:
Haha, a Ewelince się chyba Twoja bluzka spodobała... już pożycza Cytat:
Aż ciekawa jestem co z tym poceniem, bo Hania też ostatnio ma często przypoconą główkę a ogólnie nie jest spocona i nie wygląda jakby było Jej gorąco...A tak w ogóle, to zauważyłam, że jak się prześpię z Hanią choć chwilkę w dzień, albo Ona zaśnie w nosidle i śpi trochę przytulona do mnie, to potem łatwiej wieczorem zasypia sama w łóżeczku bez płaczu... A co do spacerów, to też staramy się wyjść codziennie choć na chwilę - dziś był spacerek 45minutowy, bo strasznie wiało a Hanka postanowiła za wszelką cenę zdjąć butki i skarpetki Edytowane przez gkatarzynka Czas edycji: 2012-10-09 o 17:18 |
|||
|
|
|
#2348 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej!
Piotruś właśnie ma niepanowaną trzecią drzemkę...po wygłupach na łóżku chyba się zmęczył ![]() Cytat:
![]() a Jolka i Karolca- Wam współczuję nocki Cytat:
Cytat:
super, że wszystko ok w badaniu wyszło ![]() fajny taki bonus ![]() na maila zaraz wrzucę filmik z tych naszych wygłupów ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- już wrzuciłam na maila filmik i parę zdjęć
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarz zawsze zapisywał Antkowi
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka brawa dla Robsona
![]() my dzis bylismy u kolezanki co ma synka o 2tygodnie straszego od Wiktora i chlopaki mieli niezla zabawe ze soba szczegolnie jak oboje interesowali sie tymi zamymi zabawkami i wyciagali lapki do siebie musialam ich pilnowac aby oczu sobie nie wydlubali hehe pozniej poszlysmy na spacer bo pogoda sloneczka acz kolwiek chlodnawo pozniej wpadli tesciowe ze szwagierka i Wiktor dostal ksiazeczke drewniana ze zwierzatkami i miseczke ze szcztucnami babydream
|
|
|
|
#2351 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za bonusową śledzionę i za to że Rob sam stanął w łóżeczku---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
ostatnio usłyszałam w przedszkolu "niech pani dziękuje bogu że tak pani dziecko śpi moja córka od 15 miesięcy nie przespała żadnej nocy" chybabym umarła jakbym przez 15 miesięcy nie spałaJuż Ci bluzki wynosi co to bedzie później ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
no a potem w rejs na plac zabaw czasami nad jezioro itd
|
||||
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaki masz ten cienki śpiworek? Emigra wiem,że pisałaś, możesz napisać jeszcze raz co Ty masz za śpiworek ? Dzięki. Przespałam się 2 godziny .Gotuję gar lecza
|
|
|
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki nie za cienki nie za gruby liczy z jakieś 14 lat
Edytowane przez nowaken Czas edycji: 2012-10-09 o 21:35 |
|
|
|
|
#2354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam trochę więcej niż wyglądam bo 27
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
gkatarzynka Oskar też ma tylko spoconą główkę, a reszta tak jakby chłodne.. więc się zainteresowałam tym.
Chyba mamy jakiś skok bo Oskar strasznie płacze na wieczór i zasypianie w łóżeczku bee... no i jeszcze jak dawałam mu dziś jedzonko zrobione przeze mnie to płacz jakbym ze skóry go obdzierała (a już kiedyś jadł to ze smakiem) musiałam dać ze słoiczka wtedy było OK. Jak długo jesteście z dzieciakami na dworze przy np.11 stopniach .?? |
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Młodo wyglądasz
tak na 18
|
|
|
|
#2357 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
A moj leniuszek nie chce ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Roznie,to zalezy co mam do zrobienia i czy chce mi sie dluzej lazic czy nie,ale z reguly 1-2 godziny.
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tekturowa sorki |
|
|
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak spanie temperatura do -30 to przestanę tyle chadzać
|
|
|
|
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam jutro w planach 1 wyprawę autobusem ok 40min do Miko. Odwiedzić znajomych z US a potem iść do Ross....bo mam jeszcze kupony rabatowe na jedzonko i TŻ po pracy po Nas przyjedzie. Mam nadzieję że Oskar się spisze ... ![]() Jak na razie już z 4 razy byłam u niego bo wypluwa smoczek i płacze ;/ coś kiepska nocka Nas chyba czeka
|
|
|
|
|
#2362 | |
|
Rozeznanie
|
oooo...aż tak!
![]() ![]() Cytat:
Piotruś znowu od paru nocek nie chce sam zasypiać tylko domaga się cycka...
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spoko damy radę tylko ja muszę się grubiej ubierać ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Kochane zmykam spać mam nadzieję że się wyśpię spokojnych nocek
|
|
|
|
|
#2364 |
|
Rozeznanie
|
widzę że impreze się przeniosła na fb
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
musze sie pochwalic moje dziecko usnelo samo w lozeczku
bez lulania i tulenia co prawda ulozyl sie w poprzek lozka hehe, zasnal nam o 20 pospal do 21.30 i marudzil pol godziny zjadl tart oczy strasznie wiec go polozylam i sie pokrecil i zasnal
|
|
|
|
#2366 |
|
Gang Iren
|
Monia ale fajnie Hania czyta sobie i jak cichaczem z maty ucieka,hi hi.Super
![]() Karo swietne te zabawy z Piotrusiem,nic dziwnego,ze padl jak kawka po takiej zabawie.Fajowo ![]() Aaaa... no tekturowe ksiazeczki to znam ![]() No ty chociaz na 18,ja podobno na 9 skoro myla mnie z Wiki ![]() Fajnie mlodo wygladac,tobie bym dala te 20 max
|
#2367 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale też młodziutko Są tego wady i zalety...czasem niektórzy mnie traktują jak smarkule, ale nie ważne...mi tam z tym dobrze
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to Gosia masz za krem że do 9 lat zeszłaś z wiekiem? Ja dzisiaj już wyglądam na 55
|
|
|
|
|
#2369 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cale szczescie,ze nie uzywam przeciwzmarszczkowego,bo bym na 5 wygladala ![]() Oj Konia i w wieku 55 lat ty chcesz dziecko jeszcze miec,chyba wnuka
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() krem sobie tu wyszukałam na kwc, zobaczymy czy mi przypasuje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:57.

) i zamowilam takie zabawki :
)
). Takze nasze dziecko ma bonusowa sledzione. Calkiem sympatycznie. Pod koniec badania juz prawie sam sobie "jezdzil" sondami po brzuchu,bo tak usilnie probowal wyrwac pani dr z reki narzedzie. Najwazniejsze jednak,ze wsio ok i nie ma powodow do zmartwien.
) i w czw.hematolog.
dla Roba,ze juz umie stanac na nozki!! Jak mu to szybko poszlo.Dla mnie na razie to abstrakcja o czym piszecie,te raczkowania,siadania,staw anie.Ale bym juz tez chciala.Patrzylam dzis w sklepie za kojcem i tylko sa takie z pretami,a ja nie chce dziecka wlozyc tam,bo to jak w klatce.Chce z siateczki.Ale same lozeczka turystyczne byly.

na all bo w sklepach dzieciowych brak na stanie. Ale obejrzałam dokładnie jakość rajstopek Yo i mogą być. 

tekturowa sorki