Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-09, 19:20   #2371
jolanT
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

a myślicie, że nasze i tż wielkości i wagi jak się urodziliśmy mają jakieś znaczenie odnośnie wielkości dzieci?
bo jak tak to całkiem dobrze dla mnie ja miałam 3600 a tż 2800 (wcale nie wcześniak- teraz nadrobił i waży 110kg)[/QUOTE]

pewnie nie mają.. tzn lepiej żeby nie miały
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 19:25   #2372
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
a myślicie, że nasze i tż wielkości i wagi jak się urodziliśmy mają jakieś znaczenie odnośnie wielkości dzieci?
bo jak tak to całkiem dobrze dla mnie ja miałam 3600 a tż 2800 (wcale nie wcześniak- teraz nadrobił i waży 110kg)
czasami słyszałam takie opinie,że możliwe że np.rodzina ma genetycznie zaprogramowane duże dzieci ale czy to prawda??? nie wiem....
ja miałam ok.3500 i jestem normalna(choć mąż by temu pewnie zaprzeczył.... ?) -1.70 cm i 53-55 kg(nie w ciąży he,he..., mój mąż niecałe 2900 a teraz 1.90 cm i 94 kg .
za to wcześniej wspomniany dziadek o wadze urodz.6 kg- był dość niskim mężczyzną....

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
bo jak tak to całkiem dobrze dla mnie ja miałam 3600 a tż 2800 (wcale nie wcześniak- teraz nadrobił i waży 110kg)
pewnie nie mają.. tzn lepiej żeby nie miały [/QUOTE]

..no w Waszym przypadku... to pewnie lepiej aby NIE !

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2012-10-09 o 19:27
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 19:25   #2373
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Weekend miałam bardzo intensywny, bo w sobotę wyszłam za mąż , więc trochę zabiegana byłam i dopiero dziś mogłam ochłonąć
Serdeczne dzięki dla ObserwujeCie, bo dzięki temu, że swego czasu wrzuciła linka do sklepu happymum, to miałam w czym pokazać się w urzędzie
gratulacje.. wszystkiego najlepszego..

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
wow.....! szok i to oboje......
.....no mój dziadek ważył równe 6kg ale prababcia jak go rodziła prawie umarła.
moje dzieci plus minus ważyły 3800 i to starczy.... ale w sumie najważniejsza przy porodzie jest główka-im większa tym gorzej.... bo ciałko dziecka jest "plastyczne" najgorsza ta główka... wiem bo moja Ninka miała odrobinę większą główkę od Kubusia i trudniej było mi urodzić....
to duże dzieci.. moja lekarka to zaleca cesarkę przy większej wadze..
moja ważyła 2700, a obok mnie leżała babka z dziewczynką właśnie 3800, różnica ogromna..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 19:34   #2374
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
to duże dzieci.. moja lekarka to zaleca cesarkę przy większej wadze..
moja ważyła 2700, a obok mnie leżała babka z dziewczynką właśnie 3800, różnica ogromna..
no ja mam w książce zapisane ,że przeważnie noworodki mają 2800-3800 nawet teraz w necie sprawdziłam i też tak jest .Moje dzieci zawsze przez lekarzy były określane jako normalne -a nie duże .Duże -jak mówi moja ginka -to są te co mają ponad 4kg.
a teraz przeczytałam też że na" wagę dziecka większy wpływ mają geny matczyne"
http://parenting.pl/portal/waga-noworodka
Stary 2012-10-09, 19:42   #2375
jolanT
Zadomowienie

mój TZ był z tych największych i do dzisiaj jest (2,02cm i prawie 130kg.)
ale teściowa sama się przyznała, że smakołyków w ciąży sobie nie żałowała tym bardziej, że koleżanki z pracy prawie codziennie przynosiły jej slodycze
ahh nie wiem wolę o tym narazie nie myśleć
Stary 2012-10-09, 19:45   #2376
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
no ja mam w książce zapisane ,że przeważnie noworodki mają 2800-3800 nawet teraz w necie sprawdziłam i też tak jest .Moje dzieci zawsze przez lekarzy były określane jako normalne -a nie duże .Duże -jak mówi moja ginka -to są te co mają ponad 4kg.
Mi się zawsze wydawało, że do 3kg to raczej małe dzieci, 3-4kg normalne a ponad 4 kg duże. Myślałam, ze mało dzieci rodzi się poniżej 3kg ale z tego co piszecie to wcale nie takie rzadkie. Ja się nastawiam na ponad 4 kg, chociaż mam nadzieję, że aż tyle nie będzie

Moja siostra np strasznie duża nie była jak się urodziła a jej pierwsze dziecko miało 4200g i 59cm długości a drugie 2800g ale urodziło się ponad miesiąc przed terminem pewnie jakby dotrwał do końca byłby jeszcze większy niż pierwszy
Stary 2012-10-09, 19:47   #2377
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość

niestety barszcz zjedzony. ale jutro schabowe także zapraszam

:slin a:

KOCHAM schabowe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to tak zaraz po pracy ok 16.20 sie teleportuje !!

moj bart cioteczny oj co sie ciocia wymeczyla go rodzac i tak potem stanelo ze cesarka
w terminie urodzony 62 i 5800 - to jest DUZE DZIECKO !!!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2012-10-09 o 19:49
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 19:50   #2378
pani22ka
Zakorzenienie

ja sie urodzilam w 38 tc i wazylam 2800. moj brat w 28 tc i wazyl... 1700... jak na takiego wczesniaka bardzo duzo.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 19:52   #2379
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
witaj
termin mamy podobny, u mnie wychodzi 17.04
Cieszę się ostatnio sprawdzałam na innym kalkulatorze to wyszło 18tego wiec może jakoś się zgramy w czasie
Stary 2012-10-09, 19:53   #2380
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się zawsze wydawało, że do 3kg to raczej małe dzieci, 3-4kg normalne a ponad 4 kg duże. Myślałam, ze mało dzieci rodzi się poniżej 3kg ale z tego co piszecie to wcale nie takie rzadkie. Ja się nastawiam na ponad 4 kg, chociaż mam nadzieję, że aż tyle nie będzie

Moja siostra np strasznie duża nie była jak się urodziła a jej pierwsze dziecko miało 4200g i 59cm długości a drugie 2800g ale urodziło się ponad miesiąc przed terminem pewnie jakby dotrwał do końca byłby jeszcze większy niż pierwszy
eeee ....mamy jeszcze czas na myślenie/zamartwianie się wagą dziecka... i tak w sumie przy zdrowej ciąży nie mamy wielkiego wpływu "czynnego "na wagę osiągniętą przez dzidziusia...
będzie co będzie .... byle zdrowe.
Stary 2012-10-09, 19:54   #2381
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Uff, Dziewczyny, ale natrzaskałyście postów, nadrobiłam Was do wczoraj, ale dziś znów mam zaległości

Weekend miałam bardzo intensywny, bo w sobotę wyszłam za mąż , więc trochę zabiegana byłam i dopiero dziś mogłam ochłonąć
Serdeczne dzięki dla ObserwujeCie, bo dzięki temu, że swego czasu wrzuciła linka do sklepu happymum, to miałam w czym pokazać się w urzędzie
Pogoda paskudna, więc trzymajcie się ciepło Mamusie
Gratulacje dla młodej żonki
Cytat:
chodzi o przerwę bo jestem na zwolnieniu a bede musiała wrócić ze zwolnienia na 1 dzień do pracy. i nie chcę sobie kłopotów narobić
Ptaszysko, z tego co wiem to nie można przerwać zwolnienia w trakcie. To by się moglo chyba skończyć jakąs karą, bo to ryzyko podwójnego finansowania (placiłby ZUS i pracodawca) Co najwyżej jesli jedno Ci się skończy to w tedy możesz poprosić żeby kolejne rozpoczynalo się za pare dni.
Cytat:

Cytat:
no ja dziś właśnie nabyłam "Mamo to ja" i tam akurat jest artykuł o wielkosci dzieci Niby taka norma wagowa to 2800-3800 ale oczywiście są odstępstwa od reguły A niby jeśli dziecko waży powyżej 4kg to matka powinna się przebadać czy przypadkiem nie ma cukrzycy. I co niekawe - jest tam jeszcze napisane, że dziecko po ojcu idzie wzrostem a po matce wagą. Tak więc optymalne jest żeby tata był wysoki a mama szczupła - dzidzia będzie w sam raz Tak więc wygląd na to, że najgorzej jak tata niski a mama przy kości
Stary 2012-10-09, 20:14   #2382
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

Ptaszysko, z tego co wiem to nie można przerwać zwolnienia w trakcie. To by się moglo chyba skończyć jakąs karą, bo to ryzyko podwójnego finansowania (placiłby ZUS i pracodawca) Co najwyżej jesli jedno Ci się skończy to w tedy możesz poprosić żeby kolejne rozpoczynalo się za pare dni.

no ja dziś właśnie nabyłam "Mamo to ja" i tam akurat jest artykuł o wielkosci dzieci Niby taka norma wagowa to 2800-3800 ale oczywiście są odstępstwa od reguły A niby jeśli dziecko waży powyżej 4kg to matka powinna się przebadać czy przypadkiem nie ma cukrzycy. I co niekawe - jest tam jeszcze napisane, że dziecko po ojcu idzie wzrostem a po matce wagą. Tak więc optymalne jest żeby tata był wysoki a mama szczupła - dzidzia będzie w sam raz Tak więc wygląd na to, że najgorzej jak tata niski a mama przy kości

no właśnie o to chodzi. że normalnie kończę jedno np. 5 listopada a następne biorę od 7 listopada a 6 jestem w pracy. I to jest zgodne z przepisami?
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 20:17   #2383
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
eeee ....mamy jeszcze czas na myślenie/zamartwianie się wagą dziecka... i tak w sumie przy zdrowej ciąży nie mamy wielkiego wpływu "czynnego "na wagę osiągniętą przez dzidziusia...
będzie co będzie .... byle zdrowe.
no pewnie, jak dla mnie może być i duże, oby zdrowe było
dlatego też nie zrezygnowałam z brania witamin po tym jak niektórzy straszyli, że przez to duże dzieci się rodzą. siostra nie brała bo tak się strasznie bała, że synek będzie wielki a i tak miał 4200 więc chyba nie ma reguły

Cytat:
o u nas tak jest optymistyczne informacje podajesz
Stary 2012-10-09, 20:36   #2384
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
ok.. ok.. ok..
po prostu jak dla mnie duże, bo moja córka była mała, i różnica między nią a tamtą dziewczynką była bardzo widoczna..
i nie miałam nic złego na myśli..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 20:36   #2385
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie o to chodzi. że normalnie kończę jedno np. 5 listopada a następne biorę od 7 listopada a 6 jestem w pracy. I to jest zgodne z przepisami?
Ptaszysko, no to tak jest zgodnie z przepisami W takiej sytuacji jak napisałaś, 6 listopada będzie Twoim normalnym dniem pracy Uprzedzam jednak, ze jeśli na zwolnieniu będziesz dlużej niż 30 dni - pracodawca tego 6tego wyśle Cię na badania okresowe - żeby dostać potwierdzenei, ze jesteś zdolna do pracy
Cytat:

o u nas tak jest optymistyczne informacje podajesz
no u nas też tak jest Mam nadzieję, że to co piszą w gazecie to prawda, bo gdyby się okazała na odwrót - tj. że dziecko wzrost dostaje po mamie a mase po tacie, to nasze by wtedy było małą kuleczką

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-09, 20:40   #2386
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

ale jak na badania okresowe? i to koniecznie w tym dniu? kurcze bo już sama nie wiem jak wybrnąć z tej głupiej sytuacji ;( przecież jesli zwolnienie jest na skutek ciąży to nie przestanę w niej być
Stary 2012-10-09, 20:48   #2387
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
ale jak na badania okresowe? i to koniecznie w tym dniu? kurcze bo już sama nie wiem jak wybrnąć z tej głupiej sytuacji ;( przecież jesli zwolnienie jest na skutek ciąży to nie przestanę w niej być
Ptaszysko no własnie w 1 dniu po zwolnieniu idzie się na te badania. Mnie tak poinformowały babki u mnie w kadrach, bo ja (zanim wylądowałam w szpitalu) planowałam od 26 września wrócić do pracy. I wtedy u mnie wychodziło że byłabym ponad 30 dni na zwolnieniu lekarskim. A w takiej sytuacji należy zrobic badania okresowe - żeby pracodawca mial pewnośc że jesteś zdolna do pracy. Wiesz - tu nie chodzi o to czy jesteś na zwolnieniu ze względu na ciąże czy z jakiegoś innego powodu - L4 to L4 i już. Poza tym, weź pod uwagę że gin nie wysłał Cie (teoretycznie) na zwolnienie tylko z powodu samego faktu ciąży - ale z tego względu że (teoretycznie) coś się dzialo złego. A rozumiem, że Ty tego 6tego chcesz iśc do pracy bo masz coś do zrobienia? No bo przyznaję, że to bez sensu biegać pół dnia po lekarzach tylko po to, żeby od następnego dnia iść znowu na zwolnienie
Aha... no faktem jest, że w ciąży być nie przestaniesz, a ciąża to nie choroba ale tu przede wszystkim chodzi o to czy będąc w tej ciąży jesteś zdolna do pracy czy nie

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2012-10-09 o 20:50
Mokka_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 20:54   #2388
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

no chodzi o to że mam obronę doktoratu i niezależnie od mojego stanu zdrowia muszę się obronić. przeciwskazania do zwolnienia nie znikną póki co do tego terminu co mam mieć obronę. dodatkowo u mnie wchodzą szkodliwe warunki pracy bo to jest laboratorium chemiczne itd.. ehhh. pracodawca może czy musi wysłać? nie wiesz jaki jest przepis?
Stary 2012-10-09, 20:56   #2389
alliw
Zadomowienie

Dzięki, Dziewczęta za miłe słowa
Z tą nową drogą to trochę przesada, bo jesteśmy z tż 13 lat razem, ale jak się dzidzia urodzi, to dopiero będzie droga...

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Pokaż w co się ubrałaś
Wrzucam link ze sklepu, bo swojej fotki się wstydzę
http://www.happymum.pl/sklep3/index....e&przesun=4420
i do tego żakiet z tej samej serii

Cytat:
Już nie takiej młodej
alliw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-09, 21:00   #2390
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
no u nas też tak jest Mam nadzieję, że to co piszą w gazecie to prawda, bo gdyby się okazała na odwrót - tj. że dziecko wzrost dostaje po mamie a mase po tacie, to nasze by wtedy było małą kuleczką
to moje bedzie niskie ogolnie. ale np. moj tż mial 53cm jak sie urodził wiec taki normalny.

ok dziewczynki jestem juz w domku i popijam gorącą herbate

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
ej ładne

miałam coś jeszcze napisać i nie pamietam

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
no chodzi o to że mam obronę doktoratu i niezależnie od mojego stanu zdrowia muszę się obronić. przeciwskazania do zwolnienia nie znikną póki co do tego terminu co mam mieć obronę. dodatkowo u mnie wchodzą szkodliwe warunki pracy bo to jest laboratorium chemiczne itd.. ehhh. pracodawca może czy musi wysłać? nie wiesz jaki jest przepis?
hm no ale obona to nie praca zawodowa chyba ? wiec mozesz byc na l4

a juz wiem probki przyszly ale nie z jonhsona tylko jakies saszetki 10szt

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 21:02   #2391
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

no własnie problem w tym ze nie jestem studentem a pracownikiem normalnie i dr robię na zasadzie dodatku w pracy. także kurcze już sama nie wiem może zadzownię do kadr i zapytam. ale na logikę wystarczy ze masz jakiś dokument podpisać i co? jak jesteś na zwolnieniu u nas jest zakaz podpisywania czegokolwiek
Stary 2012-10-09, 21:34   #2392
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
no własnie problem w tym ze nie jestem studentem a pracownikiem normalnie i dr robię na zasadzie dodatku w pracy. także kurcze już sama nie wiem może zadzownię do kadr i zapytam. ale na logikę wystarczy ze masz jakiś dokument podpisać i co? jak jesteś na zwolnieniu u nas jest zakaz podpisywania czegokolwiek
Ptaszysko, pracodwca musi wysłać. Bo gdyby cos się (odpukać) stalo, to mogłabyś go zaskarżyć pewnie. Ale myślę, że powinnaś zadzwonić do kadr i zapytać jak to wygląda w Twojej sytuacji, bo być może żeby się obronić nie musisz być "na papierze" obecna w pracy? Choć z drugiej strony - dla pracownika naukowego obrona to chyba też praca, prawda?
a poza tym - tak jak sama napisałaś - jak jesteś na zwolnieniu nie możesz niczego podpisywac...
Cytat:
Dzięki, Dziewczęta za miłe słowa
Z tą nową drogą to trochę przesada, bo jesteśmy z tż 13 lat razem, ale jak się dzidzia urodzi, to dopiero będzie droga...

Już nie takiej młodej
młodej stażem małżeńskim
Stary 2012-10-09, 21:36   #2393
Dragusia88
Zakorzenienie

potrzebuje tanią rozkładaną kanapę najlepiej do 400zł ;p to możliwe? ;>

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-09, 21:39   #2394
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
potrzebuje tanią rozkładaną kanapę najlepiej do 400zł ;p to możliwe? ;>
na alle to mozliwe - tyle, że pewnie będzie z pianki i wysiedzi sie po paru miesiącach
Stary 2012-10-09, 21:48   #2395
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
na alle to mozliwe - tyle, że pewnie będzie z pianki i wysiedzi sie po paru miesiącach
no nie wiem juz zwatpilam eh. ide spac dobranoc

Stary 2012-10-09, 21:51   #2396
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Informuję iż dziś już po wizycie uspokoiłam się wczoraj jeszcze się was tu naczytałam i modliłam się by ta przezierność mi wyszła w normie.

A więc dziecię jest zdrowiutkie ma dwie nóżki, dwie rączki, serduszko 156 uderzeń na minutę, ograna ładnie się rozwijają, przezierność karkowa wyszła 0,7 mm lekarz powiedział że do 2 mm jest ok później by mnie wysyłał na polną. Dwa razy robił i dwa razy wyszła taka sama. Kość nosowa prawidłowo.
No i teraz maleństwo ma na jednym mierzeniu 5,08 na drugim 5,75 więc średnio maleństwo ma 5,5 cm dziś kończę 12 tydzień według OM a wiek maleństwa wg dzisiejszego badania to 11t6d
Badania mam ok żadnych witaminek nie dostałam tylko mam brać kwas foliowy nadal i wiecie, że od 31 sierpnia tylko na kwasie foliowym i zdrowszym odżywianiu wyniki idą mi do góry i są poprawne, a lekarz do mnie mówi że mam się nie przejmować, że mi spadają a ja mu pokazuję ostatnie to zdziwiony, że mi w górę idą i powinnam się cieszyć, że mam tendencję zwyżkową
Uff bóle brzucha to przemęczenie i przestawianie się w środku.

No i kolejna wizyta 9 listopada znowu miesiąc czekania to mnie chyba najbardziej stresuje ale lekarz obiecał nam że za te niespełna 5 tygodni powie nam co w brzuszku siedzi
zawizytę

Cytat:
Uff, Dziewczyny, ale natrzaskałyście postów, nadrobiłam Was do wczoraj, ale dziś znów mam zaległości

Weekend miałam bardzo intensywny, bo w sobotę wyszłam za mąż :cool:, więc trochę zabiegana byłam i dopiero dziś mogłam ochłonąć
najlepszego!!

Witam nową mamusię

Kwiatuszku - nie martw się, ja widzę nosek
Stary 2012-10-09, 22:26   #2397
czarny flamaster
Zadomowienie

Oj, ciężki to był dzień dla nas...

Brzuszek mnie bolał i było to nieznośne. Cały był napięty, a nigdy tak nie było. Jak wracałam z łazienki poczułam nagle jakby cała moja macica wykręciła mi fikołka i podejrzewam, że moje małe dało mi tym samy znać, że żyje. Podejrzewam, że to on tak się rozpycha i mi doskwiera. W poniedziałek mam nadzieję, że dostanę się na USG i zobaczę czy wszystko z nim w porządku. Niepokój jest, ale tylko mam brzuszek napięty. Mąż mówi, że mnie wzdęło jak po niedzielnym obiedzie.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 04:58   #2398
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

witam z samego rana a właściwie nocy, bo za oknem jeszcze ciemno nie mogę spać, bo bolą mnie zęby, a właściwie dziąsła zawsze tak jest jak się przeziębie -automatycznie zaczynają boleć zęby

Cytat:
tak jak nasze byłoby szersze niż wyższe

Dziewczyny pamiętam, że ostatnio któraś kupiła sobie wygodny materac. nestelle chyba to Ty, możesz mi powiedzieć z czego on jest? no i sprężynowy, piankowy czy jeszcze jakiś inny?
Przymierzamy się do kupna, bo mamy tak niewygodne łóżko, że czasem budzimy się cali obolali... wolę się wypytać bo kompletnie się na tym nie znam a nie chce znowu kupić czegoś niewygodnego

---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:56 ----------

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Kwiatuszku - nie martw się, ja widzę nosek
dziękuję, trochę mnie pocieszyłyście, ale mam nadzieję, że na następnym usg już będzie widać normalny piękny mały noseczek. Nastepne to już połówkowe
Stary 2012-10-10, 06:14   #2399
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Hej laseczki z rana!

Jak tam się czujecie??
Do mnie mama przychodzi niedługo i będziemy robić sałatkę jarzynową, bo naszła mnie ochota
A potem koleżanka wpada ze swoją 5miesięczną córeczką, bo ma po niej ciuszki uniwersalne to odkupię sobie, jakieś kaftaniki, śpioszki, pajacyki
Mam napisane na kartce to co mam już i czego mi brakuje, także mało tego, a mogę odkupić od niej, z czego się cieszę
brakuje mi z ciuszków 5szt kaftaników, 4 pary śpioszków, 2pajacyki, 2 pary spodenek (takie od razu z nóżkami) i mi to przyniesie
także w sklepie dokupię sobie już tylko typowo chłopięcy dresik jeden, bluzę jakaś, skarpetki i mam wszystko z ubranek

Wczoraj wieczorem napisałam do babka co na allegro sprzedawała lampę czy mi sprzeda w opcji kup teraz bo zależy mi na czasie i napisała, że tak i że za tą cenę co licytacja.
Także mam lampę i półkę do pokoiku Michałka
o taką

http://allegro.pl/show_item.php?item=2692342127

jak wam się podoba??
Pokoik będzie miał błękitne ściany lewa strona, prawa jest w drewnie więc będzie na biało (takie panele drewniane).
Sufit biały, ale mam takie 4 belki na nim, to je na granatowo malujemy.
Mebelki wybrałam biało zielone z niebieskimi uchwytami.
Także cały pokoik biało, zielono, niebieski
No i ta pościel co wam pokazywałam, wzór tropical island.

Zastanawiam się nad tą kołyską, bo koszt jej wyniesie z 500zł.. nie wiem czy lepiej jej nie kupować i kupić jeszcze coś. Chciałam te literki drewniane z napisem Michał i do Julci też także chyba zrezygnuję z kołyski na rzecz dodatków do pokoiku.
Co o tym myślicie??

ale się rozpisałam
Stary 2012-10-10, 06:36   #2400
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratulacje i
do usług

Tymczasem dzień dobry dziś czeka mnie pracowity dzień i wizyta u lekarza odezwę się więc pewnie dopiero wieczorem !

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości