Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-09, 22:08   #2071
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

No radzę

Spokojnie możesz, to sztruksik jest fajny przecież.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 22:10   #2072
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaa kliknęliśmy właśnie z mężem wózek
wychodzi dużo taniej w zestawie niż jakbyśmy kupowali, a jest fotelik maxi cosi z adapterami od razu
http://allegro.pl/roan-wozek-3w1-mar...671734675.html
zastanawiam się jeszcze nad tym łóżeczkiem co wam wklejałam wcześniej linka ale mąż by chyba już tego nie przeżył
super

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36994630]Myśmy mieli na wejście grane Ave Maria Ch. Gounoda, chyba najpiękniejsze jakie znam:

http://www.youtube.com/watch?v=bWeG8...eature=related

i cholernie mi się podoba też kanon Pachelbela, ale puszczę wam nietypowo - gitarowo akustycznie, Joe Satriani - kocham mój ginekolog gitarzystą jest

http://www.youtube.com/watch?v=yKDrhbize_g

a jak ktoś ma kwartet smyczkowy to w kościele wychodzi to za... na żywo słyszałam, genialne. Jak któraś tego posłucha co wrzuciłam to zwróćcie uwagę, jak Satriani w pewnym momencie zwyczajnie się tą muzyką bawi, no geniusz [/QUOTE]
to pierwsze nagranie slyszałam, ale wole teraz tego nie sluchać, bo zawsze becze jak slucham ogólnie Ave Maria

cholera, musze jakies zeszyty kupic na uczelnie i dwie książki .. wrr

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 22:26   #2073
elllmi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36994659]A, i zrobiłam Agatce czapę krasnoludka :d[/QUOTE]

na każdy dzień będzie miała inną jak ci tak dalej będzie szło

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 22:28   #2074
maluchna30
Zadomowienie

Wpadłam się tylko zameldować i powiedzieć, że spotkanie pożegnalne z klasą baaaaaaaaardzo udane. Jutro Wam wszystko opiszę, bom padnięta jak diabli. Idę spać. Dobranoc robaczki Wy moje. Mua, mua, mua...
Stary 2012-10-09, 22:51   #2075
ilkas
BAN stały

Lady zazdroszczę że wózek macie już za sobą jaki kolor wybrałaś?
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 07:40   #2076
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
a czy cena 22 zł za 43 sztuki "Pampersów" newborn jest ok?
ja na all kupiłam 60 szt za 12 zł. )))

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 07:51   #2077
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dzień dobry dziewczyny!
mam do was pytanie, bo już nie wiem co robić... od wczoraj boli mnie - no właśnie nie wiem dokładnie co mnie boli - ale wydaje mi się, że to jajnik po lewej stronie. Ale ból jest już powoli nie do zniesienia! Zasnąć nie umiałam, jak już zasnęłam to przespałam spokojnie, ale rano jak się obudziłam to pierwsze co - ból. Już wytrzymać nie umiem. Nie wiem co robić - jechać do gina, do lekarza ogólnego, co robić? a może przesadzam, może przeczekać? Podejrzewam, że Ania mogła się jakoś źle ułożyć i mnie uciska, no ale nie wiem, martwię się tym bardziej, że towarzyszą temu dość obfite upławy - w pewnym momencie, jak jechałam z uczelni, to myślałam, że krwawić zaczęłam, tak mi się mokro zrobiło... o matko, wyszedł elaborat... dziewczyny, co mam robić?

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 07:56   #2078
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry dziewczyny!
mam do was pytanie, bo już nie wiem co robić... od wczoraj boli mnie - no właśnie nie wiem dokładnie co mnie boli - ale wydaje mi się, że to jajnik po lewej stronie. Ale ból jest już powoli nie do zniesienia! Zasnąć nie umiałam, jak już zasnęłam to przespałam spokojnie, ale rano jak się obudziłam to pierwsze co - ból. Już wytrzymać nie umiem. Nie wiem co robić - jechać do gina, do lekarza ogólnego, co robić? a może przesadzam, może przeczekać? Podejrzewam, że Ania mogła się jakoś źle ułożyć i mnie uciska, no ale nie wiem, martwię się tym bardziej, że towarzyszą temu dość obfite upławy - w pewnym momencie, jak jechałam z uczelni, to myślałam, że krwawić zaczęłam, tak mi się mokro zrobiło... o matko, wyszedł elaborat... dziewczyny, co mam robić?
Oj, to niedobrze... Zadzwoń do swojego lekarza, tzn ginekologa. To przecież oczywiste, że się boisz w takich momentach o swoje dziecko. Może to nic poważnego, ale przynajmniej się uspokoisz.

Siara mi leci i nie chce przestać, ehh.

Szaja
, niezła sytuacja z tą suknią. Przynajmniej możesz to wspominać z uśmiechem.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-10-10 o 08:01
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 08:04   #2079
Delicjanka
Zakorzenienie

Moze podjedź do gina albo zadzwoń??

Kurde a ja wstałam i czuje się jak stara bobka, tak mnie plecy bolą.

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Siara mi leci i nie chce przestać, ehh.
Siara i wszystko jasne http://www.youtube.com/watch?v=l9OYRvVXwuU

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 08:21   #2080
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
hehe

Ewulka dzwoń do gina, powiedz co się dzieje i on Ci podpowie co dalej. Może będzie kazał przyjechać na badanie, to pojedziesz i przynajmniej będziesz spokojna, że z dzidzią wszystko ok. Też bym się martwiła, więc to nic dziwnego
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 08:30   #2081
sylwietta1988
Zakorzenienie

Gaduły jedne tyle stron od wieczora wczorajszego? aż musiałam sobie zrobic repete śniadania, żeby przy jedzeniu to ogarnąc

z zadziwiającą regularnością maluch budzi mnie około 5, żebym sobie poszła siku dzień w dzień widocznie nie ma ochoty dzielic się przestrzenią z jakims pecherzem a potem usnę i koło 7,30 z łózka wygania mnie głodzilla... jak przeciągnę do 8 to robi się z niej mega głodzilla i wtedy juz biegiem do kuchni musze

dzis na obiad pizza, bo w lodówce jakieś resztki sie pozostawały, więc je wykorzystam po wczorajszym odcinku rozmów w toku mnie tak zmotywowało

pranko pościelowe sobie nastawię jak tylko mężus wstanie- trzeba się pozbyc zarazków pochorobowych bo już na szczęście obojgu nam przeszło, ufff ten zatkany nos to potrafi dac w dupę

no i wyczaiłam sobie łóżeczko na all bez tych śmoji-boji typu falbany, baldachimy czy przyborniki http://allegro.pl/013-lozeczko-6-kol...672361400.html słonik zielony albo misio zielony bo własnie zielono-żółto mam w sypialni
sypialnię mamy od półocy,l więc młodemu świecic nic nie bedzie, tv też nie mamy w sypialni bo tego nie uznaję absolutnie- także jak bede potrzebowała moskitiery na lato to kupię zwykły muślin i mi mama wyczaruję co bede chciała
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 08:57   #2082
mitabe
Rozeznanie

O mamo ale się wyspałam . Byliśmy wczoraj z mężem w hurtowni zeby sprawdzić ceny w porównaniu do allegro i kupiłam tam poduszkę do spania . Miałam zamawiać tą motherhood czy jak tam bo już się męczyłwm i w nocy podkładałam małe poduszki pod plecy, nogi i pupę. W hurtowni wymacałam inną taką bardziej prostą i z wypełnieniem z granulatu. Rewelacja, myślałam że będzie niewygodnie ale jestem mega zadowolona . No i cena prawie o połowę tańsza.

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
kolyske bede miala tyle ze mi to wystarczy na 3 miesiace a co potem hmm a na zamowienie znowu to duzo kasy pewnie a jak na 1,5 rou to sie srednio oplaca bo pozniej przeszlabym juz na wieksze lozko od razu dla dwojki...
sama nie wiem jak to rozwiazac.. Myslalam o turystycznym tymczasowym ale tez ma 120/60

takie znowu niestety jest za szerokie
Ten sprzedawca robi na zamówienie lozeczka. Moze napisz mu wymiar i zobaczysz ile weźmie. Tylko najpierw znajdź materac pod wymiar albo producenta, który zrobi tez pod wymiar lozeczka:
http://allegro.pl/lozeczko-i-komoda-...679750193.html

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 08:59   #2083
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Czytałam że niektóre z was kupują już łóżeczka.
Z ciekawości ile juz jesteście w ciąży.Bo ja chciałam kupić to wszyscy że za wcześnie.I tak tylko narazie będzie zawadzać,kurzyć się itd
Tylko ja nakręciłam się już.
Uwielbiam robić zakupy dla mojego dzidziulka.
Kosmetyki też bym już kupowała.
Ja łóżeczko mam już z miesiąc ale na razie nie złożone, gdzieś w styczniu sie za to weźmiemy Nie słucham wogole tych co mówią że za wcześnie takie dzieciątka jak nasze juzmaja duże szanse na przeżycie w razie jakby cos było nie tak.
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Basiu Dziś miałam wizytę i też dostałam globy: Nystatyna VP, na leukocyty w moczu furargin, jeszcze wyszła mi anemia więc dostałam krwiotwórczy Tardyferon Fol.... No nie za miłych rzeczy się dowiedziałam dziś Ale szyjka długa zamknięta, tętno dziecka super więc jest dobrze.

Ja jestem w 24 tyg i właśnie 2 dni temu zamówiłam łóżeczko. Nie rozumiem sformułowania ludzi, że za wcześnie Fakt, pierwsze trzy miesiące są rozgrywające ale później? Przecież zakładamy, że dziecko się urodzi i będzie żyło. Takie "za wcześnie" babć przyprawia mnie o dreszcze, jakby co 2 dziecko miało się nie urodzić... Kupuj ile wlezie to Twój czas z Maluszkiem, Twoje wspomnienia ciąży Ja też trochę się oglądałam na ludzi ale teraz mam w nosie i kupuje wszystko Pewnie, że możesz już zbierać kosmetyki. Ja tak myślę, że lepiej wydawać 100 zł miesięcznie niż wyskoczyć z 6 stów później na gadżety i kosmetyki... Chyba każdej z nas to sprawia przyjemność

Właśnie kupiłam 1 pakę, będę powoli zbierać
Chwalę się zakupami na pocieszenie bo dziś straszny dzień, wizyta się opóźniła, co za tym idzie ja na zajęcia, nie wpuścili mnie a biegłam i uczyłam się na nie, zależało mi No to weszłam do Pepco i Rossmana
Daję jeszcze brzuchacza 24tygodniowego przy okazji
Z Pepco:
Półśpiochy 4,99 rękawiczki 2,99 czapa zimowa 4,99 cienka 2,99 skarpetki po 1,99 więc fajno
Najważniejsze że z dzidzią wszystko ok. Zakupy śliczne, ja na razie pauję do nastepnej wypłaty bo wózek nadszarnął mój budżet. Pieluszek ma dwa opakowania (dada i huggies) dane w prezencie
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
chyba mnie jakieś przeziębienie bierze, bo katar się przyplątał i jakoś tak dziwnie się czuję
wczoraj prawie zamówiłam łóżeczko, ale jakoś w ostatniej chwili się zaczęłam namyślać i dzisiaj już sama nie wiem strasznie mi się białe podobają, a wiem, że pasować mi do sypialni nie będzie, a dalej je przeglądam
Ja mam białe i do mebli sypialnianych nie będzie pasować ale co tam, potem dziecku tylko białą szafę dokupię i będzie mieć szliczne mebelki do pokoju
Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ponawiam pytanie o chustę.Planujecie używanie ich?
Ja bym chciała ale te wiązania
Chyba polegnę.
Poćwiczę na początku z bobasem

Ja mam już ciuszki.
Tłumaczę że kupno w grudniu (święta,sylwester- multum wydatków) wyprawki jest za ciężkie.Jeszcze łóżeczko z wózkiem sobie dorzucimy ?
Przecież nie damy rady.
A w lutym trzeba będzie dzidzię ze szpitala jakoś przewieźć.

W ogóle jestem zła na tż że poszedł z tym poradzić się swojej mamy.
Przecież to nasze sprawy.
On oczekuje pomocy.Moja mama z teściową chcą kupić wózek.
(teściowa dała pomysł a mojej mamie głupio było odmówić)
A może ja chcę go kupić?
Z resztą wiem że nie będzie stać mojej mamy dołożyć się do tego a jest dumna i sobie ujmie by tylko dać.Bo myśli że tego od niej oczekuję.

Skomplikowało się trochę i nie wiem jak wybrnąć z tego by nie było ofiar
Nad husta się poważnie zastanawiam, zaawsze rece wolne pozostają.
Z teściową to nie fajna sytuacja, moja na szczęście się w nic nie wtrąca, czasmi wogóle mam wrażenie że nie pamiąta że dziecko nie długo się pojawi (ma lekkiego alzhaimera), mama troszkę na początku zagadywała że za wcześnie ale jej powiedziałam że nie będe w zimie z dużym brzuchem latac i kupowac jakies dzieciowe rzeczy, i już dała spokój, zwłaszcze że u brata tez w tym terminie drugi dziecko się pojawi więc uwage dzieli na pół.
Cytat:
Już wszystko mam, wózek i łóżeczko (w tej chwili to nawet 2 mam) kupiłam, ciuszki tak samo, nie czekałam na niczyją pomoc czy łaskę.
Wózek tez już mam, i kupę ciuszków, tez nie czekam az mi ktoś cos sprezentuje tylkokupuje sama.
Udąło mi sie wczoraj dorwac w biedronce szczoteczkę i grzebyk dla maluszka w kolorze kremowym, za dużego wyboru jużnie było.
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
kurde, dzwoni właśnie do mnie koleżanka z pracy, że jej siostra wystawiłą na tablicy suknię ślubną do sprzedania i dała się naciągnąć tym oszustom z nigerii tyle niedawno o tym było mówione, w gazetach i na necie pisało, a ona się tak dała wycykać dostałam maila po angielsku, że ktoś tam jest zainteresowany i to jest bardzo pilne i prosi o jak najszybsze wysłanie paczki na adres nigeryjski, potwierdzenie zapłaty prześle mailem i coś tam dostała, ale na koncie nie ma żadnej kasy i dopiero po nadaniu paczki zorientowała się o co chodzi moja mama pracuje na poczcie i bedzie próbowała jakoś tą paczkę wycofać, żeby za granice Polski nie wyszła; a jak ta siostra dzwoniła na tą pocztę, na której nadawałą przesyłkę, to babki jej powiedziały, że one już do domu idą, nie mają czasu tego załątwiać i pewnie już jest za późno i blebleble
Też miałam taką ofertę ale od razu się zorientowałam bo kilka dni wczesniej akurat o tym czytałam.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 09:05   #2084
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczynki...witam...coś mi net szwankuje i tak z doskoku wpadam i przez to muszę Was nadrabiać...a to wcale nie jest proste...

mam pytanie...urządzamy z mężem pokój(nasza sypialnia,salon i kącik dla dzidzi w jednym)...chciałam białe meble...ale przy dziecku...chyba muszę zmienic zdanie...pomożcie..czy do tych mebelków...(dodam że pokój jest od północy więc w nim raczej jest ciemnawo prawie cały dzień)...ściany chciałam jasny szary...w rogu robimy narożną szafę pod wymiar i chcemy dac fototapetę w niej na drzwi (taka jak złączam ale uliczka czarno-biała a doniczki w fiolecie a roślinka zielona)...ale nie wiem jakie boki szafy zrobić....czy pasują do tego takie meble w pokoju jak na zdjęciu (szare) w połączeniu z tymi biało szarymi....oraz np. białymi półkami na ścianach?
Na jaki kolor pomalowac dzidzi łóżeczko...dodatki w pokoju będą w fiolecie i zieleni...kącik mauszka z dodatkiem zieleni i borderem np. jak w załączniku...pomóżcie.... .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg różowa uliczka.jpg (47,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hemnes-witryna__0106835_PE256074_S4.jpg (16,5 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hemnes-komoda--szuflady__0152705_PE311016_S4.jpg (21,9 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg besta-szafka-z-drzwiczkami__0181107_PE325728_S4.jpg (29,0 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hemnes-rega__0143676_PE303202_S4.jpg (11,5 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images2.jpg (36,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8566_23_51845_4fcc75528.jpg (8,7 KB, 100 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg beautifilhome.pl.jpg (22,6 KB, 10 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2012-10-10, 09:09   #2085
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczynki...witam...coś mi net szwankuje i tak z doskoku wpadam i przez to muszę Was nadrabiać...a to wcale nie jest proste...

mam pytanie...urządzamy z mężem pokój(nasza sypialnia,salon i kącik dla dzidzi w jednym)...chciałam białe meble...ale przy dziecku...chyba muszę zmienic zdanie...pomożcie..czy do tych mebelków...(dodam że pokój jest od północy więc w nim raczej jest ciemnawo prawie cały dzień)...ściany chciałam jasny szary...w rogu robimy narożną szafę pod wymiar i chcemy dac fototapetę w niej na drzwi (taka jak złączam ale uliczka czarno-biała a doniczki w fiolecie a roślinka zielona)...ale nie wiem jakie boki szafy zrobić....czy pasują do tego takie meble w pokoju jak na zdjęciu (szare) w połączeniu z tymi biało szarymi....oraz np. białymi półkami na ścianach?
Na jaki kolor pomalowac dzidzi łóżeczko...dodatki w pokoju będą w fiolecie i zieleni...kącik mauszka z dodatkiem zieleni i borderem np. jak w załączniku...pomóżcie.... .
Śliczna ta fototapeta ze zwierzątkami Skąd?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 09:16   #2086
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

hmm...nie wiem..natknęłam się przypadkiem...a co chcesz namiar?? jak tak to poszukam..

mam jeszcze taakie..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 8564_18_51840_4fcc75523.jpg (12,2 KB, 98 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8563_19_51838_4fcc75521.jpg (9,7 KB, 97 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8954_17_57320_4fcc75f45.jpg (5,8 KB, 97 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1419_10_B_41901_4fcc746.jpg (7,6 KB, 99 załadowań)

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2012-10-10 o 09:18
Stary 2012-10-10, 09:21   #2087
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

chyba gdzieś tu znalazłam... http://alletapety.pl/rasch-bambino-c-366.html

Stary 2012-10-10, 09:29   #2088
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
chyba gdzieś tu znalazłam... http://alletapety.pl/rasch-bambino-c-366.html
Nie ma jej

Ta mi się spodobała: http://alletapety.pl/bambino-140705-...h-p-10627.html

Instagram

Stary 2012-10-10, 09:33   #2089
pstryczek84
Zakorzenienie

Dzien dobry
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36994020]

Wiesz co, do pupy to te chusteczki muszą być nasączone w miarę, ale z tego co wiem to te cotton dziadowkie są bo prawie suche i w użyciu na dziecku kiepskie. NIE POLECAM z lidla softino, masakra. I z Kauflandu wickies, ichnie takie, koszmar, normalnie jakby z wody wyjęte :/

[/QUOTE]
O, a ja ostatnio zakupilam 2 x cotton. w razie czego beda dla nas, nie zmarnują sie... to w takim razie ktore chusteczki polecasz?

Cytat:

to my tak mamy z euro, dostaliśmy 450 euro na ślub i ciągle gdzieś to się wala po półkach, bo nie wymienialiśmy tego i tylko co jakiś czas się orientujemy, że mamy przecież jeszcze te zaskórniaki "gdzieś" w domu
My tez jeszcze mamy jakies euro z prezentow, nie duzo ale zawsze cos + pieniazki na wozek nietkniete
kokosow nie ma ale z 700 zl bedzie, na polowe wózka jest

Zjadlam juz sniadanko, zmykam pod prysznic, ogarne sie, w miedzy czasie moze zrobie sernik na zimno dla mężusia, ja tylko popatrze jak je no moze dziabne z łyzeczkę i po obiedzie jedziemy do ginki z ta awidnością, ciekawe co powie...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 09:34   #2090
mitabe
Rozeznanie

Cytat:

Ja połaczyłabym białe meble z szarymi. Łóżeczko np może być białe i ogólnie meble mogą miec białe boki a fronty szare, lub odwrotnie, do tego jak pisałas białe polki. Będziecie robić wszystkie meble na zamówienie? Bo jak tak to spokojnie możecie zrobić taki mix do tego kanapa (jezeli bedzie) w kolorze fioletu lub bardzo ciemny szary i tylko wtedy poduchy fioletowe, zielone.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 09:40   #2091
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Deli, ja za swoją ślubną dałam 780zł, ale była licytacja od 1zł, model powystawowy (trochę przykurzony) z salonu Coco&Pedro, oni robią suknie na wybory Miss na przykład. Była bardzo tania, a jest nówka i przepiękna, cudownie zrobiona, bardzo porządna. Także nie zawsze za małe pieniądze jest sama lipa.
Teściowie wiozą mi jeszcze od szwagierki kupe rzeczy: ciepłe śpiworki, pajace, kurteczki i tą lampę grzejącą Nie powiem, dużo nam pomogła, niczego nie żałowała

TŻ mi kurteczkę kupił na jesień/zimę jutro przywiezie, ciekawe jaka Oczywiście na czasy PO
Aha zapomniałam się pochwalić-przerobiłam spodnie na ciążowe: obciełam połowę stanu i przyszyłam taki elastyczny pas-wyglądają naprawdę nieźle. Pokaże Wam fotkę jutro[/QUOTE]
Fajnie CI ja nie licze na "dary" od rodziny, u bratowej druga dzidzia w drodze, taki sam termin jak u mnie więc zostawia wszystko sobie, a druga kuzynka jakoś nie wykazuje chęci żeby się czymś podzielić
Mój Tz ciuchów sam to mi nie kupuje, nie ma drygu do tego, raczej ja jemu coś kupuje
Pokaż fotke spodni może bym coś podpatrzyła
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36994659]A, i zrobiłam Agatce czapę krasnoludka :d[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
z zadziwiającą regularnością maluch budzi mnie około 5, żebym sobie poszła siku dzień w dzień widocznie nie ma ochoty dzielic się przestrzenią z jakims pecherzem a potem usnę i koło 7,30 z łózka wygania mnie głodzilla... jak przeciągnę do 8 to robi się z niej mega głodzilla i wtedy juz biegiem do kuchni musze
Moja mała budzi się tak jak ja, parę minut po 5, wtedy jem śniadanie i potem to już mam wrażenie że kopie mnie przynajmniej do południa.
Cytat:
Naklejki śliczne, i pomysł tez się fajny wydaje
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Myślę że z all bo tez mam takie drzewko upatrzone
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-10-10, 09:42   #2092
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Ja połaczyłabym białe meble z szarymi. Łóżeczko np może być białe i ogólnie meble mogą miec białe boki a fronty szare, lub odwrotnie, do tego jak pisałas białe polki. Będziecie robić wszystkie meble na zamówienie? Bo jak tak to spokojnie możecie zrobić taki mix do tego kanapa (jezeli bedzie) w kolorze fioletu lub bardzo ciemny szary i tylko wtedy poduchy fioletowe, zielone.
mebelki chcemy z ikei...te które wrzuciłam..kanape już mamy..a na nia zawsze rzucić można kapę...a co do szafy naroznej...tylko ona na zamówienie??? to jaki kolor boków??

Stary 2012-10-10, 09:44   #2093
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Super pomysł.

Wreszcie Was nadrobiła więc się pożalę.
Wczoraj pokłóciłam się z Tż; strasznie bolał mnie brzuch, nie było pozycji siedzącej czy leżącej żeby nie bolało, podejrzewam że była to raczej jakaś niestrawność, dzis juz mi przeszło ale wczoraj tragedia. Mówiłam o tym Tż więc wiedział. Mimo to pojechałam z teściowa do lekarza żeby on mógł plytki w spokoju układać, przyjechałam wykończona, i się połozyłam od razu. jak skończył swoją robotę to coś o obiedzie zaczął gadać więc wstałam i zaczęłam przygotowywac wszystko. i on wypala czy obrażona jestem bo mi "warga wisi" ( jego ulubione określenie)...i ja juz do wieczora nic tylko płakalam, potem miała jeszcze pretensje że się nie odzywam, a ja z bólu to nie miałam siły nawet buzi otworzyć. No i na razie się nie odzywamy, tylko formalnie, ale widze że dla niego nic się nie stało. Az mnie głowa z tego boli.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-10-10, 09:47   #2094
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

http://www.beautifulhome.pl/?page=sh...&gr=117&gr2=75
http://nakleja.pl/33/bordery_do_zest...ieciecych.html
http://www.kangoo.pl/szukaj/bordery/producent/york
http://allegro.pl/naklejki-scienne-d...671171888.html

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

http://www.bazarek.pl/searchx.php/fr...5%9Bcian%C4%99

Stary 2012-10-10, 09:49   #2095
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Super pomysł.

Wczoraj pokłóciłam się z Tż; strasznie bolał mnie brzuch, nie było pozycji siedzącej czy leżącej żeby nie bolało, podejrzewam że była to raczej jakaś niestrawność, dzis juz mi przeszło ale wczoraj tragedia. Mówiłam o tym Tż więc wiedział. Mimo to pojechałam z teściowa do lekarza żeby on mógł plytki w spokoju układać, przyjechałam wykończona, i się połozyłam od razu. jak skończył swoją robotę to coś o obiedzie zaczął gadać więc wstałam i zaczęłam przygotowywac wszystko. i on wypala czy obrażona jestem bo mi "warga wisi" ( jego ulubione określenie)...i ja juz do wieczora nic tylko płakalam, potem miała jeszcze pretensje że się nie odzywam, a ja z bólu to nie miałam siły nawet buzi otworzyć. No i na razie się nie odzywamy, tylko formalnie, ale widze że dla niego nic się nie stało. Az mnie głowa z tego boli.
nie przejmuj się
mnie też ostatnio brzuch bolał a on ojej przecież on głodny
a wczoraj mi się też przykro zrobiło bo zrobiłam wielkie zakupy dla maluszka, jakieś pieluszki pierdoły chciałam pokazać mu on tylko rzucił ledwo co okiem w moją stronę i powiedział "super" zrobiło mi się przykro i zapytałam czy go to wogóle interesuje on powiedział, że nie bardzo
że będzie go interesować jak będzie mógł mu piłkę kupić i korki do gry, no kretyn
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 09:56   #2096
bokeh
Zakorzenienie

hej z rana

Ja dzis chyba caly dzien przed kompem... dostalam robote obrobic 400 zdjecć fajnie bo za kase i ponad 1zl za zdjecie wychodzi ale zdjecia takie ( ślubne) że jak to ja bym je zrobiła to bym siedziała i płakała nad nimi

Tak sobie siedziałam wczoraj i myślałam że chyba nie bedę kupować pościeli Hani no bo najpierw będę ja kłaść w rożku ewentualnie zakryje kocykiem przecież takie małe dziecko i tak w takiej wielkiej pościeli nie spi z poduszką też nie śpi... jedyne co to kupie ochraniacze na łóżeczko.

Na pewno bede kupować komodę i przewijak, z kosmetyków chyba tez nie za dużo jakieś najpotrzebniejsze a potem zobacze co ona naprawdę potrzebuje, bo jednak robić wielki zapas jak to potem będzie stało to też bez sensu.

Muszę siąść i na spokojnie przeanalizować co serio potrzebuję. Wolę kupić mniej a porządniej niż więcej byle jakich
Stary 2012-10-10, 09:56   #2097
Hosenka*
Zakorzenienie

Oooo zwierzatka!!! Dzięki

Instagram

Stary 2012-10-10, 09:56   #2098
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ooo ale mam zgagę. Najśmieszniejsze jest to że przed ciążą nie wiedziałam co to jest, mój tzt miał często i się troszkę z niego śmiałam a teraz sama mam i to nie jest fajneee
O to dokładnie tak jak u nas

Cytat:
aaaaaaaaaa kliknęliśmy właśnie z mężem wózek
wychodzi dużo taniej w zestawie niż jakbyśmy kupowali, a jest fotelik maxi cosi z adapterami od razu
http://allegro.pl/roan-wozek-3w1-mar...671734675.html
zastanawiam się jeszcze nad tym łóżeczkiem co wam wklejałam wcześniej linka ale mąż by chyba już tego nie przeżył
Gratuluje, a jaki kolor wybraliście?

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry dziewczyny!
Najlepiej jakbyś zadzwoniła do gina, on owie co robić

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Super pomysł.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
nie przejmuj się
a wczoraj mi się też przykro zrobiło bo zrobiłam wielkie zakupy dla maluszka, jakieś pieluszki pierdoły chciałam pokazać mu on tylko rzucił ledwo co okiem w moją stronę i powiedział "super" zrobiło mi się przykro i zapytałam czy go to wogóle interesuje on powiedział, że nie bardzo
że będzie go interesować jak będzie mógł mu piłkę kupić i korki do gry, no kretyn

Nie przejmujcie się Tżtami, faceci są jednak z innej planety

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 09:57   #2099
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
zrobiłam wielkie zakupy dla maluszka, jakieś pieluszki pierdoły
Właśnie, pisałaś wczoraj o promocji Huggies (ten "pakiet startowy") - gdzie można go kupić?

Instagram

Stary 2012-10-10, 09:58   #2100
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
nie przejmuj się
Nie martw się, mój też jak kupuje ciuszki i mu chce pokazać to tylko tak rzuci okiem i dalej swoje i też jak pytam czy chodz troche go to interesuje to mówi że średnio....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości