|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III
cześć Dziewczyny
![]() weekend miałam pełen wrażeń za sprawą hucznej promocji oficerskiej TŻta w niedzielę wspólne śniadanko, spacerki, obiadek 'pod chmurka'... leniuchowaliśmy i cieszyliśmy się sobą, bo ostatnimi czasy to było ciężko ze wspólnymi chwilami Dziś TŻ zaczyna pracę w nowej jednostce, więc znów zostałam sama, na szczęście pozwolili mu od razu urlop wykorzystać, więc może uda nam się wreszcie w podróż poślubną wybrać ![]() TŻ ma bojowe zadanie znaleźć nam mieszkanie, będziemy wynajmować, bo on nie chce mieszkać na osiedlu wojskowym. Zadanie ma trudne, bo ma 'swoje standardy' które musi mieszkanie spełnić, a takich mało . Poza tym po przejrzeniu kilkudziesięciu ogłoszeń stwierdzam, że ceny mieszkania do wynajęcia są porównywalne do Krakowa Docelowo chcemy za kilka lat wrócić do Krakowa i tu się osiedlić, ale nie wykluczamy że tak nam się spodoba w Opolu, że tam coś kupimy. Libelle - gratuluje zakupu, czy to jest to 'różowe cacko'? a remont robisz specjalnie na nasz przyjazd?![]() karola82 podświadomie pokazujesz teściowej kto rządzi a tak na poważnie, życzę i trzymam kciuki, aby się Wam tak poukładało, żebyś nie musiała z teściami mieszkać.
|
|
|
|
#3302 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawa sprawa. Co gorsza teraz coś mnie boli gardło, a TŻ szykuje się do Jeleinej na kilka dni, odwiedzić moja teściową, ale ja się tam bynajmniej nie pcham ![]() Cytat:
A z teściową ciesz się, że to ty ja tłukłaś a nie ona Ciebie |
||
|
|
|
#3303 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Na szczęście u mnie jak na razie bez chorób. Wszystkim chorym i doglądającym chorych życzę zdrówka. Mój weekend był pracowity i przyjemny. Najpierw zakupy z córką związane jeszcze ze szkołą. Nie lubię zakupów weekendowych w galerii, ale jak się nie ma czasu w tygodniu to co poradzić. Musiałam oczywiście jakoś sobie wynagrodzić to łażenie po sklepach więc kupiłam sobie bieliznę i komplet kosmetyków (cienie do oczu, pomadkę, lakier). Teraz będę miała motywację do malowania się bo postanowiłam zainwestować w kosmetyki trochę droższe. Rzadko się maluję, ale chyba czas to zmienić. Delikatny dzienny makijaż jeszcze nikomu chyba nie zaszkodził.
Za to niedziele miałam bardzo przyjemną. Po tygodniu bytności u mamy wrócił TŻ i strasznie lubię się z nim witać ![]() ![]() ![]() Ogólnie mam dzisiaj totalny tumiwisizm
|
#3304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musiałyśmy wysłać posty jednocześnie bo go wcześniej nie widziałam ![]() Laptopik jest czerwony podchodzący pod czereśnię nie różowy ![]() ![]() no a remont tak, jak najbardziej przyjedziecie na parapetówkę
|
|
|
|
|
#3305 |
|
Rozeznanie
|
Dorrissek, a skąd pomysł na różowy laptop Libelki?
![]() Swoją drogą rewelacyjne są kolorowe obudowy do laptopa Przy laptopie też by tak pewnie było.
|
|
#3306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Libelka miała wpis na FB o cacku, a ja sobie ten róż dodałam ja mam aparat foto koloru kobaltowego dla mojego TŻta to też bez znaczenia. ach faceci...
|
|
|
|
|
#3307 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Kazał mi przyjść jutro na kontrole. Może to dziwne ale ja nie czuje że jestem w ciąży, żadnych objawów, poza jednym, brakiem @. A to już 11 tydzień za pasem . Mój TŻ zwiedzony, gdyż sobie to wyobrażał, że wyskoczy bębenek z dnia na dzień, a brzusio płaski bez większych zmian. Cytat:
Edytowane przez dziarska Czas edycji: 2012-09-12 o 21:46 |
|||
|
|
|
#3308 |
|
Rozeznanie
|
Dziarska, fajnie że się odezwałaś
Ja miałam bardzo długo mały brzuszek, zresztą do końca nie był jakiś wielgachny, Julka ważyła 3 kg z haczykiem Co do domku własnego to zazdroszczę, choć ja właśnie nie chciałabym na uboczu też bym się bała w takim przy lesie mieszkać sama jakby tż wyjeżdżał bo jestem do bloku przyzwyczajona.
|
|
#3309 |
|
Przyczajenie
|
hej hej. nie zaginęłam
![]() Poszłam tylko za waszą radą i zajęłam się czymś. I tak mnie wciągnęło, że nie miałam na nic czasu
|
|
|
|
#3310 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A dla facetów generalnie ciąża to abstrakcja dopóki sami nie poczują jak ich dziecko kopie, choć niektórzy wierzą dopiero jak zobaczą dziecko po porodzie ![]() Cytat:
W sklepach w pobliżu w ogóle nie był dostępny, ale wyszukałam gdzie jest, więc sprzedawca specjalnie z innego miasta ściągał Na szczęście też rozumiał że dla kobiety kolor jest bardzo ważny ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
Dlatego my załatwiamy papiery do budowy, fakt że na działce obok rodziców, ale i tak będzie swój, osobny ![]() A ja jestem zdania że mimo wszystko kobiecie łatwiej z rodzicami niż z teściami
|
|
|
#3311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Macie już wybrany projekt domu? Chcecie parterowy czy może piętrowy?. Wczoraj ponownie byłam u lekarza i powiedział mi że skoro do tej pory nie poroniłam to szanse maleją na to iż tak się stanie. Torbiel nadal jest, i nadal faszeruje się lekami. Ważne że się dobrze czuje i nie odczuwam jakiś niedyspozycji związanych z ciążą. TŻ uparł się aby się pośpieszyć ze ślubem cywilnym, a kościelny zostawić na przyszły rok. Wprowadził się do mnie .I myśle że to już pora aby powiedzieć bliskim o dzidzi. Edytowane przez dziarska Czas edycji: 2012-09-15 o 08:36 |
|
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
dziarska gratuluję ciąży
U mnie chwilowo był kryzys związany stricte z wojskiem tżta, ale się pozbierałam i nadal żyjemy sobie w zgodzie
|
|
|
|
#3313 |
|
Raczkowanie
|
Witam stary skład i wszystkie nowe mundurówki
Nie było mnie jakiś czas... powiem szczerze że dopiero wczoraj nadrobiłam wszystkie zaległe posty Ogrom informacji przerósł mnie, ograniczam się zatem do krótkiej notatki dot. czasu kiedy mnie na forum nie było.I tak, po ślubie wróciłam do pracy aby miesiąc później 23 sierpnia lecieć w podróż poślubną. TŻ miał kłopoty z dostaniem urlopu odrazu po ślubie, musieliśmy zatem trochę odczekać. I kiedy wszystko było już załatwione TŻ mniej więcej 17 sierpnia trafił do szpitala. W tym samym dniu zrobili mu zabieg, wyjazd w związku z pokrojeniem TŻ musieliśmy odwołać. Na marginesie - tak długo czekałam na urlop, przez pół roku podczas jego misji nie brałam nawet jednego dnia abyśmy później mogli sobie czas rozłąki odbić, do tego ślub i taki niefart TŻ dostał miesiąc zwolnienia, był u mnie, ja robiłam za pielęgniarkę. Mimo że od zabiegu minął prawie miesiąc TŻa co rusz boli to miejsce. Swego czasu podejrzewaliśmy nawet przepuklinę pooperacyjną. Na razie jednak lekarz stwierdził, że jest za wcześnie aby ponownie go kroić Do tego zaczynają mi się egzaminy. W czwartek mam pierwszy egzamin. Egzaminy będą trwały do końca listopada, potem egzamin zawodowy w marcu. Nie wiem czy uda mi się wygospodarować czas na wyjazd. Jak widzicie poza pracą i nauką nic specjalnego się nie wydarzyło ![]() dorrisek, gratuluję za mąż pójścia! Z plenerem nie czekajcie zbyt długo bo zimno się zaczyna robić. My plener z uwagi na kłopoty zdrowotne TŻ zrobiliśmy dopiero na początku września. Czekaliśmy na maxa długo i powiem szczerze, że im później tym trudniej się zebrać Odnośnie wizyt u teściowych - na weekend jadę w rodzinne strony TŻ. W sobotę mama TŻ ma urodziny. Zastanawiam się jaki prezent kupić Macie jakieś pomysły?
Edytowane przez kobieta_oficera Czas edycji: 2012-09-17 o 11:06 |
|
|
|
#3314 |
|
Rozeznanie
|
Oj Kobieto_oficera, co za niefart
ale za to miałaś tż u siebie w domku przez miesiąc Życzę Wam byście znaleźli troszkę czasu na wypoczynek we dwoje ![]() U mnie chorowicie w domu c.d.n. Ja już wyszłam z antybiotyku, młoda zdrowa jak ryba, ale tż się w poniedziałek rozłożył i leży w domu i dogorywa Z dobrych wieści, drugi tydzień pod rząd nie byliśmy u teściów No i z tż trochę pogadaliśmy, już czas kupić większe mieszkanie
|
|
#3315 |
|
Zadomowienie
|
U nam chorobowo
![]() Ninka jeszcze kaszle po zapaleniu oskrzeli Ja aktualnie zapalenie oskrzeli więc na antybiotyku TŻ z zapaleniem tchawicy też na antybiotyku Do tego remont, bałagan, zimno i brzydka pogoda Karola wiedzę, że i u ciebie plaga ![]() Kobieto Oficera czekam na wasze fotki pozdrawiamy oczywista wszystkich gorąco i życzymy zdrówka |
|
|
|
#3316 |
|
Raczkowanie
|
I po weekendzie... wyjazd w rodzinne strony TŻ uważam za udany
Prezent chyba się udał... a to najważniejsze.Poza tym jestem po pierwszym egzaminie - nie ma jeszcze wyników ale mam przeczucie, że będzie zdany ![]() Wszystkim chorującym Mundurówkom życzę powrotu do zdrowia Libelka, co do zdjęć - jutro lub we wtorek fotograf wyśle nam wszystko pocztą. Dziś jedno - które co udało mi się wydębić w piątek - zamieszczam na klubie
|
|
|
|
#3317 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Kobitki
![]() Ja tylko na chwilkę, bo zalatana jestem ostatnimi czasy. Wszystkim chorowitkom zdrówka życzę nie dajcie się!Kobieto_oficera wrzuć jakieś zdjęcie na profil, a nie tylko na klub, bo też bym chciała zobaczyć, a zaszczytu klubowania jeszcze nie dostąpiłam
|
|
|
|
#3318 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kobitki!
U nas juz ciut lepiej - oczywista jeśli chodzi o choroby, tzn już wybraliśmy antybiotyki ale kaszel meczy nas wszystkich nadal i powiem Wam że możliwe że będziemy tak gruźliczo cherlać nawet przez 2-3 tygodnie Już mam wszystkiego dosyć i szczerze,żałuję że to wszystko rozgrzebałam
|
|
|
|
#3319 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3320 |
|
Raczkowanie
|
libelle głowa do góry
Wszystko będzie dobrze. Przesyłam mocne wsparcie duchowe
|
#3321 |
|
Zadomowienie
|
jestem jestem a tu widzę nuuuuudyy
Dzięki dziewczyny za wsparcie więc jak widzicie jest cudnie... Nina zdrowa, ja też za to TŻ pojechał do pracy we wtorek a wczoraj dzwonił żeby go umówić do lekarza tak więc we wtorek znowu idzie do lekarza, mam tylko nadzieję, że nas nie pozaraża ![]() A gdzie się podziały nowe dziewczyny
|
|
|
|
#3322 |
|
Rozeznanie
|
Zaś licho wywiało "nowe"
![]() Libka z Twoich opowieści to masakra jakaś u Ciebie U nas przydałoby się odświeżyć pokoje, ale jak o tym pomyślę to już mi się zaczynają moje brudne ściany podobać
|
|
#3323 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W ogóle co się z Tobą dzieje? Sesja plenerowa za Wami? Zaczyna się robić zimno.![]() libka, dasz radę z remontem. Głowa do góry! A jak totalnie opuszczą Cię siły po prostu na czas remontu przenieś się na dół
|
|
|
|
|
#3324 |
|
Raczkowanie
|
libelle trzymaj się dzielnie z tymi remontami
![]() Dużo Wam zostało? Zaczynam się rozglądać też za rzeczami do pokoju dziecięcego. Pasowało by go też trochę odświeżyć, bo dotychczas nieużywane przeze mnie pomieszczenie służył mi za grajdoł i garderobę :P. Pasowałoby choć pomalować ściany. Jestem na zwolnieniu lekarskim (miałam nadzieje że dłużej porpacuje), w tamtym tygodni dostałam bóli brzucha i mój TŻ na silę zawiódł do lekarza, a ten na siłę dał mi zwolnienie lekarskie, które jak mnie poinformował potrwa do porodu. Z nudów czytam jedną książkę na dzień. Może zabiorę się za naukę hiszpańskiego (zawsze o tym marzyłam, zapatrzyłam się w stosy materiałów, ale nigdy nie miałam wystarczająco dużo czasu abyś się tym zając. A podobno z brzuchem lepiej wchodzi .
|
|
|
|
#3325 | |||
|
Zadomowienie
|
Karola jak to przeczytałam to aż zachciało mi się zrobić i pokazać ci fotki z tego pobojowiska
![]() Cytat:
:roll eyes:Cytat:
![]() Jeszcze całkiem sporo ale liczę że już bliżej do końca ![]() Cytat:
Ja poszłam na L4 jakoś w 4 miesiącu i bardzo sobie to chwaliłam, bo nie wyobrażałam sobie pracować w ciąży ale u mnie w pracy były "wyjątkowo " specyficzne warunki
|
|||
|
|
|
#3326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale potem też się da, ja czytałam zawsze w czasie karmienia ![]() dziarska, a jak tam w ogóle rodzinka? Pochwaliliście się już?
|
|
|
#3327 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aania_20 już wszystkie najważniejsze osoby wiedzą, reszta się zapewne dowie od nich Wszyscy się ucieszyli. Największe zszokowanie sprawiłam w pracy, gdy zadzwoniłam, że nie przyjdę, bo jestem w ciąży, a lekarz zabronił mi pracować . A jak powiedziałam dzień później że jestem w połowie 4 miesiąca to każdy zaskoczony. Przewidywali pierwsze tygodnie ciąży(4-5 tydz), tym bardziej że nikt się nie domyślał, ja chodziłam w obcisłych bluzkach, a brzuszek wciąż płaski, żadnych mdłości, czy latania do toalety. ![]() Cytat:
.Trzymam kciuki za Was, bo budowa to ciężki kawałek chleba. |
||
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
dziarska tylko pozazdrościć
![]() libelle dużo wytrwałości z remontem ![]() U mnie nudy w związku Dobrze że się jakoś nie kłócimy, bo z miesiąc temu było gorąco, oj było. Jakiś miałam wojskowy kryzys Ale mam nadzieję, że w tym tygodniu już uda mu się przyjechać.U Was to w ogóle tak... dorosło Większość z Was zamężna, z dzieckiem, a ja taki smarkacz z ukochanym w szkole |
|
|
|
#3329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę się doczekać kiedy wszelkie papiery będą, a to trwa niestety....Fajnie że tak się dobrze czujesz ![]() w sumie ja w pierwszej ciąży też długo miałam brzuszek niewidoczny, chyba po połowie zaczął się pojawiać A świetnego samopoczucia gratuluję Cytat:
ja się tak wcale nie czuję A co do pierwszego, to podejrzewam że w pewnym momencie będzie ci to obojętne Może niezupełnie, bo jednak jakoś tam się dba żeby zbyt wiele się nie zaokrąglić, ale przyjdą zachcianki to nie będziesz o kaloriach myśleć
|
|
|
#3330 |
|
Rozeznanie
|
Ja na szczęście w ciąży miałam tylko zachcianki na początku na kapustę kiszoną
potem jakoś nie było ekstremalnych rzeczy typu lody truskawkowe albo ogórki z bitą śmietaną ![]() Zazdrąszczę dziarska gładkiego przebiegu ciąży Marysieńka - też zgadzam się z Aanią - bez przesady aż takiej przepaści przecież nie ma między nami, zresztą nie każda tu dzieciata i nie każda mężatka (...no wcześniej więcej nas tu było ), ale bez względu na wszystko, obowiązki jakie mamy to nie czujemy się jakoś staro i przesadnie dorosło
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.

Docelowo chcemy za kilka lat wrócić do Krakowa i tu się osiedlić, ale nie wykluczamy że tak nam się spodoba w Opolu, że tam coś kupimy.
a tak na poważnie, życzę i trzymam kciuki, aby się Wam tak poukładało, żebyś nie musiała z teściami mieszkać.

cisza. O kredycie nie ma co marzyć, nie stać nas...