|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Cytat:
![]() Cytat:
:brzydal :Cytat:
ładne |
|||
|
|
|
#3962 |
|
Zadomowienie
|
Fajnie,
Naprawdę niedługo u nas sie zacznie ![]() Ja zastanawiam sie jak to u mnie będzie- wczoraj cały wieczór miałam regularne, bebolesne skurcze...wzięłam nospe i kąpiel i niewiele pomogło...zastanawiam sie jak moja szyjka, bo 3 tygodnie temu miała tylko 2,5 cm. No nic jutro o 16.00 do giną idę, to się dowiem. Marti, Fakt, cukrzyca Cię nieco ogranicza ![]() Musso, Dzięki za kciukasy. Ja tez muszę młodemu jakieś zimowe buty zakupić- chyba zaraz poszukam w necie.
|
#3963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() na pocieszenie
|
|
#3964 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co to sie stalo?? to no nie wie ze ciazarowek nie wolno stresowac? ![]() Cytat:
A w ogole rozwalil mnie ten rozmiar - 75D heheheh z malego 70B
|
|||
|
|
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jakos fatalnie sie czuje, glowa mnie boli, jest mi niedobrze, kreci mi sie w glowie i jakos mi slabo, nie wiem co jest zimno mi co chwile sie robicisnienie mam oki, temperatury nie mam,... moze jak si epoloze to przejdzie |
|
|
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie robiłaś, kruche czy drożdżowe?A co Wy się tak kłócicie z mężem???
|
|
|
|
|
#3967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A nie wiem wszystko się pieprzy od kiedy jestem w ciąży.
|
|
#3968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3969 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jestes niepokonana![]() Cytat:
![]() i Twoja szyjka tez ma trzymac bo bedzie nieco?? przy Mysti wysiadam:P ja zjadam na raz 1/4 paczke chrupek serowych i mam za wysoki cukier Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3971 |
|
Zadomowienie
|
UUU.... cos tu dziwna cisza..... mam wrazenie ze cisza przed burza!!
burza porodowa !
|
|
|
|
#3972 |
|
Zadomowienie
|
Micia ten balsam z rossmana taki rozowy babydream na rozstepy pflege cos tam lotion
jest bardzo tani i wlasnie czytałam na kwc ze niby bledna po nim rozstepy i sie zmniejszaja ale czy tak do konca dziala to ciezko mi powiedziec bo ja mam na tylku takie male rozstepY ale srednio je smaruje.. Teraz sie za tylek wezme porzadnie jakbys nie wiedziala ktory to balsam to pozniej podam linka jak wejde na kompa bo teraz na telefonie siedzeKarla ja wlasnie tez uzywam oliwki i tego balsamu, z tym ze wlasnie czesciej oliwki i smaruje sie od.cycko do połowy ud zawsze na noc. W ciagu dnia brzuch smaruje kilka razy oliwka a jak mi sie przypomni to balsamem no i jak mi sie chce to reszte tez. Ale szczerze mowiac nq tylku to mi wiszq te rozstepy nie musze ich caly czas ogladac ![]() Kurde i juz zapomnialam co mialam pisac..
|
#3973 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
znow mi dzien przelecial nie wiadomo kiedy serdecznie gratuluje nowych tygodni łapie sie na tym,ze np dzis na zakupach myslałam o Was,ze moze ktoras zaczęła rodzic, takie wazne rzeczy sie dzieja,a ja szklanki i kieliszki wybieram na slubna kolacje. Wchodziłam tu z drzacym sercem i widze,ze juz niedlugo sie zacznie Kamalika masz termin cc w dniu urodzin mojej mamy trzymam kciuki,zeby malutka grzecznie poczekalaniteczka u Was pewnie jeszcze szybciej bedzie jak odstawisz nospe, cudownie dojotka trzymaj sie kochana, zaciskaj nóżki, jeszcze troszke niech poczeka witam nowa mamusie bylam dzis na ostatnich zajeciach sr z ciekawszych rzeczy dowiedzialam sie,ze osoby z żylakami lub mocno popękanymi naczynkami powinny do porodu zaopatrzyc sie w ponczony uciskowe II stopnia (czy jakos tak) albo owinac nogi elastycznym bandazem (zaczynajac od stopy) musze z lekarzem o tym pogadac,bo niestety mnie ten problem dotyczy (spytalysmy czy pas do ponczoch tez moze byc i sie nasz sliczny pan rehabilitant zaczerwienil ze wazne jest bardzo,zeby sie spionizowac juz w pierwszej dobie po porodzie, wlasnie tez ze wzgledu na krazenie zaraz poczytam dalej co u was
|
|
#3974 |
|
Zadomowienie
|
Aa jeszcze o autach na tapecie bylo.. My mamy audi a oprocz tego moj tz ma bmw
jakie wypasione to sobie mozecie na jego fb zobaczyć lol2 d ... No ale co niech sie chlop cieszy, takie sobie hobby wymyslil to ma.Czarna szkoda ze z tego prawka nie skorYstlas, ale ja nie lepsza bo juz robie od polowy lipca a pod koniec lipca okazalo sie ze musze lezec i takim oto sposobem mam przejechane 4 godziny z jazd, nic nie pamietam z teorii i dupa teraz nie chce mi sie konczyc tego a juz wszystko mam zaplacone :/ tz oczywiscie wkurzony ale kurde nie dosc ze mi sie nie chce to naprawde nie usmiecha mi sie takie jezdzenie, gdzie w dodatku powinnam lezec caly czas.. Ale chyba sie za to wezme bo bardzo mi sie przyda przy dziecku prawko, jakos nie wyobrazam cisnac gdzies z wozkiem w tramwaju...:/ bleeeeeee.. Jak mysle o tym prawku to mi sie odechciewa
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
mistrzem w kuchni nie jestem, ale żeby nie było że się nie podzieliłąm : jeszcze ciepła temu taka opultana :P smacznego
|
#3976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurde serio?? Ja ogolnie mam duzo widocZnych naczynek na nogach i niektore popekane.... Cholera bede musiała sie wbic w ten temat i cos doczytac na necie jesZcze
|
|
#3977 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Połóż sie kochana Marti, No wiem- to" nieco" to u Ciebie poważne ograniczenia...ale już niedługo Pokrzywka, Oboje lanie dostniecie zaraz ![]() Co to za niepotrzebne nerwy...jesteście razem, kochacie sie wiec sprężyc mi tu sie proszę i wyjaśnić sobie wszystko...tyle radości przed wami i ważnych chwil...a Wy co?
|
|
#3979 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Ale narobiłyście mi smaka tymi wypiekami ![]() Ja ostatnio mam typowo ciążowe zachciewajki,przed chwilą zjadłam trzy mleczne bułeczki i zaraz po zeżarłam wędzoną makrelę,a to wszystko popijam grzaną bawarią z goździkami i sokiem malinowym ![]() Marti jak ty młodziutko wyglądasz,jak nastolatka,ślicznie Jutro z rana jadę na badanie kontrolne do szanownego Zusu,bo dostałam wezwanie,mam wziąć kartę ciąży.... |
|
|
|
#3980 | |||
|
Przyczajenie
|
w którym tyg Ci założyli? też kazali Ci leżeć czy możesz normalnie chodzić? bo mi się wydaje że mój gin jest trochę przewrażliwiony co do mnie. Bo to jest moja druga ciąża pierwszą dzidzię straciłam w 12 tygodniu.
Cytat:
![]() śliczne łóżeczko ![]() Cytat:
Cytat:
a od wczoraj chodzi na mną nutella
|
|||
|
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3982 |
|
Rozeznanie
|
a! no i witam nową mamuśkę
|
|
|
|
#3983 |
|
Zadomowienie
|
co do pokazywania malej to mam duzo zdjec i filmikow ale pochwale sie dopiero jak mala wroci do domu...
Co do specjalistow to sami juz znaleźlismy jak mamy pomoc corci bo normalnie poprazenie mozna u okolo polrocznego dziecka stwierdzia a dzieki badaniu Prechtla juz od 6 tygodnia zycia. Informacje mamy ale nie umiemy znalesac nikogo kto zna prechtla albo by nam powiedzial kto by zrobil badanie i to nas załamuje bo dni uciekają.Nikt nie ma checi pomoc nam dalej szukac a przeciez kazy ma jakies tam wtyki,informacje,Dzis dzwonilam do znajomej co ma chora coreczke bo ma cos nie tak z polączeniami w móżdżku i dała nam pare namiarow na specjalistow w innym szpitalu...jutro nic nie załatwimy bo zanim maz przyjdzie z pracy to wszystko w srody jest pozamykane ale w czwartek moze damy sie juz rade gdzies dodzwonic i wepchacv na jakas konsultacje bo mała ma juz dzis 6 tyg!!!czas ucieka a my stoimy...mala nie musi miec chwilowo transfuzji bo krew z 9 wzrosla juz na 10,niestety plyny znow sie zebraly i dzis punkcja z 3 ml ostatnio dzis 8...zawsze spuszczają 10 min.musze jutro popytac jak tam wskaźnik bialka bo dzis tylko przez telefon....Pozatym maz ma coraz to wieksze problemy z wolnym w pracy,opieki na razie nie chca mu przedluzyc i zostaje sama z calym bajzlem a mialo byc tak kolorowo...ale ciesza nas postepy z małą, ze ładnie rosnie,od dzis zaczełam sie uczyc rehabilitacji,która Laura ma juz jakies 3 tyg z przerwą 1,5 tyg na dwie operacje..... i teraz widomosc dnia!!!!na okazje 6 tyg. odpadł małej kikut z pępka!!
|
|
|
|
#3984 |
|
Rozeznanie
|
Ja oczywiście posiedziałam chwilkę,nadrobiłam i spadam.Wpadnę jutro jak przyjadę z brrr Zusu
![]() Dobranoc Kochane |
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
muminku walczcie o swoja małą, dzielną córeczke
bedzie dobrze
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Szew miałam zakładany coś koło 20 tygodnia bo szyjka już miała poniżej 20 mm, w pierwszej ciąży też miałam szew ale później jak już było rozwarcie. Leżeć plackiem nie muszę ale mam się oszczędzać. |
|
|
|
|
#3988 |
|
Zadomowienie
|
Karolla,
No jeszcze Cię męczą w tak wysokiej ciąży?! A tam olej ich- pokażesz im że masz brzuch a nie poduszkę to sie odwalą ![]() Muminku, To w tym szpitalu nie podpowiedza wam kto może zdiagnozować mała metodą Prechla?? To chyba oni powinni mieć kontakt do takich specjalistów...albo ich zatrudniać.
|
#3989 |
|
Rozeznanie
|
Witam wieczorkiem
muminku za Laurkę, za jej postępy i oby tak dalej, a Wy się trzymajcie i na pewno wszystko się ułożymadziak witaj wróciłam godzinę temu, bo ostatnie zajęcia sr sporo się przedłużyły, ale było faaajnie trochę mi żal, że to już koniec, ale jednocześnie to oznacza, że nasze spotkanie z synkiem jest coraz bliżej zobaczymy jak to będzie w praktycemały waży już ok 3kg a został jeszcze miesiąc oby zatrzymał się max na 3500-3600g, bo nie wyobrażam sobie żebym dała radę urodzić naturalnie 4 kilogramowego klocka
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilismy
Buziaki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

!

a co to sie stalo?? to no nie wie ze ciazarowek nie wolno stresowac? 

zimno mi co chwile sie robi

jestes niepokonana

a od wczoraj chodzi na mną nutella