![]() |
#2371 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
a myślicie, że nasze i tż wielkości i wagi jak się urodziliśmy mają jakieś znaczenie odnośnie wielkości dzieci?
bo jak tak to całkiem dobrze dla mnie ![]() ![]() pewnie nie mają.. tzn lepiej żeby nie miały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam ok.3500 i jestem normalna(choć mąż by temu pewnie zaprzeczył.... ![]() za to wcześniej wspomniany dziadek o wadze urodz.6 kg- był dość niskim mężczyzną.... ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
![]() ..no w Waszym przypadku... to pewnie lepiej aby NIE ! ![]()
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2012-10-09 o 19:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2373 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja ważyła 2700, a obok mnie leżała babka z dziewczynką właśnie 3800, różnica ogromna.. ![]()
![]() |
#2374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz przeczytałam też że na" wagę dziecka większy wpływ mają geny matczyne" http://parenting.pl/portal/waga-noworodka
![]() |
#2375 |
Zadomowienie
|
mój TZ był z tych największych i do dzisiaj jest (2,02cm i prawie 130kg.)
ale teściowa sama się przyznała, że smakołyków w ciąży sobie nie żałowała tym bardziej, że koleżanki z pracy prawie codziennie przynosiły jej slodycze ![]() ahh nie wiem wolę o tym narazie nie myśleć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja siostra np strasznie duża nie była jak się urodziła a jej pierwsze dziecko miało 4200g i 59cm długości a drugie 2800g ale urodziło się ponad miesiąc przed terminem ![]()
![]() |
#2377 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() KOCHAM schabowe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to tak zaraz po pracy ok 16.20 sie teleportuje !! ![]() moj bart cioteczny ![]() w terminie urodzony 62 i 5800 - to jest DUZE DZIECKO !!! Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2012-10-09 o 19:49 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2378 |
Zakorzenienie
|
ja sie urodzilam w 38 tc i wazylam 2800. moj brat w 28 tc i wazyl... 1700... jak na takiego wczesniaka bardzo duzo.
![]() |
#2379 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie co będzie .... byle zdrowe.
![]() |
#2381 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2382 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no właśnie o to chodzi. że normalnie kończę jedno np. 5 listopada a następne biorę od 7 listopada a 6 jestem w pracy. I to jest zgodne z przepisami? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2383 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dlatego też nie zrezygnowałam z brania witamin po tym jak niektórzy straszyli, że przez to duże dzieci się rodzą. siostra nie brała bo tak się strasznie bała, że synek będzie wielki a i tak miał 4200 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2384 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
po prostu jak dla mnie duże, bo moja córka była mała, i różnica między nią a tamtą dziewczynką była bardzo widoczna.. i nie miałam nic złego na myśli.. ![]()
![]() |
#2385 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no u nas też tak jest ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2386 |
Wtajemniczenie
|
ale jak na badania okresowe? i to koniecznie w tym dniu? kurcze bo już sama nie wiem jak wybrnąć z tej głupiej sytuacji ;( przecież jesli zwolnienie jest na skutek ciąży to nie przestanę w niej być
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aha... no faktem jest, że w ciąży być nie przestaniesz, a ciąża to nie choroba ale tu przede wszystkim chodzi o to czy będąc w tej ciąży jesteś zdolna do pracy czy nie ![]()
Leonek ![]() Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-10-09 o 20:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Wtajemniczenie
|
no chodzi o to że mam obronę doktoratu i niezależnie od mojego stanu zdrowia muszę się obronić. przeciwskazania do zwolnienia nie znikną póki co do tego terminu co mam mieć obronę. dodatkowo u mnie wchodzą szkodliwe warunki pracy bo to jest laboratorium chemiczne itd.. ehhh. pracodawca może czy musi wysłać? nie wiesz jaki jest przepis?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Zadomowienie
|
Dzięki, Dziewczęta za miłe słowa
![]() Z tą nową drogą to trochę przesada, bo jesteśmy z tż 13 lat razem, ale jak się dzidzia urodzi, to dopiero będzie droga... ![]() Wrzucam link ze sklepu, bo swojej fotki się wstydzę ![]() http://www.happymum.pl/sklep3/index....e&przesun=4420 i do tego żakiet z tej samej serii Już nie takiej młodej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2390 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ok dziewczynki jestem juz w domku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() miałam coś jeszcze napisać i nie pamietam ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
a juz wiem probki przyszly ![]() ![]()
![]() |
#2391 |
Wtajemniczenie
|
no własnie problem w tym ze nie jestem studentem a pracownikiem normalnie i dr robię na zasadzie dodatku w pracy. także kurcze już sama nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2392 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a poza tym - tak jak sama napisałaś - jak jesteś na zwolnieniu nie możesz niczego podpisywac... Cytat:
![]()
![]() |
#2393 |
Zakorzenienie
|
potrzebuje tanią rozkładaną kanapę najlepiej do 400zł ;p to możliwe? ;>
![]() |
#2394 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2395 |
Zakorzenienie
|
no nie wiem juz zwatpilam eh. ide spac dobranoc
#2396 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam nową mamusię ![]() ![]() Kwiatuszku - nie martw się, ja widzę nosek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Zadomowienie
|
Oj, ciężki to był dzień dla nas...
![]() Brzuszek mnie bolał i było to nieznośne. Cały był napięty, a nigdy tak nie było. Jak wracałam z łazienki poczułam nagle jakby cała moja macica wykręciła mi fikołka i podejrzewam, że moje małe dało mi tym samy znać, że żyje. Podejrzewam, że to on tak się rozpycha i mi doskwiera. W poniedziałek mam nadzieję, że dostanę się na USG i zobaczę czy wszystko z nim w porządku. Niepokój jest, ale tylko mam brzuszek napięty. Mąż mówi, że mnie wzdęło jak po niedzielnym obiedzie. ![]()
![]() |
#2398 | |
Zadomowienie
|
witam z samego rana
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny pamiętam, że ostatnio któraś kupiła sobie wygodny materac. nestelle chyba to Ty, możesz mi powiedzieć z czego on jest? no i sprężynowy, piankowy czy jeszcze jakiś inny? Przymierzamy się do kupna, bo mamy tak niewygodne łóżko, że czasem budzimy się cali obolali... wolę się wypytać bo kompletnie się na tym nie znam a nie chce znowu kupić czegoś niewygodnego ![]() ---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:56 ---------- ![]() ![]()
![]() |
#2399 |
Zakorzenienie
|
Hej laseczki z rana!
![]() Jak tam się czujecie?? Do mnie mama przychodzi niedługo i będziemy robić sałatkę jarzynową, bo naszła mnie ochota ![]() A potem koleżanka wpada ze swoją 5miesięczną córeczką, bo ma po niej ciuszki uniwersalne to odkupię sobie, jakieś kaftaniki, śpioszki, pajacyki ![]() Mam napisane na kartce to co mam już i czego mi brakuje, także mało tego, a mogę odkupić od niej, z czego się cieszę ![]() brakuje mi z ciuszków 5szt kaftaników, 4 pary śpioszków, 2pajacyki, 2 pary spodenek (takie od razu z nóżkami) i mi to przyniesie także w sklepie dokupię sobie już tylko typowo chłopięcy dresik jeden, bluzę jakaś, skarpetki i mam wszystko z ubranek ![]() Wczoraj wieczorem napisałam do babka co na allegro sprzedawała lampę czy mi sprzeda w opcji kup teraz bo zależy mi na czasie i napisała, że tak i że za tą cenę co licytacja. Także mam lampę i półkę do pokoiku Michałka o taką http://allegro.pl/show_item.php?item=2692342127 jak wam się podoba?? Pokoik będzie miał błękitne ściany lewa strona, prawa jest w drewnie więc będzie na biało (takie panele drewniane). Sufit biały, ale mam takie 4 belki na nim, to je na granatowo malujemy. Mebelki wybrałam biało zielone z niebieskimi uchwytami. Także cały pokoik biało, zielono, niebieski ![]() No i ta pościel co wam pokazywałam, wzór tropical island. Zastanawiam się nad tą kołyską, bo koszt jej wyniesie z 500zł.. nie wiem czy lepiej jej nie kupować i kupić jeszcze coś. Chciałam te literki drewniane z napisem Michał i do Julci też także chyba zrezygnuję z kołyski na rzecz dodatków do pokoiku. Co o tym myślicie?? ale się rozpisałam ![]()
![]() |
#2400 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do usług ![]() Tymczasem dzień dobry ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.